Inter in drie minuten klaar met Fiorentina; Koopmeiners wint bij basisdebuut

Internazionale heeft met pijn en moeite zijn tweede puntenverlies in de Serie A weten te voorkomen. Op bezoek bij Fiorentina had de ploeg van Simone Inzaghi zijn handen vol, maar werd er uiteindelijk wel gewonnen. Binnen drie minuten in de tweede helft bogen de Milanezen een 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. Perisic zorgde in de slotfase voor het slotakkoord. Atalanta deed goede zaken op bezoek bij Sassuolo en won met 2-1. Teun Koopmeiners stond voor het eerst dit seizoen aan de aftrap en had samen met Marten de Roon een controlerende rol op het middenveld.

Fiorentina - Internazionale 1-3
Inzaghi voerde een aantal wijzigingen door in zijn elftal ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Bologna van afgelopen weekend, wat onder meer betekende dat Denzel Dumfries zijn basisplek kwijtraakte. De bezoekers begonnen wijvelend aan het duel en moesten toezien hoe Fiorentina in de beginfase de beste kansen noteerde. Dusan Vlahovic dacht na tien minuten spelen de score te openen met een schot richting de linkerbovenhoek, maar vond Samir Handanovic op zijn weg. Ook Alfred Duncan was ongelukkig in de afronding en zag zijn poging over het doel van Inter zeilen. Bij de derde poging van Nicolás González was het wel raak. De aanvaller stond vogelvrij bij de tweede paal en kon eenvoudig intikken: 1-0.

Na de rust kantelde het spelbeeld volledig en was het Inter wat de klok sloeg. Matteo Darmian vond ruimte om vanaf de rechterkant van de zestien uit te halen en vond de linkerhoek met een droge schuiver: 1-1. Amper drie minuten later zorgde Edin Dzeko voor een verdubbeling van de score. De spits torende hoog boven iedereen uit na een corner van Hakan Calhanoglu: 1-2. Inter drong vervolgens aan in een poging de score snel uit te breiden, maar slaagde daar via onder meer Ivan Perisic niet in. Inzaghi bracht vervolgens Dumfries binnen de lijnen en werd in het zadel geholpen door González. Laatstgenoemde pakte door aanmerkingen op de leiding binnen een minuut twee gele kaarten en brak daarmee het verzet van Fiorentina. Perisic zorgde met een intikker in de slotfase voor de definitieve nekslag: 1-3.

Atalanta - Sassuolo 2-1
Met Koopmeiners en De Roon in de basis hielp Robin Gosens Atalanta al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. De Duitser kreeg de bal op een presenteerblaadje van Ruslan Malinovskiy en hoefde enkel binnen te schuiven: 1-0. Nadat Malinovskiy niet veel later zelf ongelukkig was in de afronding, tilde Davide Zappacosta de marge wél naar twee. Op aangeven van Duván Zapata hield de verdediger zijn hoofd koel met een schot in de linkerhoek: 2-0. Sassuolo deed nog wel wat terug via een prachtig doelpunt van Domenico Berardi op slag van rust, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de bezoekers niet. Abdou Harroui werd na een uur spelen binnen de lijnen gebracht.

2

Uiteindelijk een verdiende overwinning, Fiorentina was uitgeput na 35 minuten. Maar de eerste 35 minuten heeft Fiorentina echt goed gespeeld, maar ze hebben teveel gelopen

21 september 2021 om 23:01

Nou, Fiorentina was wel wat langer dan 35 minuten de bovenliggende partij. Eigenlijk tot de 1-1 (52e minuut) uit het niks viel. Daarna was het snel klaar helaas.

Hoop dat Fiorentina een goed seizoen gaat draaien. Zou leuk zijn om ze weer Europees te zien spelen. Mooiste club van Italië naar mijn mening.

22 september 2021 om 01:19

Blijft mooie club waarin ik goed aandenken aan Bati goal heb.. Vond ze echt goed spelen Inter werd zelfs overlopen een goal en alles zakte als puddings huis in elkaar.

De mooie wedstrijden om te winnen. Fiorentina een stuk beter in de eerste helft (al werd het beter naar het einde), maar dan in een paar minuten de wedstrijd volledig in een andere plooi leggen. 13/15 is toch een uitstekend begin voor Inzaghi, hopelijk kan hij het verder zetten.

Heel goed teruggekomen in de tweedehelft. Kampioenswaardig. Eerste helft was echt dramatisch mede door een goed spelende Fiorentina. Ze zetten hoog druk. Inter kwam niet aan opbouwen toe. Fiorentina kwam terecht op voorsprong en hadden ook kansen om meer te maken. Tweede helft een totaal ander Inter gezien. Toch wel grappig om te zien dat Dzeko en Darmian scoorden terwijl ze op het punt stonden om gewisseld te worden. Het viel me ook op dat we veel uit corners scoren mede door goede crosses van Hakan of DiMarco. Fijn om extra wapens te hebben aanvallend gezien.

Wat heeft Fiorentina het laten liggen zeg. Tot de 1-1 verreweg de betere en dan ineens 2 goals uit het niets. Moraal geknakt. Gonzalez met een volslagen idiote rode kaart en het is ineens klaar. Mag Inter ook nog even de 1-3 maken. Daar waar een punt minimaal haalbaar had moeten zijn vandaag. Dat gezegd hebbende moet je natuurlijk ook zelf de kansen afmaken. Met name Sottil heeft vakkundig kansen om zeep geholpen. De 1-0 binnen pissen is het enige wat hij goed heeft gedaan. Verder toch wel genoten van Fiorentina. Zit wel wat in dit ploegje. Voortborduren op het goede spel uit de eerste 55 minuten en dan moet een Europese plek er wel in zitten dit seizoen. Forza Viola!

21 september 2021 om 22:59

Voor de goede orde: met volslagen idiote rode kaart bedoel ik dat de actie van Gonzalez volslagen idioot was. De kaart zelf is natuurlijk hartstikke terecht.

21 september 2021 om 23:02

Ik betwijfel of Fiorentina wel Europees voetbal kan halen dit seizoen. De ploeg ziet er onder de nieuwe coach goed uit maar ik schat de top 7 teams van vorig seizoen nog hoger in dan Fiorentina.

21 september 2021 om 23:11

Ik geloof wel dat het kan, maar het zal lastig worden met nogal wat kapers op de kust. Ik verwacht namelijk een middenmoot van plek 6 tm 12 ofzo die heel dicht bij elkaar gaat zitten. En dan moet je maar hopen dat je uiteindelijk aan de goede kant zit.

21 september 2021 om 23:14

Hoop het wel voor ze ja, want ze begonnen afgelopen seizoenen ook steeds sterk weet nog een X onder Pioli ze verloren een X en gelijk storte alles neer, hoop dat het ze nu wel gaat lukken al wordt het wel lastig ja.Gun het ze meer dan Lazio vooral.

22 september 2021 om 07:13

Ik verwacht veel van Fiorentina. Gewonnen van Atalanta en tegen Roma deden ze het ook niet verkeerd. Tegen inter had je met wat meer geluk zo 3-0 voorgestaan met rust. Ik denk dat Fiorentina top7 makkelijk haalt. Er is veel meer kwaliteit dan vorig seizoen en schat ze toch wel een maatje groter dan teams als Sassuolo Udinese Samp en Torino.

22 september 2021 om 07:38

Precies. Je moet niet vergeten dat Fiorentina al een hele moeilijke seizoensopening heeft gehad. Met zowel Inter, Roma als Atalanta in de eerste 5 wedstrijden. En alsnog staan ze op 9 punten uit 5. Heel verdienstelijk. Ik verwacht veel van La Viola dit seizoen! Misschien net niet goed genoeg voor de top 4, maar verwacht dat ze zeker mee gaan doen voor de plekken daaronder.

Tja, Edin Dzeko. Hij is natuurlijk een klasse minder dan Lukaku, maar deze man weet gewoon wat scoren is: 5 wedstrijden, 4 goals en 1 assist. Samen met Calhanoglu en ook Dumfries toch wel een aanwinst voor Inter.

Goede 2e helft van Inter. 1e helft speelde Fiorentina erg sterk en had Inter er ook enorm veel moeite mee om er doorheen te komen. Uiteindelijk door de goal van Darmian Fiorentina zijn spirit ook meteen gebroken en hierdoor kon Inter de wedstrijd naar zich toe trekken. Ben blij met het verloop van de match en de drie punten die mee worden genomen naar Milaan. Voorgaande jaren had Inter het hier vaak lastig ook.

Heel erg jammer. Een gelijkspel had er zeker in gezeten. Fiorentina speelde een ijzersterke eerste helft en had gewoon minimaal met een 2-0 voorsprong de rust in moeten gaan. Na de rust was Inter sterker maar eigenlijk geef je het compleet weg in een paar minuten tijd. Hoe dan ook verliest Fiorentina met opgeheven hoofd tegen de sterkste ploeg in Italië. Ik heb Fiorentina lang niet zo goed zien spelen. Europees voetbal zit er echt in dit seizoen met Italiano.

Leuk om te zien dat de Nederlandse jongens goed van start gaan, en ook basis spelen. Berardi is toch echt wel een prachtige voetballer, en maakt vaker mooie goals.

22 september 2021 om 07:40

Blijf het bizar vinden dat Berardi nog steeds niet weggekocht is daar door een Italiaanse topclub.

22 september 2021 om 13:08

@035feyenoord Mee eens, hij was toch ook één tijdje van Juve meende ik! Wel een club man volgens mij

Inter kwam de 1e helft goed weg. Handanovic met een paar goede reddingen het had zo 3-0 kunnen staan. Had het niet verwacht zo'n 2e helft waarin Fiorentina eigenlijk nauwelijks iets kon creëren en inter er overheen zou gaan. En Gonzalez wat een domme rode kaart zeg je moet in Italië niet synisch gaan applaudisseren naar een scheidsrechter want dan kan je vertrekken.