Schmidt is kritiek op wisselbeleid beu: ‘Ik ben een coach en jij een journalist’

Donderdag, 23 september 2021 om 00:10Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 00:22

Roger Schmidt kroop woensdagavond met PSV door het oog van de naald op bezoek bij Go Ahead Eagles. De Eindhovenaren keken lange tijd tegen een 1-1 stand aan, maar trokken uiteindelijk toch nog aan het langste eind via Marco van Ginkel. Na afloop van het duel was Schmidt opvallend complimenteus richting de Deventer opponent en noemde hij de ploeg van Kees van Wonderen zelfs 'de beste tegenstander tot nu toe in de Eredivisie'.

"Het was een heel moeilijke wedstrijd", gaf de Duitse oefenmeester na afloop van het duel eerlijk toe voor de camera's van ESPN. "Go Ahead Eagles heeft het fantastisch gedaan met veel intensiteit. Ze vochten voor iedere bal en waren goed in de duels. Ze hebben het ons heel lastig gemaakt. We hadden het moeilijk, maar hebben uiteindelijk wel gewonnen. Voor ons is het een heel belangrijke zege. Go Ahead wist steeds de oplossing te vinden door de diepe bal voor de verdediging te gooien."

Dat Feyenoord afgelopen zondag een ruime 0-4 zege neerzette in Eindhoven, wil niet zeggen dat de ploeg van Arne Slot indruk heeft gemaakt op Schmidt. "Go Ahead Eagles had eerlijk gezegd recht op minstens een punt", deelde Schmidt de nodige complimenten uit. "Ze waren de beste ploeg waar we dit seizoen in de Eredivisie tegen gespeeld hebben. Ik vond ze echt fantastisch. Ik weet niet of ze dit iedere wedstrijd kunnen, maar in mijn ogen zijn zij hoe ze vandaag speelden de beste ploeg waar we tot nu toe tegen gespeeld hebben."

Tegenover de NOS zei Schmidt geen moment spijt te hebben gehad van de keuze om Van Ginkel tegen Feyenoord op de bank te houden. Tegen Go Ahead eiste de middenvelder een hoofdrol op met de winnende treffer vijf minuten voor tijd. "Dat Marco op het veld staat en het team kan dirigeren in dit soort moeilijke wedstrijden, is een klein wonder", zei Schmidt na afloop van het duel in de Adelaarshorst. "Ik ben erg blij dat hij er stond. Maar ik blijf op hem letten. Het is onmogelijk dat hij alle wedstrijden gaat spelen."

De keuze om Van Ginkel op de bank te houden afgelopen zondag, kwam Schmidt op veel kritiek te staan. "Je weet dat hij drie jaar geblesseerd is geweest, toch?", ging Schmidt nogmaals op de reserverol van zijn aanvoerder in. "Niemand geloofde dat hij nog kon voetballen. We hebben hem in een jaar tijd weer voetballer gemaakt. Hij speelde donderdagavond een zware wedstrijd tegen Real Sociedad. Geloof me: ik weet meer van belasting dan jij. Ik ben een coach en jij een journalist. Jij weet meer van journalistiek en ik meer van voetbal."Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door rudeboy65)Weet Roger wel dat hij een trainer is van een topclub PSV en dat het schandalig is hoe PSV tegen Go Head speelde, die vent wordt als maar lachwekkender en komischer.. Als scheids die duw had gezien had je hier nog gelijk gespeeld ook..

23 september 2021 om 00:28

Ik vind dat nu echt zwaar overdreven wordt. Onder Cocu in het kampioensjaar had PSV ongeveer 15 van dit soort wedstrijden in een seizoen. Rekik heeft toen een stuk of 4 winnende goals in blessuretijd binnengeramd.

23 september 2021 om 00:37

AsRoma8 met als kanttekening dat deze PSV selectie veel meer kwaliteit in zich heeft dan die van toen....

23 september 2021 om 00:49

Vindt je dat echt Mentalist? Cocu had spelers als Guardado, Moreno, Wijnaldum, Depay, Luuk de Jong, Arias en een betere versie van Pröpper en van Ginkel tot zijn beschikking. Schmidt heeft een geweldige voorhoede, maar alles daarachter is het minder sterk dan Cocu had.

23 september 2021 om 00:55

@mentalist Dit meen je oprecht? Natuurlijk grote onzin. Kijk even naar de spelers wie Cocu tot zijn beschikking had, zoals Andres13 al netjes toelicht. Die selectie was niet 2x maar wel 4x sterker. Guardado, Moreno, Wijnaldum, Depay en Arias zouden allemaal in de basis staan bij dit PSV, net als de Propper en van Ginkel van toen wie nu ook gewoon veel minder zijn.

23 september 2021 om 01:01

Andres13, ik vraag me af of dat betere versies van Propper en van Ginkel waren, ze speelden gewoon altijd in tegenstelling tot die handvol minuten nu, ook Cocu heeft van Ginkel toen in vorm en fit gemaakt. Je kunt Gakpo afstrepen tegen de Depay van toen, Zahavi tegen Luuk, Moreno tegen Ramalho en Guardado tegen Gotze. De backposities waren wellicht iets sterker bezet met Willems en Arias t.o.v. Max en Mwene/Teze. Maar je hebt nu kwaliteit als Madueke, Sangare en evt Romero/ vinicius surplus.

23 september 2021 om 01:07

Aguerooo, dat meen ik oprecht ja. Kun je onzin vinden maar verraad in mijn ogen des te meer wat voor zooitje Schmidt er van maakt.

23 september 2021 om 01:19

@mentalist Wat voor zooitje maakt Schmidt ervan dan? Als jij oprecht meent dat de selectie van PSV nu sterker is dan destijds onder Cocu, dan moet je nog eens goed kijken naar de selectie destijds. Propper en van Ginkel worden ook ouder, wist je dat? Die krijg je niet zomaar weer even fit, het is geen Fm21. En Moreno, Guardado, Willems, Arias, Wijnaldum en Depay zijn allemaal spelers waar ik als PSV-er alleen nog maar van kan dromen. Mensen vinden Ramalho zo geweldig, maar Moreno was wel een paar klasse beter dan onze Braziliaan, wie in de 1 tegen 1's helemaal niet zo sterk is.

Het is iig wel duidelijk dat je met de media meepraat, alles wat Schmidt doet deugt niet om een of andere reden. Lijkt een hype te worden.

23 september 2021 om 01:19

@Mentalist Ik vraag mij wel af, na jouw vergelijkingen, of het wel echt aantoonbaar beter is wat Schmidt heeft. Volgens mij doet het allemaal niet heel veel voor elkaar onder, maar daar kunnen we natuurlijk van mening verschillen. Wat wel geldt is dat Schmidt nu moet opboksen tegen een Ajax dat nu wel veel beter is dan tussen 2014-2018 en daarom we niet zomaar even kunnen verwachten dat hij even kampioen wordt.

23 september 2021 om 01:31

Hij hoeft niet zomaar even kampioen te worden idd maar PSV moet met dit materiaal natuurlijk wel tot het eind meedoen om de titel. Geen club buiten Ajax komt qua kwaliteit in de buurt van PSV

23 september 2021 om 01:35@mentalist Gotze en Guardado zijn 2 totaal andere spelen, realiseer je dat wel? En ramalho met Moreno vergelijken is sowieso een lachertje, Ramalho bij eerste serieuze tegenstand valt hij door de mand. madueke moet het nog hele seizoen laten zien, die is na paar goede wedstrijden teruggevallen, moeten we van afwachten of hij constant kan presteren. Luuk in zijn prime kan zahavi alleen maar van dromen..

23 september 2021 om 08:45

Totale onzin Mentalist, zoals Andres ook al aangeeft.
Echter je bent niet de enige die bullshit verkoopt. Zo zijn er nog een paar die voortdurend de doelen van psv bepalen die niet reeel zijn en vervolgens de club gaan bashen. Deze mensen die over de doelen van psv spreken zijn vaak niet eens supporter en blijven bij hun standpunt wanneer ze in gesprek zijn met supporters die wat reëler zijn. Het gesprek is nauwelijks mogelijk.
Het is echt blind herhalen wat je in je hoofd hebt.
Het is een beetje: follow the media. Het weinige wat de media doet is verdeeldheid creëren en sensatie zoeken.

Hoe kan ik een club bashen. Ja ik ga tegen iedereen verkondigen en in ieder artikel roepen hoe goed ze zijn. Ik bepaal de doelen ook al zeggen ze intern iets anders en vervolgens na iedere wedstrijd bashen bashen bashen steeds weer wijzend naar de door mezelf gestelde doelen. Fake it untill you make it. Alleen maar negativiteit.
Dit soort wedstrijden zitten er inderdaad altijd bij, ook zo kan je kampioen worden. Echter dat zal niet gebeuren want Ajax is veeeeel te goed. psv speelde gisteren heel slecht, wel zorgelijk.

23 september 2021 om 09:23

@japie Geen club buiten ajax komt qua kwaliteit in de buurt van psv?? Moet dat niet andersom zijn? Of als je echt oprecht denkt dat psv sterkere selectie heeft, dan klopt jouw zin wel.

23 september 2021 om 13:53

Klopt helemaal Japie. Aan de andere kant is het gat met Ajax financieel en sportief natuurlijk ook heel groot. Die halen gewoon een wisselspeler voor 13 miljoen tterwijl ze al een paar toppers en grootverdieners hebben lopen op de flanken. PSV moet dus gewoon 2e worden en als ze dat doen met een punt of 5-10 achterstand op Ajax dan hebben ze het eigenlijk prima gedaan als zal dat voor de meeste supporters niet genoeg zijn.

23 september 2021 om 00:34

Ik vond het persoonlijk geen overtreding. Had het niet erg gevonden natuurlijk maar dan kunnen we voor alles gaan fluiten

23 september 2021 om 01:37

Daar heb je wel gelijk in, is te weinig om voor te fluiten, mooi dat je na zo teleurstelling objectief kan reageren.

23 september 2021 om 07:42

Das een reactie die respect verdient. Ik was bang dat het duwtje zou worden bestraft, en zou dan met name zuur zijn omdat Nijhuis voor de rest van de wedstrijd echt ongelofelijk veel toeliet. Soms in mijn ogen te veel. Maar het kwam het spel van Eagles ten goede, die speelden hartstochtelijk goed.

23 september 2021 om 12:19

Wat ik vooral het ergste vond aan gisteravond, was dat je na de wedstrijd met een zuur gevoel naar huis toe ging. Je weet dat dit een ingecalculeerde nederlaag is, en toch balen van de uitslag.

Dat is natuurlijk complete onzin. Maar het was wel de slechtste wedstrijd van PSV in dit seizoen tot nu toe. Echt nog veel slechter dan tegen Feyenoord.

23 september 2021 om 06:12

Feyenoord had het ook enorm lastig tegen GHE. Zij hebben het organisatorisch ontzettende goed voor elkaar. Ik begrijp Roger wel.

23 september 2021 om 08:21

GEA was zeker een stugge tegenstander voor Feyenoord, maar Feyenoord heeft in die wedstrijd wel bijna 70% balbezit gehad, bijna geen kans weggegeven en zelf wel voldoende kunnen creëren. Dus ik begrijp Roger niet.

23 september 2021 om 08:30

Psv is dan ook makkelijk af te troeven op tactisch vlak. Vooral Max voegt al een tijdje letterlijk niets toe. Daar maken tegenstanders ook gebruik van. Vrijwel alle gevaar en tegengoals komen van zijn kant. Het verschil met Sociedad en Feyenoord is dat deze teams wel spelers hebben die daar optimaal gebruik van kunnen maken. Psv kwam gisteren goed weg maar als dit spel niet veranderd dan gaan ze het nog heel moeilijk krijgen om de titelaspiraties te realiseren.

23 september 2021 om 10:12

Die titel kunnen ze nu al vergeten met een heel sterk Ajax in dezelfde competitie.
Gaat niet lukken. Zijn een niveau hoger en hebben een betere en bredere selectie én een betere trainer. 😉
Daarnaast ben ik bang voor PSV dat Feyenoord over ze heen gaat dit seizoen...ja, echt waar. Betere verdediging, scoren makkelijker en hebben ook een betere coach. 😉

23 september 2021 om 10:33

Ik vind jou verwachting echt nog veel te vroeg. Toen PSV de JC schaal won, werd het tegenovergestelde gezegd. En dat Ajax nu een paar wedstrijden makkelijk wint zegt ook nog niet zoveel over de lange termijn. Voorlopig hebben ze 1 verliespunt minder dan PSV en Feyenoord en dus is het nog veel te vroeg voor zulke conclusies. Ook ik verwacht dat Ajax kampioen wordt maar PSV na 2 matige optredens volledig afschrijven gaat me te ver

23 september 2021 om 15:03

Ajax zit momenteel in een flow, maar voor Sporting was het ook niet al te best. Het verschil is momenteel te klein om al conclusies te trekken. Of je 9-0 of 2-1 wint uiteindelijk gaat het om de punten. Maar het spel wat Ajax laat zien biedt wel meer perspectief. Psv lijkt toch afhankelijk van enkele sleutelspelers en als die wegvallen of een mindere dag hebben dan merk je dat Psv veel moeite heeft om een wedstrijd naar zich toe te trekken. Het is nog vroeg in het seizoen dus het is taak voor de trainer en de technische staf om hier aan te werken. Echter moet er wel snel verandering komen in het spel van Psv want binnenkort komen er belangrijke duels aan en dan moet je er weer staan als team.

Oja, thuis er 4-0 afgaan tegen Feyenoord waarbij je alleen meer balbezit had meer geen kansen creëerde. Toch GAE beter vinden als Feyenoord.

23 september 2021 om 00:23

Deze man kickt gwn op deze aandacht joh. Niet serieus te nemen.

23 september 2021 om 00:40

Ligt eraan hoe het bedoeld. Qua kansen afmaken was feyenoord natuurlijk stukken beter, al vond ik de uitslag wel geflatteerd. Vandaag was gae wel echt ijzersterk aan het spelen. Tactisch heel sterk. Hij zegt niet dat gae beter is dan feyenoord maar dat ze beter tegen hun speelde.

23 september 2021 om 00:45

ACkaka, als Schmidt dat bedoelt dan is het een hypocriet mannetje. Want zowel AZ en Ajax hadden het betere van het spel tegen PSV. En nu wint Feyenoord eens op zijn PSV's en is Kowet ineens de beste ploeg van de eredivisie...vreemd mannetje die Duitser.

23 september 2021 om 01:00

Jij kan duidelijk niet begrijpend lezen mentalist. Nergens zegt hij dat ze het beste team zijn, en dat AZ of ajax het betere spel hadden doet betekent niet dat zij dus automatisch ook dezelfde indruk maakte als GAE. Dat Fey wint zegt ook niks over hoe Schmidt het ervaart. Alleen dat in zijn opties vandaag de lastigste tegenstander was. Zo moeilijk is het allemaal niet toch?

23 september 2021 om 01:05

Keyboardheld. Ik vergis me inderdaad. GAE is het Real Madrid van de eredivisie. Beg my pardon. En natuurlijk ook van mijn sub-par begrijpend lezen. Ik snap deze Duitse wondertacticus en wisselmeester gewoon niet ondanks mijn universitaire opleiding.

23 september 2021 om 01:06

@mentalist Huh? Heeft Schmidt je iets misdaan ofzo? Wat een haat zeg. ''beste ploeg van de Eredivisie''? Die uitspraak heb ik hem niet zien doen.

23 september 2021 om 01:32

Haha wat een onzin met je real en beste van de eredivisie. Gae speelde vandaag gewoon heel goed. Dit zullen we helaas niet elk weekend laten zien. Soms kan een ploeg boven zichzelf uitstijgen

23 september 2021 om 02:14

Mentalist ik kan mij opzich wel vinden in je reacties PSV heeft dit jaar ook gewoon een ijzersterk team en die Schmidt lult echt alles krommer wat krom is. Zijn wissels slaan echt nergens op en ook de momenten waarop die het doet. Thomas en Bruma zijn echt cambuur niveau en die vertessen kan leuk mee voetballen af en toe maar als je die dan in de rust brengt om de andere spelers rust te geven dan ben je gewoon niet goed in je hoofd waarom ga je spelers rust geven als je 0-1 achter staat thuis tegen feyenoord. Ook het spel is slecht van PSV zodra de ruimtes klein worden kan PSV echt 0 kansen creëren dat zagen we tegen Benfica en tegen Sociedad en vandaag tegen GAE. Ik denk dat een betere trainer veel meer uit deze selectie kan halen, ik heb niks met Ajax maar vind een Ten Hag tactisch veel sterker en dat zie je ook terug op het veld, onder Schmidt zie je eigenlijk vrij weinig terug van hoe die nou eigenlijk wil spelen en dan elke keer al die spelers wisselen (die er niet eens af willen) ziet het er helemaal verwarrend uit af en toe zo krijg je nooit een vast team maar hij vind dat het team uit 20 spelers of meer moet bestaan. Nee een team bestaat uit de 11 beste spelers en fitte wissels die wat kunnen brengen als het nodig is of als iemand geblesseerd is zo werkt het in het prof voetbal. Maar je universitaire opleiding erbij halen is wel een beetje overbodig.

23 september 2021 om 08:49

Mentalist. Go ahead en psv supporters zijn het niet met je eens. Kom je nog tot bezinning Of blijf je door ratelen? Je luistert totaal niet naar wat anderen zeggen, of je kan niet begrijpend lezen en je probeert ze ook nog te ridiculiseren. Klasse hoor. Al die duimpjes zeggen wat over niveau hier.

23 september 2021 om 09:07

@mentalist voor iemand met een universitaire opleiding gedraag je je behoorlijk als een klein kind en haalt er van alles bij wat je zogezegde opleidingsniveau teniet doet. Wel erg knap, dat moet ik je meegeven. Een eigen elitaire plateau creëren gebasseerd op je eigen gefabriceerde aannames en verdraaiingen van de waarheid.

23 september 2021 om 13:04

Mensen, lees de uitspraken van Schmidt even terug, die het heeft over "beste ploeg" en "beste tegenstander". Het staat er echt hoor. En dat vind ik nogal een gewaagde uitspraak van hem. Kowet beter dan Feyenoord, haha! Natuurlijk was die 0-4 geflatteerd, maar in alles is Feyenoord een "betere ploeg" dan GAE. Misschien stegen ze gisteren boven zichzelf uit, maar PSV won er alsnog van terwijl ze tegen Feyenoord flink de bietenbrug op gingen. Ik probeer me vaak afzijdig te houden als het gaat om aanvallen op Schmidt, maar sinds die bizarre wissels in de rust vorige wedstrijd ben ik om. Ik snap totaal niet waar die vent mee bezig is.

23 september 2021 om 00:51

Ik snap hierin Schmidt wel. Tegen Feyenoord was PSV dominanter en had het de wedstrijd onder controle totdat de 0-2 viel. Tegen Go Ahead hadden ze totaal geen controle over de wedstrijd en werden ze redelijk overlopen.

23 september 2021 om 08:16

Dat had ook wel met de tactiek van Feyenoord te maken. Uiteindelijk heeft PSV tegen Feyenoord minder kunnen creëren dan tegen GEA, dus was de controle vooral optisch. GEA speelde natuurlijk sterk, maar je kunt je ook afvragen in hoeverre dat ook met de prestatie van PSV te maken heeft. Dat Schmidt dit nu zegt is ook een beetje om zijn straatje schoon te vegen.

Ik heb het idee dat Schmidt wat gaten in zijn geheugen heeft en wat recente gebeurtenissen verdrongen heeft. Vreemd om na een wanprestatie tegen GAE zoiets te zeggen. Wellicht een beetje het eigen straatje schoonvegen.

23 september 2021 om 01:55

Dit is typisch een Mourinho ding, die begint ook altijd af te geven tegen journalisten als het slecht gaat en niet lang daarna isie weg. Schmidt staat duidelijk onder druk.

23 september 2021 om 11:23

Toch word schimdt niet ontslagen

Een vrij rare uitspraak nadat we zo hard onderuit zijn gegaan tegen Feyenoord, maar Go Ahead verdient wel gewoon de complimenten voor hun spel vandaag. PSV was ook zwak, maar dat heeft GAE ergens ook wel afgedwongen.

Er is nu een beetje zand in de motor gekomen maar laten we hopen dat we dit weekend de vorm van de seizoenstart kunnen oppakken

23 september 2021 om 00:42

Er is wel zand in de motor gekomen. En schmidt is daar verantwoordelijk voor. Je beste elftal wint de prijzen, niet de speler van niveau Groningen, PEC of Vitesse. Anders eindigden die clubs wel boven PSV...

23 september 2021 om 14:12

Nouja Schmidt zet gare wissels in maar dat de achterhoede nu opeens zo onrustig staat te voetballen vanaf het begin tot het eind van de wedstrijd kun je niet volledig op Schmidt gaan lopen afschuiven.

bijzonder. niet dat ik nou zo nodig een schouderklop hoef richting Feyenoord maar als je als psv zijnde in eigen huis 0-4 onderuit gaat lijkt me dat wat zwaarder dan een 1-2 overwinning bij go ahead.

23 september 2021 om 00:36

"als je als psv zijnde in eigen huis 0-4 onderuit gaat lijkt me dat wat zwaarder dan een 1-2 overwinning bij go ahead."

Vind ik eigenlijk niet. Ik vond deze wedstrijd voor PSV zorgwekkender dan die tegen Feyenoord.

Feyenoord heeft het zondag gewoon heel goed en slim gedaan. Stonden sterk te verdedigen en profiteerden in de tweede helft counterend maximaal van de vermoeide verdediging van PSV. Complimenten daarvoor.

Maar was Go Ahead Eagles nou zo sterk vandaag? Ik vond het wel meevallen. PSV was gewoon los zand. Iedereen speelde slordig, niemand had creativiteit. In mijn beleving was het niet zo dat GAE boven zichzelf uitsteeg, maar dat PSV afdaalde naar het niveau van een degradatiekandidaat.

23 september 2021 om 00:53

Uitslag tegen Feyenoord was wel redelijk geflatteerd. Terecht verloren laat dat duidelijk zijn, maar Feyenoord was heel effectief die wedstrijd. PSV had meer grip op die wedstrijd (tot de 0-2) dan tegen Go Ahead.

23 september 2021 om 02:01

Geflatteerd wel, maar PSV oogde vanaf begin wel machteloos zonder bezieling of passie. PSV toont te veel ontzag voor Feyenoord wat ik nooit berijpt, gooi schroom van je af en gaan met de banaan. te veel respect toont PSV voor Feyenoord.

23 september 2021 om 08:38

@andres,

Ze krijgen 6 kansen, maken er 4. Maar ik heb in die wedstrijd psv daadwerkelijk hooguit 2 kansen zien creeëren.
Dat je dan 70+% balbezit hebt, doet er niks vanaf. Zo won psv de JCS en zo wonnen ze van AZ. Maar toen was het niet geflatteerd volgens jullie, toen was psv geweldig.

23 september 2021 om 10:31

Het leek mij juist dat Feyenoord meer grip had. PSV heeft twee halve kansen gehad met Gakpo in de eerste helft en helemaal niet gecreeerd. Balbezit is leuk maar als je er niks mee doet zegt dat weinig. Feyenoord was, en ik weet dat dit gevoelig ligt, op alle fronten beter dan PSV afgelopen zondag. Feyenoord had ook gewoon meer schoten op doel dan PSV. Dat wordt in het hele vier schoten op doel, vier goals vaak vergeten.

Deze man krijgt het nog echt zwaar als hij nog echt een paar zeperds oploopt. Hij zegt nu al hele rare dingen, maar wat als journalisten eens echt kritisch gaan worden? Zoals ik 2 dagen geleden al schreef, deze man is hard op weg een karikatuur van zichzelf te worden.

23 september 2021 om 10:43

@4eevr4ajax

"maar wat als journalisten eens echt kritisch gaan worden? "

Moet wel eerlijk zeggen dat de journalisten ook erg vervelend zijn. Ze papegaaien elkaar vaak na en willen liefst ook iemand uit de tent lokken. Vind zelf bedroefend.

Schmidt heeft in principe gelijk. Hij is de trainer en heeft een methode/visie hoe hij omgaat met belastig vd spelers. Dit is al bekend sinds vorig seizoen (toen waren er ook vaak terechte vragen over, omdat het nieuw was) en niet nodig dat iedere keer dat hij een journalist spreekt dit ter sprake komt.

Eind van het seizoen kan iedereen balans opmaken. Is PSV hiermee opgeschoten of niet. En dan kan bestuur ook zelf afweging maken wat het beste is.

Ik vind Schmidt ook een rare vogel, maar vind het echt vervelend worden hoe hij iedere keer zelfde vragen krijgt. Over v Ginkel heeft hij dit al tienallen keren moeten uitleggen.

100%' onverdiend
5 nieuwe basis spelers..
SHAME ON YOU
5 wissels zo heb je een nieuw elftal opgesteld.
En dan lopen huilen over vragen over je wisselbeleid

Die journalisten denken het allemaal beter te weten, maar Schmidt weet echt wel waar hij mee bezig is. Vorige week had PSV een zware week met AZ, Real Sociedad en Feyenoord in 8 dagen tijd. Dan is het logisch dat je wat rouleert. Nu zie je Madueke vandaag geblesseerd uitvallen omdat hij niet wordt gewisseld en daar hoor je de klagers niet over. Die geven Schmidt overal de schuld van en staan gelijk klaar om na een mindere wedstrijd van PSV hun gelijk te halen. Nog even en Schmidt krijgt ook nog de schuld van Afghanistan zo lijkt het. Mensen vergeten even dat de spelers op het veld ook tegen Feyenoord en Go Ahead door het ijs zakten, maar alles wordt maar op de wissels gegooid om Schmidt in een kwaad daglicht te zetten. Lekker makkelijk allemaal.

23 september 2021 om 01:13

Ik vind dat altijd zo rare opmerking ze hadden een zware week. Hoe lang spelen voetballers wel niet drie wedstrijden per week. Al jaren. Routine in een lichaam is het beste wat er is aka wedstrijd ritme. De spelers zijn geen 30+ maar in de beste fysieke fase in hun leven.

23 september 2021 om 01:29

Je hebt wel te maken met een aantal spelers die een historie in blessures hebben en die je niet teveel in een korte periode wilt belasten. Van Ginkel bijvoorbeeld, heeft bijna 3 jaar niet gevoetbald, Götze die kort geleden nog een jaar eruit is geweest en Gakpo komt net terug van een blessure.

23 september 2021 om 06:36

Ik vind dat altijd zo’n vreemde opmerking drie wedstrijden in een week, zijn er gewoon twee. Een op zondag en een op donderdag. En de week erna weer een op zondag en een op woensdag. Geen drie maar twee dus, anders speel je de week erna maar 1 wedstrijd.

23 september 2021 om 08:52

Zondag (Feyenoord), woensdag (GAE) en zaterdag (Willem II) is zelfs drie wedstrijden in 6*24 uur. Met Sociedad erbij 4 wedstrijden in 9*24 uur. Dat is verhoudingsgewijs zelfs meer dan 3x per week dus. Dat het zich over een heel seizoen wel uitmiddelt betekent niet dat het niet zwaar is op de piekmomenten van het schema.

23 september 2021 om 05:40

Je kan ook zeggen dat Madueke geblesseerd raakt omdat hij nooit zo lang speelt. Is maar net hoe je het uit wil leggen. Jij bent sowieso een absolute fan van Schmidt, want jij bent een tegenpool van Japie. Schmidt heeft nog nooit wat fout gedaan en je kan altijd wel begrip voor zijn keuzes en reacties op brengen. Terwijl hij aantoonbaar rare dingen doet in zowel gedrag als sportieve keuzes. Kritiek op je eigen club is echt niet erg.

23 september 2021 om 09:19

Tuurlijk doet Schmidt wel eens wat fout (zoals het wisselen van Madueke tegen Benfica bijvoorbeeld), maar de kritiek op hem vanuit de media en sommigen hier is mij te eenzijdig dus dan probeer ik ook even wat tegengeluid te laten horen. Het is niet allemaal zo slecht als velen hier roepen. Dat het tegen GAE niet goed was, weet ik wel, maar sommigen roepen dan gelijk om ontslag van Schmidt. Beetje extreem.

23 september 2021 om 07:11

Madueke speelt gemiddeld maar een uurtje per wedstrijd, wie zegt dat overbelasting het probleem is? Bizar hoe je altijd alles maar goed praat van Schmidt, het begint bijna net zo’n obsessie te worden dat het niet serieus meer te nemen is.

23 september 2021 om 09:21

Jij mag het een obsessie noemen, maar ik probeer wat tegengeluid te geven omdat veel mensen hier (veelal geen PSV supporters) alles op Schmidt gericht hebben terwijl ook eens mag worden gekeken naar de prestaties van de spelers.

23 september 2021 om 09:44

September is nog niet voorbij en iedereen oogt al vermoeid, zelfs spelers die helemaal niet veel minuten maken zijn al vermoeid of geblesseerd wegens geen enkel spelritme. Daar is maar één persoon verantwoordelijk voor, vorig seizoen herhaalt zich gewoon.

23 september 2021 om 07:53Het baart mij juist ook zorgen dat Madueke deze wedstrijd niet vol kan maken. Speelde nu 70 minuten, tegen Feijenoord 18, sociedad 60 en daarvoor az 55 minuten. Dus met al dat sparen van spelers zijn we nog niks opgeschoten. Dus daar klaag ik wel over. En als ik deze minuten overzichten zou maken voor van Ginkel, zahavi, Mwene, Teze, dan ziet er dat hetzelfde uit. Als je spelers spaart, is dat om de batterij op te laden en vol gas te kunnen geven in het duel daarna, maar daar zie ik niks van. Rust krijgen in de ene wedstrijd, kan nog altijd betekenen voortijdig naar de kant in de volgende. En in de minuten die ik zag, werd ik niet vrolijk van de fysieke gesteldheid.

23 september 2021 om 08:47

@andres13,

Ik wil hier toch even op ingaan. Schmidt weet absoluut niet waar hij mee bezig is. Als je tegen Feyenoord met een zwaar gehavend elftal speelt, terwijl je weet dat GAE op je staat te wachten, dan speel je toch met je beste team tegen Feyenoord en spaar je tegen GAE wat spelers?

Daarbij heb je het over druk programma met betrekking tot oudere spelers. Maar dit zijn allemaal spelers die Schmidt graag bij zijn selectie zag, dan is dat toch dom gescout van hem ?!

Ook ben je pas 10-15 wedstrijden onderweg, Als je dan al zoveel spelers op hun laatste loodjes ziet, dan kom je gewoon heel veel tekort. je zit nu op ongeveer een vijfde van de wedstrijden.

Het zware programma valt ook genoeg mee hoor, je speelt tegen AZ, die hun halve selectie kwijt zijn en ergens onderin rondhangen in de ED, Real Sociedad is inderdaad een pittige, maar Feyenoord moet je ook gewoon kunnen hebben als je die topclub wilt zijn. We moeten nu niet ineens doen of die zo geweldig zijn. Hun voorhoede bestaat nog steeds uit Sinistera, Jahanbaks en Linssen, en middenveld uit Toornstra, arnausen (of zoiets) en Kokcu. We gaan hopelijk niet doen of dit nou allemaal geweldige spelers zijn ?!

23 september 2021 om 09:27

@andres13: Je tomeloze steun aan Schmidt is wel schattig. Toch is het gewoon heel gek dat de spelers onder Schmidt amper 90 minuten kunnen voetballen. Niet alleen deze wedstrijden, maar vorig jaar ook. Vorig jaar heeft PSV 2x gelijk gespeeld tegen Ajax en dus 16 punten verloren tegen clubs die allemaal een stuk minder kwaliteit hadden dan PSV. Ik hoop zelf dat Schmidt nog jarenlang bij PSV blijft, maar zou, als ik PSV-supporter zou zijn, echt niet zo blij zijn met hem.

Dit is echt heel triest van Schmidt. De enige juist reactie zou zijn dat hij er nog eens over na heeft gedacht en wat minder gaat wisselen. Je ongelijk toegeven is niet zwak.

PSV oogde zeer vermoeid.
Stel dat je baas iedere dag zegt dat je eigenlijk fysiek geen 5 dagen achter elkaar kan werken. Of het nu waar is of niet durf ik te wedden dat na verloop van tijd je vrijdag minder gaat functioneren.
Ook al heeft Schmidt gelijk blijf ik het zeer onverstandig vinden om hier de nadruk op te leggen.

Daar is de echte Schmidt weer. Het voetbal valt tegen en hij krijgt terechte kritiek en het wordt weer een naar arrogant kereltje:

23 september 2021 om 08:18

Goed dat je na 1 interview een complete persoonlijkheid kan aflezen zonder de man te kennen. Misschien tijd om psycholoog te worden?

23 september 2021 om 08:36

Op voetbalsites reageren alleen maar psychologen, doktoren, profvoetballers, voetbaltrainers en andere specialisten. Mooi dat de voetbalwereld zo samenkomt hier.

23 september 2021 om 08:41

Volgens mij zeg ik ‘weer’ wat impliceert dat het vaker voorgenomen is. Blijf je wel opletten ipv popi-jopi doen?

23 september 2021 om 09:39

Je beticht mij van popi jopi gedrag maar roept hier op het forum met een Ajax logo dat de trainer van PSV naar en arrogant is. Interessant.

23 september 2021 om 09:45

Ah zoals verwacht is nu het Ajax logo aan de beurt. Fijne dag kerel.

23 september 2021 om 14:22

Haha jij ook jongen, geniet ervan.

Ik merk dat er vermoeidheid heerst en zie bij Psv.
Kan er naast zitten maar we zitten pas in september, traint Schmidt soms te intensief want een andere reden kan ik niet bedenken

23 september 2021 om 08:20

Dit probleem hadden we vorig jaar ook. Spelers die volgens hem moe waren na zestig minuten, ik kan er echt niet bij. Het moet iets met de trainingen zijn inderdaad. Je merkt ook dat de spelers wat ontevreden zijn, vooral over het wisselbeleid natuurlijk.

De beste ploeg tot nu toe en daar wint hij met 2-1 van? Wat vindt hij dan van Feyenoord waar hij 4-0 van verloor? Wat een clown die Schmidt.

Ik vind dat er toch wel al een bijzonder negatief sfeertje hangt onder velen. PSV staat met een veel moeilijker programma maar 1 punt achter op Ajax nog. Fey, AZ, Heracles en groningen, hebben ze 3 punten puntverlies geleden.
Vorig jaar AZ / PSV 0-2
PSV - FEY 1-1
Heracles PSV 1-1
Groningen vorig jaar ook gewonnen, maar was ook 0-1 .
Vorig jaar waren dat dus maar 5 punten tegenover 9 van dit jaar.
Het spel was laatste wedstrijden niet zo best, maar daarvoor was t gewoon goed. Wanneer ze van W2 winnen, kun je hoog of laag springen maar dan hebben ze qua punten gewoon een uitstekende start.

23 september 2021 om 11:01

Het verschil is gewoon dat het bij Ajax veel makkelijker gaat. Die staan muv twente gewoon na 30 minuten 3-0 voor elke wedstrijd. Bij psv gaat het toch steeds meer met hangen en wurgen. Als Ajax zo voetbalt gaan ze echt geen punten laten liggen tegen heracles oid. Ajax oogt op dit moment gewoon veel constanter.

23 september 2021 om 12:21

Dat klopt..
Maar in t begin ging t gewoon soepeltjes en nu even wat minder... Ajax heeft die potjes ook al gehad tegen twente destijds en ook dat is weer omgedraaid.. zolang t psv niet meer punten kost kan t zo weer omslaan..

23 september 2021 om 14:47

Ja de vorm in zo'n seizoen gaan altijd met golfbewegingen. In augustus was psv de favoriet en 4 weken later is het Ajax weer. Ik kan niet uitsluiten dat het over 4 weken weer anders is. Toch denk ik wel dat Ajax in de breedte veel verder is en het basisniveau hoger ligt. Als de aanval van dinsdag niet fit was had je met Daramy, Neres, Kudus en Klaassen kunnen spelen bijvoorbeeld. Dan vind ik de bank bij psv toch wel een tandje minder. Ook logisch aangezien dat gewoon 4 spelers zijn die rond de 10 miljoen hebben gekost. Daarnaast is het probleem van psv ook dat ze op het middenveld teren op 3 30'ers die vrij blessuregevoelig zijn (gotze, van ginkel en propper). Zeker de eerste 2 hebben de afgelopen 6 jaar misschien 1 seizoen gehad dat ze alles gespeeld hebben. Ik denk dat dat bij zo'n seizoenstart met veel rust toch makkelijker ging voor die 2 dan nu ze 2 maanden alles weer moeten spelen. Ik vind van ginkel de laatste weken echt minder spelen en gotze is alweer geblesseerd. Het zijn in goede doen 2 weergaloze spelers voor psv, maar fysiek denk ik niet meer in staat voor een seizoen met 50 wedstrijden en een wedstrijd om de 4 dagen.

23 september 2021 om 14:17

Klopt, maar dat komt ook omdat je gewoon voelt dat er iets niet klopt momenteel. Dat heeft ook met Schmidt te maken. Tegen Feyenoord al (met in mijn ogen) niet de sterkste 11 beginnen. Dan de ENIGE speler die wel zijn niveau haalt, naar de kant halen. Dan haal je gewoon het moraal naar beneden. De fysieke gesteldheid kan niet alleen de bepaalde factor zijn en zeker niet tegen Feyenoord en een midweekse wedstrijd tegen GAE. Dan heb ik liever winst tegen Feyenoord en ongelukkig gelijk tegen GAE, maar dat is persoonlijk. Dus nee het is niet enkel kommer en kwel, maar je weet dat dit gaat gebeuren als Ajax wel in vorm is en PSV zwak oogt..

Hij maakte een vliegende start tegen Ajax dit jaar, maar daarna is het helemaal afgebrokkeld. De beste man is slachtoffer van zijn eigen koppigheid, maakt de meest bizarre wissels en verliest er wedstrijden door. Verder vind ik hem een enorm vervelende houding aannemen. Je verliest bijna punten bij Go Ahead en gaat vervolgens een journalist op zijn plek zetten, wat een kwal. Zorg eerst maar dat je zelf meedoet om de titel en niet in december al kansloos achterligt.

Hahaha, goeie reactie.
Een journalist mag vragen wat hij wil en een coach mag reageren zoals hij wil. Prima.
Daarnaast heeft Schmidt toch ook een beetje gelijk. Götze was geblesseerd en dus gewisseld, Noni kan blijkbaar echt niet meer dan 60 min. Gisteren mocht ie een paar minuten langer spelen en bam! Spierblessure.
Van Ginkel klopt ook. Hoeveel mensen schreven hem wel niet af? En nu is ie idd weer voetballer. Hij speelt op dit moment niet best, maar begin dit seizoen heeft ie laten zien dat ie het echt nog wel kan.

23 september 2021 om 11:13

@rude
'
"noni kan blijkbaar echt niet meer dan 60 min. Gisteren mocht ie een paar minuten langer spelen en bam! Spierblessure."

Is dit niet het kip en ei verhaal?

Kan Madueke geen 60 min spelen omdat Schmidt hem steeds voortijdig wisselt waardoor hij niet meer inhoud kan kweken, of kan hij het niet aan en moet hem dus wisselen.

23 september 2021 om 16:22

Mrkrillin, ja mag er van maken wat je wil. Vrijheid blijheid wat mij betreft.
Maar blijkbaar waren de cijfertjes over Noni best betrouwbaar. Het is toch logisch dat je de data over je spelers goed gebruikt?
Heel soms krijg ik een beetje het idee dat Schmidt en anderen zich er iets teveel door laten leiden, maar goed, ik ben er niet bij als er naar gekeken wordt en de andere factoren er bij gepakt worden, dus ik ga daar niet over speculeren.
Waar anderen hun mening en vermoedens als onweerlegbare feiten brengen, stel ik mij wat bescheidener op. 😉

Deze fantastische trainer gaat zich dus al irriteren en het seizoen is nog jong. Zeker als de resultaten en het voetbal tegenvallen zullen steeds meer journalisten, analytici en fans zich gaan roeren. Dat belooft wat. Gisteren met geluk de 3 punten meegenomen, maar op deze wijze gaan ze dat niet steeds redden. Zeker nu er ook Europese duels gespeeld worden. Straks als ze hiervoor uitgeschakeld zijn, kan hij wellicht meer toewerken naar het zogenaamde vollgassfussball.

23 september 2021 om 16:29

Het seizoen mag dan net pas begonnen zijn, de hetze tov Schmidt is er zo ongeveer vanaf dag 1 dat hij bij PSV kwam.
Ik heb niets tegen een kritische benadering van mensen in het profvoetbal, maar soms gaat het wel ver. En als je dan ook nog het lef hebt om de prinsjes van de voetbal journalistiek tegen te spreken en je volledig onafhankelijk opstelt, ja dan ben je vet aan de beurt.
Ben het niet met alles eens wat Schmidt doet, maar ik ben blij dat ie zich geen reet aantrekt van de nono’s van de pers.
Dit gebeurde overigens ook bij ten Hag toen hij net bij Ajax was. Ook Valentijntje bv ging op hem los. EtH vond het medicijn: prijzen winnen. Als Schmidt een goede EL campagne heeft en kampioen wordt, dan kalmeren ze wel een beetje. If not, dan wordt het erger.
Geen rancuneuzer volk dan pers en analisten.

Ik denk dat zijn wisselbeleid (spelers sparen) straks iets over de tweede helft van de competitie zijn vruchten nog uit kunnen werpen met een geweldige fitte indruk inhaalslag gaan maken. Gaandeweg tweede helft in de competitie raken de tegenstanders vermoeid en gaat PSV elk team conditioneel kapot spelen en de drie punten binnen slepen. Het rouleersysteem van Schmidt zou na Ajax elk team moeten winnen. Het is nu wat stroef en er zitten ongetwijfeld verliespartijen ingecalculeerd. Schmidt vind ik een vreemde vogel, maar dit vind ik wat ik denk over zijn wissel beleid vind anders begrijp ik het niet over zijn spelers sparen waar hij het vaak over heeft. Hij denk dus op langer termijn. Maar het grootste gevaar van rouleersysteem is dat je je team of systeem niet naar eigen hand kan spelen zo vroeg in de competitie.

23 september 2021 om 14:51

We zullen zien! Zo heb ik het nog niet eens bekeken ook. Werkte vorig jaar niet echt, dat dan weer niet. Benieuwd of hij het einde van het seizoen gaat halen ook op deze manier!

23 september 2021 om 15:15

Er zit volgens mij niet echt een logica achter deze gedachte. De punten die je nu verspeeld kunnen juist het verschil maken tussen kampioenschap, vCL of niet. Daarom vind ik het vreemd dat hij vaak de helft van het basiselftal wisselt, ook in grote wedstrijden. Iemand als Gakpo of Madueke moet gewoon een heel duel kunnen uitspelen. Dat zijn jongens die in de laatste 20 minuten, als de tegenstander vermoeid raakt, kunnen toeslaan door hun individuele klasse. Met een fitte Vertessen of Bruma is dat toch altijd een vraagteken. Verder vind ik het vreemd dat de Psv selectie niet fit oogt itt Feyenoord en Ajax, die beide ook Europees spelen. Ik denk dat het meer te maken heeft met de speelwijze van Psv die blijkbaar meer energie vereist van de spelers waardoor ze meestal in de tweede helft al uitgeput zijn.

Schmidt heeft die ploeg wel degelijk uit de flow gehaald met zijn wissels. En de 2e seizoenshelft? Vorig seizoen verspeelden ze alles juist in februari. Toen had zijn beleid van de 1e helft vruchten moeten afwerpen. Ik geloof er niet zo in, PSV speelt geen 65 wedstrijden per jaar.

Haha ik mag wel hoe Schmidt reageert en hij heeft nog gelijk ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller93
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller81
J. DrommelKeeper80
N. MaduekeAanvaller72
BrumaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

15 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2021- Feyenoord
2019-2020 AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord komt met update omtrent afwezigheid Marcos Senesi

Het is nog maar zeer de vraag of Marcos Senesi op tijd hersteld is om zondag met Feyenoord aan te treden tegen SC Cambuur. De centrumverdediger moest het Conference League-duel met...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren