Vincent Kompany krijgt Nederlandse rechterhand bij Anderlecht

Dinsdag, 21 september 2021 om 19:14

Willem Weijs verlaat Willem II per direct om assistent-trainer te worden bij Anderlecht, zo maken de Tilburgers via de officiële wereldkundig. De 34-jarige Weijs was bij Willem II werkzaam als trainer van de Onder-21 en had afgelopen seizoen een ondersteunende rol bij het eerste elftal. Bij Anderlecht wordt Weijs de rechterhand van Vincent Kompany, die met Craig Bellamy recentelijk een assistent zag vertrekken wegens een depressie.

“‘Ik ben blij er trots dat ik bij Willem II heb mogen werken. Vorig seizoen was een bewogen en leerzaam jaar met gelukkig een positief einde”, zegt Weijs op de website van Willem II. “Het assistentschap bij Anderlecht is voor mij een unieke kans in mijn ontwikkeling waarvoor ik graag wilde gaan. Daarom heb ik besloten op de interesse van Anderlecht in te gaan. Ik wil mijn collega’s en spelers met wie ik gewerkt heb erg bedanken voor de prettige samenwerking en goede tijd die we samen gehad hebben en wens de club het beste voor de toekomst.”

“Voor Willem is dit een geweldige stap”, zo licht hoofd jeugdopleidingen Bastiaan Riemersma namens Willem II toe. Riemersma neemt voorlopig samen met Bruno Andrade en Jasper Waalkens de taken van Weijs bij het Onder-21-team van Willem II over. “Hij heeft zijn ambities immers nooit onder stoelen of banken geschoven. Voor de Willem II Jeugdopleiding is het echter jammer dat hij weggaat, want we werken graag samen met trainers met kwaliteiten zoals die van Willem en die zich voor langere tijd aan de club willen binden.”

Weijs was sinds de zomer van 2020 werkzaam als trainer van de Onder-21 van Willem II. Daarvoor werkte hij als jeugd- assistent- en interim-trainer bij NAC Breda en in de jeugdopleidingen van PSV en Ajax. Eerder deze zomer probeerde FC Eindhoven Weijs al tevergeefs weg te halen uit Tilburg. Hij verlaat Willem II nu alsnog voor Anderlecht, de huidige nummer vijf van België.Gerelateerd

Meer sportnieuws

6 reacties

Ik vraag me af hoe Anderlecht bij hem uitkomt. Maar goed de overstap is hem gegund. Dit soort trainers houd hun spelers altijd het teambelang voor maar zodra ze zelf een stap kunnen maken zijn ze weg. Bij NAC ook niks als gezeik. Aan het einde van het seizoen ok, maar in September vind ik wel stijlloos.

Bizar en raar.. een jongen van 34? Je zou juist denken aan een ervaren oudere persoon. Denk dat kompany daar meer aan heeft. Is zelf ook niet heel ervaren ..

Als jeugdtrainer zelf altijd filmpjes en oefeningen opgezocht van willem weijs. Erg interessante trainer.

Bastiaan, Willem n Jasper kennen elkaar van PSV die is makkelijk gemaakt. Daarbij is Robin (ex-Ajax) ook bekend met Willem. Cirkel is rond

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. RamanAanvaller124
J. ZirkzeeAanvaller104
C. KouaméAanvaller73
A. ColassinAanvaller00
Z. DebastVerdediger00
H. DelcroixVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

269 fans
Coach, 35 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 26 oktober
Frenkie de Jong kent een lastige periode bij Barcelona, maar ligt nog steeds goed in de markt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren