Schmidt snapt kritiek van PSV-fans en media niet: ‘Het is nieuw voor mij’

Dinsdag, 21 september 2021 om 17:22Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 18:18

Roger Schmidt trekt zich niets aan van de kritiek die er ontstond na zijn wissels bij de kansloze nederlaag tegen Feyenoord (0-4). De trainer gaf dinsdag aan dat hij niets heeft meegekregen van de ophef die er in de media is ontstaan en zegt dat het intern ook geen issue is. Schmidt baarde zondag opzien door aanvoerder Marco van Ginkel en Noni Madueke te passeren en bij rust Davy Pröpper, Eran Zahavi en Mario Götze naar de kant te halen.

“Journalisten houden van deze vraag, maar om eerlijk te zijn denk ik als coach totaal anders”, antwoordde Schmidt op de vraag van het Eindhovens Dagblad en de NOS of hij andere keuzes had moeten maken. “Het heeft geen enkele zin om terug te kijken. Het is nieuw voor mij dat ik meest besproken man in de Nederlandse voetbalwereld ben. Natuurlijk waren we teleurgesteld over het resultaat van zondag en dat we ons normale niveau niet hebben gehaald.”

“Maar dat hoort erbij, dus dat moet je accepteren.” Schmidt denkt dat de zeperd niet voorkomen kunnen worden als hij anders had gewisseld. “Het is niet zo dat een beslissing doorslaggevend is voor de wedstrijd. Er zijn altijd meerdere factoren die een wedstrijd beslissen.” De wissel van Cody Gakpo een kwartier na de rust stuitte op de meeste weerstand. Schmidt had de woedende reacties van de fans in het stadion gehoord en zich daarover verbaasd. “Die hadden achter de ploeg moeten gaan staan, want op dat moment konden we met een 0-1 achterstand de wedstrijd nog steeds winnen.”

“Zo’n beslissing neem je als trainer op basis van wat je het beste vindt voor een team. Soms blijkt het een goede, soms een minder goede beslissing. Maar er is geen enkele garantie dat we gewonnen hadden als ik een andere keuze had gemaakt en Gakpo had laten staan”. Volgens Schmidt heeft geen enkele speler zich bij hem gemeld om zijn wisselbeleid te bespreken. “Om eerlijk te zijn is er nog nooit iemand in mijn trainersloopbaan naar me toegekomen om te praten over wissels.”

“Ik heb het de spelers ook niet gevraagd. Dat is niet mijn manier van werken.” Schmidt zal zijn wisselbeleid niet wijzigen nu er zoveel kritiek op hem neerdaalt. “Ik ben een groot voorstander van de nieuwe regel die het mogelijk maakt om vijf spelers te vervangen. Met het zware speelschema van 32 wedstrijden tot de winterstop is dat alleen maar goed. Je moet spelers van tijd tot tijd rust kunnen geven, want er wordt veel van ze gevraagd. Natuurlijk zullen die wissels weer invloed hebben op de wedstrijden.”

Götze bleek een blessure te hebben opgelopen en mist ook woensdag de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Schmidt wil geen risico's nemen met de middenvelder, die afgelopen zondag ook al de topper tegen Feyenoord miste. Daar staat wel de terugkeer van Phillipp Mwene tegenover.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door birotor)

Ik zat ook te vloeken van achter mijn tv. PSV had het al lastig en na deze wissel wist je precies wat er te wachten stond: PSV tandeloos aan de bal en Feyenoord die met een goal de wedstrijd kan gaan beslissen. Dan kun je wel zeggen dat je achter de ploeg moet gaan staan als fan, maar dat maakt me eigenlijk nog extra pissig.

21 september 2021 om 17:47

Best bijdehand inderdaad, publiek dat de trainer uitfluit heeft gewoon een terechte reden, betekent niet dat ze niet achter het team staan. Ik vind echter wel dat er veel te veel nadruk op de wissels wordt gelegd. Feyenoord was ook gewoon sterk, daar had het verlies vooral mee te maken.

21 september 2021 om 18:36

Het is ook niet dat Feyenoord de enige wedstrijd is he. Dat wisselbeleid irriteert al veel langer en als je dan flink klop krijgt dan komt de frustratie er uit.
En inderdaad, het publiek stond juist achter het team, maar vond dat de trainer het team naar een nederlaag leidde. Dat wil je dan duidelijk maken.
Ik heb heimwee naar de oude regel waarbij je maar 3x mag wisselen

21 september 2021 om 18:54

Natuurlijk krijgt Feyenoord te weinig eer voor deze overwinning. Het wisselen van Schmidt is niet alleen een issue omdat ze van Feyenoord verliezen maar omdat het een terugkerend patroon is. Vorig jaar al meerdere malen en dit seizoen ook al eerder . Het is een optelsom

21 september 2021 om 17:50

Het is een werkelijk ongelooflijk interview.
De fans moeten achter de ploeg gaan staan. Dat deden ze ook...ze floten de ploeg niet uit, maar de bizarre wissel van de trainer.
Ik werk zo niet. Aha, dat verklaart veel. Hij bespreekt dus niets met zijn spelers en geeft daar dus schijnbaar ook geen ruimte voor. En dan zeggen dat nog nooit iemand er naar gevraagd heeft.
Een echte toptrainer zou wel interesse hebben in wat spelers denken en vinden.
Ik ga er niets aan veranderen. Dat gat hij natuurlijk wel doen, zoals de manier van spelen, maar dan zegt hij weer dat er niets veranderd is
Ik was vorig jaar heel kritisch. Nu lijkt het voetbal beter te zijn, en de selectie ook beter, maar heb ik toch nog steeds grote twijfels bij deze trainer. Eigenwijs is prima, maar daarin doorslaan is nooit goed.

21 september 2021 om 18:03

dr duck ik verbaasde mij vooral dat geen enkele speler het begreep. Antwoorden als rust ofzo. Ook de aanvoerder. Dus duidelijk dat hij vooraf niets bespreekt met team of de leiders. Zijn visie en plan uitleggen. Ook qua wissels.

21 september 2021 om 17:51

Het is een werkelijk ongelooflijk interview.
De fans moeten achter de ploeg gaan staan. Dat deden ze ook...ze floten de ploeg niet uit, maar de bizarre wissel van de trainer.
Ik werk zo niet. Aha, dat verklaart veel. Hij bespreekt dus niets met zijn spelers en geeft daar dus schijnbaar ook geen ruimte voor. En dan zeggen dat nog nooit iemand er naar gevraagd heeft.
Een echte toptrainer zou wel interesse hebben in wat spelers denken en vinden.
Ik ga er niets aan veranderen. Dat gat hij natuurlijk wel doen, zoals de manier van spelen, maar dan zegt hij weer dat er niets veranderd is
Ik was vorig jaar heel kritisch. Nu lijkt het voetbal beter te zijn, en de selectie ook beter, maar heb ik toch nog steeds grote twijfels bij deze trainer. Eigenwijs is prima, maar daarin doorslaan is nooit goed.

21 september 2021 om 18:16

Er werd heel hard gefloten toen cody eruit liep, maar zodra Vinucius erin liep kreeg die applaus. Het team werd dus gesteund. Alleen de trainer dus niet.

21 september 2021 om 18:22

Het ergste is dat hij het blijkbaar zelf niet inziet, dit gaat zo nog een lang seizoen worden voor Psv. Lijkt ook alsof niemand binnen Psv hem hierop durf aan te spreken.

Domste wisselbeleid van de wereld en dan nog zo koppig om te beseffen waarom niemand zijn wissels snapt. Mag een voorbeeld nemen aan Ten Hag, die ook kritiek kreeg in het begin en dat gelijk oppakte. Deze Duitser is nog koppiger dan de chefs in oorlog in de keuken van Gordon Ramsey.

21 september 2021 om 17:51

Hij snapt het ook oprecht niet. Hij denkt echt dat het erom gaat dat hij spelers rust moet geven, terwijl het de supporters erom gaat wanneer hij dat doet. Rust geven doe je normaal juist zodat de topspelers er dan staan wanneer het erom draait.. in topwedstrijden zoals tegen Feyenoord.

21 september 2021 om 18:01

Precies dit. Ofwel hij overschat de kwaliteiten van zijn wisselspelers, ofwel hij onderschat de fitheid van zijn sterspelers. Iets klopt er niet.

En zijn er dan ook geen assistenten die er tegenin gaan?

21 september 2021 om 18:05

Deze man krijgt miljoenen voor het prutswerk dat hij levert. Hoelang mag hij nog doorgaan? CL persoonlijk vergooit en ook voor het kampioenschap vergooit hij de eerste punten. Prutser eerste klas.

21 september 2021 om 18:31

@Siepie, volgens mij snapt hij het wel heel goed maar houd zich voor het domme. Deze man is zo egoïstisch om mijn zijn wil door te drijven. Zijn wil en gedachtes zijn wet, hij kijkt blijkbaar niet naar resultaat of efficiënt zijn.

21 september 2021 om 18:20

Geen enkele ploeg in Europa wisselt op deze manier! Of hij is de eerste van een nieuw soort spelersbeleid of hij zit er gewoon hartstikke naast. Gezien de resultaten en hoe vermoeid de basis leek zondag, zit hij er geweldig naast.
In de basis is de conditie van de psv spelers al niet goed genoeg, hoe zou liverpool, ajax etc dat doen dan??

21 september 2021 om 18:32

Nouja het zou ook vreemd zijn als je je als coach laat leiden door kritiek van fans. Als dat het geval is dan hoef je ook niemand voor de groep te zetten die je betaalt. Neemt niet weg dat het natuurlijk wel een wedstrijd die al moeilijk liep, nog moeilijker heeft gemaakt.

Aan zelfvertrouwen heeft de goede man zeker geen gebrek.

21 september 2021 om 18:37

Iedergeval een trainer die zich groter voelt dan de club en het wordt hem toegelaten ook.

22 september 2021 om 09:26

Nee dat is een ding wat zeker is al begint t ook wel een beetje op zelfoverschatting te lijken

Dat hij groot voorstander van de regel om 5 spelers te vervangen is had ik wel verwacht. Sommige trainers wisselen te laat en te weinig maar Schmidt is een beetje verslaafd aan wisselen. Hij is een beetje doorgeslagen.

21 september 2021 om 17:45

Misschien wisselt ie thuis tijdens het koken ook 5 x van recept

21 september 2021 om 18:05

FR010Frdam deze man zou zelfs 11 x wisselen als het kon. Kickt erop. Bij Akax klaagde ik vaak dat Erik te weinig of te laat wisselde (vooral in begin), maar wat deze man doet ik next level. Begin seizoen leek erop dat hij er van hersteld was, maar gaat gewoon zijn eigen record wisselen verbreken.

Elke coach heeft een eigen visie, helemaal prima. Maar hij moet toch ook zien dat het niet werkt? En het is toch ook niet zo dat door zijn manier van wisselen PSV totaal geen last van blessures heeft oid. En waarom kunnen andere ploegen dan wel zo vaak spelen? Of hij traint te hard, of hij traint te slap. Een van de 2, anders valt het niet te verklaren.

Ik vind het ook een beetje makkelijk van iedereen om zijn wisselbeleid belachelijk te maken. Ja, ik ben geen PSV fan en ik vond het ook wel vermakelijk. Maar niemand weet hoe de spelers eraan toe zijn, wie er op de grens van een blessure zitten, wie van nature snel moe zijn. En dat hoeft ie ook niet te delen aan de buitenwereld. Als ie dat wel zou doen, waren we waarschijnlijk snel van het gezeik af. Wel vind ik het opmerkelijk als je spelers dingen zeggen die tegenstrijdig zijn met zijn beslissing (propper, van Ginkel eerder). Je zou denken dat je een ploeg bouwt die 90 minuten kan spelen verder in het seizoen.

21 september 2021 om 17:59

Maar dan nog, het lijkt me sterk dat in één wedstrijd Gakpo maar een uur kan spelen, Madueke maar twintig minuten in kan vallen en ook Zahavi maar een helft vol kan maken. Het hoeft niet belachelijk gemaakt te worden maar ik begrijp het publiek wel. Dat rust geven etc doe je toch niet in een wedstrijd tegen Feyenoord?

21 september 2021 om 18:02

Je verliest thuis met 0-4 (!) van Feyenoord en geen van je sterspelers speelt 90 minuten. Helemaal logisch dat hij de volle laag krijgt

21 september 2021 om 18:09

HakimZiyach vergelijk eens met andere internationale (top) coaches. Een Liverpool of Real of wat dan ook. Waarom wissslen zij niet extreem. Ik topper gewoon 5 basisspelers wisselen. Bij alle clubs zou zelfde van toepassing zijn, vooral PL en Europees. Spelers op rood, grens etc. Of hebben al die coaches het fout? Terwijl vorig seizoen gebleken is dat bijna geen speler fit was. Hij traint blijkbaar niet goed.

De wissel van Gakpo was natuurlijk onbegrijpelijk. Was gewoon veruit de gevaarlijkste man bij PSV. Ik vind het overigens jammer dat het alleen maar moet gaan over de wissels van Schmidt. De prestatie die Feyenoord heeft neergezet was gewoon super knap en wordt ondergesneeuwd door dit soort onzin. We hadden weinig te vertellen in eigen stadion, nauwelijks een kans gecreëerd en dat lukt weinig ploegen.

Verder ben ik zelf wel voorstander van wisselen. Ik vind het mooi als het hele team betrokken wordt tijdens een seizoen. Zo hou je iedereen betrokken en scherp.

21 september 2021 om 17:59

Gakpo kwam van oranje terug met een blessure. Zo gek is dat dus niet.

“De bouwmarkt hangt aan de telefoon, heer Schmidt.” “Warum? Wass willen zai?” “Hun plaat terug.” “Welche plat?” “Die voor je kop, heer Schmidt.”

21 september 2021 om 17:52

Helemaal zelf bedacht? Wat een dijenkletser.

21 september 2021 om 18:03

De echte dijenkletsers waren de PSV wissels afgelopen zondag

21 september 2021 om 18:10

Japie, ga verder met leven. Ik heb echt het gevoel alsof je er wakker van ligt iedere avond.

21 september 2021 om 18:12

@japie als je dit interview leest, denk je niet dat Schmidt ook mede schuld heeft met ontploffen relatie met Ihattaren? Uit alles blijkt dat hij zeer koppig en eigenwijs is. Niet echt toegankelijk (spelers begrijpen wissels niet en toch durft niemand binnen te lopen, zelfs v Ginkel/Propper niet). Vooral met gevoelsmens als Ihattaren met zijn vervelende situatie blijkt dit geen goede match. Geen empatie of begrip van de trainer. De man begrijpt het uitfluiten van de Gakpo wissel niet eens!!

21 september 2021 om 18:35

@MrKrillin dat denk ik al heel lang. Ook Madueke wordt nu na iedere mindere wedstrijd wissel gezet. Lekker voor de vorm en de ontwikkeling van een talent als je dat constant doet

21 september 2021 om 18:46

@japie, ik weet bijna zeker dat als Gakpo naar Schmidt toe zou stappen en zeggen dat hij niet eens is met zijn wisselbeleid hij nog vaker gewisseld zal worden onder het mom “gakpo is niet fit genoeg”. Schmidt houd gewoon simpelweg niet van tegenspraak. Waarschijnlijk heeft Ihattaren hem ergens de waarheid verteld en heeft Schmidt deze ten harte genomen waardoor Ihattaren altijd kansloos gebleven is voor een basisplaats. Maar nogmaals Schmidt heeft gewoon veel macht en heeft spelers als Gotze, Sangare, Zahavi aangetrokken. Dan durft zo’n leiding ook al niet gauw Schmidt tegen te spreken.

21 september 2021 om 18:47

@japie, ik weet bijna zeker dat als Gakpo naar Schmidt toe zou stappen en zeggen dat hij niet eens is met zijn wisselbeleid hij nog vaker gewisseld zal worden onder het mom “gakpo is niet fit genoeg”. Schmidt houd gewoon simpelweg niet van tegenspraak. Waarschijnlijk heeft Ihattaren hem ergens de waarheid verteld en heeft Schmidt deze ten harte genomen waardoor Ihattaren altijd kansloos gebleven is voor een basisplaats. Maar nogmaals Schmidt heeft gewoon veel macht en heeft spelers als Gotze, Sangare, Zahavi aangetrokken. Dan durft zo’n leiding ook al niet gauw Schmidt tegen te spreken.

21 september 2021 om 19:03

@caribbean ik denk er hetzelfde over als jou. Gakpo lette ook wel heel erg goed op z'n woorden zo dag in dat interview. Dat Van Ginkel hem tegensprak in een interview leek Schmidt ook niet zo te waarderen. Buiten dat Ihattaren misschien mondig is geweest werd hij net als Madueke constant na een mindere wedstrijd op de bank gezet. Zo kom je natuurlijk nooit in vorm of in je ritme

Dat gezeur om die wissels is teveel uitvergroot. Bijna iedereen gaat er ook even aan voorbij dat veel spelers hun normale niveau niet haalden en dat Feyenoord de zaakjes ook goed op orde had. Ik denk dat deze redenen meer impact hadden dan een paar wissels. Normaal wissels Schmidt erg succesvol, want zijn invallers scoren erg vaak zo valt af te lezen in de statistieken.

21 september 2021 om 17:51

Normaal is hij succesvol? 16 punten achterstand in z'n 1e seizoen. Dit jaar geen CL gehaald en alleen de fruitschaal opgehaald. Er is natuurlijk nog helemaal niets beslist (sluit zeker niet uit dat PSV kampioen kan worden), maar om te zeggen dat hij erg succesvol is, die zie ik niet (dan kunnen je invallers scoren, je moet uiteindelijk ook 9 van de 10 wedstrijden winnen). Je kan het ook zien dat als je invallers vaak scoren, je vaak start met de verkeerde poppetjes.

21 september 2021 om 17:54

Andres bedoelt dat Schmidt tot dusver succesvol wisselt.

21 september 2021 om 17:57

I know, maar als blijkt dat je in the end 16 punten hebt verspeeld, doe je iets niet goed. Ook het wisselen niet, want je wint te weinig punten.

21 september 2021 om 18:01

Precies dat bedoel ik Messibazoer. @4Ever4Ajax verder heb ik wel vertrouwen in Schmidt om nog even terug te komen op jouw verhaal.

21 september 2021 om 18:07

@andres13: Dat moet je ook vooral houden hoor, ieder z'n mening uiteraard!

21 september 2021 om 17:58

Natuurlijk halen spelers hun niveau niet als je elke wedstrijd in een andere opstelling speelt of je wisselt spelers steeds na 60 minuten

21 september 2021 om 18:04

Volgens mij heeft PSV onder Schmidt goede wedstrijden gespeeld dit seizoen met verschillende formaties. Dus volgens mij hoeft het dan niets uit te maken.

21 september 2021 om 18:09

Klopt maar in de belangrijke wedstrijden wil het dit seizoen wederom steeds niet lukken. Zo een Madueke moet je gewoon laten staan, ook als hij even niet in vorm is want je stagneert heel zijn ontwikkeling. Zo ging het ook al met Ihattaren. Laat je talenten gewoon een serie maken. Talenten zijn nog geen gearriveerde spelers en ontwikkelen zich juist door zoveel mogelijk wedstrijdervaring op te doen

21 september 2021 om 18:17

Dat begrijp ik, maar uiteindelijk is PSV wel een topclub en is het geen speeltuin voor jonge talenten. Er moet wel gepresteerd worden. Madueke is al een paar wedstrijden uit vorm en heeft het lastig omdat tegenstanders nu ook rekening met hem houden en hem dubbele dekking geven. Daarom is het goed dat Schmidt ook hem af en toe afwisselt met een Vertessen, Doan of Bruma om de boel open te spelen. In de afgelopen wedstrijden zie je dat veel invallers scoren bij PSV en dat is geen toeval. Zo scoorde invaller Doan vorige week tegen AZ nog een bevrijdend doelpunt. Madueke komt er wel, maar hij zal ook soms met teleurstellingen om moeten gaan. Ihatarren kon dat helaas niet en zit nu bij Sampdoria op de bank of tribune.

21 september 2021 om 18:29

@Andres13 "hem af en toe afwisselt met een Vertessen, Doan of Bruma om de boel open te spelen" Maar als ik kijk, bijv tegen Benfic en Feyenoord dan lopen die spelers juist vaak dr drukte in. Er wordt niet breed gehouden om tegenstander kapot te spelen. Vertessen struikelt over bal en wanneer hij in scoringpositie staat, schiet hij te snel. En je vb met AZ, iedereen scoort nu tegen AZ, die zijn echt slecht begonnen en staan terecht 17e

21 september 2021 om 18:37

@Andres13 dat snap ik wel maar die talenten hebben ook wat vertrouwen nodig. Zijn het leuke talenten voor de breedte had ik het beter gesnapt maar Madueke is samen met Gakpo gewoon je beste aanvaller. Die zou ik altijd opstellen

Schmidt is echt een rare neurotische man. Hij is de enige trainer in zo'n beetje de wereld die doet zoals hij doet qua wissels, want het was niet alleen tegen Feyenoord natuurlijk, en dan met zo'n verongelijkt hoofd maar weigeren om er fatsoenlijk op te reageren, helemaal vastgeroest in z'n eigenlijk gelijk en koppigheid, alles aangrijpend om zijn eigen rariteiten te bagatelliseren. We zagen ook al glimpen van z'n complexe psychologische aard toen hij na heel lang Mr nice guy te hebben gespeeld opeens zo vinnig en obsessief rancuneus uit de hoek kwam in confrontatie met Nijhuis, hij heeft echt een vreemde gespleten persoonlijkheid en is nog koppiger dan Mark van Bommel op een ezel. Opzouten met die vent!

Het heeft geen zin om terug te kijken? Heeft hij nu nooit van evalueren gehoord? Deze man is echt hard op weg een karikatuur van zichzelf te worden.

De enige wissel die niet uit te leggen is die van Gakpo. Voor de rest kan ik het begrijpen 2 dagen naar de dreun. Verder wordt er schromelijk overdreven. Ik hou niet van het woord haat maar bij sommigen komt er een blinde waas als t over Schmidt gaat. 10 dagen geleden beslisten 2 wisselspelers de wedstrijd bij AZ. En hoe gaat het met Ihataren? Is Schmidt ook trainer bij Sampdoria aangezien daar ie niet eens in de selectie zit?

Wat is er gebeurd met de hosanna stemming die ontstaan was na het goede begin? Één verliespotje van Feyenoord en het is allemaal mis hoor.

Elke week weer een andere mening. Vorige week werd die nog geroemd voor zijn goede wisselbeleid tegen AZ en nu is het ineens allemaal ruk?

Het is nog steeds dezelfde trainers als vorige week. Wereld van verschil hoe PSV supporters reageren na een nederlaag en hoe Ajacieden reageerde na de 0-4 tegen PSV.

Dan heb je echt een plaat voor je kop… maar goed dat je koppig bent, was al vorig seizoen duidelijk maar nu bevestig je het alleen maar.

Het lijkt wel een vorm van autisme. Wars van alle kritieken gewoon aangeven: dit is mijn manier.

Die wissels lijken ook een dwangneurose. Hij heeft van te voren al bedacht om dan die en die te wisselen. En dan na afloop in principe verbaass zijn dat het resultaat niet conform zijn werkelijkheid is.

Rare man

"het heeft geen enkel nu om terug te kijken", uh wat? Op basis waarvan maak je beslissingen dan?

'Götze bleek een blessure te hebben opgelopen en mist ook woensdag de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Schmidt wil geen risico's nemen met de middenvelder, die afgelopen zondag ook al de topper tegen Feyenoord miste.'

Klopt niet hoor, hij speelde de 1e helft gewoon.

Chefs worden over het algemeen niet graag tegengesproken en bekritiseerd door ondergeschikten, zelfs niet als die het grootste gelijk van de wereld zouden hebben. Daar Schmidt een Duitser is, speelt dat voor hem nog sterker. De situatie in Duitsland is echt niet met het vrijgevochten klimaat in Nederland te vergelijken. Het zou mij hogelijk verbazen, als er iemand in de PSV-selectie hem met "roger" zou aanspreken of hem zou tutoyeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller103
R. SchmidtUnknown
C. GakpoAanvaller93
J. DrommelKeeper90
Y. VertessenAanvaller91
M. van GinkelMiddenvelder81
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

447 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 9 0 2 0
2020/2021 PSV 18 5 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 3 0 0
2018/2019 Borussia Dortmund 26 7 0 0
2017/2018 Borussia Dortmund 23 2 1 0

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren