Karsdorp maakt indruk met uitstekende seizoensstart: ‘Ik kijk altijd naar hem’

Dinsdag, 21 september 2021 om 19:47Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 20:19

Rick Karsdorp is aan een ijzersterke seizoensstart bezig bij AS Roma. De rechtervleugelverdediger kan tot op heden rekenen op het vertrouwen van trainer José Mourinho en geldt als vaste basiskracht. Karsdorp zorgt er daarmee mede voor dat Bryan Reynolds voorlopig op de bank wordt gehouden bij de Romeinen. De van FC Dallas overgekomen belofte moet zijn eerdere merkennen in Karsdorp, al zegt hij hem wel te bewonderen.

Afgelopen weekend liep Roma pas tegen het eerste puntenverlies van het seizoen aan, toen ondanks een assist van Karsdorp met 3-2 werd verloren bij Hellas Verona. De verwachtingen van Mourinho zijn dan ook hoog gespannen in Rome. "Toen ze Mourinho aankondigden als nieuwe trainer was mijn eerste reactie: 'wauw'", vertelt Reynolds in gesprek met CBS Sports. "Het is bijzonder om samen te mogen werken met een van de beste voetbaltrainers ter wereld. Het is niet eenvoudig, omdat je altijd een goede indruk wilt maken op de manager, wie hij ook is. Maar Mourinho is een geweldige naam. Het enige wat ik kan doen is hard blijven werken in de hoop speelminuten te krijgen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Reynolds moet tot op heden genoegen nemen met twee schamele invalbeurten, in de Conference League tegen Trabzonspor en tegen Sassuolo in de Serie A. "Je moet veel sneller en slimmer denken", trekt de verdediger de vergelijking met de MLS. "Toen ik mijn debuut maakte tegen Parma vroegen medespelers zó snel om de bal. Het kostte me tijd om te wennen. Toen ik in Dallas speelde, had ik veel meer tijd toen ik de bal kreeg en hoefde ik niet snel na te denken. Het is totaal anders dan hoe ik vroeger speelde. Vooral nu de fans weer terug zijn in het stadion. Het is alsof je op het podium staat, en wanneer het team scoort, explodeert het stadion, zoals toen Stephan El Shaarawy scoorde in de slotfase tegen Sassuolo."

De enkelvoudig international van de Verenigde Staten gunt zichzelf de tijd om zich in het elftal van Mourinho te knokken en kijkt tot die tijd geïnteresseerd naar Karsdorp. "Zelfs als ik niet speel, probeer ik naar Rick te kijken", erkent Reynolds. "Karsdorp is bezig aan een hele goede serie wedstrijden. Aanvallend ben ik goed, maar verdedigend moet ik echt verbeteren. Waar de bal zich ook op het veld bevindt, ik probeer altijd te kijken naar hoe Karsdorp zich positioneert op het veld. Ik voel me redelijk goed met de bal, maar in de Serie A sta je tegenover spelers van absolute wereldklasse."Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door pango)

Hopelijk leest Van Gaal mee. Ben steeds weer verbaasd dat Karsdorp niet eens in de voorselectie zit. Hij en Dumfries horen het uit te vechten

21 september 2021 om 19:59

En dat dan een timber op die positie belandt terwijl karsdorp in Italië zit, onbegrijpelijk!

21 september 2021 om 20:00

Ja blijft bijzonder waarom hij volledig genegeerd wordt, maar als hij zo doorgaat kan je bijna niet meer om hem heen. Won afgelopen wedstrijd weer 100% van zijn duels en wederom een assist

21 september 2021 om 20:09

Vind hem, zeker in potentie, de beste rechtsback die we hebben. Eigenlijk de enige naam waarover ik me verbaas dat die er niet bij zit.

21 september 2021 om 20:49

Elke trainer zoekt het materiaal waar hij het fijnste mee denkt te werken en het beste team mee kan maken. Individuele kwaliteit bij een club zegt daar vrij weinig over toch?

21 september 2021 om 21:04

@Schop1989 totaal oneens met je opmerking. Individuele kwaliteit bij een club is namelijk wel degelijk een van de bepalende onderdelen op basis waarvan je geselecteerd wordt. Maar goed, dan licht ik het verder toe: Ik vind dat Karsdorp een kans verdient. Speelde vorig seizoen al goed en nu zelfs echt top. Verder is de concurrentie een speler die zijn wedstrijd als rcv afwerkt en een bankzitter waarvan nog niet bepaald is of hij het beste op rb, lb of cv kan spelen.

21 september 2021 om 21:13

Hoe kun je het totaal oneens zijn als je het niet weerlegt met je argumenten? Alle spelers waaruit van Gaal kiest zijn kwalitatief goed, wat maakt Karsdorp dan ineens zo bijzonder? Volgens mij is dat nogal subjectief. Volgens mij is het niet Ronaldo waarover we het hebben, maar gewoon een goede Nederlandse speler. Ook bepaal je doodleuk voor de staff dat ze niet weten wat ze met timber willen, misschien vinden zij dat wel heel anders toch? Subjectiviteit neemt de overhand lijkt het dus en mijn punt blijft overeind. De staff bepaald met welke spelers zij het beste team/selectie kunnen vormen en 1 individu en zijn prestaties bij een club is daar maar een minuscuul onderdeel van.

21 september 2021 om 22:09

Ja, als ik mijn mening niet mag geven over een speler of een keuze van een coach, omdat de staf het nou eenmaal zo bepaalt wordt het behoorlijk saai hier. Ik raad je aan niet in de topics over Schmidt te gaan kijken, dan kan je onder iedere comment plaatsen dat "de staf bepaalt wanneer ze iemand willen wisselen"

21 september 2021 om 23:06

@Schop1989: Eerst met droge ogen beweren dat individuele kwaliteit er niet toe doet en als iemand daar tegenin gaat dan is dat niet goed onderbouwd? Zelden zulke grote flauwekul gelezen.

Tuurlijk is kwaliteit leidend. En zelfs al zou het heel belangrijk zijn hoe je met iemand kunt werken, dan is dat in dit geval nog geen argument, omdat vGaal nooit eerder heeft gewerkt met Karsdorp en dus helemaal niet weet of er goed mee te werken valt. Enige enigszins legitieme argument om niet voor een kwalitatief betere speler te kiezen zou zijn als hij niet past binnen het systeem/tactiek. Maar dat lijkt me hier niet echt aan de orde.

22 september 2021 om 08:41

@weef
Dus je begint met drogredenen om mijn argumentatie een beetje te bashen om vervolgens jou mening te droppen? Voel je je dan niet een beetje hypocriet?

Als ik een hekel aan jou heb of jij past totaal niet bij persoon x in de selectie en ik ben coach, roep ik jou niet op heel simpel. Dan kan iedereen vinden wat hij wil, maar jij zal er niet bij zitten. Dan kun je heel goed zijn, maar je zit er niet bij en zolang het goed gaat met de selectie is je mening niks waard.

En we praten nu over Karsdorp alsof hij zo goed is dat de wereld vergaat zonder hem, dat vind ik erg overdreven. Dat is de tendens ook wel een beetje, we kijken naar de individuele speler en zijn kwaliteiten en wensen bijna ten koste van de trainer die het gewoon acceptabel doet. Zie de Schmidt opmerking hierboven en de shitzooi die pochettino over zich heen kreeg na de wissel van Messi terwijl daarna een wissel voor de verlossende goal zorgde. Iedereen had het over Messi en niemand over de gouden wissel. Subjectief micro focus geleuter vind ik dit en dat dus.

21 september 2021 om 23:14

Helemaal mee eens. Dat Timber wordt geselecteerd vind ik logisch, want die hoort als CV gewoon bij de selectie en is ook een extra optie als rechtsback. Maar dat Rensch, bankzitter bij Ajax, wordt verkozen boven Karsdorp is niet uitlegbaar. Daar snap ik werkelijk helemaal niets van.

22 september 2021 om 12:20

Ik vind als trouwe Roma supporter Karsdorp nog tekort komen voor het NL elftal.

Hij is goed gestart dit seizoen, met name aanvallend, maar verdedigend vind ik het nog ondermaats. Laat vaak zijn man lopen en positioneel kan het nog wel beter voor het spel wat NL wil spelen.

Vele baseren de mening op scorebordjournalistiek, dat is makkelijk en op basis daarvan zou ik ook zeggen, basis Oranje, maar je moet wel verder kijken.

Toch heeft Karsdorp zijn 2e kans bij Roma goed aangegrepen en mocht hij de lijn doorzetten dan hoort hij wel bij de selectie te zitten.

22 september 2021 om 13:38

Ja vind je? Ik kijk ook zo goed als elke wedstrijd van Roma, maar vind hem erg gegroeid in dat opzicht. Dumfries heeft ook zijn tekortkomingen, laat staan Rensch die net komt kijken

22 september 2021 om 13:49

@ Bobiku:

Yup, heb je afgelopen wedstrijd ook gezien of de wedstrijd vs Trapzonspor uit?

Heb nog geen minuut gemist en ben soms ook wel wat kritisch als fan zijnde maar vind ook dat hij echt slechte wedstrijden gespeeld heeft.

Al doet hij het beter dan ik had verwacht, met name opkomend, de voorzetten en in de duels. Maar puur positionering en verdedigend wordt hij toch vaak te kijk gezet.

Prima voor Roma, aangezien de backposities (met blessure Spinazzola) het zwakst bezet zijn. Maar voor NL verwacht ik wel meer, al heeft de concurrentie inderdaad zijn beperkingen.

22 september 2021 om 16:59

Verona is dit seizoen de enige wedstrijd die ik heb gemist. Voor Oranje verwacht ik gewoon de beste Nederlandse spelers, en ik vind dat Karsdorp daarbij hoort. Het is de vraag wie beter is, hij of Karsdorp. Maar ik vind het overduidelijk dat ze de twee beste spelers zijn voor die positie

23 september 2021 om 09:13

Dat is jou mening en dat mag. Ik deel die mening niet en zie teveel tekortkomingen bij Karsdorp.

Een paar (weliswaar) goede assists veranderen die situatie niet. Als je ook elke wedstrijd gezien hebt verbaast me je reactie wel een beetje.

Nogmaals hoop dat ie zo doorgroeit in vorm, want dat is het beste voor Roma. Maar zie hem niet graag in NL elftal. En met mij blijkbaar ook de bondscoaches en staff.

Momenteel wel gewoon een van de betere rechtsbacks van de serie A. Al moet ik zeggen dat het niveau niet echt hoog ligt dit jaar, ik denk dat er geen enkele is die voor een echte topclub gemaakt is.

Kijk vaker naar Roma en speelt echt goed. Ook vgm al 2/3 assist dus hij js lekker bezig. Zou hem oproepen en dan iemand als Rensch (tijdelijk) thuislaten.

22 september 2021 om 00:30

Wat me echt opvalt is dat zijn passing en voorzetten nu echt nog beter zijn dan eerst. Creeërt enorm veel gevaar voor Roma. Verdedigend is het nog geen topper, dat wel.

En nog steeds structureel genegeerd worden, hij profileert zich op het allerhoogste niveau qua backs wat wij hebben. Dumfries is niet eens zeker van een basisplaats bij Inter en die zit er wel bij. Je zet nu tegen Noorwegen een CV als rechtsback neer terwijl je een fantastische optie hebt buiten Dumfries, enorm veel loopvermogen en zeker als je geen echte rechtsbuiten hebt kan je het beste met Karsdorp spelen die er steeds overheen komt.

21 september 2021 om 20:24

Helemaal met je eens, los van dat Dumfries ‘niet eens’ basis staat bij Inter. Corrigeer me als ik het mis heb maar Inter is toch beter dan AS Roma en kampioen van Italie?

21 september 2021 om 20:36

Dumfries is de verbeterde versie van Karsdorp. Karsdorp was de afgelopen seizoenen ook geen basis speler. En Dumfries is dat nu wel gewoon, ondanks de beweringen die ik hier lees.

21 september 2021 om 20:41

Dumfries een basisspeler? 1 Basisplek van de vijf mogelijkheden en vandaag in de eerste echte moeilijke wedstrijd ook gewoon op de bank.

21 september 2021 om 20:49

Verbeterde versie...hmm nier mee eens Dumfries is wat sterker en wellicht sneller, maar de voetballend is Karsdorp beter. Beiden wel een enorme drive. De voorzet van Karsdorp is vaak doordachter, waar psvers vorig jaar gek werden van de belabberde voorzetten van Dumfries. Al lijkt hij er op getraind te hebben, vorige week had hij een mooie assist. Verdedigend kan het allebei beter, maar zie ik Karsdorp de laatste periode echt stappen maken en volwassener worden.

22 september 2021 om 17:11

Sneller? Dat denk ik juist niet. De snelheid van Karsdorp is denk ik hoger. Dumfries heeft natuurlijk wel meer power en is verdedigend stabieler

22 september 2021 om 12:24

En terecht, heb je Karsdorp ook echt zien spelen?

Heeft toch een aantal dramatische wedstrijden gespeeld, alleen een assist verbloemd het vaak. Verdedigend gewoon te slecht.

Tip: kijk even de afgelopen wedstrijd vs Verona terug of de wedstrijd vs Trapzonspor..

Kijken of je oordeel dan nog hetzelfde is.

Had het graag anders gezien, als Roma supporter, maar vind dat we teveel naar het scorebord kijken ipv het spel.

Echt een prestatie om iemand uit dalas uit de basis te houden. Het zou niet best zijn als dit niet zou lukken.

21 september 2021 om 20:54

Vrij simpele comment. Alsof afkomst of de oude club alles zegt over de kwaliteiten van iemand. Heb je die jongen uit Dalas überhaupt ooit zien spelen?

21 september 2021 om 21:31

Ah, ik neem aan dat jij je verdiept hebt in deze spelers? Anders is het een vrij aparte opmerking. Het is trouwens Dallas

21 september 2021 om 21:40

Wel een heel slecht argument. Het is nou ook niet bepaald een prestatie om een redelijk Eredivisie-talent op de bank te houden, maar toch zitten er genoeg van in Oranje. Schijnbaar doet Karsdorp het gewoon goed bij AS Roma. Alleen maar goed, want buiten Dumfries is het niveau aan de rechterkant bedroevend met talenten die er onwennig ogen of een Hateboer die voor geen meter kan verdedigen.

Dumfries is en blijft de beste back van NL. Karsdorp is dit seizoen leuk begonnen maar vind ik geen NL elftal materiaal, Rensch vind ik beter.

21 september 2021 om 20:52

Echt hoor. Op basis waarvan is Rensch beter. Sorry hoor, groot talent, maar nog niet eens basisspeler en zou alleen al daarom niet opgeroepen moeten worden.

21 september 2021 om 21:41

Rensch? Die jongen heeft niet eens een basisplaats bij Ajax. Eerst dat maar eens voor elkaar zien te boksen.

21 september 2021 om 22:10

Frimpong doet het ook niet slecht.

Stiekem wel een klein beetje gek dat ie niet mee mag doen bij Oranje. Ik ben persoonlijk totaal geen Karsdorp fan aangezien zelfs met Feyenoord bril mijn elitaire ballen filter afgaat bij zo'n oen, maar ja, hij verdient het opzich wel.

21 september 2021 om 23:36

Ah het is geen slechte jongen toch, beetje simpel in z'n voorkomen wellicht maar ik vond hem bij Feyenoord nooit onsympathiek of arrogant overkomen.

Karsdorp is de best voetballende rechtsback die Nederland heeft en ik denk dat hij voetballend sterk genoeg is om zelf als links en/of rechtsbuiten te spelen. Verdedigend brengt hij blijkbaar intussen ook al genoeg getuige het aantal wedstrijden wat hij vorig seizoen speelde en nu weer. Rensch hoort gezien zijn kwaliteiten, ontwikkeling en leeftijd nog gewoon in Jong Oranje. Louis, luister naar de beste stuurlui en roep als de bliksem Karsdorp op.

22 september 2021 om 09:42

Karsdorp is van origine een aanvallende middenvelder en is op die positie zelfs een keer beste speler in de A-jeugd gekozen. Dat zie je dus ook terug in zijn voetballende kwaliteiten. Verdedigend is hij altijd wel minder geweest, maar hij maakt gewoon veel goed met zijn snelheid. Ik zag hem bijvoorbeeld in de wedstrijden tegen Trabzonspor, en met name in de eerste wedstrijd, helemaal dolgedraaid worden door Nwakaeme (dat is overigens geen schande), maar omdat hij zo snel is, kwam hij vaak terug. Wel moet ik zeggen dat hij er ook positioneel op vooruit is gegaan, maar dat is niet gek na een paar jaar Italie.

Al met al denk ik dat Karsdorp de beste optie is op rechtsback.

22 september 2021 om 14:11

@emre

Vs Trapzon werd hij inderdaad helemaal zoek gespeeld door Nwakaeme. Ook afgelopen wedstrijd was het niet goed hoor.

Positioneel gewoon erg matig en verdedigend te zwak. Zou wel een goede rechtermiddenvelder zijn.

Bij Roma weet ook iedereen dat hij het nu verdienstelijk doet, maar dat de rechtsbackpositie een van de zwakst bezette plekken is in het team,

22 september 2021 om 14:09

Blijkbaar heb jij hem nog niet genoeg zien spelen live.

Verdedigend zwak. Tegen Verona afgelopen weekend was hij na Shomudorov misschien wel de slechtste man op het veld, en dat met een assist nog.

Met alle respect voor Karsorp, maar ik heb de wedstrijd tegen Hellas gekeken, en daar was ie echt dra-ma-tisch slecht. Over het algemeen wel een goede back, maar als ik Roma was zou ik naar een beter iemand gaan zoeken

22 september 2021 om 12:22

Precies dit, dat roep ik ook al een tijdje maar veel mensen hier kijken enkel naar het scorebord en oordelen daarop.

Karsdorp is verdedigend gewoon te slecht, vooral voor het spel wat van Gaal wil spelen. Dat Karsdorp bij Roma nu speelt is ook door gebrek aan beter. Is al een paar wedstrijden door de mand gevallen alleen valt dat velen niet op doordat hij wel een paar assists heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Napoli2115
2.AC Milan1910
4.AS Roma158
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
B. CristanteMiddenvelder71
H. MkhitaryanMiddenvelder72
J. VeretoutMiddenvelder74
T. AbrahamAanvaller72
S. El ShaarawyAanvaller71
L. PellegriniMiddenvelder64
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

849 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2021- AS Roma
2019-2021 Tottenham Hotspur
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
Laatste voetbalnieuws

‘José Mourinho wil Barcelona-middenvelder uit lijden verlossen’

AS Roma-trainer José Mourinho denkt aan Riqui Puig om zijn selectie te versterken, zo meldt Sport. De 22-jarige Barcelona-middenvelder, die onder trainer Ronald Koeman niet of nauwelijks in de plannen voorkomt,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 15 oktober
Liverpool heeft zijn oog laten vallen op Raphinha. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren