Linssen voegt zich bij bijzonder gezelschap: ‘Ga voor de nummer één’

Donderdag, 23 september 2021 om 09:12Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:40

Na afloop van de 3-1 zege van Feyenoord op sc Heerenveen ging de meeste aandacht uit naar Bryan Linssen. De aanvaller scoorde op fraaie wijze met de hak en voegde zich daarmee bij de Club van 100 met zijn honderdste doelpunt in de Eredivisie deze eeuw. Daarmee is Linssen de vijfde speler die die mijlpaal weet te bereiken. De aanvalsleider keerde tegen Heerenveen terug in de basis, nadat hij zondag tegen PSV genoegen moest nemen met een plek op de reservebank.

Linssen vormde tegen Heerenveen weer een aanvalstrio met Alireza Jahanbakhsh en Luis Sinisterra, maar het was Guus Til die de Rotterdammers op voorsprong schoot na tien minuten spelen. Die score werd na een uur spelen verdubbeld door Linssen, die zich met een fraaie hakbal in een illuster rijtje namen schoot naast. Eerder noteerden Klaas-Jan Huntelaar (154), Luuk de Jong (135), Dirk Kuyt (134) en Blaise N'Kufo (114) de honderd doelpunten in de Eredivisie deze eeuw. "Ik ga voor de nummer één, ik heb nog wel een paar jaar", lacht Linssen. "Dat zou heel mooi zijn."

Volgens Linssen was het niet meteen duidelijk dat hij tegen Heerenveen weer in de basis zou staan. "Je moet altijd afwachten wat de trainer wil", aldus de spits. "Ik denk dat ik tegen PSV goed ben ingevallen en belangrijk heb kunnen zijn voor het team. Nu had ik wel verwacht dat ik weer zou starten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen goede wedstrijd speelde, de tweede helft kwam ik er wel iets beter in. Dan ben ik wel blij met die goal. Ik denk niet dat we op goed voetbal hebben gewonnen, maar wel op intensiteit."

Linssen kan niet ontkennen dat de hoge intensiteit bij Feyenoord bij tijd en wijle vrij pittig is. "Vooral als je wedstrijden snel achter elkaar speelt en in dezelfde samenstelling", erkent de spits. "Maar zolang je wedstrijden wint en de sfeer positief is, gaat dat wel. Maar zodra je gaat verliezen wordt alles negatief en dan wordt het zwaarder. Op dit moment is de sfeer goed, dan is het wel makkelijker." Met name over de wisselwerking met Til is Linssen zeer te spreken. "Hij is zo'n oude draver. Die heeft longen, dat is ongekend. Op dit moment speelt hij heel goed en is hij heel belangrijk voor ons. Het is lekker dat we nu meer jongens hebben die doelpunten maken."Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door j3ro3ntj33__)

Bij zijn komst dacht ik: prima backup gezien zijn statistieken, zeker transfervrij, maar zou geen basisspeler moeten zijn. Op dit moment snoert hij mij de mond. In dit systeem enorm belangrijk door de meters die hij aflegt en hij scoort vrijwel iedere wedstrijd. Vaak ook gewoon goede goals.
Ligt ook goed in de groep en schikt zich in een eventuele reserverol. Op deze manier verdient hij gewoon waardering.

23 september 2021 om 09:23

Toen hij van Vitesse kwam was hij de afgelopen jaren 1 van de meest succesvolle buitenspelers in Nederland.
Qua Assist en Goals. Was een prima versterking echter is hij in het systeem van Advocaat totaal misbruikt en werd hij steeds afgerekend.
Nu zie je in een ander systeem hoe belangrijk hij gewoon is.

23 september 2021 om 09:32

Tegen PSV en Heerenveen was hij idd geweldig en in de andere wedstrijden heeft hij het ook niet verkeerd gedaan. Linssen verrast me ook enorm. Hopelijk houdt hij deze vorm vast

23 september 2021 om 10:50

Toch niet áltijd gek hè Japie, dat bord op schoot

23 september 2021 om 10:55

In dit geval dan een keer niet, maar achteraf praten is altijd makkelijk. Jij was vorig jaar ook geen fan van Linssen

23 september 2021 om 11:19

Was ik dab e enige die blij was toen hij kwam.

Vorig jaar waren we bijna nergens Fan van toch maar ook achteraf niet geheel eerlijk om op hem af te schuiven aangezien hij elke week een andere positie voorin moest staan met de bagger tactiek van Advocaat.

23 september 2021 om 22:17

Ik zei wat ik nu nog steeds vind. Geen geweldenaar, maar goede om erbij te hebben. Kan overal spelen voorin, maakt goals

23 september 2021 om 10:12

Linssen is echt het schoolvoorbeeld van hoe ver je kan komen door gewoon kei en keihard te werken. En dat altijd te doen. Ik heb niks dan respect voor hem. Hij blijft ook maar verassen door de lat steeds hoger te leggen voor zichzelf.

23 september 2021 om 12:36

Maar het is natuurlijk niet de gedroomde spits van Feyenoord. Komt gewoon te kort en doet het boven verwachting. Zodra er geld is voor een echte spits is Linssen passé

23 september 2021 om 13:16

@cipollini, maar hij zou een enorm goede invaller kunnen worden. Als je als verdediger na een uur voetballen tegen zo'n gast als Linssen speelt is dat enorm vervelend.

23 september 2021 om 12:46

FR010: ik denk dat je het punt goed aansnijdt “ligt goed in de groep”! Met de manier van spelen onder Slot, zit je wel eens op de bank maar speelt er genoeg om je steentje bij te dragen. Belangrijk omdat je zo te gedragen. Positiviteit in de groep is zo belangrijk. Vond vorig jaar de kritiek beetje uit de context gerukt net als bij Toornstra. Twee spelers die er vol voor gaan maar vorig verkeerd werden gebruikt. Gelukkig heeft Linssen zich best goed aanpast als gelegenheid spits.

Sow dat zijn toch statistieken die ik niet had verwacht bij Linssen.
Knap hoor! Ik wist wel dat hij regelmatig een goaltje meepikte, maar dit betekent dat je 10 jaar gemiddeld 10 goals per seizoen maakt. Dat zijn hele nette statistieken voor een speler die pas 2 jaar bij een topploeg speelt.

23 september 2021 om 10:23

En alleen maar veldgoals. Geen doelpunten uit vrije trappen en penalty’s. Des te knapper.

23 september 2021 om 11:46

Besef wel even dat hij zo'n beetje z'n hele leven in de Eredivisie speelt. De grotere jongens vertrekken al voor hun 25ste. Dat zegt natuurlijk ook wel wat. Ik ben dus eigenlijk niet zo onder de indruk van z'n statistieken.

23 september 2021 om 12:01

Achhhh Sirius. Het feit dat hij reeds zoveel jaren op rij kan presteren, vind ik al bijzonder op zich. Zelden een dip of blessure. Bovendien ook bij "mindere" clubs op de loonlijst gestaan en toch produceren. Bovendien pure veld goals. Hoeveel strafschoppen heeft Huntelaar op zijn naam staan in de ED? Kan iemand dat opzoeken

23 september 2021 om 12:09

Opzich heb je helemaal gelijk, de betere voetballers blijven niet in de Eredivisie.
Het is knap voor een speler als Linssen om er 100 te maken, maar dat maakt hem geen speler van uitzonderlijke klasse.

23 september 2021 om 12:16

Als echte fan weet ik dat natuurlijk. Huntelaar heeft 7 maal het doel gevonden in een Eredivisiewedstrijd. Waarvan 3 bij Heerenveen en 4 bij Ajax. Dit is natuurlijk niet bijzonder veel. Daarnaast heeft hij in de Eredivisie maar 1x gemist.
Luuk de Jong heeft 6 maal gescoord vanuit een penalty.
Dirk Kuyt heeft maarliefst 21 maal gescoord vanuit een penalty.
Blaise N'kufo heeft 16 keer gescoord in de eredivisie vanuit een penalty.

Dus zou je deze bij de spelers aftrekken, dan staat Linssen boven N'kufo en net onder Kuyt.

Linssen blijft een mooie man.
Werd vorig jaar door een hoop mensen afgeschreven en de stap zou niet goed geweest zijn.
Hij werd ook vaak als spits misbruikt bij Advocaat moest maar jagen zonder aansluiting veel vuile meters.

Nu onder Slot heeft hij rendement. En jagen met het hele team en ook nog eens aanvallen. Bij de eerste goal van Till was hij al heel belangrijk met zijn loopactie.

Is Linssen een spits nee zeker niet werkt het in het systeem van Slot dat zeker wel.

Haha onhaalbaar natuurlijk. Vond hem altijd maar een vervelend mannetje, krijg toch steeds meer sympathie. Mede door het ontzettende harde werken, de interviews die flink veranderd zijn en natuurlijk de vorm die hij heeft. Linssen is wel een typische speler waarbij zijn vorm en van de club afhankelijk is van zijn karakter.

155 zal lastig zijn, maar ook niet onmogelijk als hij de rest van zijn carrière in Nederland blijft. Wel knap, want de 1e 4 zijn allemaal echte nummer 9’s

23 september 2021 om 09:30

Kuyt is toch geen 9?

23 september 2021 om 09:45

In zijn tijd in Nederland wel voornamelijk toch? Maar goed, hij is idd wat meer vergelijkbaar met Linssen dat hij op meerdere plekken uit de voeten kan, daar heb je gelijk in.
Kanttekening bij deze statistieken is natuurlijk ook wel weer dat andere 4 ook lange periodes in het buitenland hebben gespeeld.

23 september 2021 om 10:01

Voor hij naar Liverpool ging was hij een echte nummer 9.

23 september 2021 om 10:26

Als hij de penalty’s mag gaan nemen kan het hard gaan. De statistieken van Berghuis en Tadic zouden minder indrukwekkend zijn zonder de penalty’s.

23 september 2021 om 10:44

Mwah. Dit seizoen beide nog geen pingel genomen. Tadic staat na 6 wedstrijden op 4 goals en 5 assists en Berghuis op 2 goals en 4 assists. Vind ik alsnog wel vrij indrukwekkend.

23 september 2021 om 11:50

Berghuis gaat die 100 ook wel halen. Maar ben wel benieuwd hoeveel panels het zijn van de nu 94 goals.
Qua doelpunten zitten ze niet ver bij elkaar vandaan hoor. Berghuis wel iets minder wedstrijden gespeeld.
Ook tadic gaat op die 100 komen. Ik weet niet hoeveel panels er bij beide inzitten hoor.

23 september 2021 om 12:17

Berghuis staat op 17 penaltys, en Tadic op 34.

Ik weet dat 100 een enorm aantal goals is maar ik vind het toch zeer opmerkelijk dat er maar 5 spelers in de afgelopen 21 jaar dit aantal hebben bereikt in de eredivisie. Zo zie je maar weer dat de eredivisie echt een opleidingscompetitie is en dat als je er echt flink bovenuitsteekt dat je dan meteen opgepikt wordt door een team uit een betere competitie.

23 september 2021 om 09:49

Heb het even opgezocht. Amoah en Kezman hebben deze eeuw ook minimaal 100 Eredivisie goals gemaakt, zijn er misschien nog wel een paar. Geen idee hoe Voetbalzone hierbij komt.

23 september 2021 om 09:51

Het kan natuurlijk zijn dat VZ, terecht, 2000 niet meerekend als de 21e eeuw. Dan vervallen die 100 goals van beiden.

23 september 2021 om 10:11

Klopt. Goals voor 2000 worden niet meegeteld. Daarom staat Van Hooijdonk er bijvoorbeeld ook niet tussen.

23 september 2021 om 11:51

Daarom zeggen dit soort statistieken me ook weinig. Niet voor niets zijn alleen Kuyt en Huntelaar voor Europese begrippen echt relevant uit dat rijtje qua niveau. Ik vind dat je dergelijke cijfers ook moet halen als je ook maar enigszins een redelijk niveau hebt en je hele leven lang in de Eredivisie speelt.

Het zijn natuurlijk ook allemaal jongens die veel jaren in de eredivisie hebben gespeeld. Maar toch een mooi gezelschap voor Linssen hoor. geef me dan toch het gevoel dat ik hem misschien niet altijd vol op waarde heb geschat in de eredivisie

Uitstekende spits gun hem het beste bij feyenoord. vond hem vroeger al een hele goede spits en vond het jammer dat de feyenoord fans hem te snel afhebben geschreven.

Hij heeft er 10 seizoenen voor nodig gehad on dit aantal te halen, dus 10 goals per seizoen, moet die nog 5 jaar voetballen om die nummer 1 positie te pakken, noem me een pessimist maar ik denk niet dat het hem gaat lukken.

23 september 2021 om 10:09

De eerste paar seizoenen was natuurlijk wel bij clubs als VVV en Heracles, met alle respect. Daar krijg je wel wat minder kans om te scoren. Bij VVV liep hij ongeveer 1 op 5,5 terwijl hij bij Vitesse bijna de 1 op 2 aantikte

23 september 2021 om 11:54

Tja, en nu zit hij in z'n beste jaren en nog steeds haalt hij de 20 doelpunten niet. De enigste reden waarom hij in dat rijtje staat, is omdat er in het buitenland geen relevante interesse voor hem is geweest. Zo eerlijk moeten we ook zijn.

23 september 2021 om 14:34

Een buitenspeler die er 20 in schopt is dan ook vrij zeldzaam. Feyenoord had er vorig jaar 1 geloof ik, weet niet waar hij heen is gegaan

Een prima statistiek voor geen echte spits...

Met 95 doelpunten in de Eredivisie zie ik Tadic de 100 ook wel makkelijk halen. Had daarnaast verwacht dat er meer voetballers dit decennium de 100 hadden aangetikt. Daarom een knappe prestatie van Linssen!

23 september 2021 om 11:55

Dat komt omdat de getalenteerdere spelers relatief snel naar het buitenland verkassen.

23 september 2021 om 12:04

@Sirius jij doet wel echt je best om zijn prestatie naar beneden te halen zeg! Ik zie je al 3 x achter elkaar in dit topic reageren op mensen die positief zijn over hem!

23 september 2021 om 14:43

@supportert,

Hij heeft toch gewoon een punt ?!
We doen nu net of het een topspits is.
Als je een spits bent, en je hebt 350-400 wedstrijden gespeeld in de ED, dan is 100 doelpunten zelfs uitzonderlijk weinig. Dat betekend dat je gemiddelde 1 x per 340 minuten scoort. Dat is toch gewoonweg triest te noemen ?

Is geen topspits, zal het ook nooit worden. En denk dat hij nu gewoon een paar gelukkige wedstrijden achter elkaar heeft gehad. That's it.

Linssen is momenteel lekker op dreef. Slot kan de dynamiek in de aanval ook makkelijker aanpassen met wissels. Dit is ook in het voordeel van Linssen omdat het een veelzijdige speler blijkt. Ik had na vorig seizoen niet verwacht dat het er nog bij hem uit zou komen bij Feyenoord.

Waarom perse de vermelding van 'deze eeuw'? Was het voor 2000 dan veel makkelijker om 100 goals te scoren? Je had van de top 11 van all time topscoorders van de Eredivisie niet kunnen verwachten dat ze er 100 na 1 januari 2000 in zouden schieten. Daar zijn ze te oud voor namelijk.

23 september 2021 om 14:36

Voor 2000 gingen goede spelers veel minder snel naar het buitenland dan tegenwoordig. Helemaal voor het Bosman arrest toen er in heel veel landen de regel van max 3 buitenlanders gold

23 september 2021 om 14:45

@tygo,

Dat, maar ook omdat Nederland toen tot de top van de wereld behoorde.
Ajax in midden 90, was gewoon het team waar je wilde spelen.
Het was niet aantrekkelijk om naar het buitenland te gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder87
J. ToornstraMiddenvelder83
J. BijlowKeeper80
B. LinssenAanvaller85
A. JahanbakhshAanvaller71
L. SinisterraAanvaller73
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

27 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 8 5 1 0
2020/2021 Feyenoord 30 9 2 0
2019/2020 Vitesse 25 14 6 0
2018/2019 Vitesse 34 12 6 0
2017/2018 Vitesse 37 17 5 0
Laatste voetbalnieuws

Bryan Linssen maakt indruk en is kanshebber op UEFA-eretitel

Bryan Linssen maakt kans om te worden uitgeroepen tot Speler van de Week in de Conference League naar aanleiding van zijn optreden namens Feyenoord tegen 1. FC Union Berlin donderdagavond. De...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren