Ten Hag: ‘Ik vond hem de beste verdediger van Jong Oranje op het EK’

Dinsdag, 21 september 2021 om 23:30Chris Meijer

Perr Schuurs had dinsdagavond een basisplaats in de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Ajax, doordat Jurriën Timber kort voor de aftrap met buikklachten moest afhaken. Erik ten Hag vindt dat de 21-jarige centrumverdediger een goede wedstrijd heeft gespeeld tegen zijn oude club. De trainer van Ajax ziet nog steeds veel potentie in Schuurs, die volgens hem de beste speler aan de zijde van Jong Oranje was tijdens het EK van afgelopen zomer.

“Perr heeft in de voorbereiding alles gespeeld, maar is geblesseerd geraakt tegen Leeds United”, vertelt Ten Hag op de persconferentie na afloop van het door Ajax met 0-5 gewonnen duel in Sittard. Schuurs speelde dit seizoen voorlopig drie officiële wedstrijden. “Als hij niet geblesseerd was geraakt, had hij tegen PSV in de Johan Cruijff Schaal gespeeld. Dat was vervelend voor ons, de gevolgen zijn bekend. Maar ook voor hem. Timber is op die positie gekomen, hij heeft het daar vorig seizoen ook al uitstekend gedaan.”

“Die speelt ijzersterk, dus dan moet je even achteraan de rij sluiten. Perr heeft tegen Cambuur een halve wedstrijd kunnen spelen, nu een hele. Dat doet hij naar behoren”, vervolgt Ten Hag. “Als je ziet hoe Timber zich ten opzichte van het voorjaar ontwikkeld heeft, is dat natuurlijk uitstekend. Die heeft een streepje voor. Maar ik vond Schuurs de beste verdediger van Jong Oranje op het EK. Daar liet hij duidelijk zijn potentie zien, ook voor de top.” Schuurs speelde alle wedstrijden op het EK, waar Jong Oranje in de halve finale door de latere winnaar Duitsland werd uitgeschakeld.

Ten Hag deelt op de persconferentie minder positief nieuws over Davy Klaassen. De 28-jarige aanvallende middenvelder keerde met liesklachten terug van interlandverplichtingen bij Oranje, waar hij in de wedstrijden tegen Noorwegen, Montenegro en Letland aan de aftrap stond. “Dat proces gaat nog niet zoals ik zou willen. Dus ik heb geen prognose wanneer hij terug gaat keren.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door redbaron)

Ja inderdaad. Ik snap niet dat er wordt gedaan alsof hij er niks van kan. Ik denk hij bij elke andere eredivisie club in de basis zou staan. Hij heeft idd fouten gemaakt, maar is nog steeds pas 21 jaar. Daarnaast worden zijn fouten elke keer aangehaald en nooit vergeten terwijl zijn goede wedstrijden nooit benoemd worden. Fijn dat Ten Hag er ook zo over denkt

21 september 2021 om 23:45

Voornamelijk maakte hij cruciale fouten in de CL. Het zag er vaak niet uit, stapte verkeerd in en dekte voornamelijk op afstand waardoor zijn tegenstander er met een schijnbeweging erlangs kon. Kritiek is gewoon terecht. Zijn goede optredens bij het jeugd ek laat zien dat er nog rek in zit. Maar ik denk persoonlijk dat hij beter is geworden juist omdat Timber het zo goed doet. Het basis niveau bij Ajax is echt hoog momenteel!

22 september 2021 om 00:25

Exact. Iedereen ziet dat Schuurs voetballend gewoon echt goed is. Maar laten we inderdaad niet vergeten hoe veel fouten hij daar heeft gemaakt in de CL, overigens was het duo Schuurs-Blind sowieso helemaal ongeschikt. Schuurs was in de duels enorm soft en stond heel vaak gewoon echt niet goed te dekken. Schuurs heeft echt wel kwaliteiten en in principe ook het fysiek om een goede verdediger te worden. Moet zich overduidelijk nog ontwikkelen. Zoals Craig Tucker aangeeft worden zijn goede wedstrijden niet genoemd. Dat komt vooral omdat hij tegen grote tegenstanders gewoon vaak door de mand viel. Sambou van Fortuna verdedigen is wat anders dan Zapata van Atalanta.

22 september 2021 om 07:02

Maar tegen Zapata verdedigen is dan ook lastiger als je links naast je blind hebt staan ipv martinez en op dat moment geen alvarez als nummer zes ervoor.

Vind timber absoluut ook een talent, maar zoals Ajax voor de winterstop speelde was gewoon in defensief opzicht niet goed genoeg en schuurs was daar voornamelijk de dupe van uiteindelijk.

22 september 2021 om 12:16

Gaan we nou doen alsof Zapata een wereldspits is🥲

21 september 2021 om 23:46

Je kan gewoon niet op hem bouwen. Het is best wel een goede verdediger hoor, maar hij heeft toch vaak een momentje dat hij helemaal ligt te slapen. Denk bijvoorbeeld niet dat hij momenteel beter is dan Ramalho of Trauner, misschien kan hij dat in de toekomst nog worden. Buiten de top 3 zou hij overal spelen.

22 september 2021 om 00:13

@memphisNee maar daarom hij is 21 en degene die jij noemt zijn in de top of herfst van hun carrière. Dat vergeten we nog wel eens. Als je ek -21 als laatste meetmoment neemt heerlijk om hem achter de hand te hebben.

22 september 2021 om 00:17

Al moet ik zeggen dat de kwaliteiten van malacia juist door het -21 ek de basis hebben gelegd voor zijn aanwezigheid bij oranje nu. Beide waren bij jong oranje uitblinkers.

22 september 2021 om 01:10

Natuurlijk een erg goede wissel. Maar ik betwijfel of hij Ramalho of Trauner uit de basis zou kunnen houden bij PSV of Feyenoord. Ben het dus niet eens dat hij overal in de eredivisie in de basis zou spelen. Dat hij 21 is klopt natuurlijk wel maar ik heb het over de huidige situatie en niet over een paar jaar in de toekomst.

22 september 2021 om 01:21

Wat wordt die trauner hier overschat zeg. Schuurs heeft echt veel meer wedstrijden op hoog niveau gespeeld dan deze trauner. Tegen liverpool 2 keer heel goed gedaan bijvoorbeels

22 september 2021 om 07:42

Klopt mischien wel al heeft hij inderdaad al wel veel internationale ervaring. Ik zelf beweerde ook niet dat hij overal basis zou gaan spelen. Daarom is hij bij ajax ook wisselspeler.

22 september 2021 om 17:28

Nee. Dat zijn gewoon terechte complimenten op zijn huidige spel. Ik zou hem in ieder geval niet willen ruilen. Dat Schuurs het eenjaar geleden 2 wedstrijden die overigens wel verloren gingen goed speelde zegt mij niks meer dan het niveau dat Trauner op dit moment laat zien. Je kan het niet vergelijken want toevallig heeft Trauner niet tegen Liverpool gespeeld. En als er nou spelers opgehemeld worden dan spelen ze meestal niet in Rotterdam

22 september 2021 om 00:18

Bij Feyenoord staat er hij sowieso niet in en bij PSV denk ik ook van niet. Ramalho is dit seizoen misschien wel de beste Psver en daarnaast is het kiezen tussen Obispo en Boscagli die het beiden goed doen.

22 september 2021 om 07:00

Ook Teze is een klasse beter dan Schuurs als CV. Die heeft het tenminste al een volledig seizoen als basisspeler laten zien waarin hij nagenoeg foutloos was, dat is voor Schuurs tot dusver een utopie

22 september 2021 om 11:54

In Schuurs zit veel meer rek dan Trauner en Ramalho. Verder is het lastig te vergelijken omdat Trauner met alle respect op een ander niveau actief geweest is en nog altijd is. Hij heeft altijd bij subtoppers gespeeld en is nooit actief geweest op het hoogste niveau. De fouten die Schuurs worden aangerekend maakte hij als 19 en 20-jarige op het allerhoogste niveau in de CL tegen Chelsea, Lille, Liverpool en Atalanta tegen tegenstanders als Abraham, Osimhen, Firmino, Mane en Zapata. Misschien staan Trauner en Ramalho daar wel net zo of erger te schutteren. In elk geval neemt Schuurs die ervaring als 21-jarige nu al mee. Ik zou om kwalitatieve redenen voor Schuurs kiezen maar zeker ook om economische redenen. Trauner en Ramalho ga je niet meer voor substantieel geld verkopen. Ik denk dat Feyenoord en PSV dat nog wel eens vergeten.

22 september 2021 om 02:52

Het is niet zo dat hij er niks van kan, maar als je een paar keer op de zelfde kinderlijke wijzen wordt uitgespeeld dan mag daar wat van gezegd worden. Als je niet laat zien dat je van je fouten leert dan weet je dat je kritiek krijgt.
Hopelijk laat hij dit seizoen zijn potentie meer zien

22 september 2021 om 06:03

Het is een prima speler hoor masr bij PSV en Feyenoord zou hij echt geen basis staan.

22 september 2021 om 06:34

Ja, want Malacia deed niet mee? Was duidelijk de uitblinker bij jong oranje op het EK.

22 september 2021 om 07:21

Is dat niet een beetje te veel eer voor een speler die in de groepsfase maar één helft mee deed? Mocht je puur op de knock-outfase doelen; niemand kan ontkennen dat hij tegen Frankrijk fantastisch was, maar tegen Duitsland was hij wat mij betreft vrij matig. Vrij veel balverlies en verloren duels voor zijn doen

22 september 2021 om 07:49

Ik las even na het plaatsen van mijn reactie jouw reactie op MT87 hieronder en ben (toegegeven, heel kort) op zoek gegaan naar de reacties over Malacia's optreden tegen Duitsland waar jij over rept, ik kon zo snel niet veel positiefs vinden. Een 4.0 van Kicker bijvoorbeeld (teze en Botman kregen een 4.5) en een 5 van voetbalprimeur met de volgende onderbouwing: "tegen Jong Frankrijk was hij nog één van de uitblinkers, maar tegen de Duitsers ging het Malacia beduidend minder makkelijk af. ...".

Het valt mij eigenlijk iedere keer weer op dat Schuurs in zijn invalbeurten nauwelijks fouten maakt. Als hij dit vast houdt en Timber aan het eind van het jaar besluit te vertrekken, dan verdient hij zeker een kans.

21 september 2021 om 23:44

Mag toch hopen dat timber niet nu al vertrekt. Veel te vroeg. Schuurs idd vandaag zonder problemen. 1 pot zegt alleen niet alles. Zeker als je tegen een fortuna/eagles etc speelt.

22 september 2021 om 00:16

Als Ajax met een geluksloting en alles meezit, met frivool voetbal de halve finale van de CL zou halen, kun je 80 milhoen voor vragen, tegenwoordig met deze tijden.
Ik heb ook liever dat hij blijft. Maar uuteindelijk is alles te koop, als er maar de juiste bedrag wordt betaald.

22 september 2021 om 02:22

Timber zal nooit voor 80 miljoen gaan joh. Frenkie en Matthijs waren echt uitzonderingen. De Ligt was op zijn 17e al vaste waarde. Frenkie die leek een soort buitenaardse middenvelder dat seizoen. Timber is slim, getalenteerd en er is weinig op aan te merken, maar ik zie hem nou niet 80 miljoen afdwingen.

22 september 2021 om 03:44

Ja dat klopt idd. Maar dat was door de Europese prestaties. Zonder Europese prestaties waren hun transferwaardes lang niet zo hoog. Dat kan ook met Timber gebeuren.
Het heeft een grote rol gespeeld.

22 september 2021 om 00:39

Timber besluit te vertrekken?
Het is geen computerspel.

Schuurs had altijd al potentie, had moeite met aarden bij Ajax en lijkt zich goed te ontwikkelen. Heeft echter de pech dat Timber zich ineens stormachtig ontwikkeld en goed blijft spelen waardoor het onterecht zou zijn om hem te wisselen. Toch zou ik graag Timber in de toekomst eens op rechtsback of cvm willen zien. Ik denk dat hij daar nog beter tot zijn recht kan komen.

22 september 2021 om 00:41

Timber speelde bij Nederland ook RB en was aanzienlijk minder dan op CB. Overigens denk ik dat hij ook op CVM goed uit de voeten zou kunnen als voetballende stofzuiger. Maar voorlopig speelt Alvarez daar en is de blind vermoedt ik de eerste die naar het middenveld schuift(bij blessures etc.). De snelheid van Timber is overigens wel essentieel voor het spel van Ajax en die ontbeert Schuurs. Ik acht Schuurs ook in staat te fungeren als CVM, want dat heeft hij namelijk ook bij Fortuna gedaan.

22 september 2021 om 00:52

Vergeet niet dat Timber debuteerde en het niet vaak meer voorkomt dat hij als rechtsback speelde. Ik zie overeenkomsten met Mazraoui bijvoorbeeld, maar wel verdedigend sterker. Meestal benieuwd ben ik naar Timber op cvm, hij kan fungeren als stofzuiger, maar ook a la Frenkie de Jong inschuiven.

22 september 2021 om 00:57

Voor rechtsback heb je sturmdrang nodig en moet je je comfortabel aan de flank vielen. Dat zie ik bij Timber niet. Die moet in de as. Hij is wel een hele intelligente speler; een teamspeler met veel spelinzicht en een goede pass. En als ik zie hoe hij zich voetballend ontwikkelt zou ik hem heel graag eens als controleur op het middenveld willen zien. Kan zijn dat het daar te snel voor hem gaat, maar als hij aanhaakt verdubbel je zijn transferwaarde. Is het proberen waard.

22 september 2021 om 01:22

bij ajax staan de backs vaak aan de binnenkant dus kan prima

Ik vond hem ook de beste verdediger bij Jong Oranje. By far zelfs. Bij Ajax heb ik hem ook ijzersterk zien spelen, maar dan kwam daar in elke wedstrijd een moment waarvan ik dacht: dit zie je bij de pupillen niet eens. Dus niet alleen slecht, maar onbegrijpelijk slecht. 'Hoe haal je het in je hoofd?'-slecht. Ik denk daarom dat het beter is Schuurs te verhuren aan een club waar hij van zulke fouten mag leren. Bij Ajax kan dat niet.

22 september 2021 om 06:35

Ook by far zelfs.....Malacia was de uitblinker. Lees de reacties er maar op na. Nier alleen nationaal maar ook internationaal. Zowel tegen Duitsland als Frankrijk, toch de sterkste tegenstanders, de beste verdediger

22 september 2021 om 07:04

@MT87: sinds hij zijn basisplek heeft verloren en hij mag invallen, heeft hij nooit meer zo’n moment gehad. Gisteren ook gewoon top (tegen Fortuna, I know). Hij staat terecht achter Timber, maar het is echt een topper waar de rek nog niet uit is en het een weelde is dat we hem op de bank hebben zitten.

Ik kan me niet herinneren dat Ajax qua niveau ooit zo'n brede selectie heeft gehad. Het is echt onvoorstelbaar. Gisteren deden gewoon Timber en Klaassen niet mee en nog met gemak 5 man wisselen en niet vervallen tot een bedenkelijk niveau.
Enige punt van kritiek is de doelman. Pasveer en Steek niet eerste doelman waardig i.m.o.

Schuurs is gewoon een goed talent die er telkens weer staat, de enige pech die hij heeft is dat hij een enorme concurrentie heeft. Timber is een enorm talent, blind is heel belangrijk, martinez enorm belangrijk. Schuurs had normaal bij Ajax gewoon in de basis gestaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

6 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 4 0 0 0
2020/2021 Ajax 27 1 2 0
2019/2020 Ajax 10 1 0 0
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Jong Ajax 29 4 1 0
Laatste voetbalnieuws

Timber: ‘Die jongens houden mij ook in de gaten, dat is leuk om te horen’

Jurriën Timber gaat vanavond met Ajax op bezoek bij de club waartegen hij anderhalf jaar geleden zijn Eredivisie-debuut maakte: sc Heerenveen. Sindsdien is het hard gegaan met de centrumverdediger, die Perr...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren