Götze raakte al vroeg tegen Feyenoord geblesseerd en mist Go Ahead

Dinsdag, 21 september 2021 om 15:30Jeroen van Poppel • Laatste update: 16:20

Mario Götze komt woensdag niet in actie als PSV op bezoek gaat bij Go Ahead Eagles. De aanvallende middenvelder liep tegen Feyenoord een spierblessure op en is niet tijdig hersteld om mee te reizen naar Deventer. Ook Ibrahim Sangaré moet de wedstrijd missen, maar de middenvelder kan zaterdag uit tegen Willem II waarschijnlijk wél meespelen.

Over de wissel van Götze, die tegen Feyenoord (0-4 verlies) in de rust achterbleef in de kleedkamer, ontstond de nodige discussie. De nummer tien van PSV raakte tegen Feyenoord al in de tiende minuut geblesseerd, zo maakt Roger Schmidt dinsdag bekend. Het is onduidelijk hoe lang Götze uit de roulatie ligt. De aanvallende middenvelder was uitstekend aan het seizoen begonnen en staat na dertien officiële duels op vijf goals en vier assists.

PSV kan woensdag tegen Go Ahead mogelijk wel weer beschikken over Phillipp Mwene, die de topper tegen Feyenoord aan zich voorbij moest laten gaan. Sangaré traint vanaf dinsdag weer mee met de groep, maar voor de Ivoriaan komt het bezoek aan Deventer net te vroeg. Sangaré raakte geblesseerd bij zijn nationale elftal en miste de laatste drie wedstrijden van PSV.

Schmidt werd dinsdag op de persconferentie opnieuw gevraagd naar zijn wisselbeleid, bijvoorbeeld of hij Cody Gakpo met de kennis van nu opnieuw zou hebben gewisseld tegen Feyenoord. "Journalisten houden van deze vraag, maar om eerlijk te zijn denk ik als coach totaal anders. Het heeft geen enkele zin om terug te kijken", aldus de Duitser, die van zijn spelers geen klachten kreeg over de wissels. "Nee. Om eerlijk te zijn is er nog nooit iemand in mijn trainersloopbaan naar me toegekomen om te praten over wissels. Ik heb het de spelers ook niet gevraagd. Dat is niet mijn manier van werken."Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door fr010frdam)

Wel een wissel verklaard van zondag. Jammer dat Ihattaren er nu niet staat, die zat laatste wedstrijd van Sampdoria niet eens bij de selectie dacht ik? Enfin, Doan op 10? Dat is denk degene die de meeste creativiteit heeft. Of Gakpo op 10, en Bruma/Doan op de flanken, met Madueke natuurlijk. Maar wat mij betreft liever de eerste optie.

21 september 2021 om 15:36

Maar waarom wisselt Schmidt hem dan niet na 10 minuten? Hij is op alles en iedereen zo zuinig, maar Götze laat hij geblesseerd 35 minuten staan..

21 september 2021 om 15:41

Misschien heeft Götze aangegeven dat hij het nog wilde aankijken tot de rust en is zodoende in de rust gewisseld.

21 september 2021 om 15:44

Lijkt me stug dat er sprake was van communicatie. Pröpper was volgens Schmidt moe maar gaf zelf aan dat daar niks van klopte. Lijkt me dat Pröpper dat in een kleedkamer makkelijker kan aangeven dan Götze vanuit het veld. En dan alsnog, waarom neemt Schmidt met Götze wel dat risico en met Gakpo niet? Hij moet beslissen lijkt me, en dat doet hij consequent. Snap er dus niks van.

21 september 2021 om 15:53

Geen flauw idee. De wissels van Schmidt zijn niet aan mij besteed om die uit te leggen. Ik begin een lichte aversie tegen Schmidt te ontwikkelen.

21 september 2021 om 16:15

Kan Gapko ook op 10 spelen?
Die gozer is zo sterk en denk als hij op 10 speelt nog meer in scorongspositie komt.
En Mauro Junior heb je ook nog toch?

In principe mag het tegen GAE geen probleem zijn dat je Gotze mist.

21 september 2021 om 16:40

Ja Gakpo speelde tegen Sociedad ook zelfs in de spits eventjes, die kan opzich wel op 10 maar is niet een echte verbindende speler. Maar wel inderdaad vaak in de positie om van afstand te schieten. Mauro heeft echt een slechte indruk gemaakt in de minuten die hij heeft gespeeld. Vooral tegen Heracles.

21 september 2021 om 17:16

We doen ooit lacherig dat Feyenoord op spelers als Dessers is uitgekomen, maar bij Feyenoord is het noodzaak. Met de investeringen en transferopbrengst van PSV afgelopen zomer is een bank met Mauro Junior, Thomas en Doan (en eigenlijk ook Vertessen, waar ik het niet in zie zitten) eigenlijk ook om te janken hoor.
Dan ga je er hard op achteruit, terwijl je wel de financiele middelen hebt om er iets aan te doen.

21 september 2021 om 18:27

Ik twijfel er serieus aan of deze middelen er wel zijn. Er moesten ook nog wat corona-gaten worden gedicht. Anders snap ik er ook niets van.

21 september 2021 om 18:48

Feyenoord zocht een spits voor de basis toch? Dan doe je lacherig dat ze met dessers aan komen ja... Maar de vergelijking met de bank van PSV klopt wel

21 september 2021 om 15:37

Tegen GAE moet het allemaal niet uitmaken, hoop ik voor PSV. Heb geen problemen bij puntverlies natuurlijk, maar die kans is in mijn ogen 0 Ik vind de verklaring wel een beetje gek. Als Gotze al in de 10e minuut geblesseerd raakt, wissel je hem toch direct of heel snel erna en niet pas ruim een half uur later? Je kan Gotze prima missen tegen GAE, is dit niet een verkapte PR om de gekke wissels te verklaren? Ok, is ook ver gezocht hoor, maar deze uitleg vind ik ook echt vreemd.

21 september 2021 om 16:20

Gedurende de eerste helft is het dan vaak op basis van 'gaat het nog? Oké, ga dan maar door'. In de rust wordt er dan waarschijnlijk door de medische staff naar gekeken

21 september 2021 om 16:26

Gotze is al even prof en Schmidt neemt echt 0 risico in andere gevallen. Dus die uitleg kan nog steeds, maar lijkt me niet heel erg waarschijnlijk.

21 september 2021 om 15:45

Doan op 10 word ik niet echt vrolijk van. Ik zou zelf gewoon met een versterkt middenveld bestaande uit Boscagli Van Ginkel en Propper spelen. Je boet dan iets in aan creativiteit maar hebt wel een stuk meer zekerheid

21 september 2021 om 15:54

Ja dat kan ook wel eigenlijk. Moeten die jongens wel even thuis geven, slappe hap is het laatste tijd. Pröpper vond ik tegen Feyenoord wel een van de beteren. Maar Boscagli is totaal geen CVM, echt totaal niet. Loopt daar veel te weinig voor.

21 september 2021 om 16:00

Zekerheid zou ik niet per definitie zeggen. Propper en Ginkel samen op het middenveld werd ook continu overlopen door Cambuur meen ik. Boscagli is daarnaast ook meer een verdediger met opbouwende kwaliteiten dan een spelverdeler. Het zou wel genoeg moet zijn, maar denk niet dat je op zo'n middenveld kan bouwen.

21 september 2021 om 16:07

Ik vind Boscagli eigenlijk nog wel wel meevallen als CVM. Tegen Feyenoord was hij weliswaar erg matig (zoals iedereen), maar tegen AZ vond ik hem een van de betere spelers op het veld. Ook vorig jaar tegen Ajax en Olympiakos speelde hij erg goed op het middenveld meen ik me te herinneren. Een echte CVM is het inderdaad niet, maar ik vind het bijvoorbeeld ook geen échte CV. Boscagli heeft een beetje hetzelfde probleem als Blind denk ik; kan op meerdere posities een aardig niveau halen maar is niet erg specialistisch.

21 september 2021 om 17:32

@Justin, toch kan ik me herinneren dat toen Boscagli voor het eerst op het middenveld speelde, veel PSV-supporters hem daar goed vonden. Waarom is dat veranderd?

21 september 2021 om 18:05

@Kyle66. Hij was toen vaak in plaats van Rosario (is Sangaré, maar ik dacht Rosario). Toen voel hij op vanwege de passing, af en toe een leuke assist. Maar Sangaré is dit jaar by far de meest defensieve middenvelder, die ook nog eens moet opbouwen. Zijn loopvermogen en dynamiek is uniek binnen de selectie, dus als je dat vervangt met een Boscagli die het als een soort Pirlo probeert op te lossen, valt dat opeens tegen. En daarnaast heeft Boscagli individueel ook niet goed gespeeld voor wat hij kan, tegen Feyenoord en Sociedad. Passen fout over 10 meter, geforceerde passjes, hele rare terugspeelbal etcetera. Maar het helpt ook niet dat Van Ginkel in die wedstrijden als een oud wijf rondloopt. Kortom: Andere rol dan Boscagli vorig jaar op het middenveld had, een vergelijking met een sterk verbeterde Sangaré en een middenveld wat niet meehelpt in de wedstrijden dat Boscagli daar ook staat.

21 september 2021 om 16:03

Dat klopt omdat Mo na Gotze de enige vergelijkbare speler is/was qua creativiteit.. Maar ja. Die ontbreekt nu dus.. Tegen Go Ahead moet dat te doen zijn..

21 september 2021 om 16:07

toch vind ik het ook vreemd dat PSV voor het middenveld drie enorm blessuregevoelige spelers in Gotze, Propper en Van Ginkel heeft gehaald. dat zijn er wel erg veel. allemaal goede voetballers, daar niet van, maar je weet dat je op alle 3 naar alle waarschijnlijkheid nooit een heel seizoen kan bouwen. als je dan ziet welke middelmaat daarachter zit kan dat je veel punten gaan kosten

21 september 2021 om 16:30

Propper is niet blessure gevoelig. Die jongen speelde bij PSV en Brighton. Heeft toen 1 stevige blessure gehad en zijn plek in de basis bij Brighton niet meer terug gewonnen. Heeft tijd niet gespeeld en wordt daarom rustig gebracht.

21 september 2021 om 16:32

Daarom hebben ze ook nog Sangare, Boscagli en Thomas ( niet PSV nivo)maar toch..
De 3 die je opnoemt hierboven zullen sowiso niet of nauwelijks samenspelen.
Dus als er 1 geblesseerd is, is dat geen ramp

21 september 2021 om 16:40

Voor de 3 posities op het middenveld hebben ze met Sangaré, Pröpper, vginkel, Götze, Thomas, Gutierrez, en Mauro Junior prima spelers voor de eredivisie. En Boscagli en Doan kunnen daar ook nog prima spelen. Dat is nou niet echt de smalst bezette linie....

21 september 2021 om 17:12

@romero7575 klopt en de spelers die jij noemt is dus de middelmaat die erachter komt waar ik het over had

21 september 2021 om 17:14

@Weef met een Mauro, Doan, Guti en Sangare ga je het Ajax waarschijnlijk niet moeilijk maken

21 september 2021 om 17:34

@Japie, Sangaré werd wel gemist op het middenveld afgelopen zondag. Denk dat je zijn bijdrage onderschat.

21 september 2021 om 18:01

Omdat het de enige middenvelder is die meeverdedigt misschien, maar niet vanwege zijn kwaliteiten imo. Ik vind het een Hendrix 2.0

Ok, maar waarom is Gotze dan niet in de 10e minuut gewisseld (of net iets erna)? Beetje gek verhaal, lijkt me dat je geen risico wil nemen met hem.

Go Ahead moet ook zonder Gotze wel te kloppen zijn.

Snap dat ze voorzichtig zijn met Mario, die natuurlijk een historie in blessures heeft.

Wat wel raar is, waarom niet in de 10e minuut wisselen als hij dan al geblesseerd raakte? Door laten voetballen lijkt me ook niet slim dan.. Beetje raar verhaal weer..

Hopelijk komt Mario snel terug, want zonder hem zijn we aanvallend net zo goed 2x zo slecht als verdedigend zonder Sangaré. Tegen Go Ahead nog even door de zure appel heen bijten. Ben blij dat ons eenmanssloopbedrijf straks tegen Willem II gelukkig weer terug is.

21 september 2021 om 16:04

Aanvallend loopt er voldoende kwaliteit rond maar Mario is wel een onmisbare verbindingsspeler. Propper zou dat ook wel kunnen, maar die laat het tot op heden nog weinig zien.

21 september 2021 om 16:42

Pröpper heeft wel de trap en het inzicht, ja. Speelde bij Oranje ook goed op 10 toen hij in vorm was en geselecteerd werd. Wilde hij ook nog wel eens scoren. We hebben aanvallend in principe genoeg, en ook veel snelheid, maar vooral op de flanken... en van Zahavi hoef je geen 1-2 te verwachten. Dus als niemand meecombineert, of hen wegsteekt, dan zijn onze uitstekende flanken wel ineens heel erg op zichzelf aangewezen. Hopen dus dat Doan of Pröpper op 10 opstaat. Anders krijgen we ineens wel heel veel zand in de motor.

Kijk, en dat verklaart dus alle wissels bij rust van zondag. Gotze eraf omdat hij geblesseerd is geraakt, Zahavi & Propper omdat ze allebei een zaadpot speelden. Dan blijft de wissel van Gakpo over die slecht was omdat je beste aanvaller eraf gaat, maar dat zal wel te maken hebben met overbelasting na die lichte blessure. Voor Vinicius is het toch te hopen dat hij eens op z’n minst een helft mag spelen, want Vertessen voegt niets toe als er geen ruimte is zoals zondag.

21 september 2021 om 15:52

Schmidt zei dat Propper er af ging omdat hij moe was, niet omdat hij een zaadpot speelde. Iets wat Propper na afloop ook niet begreep.

21 september 2021 om 16:10

Je kan veel over Schmidt zeggen, maar iets wat hij niet doet is z'n eigen spelers afvallen in de media. Ik begin bij hem steeds meer te denken dat z'n spelers wisselen uit "moeheid" een verkapte manier is om niet te hoeven zeggen dat ze slecht waren. Propper was (net zoals het hele team op Gakpo na) namelijk gewoon slecht zondag, al is dat te verklaren doordat dit z'n eerste wedstrijd sinds eind augustus was.

21 september 2021 om 16:17

Ok, prima om ze niet publieke af te vallen. Maar om dan een onzinreden in de media te vertellen is een 2e (mocht het zo zijn). Dan kan je aangeven dat je niet tevreden was over de invulling om wat dan ook. Dan ga je niet liegen in de pers. Denk ook niet dat het voor de spelers zelf fijn is dat ze in de media een andere reden horen dan ze 1-op-1 van hem krijgen te horen (nogmaals, mocht het waar zijn wat je zegt).

21 september 2021 om 16:31

Hij zei volgens mij niet dat Propper moe was, maar dat ie net terug kwam van een blessure en hem niet wilde overbelasten.

21 september 2021 om 16:59

Dat is nog steeds anders dan Joshuak hierboven beweert

21 september 2021 om 17:04

Tja er zijn zoveel trainers die liegen tegen de pers. Genoeg trainers die bijvoorbeeld na een slechte invalbeurt of iets beweren dat de speler in kwestie geweldig was. Ik probeer verder ook maar naar een verklaring te zoeken achter zijn wisselbeleid, want dat bijna al z'n basis-aanvallers "moe" zijn en gewisseld worden kan verder alleen maar aan de tactiek liggen (met de aanvallers die als eerste druk zetten op de verdediging van de tegenstander).

21 september 2021 om 15:55

De enige wissel die ik niet kan uitleggen is die van Gakpo. De rest is te verklaren imo
Propper net terug,Zahavi uit vorm. Van Ginkel lijkt wat overtraind. Maar goed, zo zie je maar dat niet alles gek is wat Schmidt doet. En dat zoeken van sommigen dat ie toch fout zat door m niet na tien minuten te wisselen? Wie weet wat er onderling is afgesproken. Zijn ook altijd dezelfde namen. Beetje in paniek dat er toch heldere verklaringen zijn bij zn meeste wissels.

21 september 2021 om 16:15Zal wel iets te maken hebben met afspraken inderdaad. Het probleem met die wissels zit er vooral in dat het kwaliteitsverschil tussen jongens als Gotze, Gakpo etc en wat erachter zit gigantisch is. De redenen om te wisselen zijn zoals je zegt gewoon helder te verklaren. Van Ginkel op de bank kon ik ook wel begrijpen, want zijn laatste goede pot was tegen Ajax begin augustus. Tegen Benfica, AZ en Sociedad was hij een van de zwakste schakels op het veld en grossierde hij in overtredingen. Verwacht sowieso dat hij z'n basisplaats kwijt is zodra Propper weer op 100 zit.

21 september 2021 om 16:41

"kijk, en dat verklaart dus alle wissels bij rust van zondag."

Probleem alleen is dat het op zich leuk en aardig is om je betere spelers te wisselen als ze even tegenvallen, maar dat moet je natuurlijk alleen doen als je er een minstens basiswaardige speler van in de plaats kan zetten. En dat zijn Vertessen, Thomas en Doan gewoon echt niet.

Zelfs van een Zahavi die een zaadpot speelt verwacht ik eerder een doelpunt dan van een Vertessen in normale doen.

21 september 2021 om 16:55

Daar heb je helemaal gelijk in, en dat is ook het probleem met de huidige PSV selectie. Je hebt misschien iets van 10 basiswaardige spelers voor 8 posities (alle backs & de keeper ben ik niet kapot van) en de rest is niet goed genoeg, het verschil tussen de basis en jongens daarachter als Thomas, Vertessen etc is veel te groot. Als je dan een trainer in Schmidt hebt die z'n hele selectie tevreden probeert te houden door waar mogelijk minuten te gunnen aan wisselspelers, dan botst dat in potjes zoals zondag waarin je basisspelers ook niet hun niveau halen.

Dat is iets waar ik wel echt voor vrees bij PSV. Götze, Propper en van Ginkel zijn zo blessuregevoelig. Als er 2 tegelijk uitvallen moet je het opvangen met Doan en Thomas. Tegen de meeste Eredivisie clubs niet zo’n probleem, maar tegen de toppers en Europees wel echt een dingetje.

21 september 2021 om 16:32

Propper is toch geen blessuregevoelige speler? Die speelde voor die ene blessure bij Brighton, alles bij PSV en Brighton.

Geen Sangare en geen Gotze? Oeioei.. Als ze volgende week maar weer fit zijn. Hopelijk speelt Doan morgen op 10 en komt Schmidt niet met Thomas aan want dan ga ik niet eens kijken. De tegenvallers beginnen weer, deja vu van vorig seizoen.

En dus heeft Valentijn toch ergens wel gelijk dat Gotze het niet aankan qua fitheid...
Raakt helaas toch te snel geblesseerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller103
R. SchmidtUnknown
C. GakpoAanvaller93
J. DrommelKeeper90
M. van GinkelMiddenvelder81
BrumaAanvaller82
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

447 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 9 0 2 0
2020/2021 PSV 18 5 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 3 0 0
2018/2019 Borussia Dortmund 26 7 0 0
2017/2018 Borussia Dortmund 23 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Analisten ESPN teleurgesteld: ‘Wij zagen hem aan de bal en dachten: hey!’

De analisten van ESPN zijn teleurgesteld over het optreden van Mario Götze in de wedstrijd tussen PSV en AS Monaco (1-2). De aanvallende middenvelder liet zich volgens Kenneth Perez, Kees Kwakman...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren