PSV begint opnieuw sterk gewijzigd: basisplaats voor Madueke en Doan

Woensdag, 22 september 2021 om 17:33Dominic Mostert • Laatste update: 18:05

De opstelling van PSV voor de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles van woensdagavond is bekend. Roger Schmidt voert opnieuw diverse wijzigingen door in zijn basisformatie en laat Ryan Thomas, Ritsu Doan en Noni Madueke starten. De wedstrijd tussen PSV en Go Ahead begint om 18.45 uur in De Adelaarshorst in Deventer.

Schmidt wilde voorafgaand aan de wedstrijd weinig loslaten over zijn opstelling. Het was wel duidelijk dat hij Mario Götze en Ibrahim Sangaré moest missen, terwijl de inzetbaarheid van Phillipp Mwene twijfelachtig was. Götze werd zondag tegen Feyenoord al gewisseld vanwege een spierblessure. Schmidt haalde in die wedstrijd ook Eran Zahavi, Davy Pröpper en Cody Gakpo voortijdig naar de kant, tot ongenoegen van de eigen supporters.

Mwene ontbrak tegen Feyenoord door een blessure die hij vorige week donderdag in de Europa League tegen Real Sociedad opliep en keert nu terug in het elftal in plaats van Jordan Teze. Verder verdwijnt Armando Obispo uit het elftal, omdat Olivier Boscagli zijn plek achterin terug inneemt naast André Ramalho. Boscagli speelde de laatste twee wedstrijden op het middenveld van PSV. Philipp Max behoudt zijn plek als linksback.

Het controlerende blok op het middenveld bestond tegen Feyenoord nog uit Boscagli en Davy Pröpper, maar nu spelen Thomas en Marco van Ginkel op die plek. Doan begint voor het eerst dit seizoen in de basis bij PSV. De Japanner is op nummer tien de vervanger van Götze. Verder komt Madueke op rechtsbuiten in het elftal in plaats van Bruma. Gakpo en Zahavi blijven staan als linkerspits en centrumaanvaller.

Opstelling Go Ahead Eagles: Hahn; Lucassen, Nauber, Kramer, Kuipers; Brouwers, Botos, Rommens; Oratmangoen, Cardona, Córdoba

Opstelling PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Max; Van Ginkel, Doan, Thomas; Gakpo, Madueke, Zahavi


Poll

Wat verwacht je van Go Ahead Eagles - PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door aqua1)

Sterk gewijzigd inderdaad, maar geen vreemde opstelling.

22 september 2021 om 17:42

Haha het vreemde komt pas om de hoek kijken nadat hij 5x gewisseld heeft...

22 september 2021 om 17:53

Van mij had Obispo mogen blijven staan en Boscagli voor Thomas. Voetballend is Boscagli beter en pakt ook nog is meer ballen af dan Thomas. Obispo vond ik tot nu toe sterk spelen de afgelopen wedstrijden en verdient zeker in mijn ogen een plek in de basis.

22 september 2021 om 18:27

Tegen Feyenoord was Obispo wel extreem slecht, dus denk niet dat het raar is dat hij obv die wedstrijd nu weer gepasseerd wordt.

22 september 2021 om 18:39

Dat was toch de beste verdediger van Nederland?

On: deze opstelling is redelijk logisch. Het echte feest begint pas weer in de rust…

22 september 2021 om 18:39

Boscagli was ook extreem slecht, al was dat op het middenveld. Volgens mij dacht hij dat hij Pirlo was, maar alle passes gingen over de zijlijn

22 september 2021 om 18:41

Nee, Aad vond dat....hij is dan ook echt de enigste die dat vindt😜

Ok het is "maar" Go Ahead, maar het lijkt wel alsof Schmidt het er om doet. Madueke terug in de basis, krijg je gelijk Doan en Thomas erbij. Roept u maar PSV'ers, blij mee?

22 september 2021 om 17:36

Nee! Pröpper erin in plaats van Thomas. En van mij mag Teze zich op rechtsback storten. Meer potentieel en vertegenwoordigt meer waarde dan Mwene.

22 september 2021 om 17:46

Teze bakt er echt niks van als back. Die heeft totaal geen voetballende kwaliteiten of motoriek van een aanvaller. Zodra hij voorin de bal krijgt is het paniek. Laat hem gewoon als cv of op de bank.

22 september 2021 om 17:52

Snap daar ook absoluut niks van. Deed het vorig jaar fantastisch al cv en moet nu op de rechtsback spelen waar hij heel onwennig is en wat totaal niet voor hem bedoeld is. Als ik Teze was zou ik snel m’n biezen pakken. Mag wat mij betreft naar Vitesse komen Haha, doen we niet moeilijk over

22 september 2021 om 17:59

Teze is echt nog zo veel erger op rechtsback dan Mwene. Mwene is gewoon een prima spelertje. Valt het je dan niet op dat Teze zo ongelofelijk veel onnodige ballen inlevert? En daarnaast is zijn balbehandeling ook niet echt om over naar huis te schrijven.

22 september 2021 om 18:29

@026vitesse. Teze heeft dus zélf aangegeven dat hij RB wil staan (c.q. favoriete positie).

@Hazardinho77. Opzich mee eens, maar vind ze (Teze, Mwene) over het totaal niet ver uit elkaar liggen. En dan is Teze eigen jeugd, Nederlands, jong en dus meer waard en meer potentieel.

Al vond ik Mwene tegen Feyenoord wel weer prima.

22 september 2021 om 17:37

Sangare is nog niet terug, en Boscagli speelde heel ongelukkig afgelopen zondag. Dus niet geheel onlogisch. Gotze is geblesseerd en de enige echte nummer 10 die we nog hebben is Doan.

22 september 2021 om 17:42

Opzich een prima opstelling. Madueke basis is logisch. Ben benieuwd naar Doan als vervanger van Götze. Thomas klinkt natuurlijk erg verassend, maar de laatste invalbeurten van hem waren serieus goed. Tegen Feyenoord viel hij ook ijzersterk in.

22 september 2021 om 17:53

Leuk om Doan te zien, en Thomas is zo slecht nog niet. Echter vraag ik me dan wel af waar Pröpper is, lijkt mij een logischere keuze dan Thomas.

22 september 2021 om 18:10

Jazeker. Thomas is echt beter dan we denken met z’n allen. Alleen die blessure heeft hem lang dwars gezeten. Doan kan, gezien hij voor Gotze speelt.

22 september 2021 om 18:42

Vorig seizoen viel Thomas vaak in als buitenspeler en dat was niet best. Nu viel hij al paar keer goed in als centrale middenvelder

22 september 2021 om 18:26

Bank van PSV is matig.
Als ajax 2 spelers in ruilt voor de bank dan komen gasten als kudus, Neres, tagliafico, schuurs of rensch in het veld. Zelfs berghuis en klaassen zijn niet zeker van een basisplek.

Schimid heeft een te smalle selectie voor die wissel beleid.

Leuk dat Thomas nu de kans krijgt. Deed eigenlijk alles goed beide keren dat hij inviel. Verder benieuwd naar Doan. Teze terecht op de bank. Prima
opstelling als het aan mij ligt.

22 september 2021 om 17:38

Ik vond hem tegen Feyenoord volledig onzichtbaar. Of doel je op eerdere invalbeurten?

22 september 2021 om 17:43

Zijn invalbeurten dit seizoen verliepen allemaal best goed. Tegen Feyenoord viel hij ook ijzersterk in naar mijn mening.

22 september 2021 om 18:01

Ik vond hem net als genieterr volledig onzichtbaar. Dan ben ik wel benieuwd -zonder sarcasme of wat ook- wat jij dan zo sterk aan zijn optreden vond.

22 september 2021 om 17:51

Wat is er eigenlijk met Teze aan de hand?

Vond hem vorig seizoen erg goed spelen en zat toen ook wel dicht tegen het Nederlands-elftal aan (naar mijn idee in ieder geval), maar zweeft dit seizoen tot dusver tussen bank en basis. En hij speelt schijnbaar ook vaak als rechtsback als ik hem iedere keer zie spelen, terwijl hij het vorig seizoen toch juist goed deed centraal in de verdediging?

Jammer dat hij het nu lastig lijkt te hebben en hoop dat hij snel weer zijn vorm van vorig seizoen weet te hervinden en ook weer centraal komt te spelen.

22 september 2021 om 18:16

@rochster Ja bizar, maar Teze wil zich focussen op RB ipv RCV... Begrijp er werkelijk niets van. Heb hem paar keer op rb gezien en ziet er gewoon niet uit. Op die positie haalt hij uiteindelijk max Eredivisie sub top. Als RCV was hij een lichtpuntje vorig seizoen. Was kwestie van door ontwikkelen en dan stap naar leuke Europese subtop voor 20 miljoen ofzo. Nu amper half miljoen waard. Wat doet zijn omgeving (familie, vrienden, zaakwaarnemer)? Kan niemand zeggen laat rb los en ga voor rcv

22 september 2021 om 17:53

Ja hij liep niemand in de weg.

22 september 2021 om 18:24

Thomas en Doan zijn niet van het vereiste niveau; zeker de Nieuw-Zeelander pakt geen punten voor je. Vind het erg treurig dat Propper niet gewoon de vaste stand-in is op het middenveld, dat was in 2015 gewoon een van de sterkhouders zelfs!Hou toch op Voetbalzone. Mwene normaal de vaste rechtsback tot nu toe dit seizoen. Was afgelopen weekend geblesseerd anders had hij gewoon gespeeld. Doan vervanger Gotze en Thomas vervanger Sangare. Hoezo sterk gewijzigd. Gewoon een logische opstelling

22 september 2021 om 17:43

Ze zijn toch sterk gewijzigd t.o.v. zondag?

Geen gekke opstelling. Maar wat ziet men in godsnaam in thomas? Afgekeurde linksbuiten/ nr 10 uit de kelder van de eredivisie die maar naar achter is geschoven. Buiten vorige wedstrijd nog nooit een goede pot zien spelen voor psv..

22 september 2021 om 17:41

Ben het helemaal met je eens hoor maar hij viek tegen Feyenoord wel als enige goed in. Deed niks verkeerd en eigenlijk best veel goed als je op hem hebt gelet, maarja als de rest dan zo mega slecht speelt heb je daar niet veel aan...

22 september 2021 om 17:46

Eens, de rest was erg gezapig, slap en ongeïnspireerd. Thomas lijkt me best een energieke positieve gast, dan spring je al snel eruit. Op voetbalkwaliteiten wordt het lastiger..

22 september 2021 om 17:44

Invalbeurt eerder dit seizoen viel hij ook al prima in. Tegen Feyenoord ook erg goed. Opzich geen hele gekke keuze.

22 september 2021 om 17:44

Ik denk dat niemand verwacht bij PSV dat hij een basisspeler wordt, Echter ben ik wel van mening dat je hem er prima bij kan hebben. Het is een speler met een stevige basistechniek, is (zo goed als ) tweebenig en verzaakt nooit. Een perfecte 14e/15e man.

22 september 2021 om 17:49

Nou verzaakt nooit? Einde wedstrijd verzaakte heel psv waaronder Thomas. Hij brengt ook zelden toegevoegde waarde als invaller en het is ook geen balafpakker.

22 september 2021 om 18:13

Toen hij naar psv kwam, had ajax ook belangstelling. Heeft door die blessure een hele lange tijd niet mee gedaan. Als hij diezelfde vorm van voor de blessure terug krijgt, is het een ideale twaalfde man.

Leuk om Doan te zien, denk dat hij het dichtste bij de speelstijl van Götze komt in de selectie. Verder geen vreemde opstelling.

Zou Schmidt die snor van Thomas zo mooi vinden dat hij daarom steeds de voorkeur krijgt boven Pröpper? Een andere verklaring kan ik namelijk niet bedenken

22 september 2021 om 17:45

Zijn goede invalbeurten misschien? Hij valt elke keer goed in naar mijn mening. Doet weinig fout.

22 september 2021 om 18:07

Ik vind m energiek invallen vaak. Misschien raar dat ik t zeg maar ik denk dat we de beste Thomas bij PSV nog niet gezien hebben. Hij s nooit langer dan 4a5 weken fit. Altijd pijntjes, lichte of zwaardere blessures. Als ie s langer fit blijft kan ie zich eindelijk eens doorontwikkelen. Niet dat t de nieuwe Zidane wordt,maar structureel een ideale vervanger voor meerdere posities zonder er veel op achteruit te gaan. Dat kan alleen als ie s een heel seizoen heel blijft.

Je hoopt als Ajacied op een stunt maar als je Go Ahead zag voetballen in de IJsselderby is het misschien beter om je hoopt te vestigen op de Tricolores dit weekend

22 september 2021 om 17:53

Ik geef go ahead Eagles best wel een kans hoor, niet onderschatten

Ik gok op een gelijke spel

22 september 2021 om 18:14

Go Ahead start in de, in mijn ogen, sterkst mogelijke opstelling. Ik verwacht zeker geen winst of een gelijkspel en het lijkt me al leuk wanneer we voetballend wat leuke momenten kunnen noteren. Mogelijk eenzelfde pot als tegen Feyenoord, die scoorden pas in de 60e minuut.

Obispo op de bank is natuurlijk wel terecht. Enorm matig afgelopen wedstrijden en de hype rondom zijn persoon is in mijn ogen op weinig gebaseerd. Snap alleen niet waarom Thomas speelt. Zelf zou ik gekozen hebben voor Teze-Ramalho centraal achterin en Boscagli ipv Thomas op het middenveld, vind ik een veel betere optie. Of gewoon Propper natuurlijk als die fit is

Had Madueke dan laten starten tegen Feyenoord en hem vandaag rust gegeven. Snap best dat statistieken veel zeggen maar in voetbal is gezond verstand nog belangrijker dan wat het lab ons verteld.

22 september 2021 om 17:52

Ja en als hij zondag geblesseerd was geraakt was dat gezond verstand weer afgekraakt. Plus dan had je vandaag een compleet b team in de basis. Misschien wil Schmidt het doseren door af te wisselen met aanvallers rust te geven.

22 september 2021 om 18:04

Dat verhaal had ik in bijna alle andere wedstrijden anders dan Feyenoord en Ajax ook als zoete koek geslikt. Maar in Nederland heb je maar een aantal topwedstrijden en dan kan je - wat mij betreft - echt niet zonder een van je topspelers aan een topper beginnen als deze niet geblesseerd is.

Ik zou Madueke in een golfkarretje naar het veld brengen want je wilt niet dat hij nog voor de aftrap al wat van zijn fresh energy inlevert, als hij hem pa na de 10e minuut wisselt vind ik het eigenlijk al onverantwoord, hoe meer ik er bij na denk hoe meer ik vind dat ze Madueke eigenlijk gewoon op betaald verlof moeten sturen, misschien zelfs z'n benen amputeren zodat ze nooit meer moe worden.

Max kan toch wel eens rust krijgen herr Schmidt? Waarom geen Pröpper in de basis begrijp ik niet. Waarschijnlijk heeft Davy iets tegen Schmidt gezegd over zijn wissel tegen 010. Tja en dat pikt hij niet.
Nu wel gewoon Madueke 90 minuten laten staan!

Goeie opstelling. Blij dat Doan op 10 staat en niet Thomas of Mauro, benieuwd hoe hij het daar zal doen. Boscagli terecht van het middenveld afgehaald, komt daar gewoon veel te kort, Thomas is meer een loper dan Boscagli dus logisch dat hij daar vandaag staat. Geen top maar hiermee moet je van Go Ahead kunnen winnen.

22 september 2021 om 17:51

Boscagli komt veel te kort op het middenveld na één mindere wedstrijd? Dat vind ik nogal opportunistisch eerlijk gezegd. Tegen AZ was Boscagli nog de beste man op het veld als middenvelder en vorig seizoen speelde hij, o.a. tegen Ajax en Olympiakos ook erg goed op het middenveld.

22 september 2021 om 18:05

Een wedstrijd? Weet niet welke wedstrijden jij hebt gekeken. AZ, Real Sociedad en Feyenoord gemist? Was bij alle 3 wedstrijden erg matig, hij staat daar als CVM maar komt echt veel te kort. Laat constant z'n man lopen en snapt überhaupt niet hoe en waar hij moet lopen. Komt verdedigend veel te kort. Voetballend is het natuurlijk allemaal leuk en aardig maar geen prioriteit voor een CVM.

22 september 2021 om 18:17

Volkomen met je eens. Hij heeft soms een leuk passje, maar die kan hij ook gemakkelijk als CV versturen. Daarnaast zit hij er niet super fel op, waardoor het middenveld van de tegenstander veel tijd krijgt.

22 september 2021 om 18:20

Dan heb ik andere wedstijden gezien dan jullie. Tegen AZ vond ik Boscagli uitstekend en tegen Sociedad waren het vooral Max, Obispo en Ramalho die een bedroevend niveau haalden waardoor Boscagli op geen enkele wijze defensief gesteund werd

22 september 2021 om 18:40

@Davilla7 ben het met de heren hier boven eens, hij moet het hebben van zijn positionering en dat doet hij als CV veel beter. Meters maken van links naar rechts op het middenveld ligt hem niet heel erg. Prima als backup daar niet van. Verder kan je je ook afvragen waarom de CV’s het nu zo zwaar hadden wanneer Boscagli daar stond ipv Sangare.

Gewoon een logische opstelling. Alles word op dit momenteel maximaal uitvergroot. Hopelijk winnen we vanavond makkelijk en laten we meneer Schmidt wat meer met rust. En ja sommige wissels zijn gek, maar dat hoort bij zijn visie blijkbaar. Ik heb nog steeds vertrouwen in PSV voor dit seizoen en in de aanpak van de coach. Laten we het gewoon even afwachten.

Dit kan niet goed blijven gaan. Als dit zo doorgaat dan eindigen ze dit jaar op meer dan 20 punten achterstand op Ajax. Want Ajax is dit jaar ongenaakbaar en die hebben wel een goede trainer. Europa League komen ze ook niet door zie ze het wel afleggen tegen Monaca en Sociedad. Komen zware tijden aan voor PSV.

22 september 2021 om 18:01

Het publiek zal uiteindelijk om Koeman smeken.

22 september 2021 om 18:19

Peter Bosz zou ook mooi zijn. Die heeft aangegeven nog een keer naar Nederland te willen. Gewoon een trainer die logische keuzes maakt. Niet deze experimenten trainer.

22 september 2021 om 18:17

Want? Omdat we twee andere spelers erin hebben staan in vergelijking met het begin van het seizoen? Die geblesseerde spelers vervangen? Ja, dat kan inderdaad niet goed blijven gaan…

22 september 2021 om 18:22

Schmidt is een garantie voor geen succes en daarnaast is Ajax gewoon veel sterker. Tegen Feyenoord met een B elftal beginnen en ook nog eens je beste spelers wisselen en je gevaarlijkste man als laatste inbrengen. Denk je echt dat Erik ten Hag hiermee zou wegkomen bij Ajax. Bij PSV heeft Schmidt totaal de regie in handen.

Ze moeten gewoon alles zetten op het feit dat ze vanaf nu iedere wedstrijd moeten winnen!
Maar met deze opstelling moet vanavond in ieder geval gewonnen kunnen worden! Geen excuus!

Toch fijn dat Madueke nu topfit voor GAE is.
Das wisselbeleid is dus niet voor niks.

Tegen GA Eagels kan jij je dit permitteren, het is vooral kwalijk dat hij dit in topwedstrijden doet zo van: ik ben de ster van het elftal, niet Madueke of Gakpo.

Dit moet voor PSV toch geen enkel probleem zijn? Die willen na zondag een signaal afgeven, denk een ruime overwinning.

Geen gekke wissels. Sangare Gotze absent. Thomas Doan present. Mwene kan op beide backposities. Ik verwacht een eclatante 0-3. Ja ik durf.

Ah, ze hebben Madueke zondag gespaard voor deze wedstrijd. Nu snap ik het!

Dan missen ze dus hun 2 beste spelers door een blessure

Na een mentale dreun tegen Feyenoord is het logisch dat er dan weer gewisseld gaat worden. 😊😷

thomas en daon ;; zulke matig spelers vooral Thomas zou bij zesklasser amateurs niet erin staan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller93
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller81
J. DrommelKeeper80
N. MaduekeAanvaller72
BrumaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Schmidt zorgt voor grote verrassing en verwijst Zahavi naar de bank

De opstelling van PSV voor het Europa League-duel met AS Monaco is bekend. De belangrijkste wijziging aan de kant van de Eindhovenaren wordt doorgevoerd in de spitspositie, waar Carlos Vinícius de...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren