‘Cristiano Ronaldo kon daar vanaf blijven, ondertussen gingen wij los’

Dinsdag, 21 september 2021 om 16:11Jeroen van Poppel • Laatste update: 16:13

Royston Drenthe is in zijn tijd als ploeggenoot van Cristiano Ronaldo onder de indruk geraakt van de Portugese superster. De inmiddels 34-jarige Drenthe speelde vanaf de zomer van 2009 één seizoen samen met Ronaldo bij Real Madrid en vertelt tegenover Voetbal International over zijn belevenissen met de huidig spits van Manchester United.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door mancunianb)

Eigenlijk hetzelfde bericht welke vorige week uit Engeland kwam, maar nu dan van een speler die ook nog eventjes aandacht wilt. Kans is groot dat dit niet eens daadwerkelijk is gebeurd, maar dat Drenthe ook even z'n momentje wilt. Achja, hij krijgt er wel een artikel mee op VZ waar simpele mensen zoals ik weer op reageren...

21 september 2021 om 16:21

Ook mooi dat in het artikel dit wordt geschreven: Veel mensen hebben een mening over hem zonder dat ze ooit een woordje met hem hebben gewisseld.

En dan kom je met jou reactie, oordelen over mensen zonder ze persoonlijk te kennen.

21 september 2021 om 16:23

Zeker waar, ook ik heb een mening over Drenthe terwijl ik hem nooit heb gesproken. Maar goed, denk dat dat voor 99,9% van de uitlatingen op VZ geldt. Als je alleen nog je mening kan geven over spelers die je daadwerkelijk hebt gesproken mag geven, dan houdt het snel op.

21 september 2021 om 17:01

Nee maar je zou je mening wel soms achter wegen kunnen laten. Of heb je soms ook op hetzelfde niveau gevoetbald? of zat je er net als ik ver vandaan... aandacht heb je iig wel gekregen

21 september 2021 om 17:38

Klopt, je kan zeker je mening soms weg laten. Maar goed, ik denk niet dat dit dusdanig beledigend is dat dat van toepassing is. En het argument over op hoog niveau voetballen snap ik niet helemaal, maar dat mag je nog wel verder toelichten.

21 september 2021 om 16:31

Dit soort interviews worden meestal aangevraagd door de interviewer en niet door de persoon die geinterviewd wordt. Ik kan me niet voorstellen dat Drenthe contact opgenomen heeft en zomaar begint met een verhaal over Ronaldo. Ik denk dat hij een vraag kreeg en die heeft beantwoord.

21 september 2021 om 16:43

Afonssotje, je enige punt is dat je Drenthe wil bashen?

21 september 2021 om 17:26

Nee dat valt wel mee. Maar ik verbaas me wel dat zodra er een artikel over Ronaldo (of een andere grote voetballer waar Drenthe mee heeft gevoetbald) verschijnt, dat Drenthe een week later datzelfde ook heeft meegemaakt met diegene.

Ronaldo heeft geen actieve herinnering meer van Drenthe maar meneer mag 'm Cris noemen. Open deuren in te trappen.

21 september 2021 om 17:14

Het lijkt mij heel maf als je geen actieve herinnering hebt van een verschijning als Drenthe. Waarom zou hij hem niet herinneren?

21 september 2021 om 17:36

Heb jij Ronaldo er onlangs nog naar gevraagd dan of hij Drenthe nog (her)kent? Typisch een geval van maar wat neerknallen om iemand in zijn hemd te zetten. Het wordt aan Drenthe gevraagd omdat hij met hem speelde. Niet jij. En ik geloof eerder iemand die samenwerkte met degene in kwestie dan iemand hier op een forum.

Het is mooi om te zien dat Ronaldo naarmate zijn carriere zijn conclusie benadert, hij veel meer respect krijgt van collega's en het publiek. Waar hij vroeger in principe door alles en iedereen gehaat werd, behalve door de fans van de club waar hij speelde. Hij heeft iedereen de mond gesnoerd door hetgene waar wij van houden en dat is voetbal, heet dingen bereikt die niemand heeft gedaan en doet dit nog steeds en in principe sinds die omhaal tegen Juventus waar heel het stadion applaudiseerde is zijn imago veranderd. Wordt nu ook elke wedstrijd van United toegezongen.

Loon na werken.

21 september 2021 om 16:33

Ronaldo is nog steeds alleen echt geliefd door supporters van zijn clubs, of die mensen supporten juist de club omdat Ronaldo er speelt. Hij heeft wel steeds meer respect gekregen inderdaad, ook van mij. Ik vond het een onuitstaanbare arrogante kwast en dat was hij ook gewoon, maar niets menselijks is Ronaldo vreemd. Ook hij wordt een jaartje ouder en deed steeds minder moeite om het bloed onder mijn nagels vandaan te halen. Ik denk wel dat als Ronaldo niet zo arrogant geweest was, dat hij meer geliefd was geweest dan Messi. Mensen hebben een zwak voor harde werkers en dat is Ronaldo ontegenzeggelijk.

21 september 2021 om 16:46



Een beetje zoals Ajax of je bent voor de club of je bent tegen. Dat is altijd met clubs of spelers die de beste zijn. Ronaldo wordt betiteld als arrogant puur en alleen omdat hij winnaarsmentaliteit heeft en het liefst zelf scoort. Van mensen uit zijn omgeving hoor je nooit slechte verhalen, dat zegt al genoeg. Het is een levende legende we moeten er allemaal maar eens lekker van gaan genieten want wat hij doet is bovenmenselijk. Heel veel mensen met een bekendheid en paparazzi achter zich aan raken de weg kwijt, wat volkomen logisch is. Deze man heeft meer dan 350 miljoen volgers op zijn instagram en is misschien wel top 10 van bekendste personen in de wereld en dan nog presteert hij op deze leeftijd elke week.

21 september 2021 om 16:54

Maar messi behoort ook tot de beste en hij heeft daar geen last van,je ziet dat messi binnen het voetbal meer respect krijgt ook van uit supporters..

21 september 2021 om 17:04

Nouja, ik ben heerenveen fan maar vind ajax wel een leuke 2e club. Is denk ik meer de ajacieden die uitzonderingen daar gelaten, ontzettend arrogant zijn. Dat irriteerde mensen nog wel eens. Kijk erg graag ajax Europees.

21 september 2021 om 17:04

"het liefst zelf scoort" strookt natuurlijk niet met winnaarsmentaliteit, want soms vergroot afspelen je kans op winst. Messi is inderdaada veel nederiger, Ronaldo was met name in z'n beginjaren een ontzettende narcist en dat heeft verder vrij weinig met winnaarsmentaliteit te maken. Kuyt heeft ook winnaarsmentaliteit, maar er is letterlijk niemand ter wereld die Kuyt arrogant vonden. Winnaarsmentaliteit is een beetje het standaard excuusje van mensen door het narcisme van mensen als Ronaldo en Zlatan willen bagetalliseren. Verder geen kwaad woord over Ronaldo hoor, lijkt me een heel zorgzaam figuur voor z'n naasten en zoals vaak aangehaald geeft ie veel aan goede doelen, maar dat doet natuurlijk niks af aan z'n vaak nare verongelijkte houding omtrent voetbalzaken. Dan heeft een Pirlo of een Buffon ofzo toch een veel fijnere uitstraling?

21 september 2021 om 18:18

@shorty “Het liefst zelf scoort”wil niet zeggen dat hij de bal niet afgeeft als iemand er beter voorstaat. Want dat doet hij gewoon.

21 september 2021 om 19:54

Een pirlo en messi kunnen heel goed hun werkelijke emoties verschuilen. Vooral bij interviews, door de media traning is het meestal sympatiek zijn naar het team toe. Terwijl ronaldo gewoon bot zegt wat er in hem opkomt en zelfs op het veld zijn emoties vaak niet kan verschuilen. De definitie van arrogant is dat de persoon zich boven anderen verheven voelt.. als dat het geval was dan zou ronaldo niet harder werken dan de rest. Simpele voorbeeld van de race tussen de schildpad en konijn/haas. Waarin de arrogante konijn/haas ophoudt met rennen omdat hij zich beter voelt en vindt dat hij minder hoeft te werken dan de rest. Je ziet bij ronaldo juist het tegenovergestelde zowel op het veld als tijdens de trainingen en zelfs als hij thuis zit.

21 september 2021 om 20:42

ja dat is de definitie van arrogant en je geeft er een mooi voorbeeld bij. Ronaldo is meer een narcist. Bij United wordt hij ontzettend gewaardeerd ook toen hij al weg was. Hij werkt hard en presteert magisch. Alleen een narcist. Oud spelers als vnistelrooy en Ferdinand schetsen regelmatig dat beeld in interviews. Maar het respect voor de werklust en prestaties zijn zo groot dat heeft de overhand. Dan nemen ze die trekjes voor lief. Van de nog actieve spelers durft bijna niemand iets negatiefs over Ronaldo te zeggen. Maar hij heeft regelmatig zeer egoïstisch gedrag getoond op het veld sinds hij de beste speler van de wereld werd. Iedereen kent zijn fratsen en iedereen zag het met eigen ogen. Dat is de laatste jaren echter een stuk minder omdat hij op latere leeftijd zijn energie nodig heeft voor presteren.
Ik denk dat Messi meer waardering krijgt omdat die echt dingen doet die magisch zijn, die de mensen niet eerder zagen. Hij laat de meest moeilijke dingen ontzetten makkelijk lijken. Bij Ronaldo is het meer de waardering voor het ontzettend hoge niveau wat hij zo lang weet vol te houden

ik ga er nooit zo lekker op hoe Roya 2 faces praat. iemand die praat met Cris en je weet toch en dope op 34 jarige leeftijd. On topic: Cristiano ronaldo zie ik zeker nog wel tot zijn 40e doorgaan. al is het maar om het merk CR7 nog een niveau op te krikken. bij manu de PL proberen te winnen en dan door naar Inter Miami, waar alle jet set nog even wil gapen naar cristiano. Het is hem meer dan gegund!

21 september 2021 om 16:37

Wat maakt het uit of hij hem Cris noemt? Het is gewoon een afkorting van zijn naam. Toen hier artikelen over Ihattaren werden geschreven zag ik ook niemand ‘Mohammed’ typen, iedereen had het over Mo.

21 september 2021 om 16:38

Heeft vrij weinig met leeftijd te maken, maar met de kringen waar je in opgroeit en cultuur etc. Dat het in jouw directe omgeving tot een soort karikatuur wordt gemaakt hoe Drenthe praat, betekend niet dat dit niet gewoon normaal is in bepaalde kringen.

21 september 2021 om 16:52

Het doet verder ook niks af aan de persoon hoor. Dat kan ik niet beoordelen en het is ongetwijfeld super gezellig met hem. Ik gaf alleen aan dat ik het bijzonder vind. Maar dat vind ik ook van mensen die plat dialect gaan praten. ieder zijn ding, maar persoonlijk niet mijn ding

Echt, zolang Ronaldo geen zware knie blessure oploopt ofzo zie ik niet hoe hij zal aftakelen. Zijn drive, wil en honger is nog altijd alsof hij 20 jaar is. Zolang hij de juiste aanvoer krijgt zal hij altijd goals maken. Betreft voeding en alchohol: ik doe zelf aan bodybuilding, ik heb op podium gestaan en wat Ronaldo doet is natuurlijk fantastisch, om jaren lang zo droog te staan, maar ergens is het ook overdreven. Van een stuk taart of glas alchohol zal je niet bijkomen hoor. Maar als dat hem mentaal sterker maakt/houd so be it.

21 september 2021 om 18:06

(Af en toe) een stukje taart (suiker) na de training kan zelfs goed zijn voor het lichaam.. Je hebt gelijk, bij hem is het ook mentaal.

Echt niets is beter dan rode wijn met jamon, dan moet hij wel heel erg sterk in zijn schoenen hebben gestaan. Voorbeeld sportman.

21 september 2021 om 17:16

Zijn vader was alcoholist en is overleden door de drank zie de film over Ronaldo... ook zijn broer heeft veel problemen gehad mbt drank ..Ronaldo heeft toen besloten nooit maar dan ook nooit een druppel te drinken .. Gaat hem dus denk ik niet zo zeer om de combi sport - drank maar om wat hij van dicht bij heeft meegemaakt als kind en als tiener

21 september 2021 om 20:36

Dat over geen druppel alchohol is ook heel overdreven. In deze zelfde film drinkt hij wijn met zijn familie waar hij bv met Jorge Mendes en zijn familie aan tafel zitten.

Vind Ronaldo een fenomeen en een levende legende, maar die verhalen over zijn mentaliteit en fysiek weten we allemaal inmiddels al, ongeacht wie het zegt niet echt nieuws dit.

Een machine en nog steeds zo top fit op zijn leeftijd. Die sprint van eigen 16 op het ek was niet normaal … nog steeds zo hongerig.. daar kan je alleen maar respect voor hebben vooral als je ziet waar die man vandaan komt … ik gun Ronaldo nog heel veel mooie jaren en prijzen. Een legende .. all time topscorer van het ek , championsleaque en het Europees voetbal .. zijn naam zal lang na zijn carrière op alle lijsten blijven staan en onze kinderen en kleinkinderen zullen ons vragen naar deze legende

Het is echt niet alleen maar mentaliteit maar ook sterke genen. Bijvoorbeeld Robben leefde ook dag en nacht voor de sport maar kreeg de ene na de andere langdurige blessure. Je moet dus ook wel een beetje geluk hebben dat je spieren en botten hebt gekregen die het houden.

Op en top sportman.. qua mentaliteit verheven boven alle anderen, ook Messi. Die kleine Argentijn heeft dan wel meer talent meegekregen van moedertje natuur, maar als hij net zo'n instelling als Ronaldo had gehad was hij onbetwist de allerbeste ooit geweest, ver boven een Maradonna, Pele etc. Ronaldo's winnaarsmentaliteit kun je alleen maar respect voor hebben, los van het feit of je fan bent van zijn spel of niet (kuch aanpakpolitie kuch).

Als je toch met die man kon trainen.., dan ga je toch niet na de training naar huis? Ik was 100% zeker gebleven en had met hem extra werk gedaan. Wat moet je anders thuis doen? Ze spelen allemaal FIFA. Hun goed recht maar doe wat nuttigs met je tijd, investeer in jezelf. Is mijn mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

3886 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 6 3 0 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
Laatste voetbalnieuws

Cristiano Ronaldo trapt na en wordt aangepakt door Virgil van Dijk

Een gefrustreerde Cristiano Ronaldo heeft het zondag aan de stok gekregen met Virgil van Dijk. In de blessuretijd van de eerste helft tussen Manchester United en Liverpool raakte Ronaldo aan de...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren