Koeman leest alleen statement voor en breekt persconferentie af

Woensdag, 22 september 2021 om 13:28Dominic Mostert • Laatste update: 13:43

Er stond woensdagmiddag een persconferentie van Ronald Koeman gepland in de voorbereiding op het duel met Cádiz van donderdagavond, maar de trainer van Barcelona heeft geen vragen van de pers beantwoord. Hij verscheen voor drie minuten en las een statement voor waarin hij benadrukte zich gesteund te voelen door de spelersgroep. Koeman bedankte de fans voor hun steun en zei dat de supporters 'geen wonderen' kunnen verwachten in de Champions League.

De positie van de trainer staat onder druk na een 0-3 nederlaag tegen Bayern München in de Champions League en een 1-1 gelijkspel tegen Granada. "De financiële situatie van de club hangt samen met de sportieve prestaties, dus we moeten de ploeg opnieuw opbouwen zonder dat we grote investeringen kunnen doen", maakte Koeman duidelijk. "Gelukkig leidt een wederopbouw ertoe dat jonge spelers kansen krijgen, zoals Xavi en Iniesta in hun tijd, maar geduld is belangrijk. Een hoge eindklassering in LaLiga zou een succes zijn."

"In de Champions League kunnen we geen wonderen verwachten", vervolgt de oefenmeester. "De nederlaag tegen Bayern moet vanuit dat perspectief worden bekeken. De ploeg moet in woord en gebaar worden gesteund in deze situatie. De pers ziet ook in dat dit proces plaatsvindt. Dit is niet de eerste keer dat de club in deze situatie is terechtgekomen. We rekenen op jullie steun in deze moeilijke tijden. Als ploeg zijn we blij met de steun die we kregen tegen Granada. Visca el Barça!."Gerelateerd

Meer sportnieuws

233 reacties (laatste reactie door dabor)

Het is over en uit voor Koeman.

22 september 2021 om 13:56

Vooral voor barca, hier kan je onmogelijk Koeman de schuld van geven. Barcelona heeft zichzelf om zeep geholpen. Jammer om dit te moeten zien.

22 september 2021 om 13:59

@luije

Hoezo??? Koeman is toch de trainer?? Je kan hem wel de schuld geven dat hij er niets uithaalt, een tactisch faalt en alleen maar klaagt.

Lees zijn statemenst..en zeg eerlijk, past dit bij een Barca coach?? of denk je is coach van de club Sherif... Barca is gewoon nog steeds beter dan de meeste in la liga..dus onder plek 2 of 3 is gewoon falen.

"een hoge eindklassering in Laliga zou een succes zijn."

"in de Champions League kunnen we geen wonderen verwachten"

22 september 2021 om 14:04

Hij is toch gewoon realistisch?

22 september 2021 om 14:06

Koeman moet zich verdedigen tegen onrealistische verwachtingen van bepaalde supporters en de pers. Het is gewoon een selectie waarmee je zomaar in de middenmoot kan eindigen en waarmee je in de CL geen hoge ogen gaat gooien. Het is goed dat dit uitgesproken wordt. Koeman moet gewoon de tijd krijgen en minder de druk voelen dat een misstap ontslag betekent. Verwacht ook dat niemand het beter zou doen nu. Gooi je Xavi erin kan hij zijn carrière als trainer binnen een half jaar gedag zeggen.

22 september 2021 om 14:07

Ok maar zie je dit de trainer van Dortmund al zeggen op een persconferentie?

Wat betreft de CL heeft hij een punt maar voor wat La Liga betreft vind ik het zwak van Koeman om dat te zeggen.

Duidelijk dat hij solliciteert naar een ontslag (en de bijbehorende 6 miljoen).

22 september 2021 om 14:09

@lorenzo

Als hij realistisch was, dan had hij gezegd: "ja en gelijk om deze trein gesprongen om mijn droom te verwezenlijken, alleen als ik eerlijk ben, ik pas niet als trainer daar. Ben te behoudend, faal tactisch en mijn resultaten van vorig seizoen zijn verbloemd door Messi.

Waarom wel de groep onder de bus gooien, maar niet zijn eigen falen?

22 september 2021 om 14:10

Barcalona is gewoon geen top 3 momenteel. Dat is R madrid, A Madrid en Sevilla.

Zelfs Sociedad heeft met Januzai, Isak en Silva meer aanvallende kwaliteiten.

Kwalificatie voor de CL is realistisch.

22 september 2021 om 14:13

@Henry, nee, maar bij die trainer zijn de verwachtingen niet zo onrealistisch

22 september 2021 om 14:16

De resultaten van Barca werden altijd verbloemt door Messi. Barca heeft altijd flutcoaches sinds Pep.

22 september 2021 om 14:18

Dus een hoge eindklassering in La Liga en kwalificatie voor de volgende ronde van de CL zijn onrealistisch voor een team met spelers als Ter Stegen, Pique, Alba, Busquets, F. De Jong, Coutinho, Pedri, Fati, Aguero, Dembele, Depay,...

Ik heb Laporta trouwens nergens horen zeggen dat Barcelona kampioen moet spelen en de CL moet winnen.

Ik denk eerlijk gezegd dat momenteel vooral Koeman het probleem want het heeft er schijn van dat hij de kleedkamer kwijt is (getuige ook zijn uitspraken van de afgelopen dagen waarin hij eigenlijk letterlijk zegt dat de jongens waarmee hij moet werken niet goed genoeg zijn)

22 september 2021 om 14:18

Migi; luis Enrique goeie coach. Valverde heeft het niet slecht gedaan

22 september 2021 om 14:21

@MrKrillin Hij zegt toch niet dat het seizoen geslaagd zou zijn als ze onder plek 3 of plek 4 eindigen?
Het is maar hoe je het wil interpreteren, wie vooringenomen wilt bashen zal dat doen, maar er zijn genoeg nuances in Koeman zijn uitspraken.

22 september 2021 om 14:25

Koeman kan je deels de schuld geven. Had andere mogelijkheden kunnen uitproberen met spelers of een ander type voetbal kunnen spelen. Daarnaast had hij met het kleine beetje geld wat er te besteden was, anders mee om kunnen gaan. Demir is eigenlijk overbodig en die miljoenen had je ergens anders aan kunnen spenderen (samen met de directeur uiteraard). Er waren vast ook betere (huur)opties dan Luuk de Jong. Hij zegt dat hij geen snelheid in het team heeft, en haalt dan vervolgens Luuk de Jong. Hij wist voor de transfermarkt begon al dat Dembele vaak geblesseerd is en Fati nog herstellende is.

22 september 2021 om 14:27

Club brugge speelt gelijk tegen PSG, hun hebben echt geen betere selectie als Barca. Het was ook Koeman zijn keuze om Luis Suarez weg te doen, die kon hij nu goed gebruiken. Hij haalt er gewoon niks uit. Het is aan een coach om je spelers materiaal zo goed mogelijk te laten spelen, en de beste coaches laten spelers zelfs boven zichzelf uit steken. Spelers als Rudiger, Marcos Alonso, Christensen en Jorginho werden bij Chelsea gezien als de zwakke broeders, tot dat er een coach kwam die het maximale der uit weet te krijgen en ze misschien zelf boven zichzelf uit laat steken. Bij Koeman zien we dat totaal niet, in tegendeel zelfs spelers zijn misschien wat minder gaan presteren.

22 september 2021 om 14:29

Zo ik geef je een fiets zonder stuur en banden en kijken hoe ver jij komt?

Hou toch op! Wie moest het verschil maken afgelopen wedstrijd? Depay? Coutinho? Demir of toch Luuk de jong?

22 september 2021 om 14:34

@Mr. Knowledge: Huh, maar Depay zou toch de grote ster van Barcelona worden? Hij zou toch onder Koeman floreren en de laatste stap naar het statuut van superster zetten? Hij was het niveau Lyon toch al lang ontgroeid?

22 september 2021 om 14:46

Max..Koeman heeft wel degelijk schuld door een spelsysteem te hanteren die Barca onherkenbaar maakt.Het enige wat Laporta vraagt is om de Cruijff filosofie te waarborgen en bepaalde spelers die in dat systeem uit de voeten kunnen op te stellen. Koeman moet terug naar de basis. Jeugd erin en geduld hebben dan komt het goed..

22 september 2021 om 14:50

@visca el barca Luis Enrique vind ik echt zo overschat. Die had geluk dat die de beste aanval van de afgelopen 25 jaar had in het wereldvoetbal. Zijn Barca was niet eens zo heel dominant. Speelde best veel op de omschakeling en moest het vooral hebben van de individuele klasse van MSN en Iniesta. Als Koeman die selectie nu had dan had die ook alle prijzen gewonnen.

Valverde heeft het zelfs fantastsch gedaan. Die kreeg al een team dat over the top was en heeft nog steeds prijzen gepakt. Ja het voetbal was niet des Barcelona's, maar hij is gewoon een realist. Onterecht weggestuurd naar mijn mening.

22 september 2021 om 14:51

Zomaar in de middenmoot eindigsn?!?!? Kruip anders nog dieper in de reet van koeman zeg. De enige reden dat hij hier verdedigd wordt is omdat hij nederlands is. Met dit materiaal jan je makkelijk top 4 halen en een toptrainer speelt gewoon mee om de titel want zo sterk zijn de concurrenten niet hoor. Pedri, de jong, coutinho, memphis ( die koeman zo geweldig vindt), busquets, araujo en alba zijn allemaal jongens die prima meekunnen in de top van la liga. Maar nee, koeman wil lekker met superluuk op de counter spelen. Ook in la liga ziet het positiespel er niet uit en doen de spelers maar wat.

Barca is bij lange na geen topteam meer, maar er is meer dan genoeg talent om het nationaal gewoon goed te doen. Koeman moet gewoon wegwezen met zijn gejank in de media en in zijn documentaire. En dan krijg je die vrouw er ook nog gratis bij die reageert alsof ze elke dag van een dagsalaris van 3€ acht kinderen ge eten moet geven.

Koeman is gewoon geen toptrainer. Waar heeft hij het nou echt laten zien in de top? Everton was 3 keer niks. Valencia niks. Alleen nl elfal was goed maar ook daar was het voetbal niet om aan te gluren soms. Enige club waar die het goed gedaan heeft ziin southamton en feyenoord ook wel. Maar dat zijn nou niet echt topclubs

22 september 2021 om 14:52

@ajax ik lees hier wel vaker dat Luuk door Koeman is gehaald, maar even realistisch: denk je dat Koeman de macht heeft om het transferbeleid te bepalen? Denk het niet. Als je Luuk een slechte aankoop vindt dan is dat misschien nog wel meer op het conto van de TD dan Koeman, want die TD is uitiendelijk eindverantwoordelijke mbt de transfers en regelt de transfer.

22 september 2021 om 14:53

Depay speelt toch ook gewoon prima sinds zijn vertrek naar barca.hij was gehaald als aanvulling voor de aanval niet om de kar te trekken.hij is geen Messi dus je hoeft geen 30 goals van hem te verwachten maar 15 zal hij er zeker maken en dat is meer dan alle andere aanvallers bij Barca momenteel.

22 september 2021 om 14:54

Wat heeft Luis Enrique dan allemaal neergezet bij teams zonder Messi en die andere wereldtoppers? Weggestuurd bij Roma, niks spannend met Spanje..

22 september 2021 om 14:55

Mr krillin: zo te lezen de afgelopen week ben jij een Barcafan( wat ik al belachelijk vind als je Nederlander bent). Maat goed , ieder zijn ding. Maar jouw afkraken van Koeman is werkelijk van een dom en laag niveau. Heeft Koeman iets met je vrouw/vriendin gedaan? Alles is in jouw ogen Koemans schuld. Koeman heeft gelijk alsnog zegt dat Messi al jaren de crisis verbloemt, want de rest van het team is zou echt bij real Madrid in het team staan. Je doet een tijdje mee voor de prijzen, maar met het zootje ongeregeld zul je niet kampioen worden en nooit de kwartfinale van de CL halen, zelfs niet van de EL. De selectie is gewoon waardeloos samengesteld, veel te weinig kwaliteit voor het toko taks voetbal of om ook maar met een beetje pressie te spelen: waardeloos. Daarnaast moest Suarez weg vorig van het bestuur maar moest koeman het vuile werk voor het bestuur opknappen (bij Valencia moest Koeman ook verjongen van het bestuur). Daarnaast heeft de club een megalomane voorzitter gekregen die nog gekker dan Munsterman is en alleen van zichzelf houd. Deze idioot verkondigt alleen maar leugens (Koeman heeft hartproblemen) en verder vele valse beloftes maar komt niks na. Keizer die in luchtkastelen woont. Vanaf dag 1 al klagen over de trainer. Mocht Laporta echt een vent zijn, dan trapt hij Koeman eruit direct inclusief die 12 miljoen en uitbetalen tot einde contract. Naar dat kan deze gek niet want de club heeft dat geld niet. Barca is failliet. Ooit vond ik het leuk om Barca te kijken, nu mag de club failliet verklaard worden na al die jaren van oplichting, bedrog en achterbaks gedrag. Leningen doen bij banken die door mijn en jouw zuur verdiende centen in leven zijn gehouden. Die kampioenschappen, CL bekers etc zijn door jou en mij gefinancierd. En daar ben jij fan van?

22 september 2021 om 14:57

@CR7 wat een slecht argument. Brugge speelt een keer gelijk tegen PSG en dat betekent dus wat? Dat Brugge een keer geluk heeft gehad? Dat PSG een slechte dag had? Laat Brugge en PSG nog eens 10 keer tegen elkaar spelen en kijk hoe vaak Brugge een punt pakt.

Je vergelijking met Chelsea gaat ook mank. Op papier heeft Barca goede spelers, maar alleen de namen zijn indrukwekkend. Pique, Alba, Busquets: oud en over hun top. Roberto: leuk voor de breedte maar niet basis. Spelers die het verschil kunnen maken zijn bijna altijd geblesseerd (dembele, Coutinho) en de rest zijn allemaal jonge talenten. Moeten speler van 19-22 de kar gaan trekken?

Op dit moment valt er geen eer te behalen bij Barca. Er moet een nieuw team gebouwd worden zonder budget. Een erg ondankbare taak, waarbij er vooral naar La Masia gekeken moet worden en met de opleiding moet je ook een beetje geluk hebben. Het Barca onder Pep bestond voor 50% uit zelf opgeleide basisspelers. Dat is gewoon extreem veel geluk dat er in één keer zoveel wereldtoppers uit je eigen opleiding komen. Het is onrealistisch om dat nu te verwachten dus het kon jaren duren voordat er weer een echt competitief team staat.

22 september 2021 om 14:59

@henry Allemaal leuk die namen maar daarvan zijn Pique, Alba, Pedri, Coutinho, Fatih, Dembele en Aguero geblesseerd en wat daar achter zit is gewoon heel matig. En zelfs de matige Braitwaith is geblesseerd. Nee mensen zoals jou willen gewoon haten op Koeman en verliezen de realiteit uit het oog. Ik ben ook geen fan van Koeman maar wel realistisch. Daarnaast is hij ook gewoon een Barca en NL legend en daarom krijgt hij mijn respect

22 september 2021 om 15:07

@amazing Ninja: tja, zo kunnen we de prestaties van Ajax in de CL campagne met de incidentele halve finale ook naar beneden praten natuurlijk: Laat ze die wedstrijden 10 keer spelen en kijk eens hoe vaak ze zouden winnen (maar wacht, laat me raden: dat zal wel weer iets anders zijn dan de prestatie van Brugge)

Brugge heeft gewoon een schitterende wedstrijd gespeeld en het PSG ontzettend moeilijk gemaakt. Chapeau voor Brugge, meer kan je daar toch niet van zeggen? Maar nee, dat moet weer naar beneden gepraat worden.

Je mist het punt trouwens; namelijk dat Brugge met minder kwaliteit dan Barcelona heeft, er wel in slaagt om weerstand te bieden aan een Europese topploeg zoals PSG. Deels door een goede tactiek, deels door de juiste instelling bij de spelers.

Dan zie je dat Barcelona, dat meer kwaliteit heeft dan Brugge (laat ons eerlijk zijn), werkelijk waar geen deukje in een pakje boter kan trappen tegen Bayern. Dat heeft te maken met tactiek en instelling van spelers... zaken waarvoor je een trainer toch verantwoordelijk kan houden. Nee?

22 september 2021 om 15:10

UltimateFreak, ik vind Fati-Memphis-Dembele beter.

22 september 2021 om 15:11

@amazingninja

Wow, Luis Enrique een matige coach vinden?

Heb je misschien het vorige EK gemist waar Spanje haar gezicht heeft teruggewonnen? Ze waren na Italië verreweg de beste ploeg op het EK. Italië werd zelfs weggespeeld in die wedstrijd maar haalde het op strafschoppen.

Luis Enrique's hand was duidelijk zichtbaar in dat elftal.

22 september 2021 om 15:11

De eerste trainer die zo praat tijdens een persconferentie moet nog geboren worden.

22 september 2021 om 15:13

@ Mrkrillin, Dan heb jij misschien een andere interpretatie dan velen.
Op papier een redelijke selectie alleen werden veel resultaten verbloemd door de ingeving van Messi. Ook zonder Messi zag je al tijden dat Barca het lastig heeft ongeacht welke tegenstander.

22 september 2021 om 15:13

Mancunian: leuk dat je voor mij bepaald dat ik een 'koeman - hater' ben. Tuurlijk heeft Koeman pech met blessures.

Maar mogen we nog verwachten dat er een idee achter zit hoe Barcelona voetbalt en dat Koeman de spelers die hij tot zijn beschikking heeft, gebruikt volgens hun kwaliteiten?

Wat tegen Granada heb ik een hopeloos Barca gezien dat +60 ballen blind naar voren heeft getrapt, in de hoop dat er eentje goed zijn uitkomen bij Luuk De Jong (die overigens niet in het stuk voor kwam).

DIt in de wetenschap dat de meerderheid van opgesteld spelers zijn opgeleid om , bij wijze van spreken, tot aan de kleine rechthoek van de tegenstander te combineren. Met die kennis mogen we toch kritisch zijn op Koeman en durven vaststellen dat hij tactisch misschien verkeerde keuzes maakt?

Of snap jij dat hij tegen Bayern met Luuk De Jong in de aanval op de counter gaat spelen?

Dus zeg maar waar ik de realiteit uit het oog verlies. Ik schrijf in diverse posts hieronder dat een top 4 en 2de ronde CL haalbaar moet zijn voor dit Barcelona. Ik schrijf nergens dat ze Bayern moeten wegspelen of La Liga moeten winnen.

22 september 2021 om 15:17

@mrkrillin, Koeman is de 3e trainer in 4 jaar. Als kers op de taart hadden zijn ontslagen collega's ook nog eens de beschikking over spelers als Messi en Suarez. Deze selectie van Barcelona is gewoon niet goed genoeg om mee te doen om wat voor prijs dan ook

22 september 2021 om 15:17

Krillin, als Luuk de jong je breekijzer is en zelfs in de basis stond tegen Bayern Munchen, is de situatie vrij armoedig te noemen en zou zelfs Yamcha dit team nog niet aan de praat krijgen.

22 september 2021 om 15:26

Pique is niet geblesseerd en coutinho ook niet dat ter zijde. Ik ben het helemaal eens met blaugrana. Koeman met zijn gezeik in de media en deze zomer nog die serie maken. Om te kotsen bahbah. Altijd maar slachtoffer spelen, man neem eens verantwoordelijkheid. Mag hopen dat geen topclub zijn handen ooit nog brand aan koeman.

Al dat verdedigen van koeman snap ik gewoon niet. Hij maakt zelf natuurlijk ruzie en gooit olie op jet vuur en dan gaat hij weer lopen janken. Het spel van barca is barca-onwaardig en dat is niet alleen de schuld van de spelers/matige selectie nee sterker nog, in mijn ogen eigenlijk die van koeman. Welke speler is er beter geworden sinds zijn komst? Er loopt talent genoeg rond om degelijk voetbal te spelen en danheb ik het niet eens over winnen of kampioen worden. Lijkt wel alsof hij de spelers niet instrueert hoe ze moeten spelen en maar gewoon wat doen. Tuurlijk is het momenteel zwaar om coach te zijn van barca maar iets meer dan wat nu wordt laten zien mag je toch wel verwachten?

@amazingninja, luuk de jong is wel zeker gehaald op aandringen van Koeman. Hier is ook gewoon 7miljoen voor betaald.

22 september 2021 om 15:28

Het is gewoon realistisch wat koeman hier zegt. Met dit elftal kan je helemaal niks, een top 4 plek is het maximaal haalbare.

22 september 2021 om 15:30

@theny volgens mij snap je mijn reactie gewoon niet, maar met juw reactie op mijn reactie bevestig je alleen maar mijn punt:

"brugge heeft gewoon een schitterende wedstrijd gespeeld en het PSG ontzettend moeilijk gemaakt. Chapeau voor Brugge, meer kan je daar toch niet van zeggen?"

En dit is het hele verhaal. Brugge heeft inderdaad een fantastische wedstrijd gespeeld. En dat is het. Blijheid voor iedereen die Brugge een warm hart toedraagt.

Maar omdat Brugge goed weerstand bood tegen PSG moet Barcelona dat ook maar tegen Bayern doen? In andere woorden: Als Brugge van het veld was geweest door PSG (wat niet onrealistisch is) dan had je deze vergelijking tussen Barca en Brugge nooit gemaakt. Dat bedoel ik met die 10 keer spelen: wat voor conclusie wil je trekken op basis van één wedstrijd.

"je mist het punt trouwens; namelijk dat Brugge met minder kwaliteit dan Barcelona heeft, er wel in slaagt om weerstand te bieden aan een Europese topploeg zoals PSG. Deels door een goede tactiek, deels door de juiste instelling bij de spelers."

Nee ik mis het punt niet. Dit is juist mijn hele punt: Omdat Brugge één keer een resultaat haalt is dat opeens dé wedstrijd waarop we onze conclusie moeten trekken? Tuurlijk niet. Vorig jaar verloor Brugge met 3-0 van Dortmund. Dus Brugge is een slechte club? Want Dortmund is minder dan Bayern en Barca verliest 3-0 van Bayern en Brugge verliest 3-0 van een team dat minder is dan Bayern. Opeens is het heel anders geframed, niet? Maar doe vooral je uitspraken op basis van één wedstrijd.

"dat heeft te maken met tactiek en instelling van spelers... zaken waarvoor je een trainer toch verantwoordelijk kan houden"

De trainer is zo goed als zijn materiaal. Dat is mijn mening bij ploegen die fantastsich spelen en bij ploegen die slecht spelen. Of denk je dat Koeman tegen die jongens zegt: kijk maar of je er zin in hebt en doe maar wat? Het elftal ontbeert gewoon kwaliteit en dat komt tegen een machine zoals Bayern gewoon erg pijnlijk aan het licht.

22 september 2021 om 15:31

Maar dat wordt ook helemaal niet gevraagd. Wel wordt ee gevraagd om met een idee een wedstrijd te beginnen. Lijkt wel alsof koeman maar gewoon wat doet. Totaal niet een wedstrijd kan analyseren en ook tijdens de wedstrijd geen flauw idee heeft hoe een probleem op te lossen of de wedstrijd te doen laten kantelen. Ik als madridista vind het heerlijk als Koeman nog 3 jaar blijft want dannweet ik zeker dat het niet beter wordt. Al erger ik me zo erg aan zijn gejank en de slachtofferrol die hij inneemt dat ik het ook wel prima zou vinden als hij volgend weekend al zijn spullen kan pakken. Letterlijk alleen hier in nl wordt hij verdedigt omdat hij Nederlands is want een andere reden zou ik niet snappen

22 september 2021 om 15:33

"heb je misschien het vorige EK gemist"

Hoeveel wedstrijden waren dat? 4? 5? Nou nou, 5 hele wedstrijden heeft hij een team goed gecoached. En vond je Spanje echt zo goed? Of is die wedstrijd tegen Italië je vooral bijgebleven? In de poulefase vond ik ze echt matig tot slecht.

"luis Enrique's hand was duidelijk zichtbaar in dat elftal." Welke hand is dat? Diezelfde hand als die bij Roma liet zien waardoor hij eruit geschopt werd? Ik heb Spanje niks anders zien doen dan wat ze de afgelopen 10 jaar deden: veel balbezit en daaruit kansen creeren. Al viel de hoeveelheid kansen best tegen voor al dat balbezit.

22 september 2021 om 15:36

@amazingninja," luuk de jong is wel zeker gehaald op aandringen van Koeman. Hier is ook gewoon 7miljoen voor betaald."

Dus als directie van Barca doe je alles wat de trainer zegt? In andere woorden: Koeman is de baas?

En 7 mljoen voor De Jong? Kun je even een bron sturen waarin da gezegd wordt? Want volgens mij ben je hier fake news aan het verspreiden.

22 september 2021 om 15:45

@elfaraondcamas, (geen idee waarom ik niet direct op jou kan reageren) als je echt denkt dat Koeman gewoon maar wat doet dan heb je het niet begrepen hoor. Liet bij Feyenoord en oranje zien dat hij tactisch juist heel goed goed is. Won vaak wedstrijden door de tegenstander goed te analyseren en hiervoor een tactisch plan voor neer te zetten. Vandaar ook de conclusie dat dit een hele matige selectie is. Ze kunnen het gewoon niet uitvoeren.

22 september 2021 om 15:54

Maar je hebt ook coaches die matige selecties goede wedstrijden laten spelen. Daarbij is de selectie van barca goed genoeg om gewoon van granada te winnen en om beter voetbal te spelen. Hij maakt letterijk geen een speler beter. En dan de schuld aan de selectie te geven is volgens mij niet aan de orde. Ik ben overigens niet de enige die dit denkt nee Vraag maar rond wat ze hier in Spanje van koemans kwaliteiten als trainer vinden. Alleen hier in nederland wordt hij op de een of andere manier altijd verdedigd en wijst iedereen met het vingertje naar alles behalve koeman zelf.

22 september 2021 om 15:58@amazingninja

Je vergeet er voor het gemak ook de EK-kwalificatie waar ze bijvoorbeeld Duitsland 6-0 pak rammel gaven.

Spanje speelde voor het materiaal dat ze hadden uitstekend voetbal. Dit is niet het Spanje van 2008-2015 hé? Die selectie is niet meer wereldtop maar hij heeft er een goed draaiende machine van gemaakt. Je groeit ook in een tornooi, ze waren in de groepsfase 2 wedstrijden slecht maar scoorden erop los met een Morata in de spits..

Je benoemt zijn periode bij AS Roma, maar dat is al meer dan 10 jaar geleden! Een coach groeit ook, ik neem aan dat je ook niet dezelfde persoon bent dan 10 jaar geleden.

"ik heb Spanje niks anders zien doen dan wat ze de afgelopen 10 jaar deden: veel balbezit en daaruit kansen creeren. Al viel de hoeveelheid kansen best tegen voor al dat balbezit."

Daarom dat Spanje de meest scorende ploeg was op het EK en ook het meest aantal kansen heeft gecreã«erd op dat EK. Spelers met meest aantal schotel op doel zijn beide Spanjaarden (olmo en Morata) en Gerard Moreno is 4e. Zijn gewoon feiten, kan je opzoeken. Spanje speelde gewoon goed maar had problemen met de efficiã«ntie. Zelfs dan waren ze de best scorende ploeg.


22 september 2021 om 16:03

@MrKrillin dit past bij een hele realistische trainer die probeert het maximale te halen uit een zeer matige selectie. Je moet echt blind zijn als je dit niet kunt of wilt zien.

22 september 2021 om 16:05

@ElFaraon, ben het helemaal met je eens. Koeman wordt door velen hier verdedigd alleen maar omdat hij een Nederlander is. Met deze spelers hoor je ook van Granada te winnen. En Luuk de Jong zou nooit zijn gekomen als Koeman er niet was geweest. Ik weet dat Barça geen geld heeft maar dan bespaar je het geld dat je besteedt aan Luuk en haalt hem niet. Het is toch te gek voor woorden dat een bankzitter van Sevilla wordt gehaald door Barcelona! Sommige mensen doen alsof Koeman een wereldtrainer is.

22 september 2021 om 16:06

Amazing Ninja: ja en Club Brugge speelde ook 2-2 gelijk tegen en in Real Madrid.

Als je niet wil snappen dat ik maar wil aangeven dat je ook met (iets) minder kwaliteit maar de juiste tactiek en instelling tegen betere clubs ook resultaten kan halen, dan stopt onze discussie natuurlijk.

Ik gebruikte trouwens Club Brugge omdat dat het meest recente voorbeeld was. Had evengoed Sheriff Tiraspol tegen Sjactar kunnen gebruiken of Ajax tegen Real Madrid.

Ik wil ook niet zeggen dat het een schande is om te verliezen van een ploeg die beter is ( zoals Bayern tov Barca of Dortmund tov Brugge) maar de manier waarop is wel van belang. Je kan je gewillig naar de slachtbank laten leiden zoals Barca of je stinkende best doen en met een juiste tactiek op het veld stappen.

Maar goed, jij jouw mening en ik de mijne. Laat het ons daar op houden.

22 september 2021 om 17:48

Amazingninja: als koeman MSN had was het ook niet geworden. Kijk naar Chelsea onder Lampard en Chelsea onder Tuchel groot verschil toch. Je kunt de beste spelers hebben, maar je moet ook met hun kunnen werken en tactisch zijn. Dat vind ik Koeman eenmaal niet

Valverde vind ik ook onterecht.

22 september 2021 om 18:19

@henry als er zo veel geblesseerden zijn heeft dat toch invloed op de tactiek en spelopvatting. Ik ben geen Luuk de Jong fan maar hoor had het anders gemoeten tegen Bayern?
Coutinho was nog niet fit. Met Demir en Depay starten dan? Of alleen met Depay? Er waren toch simpelweg geen mogelijkheden door al die blessures.

Tegen Granada met een half fitte coutinho en Demir in de basis en niks meer op de bank. Een vroege achterstand en een Granada wat zich ingraaft en de speelminuten kapot wil maken. Hoe had dat tactisch anders kunnen worden opgelost?

22 september 2021 om 18:24

Visca el Barca. Lampard wilde voetballen met Chelsea en dat lukte niet met die spelers. Toen kwam Tuchel en die had snel gezien dat voetballen geen optie was en ging 532 counteren. Iets wat ze bij Chelsea verder niet boeit.
Koeman ging 532 omdat het spelers materiaal hem daartoe dwong.

22 september 2021 om 19:23

Sjongejonge… Bijna alle clichés die de afgelopen dagen op de fora voorbij zijn gekomen. Petje af!

22 september 2021 om 13:59

Denk dat ze de CL pakken en de dubbel als ze hem de laan uit sturen.

22 september 2021 om 14:05

Denk ik ook. Maar welke ‘betere’ coach gaat hier zijn handen aan branden? En wat zijn de verwachtingen daar, want het is gewoon een matig elftal.

22 september 2021 om 14:17

het is pas over en uit voor Koeman op het moment dat Barca zijn afkoopsom betaald dus laat ze die maar gaan aftikken dan

22 september 2021 om 14:19

Japie, Koeman heeft natuurlijk groot gelijk dat hij wacht op die afkoopsom.

Daarom dat hij de laatste dagen zo uitdrukkelijke solliciteert naar zijn ontslag door openlijk de spelerskern af te vallen en nu deze show op te voeren op de persconferentie.

22 september 2021 om 14:24

ik geef Koeman daar ook gelijk in. laat Barca die afkoopsom maar betalen en dan kunnen ze hun nieuwe beoogde grote verlosser binnenhalen die met een veredeld jeugdelftal furore gaat maken in Laliga en de Champions League. niet te vergeten in het heilige 4-3-3 systeem en grote verlosser Puig natuurlijk in de basis 1122 september 2021 om 14:47

Ze kunnen hem ook gewoon net als Setien de laan uitsturen en vervolgens niet de afkoopsom betalen, maar nog brutaal genoeg zijn te bellen om hem af te laten zien van dat geld. Schijnt de normale gang van zaken te zijn bij een club die zich etaleert als 'meer dan een club'

Een riool ruikt lekkerder dan de bende die FC Barcelona is tegenwoordig. Laporta is daarbij geen haar fatsoenlijker dan Bartomeu.

22 september 2021 om 15:05

Dat zal Koeman niet doen, die is laaiend op de nieuwe voorzitter die hem de hele zomer liet bungelen. Die wekenlang naar een nieuwe trainer zocht maar niemand kon vinden die zich met deze matige selectie wilde laten afbranden. Koeman daagt ze gewoon voor de rechter.
En ddaarna komt het probleem, zie maar een opvolger te vinden. Iemand als Xavi is niet achterlijk, het huidige Barcelona kan zo einde carriere zijn voor een trainer. En de komende jaren is er nauwelijks verbetering in de selectie te verwachten.

22 september 2021 om 15:13

@ajaxxxlove

Setien's ontslag werd behandeld door Bartomeu, niet door het huidig bestuur.
Abidal vroeg inderdaad of hij kon afzien van zijn afkoopsom. Iedereen is daar nu wel weg.

22 september 2021 om 16:54

Laporta heeft hem daarover ook gewoon gecontact, zei Setien zelf.

22 september 2021 om 14:24

Ik denk dat over twee jaar Koeman meer prijzen heeft gepakt dan Barcelona :D

22 september 2021 om 15:34

Nou ik zou als geen top/subtop koeman als coach aanstellen

22 september 2021 om 16:42

Want? Deed het met Oranje geweldig, deed het met Feyenoord geweldig, deed het met Vitesse geweldig en met Southampthon ging het ook prima.

Hoeveel trainers hebben afgelopen jaren met Barcelona helemaal niets laten zien? Zou dat echt aan al die trainers liggen of is Barcelona allang helemaal zo goed niet meer?

22 september 2021 om 17:34

De enige die niets heeft laten zien is Setien eigenlijk en die heeft er maar een half seizoen mogen zitten. Als we wat verder teruggaan dan kan ook die Argentijnse coach nog genoemd (Martino dacht ik?). Valverde en Enrique hebben namelijk allen wel wat prijzen gepakt.

22 september 2021 om 19:01

En setien liet het team iig voetballen toch? Iets wat koeman totaal niet doet. Bij feyenoord en het nl elftal idd goed. Southampton redelijk, bij vitesse deed hij het niet goed. Hij is een seizoen4e geworden maar heeft 48% van zijn wedstrijden (70 totaal) maar gewonnen en is met ruzie weggegaan. dat je het bij feyenoord goed doet en southampton aardig maakt je natuurlijk geen topcoach.

22 september 2021 om 14:34

Dat denk ik ook dat er wat speelt rond Ronald koeman 🤔 laaste keer op de bank !!!

22 september 2021 om 14:48

Kan jij lezen? Of denk je dat koeman dit stukje heeft getypt en voor heeft gelezen? Dit komt van barca en wordt voorgedragen door Koeman. Iaw. Ze accepteren de situatie. Ziek wel voor een ploeg van deze statuur.

22 september 2021 om 15:03

Iedereen weet allang dat het klaar is, dat weet koeman en dat weet het bestuur. Echter wordt er nu gesteggeld om geld. Koeman denkt natuurlijk:”ze sturen mij maar weg..”en het bestuur probeert Koeman weg te pesten zodat ie zelf gaat het En ze hem niet hoeven te betalen. Ik snap best dat Ronald geld wilt zien. Contract is contract. En ik begrijp het bestuur ook dat ze hem wegpesten want er is simpelweg geen geld om koeman te betalen. Of het chique is is een tweede.. maar dit huwelijk is wel over.

22 september 2021 om 15:07

Alleen laat Koeman zich niet wegpesten. Dus zet Laporte zichzelf steeds meer voor paal. Door als voorzitter het spelsysteem te willen bepalen, door zich ermee te bemoeien welke spelers moeten spelen. Bij welke topploeg hoort je dit soort zaken ooit?
Zie dan na Koeman nog maar eens een goede trainer te krijgen.

22 september 2021 om 15:35

Koeman doet hier anders zelf toch ook aan mee?? Met al dat gejank en gezeik in de media? Speel nou eens gewoon een goede pot, dat is het enige wat van hem gevraagd wordt. Niet kampioen worden of de cl winnen

22 september 2021 om 16:44

Een goede pot spelen als je maar drie aanvallers over hebt (luuk de Jong, Memphis en Demir) ? Heel veel succes ermee maar dat gaat echt niemand lukken,
Pas als Dembele, Fati en Aguero weer fit zijn, kan je gaan denken aan een goede pot.

22 september 2021 om 19:04

Aguero? Die wordt nooit meer fit, heeft al 2 jaar nauwelijks gespeeld. Als koeman tot dat hij niet kan rekenen op fati of dembele, geen goede pot speet, of er niet eens aan denkt dan kan je hem beter NU al weg doen. Lees even wat je zegt, er staat genoeg kwaliteit op het veld om van granada, cadiz of alaves te winnen

22 september 2021 om 15:49

Niet alleen voor Koeman, ook voor Barca.
Valt toch geen eer te behalen met dit elftal en ja dan is de trainer altijd de schuldige en niet de directie die hier al jaren de vinger in de pap hebben

22 september 2021 om 13:41

ga je de ene excuus coach vervangen met een andere excuus coach. Schiet psv daar wel mee op?denk wel dat koemen de meerdere is van Schmidt qua anderen de schuld geven

22 september 2021 om 13:42

Bwa krijg je wel spelers als Cuco Martina en mogelijks weer L. De Jong in Eindhoven. En wie binnen 2 jaar zelfs Depay

22 september 2021 om 13:45

Enige wat je koeman ken verwijten is hoe hij met Suarez is omgegaan voor de rest ken hij er niks aan doen.

22 september 2021 om 14:04

Is schiet je daar wel mee op een serieuze vraag? Schmidt mag/kan zich echt niet meten met Koeman als je het mij vraagt.

22 september 2021 om 14:48

Volgens mij heeft Koeman een keer bij Mrkrillin op de stoep gepoept ofzo, want het lijkt ondertussen een persoonlijke vete te zijn.

22 september 2021 om 15:37

Nee lekker aanhouden die koeman en de club verder in de shit helpen. Heeft nog geen goede pot gespeeld, met al die rare opstellingen van hem en dat anti voetbal.

22 september 2021 om 13:54

Echt als je denkt dat Schmidt na een goede seizoenstart na één flater wordt ontslagen sta je echt compleet los van enige realiteit.

22 september 2021 om 14:19

Vorig jaar van Schmidt is toch eigenlijk 1 grote flater? Niet dat je geen kampioen wordt (dat kan), maar met 16 punten achterstand kan je moeilijk praten over een succesvol jaar. Dit jaar geen CL gehaald ook. Nu zal hij ook echt niet ontslagen worden, dat zou bizar zijn.

22 september 2021 om 14:56

PSV had hartstikke veel blessures en corona gevallen en kwamen van een nog dieper punt.het was gewoon een gek jaar en Ajax is veruit de rijkste en sterkste dan is het toch niet zo gek als je 2de word.

22 september 2021 om 15:07

en AZ is niet de rijkste club in de Eredivisie en werd ternauwernood door het veel rijkere PSV achter zich gehouden en niet op 16 punten achterstand

22 september 2021 om 15:07

2e worden is niet erg. Het gaat om de manier waarop. Psv heeft vorig seizoen toch geen moment de illusie gegeven mee te spelen om de prijzen? Dat vind ik persoonlijk wel psv onwaardig als je naar de mogelijkheden kijkt. Natuurlijk heeft een coach tijd nodig om het naar zijn hand te zetten. Dat is logisch. Maar dit jaar moet er op zijn minst om 2 prijzen worden meegespeeld lijkt mij..

22 september 2021 om 15:39

@ryan030: PSV heeft vorig jaar in de competitie 2x gelijk gespeeld tegen Ajax. Die 16 punten achterstand hebben ze op de rest opgelopen die kwalitatief een stuk minder zijn dan PSV. Dan kan je toch niet van een goed jaar spreken?

22 september 2021 om 14:03

Zit persoonlijk niet op Koeman te wachten bij PSV. Gaat niks worden

22 september 2021 om 14:11

Ik hoor dat vaker, maar dan kijk je echt te veel met een psv hart naar de situatie. Koeman had altijd de droom om trainer van Barca te worden. Krijgt via Valencia de kans om 1. In een grotere competitie te werken 2. Meer geld te verdienen en 3. Zich in de kijker te trainen bij Barca (doet hij het bij Valencia goed, heeft Barca sneller interesse) 4. Terug in het mooie en warme Spanje te gaan wonen en werken. Dan is het toch logisch dat hij PSV daarvoor verlaat? Het is niet geworden wat hij hoopte, maar ik begrijp zijn stap van toen volkomen. Vind het een beetje kinderachtig om daar nu nog over te huilen.

22 september 2021 om 14:19

Volgens mij ging Schmidt juist bijtekenen. Opvolger voor Ten Hag denk ik en Ten Hag naar Barca. Al vind ik Koeman wel een enorme zeikerd dus liever niet.

22 september 2021 om 14:37

De opvolger van Ten Hag zit op dit moment in Tilburg.

22 september 2021 om 18:18

Zou mooi zijn hoewel ik Grim ook als opvolger van Louis zou toejuichen.

Helder en duidelijk verhaal. Vooral voorin is het momenteel echt zeer matig, op het middenveld en achterin gaat het nog wel. Valt Koeman hierin weinig te verwijten vind ik.

22 september 2021 om 13:35

@magistra

"valt Koeman hierin weinig te verwijten vind ik."

Absoluut wel. Hij heeft de huisstijl los gelaten. Wil zich tegel Elche etc aanpassen. Laffe en behoudende coach die daar niet past. Dat kan je hem verwijten.

En natuurlijk het binnenhalen van Dest en Luuk.

22 september 2021 om 13:37

Ja volgende keer lekker 433 spelen met Luuk op rechtsbuiten!

22 september 2021 om 13:38

@tuin

die Koeman had sws nooit Luuk moeten halen.
Dat je nu met verwijt komt over Luuk, ben je mee eens dat Koeman de club heeft opgezadeld met een zeer matige speler.

22 september 2021 om 13:43

De vierde spits achter Auguero, Depay, Braitwaith die eingelijk als pinch hitter bedoelt is. Een prima rol voor Luuk.
De club kiest er overigens zelf voor, Koeman bepaalt niet wie er komt.

22 september 2021 om 13:47

Koeman haalt niemand. Barcelona heeft de Jong gehaald. Dit is gevolg van jarenlang boven hun stand leven. Ongezonde financiele huishouding het is heel makkelijk om Koeman de schuld te geven van van deze finacieel op de afgrond balancerende club die sportief niet in de buurt komt van de Europese top.

22 september 2021 om 13:49

Ik kan niet geloven dat L. De Jong naar Barcelona gekomen zonder de uitdrukkelijke zegen van Koeman.

Die transfer draagt immers de stempel van Koeman: eerst en vooral heeft L. De Jong de NL nationaliteit en heeft hij eerder met Koeman gewerkt. Kwaliteit is van ondergeschikt belang (zie Cuco Martina en Stekelenburg bij zowel Southampton als Everton)

22 september 2021 om 13:52

Hoezo aanpassen? Hij heeft toch gewoon een hoop blessures en moet het doen met wat er beschikbaar is?

22 september 2021 om 13:57

Juve

Dit deed hij vorig seizoen ook al meerdere keren. Aanpassen tegen de laagvliegers.

Maar Koeman heeft het duidelijk verwoord. Messi verbloemde alles en liet andere mensen er beter uitzien dan dat ze daadwerkelijk zijn.

22 september 2021 om 14:11
Tornado,

Dus jij wilt serieus beweren dat het een idee van de club was om Luuk te halen?
Zo van kom we halen een spits die overal mislukt is en niks heeft bewezen en ook nog eens 3e keus is bij een team dat vorig jaar onder hun is geã£â«indigd?22 september 2021 om 14:22

@juventuspuglia: Zie je Ajax bij blessures afstappen van 4-3-3 wegens blessures als ze tegen een De Graafschap of Cambuur moeten?

22 september 2021 om 14:34

Barca had tegen Bayern simpelweg maar twee aanvaller beschikbaar. Dan is het vrij logisch dat je op een ander systeem overstapt. Bayern is simpelweg gewoon een paar klassen beter.
Misschien is het beter om met Xaci opnieuw te beginnen en jeugd de kans te geven, alleen vind ik dat Koeman weinig aan deze situatie kan doen. Met dit materiaal valt er weinig eer te behalen bij Barcelona.

22 september 2021 om 14:42

@mrKillin Luuk is de grootste grap ooit! Daar geef ik je gelijk in, maar als er voor de rest niemand maar ook echt niemand gehaald kan worden? Dan kan je wel komen met Dest, dat was voordat Koeman al kwam geregeld!

Lees toch een keer goed, Barca moet snijden in de financiën, omdat ze behoorlijk wat in de problemen zitten. Elke speler moet zijn salaris inleveren voor aantal %. Zelfs een magician zal dit Barca niet meer kunnen redden! Het elftal heeft nu wel veel spelers met potentie, maar heb je een speler bij die op dit moment fit genoeg is om wedstrijden te bepalen?

22 september 2021 om 15:06

1miljoen voor een pinchhitter is gewoon goed. Noem jij een betere pinchhitter voor dat geld.

22 september 2021 om 16:39

Araujo en die is gratis.

22 september 2021 om 13:37

De kritiek na de wedstrijd tegen Bayern ging dan ook niet over de nederlaag an sich maar de manier waarop. Lekker thuis op de counter spelen met Luuk de jong in de spits. En dan vooral het volledig kansloos eraf gaan, en dat terwijl Bayern niet eens doordrukte uit medelijden.

22 september 2021 om 13:41

En voor het eerst in 17 jaar geen schot tussen de palen krijgen. En dat als Barca zijnde in een thuiswedstrijd... Je kan gewoon verliezen tegen Bayern maar de manier waarop was tenenkrommend.

Als je dan ziet dat pakweg Club Brugge zijn voet naast die van PSG kan zetten en een oververdiend punt haalt, dan kunnen we ons ernstig vragen over de prestatie van Barcelona tegen Bayern.

22 september 2021 om 13:42

@lierse

Eens. Jammer dat veel mensen dat hier niet begrijpen.

Ook al is Laporta een enge man, hij verwacht echt niet dat Barca een Bayern verslaat. Maar hij mag wel herkenbaar voetbal verwachten, durf, strijd en af en toe een tactische vondst van zijn trainer.

Niet tegen Granada iets van 64 lange ballen naar voren... Zelfs championship teams zouden zich hiervoor schamen.

22 september 2021 om 13:45

Met die huisstijl en met Messi erbij werd het vorig jaar 2-8.
Zeker vergeten...

22 september 2021 om 13:46

Mr. Krillin, naast het feit dat het beschamend is dat een club als Barcelona met een speler als L. De Jong komt aanzetten, is het nog beschamender dat een trainer het spel wil afstemmen op de kwaliteiten van' L. De Jong (die uiteindelijk in dat spel, afgestemd op zijn kwaliteiten, nog geen enkele bijdrage levert)

22 september 2021 om 13:46

Hoe had je het anders willen doen? Er waren vijf blessures. Drie aanvallers ontbraken er.
Mesnen willen maar niet begrijpen dat als je Messi en Griesman verkoopt, Auguero Braithwaith, Fati, Dembele en al die anderen geblesseerd zijn, je simpelweg niemand meer over hebt om als aanvaller in de CL op te stellen.
Voor de wedstrijd begon was Barcelona al volledig kansloos, ongeacht welk systeem ze gingen spelen of wie de coach was.

22 september 2021 om 13:46

"Als je dan ziet dat pakweg Club Brugge zijn voet naast die van PSG kan zetten en een oververdiend punt haalt, dan kunnen we ons ernstig vragen over de prestatie van Barcelona tegen Bayern."

Krom vergelijk dit, ook het Ajax van de Boer wint van een goed Barcelona en City.

22 september 2021 om 13:48

@FcT, dat was minder pijnlijk dan de 0-3. Toen ging Bayern er volledig voor, nu was het op halve kracht. Ik vond het echt een uitzonderlijk pijnlijke vertoning om naar te kijken.

22 september 2021 om 13:51

@Speedy, ga je nu echt goedpraten dat je wil gaan counteren met Luuk de jong in de spits? Zet daar dan tenminste iemand met snelheid en een actie zoals Demir. Het is echt opvallend dat voor sommigen Koeman echt geen enkele blaam lijkt te hebben. En als meneer Koeman Luuk de jong niet gehaald had dan hadden ze gewoon Collado kunnen inschrijven (die zijn contract wordt nu trouwens mogelijk ontbonden omdat ze hem niet kunnen inschrijven en dat terwijl ze er makkelijk een miljoen of 5 voor hadden kunnen vangen van Brugge), ook iemand die op de flanken kan spelen.

22 september 2021 om 13:53

Tis maar wat je minder pijnlijk noemt...met sterren als Messi en Griezman 2-8 vind ik pijnlijker.
Beetje krom dat Koeman de dupe is van alle randoorzaken.

22 september 2021 om 13:54

@douwe: het gaat over tactiek en instelling. Tuurlijk kan je een mindere dag hebben, maar Barcelona had voor het eerst in 17 jaar geen enkel schot tussen de palen.

Ze leverden een kansloze wedstrijd af, die je eerder verwacht van Club Brugge tegen PSG.

Van Bayern kan je natuurlijk gewoon verliezen, en dat is geen schande. Maar de manier waarop telt wel en zeker voor een club als Barcelona, ongeacht in welke staat ze zich bevinden.

Barcelona heeft nog altijd meer kwaliteit dan Club Brugge en toch slaag die laatste erin zijn voet naast die van PSG te zetten, daar waar Barca hopeloos verzuipt tegen Bayern (daar waar Bayern en PSG vergelijkbaar zijn qua sterkte).

22 september 2021 om 13:55

@speedy

"mesnen willen maar niet begrijpen dat als je Messi en Griesman verkoopt, Auguero Braithwaith, Fati, Dembele en al die anderen geblesseerd zijn, je simpelweg niemand meer over hebt om als aanvaller in de Cl"

Nee maar je mag wel verwachten dat hij met een tactische vondst komt. Een middenvelder als valse spits of wat dan ook.

Niet gaan counteren met Luuk in de spits...in welke universum werkt deze tactiek tegen Bayern???

Excuses bedenken voor Koeman begint echt nieuwe dieptepunt te bereiken.

is het zo moeilijk toe te geven, dat die man gefaald heeft.

Ik durf te wedden dat een Fred Grim of een Slot dit Barca wel beter voetbal zouden laten spelen. Prima zouden verliezen van Bayern maar geen tactiek als 64 lange ballen tegen Granada.

22 september 2021 om 14:06

Die 8-2 was echt niet minder pijnlijk dan de 3-0.

22 september 2021 om 14:09

Qua scorebord-journalistiek niet nee. Qua veldspel was dit een heel stuk erger. In het begin van de wedstrijd maakte Barca het Bayern toen nog moeilijk. Nu was er gewoon niks en moest Bayern niet eens hun best doen.

22 september 2021 om 14:11

Werkte bij psv met depay naast m anders altijd prima? Ohnee psv speelde altijd aanvallend voetbal.... luuk kan die bal toch doorkoppen op een diepgaande depay? Ik denk dat dit de insteek was.. als je iemand dus al kan bashen over die match is het eerder depay..

22 september 2021 om 14:18

@lierse1997 3-0 is pijnlijker dan 8-2. als jij een coach was, dan was je een soort Henk De Jong 2.022 september 2021 om 14:23

Mwah niet helemaal mee eens Lierse. Als je de huidige selecties naast elkaar legt is 0-3 gewoon een normale uitslag. Die 8-2 zag niemand echt aankomen. Terwijl niemand gek op kijkt van deze 0-3, buiten het Barcelona bestuur blijkbaar.

22 september 2021 om 14:23Japie,op basis van score wel. Als je dieper kijkt, zie je echter dat Bayern in de 8-2 wedstrijd 200 gaven en bleven geven, super in vorm waren en alles lukte. En nog had Barcelona kansen en was het spelbeeld in de eerste helft quasi gelijk verdeeld.

In de 3-0 wedstrijd zag je een Bayern op 65, dat geen enkele moeite had om de wedstrijd te domineren en een Barcelona dat zelfs geen schot tussen de palen kreeg.

Tuurlijk blijft 8-2 zwaarder doorwegen, omwille van de score. Maar de 3-0 was zo mogelijk nog kanslozer dan de 8-2.

Oh ja en bij de 8-2 had je Messi en Suarez die niet meeverdedigden:-) Bij de 0-3 kon Barcelona wel met zijn 10 verdedigen:-)

22 september 2021 om 14:23

Scorebordjournalistiek is de makkelijkste natuurlijk want dan moet je niet naar wedstrijden kijken.

22 september 2021 om 14:26

wat denk je dat mensen over 10 jaar eerder herinneren? die 3-0 nederlaag of die historische 8-2 nederlaag? dat is gewoon een smet op de legacy van Barcelona22 september 2021 om 14:35

@lierse1997
Demir is net 18 jaar en heeft nog nooit in de spits gespeeld. Het was een van de drie aanvallers die nog beschikbaar waren. Meteen voor de leeuwen gooien en wachten totdat die ook geblesseerd uitvalt in een zware CL wedstrijd?
Collado is 22 jaar en heeft nog nooit een wedstrijd in echt eerste van Bgarcelona gespeeld. Met hem gaan spelen in de CL tegen Bayern?
Ik zit het echt allemaal met open mond van verbazing te lezen. Met deze selectie en al die blessures was er geen enkele kans tegen Bayern.

22 september 2021 om 14:37

Dat jij 8-2 niet minder pijnlijk vind dan de 3-0, dan moet je eens een keer goed stilstaan.

Wat een onzin. En welke tactisch strategie? Als er zoveel spelers vertrekken en nog wat geblesseerd zijn? Haal die Barca bril af, dit is het slechtste selectie sinds tijden!

22 september 2021 om 14:40

@Japie, correct. Scorebordjournalistiek blijft makkelijker bij. Maar sinds wanneer is het collectieve geheugen een goede graadmeter?

22 september 2021 om 14:41

@Speedy, ja en met Luuk de jong op de counter was er wel een kans? Als je wilt counteren heb je snelheid en een individuele actie nodig. Dan kan er nog enige dreiging ontstaan, nu was je bij voorbaat al zo kansloos als maar zijn kan.

22 september 2021 om 14:50

@lierse1997
Er was geen enkele maar dan ook geen enkele kans voor dit Barcelona tegen Bayern. Omdat Barcelona een grote naam is, zou Bayern gewoon vol gaan indien nodig. Koeman snapte dat heel goed. Dan ga je geen speler die net 18 jaar geworden is opofferen, dan pak je gewoon je verlies en probeer je de schade beperkt te houden.
Luuk was niet bedoelt voor de counter, een dood spelmomentje kan leiden tot een kop kans. De enige kans om te scoren in de ogen van Koeman.

22 september 2021 om 14:51

@lierse1997 en wat is dan wel een goede graadmeter? hoe geweldig veel balbezit je had in een wedstrijd en hoe geweldig veel kansen je hebt verprutst? verdedigen is ook onderdeel van de sport. als je er 8 om de oren krijgt is dat gewoon een schande en vele malen erger dan een 3-0 nederlaag. ik heb liever weer een wedstrijd van Feyenoord waarin we geen kans creeren en er met 0-3 afgaan dan dat ik nog een keer een 10-0 nederlaag moet gaan aanzien zoals die toen tegen PSV. dan sta je voor lul voor heel de wereld. wie kan zich niet die nederlaag van 7-1 van Brazilie tegen Duitsland meer herinneren? zoiets vergeten mensen nooit meer. een 3-0 nederlaag van Brazilie tegen Chili waarschijnlijk wel

22 september 2021 om 16:13

Naar de wedstrijden kijken Japie. Dat je dat niet altijd doet valt ondertussen wel op. En ik had het niet over resultaten, ik had het over veldspel. En die partij tegen Bayern was nog pijnlijker dan Arsenal tegen Manchester City op dat vlak.

22 september 2021 om 16:16

@Speedy, het verdedigen gaat ondertussen wel ver hoor. Subiet ga je nog zeggen dat het door Koeman komt dat het geen 0-10 geworden is (wat dus wel gewoon gekund had als Bayern wat doorgedrukt had). Want dat is net het hele pijnlijke. Bij de 2-8 deed Bayern nog tenminste hun best, nu deden ze dat niet eens en toch heeft Barcelona helemaal niks klaargespeeld. Barcelona is vervallen tot een Mainz of iets dergelijks waar Bayern tegen begint op halve kracht omdat ze toch wel zullen winnen.

22 september 2021 om 16:21

@lierse1997 ik kijk genoeg wedstrijden alleen wij kijken beiden waarschijnlijk anders naar het voetbal. effectiviteit is ook een kwaliteit. als je bv 6 kansen creert en niks erin schiet dan heb je imo geen goede wedstrijd gespeeld. heeft een andere club twee kansen en die schiet ze wel erin dan was die club imo uiteindelijk de betere partij, want die hebben gedaan waar het om draait. meer goals maken dan je tegenstander door optimaal te profiteren van de kansen die je krijgt wat een grote kwaliteit is en er met de drie punten vandoor gaan. daarom vind ik de term scorebordjournalistiek een onzinterm. het scorebord verteld juist heel veel over een wedstrijd. kijk naar PSV - Feyenoord afgelopen zondag. PSV had het meeste balbezit, maar Feyenoord counterde ze helemaal weg en wint met 4-0 door uiterst effectief te handelen voor de goal. dan kan je moeilijk gaan beweren dat PSV de betere partij was
22 september 2021 om 16:27

Je kan een goede wedstrijd spelen en toch verliezen, dat is voetbal want soms heb je pech en geluk. Ik vind het gigantisch zwart wit om te zeggen dat een team dat wint altijd goed speelde en een team dat verliest slecht.

22 september 2021 om 18:41

Maar daarom zal zoiets ook altijd subjectief blijven want wat is de betere partij zijn? Ben je beter als je veel balbezit hebt, ben je beter als je goed met je kansen omspringt, ben je beter als je veel kansen creëert maar niks benut, ben je beter als je achterin alles potdicht weet te houden? Wat maakt je dan het betere team?

22 september 2021 om 13:39

Ja weinig te verwijten? Het zijn echt zijn aankopen die het team nog matiger hebben gemaakt met oa dest,garcia en luuk.

22 september 2021 om 13:49

Er was geen geld voor aankopen, dus zijn er drie gratis spelers aangetrokken. Die geeneens ingeschreven konden worden totdat enkel spelers op de voorlaatste dag een extra salaris korting accepteerde.
De aankopen maken het team niet matiger, zonder de aankopen was er geeneens een team. Dan was er letterlijk geen enkele aanvaller beschikbaar geweest.

22 september 2021 om 14:32

Met welk geld kon hij aankopen doen? Hij moest vooral spelers lozen en is de beste speler ter wereld kwijtgeraakt. Op een aantal spelers na is dit Barcelona niet meer dan subtop.

22 september 2021 om 16:11

Waarom geld uitgeven aan spelers van het niveau van Luuk? Houd het geld dan in je zak.

Koeman je schiet jezelf in de voeten, waarom vermelden dat je geen wonderen kan verrichten in de CL? Alsof iemand dat verwachtte..

22 september 2021 om 13:36

@hz

"verrichten in de CL? Alsof iemand dat verwachtte.."

Dat verwacht bestuur ook niet, maar wel goed en verzorgd voetbal in bepaalde formatie. Zelfs een Fred Grim zou dit kunnen bij Barca.

Niemand verwacht van Koeman dat hij de CL wint, maar wel dat hij zijn ploeg niet tegen onderkant ook nog eens aanpast.

22 september 2021 om 13:58

"dat verwacht bestuur ook niet, maar wel goed en verzorgd voetbal in bepaalde formatie. Zelfs een Fred Grim zou dit kunnen bij Barca."

OK maak maar een opstelling voor tegen Bayern vorige week waar je niet compleet mee overlopen wordt. En dan niet Coutinho gebruiken die niet wedstrijdfit was.

"verzorgd voetbal in een bepaalde formatie" haha succes met dat team tegen een Bayern dat je overal onder druk zet met hun centrale verdedigers die rond de middellijn staan.

22 september 2021 om 14:04

Dus een Barca coach die zijn team 64 lange ballen laat spelen tegen Granada is wel goed?

0 schoten tegen Bayern?

Ik ben geen trainer en wordt ook niet verwacht dat ik een opstelling maak. Dit is de taak van de trainer om met nieuwe ideeen te komen om maximale eruit te halen.

Hij begint met Luuk...en dus gelijk witte vlag.

Lees dit interview en heeft ook al gelijk witte vlag gehezen met niets verwachten in de CL of hoge klassering in LL is wonder.

Hij is coach van Barca he en niet van Elche of wat dan ook.

22 september 2021 om 14:13

Ja want pique kan nog met 50 meter in ze rug spelen... je reageert een hoop maar wel een hoop onzin

" een statement voor waarin hij benadrukte zich gesteund te voelen door de spelersgroep. "

Zelfde spelersgroep die hij onder de bus gooide met zijn interview aan Vi.

Wat een laffe subtop coach. Je bent de trainer en kan toch wel respect hebben voor je werk. Ga zitten en beantwoord de (domme) vragen van de media / aan jouw fans.

hoop dat het snel over is. Gun dit zelfs niet aan Barcelona.

22 september 2021 om 13:41

Idd wat ik al in een ander topic aangaf. Koeman is een trainer voor ploeg waar 2e of 3e worden een meer dan prima resultaat is en waar relatief weinig druk ligt.

22 september 2021 om 13:45

@PTT

Hij is te laf en behoudend voor een club als Barca. Past gewoon niet.
Tegen Granada zijn team 64 lange ballen laten spelen. Hij wil Barca veranderen in een Hull City of Brentford ofzo.

22 september 2021 om 13:51

Helemaal eens. Speel gewoon 4-3-3 daar heeft hij ook de spelers voor en borduur daar lekker op verder en ja soms zal je tegen een nederlaag aanlopen. Net zoals je van Bayern verliest is absoluut geen schande.

22 september 2021 om 14:19

Heeft de spelers voor 433, opzich eens, vereiste is dan wel dat ze fit moeten zijn. Wie moet er nu voorin spelen dan?
Verder zit Barca en Koeman ook gewoon in een moeilijke situatie. Er is geen geld, dan heb je nog eem vootzitter die daar vooral in eigen belang zit en media aandacht eist en tevens gekke fratsen uithaalt. Als hij Koeman zo graag eruit wil hebben kan hij dat gewoon doen met een goede reden, ga dan niet zeggen dat Koeman opgenomen was in het ziekenhuis etc. De sympathie is van de club af en dat is zonde. Mijn punt is wel, dat als je Luuk de Jong brengt tegen Granada, dat je wel met wat meer voorzetten mag komen.

22 september 2021 om 14:02

Ik vind hem alle behalve een laffe subtop coach. Hij heeft mede bij het Nederlands elftal bewezen dat het een prima coach is. En hij is toch op een vrij stoer moment ingestapt.

Uiteraard hoort hij de (domme) vragen van de media te beantwoorden. Echter kan ik me ook volledig voorstellen dat hij het nu op dit moment op deze wijze doet. Deze vragen heeft hij nu alweer een week non-stop. En dan krijgt hij ook nog eens het interview van de adviseur van Laporta eroverheen. Waar hij zich indirect ook weer niet tegen kan verdedigen want dat is 'not done'...

Dat zijn mijn inziens de laffe mensen. Zodra het een paar wedstrijden minder gaat, direct weer aan de stoelpoten zagen (en jezelf buiten beschouwing / schuld om laten). Doet Koeman het goed dan is dat mede door hen, doet hij het fout dan is hij de trainer gekozen door de voorganger.

Koeman is wat mij betreft erg realistisch. En moet je nu gaan zeggen dat je een geweldig team hebt terwijl dat niet zo is? Voldoende talent voor de toekomst met een paar sterkhouders, maar in de breedte wel erg matig. Een andere coach heeft echt geen zin... Ik zie Koeman als hij de kans krijgt en wat meer geluk heeft met blessures gewoon top 3 in Spanje eindigen. Maar niemand maakt dit Barcelona kampioen.

Zoals iemand al eerder aangaf; als Barcelona Koeman ontslaat verlies ik mijn laatste beetje sympathie voor die club. Al gun ik Depay en 2x De Jong natuurlijk wel gewoon het beste.

22 september 2021 om 14:26

Ik heb echter nog nergens gelezen dat Laporta verwacht dat Barcelona kampioen speelt en de CL wint. Jij wel?

En ja, dat de trainer de wind van voor krijgt als het slecht gaat... welkom in de voetbalwereld zou ik zeggen

Je kan de financiele situatie de schuld geven maar met je huidige selectie hoor je van Granada te winnen en los je thuis op zn minst wel een paar schoten op doel af tegen Bayern. Geef je tactische falen niet de schuld aan het gebrek aan geld maar kijk in de spiegel.

22 september 2021 om 13:52

Welke selectie had van Granada moeten winnen? De verdediging met Balde (17), Araújo (22), Eric Garía (20) en Sergiño Dest (20) ?

22 september 2021 om 14:00

Tegen een gepensioneerde spits die geen 20 kilometer per uur meer haalt moet dat wel lukken ja. Want bespreek ook eens even de selectie van Granada als het kan, een team dat er met 4-0 afgaat tegen Rayo Vallecano.

22 september 2021 om 14:00

nog steeds meer kwaliteit dan Granada, heeft leeftijd niets mee van doen. Araujo is imo nu al top 10 beste centrum verdedigers in Spanje en ik geef je op een briefje dat Granada je op hun blote knietjes zou danken als ze hem een jaartje mochten huren

22 september 2021 om 14:05

of kijk naar de verdediging van Granada die wedstrijd: Escudero, Abram, Duarte, Quini... Enkel Duarte is van PD niveau. Die 4 jongens samen zijn minder waard dan Araujo (22,5m om 25 miljoen). Ook Dest is in zijn uppie meer waard, Garcia komt in de buurt... De 4 van Barca mixen met de 4 van Granada die pot en je hebt er volgens mij gewoon 3 van Barca in staan, enkele Duarte voor Garcia. Beetje flauwekul dus dat argument.

22 september 2021 om 14:45

Geen van die jonge verdedigers had schuld aan die vroege goal. Veteranen als Busquets, Ter Stegen en Frenkie gingen de fout in bij die goal van Granada.

22 september 2021 om 14:03

Ook barcelona van een paar jaar terug verloor wel eens punten tegen ploegen als Granada. Als je van Neymar/suarez/messi naar Coutinho/memphis/demir gaat dan gaat dit vaker voorkomen, tot niemands verbazing.

22 september 2021 om 14:22

Klopt maar dat was incidenteel. Dit zijn geen incidenten meer maar dit is gewoon het tactisch falen van Koeman. Speel met wat je hebt hoe je kan maar hij blijft steevast aan een voetballoze tactiek vasthouden. De spelers die hij nu bezit zou zeker top 4 in spanje alsnog moeten halen maar met Koeman zal dat zeker niet gebeuren.

Ronald jonge, hou de eer aan/voor jezelf. Het is uiteindelijk toch niet gehoopt/geworden wat je wilde. Barcelona was je droom, maar dit wordt niks meer. Lekker afsluiten bij PSV (mocht Schmidt weggaan).

22 september 2021 om 13:47

@mystic

Nou ik ben totaal geen Koeman fan en zei al voor zijn komst dat dit gaat mislukken. Past niet bij de club. Al gelijk in begin zijn botte akkefietje met Suarez was bevestiging die man leert het nooit.

Maar hij heeft natuurlijk wel gelijk dat hij wacht op zijn afkoopsom. Las bedragen als 12 miljoen en is gewoon een hoop geld. Ook al zou hij 50/60 hebben, je laat natuurlijk 12 mil niet schieten.

22 september 2021 om 14:29

@mrKrillin - ja groot gelijk heeft ie. Ik zou het wel weten en ook wachten hahah

Prima en duidelijk statement. Barca moet gewoon accepteren dat ze aan een wederopbouw zijn begonnen en hopen dat de jonge spelers op een gegeven moment opstaan en zichzelf laten zien.

Mja, wat moet je hiervan denken? Praat voor de buhne, zoveel is duidelijk.

Daar waar hij gisteren (of eergisteren) zijn spelersgroep openlijk afvalt (quote: 'heb je de spelerslijst gezien? Verwacht je dat we daarmee tiki - taka spelen?', probeert hij vandaag te laten uitschijnen dat hij de steun geniet.

Ik hoop maar dat het voor Koeman niet eindigt zoals destijds bij Valencia, waar hij tot op de dag van vandaag met hooivorken en brandende fakkels weggejaagd wordt. Zou zo maar op dezelfde manier kunnen eindigen in Barcelona.

Maar dat het een aflopend verhaal is, lijkt me duidelijk...

22 september 2021 om 13:50

@thenry

"quote: 'heb je de spelerslijst gezien? Verwacht je dat we daarmee tiki - taka spelen?'"

Zijn interview in VI was wel erger. Messi heeft alles verbloemd en de spelers beter laten uitzien dat ze zijn.

vreemd dat hij niet zichzelf ook bij betrok. Door Messi leek ik op een winnende coach.

Geschiedenis herhaalt zich lijkt wel..

Dit is toch allemaal duidelijk, Koeman weet dit ook. Lijkt me erg lastig om zo je werk te moeten doen. Wetende dat je op voorhand al een achterstand hebt bij Joan Laporte. Er hoeft maar iets mis te gaan en ze gaan weer lopen zagen en eindeloos via alle diverse media communiceren over de toekomst van jou functie en het team.

Kortom even doorzetten nog en dan vertrekken

22 september 2021 om 13:48

"er hoeft maar iets mis te gaan en ze gaan weer lopen zagen en eindeloos via alle diverse media"

je weet dat je ook overdrijft he.

Laporta heeft hem ten eerste niet aangesteld en ten tweede Laporta wil herkenbaarheid en stijgende lijn zien.
Iedere CEO zou ook ingrijpen als een belangrijke pion binnen het bedrijf afwijkt van de herkenbaarheid van het bedrijf.

22 september 2021 om 14:04

Ik overdrijf maar de frequentie van uitingen middels de media van Barcelona ook.

Ze wisten vantevoren dat ze een lastig seizoen zouden draaien met de bezuinigingen en vertrek van sterkhouders. Dat dan (met moeite) Koeman mag aanblijven om vervolgens na een tegenslag al te starten met een (zo lijkt het) exit strategie, vind ik best bijzonder.

Ja het is een grote club met trouwe fans, het vergrootglas staat erop. Ja, Laporte heeft Koeman niet gekozen maar heeft hem wel laten zitten.

Heel het bedrijf wijkt af van de herkenbaarheid van het bedrijf. Dat ligt niet enkel aan Koeman maar aan het beleid uit het verleden. Dat je dan een trainer hebt die het wil doen met de middelen die hij ter beschikking heeft. En dus een keer gedwongen tot een aangepaste strategie moet komen in deze lastige periode, lijkt me niet erg.

Als Koeman met veel jeugd aanvallend was gaan spelen vs Bayern en bijvoorbeeld dan met 0-6 was weggespeeld was het ook niet goed, dat weet je ook.

22 september 2021 om 14:15

@pango'

Waarom komen de verdedigers van Koeman steeds met de wedstrijd tegen Bayern??

Alleen maar indekken, terwijl Koeman vorig seizoen al vaak zeer slecht voetal speelde, tegen Granada zijn team 64 lange ballen liet spelen, waar menig Championship club voor zou schamen en bedenkt domme tactieken zoals Luuk counteren tegen (een van de) beste teams op aarde.

22 september 2021 om 15:08

Mrkrillin, iets geeft me het gevoel dat jij geen fan bent van Ronald Koeman. Ik kan er naast zitten natuurlijk. En dat maakt ook eigenlijk niet zo veel uit. De excuses die Ronald Koeman "bedenkt" zijn toch ook niet zo onrealistisch? Hij probeert de verwachting te temperen bij een club waarbij altijd verwacht wordt succesvol te zijn. Dat is geen leuke boodschap, maar wel realistisch.

Helaas zit de voetbalwereld vol van opportunisme en ligt het nu allemaal aan de trainer en moet hij ontslagen worden, want dat is de oplossing in de voetbalwereld.

Als Koeman de tijd krijgt en er keren bepalende spelers terug dan komt het wel goed en kan iedereen weer rustig slapen... maar die kans zal hij niet krijgen ben ik bang.

22 september 2021 om 15:15

@mrkrillin

Laat ik voorop stellen dat ik neutraal naar dit onderwerp kijk. Ben geen Koeman fan, maar ook geen Barca fan meer als je ziet hoe dat de club te werk gaat de laatste jaren.

Het gaat hier niet alleen om de wedstrijd vs Bayern, maar dit was wel een kantelpunt dit jaar voor de heisa die nu is ontstaan. Vandaar dat het in deze wel relevant is.

Over zijn tactiek wil ik het ook niet hebben, want zoals je zegt counteren met Luuk in de punt is knap. Hij moest blijkbaar als aanspeelpunt fungeren om rust te bieden, wat totaal gefaald heeft. Om hem vervolgens te lang op het veld te laten staan is in mijn ogen een fout.

Maar waar ik ook aan irriteer is het gezaag. Laporte wist allang ook aan het begin van het seizoen dat Koeman niet zijn keuze was en misschien moest hij "gedwongen' doorgaan met hem als coach door financiele redenen. Dan nog denk ik dat je dat niet als beleid moet laten gelden. Of je staat 10000% achter je coach als nieuwe topman, of niet.
Als het dan weer even tegenzit dan wordt de stoel weer verder afgezaagd.

Nu heb je al vroeg in het seizoen onrust en drama, had je Koeman gelijk eruitgegooid (en dat was zeker mogelijk met de laatste verkopen), dan was je nu al bezig met de opbouw van een nieuw team en herstructurering van de club.

Nu is het een jojo constant.. wordt jij daar niet moe van dan?

22 september 2021 om 18:45

@baloohetdak Je gevoel zit fout, ik ben grootste Koeman fan Hoezo moet hij de verwachtingen temperen? Hij wist toch dat hij coach zou worden van een van de moeilijkste clubs ter wereld, waar verwacht wordt behalve winnen, ook goed voetbal gespeeld wordt. Hij koos er zelf voor he. Nu na jaar blijkt dat hij de club niet verder kan brengen, bedenkt hij 40 excuses. Zwak.

22 september 2021 om 18:47

@pango helemaal eens hoor, Laporta moet hem niet zo laten bungelen. Snap ook niet dat Barca in de zomer akkoord gegaan is met een Luuk om de coach te pleasen. Was al duidelijk vorig seizoen, gaat niet werken. Verlos die man (al hoop ik als RM fan dat die man lang blijft, maar als liefhebber van Spaans voetbal geniet ik meer van sterke competitie)

Kunnen we niet een keer stellen dat Koeman gewoon niet zo'n goede coach is? Het materiaal is matig, de budgetten misschien maar er zijn veel zwakkere ploegen die leuk voetballen

Wat een zwakte,Genoeg kleine clubs die wonderen hebben verricht in de CL,Maargoed reken maar op het team af dat ze zo zwak zijn terwijl de helft ervan zijn aankopen zijn.Matige trainer,Nu Messi weg is die z’n prestaties heeft verbloemt en het vele moeilijker is geworden wordt het te heet onder z’n voeten.Als je dit leest,Neem dest en luukadona ook maar mee

Hoop dat ze degraderen, dit soort clubs verdienen het niet om nog gesteund te worden (evenals al die andere clubs met die belachelijke schulden). Ze hebben gewoon met al die honderden miljoenen cups en titels gekocht, is toch belachelijk. En clubs met een normaal financieel beleid de kans ontnemen om goed te presteren in de diverse Europese toernooien. Wanneer krijgen we eens echt financial fair play!

Hahaha wat een jankerd is het toch. Niet gemaakt voor topvoetbal. Bij een nederlaag is het altijd de VAR of scheids, en dan is het zijn spelers. En nu breekt hij de persconferentie af. Gezellig mannetje. Uren zijn geteld. Ik denk dat Barcelona een vervanger zoekt.

Bij barca zitten ze tegenwoordig te doen alsof ze spelers van het niveau elche hebben. Komop zeg, top 3 mogen ze wel eindigen. “ een hoge eindklassering in La liga zou een succes zijn” wat een grap😂

22 september 2021 om 13:58

Zo'n geweldige selectie hebben ze ook niet toch? Frenkie de Jong kan erg goed voetballen en ook Memphis kan in vorm echt leuke dingen laten zien. Dan heb je nog Ter Stegen. Voor de rest vooral oude spelers die al een tijdje over the hill zijn (pique, Jordi Alba, Busquets), wat jeugd en middelmaat als Braithwaite, Umtiti, Lenglet, Luuk de Jong, etc. Dan vergeet ik nog Coutinho en Dembele. Die hebben ooit heel goed gevoetbald, maar hebben dat eigenlijk sinds hun transfer niet meer laten zien.

22 september 2021 om 14:10

nog steeds beter dan Sevilla en Valencia die wel gewoon beter voetbal op de mat leggen. Dat ligt puur aan de coaches natuurlijk.

22 september 2021 om 14:22

beter dan Sevilla en Valencia? dat lijkt me niet hoor. Barca heeft echt een zaadselectie staan. het is een veredeld Barcelona B. allemaal onervaren fragiele mannetjes van 17,18 jaar aangevuld met wat Europese subtopspelers

22 september 2021 om 14:54

Japie: haat jij Barcelona ??

22 september 2021 om 14:59

ik kan niet ontkennen dat ik Barca de meest nare en onsympathieke club in Europa vind geworden. een asociale club zonder enige vorm van realiteitszin met die enge kwal van een Laporta als perfecte boegbeeld. maar goed, op deze manier zakken ze toch weg naar Arsenal niveau dus ik zou tegen Barca zeggen, ga zo door22 september 2021 om 15:09

Real8madrid: Ik denk dat vooral de namen in de selectie van Barca bekender/'groter' zijn dan die van de spelers van Sevilla en Valencia. Kijk je objectief naar de kwaliteiten die ze op de mat leggen... tja, dan ontloopt het elkaar weinig hoor.

Kan me niet voorstellen dat de groep hem nog steunt. Als je roept dat door Messi de spelers beter lijken dan ze eigenlijk zijn, als je steeds maar vertelt hoe kut het allemaal is over de selectie. Ja dan kan ik me haast niet voorstellen dat de spelers trots achter je staan..

22 september 2021 om 14:12

@barcalover123

Tja... Het was misschien niet slim van hem om dit te roepen. Ik vind wel dat je als prof-voetballer je altijd 100% moet geven. Je speelt namelijk voor de club en niet voor de coach. Ik zou het enorm beschamend vinden mocht de selectie het donderdag laten schieten tegen Cadiz om Koeman eruit te krijgen.

22 september 2021 om 14:52

Messi heeft alles verbloemd. Het is wat het is. Moet ik met dit materiaal tiki taka spelen. Een hoge klassering in la Liga is al een prestatie. Ik moest Mingueza brengen waar we de vorige keer tegen Bayern Griezmann konden brengen. Hij heeft de steun van de spelersgroep...

Bij barca zitten ze tegenwoordig te doen alsof ze spelers van het niveau elche hebben. Komop zeg, top 3 mogen ze wel eindigen. “ een hoge eindklassering in La liga zou een succes zijn” wat een grap😂

In het algemeen zullen de fans het niet erg vinden, vooral niet als je spelers zoals Luuk de Jong aantrekt. Wat een flop!

Man man man, wat een triest zooitje dat Barca EN Koeman. Heeft zoveel fouten gemaakt. Vanuitgaande dat hij inspraak had op transfers; Suarez vertrek, aankoop Luuk, verkoop Emerson,was Dest ook een Koeman aankoop? Dat hele Nederlandse enclave is totaal verkeerd gevallen in Barcelona, vooral omdat het allemaal geen Barca materiaal is, buiten Frenkie, dat ook eens ballen moet gaan tonen in Barca wedstrijden, dat save spelen, was vroeger niet erg, want Messi was er, nu Zijn kansen schaars en heb je niets aan Frenkie dat loopt met de bal en daarna geen dreigende pass naar voren speelt. Auw, dat denk ik nu bij het woord:”Barcelona”

Volgens mij zoeken ze geen trainer maar een tovenaar.
Hoop dat Koeman blijft. Ze hebben kwaliteit op het veld nodig, geen andere trainer.
Allemaal geldverspilling

22 september 2021 om 13:59

Ter Stegen, Pique, Alba, F. De Jong, Araujo, Busquets, Depay, Pedri, Aguero, Coutinho, ... geen kwaliteit genoeg? Om de CL te winnen natuurlijk niet. Om deftig voetbal te spelen en thuis te winnen van ploegen als Granada natuurlijk meer dan voldoende kwaliteit.

Hiermee kan je sowieso top 4 halen in La Liga. Dwing je weer CL voetbal af en verdien je opnieuw heel wat geld. Op die manier kan Barca de weg naar boven inzetten.

Maar natuurlijk enkel met de juiste trainer... en dat lijkt Koeman niet meer te zijn.

en hij denkt dat zo'n geforceerd statement beter overkomt dan gewoon chill daar te zitten en de vragen met zelfvertrouwen te beantwoorden? Waarom wil je in de top werken als je duidelijk niet met de druk om kan? De ene fuck up na de andere wordt het ondertussen. Is het expres en wil ie ontslagen worden?

22 september 2021 om 16:41

Precies wat een grap joh die Koeman. Maar goed dat wisten we al dat die alleen maar kan klagen en mopperen in plaats van is fatsoenlijk spel te laten zien. Kan duidelijk de druk van een topclub niet aan. Zo'n geforceerde statement ook weer. Houdt het lekker op voetbal. Die man is gewoon bang voor zijn ontslag en wil alles recht praten. Lijkt net of ze een degradatiekandidaat zijn geworden als ik het zo hoor.

Haha wat een enorme egoist is het ook. Hij doet al deze uitspraken enkel voor hem zelf. Valt zijn spelers openlijk af dat ze totaal niet goed genoeg zijn, enkel om te zeggen dat het niet aan hem ligt. Hij schuift alles van zichzelf af. Kom op hoor maar als je bijvoorbeeld Luuk de Jong haalt dan vraag je er zelf ook om. Hij was ook notabene degene die zei dat hij Suarez niet meer nodig had. Waar niemand wat van begreep. En kijk wat hij allemaal doet bij Atletico.

Oke, ik heb even de stand bekeken van La Liga, de Champions League en naar de punten gekeken van Barcelona.

La Liga: 4 wedstrijden gespeeld: 2 gewonnen, 2 gelijk, 0(!) verloren. 8 punten
Champions League: 1 wedstrijd gespeeld: 0 gewonnen, 0 gelijk, 1 verloren 0 punten

Het zijn 5(!) wedstrijden van dit seizoen met discutabele transfers waar Koeman op wordt afgerekend. En snoei hard ook. De wetten van de topsport om maar te zeggen. Is het spel goed? Nee. Valt Koeman hier alles te verwijten? Het is natuurlijk opportunisme den top om te stellen dat Koeman hier alles van te verwijten valt. Want dat kan gewoon niet. Hij werkt samen met een staf, de hele club en iedereen is verantwoordelijk voor dit probleem. Koeman is gewoon de persoon die voor het elftal staat en dus ook de grootste klappen moet gaan vangen. Hij wordt verantwoordelijk gesteld nu voor alles.

Het wordt tijd dat Laporta beslissingen gaat maken wat met de lange termijn visie te maken heeft. Want als het zo door blijft gaan blijft de druk alleen maar stijgen voor zowel Koeman als voor Barcelona. Dit komt de resultaten niet ten goede. Het is echt tijd voor opheldering; waar staat de president achter en wanneer wil je het ultieme doel bereiken?

Rust creëren is Laporta's taak, niet die van Ronald Koeman.

22 september 2021 om 14:04Kijk je voor de grap ook even naar de laatste 6-7 wedstrijden van vorig seizoen? Je zal dat de trend van toen zich nu gewoon voortzet.

Naast slecht voetbal ook gewoon tegenvallende resultaten tegen ploegen waar je als Barca zijnde gewoon moet van winnen.

Jij mag dat dan opportunisme noemen, en natuurlijk is Koeman niet de enige schuldige, maar de feiten zijn wat ze zijn. Messi heeft vorig seizoen heel wat verbloemd voor Barcelona, en bijgevolg Koeman.

Zoals verwacht stort het huisje nu wat in en zie je dat Koeman tactisch niet bekwaam is om de zaken recht te trekken.

22 september 2021 om 14:43

Ja dit heb ik toevallig gedaan.

Villareal - Barcelona: 1 - 2 Gewonnen
Barcelona - Granada: 1 - 2 Verloren
Valencia - Barcelona: 2 - 3 Gewonnen
Barcelona - A. Madrid 0 - 0 Gelijk
Levante - Barcelona 3 - 3 Gelijk
Barcelona - Celta 1 -2 Verloren
Eibar - Barcelona 0 - 1 Gewonnen

Slecht voetbal en tegenvallende resultaten. Ik ben het natuurlijk gewoon met je eens. Ik wil dit graag gewoon in perspectief leggen. Ik vind het nog steeds zeer opportunistisch omdat Koeman ook nooit het volledige vertrouwen heeft gekregen.

Zal ik het even omdraaien, is Koeman tactisch niet bekwaam, of was het team niet bekwaam om kampioen te worden? Heeft Koeman hier tekortgeschoten of heeft het team Koeman tekortgeschoten? Zoals je zelf zegt, "messi heeft vorig seizoen heel wat verbloemd voor Barcelona, en bijgevolg Koeman." Dus als ik het zo lees schoot het team zeker tekort. Of Koeman daarin mee ging, valt over te betwisten, want er zijn vele coaches die in deze situatie het niet beter zou doen dan Koeman.

Nu zijn we op dit moment beland. En de vraag aan jou na alle transfers, reuringen en blessures wat natuurlijk ook niet mee zit bij hem. Is het Koeman die tekort schiet, of het team?

Zoals ik het zie, is het natuurlijk een samenloop van alles en Koeman is de ultieme zondebok. Koeman is natuurlijk zelf verantwoordelijk dus hij heeft zeker een aandeel.

22 september 2021 om 14:14

@sn0lb0lpsv

Laat me duidelijk zijn, ik ben het absoluut mee eens dat Koeman voor een enorm ondankbare taak staat en hij meer respect verdient dan wat hij nu krijgt.

Een uitspraak van je is echter wel contradictorisch : "het wordt tijd dat Laporta beslissingen gaat maken wat met de lange termijn visie te maken heeft. Want als het zo door blijft gaan blijft de druk alleen maar stijgen voor zowel Koeman als voor Barcelona. Dit komt de resultaten niet ten goede. Het is echt tijd voor opheldering; waar staat de president achter en wanneer wil je het ultieme doel bereiken?"

Dat is exact wat Laporta wil doen, Koeman is namelijk geen lange-termijncoach voor Laporta. Die wil aan zijn project beginnen met zijn eigen mensen. In de zomer was alles zogezegd wel bijgelegd, maar Laporta wachtte uiteraard op de eerste misstap van Koeman om aan zijn poten te zagen.

22 september 2021 om 14:56@fcbinsider1899

Bedankt voor je reactie. Zoals je daaronder kunt lezen schrijf ik ook het volgende. "rust creã«ren is Laporta's taak, niet die van Ronald Koeman."

Het gaat mij vooral om de manier waarop Laporta wacht op een misstap om aan zijn poten te zagen. Zoals jij als insider wel hebt gevolgd zijn er zeer discutabele beslissingen en acties gevoerd door Laporta. Denk aan het melden dat Koeman in het ziekenhuis is terwijl dit niet waar is.

Koeman heeft in zijn eigen documentaire het volgende gezegd: "maak de beslissing dan, als je niet met mij wilt doorgaan." "laat mij niet zweven." Als ik Koeman mag geloven heeft hij recht in de ogen van Laporta gevraagd: "ben ik jou man voor deze functie?" Waarin Laporta antwoord: "ik heb mijn twijfels, geef me 3 weken de tijd om iemand anders te vinden, anders gaan we met je door."

Zoals ik hieruit mag concluderen zijn dit geen acties voor de lange termijn visie, maar voor de korte. Waarom?, Laporta wil en kan gewoon geen geld uitgeven. En nu moet hij aan damage control doen Zie artikel: "afkoopclausule R. Koeman Barcelona." Het valt dus te betwisten of dit beslissingen zijn op de lange termijn. Als Laporta het ook echt aan de lange termijn denkt en hij wil echt niet door met Koeman dan gaat hij nu voor een interim coach van de jeugd en zet hij Koeman op non-actief (desnoods betaald). Communiceer waar je heen wil gaan (visie/missie) met deze stap. Zo houd je nog het salaris binnenshuis en weet publiek opinie waar Laporta mee bezig is. In alle gevallen gaat het er slecht uitkomen voor Koeman

Edit: Laatste alinea laatste 2 regels toegevoegd.

22 september 2021 om 15:08

@sn0lb0lpsv

In tijden van herstructurering en heropbouw vertrouw ik Laporta volledig in zijn kunde om dit recht te trekken. Dat heeft hij eerder ook gedaan.

Waar ik mij echter wel zorgen om maak en dat was in de vorige termijn niet het geval, is dat hij enorm vaak in de voorgrond optreed. Hij deed vroeger zaken iets meer in de achtergrond en was een zeer gerespecteerd voorzitter zowel binnen de club als daarbuiten.

Waar hij vroeger als een zakenman met zelfvertrouwen zich profileerde, lijkt hij nu rare sprongen te maken die niet altijd te verantwoorden valt (zoals het geval in de zomer dat je goed uitlegt).

Als ik Laporta was zou ik Koeman gewoon tot einde seizoen geven, wacht je de resultaten af en door dit signaal af te geven geef je de media ook geen kans om door het seizoen te speculeren naar opvolging. Dan heeft de club ook meteen de rust die het nodig heeft binnenskamers.

Ik dacht dat het bij mijn cluppies soms een puinhoop kon zijn, maar wat is dat verschrikkelijk wat daar gebeurd.. En die Koeman kan ook wel bijna gaan inpakken, dit is geen houden meer aan. Het ene na het andere valt over elkaar heen.. Grote bende daar, jammer.

Koeman heeft niet alles goed gedaan, en heel veel beter kunnen doen. Maar ik weet ook niet wat ze daar bij Barca verwachten hoor. Het lijk er op alsof ze nog steeds in de glorie dagen leven en verwachten dat iedere tegenstander met goed voetbal aan de kant gezet kan worden met het team dat er nu staat. Het is ook wel heel makkelijk alles op Koeman te schuiven, terwijl bij Barca echt een heel matig elftal staat. Verder is nog als Koeman weg gaat, wie moet er dan komen?. Geen enkele trainer te wereld gaat met dit team goed en sprankelend voetbal spelen, zonder heel wat keren op hun bek te gaan. Daar zijn de meeste spelers niet meer goed genoeg voor of nog niet goed genoeg. Maar ze doen maar lekker daar bij Barca trouwens, ik kan wel genieten hoe het daar allemaal loopt met die club. Al dat arrogante gedoe dat al jaren speelde onder Barca en vooral de supporters wordt dubbel en dwars terug betaald. Die oh zo geweldige club blijkt achteraf dus alles behalve geweldig en zat (zit misschien nog) in een aardige vrije val naar beneden.

Koeman is de laatste tijd wel eerlijk en realistisch, maar misschien ook wel te realistisch. Als je blijft herhalen dat de spelersgroep niet zo goed is nu en dat Barca niet meekan in de CL, dan gaan de spelers daar natuurlijk ook in geloven. Enrique had weliswaar een geweldig team, maar die riep nadat ie 4-0 klop kreeg tegen PSG gewoon dat Barca in staat was om er 6 te maken. En dat gebeurde dan ook. Dus hoewel hij veel rake dingen zegt, werkt dat misschien tegen je in de spelersgroep. Hopelijk lopen daar characters rond (pique) die achter de coach blijven staan.

Barcelona heeft prima spelers het is echt niet niet minder dan Real Madrid, Koeman faalt zelf zowel tactisch als speelwijze die defensief is, haal te weinig uit de speler maakt speler niet beter, zegt telkens dat ze er niets van kunnen natuurlijk hebbe speler genoeg van hem dat doet hun vertrouwen ook niet goed, kijk zidane die geeft alle spelers vertrouwen en stijgen dan boven zichzelf uit ook Carlito doet dat zeggen dat je de beste bent in wezen zijn ze wat minder, maar zo haal je het beste uit spelers en presteren ze voor jou, en maken ze meters voor jou. Beste is dat Barca Koeman ontslaat.

Zet zichzelf en Barcelona zwaar voor *** hier. Als winnend coach is Koeman een geweldige vent, als verliezend coach heeft hij nog een hoop te leren en ik ben bang dat dat nooit meer gaat gebeuren. Het ligt aan alles en iedereen behalve aan Koeman. Dat je de CL niet gaat winnen lijkt mij vanzelfsprekend, maar de La Liga moet met deze selectie ook gewoon nog te doen zijn. Nu zitten ze in zwaar weer met wat blessures maar op de manier zoals hij het nu doet vraag je ook wel om problemen.

Ik kan hier overigens wel van genieten. Barcelona heeft tientallenjaren op te grote voet geleefd en een keer moest het stoppen, eigenlijk dacht ik dat het zou zijn wanneer Messi met pensioen zou gaan, maar het is helaas voor Barcelona dus eerder. Financieel misschien goed dat het eerder is maar sportief lever je nu al aardig in. Dat zalde komende jaren nog meer worden en waar zal dat eindigen? Welke trainer gaat zijn vingers eraan branden? Als Real wel blijft varen zoals ze nu varen dan loopt die ouderwets weer ver voor op Barcelona. Mooi, heel mooi.

Blijft een lastig verhaal. Enerzijds is Koeman wel realistisch, maar anderzijds schuif je wel de volle 100 procent weg waardoor je jezelf indirect onttrekt aan fouten. Hoe dan ook is dit een situatie die hij zelf deels gecreeerd heeft. De meeste mensen wisten waar hij ongeveer in terecht zou komen, maar het gevoel won het bij hem van het gezonde verstand. Dan heb je ook nog supporters die mooi en aanvallend voetbal verwachten met een ploeg zonder enige balans en aanvallende creativiteit op een dergelijk niveau. Alsof Pedri al klaar is om zoiets ook maar enigszins te kunnen, terwijl De Jong en Busquets simpelweg defensiever zijn ingesteld. Enfin; we gaan eens zien of ze daar het persoonlijk record aan ontslagen trainers kunnen verbreken de komende jaren.

Heerlijk Mrkrillen: jij snapt hem. Mensen hier in de chat zien het niet of willen het niet zien over Koeman.

Begrijp nog steeds niet waarom mensen Koeman geschikte coach vinden voor Barcelona. Nl elftal is anders hè

22 september 2021 om 14:59

Voor het NL-elftal eigenlijk ook niet he. Kijk maar is hoe snel we hem vergeten zijn nu LvG er zit.

22 september 2021 om 18:54

@visca en zit hier op te nemen voor Barca terwijl ik voor RM ben Ben ook liefhebber van Spaans voetbal, en zelfs als RM fan doet pijn hoe die club er nu voorstaat. Voor de competitie alleen maar beter als een Barca weer sterk is.

22 september 2021 om 19:05

Mrkrillen: haat & liefde, maar we hebben elkaar nodig hahha. Ik ben ook echt liefhebber van Spaanse voetbal.

Leen ons Benzema 😝😝


Ik denk dat veel mensen Barcelona niet eens kijken. Alleen maar dat Koeman nl is voor hem opnemen.

Als iedereen fit is zie ik Koeman nog steeds falen met Barca. Ben benieuwd naar de verhalen als Koeman weg is. Pjanic heeft gezegd er zijn meer spelers die ook met Koeman zitten, maar niks durven te zeggen. Die man moet weg zo snel mogelijk.

Ach, de enige reden dat Koeman er nog zit is omdat Laporte geen geld meer heeft om hem te ontslaan. In zijn verkiezing bijeenkomsten en bij zijn aanstelling was al duidelijk dat Koeman plaats moest maken voor 1 van zijn eigen vriendjes/voorkeuren. Dat Laporte zelfs Koeman mededeelde dat hij Twee weken nodig had om een beslissing te nemen, gaan wij door met Koeman of vind ik iemand die bereid is om op dit moment bij een “zinkend schip” in te stappen bewijst dat ook Laporte totaal ongeschikt is. Hij kon gewoonweg niet de financiën rond te krijgen om Koeman te ontslaan. Volgens de BBC 12mln euro!!

Koeman schoot zichzelf in de voet toen hij op voorspraak Luuk de Jong binnenhaalde. Dan straal je als coach 0,0 ambitie uit en is Barca onwaardig. Als hij dat niet had gedaan, had die van de achterban ook meer krediet gekregen.

Ik had de tweede helft gezien maar Barcelona speelt ook gewoon zwak.
Dest die al lang gewisseld moest worden het was te verwachten deze terug val.
Maar vraag me af welke coach het beter gaat doen want net als bij Ajax moet er niet alleen gewonnen worden maar ook goed gespeeld worden. En spelers als Dembele Fati die echt een verschil kunnen maken spelen al tijden niet of amper door blessure.

Barcelona's grootste probleem is niet Koeman hoor. Barcelona's grootste probleem zijn al die romantiserende socio's. Emoties en rationeel denken zijn twee uitersten. Ik merk vooral dat de laatste jaren emotioneel werd gehandeld. Anders betaal je geen 140 miljoen voor Coutinho, 120 voor Dembele en 120 voor Griezmann.

Wij moeten helemaal opnieuw beginnen, ik zie niet anders in hoe we ons eigen terug naar de top kunnen werken.

Dat wil zeggen :

1. Stoppen met in het verleden te denken : Xavi is geen Guardiola, Xavi is Xavi. Voor de clubcultuur absoluut een must om hem binnen te halen, maar stel je verwachtingen bij. Zelfs met Xavi zullen we nog steeds geen kanshebber voor CL zijn noch topfavoriet voor La Liga.

2. Schoon schip maken : Spelers als Sergi Roberto/piquã© hebben hun beste tijd gehad. Araujo heeft zich al geprofileerd als toekomstig leider (leiders praten niet naast het veld maar op het veld). Busquets heeft nog kwaliteit maar is fysiek zo zwak geworden, voetbal heeft zich geã«volueerd tot een atletische sport waar fysieke kwaliteiten belangrijker dan ooit geworden zijn. Alba enkel houden omdat goeie backs gewoon schaars zijn geworden. Als Gaya/grimaldo kan binnengehaald worden, doe je Alba ook maar weg.

3. Transfers - Gericht scouten : op zoek zijn naar die ruwe talenten (vb : Demir en Pedri) die Barã§a DNA hebben en op tijd toeslaan. Ploegen moeten stoppen om bij Barã§a aan te kloppen voor koopjes. Die tijd moet voorbij zijn. Op dat vlak kan Barã§a echt wel leren van Real Madrid. Hun afdankertjes gaan voor minder dan 30 miljoen euro niet de deur uit.

4. Geduld (misschien het grootste punt)

Vanaf dan pas kan er echt beleid gevoerd worden en bouw je terug een stabiele club op die kan wedijveren met de grote clubs.

Als Real fan kan ik hier stiekem toch een beetje van genieten, het is echt chaos bij Barca. Niet dat Real veel beter speelt maar je kan momenteel wel makkelijk stellen dat we zowel sportief als financieel in een betere positie verkeren. Ik hoop alleen niet dat deze aftakeling van Barca zodanig doorzet dat de Clasico's straks niet meer om aan te gluren zijn.

22 september 2021 om 15:44

Sorry maar Barca is echt niet minder dan real Madrid, Koeman faalt gewoon als coach. Door zijn toedoen zijn ze in de laatste 5 wedstrijden de titel misgelopen door zijn tactisch falen.

Bij AZ hadden ze hem gelijk door! Valencia en Everton kwamen er te laat achter…

22 september 2021 om 17:19

Ok, dus je laat alle clubs en Oranje waar die het uitstekend of goed gedaan heeft voor het gemak even buiten beschouwing. Top man!

22 september 2021 om 18:06

'alle' clubs... Je bedoelt Soton?

22 september 2021 om 19:22

Serieus? Ajax, PSV, Feyenoord, Vitesse, Southampton, Oranje, Benfica (niet geweldig maar wel een prijs gepakt).

Ik keek als tiener vol verwachting uit naar wedstrijden van Barca. Nu, pakweg tien jaar later huilt mn voetbalhart. Mes que in club is Barca zeker, maar met een hele negatieve connotatie.

Slagroom op de taart zou zijn als Barcelona zich niet weet te plaatsen voor de CL volgend seizoen en Europa League moet gaan spelen. Niet onrealistisch denk ik.

Ik heb toch het idee dat ze bij Barca nog in het verleden leven. Miljarden schuld, een selectie met dure fossielen die niet aan de straatstenen te slijten zijn gecombineerd met jonkies, waarvan 1 talentvolle ook nog eens vertrekt. Aankopen zijn pure middelmaat, want de rest is niet te betalen en de beste speler aller tijden daar is ook vertrekken want die kon ook niet meer betaald worden. Wat
Verwacht je dan? Dat je wel eventjes wint van de clubs uit Madrid, Sevilla of Bilbao? Nee joh, flikker je trainer op straat, ben je week 3 miljoen kwijt aan afkoopsommen en o ja, er moet natuurlijk ook een nieuwe trainer komen die ook niet gratis is. En met dit materiaal boos worden dat ie kansloos van Bayern verliest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder70
M. DepayAanvaller73
PiquéVerdediger61
Sergi RobertoVerdediger62
F. de JongMiddenvelder60
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Koeman: ‘Het is lastig om te zeggen of hij in de Clásico er weer bij is’

Ronald Koeman weet niet wanneer Ousmane Dembélé weer inzetbaar is voor Barcelona. De aanvaller onderging in juni een operatie aan zijn knie en kwam dit seizoen nog niet in actie voor...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren