Surinaamse vicepresident Brunswijk (60) strooit met geld na gespeelde wedstrijd

Woensdag, 22 september 2021 om 13:55Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 15:58

De Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk heeft in de nacht van dinsdag op woensdag, ondanks zijn zestig jaar, zijn officiële rentree bij Inter Moengotapoe gemaakt. De eigenaar, voorzitter, ex-trainer en, tot dinsdag, oud-speler van de Surinaamse club gaf zichzelf een basisplaats in het duel met Olimpia, dat met 32 landstitels de meest succesvolle club van Honduras is. Na afloop deelde hij zelfs geldbiljetten uit in de kleedkamer van tegenstander Olimpia.

Het duel tussen Inter Moengotapoe en Olimpia in het Frank Essed Stadion was immers niet zomaar een duel. Het was de eerste achtste finale van de CONCACAF League, het toernooi waarin zes tickets voor de Noord-Amerikaanse evenknie van de Champions League te winnen zijn. Tot verbazing van alles en iedereen verscheen Brunswijk aan het startsignaal en was hij ook nog eens de captain van Inter Moengotapoe.

Inter Moengotapoe speelde al snel een verloren wedstrijd. Na de eerste helft keek de club uit Suriname al tegen een 0-3 achterstand aan, maar ook Brunswijk begon gewoon weer aan de tweede helft. Uiteindelijk ging de zestigjarige vicepresident na 54 minuten naar de kant. In het laatste kwartier liepen de bezoekers uit Honduras uit naar een 0-6 overwinning, waardoor de return over een week vrijwel een formaliteit is.

Brunswijk was in de jaren tachtig leider van de guerrillastrijders van het junglecommando in Suriname. Hij vocht tegen voormalig president en toenmalige leider van het militaire bewind van Suriname, Desi Bouterse. Later nam hij van 2010 tot 2015 met de ABOP deel aan de regeringscoalitie van Bouterse. Net als Bouterse werd Brunswijk in Nederland bij verstek veroordeeld wegens cocaïnehandel. Het gerechtshof in Amsterdam legde de vroegere rebellenleider in 2000 een gevangenisstraf van zes jaar op voor zijn betrokkenheid bij de smokkel van 61 kilo cocaïne. Zelf zegt hij onschuldig te zijn.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door lorie)

Het Surinaams voetbal komt op deze manier nooit van de grond. Echt amateurs.

22 september 2021 om 08:33

Tja, als ik coach was in Suriname en deze Brunswijk komt naar mij toe met de mededeling dat hij wilt spelen dan is het enige wat ik hem vraag op welke positie hij het liefst speelt. Tegen zo'n man ga je niet in als je bij je volle verstand ben. Ik weet niet of dat per se met amateurisme in het Surinaamse voetbal te maken heeft.

22 september 2021 om 09:11

Eerder met het amateurisme de hele Surinaamse politiek...

Als Rutten tegen Ten Hag en Overmars zegt dat hij speelt dan krijgt hij toch hard nee op het rekest. Nu is dit een onzinnige vergelijking als je Suriname en de man Brunswijk kent, maar juist doordat dit kan gebeuren en er niemand tegenin durft te gaan, geeft het amateurisme of eerder het probleem van Suriname (en ook het Surinaamse voetbal) aan.

Zelfs in Korea hoor en zie je dit niet.

(zegt ook wat over het ego van de heer van Brunswijk)

22 september 2021 om 14:19

Poetin doet altijd aan Ijshockey. Ook wel tegen spelers van het nationale team. Hij maakt dan vaak meerdere doelpunten en scoort opvallend vaak de winnende. Echt een topper is die man.

22 september 2021 om 15:03

@moridin Poetin doet niet mee aan officiele wedstrijden, alleen showcase wedstrijden dus die vergelijking slaat nergens op. Suriname zet zichzelf weer eens voor l*l en laat zien dat ze nog heel ver verwijderd zijn van een functionerende natie. Er ligt ongelovelijk veel olie voor de kust maar toch is het land qua o.a infrastructuur lachwekkend te noemen. Wordt eens hoog tijd dat surinamers gaan nadenken waar ze willen dat hun land naar toe gaat, en eens ophouden met dit soort criminele graaiers te verheerlijken. Ze stemmen weldenkend op moordenaars en drugsdealers om hun land te leiden, is het ook niet verbazend als dit soort idioten zichzelf gaan opstellen in een officiele internationale wedstrijd. Want hé als je er wat van zegt krijg je geen crimineel geld meer toegestopt...

22 september 2021 om 09:17

Er wonen minder dan 600000 mensen in Suriname en de levensstandaard is behoorlijk laag. Er zijn andere prioriteiten dan voetbal.

22 september 2021 om 09:30

Woonden wij maar met zo weinig mensen in Nederland. Dan was de natuur en de leefomgeving niet kapot geconsumeerd.

22 september 2021 om 10:18

Ironisch genoeg is het natuurlijk Nederland zelf dat Suriname ook eeuwenlang kapot heeft geconsumeerd. Maar dit allemaal terzijde uiteraard.

22 september 2021 om 10:25

Maar Nederland is niet de schuldige van de huidige situatie binnen Suriname. Volgens mij heeft Bouta het hele land verpand waardoor al het geld direct naar het buitenland stroomt. En buiten Bouta is daar niemand beter van geworden.

22 september 2021 om 10:29

En hoe Suriname de hele rijst industrie heeft verpest met kwik voor goud is zeker ook de schuld van Nederland

22 september 2021 om 11:03

@Duivenmelker, koloniale periode gemist?

22 september 2021 om 11:05

@devb, ik heb het woord 'schuld' niet in de mond genomen. Vele structurele problemen zijn logischerwijs echter het gevolg van de koloniale periode.

22 september 2021 om 12:58

Hoewel de invloed van de koloniale periode uiteraard aanwezig is, blijf ik het wel opmerkelijk vinden hoe sommige landen, ondanks eeuwenlange kolonisatie + recente oorlogen (bv India, Indonesië, Vietnam, etc) minder praten over de nasleep van het kolonialisme en alsnog harder zijn gegroeid dan andere landen.

Suriname heeft de afgelopen decennia heel veel hulp gekregen (superterecht, natuurlijk) vanuit Nederland, maar de ontwikkeling daarvan gaat niet zo hard als het had kunnen gaan.

22 september 2021 om 13:22

@ultimatefreak8

Of dan was er misschien armoede in ons land.
Gros van het aantal mensen draag ook bij aan de welvarendheid van ons kikkerlandje

22 september 2021 om 14:58

Duivenmelker toch... Door het land aan de rand van de afgrond te brengen is er een voedingsbodem gecreëerd voor populistische zakkenvullers als Bouta. Als het volk niet was misbruikt als pakezels maar was behandeld als gelijke onderdanen van de Staat der Nederlanden, zouden ze het verstand en de ontwikkeling hebben gehad om zelfvoorzienend te zijn.

22 september 2021 om 15:37

Niet elke kolonie is hetzelfde, Almogaver. Suriname heeft een hoop tegenslag gehad die komt door intern gestribbel, maar je vergeet nog talloze andere factoren: demografische indeling, geografische ligging, duur ban de onafhankelijkheid, religieuze geschillen.. de lijst houdt eigenlijk niet op. Het verhaal van een India, Indonesië en Vietnam is volstrekt anders qua koloniaal management dan een Suriname, dat vrijwel volledig aan de andere kant van de wereld ligt.

22 september 2021 om 16:13

Grappig een land eeuwen lang verkrachten en dan verwachten dat het binnen 50 jaar alles lekker op de rit heeft. En ook nog zeggen dat na die eeuwen van beroving NL niet schuldig is aan de staat van het land. Echt lachwekkend

22 september 2021 om 19:13

Bongiorno, na hoeveel jaar vind je dat je Nederland niet meer de schuld kan geven? 50, 100, 1000?

22 september 2021 om 19:41

Begint nogal vermoeiend te raken om te zeggen dat ik niet 'schuld' bij een heel land leg, football033. Mss even teruglezen. Wie weet leer je ook nog eens wat een keer.

23 september 2021 om 08:46

Als je iemand kreupel slaat hoe lang duurt het volgens jou dat die gene die hem kreupel heeft geslagen niet meer de schuldige is?

23 september 2021 om 12:41

Aangezien ik hier veel mensen over geschiedenis en rijkdom van een voormalig gekoloniseerd land hoor praten. Heb ik een link van een filmpje dat heel duidelijk en overzichtelijk verteld wat kolonisatie voor landen heeft betekent en wat daar de gevolgen van zijn geweest of nog steeds de gevolgen zijn. Geheel vrijblijvend voor als je meer van geschiedenis wilt weten. Want hoe meer je weet hoe meer je begrijp. youtube.com/watch?v=tw46xdxno3q

22 september 2021 om 10:24

Ervaren spelers zijn ook belangrijk in je elftal. Deze man is 60 jaar. Die weet al wat jij gaat doen als je de bal krijgt voordat je zelf weet wat je ermee wil gaan doen

22 september 2021 om 10:33

Dat je de bal altijd maar dan ook echt altijd naar Ronnie speelt bedoel je? :-)

22 september 2021 om 11:08

Daarnaast zag je dat het helemaal in elkaar zakte nadat hij eruit ging. Van 0-3 naar 0-6 in het laatste kwartier. De wissel van Brunswijk is in mijn ogen te vergelijken met die van Gapko afgelopen zondag of van Robben tegen Tsjechië.

22 september 2021 om 19:14

Je denkt te simpel, je moet ook vooruit kijken naar komende wedstrijden. Nu is Ronnie fit voor een volgende pot

Deze gast, wat een malloot! Enige waarom mensen dit accepteren is omdat ze bang zijn voor die man. Ieder weldenkend mens met verstand en een eigen mwning, zou dit niet hebben toegestaan.

Deze jungle commando is knettergek.
Suriname, prachtig land mooie mensen.. maar een corrupt derde wereldland. Kijk nergens van op

LOL, dit is nog niets vergeleken met wat hij jaren geleden een keer flikte op het veld tijdens een wedstrijd.

22 september 2021 om 08:15

Wat deed hij dan?

22 september 2021 om 11:25

Mastruberen

Ondanks alle problemen van dien hou ik van Suriname. Een land met een gaatje in z'n zool. Mocht ik mn pensioen halen,ga ik daar wonen. Heerlijk.

22 september 2021 om 07:55

Borgoetje erbij, lekker man niks mis mee.

22 september 2021 om 07:57

Berserko en een stukje pastei. 😆

22 september 2021 om 08:10

Ja toch haha. Nou ga ik zelf nog liever naar buurland Brazilië, voor de kust. Maar Love Suriname, love the people.

22 september 2021 om 08:38

Dat hele Zuid Amerika heeft prachtige landen, over de vrouwen nog maar te zwijgen. 😊

22 september 2021 om 10:29

Haha zeker nooit in Oekraine, Georgië of Rusland gewest .

22 september 2021 om 17:57

Dus dat, ben er zelfs met een getrouwd haha.

22 september 2021 om 19:15

Daar heb je alleen prachtige vrouwen

22 september 2021 om 07:59

Sir Paul groot gelijk, mijn oom pendelt heen en weer sinds zijn pensioen. Hij heeft zijn huis aangehouden in Nederland, zodra het koud word in januari februari vertrekt hij, om vervolgens weer in juni/juli terug te keren wanneer het hier weer warm is.

22 september 2021 om 09:15

Die oom heeft het goed voor elkaar. Bucketlist dingetje zo te kunnen leven! On: heeft weinig met professioneel voetbal te maken. 60 jaar oud ook..

22 september 2021 om 12:50

Als ik je oom was zou ik van september tot en met mei mijn biezen pakken. Dat is althans wel mijn plan als mijn werkzame leven erop zit.

Ontopic: Brunswijk die zichzelf opstelt. Dat is net zoiets als Kamp die terugkeert als minister van defensie.

Oh wacht.....

Er zijn ook beelden te vinden waarop hij geld aan het uitdelen is in de kleedkamer van de tegenstander 😂

Naam van die voetbalclub is ook geniaal.

Haha mooi man. Slaat natuurlijk nergens op, maar tis toch geinig.

Hahaha, 54 jaar en jezelf in de basis zetten tijdens een achtste finale van het Midden-Amerikaanse equivalent van de Champions League. Alsof Koeman zichzelf erin wisselt als Barca 0-2 achter staat in El Clasico. Niet serieus te nemen dit.

22 september 2021 om 09:18

54? De man is 60 jaar oud.

22 september 2021 om 11:48

Koeman zou gelijk 1 van de betere spelers zijn..

Verbazingwekkend? Lachwekkend?
Nee hoor. Hij heeft, heb ik horen zeggen, eens zijn blaffer tevoorschijn gehaald tijdens een wedstrijd.

Zoiets moet je zelf toch niet willen? Je maakt hiermee niet alleen jezelf, maar je eigen volk/land ook. Maar er zijn altijd wel mensen die alles doen om aandacht te krijgen of in de Guines Book of Records te komen...haha

en ook nog eens de aanvoerdersband om , wat gek dat er nooit een goed Surinaams elftal zich plaatst voor een WK ,waar zou dat nu aan liggen ??

22 september 2021 om 10:28

De Surinaamse competitie kan je denk vergelijken met misschien de hoofdklasse amateurs hier in Nederland. Daarbij denk ik dat er in de hoofdklasse meer kennis en betere faciliteiten zijn dan daar.

Hahaha, dit is toch eigenlijk geniaal...

Gekke coke-neger. Die laat je wel spelen ja.

Mensen kunnen jullie wel lezen!
Ronnie Brunswijk is 1. de eigenaar en 2. de voorzitter van deze club.
Iedereen mag zeggen wat hij wil maar die man kan gewoon doen wat hij wil, zolang het maar binnen de regels van de wet is!
Ik hoor niemand hier klagen over het stoeltje van Lance Stroll in de Formule1 omdat zijn vader de Canadese multimiljardair de grootste aandeelhouder van Aston Martin Racing is!
Money talks and bullshit walks people!
En aangezien Dhr. Brunswijk daar niet verlegen om is en een groot kapitaal in IMT pompt heeft hij daar de vinger in de pap. Of je dit nu leuk vindt of niet!

22 september 2021 om 10:53

beetje rare vergelijking. Lance Stroll voegt nog wel wat toe op het circuit, een 60 jarige op het voetbalveld niet.

22 september 2021 om 12:53

Krankzinnige vergelijking. Het was beter geweest als je had gezegd dat pa Stroll plaatsneemt in een F1-bolide.

22 september 2021 om 13:49

Ronnie Brunswijk en binnen de regels van de wet 😂😂😂😂

Wat droevig. Dan ben je speler en moet je plaats maken voor een corpulente bejaarde (qua voetbal leeftijd) machtswellusteling. Mooi dat ze dik verloren hebben dan ook. Maar zoiets moet gewoon verboden worden door de bond.

Haha ik zie onze frans al zijn kicksen aantrekken en tegen Hake zeggen, laat die aanvoerdersband bij Willem Janssen maar af, ik doe hem wel om, oh en ik sta vandaag in de spits, dus ik verwacht veel hoge ballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Suriname

FIFA ranking: 141
7 fans
Selectie
SpelersPositieW
W. HahnKeeper30
D. DankerluiVerdediger30
K. LeerdamVerdediger30
R. HapsVerdediger30
S. KlaiberVerdediger30
D. BiseswarMiddenvelder30
I. ComvaliusMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina Suriname.

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren