Buijs én Letsch boos na bizarre wedstrijd: ‘Dit mag never nooit gebeuren’

Donderdag, 23 september 2021 om 06:57Chris Meijer • Laatste update: 06:59

De wedstrijd tussen FC Groningen en Vitesse verliep woensdagavond uitermate chaotisch. Mike te Wierik en Daniël van Kaam kregen voor rust al een rode kaart van scheidsrechter Allard Lindhout, er kwamen meerdere streakers op het veld en het duel lag tijdelijk stil, nadat Vitesse-doelman Marcus Schubert geraakt werd door een voorwerp uit het publiek. Zowel Danny Buijs als Thomas Letsch is voor de camera van ESPN niet te spreken na afloop van het duel.

“Ik zag dat Mike en Openda naar de bal toegingen”, begint Buijs, gevraagd naar de rode kaart voor Te Wierik. “Mike zat aan de buitenkant van Openda, daar moet hij in mijn ogen blijven. Dan gaat Openda zijn lichaam erin zetten en is het een overtreding. Op het laatste moment wil Mike terug naar de binnenkant en komen ze in een valpartij terecht. Daarbij zie je dat Mike op de voet staat van Openda, maar daar is never nooit sprake van een bewuste actie. Hij kijkt de andere kant op, maakt geen trappende beweging. Ze glijden door door hun snelheid. Als je gevoetbald hebt, mag ik toch hopen dat dit geen rode kaart is.”

“De regel is: de VAR grijpt in als er sprake is van een honderd procent fout. Prima regel. Als je vervolgens anderhalve minuut naar dat scherm moet kijken naar veertien herhalingen in slowmotion...”, gaat de trainer van FC Groningen verder. “Dat is van invloed op de keuze die je gaat maken. Als het overduidelijk is, hoef je het één keer te zien. Of eigenlijk niet te zien. Het is misschien een goed idee om ex-voetballers bij de VAR neer te zetten.”

Vervolgens wordt Buijs gevraagd naar het incident met Schubert. “Voor ons was het belletje nog niet gegaan om naar buiten te gaan. Toen het belletje wel ging en we op het punt stonden om naar buiten te gaan, zag ik op televisie dat het gaande was op het veld. Ik zei tegen die jongens: wacht even, ik ga even kijken en proberen de emotie van onze supporters weg te halen. Ik wist niet eens wat er gebeurd was, maar er kwamen een aantal Vitesse-spelers op me af sprinten. Die waren boos op mij.”

“Ik heb zelf ook op de tribune gestaan bij een andere club. Soms doen mensen dingen waarvan ze denken als ze naar huis rijden: hoe is het mogelijk dat ik dat gedaan heb? Ik heb ook weleens dingen geroepen. Je kan met dit gedrag spelers verwonden en dat mag never nooit gebeuren”, besluit Buijs. Schubert legt uit dat hij op zijn hoofd werd geraakt toen hij een bal pakte. “Ik begreep dat alle ploeggenoten op me af kwamen en toen werd er nog meer gegooid. We hebben een geweldig team, iedereen staat voor elkaar klaar. Daar ben ik dankbaar voor. Terug in de kleedkamer hoorden we weinig. We hoopten dat we verder zouden kunnen gaan.”

“Ik zag Markus op de grond liggen met pijn aan zijn hoofd”, voegt Vitesse-trainer Thomas Letsch toe. “Pas later zag ik dat hij was geraakt met een volle beker bier. Iedereen rende ernaartoe om de spelers te beschermen, want ze bleven gooien. Het is ongelooflijk dat ze niet stopten. Maar ik wil de schuld niet bij Groningen leggen. Soms zijn een of twee individuen genoeg om dit te laten gebeuren. Voor mij is dit natuurlijk onacceptabel.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door 026vitesse)

Belachelijke rode kaart inderdaad, kan niet anders dan dat het geseponeerd gaat worden lijkt me.

23 september 2021 om 07:12

Juist als je zelf gevoetbald hebt, weet je dat dit een rode kaart is. Misschien gaat hij wel onbewust op de enkel staan, maar op het moment dat er contact is zet hij juist kracht ipv het been te ontlasten. Smerige speler, Te Wierik

23 september 2021 om 07:20

In eerste instantie vond ik rood ook te zwaar gestraft. Mede omdat iedereen bij ESPN wel heel stellig was. Maar bij nader inzien klopt wat je zegt Onderhand, doet inderdaad geen enkele poging om het been op te heffen.

On-topic: triest gedrag van -Letsch zegt het goed- een paar idioten die het verpesten voor de rest. Dit kan je echt onmogelijk goed praten, en dan ook nog eens van die clowns die het veld op komen rennen… mensen lijken elkaar aan te steken met dit idiote gedrag. Zouden deze supporters ook bij Humberto aan tafel mogen?

23 september 2021 om 07:55

@onderhand, vind ik meevallen, hij glijdt weg met zijn ene been, en komt met zijn andere been op de enkel terecht, maar volgens mij staat hij in zo'n positie dat hij nooit snel dat andere been op kan tillen.

23 september 2021 om 07:20

Is gewoon een ongelukkige overtreding, maar wel duidelijk een terechte rode kaart

23 september 2021 om 07:32

Vind je? Totaal geen rood. Dan is elke kopstoot tegen een ander hoofd tijdens een kopduel ook rood, want dat is ook gevaarlijk. Niet bewust, wel bewust een risico de ander te blesseren

23 september 2021 om 11:26

Had zijn voet ook ergens anders neer kunnen zetten toch?

23 september 2021 om 13:40

Maar je kan ook niet een kopduel aan gaan toch? Als je een duel aan gaat kan dit gebeuren. Hij probeert ook gewoon zijn voet neer te zetten om weer door te gaan, maar hij zet hem per ongeluk schuin op het scheenbeen van Openda die daar op de grond ligt en doorglijdt, waardoor Ter Wierik zelf geen grip krijgt op de grond en waardoor zijn voet dus op dat been meeglijdt. Heb het nog 4x bekeken net en echt heel domme pech, maar totaal geen rood.

23 september 2021 om 12:37

Ik vind het anders een terechte rode kaart. Zet het beeld eens stil op het moment dat hij Openda daadwerkelijk raakt en kijk eens hoe absurd ver hij zijn been van zijn eigen lichaam zet. Je kunt mij niet wijs maken dat dat een natuurlijke beweging is. Lijkt mij dus een 'bewussie'

Maar zelfs als je het geen bewuste actie vind, dan is er in de regels ook nog de regel dat je niet dermate mag inkomen dat het gevaar voor de tegenstander oplevert (of je die tegenstander nu wilt raken of niet). Als je je been zo ver naast je plaatst terwijl je weet dat daar ergens een speler moet liggen (dat weet die speler namelijk weldegelijk), loop je toch echt willens en wetens het risico dat je die op de grond liggende speler raakt. Ook dat is gewoon rood.

Dit waardeloze voetbal ook niet! Kunnen nog geen 9 man aan slappe zooi!

23 september 2021 om 13:09

Ik ben nu pas weer in staat om te reageren zonder een permanente ban te krijgen. Wat ben ik ongelofelijk kwaad om gisteravond. Het is echt Vitesse onwaardig. Flikker Letsch er alsjeblieft uit. Al het hele kalenderjaar 2021 is het niks en gisteravond was echt het toppunt(dieptepunt) ervan. Die gast blijft maar vasthouden aan zijn spel wat nergens op slaat. Ik ga met lood in de schoenen aanstaande zaterdag naar de Gelredome. Heb er belachelijk weinig zin in. Ergens hoop ik dat Vitesse verliest zodat Letsch er eindelijk of uitgaat of hij misschien eindelijk een keer door heeft dat er iets moet veranderen. DIT GAAT ZO NIET Langer!!!!

23 september 2021 om 13:32

Wat is er veranderd ten opzichte van de 4de plaats vorig seizoen? Zelfde trainer toch? Oprechte vraag

23 september 2021 om 13:50

Een legio aan bepalende spelers die in hun laatste contractjaar zitten en met motivatieproblemen kampte in de voorbereiding -vanwege een wel/niet uitgaande transfer - of met blessures kampen en nu dus nog niet wedstrijdfit genoeg zijn. Verder was het vorig jaar al meer geluk dan wijsheid dat we uiteindelijk 4e zijn gebleven. Het spel is al lang bedroevend en weinig creatief, tel daar een groot aantal (nu al) mislukte aankopen van deze transferperiode bij op en dat geeft veel onrust bij het Vitesse publiek.

23 september 2021 om 14:01

Er is niet zo heel veel verander Makallelele en dat is juist het probleem. De 532 van Letsch en Vitesse werkte erg goed in het eerste half jaar van de competitie vorig jaar, maar die magie was uitgewerkt na een half jaar. Vanaf februari 2021 hebben wij punten verspeeld tegen VVV, RKC, Willem II, ADO, Sparta, Fortuna. Ook punten verspeeld tegen Utrecht, Feyenoord, PSV, Ajax en Twente, maar goed dat kan gebeuren(alleen het liefste niet allemaal). Niet alleen verspeelden wij punten, het spel waarmee wij punten verloren was bagger en inspiratieloos. We kregen veel tegen en we creëerden zelf niks.

Nu gaan we weer precies op dezelfde manier door. We hebben de meeste tegendoelpunten van de Eredivisie, op cambuur na die met 9-0 van Ajax verloren. We hebben slechts 5 keer gescoord, 1 keer tegen groningen met 9 man, 1 keer tegen PEC, 1 keer tegen Twente in een 4-1 verliespartij en 2 keer in een 2-1 tegen RKC waar een gelijkspel minimaal gerechtvaardigd was.

Bovenop deze sportieve misère vertrekken op het einde van dit jaar onze drie beste spelers gratis, Dasa wilde eigenlijk ook al weg, Bero idem en vertrekken Rasmussen en Openda ook omdat ze gehuurd zijn, oftewel 7 van de 11 basisspelers. De spelers die wij gehaald hebben afgelopen jaar waren in ieder geval ruk en kunnen er absoluut niks van.

Nou dat is in een notendop de situatie van Vitesse momenteel. Dus nee, er is niet zoveel veranderd, maar dat is niet een goed iets.

23 september 2021 om 14:13

@klysmakaboute

Ik moet zeggen dat die onrust en onvrede al wel een langere periode bij mij aanwezig is. Noem het de pessimistische Arnhemmer in mij, maar het was al zo lang zo slecht. Men ging helemaal los dat wij vierde zijn geworden, maar dat was ook alleen omdat Feyenoord punten verspeelde op de laatste speeldag. Anders hadden wij playoffs gespeeld en die hadden we nooit van ons leven gewonnen in de vorm waarin wij verkeerden. Nu ging de voorbereiding ook weer verschrikkelijk en begint het seizoen ook weer klote. Ik snap oprecht niet waarom Letsch zelf niet doorheeft dat het gewoon niet meer gaat op deze manier. Het hele voordeel van spelen met vijf verdedigers zou moeten zijn dat je defensieve stabiliteit hebt. Wij hebben de meeste doelpunten tegen van de eredivisie op Cambuur na. Die defensieve stabiliteit is dus allesbehalve en het middenveld creëert helemaal niks. We hebben het slechtste van allebei de werelden.

23 september 2021 om 14:36

Dank voor de uitleg. Ik heb Vites de afgelopen weken niet echt gevolgd maar verbaasde me over het snelle verval. Lijkt me inderdaad een lastig situatie

23 september 2021 om 14:58

Ik kan je ook aanraden om ons niet te volgen de komende tijd. Denk niet dat er heel veel verbetering in gaat zitten. Vitesse zal of een ander systeem moeten gaan spelen of een andere trainer moeten aanstellen voordat er iets verandert denk ik.

Hoe kun je een been heffen als die volledig weg glijdt? Het is geen FIFA hè. Elk mens snapt toch wel als die zo wegglijdt dat je daar geen controle op hebt in de zin van til hem op…Echt soms kan ik er zo kwaad om worden dat mensen niet begrijpen dat hier geen hardheid of opzet inzit dat je dat gewoon echt niet kan/wil zien.

Deze rode kaart is echt alleen maar in slomo bekeken inderdaad. Maar Van Boekel was de VAR toch? Vind dat altijd een overspannen type die overal wat ergs in ziet. Houdt vd drama lijkt t wel. En Lindhoudt is het type die extra nerveus wordt als ie naar de kant wordt geroepen door de VAR

23 september 2021 om 08:55

klopt , de allerslechtste scheidsrechter op de nederlandse velden was hier de VAR, en dat was te merken helaas. absoluut geen rood . zet zijn voet neer om te stoppen maar per ongeluk op de tegenstander , dan glij je mee met deze speler. Als je wel eens in een funhouse bent geweest op de kermis met van die op en neer gaande traptreden zou je dit gevoel moeten kennen . als zo'n trede naar beneden gaat kun je je standbeen ook niet er vanaf halen. Nu maar hopen dat dit positief uitpakt en dat van Boekel een paar weken rust krijgt

23 september 2021 om 11:32

V Boekel was de VAR ja. Laten we het erbij houden dat v Boekel nog niet al te best in vorm is dit seizoen. Zaterdag ook al drama.

Ik snap niet dat mensen dit geen rood vinden. Wellicht doet hij het niet expres en is het ongelukkig, maar hij staat vol, maar dan ook echt vol op de enkel van Openda. Ter Wierik had Openda gewoon goed kunnen blesseren met deze actie.

23 september 2021 om 08:08

Ik snap niet dat jij dit rood vindt. Dom? Zeker maar hier zat geen opzet bij. Gewoon een ongelukkige samenloop van omstandigheden door het wegglijden van zen stambeen. Als je zelf gevoetbald hebt weet je dat je op dat moment niks kan met je andere been. Had met geel afgedaan mogen worden. In de wedstrijd ook zo beoordeeld door de scheids. Maar nee de Var moet de wedstrijd weer dood maken met zen interventie. Treurig.

23 september 2021 om 12:16

Snap je het nou zelf niet? Arends zegt toch dat het ongelukkig was. Neemt niet.weg dat het een zware overtreding is die rood verdiend

23 september 2021 om 13:07

Wat ik van de wedstrijd ajax twente heb begrepen is dat het gaat om de intentie. Dus geen rood voor te wierik

23 september 2021 om 13:14

Ik heb zeker zelf gevoetbalt. Wellicht ben jezelf de kelder klasse gewend met een zaag van de week. De scheids mist het ja en de VAR helaas voor FC Groningen niet. Zoals ik als zei is het ook ongelukkig, maar staat ter Wierik vol op de enkel van Openda en daar gaat om, niet of het express was of niet.

Buijs heeft wel gelijk. Bij 100% fout zie je het gelijk zowat en als je twijfelt is het niet een 100% fout geweest

Buijs en Letsch zeggen het prima. Het zijn enkele idioten die het voor de rest verpesten. Inderdaad, die zitten straks in de auto en denken”wat heb ik gedaan?”

Maar evengoed, opsporen en zwaar bestraffen. En die streakers? Weer Vindicat, onze toekomstige bestuurders? Pak dat zooitje eens keihard aan.

In een bedroevend slechte wedstrijd, waarin mijn cluppie met geluk de overwinning pakte, moet in Buijs volledig gelijk geven. Dit was een ongelukkige actie van te Wierik. Ondanks dat hij Openda wel vervelend raakt is dit wat mij betreft nooit een rode kaart.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. TounektiAanvaller
T. SuslovMiddenvelder101
M. de LeeuwAanvaller101
M. El HankouriAanvaller100
C. NgongeAanvaller106
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

7 fans
Coach, 39 jaar
SeizoenClub
2018- FC Groningen
2016-2018 Kozakken Boys
2014-2015 Kozakken Boys
2013-2015 Kozakken Boys
2012-2013 Sparta Rotterdam
Laatste voetbalnieuws

Derksen: ‘Als je hem voor de dug-out ziet, kom je van het lachen niet bij’

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor het interview dat Danny Buijs zondagmiddag gaf na afloop van de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (1-1). De trainer van FC Groningen was hevig...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren