‘Barcelona heeft besloten en zoekt juiste moment om Koeman te ontslaan’

Dinsdag, 21 september 2021 om 12:21Jeroen van Poppel • Laatste update: 12:36

Bij Barcelona gaat iedereen ervan uit dat Ronald Koeman over een paar weken niet meer op de bank zit als trainer, zo verzekert Goal. Er is overeenstemming over het ontslag van de oefenmeester binnen alle geledingen. De grote vraag is alleen wat het juiste moment is om het vertrek van Koeman te bekrachtigen. Een opvolger heeft Barcelona nog niet gevonden en gezien het drukke schema zal de Nederlander voorlopig blijven zitten, zo klinkt het.

Koeman redde maandagavond met zijn ploeg een punt in eigen huis tegen Granada (1-1) dankzij een laat doelpunt van Ronald Araújo, maar heeft de twijfels over zijn aanblijven daarmee allesbehalve weggenomen. President Joan Laporta maakte in mei al duidelijk dat Koeman, die aangesteld werd door zijn voorganger Josep Maria Bartomeu, niet zijn favoriete trainer was. Afgelopen zomer wilde Laporta al afscheid nemen van Koeman, maar daar waren toen niet de financiële middelen voor.

Vooral dankzij het vertrek van Emerson Royal naar Tottenham Hotspur en Antoine Griezmann naar Atlético Madrid kreeg Barcelona enige financiële lucht. De club beschikt over de middelen om Koeman, die recht heeft op een fikse afkoopsom van zes miljoen euro, de laan uit te sturen, maar wacht voorlopig op het juiste moment. De komende twee weken komt Barcelona nog vier keer in actie, absoluut geen ideaal moment voor een vervanger om het over te nemen. Zo gaat Barça donderdag op bezoek bij Cadiz en volgt zondag een thuiswedstrijd tegen Levante. Drie dagen later volgt het Champions League-duel bij Benfica en weer drie dagen later de topper in LaLiga op bezoek bij Atlético Madrid.

De verwachting van Goal is dat Koeman die reeks van vier wedstrijden in ieder geval afmaakt, waarna de interlandbreak 'een goed moment' zou kunnen zijn om te breken met de coach. Laporta wil in ieder geval geen interim-trainer aanstellen, ook niet tot januari: de opvolger van Koeman moet een grote naam zijn die per direct begint aan een project op de lange termijn. Het probleem is dat de meest voor de hand liggende kandidaten al gebonden zijn aan een werkgever.

Volgens Goal en ESPN staat Roberto Martínez bovenaan de lijst van zowel Laporta als Jordi Cruijff, de technisch adviseur van Barça. Martínez ligt echter tot en met het WK van Qatar vast bij het Belgische nationale elftal en zijn komst lijkt dan ook nog ver weg. De naam van Xavi zingt eveneens rond, maar de huidige trainer van Al-Sadd is naar verluidt op dit moment niet de favoriet van Laporta. Bronnen vanuit Barça melden aan Goal dat nog twee trainers in beeld zijn: een met lopend contract, de ander zonder werkgever. De namen van die twee kandidaten zijn niet bekend.Gerelateerd

Meer sportnieuws

234 reacties (laatste reactie door fcb_catalunya)

Als Barcelona hem ontslaat, ben ik mijn laatste beetje sympathie voor die club ook verloren. Wat denken zij? Dat na al dat jaren wanbeleid ook maar iemand met dit team kampioenskandidaat is? Het is een zooitje met een overload aan spelers die bij Sevilla niet eens in de basis zouden staan. Op Alba, Ter Stegen en bij tijd en wijlen Depay, Busquets en de Jong na, zijn er momenteel geen fitte spelers die ook maar een beetje bij het gewenste Barcelona niveau in de buurt komen. Dan kan je Koeman wel ontslaan, maar dat gaat je niet verder helpen

21 september 2021 om 12:31

Koeman stond al 1-0 achter toen Laporta kwam, het is namelijk niet zijn coach. Daarnaast gun ik Koeman echt het beste maar hij blijft maar vage beslissingen nemen en daarnaast is zijn hele houding gewoon niet zoals het hoort. Dat elke keer janken over hoe de selectie is, hoe denk je dat de spelers hem aan kijken als ze zo iets lezen? Tegen Bayeren een verdedigende opstelling neerzetten en met Luuk gaan counteren..? Wie bedenkt zo iets. Gister Puig er in brengen maar wel de spelers instructies geven om via de flanken voorzetten te geven. Waarom breng je Puig er in dan? Je kan met Puig prima je eigen spel spelen. Daarnaast dat gegeil van hem op Luuk slaat nergens op. We hebben minder materiaal dan Real en Atletico maar laten we niet doen alsof Granada betere selectie heeft.

21 september 2021 om 12:43

Alsof die Puig de verlosser is. Die heeft ook nog vrij weinig laten zien, komt deels ook door de weinige speelminuten, maar het is nou niet alsof je over de nieuwe Messi praat. Gisteren speelde je tegen een heel verdedigend Granada, waarbij ze ver inzakten en de flanken open lieten. Er bestond haast geen mogelijkheid om voetballend (met de spelers die in het veld stonden) de verdediging te slechten. Als je dan ruimte krijgt op de flanken en L. De Jong in de spits hebt staan, is het heel verstandig om voorzetten te geven. Anders staat je spits ook alleen maar in de weg wanneer je daar door heen wilt voetballen.
Barcelona is gewoon niet meer het niveau wat het was, en dat moet gewoon geaccepteerd worden. Accepteer dat je niet de beste bent, en geef een hoop spelers uit de jeugd de kans, zoals Koeman doet. Die zijn de toekomst voor de club, en kunnen of door de minuten zichzelf goed ontwikkelen, of ze kunnen een grotere transferwaarde verkrijgen. Al met al doet Koeman het gewoon prima met het materiaal dat hij tot zijn beschikking heeft.

21 september 2021 om 12:48

Ik twijfel er ook aan of Puig wel een topsportermentaliteit heeft. Als je 22 jaar oud bent met het lichaam van een 13 jarige en de coach geeft aan dat je aan je fysiek moet werken maar je doet er helemaal niks mee, hoe serieus ben je dan bezig met je vak?

21 september 2021 om 12:52

Puig is zeker geen verlosser, maar ik zie ook niemand puig een verlosser noemen, dat noemen we een strawman, iemands argument express anders representeren en datgene dan aanvallen. Als ik ernaast zit moet je namen geven van wie puig een verlosser noemt.

21 september 2021 om 12:53

22 is te oud. als hij echt zo goed was , stelt elke trainer hem echt wel op hoor

21 september 2021 om 12:56

Puig is een groot talent niet meer niet minder. Koeman zou hem echt wel opstellen als hij de beste was maar dat is hij momenteel niet. Gisteren was het logisch aangezien Frenkie dan naar achter ging en Araujo naar voren. Puig deed het matig maar er viel ook geen eer te behalen.
ON: wat een onzin joh ze gaan hem niet ontslaan op basis van 2 wedstrijden. Ze hebben ook het geld niet. Ok ze hebben wat meer ruimte maar betalen Valverde n Setien ook nog steeds. Daarnaast is er geen betere kandidaat beschikbaar. Zidane zou met dit materiaal ook niet beter presteren en Martinez heeft met het beste materiaal van Belgie ooit niks gewonnen. Nee dat is allemaal niet zaligmakend. Laporta kan zich beter op de problemen van de club richten momenteel ipv Messi en Koeman de deur uitwerken. Beide grotere clubmannen dan hij ooit zal worden.

21 september 2021 om 13:00

Martinez vind ik ook niet je van het. Die heeft met een gouden generatie van België ook niet veel bijzonders gepresteerd. Zelfs het volgens vele mensen zwaar overschatte Engeland heeft het de afgelopen jaren beter gedaan dan België op de eindtoernooi en

21 september 2021 om 13:02

Vind het ook niet kunnen hoe koeman de speler selectie omlaag haalt in de media. Dan zou ik als speler ook denken van flikker maar op

21 september 2021 om 13:06

Waar zeg ik dat Puig een verlosser is..? Ik twijfel juist aan hem er in brengen met de instructies die Koeman de spelers mee geeft. Alsof Puig met z’n 1 meter 40 de bal in gaat koppen..?

21 september 2021 om 13:10

@munain nee puig is zeker niet zo getalenteerd als een xavi of busquets die er met kop en schouders tussenuit springt. Maar is een leuke speler die vaker gebruikt kan worden.

21 september 2021 om 13:14

@barcalover123 , nee, ik bedoelde ook niet dat jij dat zei. En probeer die woorden ook helemaal niet in je mond te leggen. Maar ik doelde meer op het feit dat laatst al in een artikel naar voren kwam dat Koeman onder bepaalde voorwaarden mocht blijven, en één daarvan was dat hij Puig meer moest gebruiken. Vandaar dat ik begon over Puig 'de verlosser'. Die jongen kan goed voetballen hoor, daar niet van. Maar het is niet dat hij dit Barca uit het diepe dal gaat halen.

21 september 2021 om 13:15

@japie: mee eens dat Martinez niet de juiste man is voor Barcelona. Maar je stelling dat 'zelfs Engeland' het beter heeft gedaan dan Belgie op eindtoernooien is een mooi voorbeeldje scorebordjournalistiek.

Kijk je voor de grap eens tegen wie Engeland op het laatste EK en WK heeft mogen spelen? Op papier knap dat ze de halve finale op het WK gehaald hebben en de finale op het EK maar in realiteit hebben ze nauwelijks waardige tegenstanders gehad. Om maar te zwijgen van het thuisvoordeel dat de Engelsen hadden in 6 van hun 7 EK wedstrijden.

Daarnaast mee eens dat Martinez, en daarvoor Wilmots, meer hadden kunnen bereiken met de 'gouden Generatie' maar als je het zo bekijkt heeft elke NL bondscoach, met uitzondering van Rinus Michels, 'niet veel bijzonder' gepresteerd met de talloze 'gouden Generaties' die NL heeft gehad de afgelopen 50 jaar.

21 september 2021 om 13:18

22 is te oud? Frenkie is 24.

21 september 2021 om 13:22

@thenry_228 en hoeveel zwaarder waren de lotingen van Belgie dan t.o.v. Engeland? volgens mij valt dat ook allemaal reuze mee

21 september 2021 om 13:25

@Thenry_228 en hoeveel zwaarder waren de lotingen van België t.o.v. van Engeland dan? Ik vond dat allemaal reuze meevallen

21 september 2021 om 13:25

@kjhuntelaar09 Naja het is toch best gek dat je Puig een voorbereiding laat draaien, die hij goed speelde ook. Was de beste van de selectie en wanneer de competities start kijk je niet meer naar hem om. Wanneer Pedri niet kan spelen lijkt het mij logisch dat je Puig op zijn plek neer zet aangezien het vergelijkbare spelers zijn. In plaats daarvan zet Koeman Roberto op die plek.. Dan lijkt het me gewoon dat je iets tegen die jongen hebt.

21 september 2021 om 13:32

Een stuk zwaarder, portugal en italie zijn moeilijker dan duitsland en ukraine.

21 september 2021 om 13:34

@BF-1994 laat Puig eerst eens zorgen dat hij een lichaam heeft wat geschikt is voor topvoetbal want met dit lichaam kan hij beter op midgetgolf gaan. hoe moeilijk is het voor een topsporter om het krachthonk in te duiken?

21 september 2021 om 13:40

Ewa ja nou ben je gewoon aan het beledigen. Lijkt er op dat je geraakt bent omtrent koeman. Hij speelt fel en aggressief, zn lichaam valt mee, geen groot punt.

21 september 2021 om 13:41

Brazilië en Frankrijk in 2018 en in 2021 Portugal en Italië. Daarnaast ook twee keer tegen Engeland gespeeld in 2018 en beide keren gewonnen. Engeland kan alleen Duitsland, Italië en twee keer België voorleggen. En daarvan heeft Engeland alleen van Duitsland gewonnen.

21 september 2021 om 13:43

@BF-1994 hoezo aan het beledigen? Puig is alweer 22 jaar. dan kan je toch niet meer met zo een onderontwikkeld lichaam rond lopen in het topvoetbal?

21 september 2021 om 13:44

@lierse1997 en hoeveel van die wedstrijden heeft Belgie gewonnen?

21 september 2021 om 13:46

Onderontwikkeld en midgetgolf en meneer heeft het over niet beledigen hahah. Je bent inderdaad beetje diepgeraakt omdat niet iedereen veren in de kont van koeman steekt. Misschien ben jij wel onderontwikkelt, of is dat geen mogelijkheid? Misschien kan jij hem met jou ontwikkelde lichaam het een en ander leren over topsport aangezien hij wel prof is en jij niet zal jij vast meer weten. Bruh ahhaha

21 september 2021 om 13:49

@BF-1994 dat is niet beledigend nee. ook jij ziet toch dat Puig een kinderlichaam heeft mag ik toch hopelijk wel aannemen. ik ben in ieder geval nog niet zo onderontwikkeld dat ik denk dat je met een elftal vol jeugdspelers en Europese subtoppers het serieus Bayern kan lastig maken en ook maar een moment mee gaat doen om de prijzen in Laliga.

21 september 2021 om 13:51

Volg jij het EK en WK eigenlijk een beetje? In 2018 gewonnen van Brazilië en twee keer van Engeland en dan verloren van de latere winnaar Frankrijk en in 2021 gewonnen van Portugal en verloren van de latere winnaar Italië.

21 september 2021 om 13:53

@lierse1997 ik volg het WK en EK wel, maar ik ben een Nederlander dus ik onthoud dat eerder dan wat de andere landen hebben gedaan een paar jaar geleden op zo een toernooi omdat die andere landen me niet zoveel interesseren. mits het echt een memorable wedstrijd is zoals die wedstrijd waarin Duitsland Brazilie helemaal van de mat afveegde met geloof ik 7-1 of die wedstrijd van Frankrijk waarin Zidane praktisch in zijn eentje Brazilie op de knieen kreeg. een wedstrijd die ik me van Belgie herinner is die tegen Japan, toen Fellaini erin kwam en het tij keerde tegen die kleine Japanse verdedigers en de wedstrijd tegen Argentinie onder als ik me niet vergis Wilmots, toen Belgie amper weerstand bood. Daarom hebben ze volgens mij toen Martinez aangesteld na die wedstrijd

21 september 2021 om 13:55

Nog een strawmen, ik heb het geen enkel moment over bayern lastig maken gehad. En nee hij heeft geen kinderlichaam, je bent wel beledigend want je hoefde er niet bij te zeggen dat hij beter mdiget golf kan spelen, dat is inderdaad beledigend.

21 september 2021 om 13:57

@BF-1994 ik ken zelf geen volwassen mensen met een Puig lichaam. sorry voor mijn midget golf opmerking, die was dan misschien misplaatst als die als beledigend wordt gezien, maar ik vind iig niet dat hij een lichaam heeft voor de topsport en hij is alweer 22 jaar. wil hij stappen maken dan moet hij echt het krachthonk in imo en wie weet waar zijn top dan ligt

21 september 2021 om 14:05

@japie_krekel ''ik ken zelf geen volwassen mensen met een Puig lichaam'' Zal ik je wat leuks vertellen, die kleine dwerg van PSG die gezien wordt als de beste ooit is net zo lang als Puig. Allebei 1.69. Iniesta en Xavi zijn max 2 cm groter. Iniesta is 1.71 en Xavi is 1,70. Ga nou niet doen alsof alle voetballers 1.90 moeten zijn ofso. En wil niet zeggen dat Puig van het zelfde niveau is maar ik wil gewoon aan tonen dat lengte (dat gene waar jij hele tijd om schreeuwt) helemaal niet altijd belangrijk is. Vooral als je technisch heel sterk bent.

21 september 2021 om 14:08

@barcalover123 ik ga echt niet iemand afrekenen op zijn lengte want daar heb je geen invloed op. op spiermassa kweken heb je wel invloed, dus daar kan hij gewoon aan werken. ik heb nergens iets gezegd over zijn lengte, ik had het over zijn fysieke kracht of eigenlijk het gebrek daaraan. Messi, Xavi en Iniesta waren wel klein en misschien geen grote krachtpatsers maar ze hadden wel een ontwikkeld lichaam

21 september 2021 om 14:09

Het is niet mogelijk on topsport te halen zonder er een lichaam voor te hebben. Feit dat hij een prof is is een heel hard bewijs tegen jou mening dat hij geen lichaam voor topsport heeft. Vind het nogal zinloos om over zijn lichaam te praten eerlijk gezegd. Maar hier zijn we, 2 volgroeide mannen die het over de lichaam van een andere man hebben 😅

21 september 2021 om 14:13

Vind het een beetje een amerikaanse opvatting van voetbal die zich daar ook vooral met lichaam en sterkte bezig houden inplaats van met techniek en inzicht. En je ziet dat ze bij lange na niet zo goed zijn als de europeze teams die een focus leggen op techniek en inzicht, ongeacht lichaam.

21 september 2021 om 14:13

niet over zomaar een man maar over een topsporter. die keeper Jeroen Verhoeven was ook actief in de topsport. Vind je dan ook dat hij een topsportlichaam had?

21 september 2021 om 14:16

@japie_krekel ''ik ga echt niet iemand afrekenen op zijn lengte want daar heb je geen invloed op'' Met jou valt ook niet te praten he.. Want Iniesta, Xavi en Messi waren krachtpatsers op die leeftijd..? Als je echt Barca kijkt (en we weten allemaal dat je dat niet doet) dan had je kunnen zien dat Puig juist sterk in het ontwijken van duels door de bal slim en snel te laten gaan. Hij is daarnaast ook heel vel en wendbaar. Dus nee jouw argument dat hij krachthonk in moet kan de prullenbak in, ik kan je zo lijstje van 20 spelers opnoemen die zo magertjes zijn of helemaal niet in krachthonk gingen en toch in de top spelen. Zoek anders foto op van Iniesta op die leeftijd. Of die van Messi, of die van Xavi.

21 september 2021 om 14:17

@japie_krekel maar Verhoeven laat dan toch zien dat je topsport ook kan halen zonder het krachthonk in te gaan?

21 september 2021 om 14:19

geef me eens een lijstje van basisspelers bij een Europese topclub met een Puig lichaam dan en niet van 10 jaar geleden want het voetbal evolueert. ik heb het over het hedendaagse voetbal. ik ben heel benieuwd

21 september 2021 om 14:23

Keeper en veldspeler zijn eigenlijk compleet andere taken van sport. Ben je toevallig amerikaan? Dan zou ik je obsessie met lichaam enigzins snappen, want dat zit er daar bij hun echt diep in. Komt goed van pas voor basketbal en american football maar bij voetbal lijkt het heel anders. Waar juist kleine en snelle spelers veel behendiger zijn en vaker ook technischer zijn

21 september 2021 om 14:27

@barxa messi zou ik niet in die categorie gooien, die heeft altijd al boomstam benen gehad, ziek grote quads en kapot sterk op zijn benen eigenlijk. Maakte hem zo belachelijk goed in zijn prime, hij kan een krachtduel aangaan maar was even slim om een duel ook uit de weg te gaan. Bovenlichaam wel magertjes. Maar bovenlichaam is niet zo van belang voor voetballers.

21 september 2021 om 14:28

Nee, ik ben geen Amerikaan maar als je naar de Europese topclubs kijkt zie je amper fysiek zwakke spelers lopen. Daar worden spelers gewoon het krachthonk ingestuurd, ook de technische spelers

21 september 2021 om 14:31

Maar goed heb veel te veel over lichamen gepraat. Meer dan ik had voorspeld in een artikel waar het gaat om een coach 😂.

21 september 2021 om 14:39

Voetbal evolueert maar jij denkt dat elke team nu 11 krachtpatsers heeft in het basiselftal? Foden en Puig verschillen 2cm van elkaar en 3 kilo. Vinícius ook geen krachtpatser en moet vooral van zijn snelheid en techniek hebben. Dembele ook geen krachtpatser maar moet vooral van zijn snelheid hebben. Roberto ook geen krachtpatser en krijgt keer op keer kansen van Koeman terwijl Roberto ook gewoon echt niet kan voetballen. Pedri ook geen krachtpatser, Joao Felix ook hij is geen krachtpatser. Havertz en Mahrez ook heel mager net als Ziyech. Allemaal spelers die het vooral spelen in de top omdat ze of heel technisch, slim of snel zijn. Niet omdat ze hele tijd in krachthonk staan.

21 september 2021 om 14:47

Is dat zo? Waar heeft Engeland het dan zoveel beter gedaan? Want volgens mij hebben ze elke ontmoeting met België op een eindtoernooi gewoon verloren. Die hebben volgens mij geen wedstrijd tegen een topper gewonnen

21 september 2021 om 14:50

Portugal en Italië op het ek, Brazilië en Frankrijk op het wk. 4 teams die onder de favorieten werden geschaard op de respectievelijke toernooien vs een uitgeblust Duitsland waar niemand rekening mee hield, Ukraine, Kroatië en Colombia... kom nou Japie

21 september 2021 om 14:59

@barcalover123 jij gaat nu spelers die op de flank staan ook vergelijken met een speler die in de as speelt en veel meer in de duels komt. op het middenveld heb je meer verdedigende taken uit te voeren dus dan moet je ook op fysieke kracht duels kunnen winnen. Pedri is idd ook geen krachtpatser maar die jongen is net 18 jaar en heeft nog de tijd om aan zijn lichaam te werken. Puig is alweer 22 jaar, wat heeft hij dan in al die jaren zitten doen?

21 september 2021 om 15:21

Oké ik ben klaar Japie. Jij vraagt letterlijk om spelers in de Europese top. Ik kom daarmee en dan kom je nu opeens met ja vergelijkt Flank spelers met spelers in de as..

21 september 2021 om 15:23

Japie,

Koeman is gewoon een nietsnut en al douw jij een hele pauw in zijn anus, dat zal er niets aan veranderen. Bij bijna al zijn clubs een bewezen slechte people manager. De enige die hij wel kon managen was Depay en daarom wilde hij hem meteen naar Barca halen. Maar zelfs Depay is Europese subtop. Alleen Nederlanders zien hem en Frenkie als wereldtop.

21 september 2021 om 16:10

@barcalovers123 jij snapt toch ook wel dat ik doel op spelers op dezelfde positie van Puig? wie weet staat er ergens ook een fragiele keeper op goal in de Europese top maar dat is toch geen vergelijking? dat is een hele andere positie waar hele andere taken aan verbonden zijn

21 september 2021 om 16:11

@garrincha10 tja, dat hoorde ik ook over Valverde en Setien, maar als het 3 trainers op rij niet lukt jullie onrealistische verwachtingen in te lossen denk je dan zelf ook niet dat het grotendeels aan het gebrek aan kwaliteit in de selectie ligt?

21 september 2021 om 16:24

Valverde heeft het gewoon goed gedaan op zich. Die had tenminste een bepaalde tactiek die werkt. Of het was wat we het liefst zouden willen zien is wat anders. Bij Koeman werkt niks: beoogde tactieken die totaal niet uit de verf komen. Ik weet daarom ook zeker dat Valverde tactisch veel sterker is dan Koeman. Welke onrealistische verwachtingen heb jij het steeds over eigenlijk? Denk je serieus dat wij elk jaar een Treble verwachten? We willen fatsoenlijk voetbal zien, daar begint het mee. En dat lukt Koeman gewoon niet. Omdat hij tactisch zwak is, is geen goede peoplesmanager en weet niet eens de juiste poppetjes op de juiste plek zetten. En dan kan heel voetbalzone hier gaan lullen dat het een selectie van niks is, maar nog altijd veel meer kwaliteit dan wat een Granada heeft rondlopen.

21 september 2021 om 17:10

Volgens die theorie zou er nooit meer een betere club van een mindere club kunnen verliezen. Barca zal nu eenmaal veel meer punten gaan verspelen dan een Real en Atletico met deze selectie. Ik vind Barca een nare, onsympathieke club geworden en ze moeten gaan uitkijken dat ze niet zoals een Arsenal straks helemaal weg gaan zakken

21 september 2021 om 12:32

Ik denk niet dat ze verwachten dat de opvolger het veel beter gaat doen. Laporta wil gewoon alles wat nog te maken had met Bartomeu eruit hebben en opnieuw beginnen met nieuwe mensen. Valt wel te begrijpen maar fair naar Koeman is het zeker niet nee

21 september 2021 om 12:47

Koeman heeft zijn eigen ruiten ingeslagen, hij heeft in feite gezegd dat zijn spelers shit zijn. Bovendien is hij aansprakelijk voor de nieuwe aankopen. Ze zijn zo geschokt op het moment dat ik denk dat ze niet eens beseffen hoe wanhopig hun situatie is geworden, zelfs nu ze vasthouden aan de hoop om de competitie te winnen, maar met Atletico en Real Madrid die het beter doen, en met Sociedad, Valencia en Sevilla boven hen en aantoonbaar betere teams dan zij, dan als ze dit seizoen niet eens in de top 4 eindigen, en het CL-kwalificatiegeld gaan missen dan zijn ze in serieuze serieuze problemen.

21 september 2021 om 13:01

Zo erg is het allemaal niet. Atletico en Real ok, maar Valencia, Sevilla en Real Sociedad kunnen ze echt wel mee strijden. Sociedad hebben ze laatst van gewonnen. Koeman heeft heel veel pech met blessures thats it.

21 september 2021 om 13:03

Ik vind 1 van de slechtste punten aan Koeman als trainer dat ie bij tegenwind snel naar de spelers gaat wijzen...deed ie aan het eind bij Ajax en heb ik m vaker zien doen.
In dit geval vind ik het echter terecht dat hij de overdreven verwachtingen van het Barca publiek en de media probeert e temperen door erop te wijzen dat ze niet meer hetzelfde niveau spelers hebben als het grote barca van 8 jaar geleden.
Ik vind overigens dat er nu in Barcelona precies hetzelfde gebeurd als bij vele topclubs na een succesperiode. Verwachtingen zijn belachelijk hoog, gouden generatie is oud en weg, er worden bokkensprongen gemaakt om het succes vast te houden (lees gekke transfer voor teveel geld, veel trainerswissels) maar uiteindelijk kun je de natuurlijke neergang niet tegenhouden.
We hebben dit bij Ajax gezien, bij AC Milan, bij Manchester United....het is bijna niet te accepteren voor het verwende barca publiek, maar de neergang gaat echt nog wel een aantal jaar duren ben ik bang. Daar veranderd ook een Laporta of al die zogenaamnde supertrainers die hij voortselt (xavi?? Martinez???) helemaal niks aan.

21 september 2021 om 13:03

Dat is het zieke van Laporta. Bartomeueeft zon beetje alles verkeerd gedaan maar Koeman aanstellen was een goede zet. Clubman die Messi weer tevreden en aan de gang, een prijs pakte en tot speelronde 34 meedeed om de titel tegen alle verwachtingen in. Als Laporta echt van hem af wil en Koeman niks vind dan zou hij de naam van Cruyff nooit meer in zijn mond mogen nemen

21 september 2021 om 13:09

De verwachtingen dat Barca geen titel zou pakken kwamen ook door de slechtste start in meer dan 10 jaar onder leiding van diezelfde Koeman. Zonder blessures en met Messi. Juist toen Barcelona de titel weer kon oprapen kon er niet gewonnen worden van Granada, Levante, Celta, Real Madrid en Atletico. Dus laten we niet doen alsof Koeman vorig jaar een wereldprestatie heeft geleverd

21 september 2021 om 13:12

Had er ook mee te maken dat messi toen nog geen mentale switch had gemaakt, die wilde toen nog weg. Kunnen we gelijk afvragen van hoeveel het met messi te maken had dat barca weer mee deed en hoeveel met koeman.

21 september 2021 om 13:20

Mancunianb: dat Barcelona vorige seizoen nog een prijs pakte en tot speeldag 34 mee deed voor de titel was vooral te danken aan Messi. Niet aan Koeman.

Want dat was het Barcelona van de afgelopen jaren: het presteerde bij de gratie van Messi.

Je ziet nu al het immens verval bij een Barcelona zonder Messi. Koeman zijn transfers zoals Depay en De Jong brengen nog geen 10% van wat Messi bracht. Maar hey, volgens velen hier moest Messi al aan het begin van vorig seizoen vertrokken zijn toch?

Op de vraag hoe je die 40 goals en 20 assists dan zou opvangen, kreeg je wel nooit een antwoord...

21 september 2021 om 13:21

Clarkkent, jouw comment is 100% spijker op de kop. Clubs hebben pieken en dalen, je zou verwachten dat management er een keer van leert en slim beleid voert in plaats van geld over de balk smijten in de hoop er nog iets van te maken. Verder heb ik weinig aan je toe te voegen want het is helemaal waar wat je zegt.

21 september 2021 om 12:33

Helemaal eens met jou. Alleen wil ik aan dat rijtje spelers die je noemt nog wel Ronald Araujo toevoegen, dat is wel echt een jongen die met de passie speelt die bij een club als Barcelona nodig is. Zie ook gisteren weer.

21 september 2021 om 12:35

Ja dat is een goed talent, Pedri en Fati natuurlijk ook, maar dan nog zijn dit spelers die niet voor niks het stempel talent hebben. Mag je nog niet van verwachten dat ze het team op sleeptouw nemen

21 september 2021 om 12:39

Pedri heeft nog niks bewezen in tegenstelling van Frenkie.. tenzij je de olympische spelen wil meetellen

21 september 2021 om 12:47

Pedri is beter dan frenkie. Laat in veel wedstrijden meer zien dan hem. Is een stuk getalenteerder. Kan beter dribbelen in de kleine ruimte, beter voorwaarts combineren, hij moet nog wel zijn lange pass verbeteren/erin krijgen. Dat doet hij weinig.

21 september 2021 om 12:55

Wat heeft Frenkie nou concreet bewezen dan? Op de leeftijd van Pedri nu zat Frenkie net bij het eerste van Willem 2 waarna hij nog anderhalf jaar bij Jong Ajax zat. Pedri is nu al de beste middenvelder van Barcelona en basisspeler bij het Spaanse elftal, zolang die jongen niet te vroeg opgebrand wordt door trainers zal er in de toekomst geen maat op hem staan.

21 september 2021 om 12:57

Als je nou eens gister naar Frenkie kijkt. die verzuipt ook. die zal nou eens nooit als het tegen zit de kar trekken

21 september 2021 om 13:07

Frenkie is een nuttige, degelijke teamkracht bij Barca maar daar is alles mee gezegd. Voor die 86 miljoen had je drie goede spelers kunnen halen die waarschijnlijk net zoveel inbreng hadden gehad als Frenkie

21 september 2021 om 14:11

Fati zou ik niet op rekenen. Als je hoort wat voor een ellende hij met die knie heeft meegemaakt... Sierd somde het laatst op en het was echt veel erger nog allemaal dan ik dacht. Was wel een groot talent, natuurlijk. Maar zou niet meer durven te stellen dat hij dat nog steeds 'is'.

21 september 2021 om 12:33

En nog een domme uitspraak die elke keer gedaan wordt. Nogmaals, nauwelijks iemand verwacht een ‘kampioenskandidaat’, maar wat Koeman laat zien is gewoon beneden niveau. Dat begon vorig jaar al met de slechtste start in jaren. Daarnaast laat Koeman zien ook geen duidelijke spelopvatting te hebben, dringt aan op spelers als Luuk de Jong (en Wijnaldum). Als laatste ontbreekt elke vorm van zelfkritiek bij de beste man. Het ligt aan alles en iedereen behalve hemzelf. Gisteren was volgens Koeman ook ‘het beste wat Barca kon bieden’..

21 september 2021 om 12:38

Domme uitspraak? Iemand mag hier toch gewoon zijn mening geven? En bovendien is het geen domme uitspraak, want de leiding verwacht wel degelijk dat Barca kampioen wordt. Die denken niet o prima als je dit jaar 3e wordt.

21 september 2021 om 12:44

Jazeker een domme uitspraak. Puur omdat er niemand van de club heeft gezegd dat Barca kampioen moet worden. Het is dan ook geen mening meer..

21 september 2021 om 13:14

De leiding heeft expliciet naar buiten gebracht dat ze niet verwachten kampioen te zullen worden.

Er moet een prijs gewonnen worden en dat is de beker ook. Maar veel belangrijker is de stijgende lijn die in het voetbal moet zitten. Als Barça 2e of 3e wordt met attractief en aanvallend voetbal en we de beker in de wacht slepen, dan zit Koeman gewoon goed.

21 september 2021 om 13:25

Jij zit in de bestuurskamer?
Wat er intern wordt besproken dat weet niemand hier.
Daarnaast een club als Barcelona speelt toch altijd om het kampioenschap. Daar zeg ik niks vreemds. Het zou toch ook vreemd (zo niet onmogelijk) zijn als ajax of psv naar buiten zouden treden met de mededeling dat ze niet om het kampioenschap zouden spelen. Je bent het, no matter what, aan je stand verplicht om voor het kampioenschap te gaan. Het grote Barcelona kan toch niet met hangende pootjes zeggen laat 1 van de 2 clubs van Madrid maar kampioen worden. Dat met alle perikelen en rivaliteit daar in Spanje. En als het ze niet uitmaakt, waarom dan al die berichten dat koetje wordt ontslagen...

21 september 2021 om 13:43

Maar hoe kan je een stijgende lijn verwachten als Messi en Griezman vertrekken en je geen budget krijgt om ze te vervangen. Een stijgende lijn met Luuk de Jong ipv Messi. Hoe dan? En ja, dan moet ie Luuk niet halen, maar met een andere transfervrije aanvaller kom je niet veel verder. Zolang de zaken achter de schermen niet kloppen en ze daar niet leren dat je geld wat er niet is niet moet uitgeven wordt het nooit meer wat. Overigens is Koeman ook geen toptrainer, maar dat was Luiz Enrique ook niet tot ie opeens Messi en Iniesta in z'n team had.

21 september 2021 om 12:42

Verwacht niemand dat ze voor de titel meevechten maar bovenin moet wel te doen zijn,Spel is niet om aan te zien en komt ie ook nog is met luuk de jong aan.Verdien je het om ontslagen te worden…..Frenkie noemen maar geen Pedri?? Die is hem al allang voorbij.Zie je maar dat mede dankzij Messi ze als kampioenskandidaat werden gezien.

21 september 2021 om 12:50

Ik zou er als Koeman niet om rouwen. Laat ze bij Barca maar verdrinken in hun zee van illusies en pak je gewoon je lekkere dikke afkoopsom mee. Iedere weldenkende club zal begrijpen dat met deze Barca selectie geen eer te behalen valt dus Koeman komt heus wel weer aan een leuke job

21 september 2021 om 13:08

Hier herken je een kleine club, of een club waarvan de leiding de realiteit niet (wilt) zien…. Barca is na jaren wanbeleid en zichzelf doodgebloed, terug bij af en daar hoort een andere status bij en dus ook eentje die niet alles meer makkelijk wint… deze berichten zijn gewoon een indicator dat de club nog heel, heel lang nodig zal hebben terug te keren naar de absolute top en dat het wanbeleid - maar nu door korte termijn visie - doorgaat

21 september 2021 om 13:10

Niemand is groter dan de club, dat was Messi niet, en zeker niet Koeman. Koeman gedraagt zich alsof hij de enige is die Barca uit het slop kan halen.

21 september 2021 om 13:12

"het is een zooitje met een overload aan spelers die bij Sevilla niet eens in de basis zouden staan."

Noem dan een team dat er slechter voor staat dan Barca. Sevilla heeft een leuke ploeg, misschien geen wereldtoppers maar is meer een team met meer succes en meer beleid dan bij Barca....

21 september 2021 om 13:13

Niet kampioenskandidaat, nee. Maar wel een trainer die niet zegt dat dit het beste is dat Barça kan leveren.

Koeman heeft een aantal belangrijke dingen goed gedaan, maar tactisch gezien stelt het bar weinig voor. Daar kun je redenen voor bedenken, maar ook vorig jaar zijn er meerdere tactische flaters begaan en je kunt een nipt gelijkspel op Granada, waarbij je tactiek bestaat uit de bal in de 16 slingeren (14/54 voorzetten waren goed) en twee centrale verdedigers naast Luuk de Jong zetten, niet afdoen met "we kunnen geen tiki taka meer spelen".

Koeman heeft gister letterlijk gezegd dat hij hier niets beters van kan maken. Daarmee heeft ie in ieder geval een deel van z'n graf zelf gegraven. Want er vallen echt wel betere dingen te doen met dit team, dan het voetbal dat we dit seizoen hebben gezien.

21 september 2021 om 13:24

@almogaver: hoe bedenk je het ook om met jongens die van kleinsaf aan getraind zijn om tot aan de kleine rechthoek te combineren ineens met 'de lange bal' te gaan spelen en blind voorzetten in de 16 te pompen?

Dat lukt je gewoon niet omdat de jongens die achter 'de beste kopper ter wereld' staan, zo niet zijn opgeleid. DIe zijn gewoon om altijd de voetballende oplossing te zoeken. Het feit dat er dan 'maar' een L. De Jong bijkomt, is alvast geen bijkomende motivatie om voetballend DNA te verloochenen.

21 september 2021 om 17:20

Het is een zooitje inderdaad, maar van Granada hoor je gewoon te winnen..

Man o man. Klote voor Koeman als het toch vroegtijdig gebeurd. Ik gun hem de wereld, maar niet zo'n flutelftal waar hij iedere keer op de proppen mee moet komen omdat de club niet beter heeft. Al zijn toekomstige opvolgers gaan het hier echt niet beter doen. Dit kan jaren duren.

21 september 2021 om 12:43

Ja en helft van die flut team zijn zijn transfers.Effe met depay,Luuk,dest en García aankomen…

21 september 2021 om 12:49

Een depay en garcia vind ik wel slimme aankopen gezien ze transfervrij zijn. Weinig verdere opties toch? Alleen dest vind ik wel matig gezien het geld dat ze uitgaven. Luuk zou normaal als pinchitter best kunnen werken maar door blessures speelt hij nu meer dan hij moet doen

21 september 2021 om 13:04

Depay twijfel ik bij maar García is pure middelmaat,Alleen teruggehaald omdat ie in la masia speelde.

21 september 2021 om 13:45

Als Koeman ook gewoon spelers van 180 miljoen had kunnen halen denk ik zomaar dat ie andere spelers had gehaald. Zat Dest er trouwens niet eerder dan Koeman of ben ik aan het dementeren.

21 september 2021 om 15:14

Je bent aan het dementeren,Dest kwam 10 dagen nadat Koeman bij barca kwam en waarom middelmaat aan je team toevoegen als het wemelt van het middelmaat? Omdat ie o zo graag met 3 Cv’s wil spelen.Nog is extra financiën ook

Was te verwachten maar ze moeten wel komen met iemand die verbetering brengt. Verliezen van bayern kan, en mag. Maar je kan niet zeggen dat ze een minder team dan granada hebben. Ze hebben sowiezo materiaal on champions league voetbal te halen, ik twijfel echter of dat ze gaat lukken als ze op zelfde been verder gaan.

21 september 2021 om 12:29

Ieder club verliest toch wel eens van een tijdrekkend toneelspelend Granada? Als je dan ook nog een scheids hebt die vrije trappen mee geeft voor schwalbes en tegen geeft als je zelf in een sandwich terecht komt en 4 minuten extra tijd rekent terwijl hij wel 20 minuten moet geven dan valt er toch ook niks te halen?

21 september 2021 om 12:35

Jep kan, als je echter zo kansloos verliest van bayern en dan ook nog zo op je bek gaat tegen granada is het een opstapeling. Komt bij kijken dat als het kon dan had laporta koeman waarschijnlijk al ontslagen. Ik heb het idee dat ze gewoon wachten op de juiste man.

21 september 2021 om 12:42

Alleen duurt het bij Koeman al anderhalf jaar. Dat Messi twee maanden buitenaards was waardoor ze plots nog dicht bij Real en Atletico kwamen, verandert daar niet al te veel aan.

Ik draag barca een warm hart toe maar ik hoop nu echt dat ze een vrije val maken. Zeker als Koeman weg moet. Je kan van geen enkele trainer verwachten dat ze net deze selectie om de prijzen mee spelen.

21 september 2021 om 12:32

Niemand maar ook dan niemand verwacht dat Barca voor prijzen gaat spelen. Als je denkt dat Koeman ontslagen wordt omdat hij niet voor de prijzen speelt dan ben je gewoon blind. Zowel de fans hier, als in Spanje, als de spelers en het bestuur beseffen goed dat de club in overgangsperiode zit.

21 september 2021 om 12:42

Tsja, wat is de reden dan? Materiaal is matig tot slecht, geld is er niet, backing vanuit bestuur is er niet. Dan heb je mensen die zeggen dat ze tegen Bayern geen schot op doel lossen; die willen dus liever de 8-2 terug ofzo? Nu Messi weg is, is Barcelona gewoon écht matig. Ik ben ervan overtuigd dat Porto/brugge/ajax, dus clubs uit de mindere leagues, gewoon winnen van het huidige Barcelona. Zeker zonder Fati/dembele/pedri.

21 september 2021 om 12:46

Maar waarom gaat het bestuur dan toch besluiten om Koeman te ontslaan? Koeman heeft bewezen met een team in opbouw en beperkte middelen prima uit de voeten te kunnen (referend aan periode feyenoord) . Maar hij moet daar wel de tijd voor krijgen. dan kun je zeggen barca is anders feyenoord. ze ondergaan toch dezelfde periode door op dit moment. Maar omdat iemand persoonlijk vind dat een trainer wegmoet en dus niet luisterd naar het bestuur volgens jou, moet Koeman weg. Al zet je Pep voor de groep gaat dit geen verandering brengen denk ik. ik heb vooral het idee dat Laporta niet aan barca denkt maar aan zijn eigen CV.

21 september 2021 om 12:49

Je kan wel blijven schrijven dat Barca in een overgangsperiode zit die door iedereen binnen de club begrepen dan wel beseft wordt. Vooralsnog regeert de chaos bij Barcelona. Er is niets aan visie bij deze club op het moment aanwezig. Wel rancune, want alles wat er onder Bartomeu is gedaan moet zo spoedig mogelijk gewist worden. Dan leidt het wel lekker af om Koeman verantwoordelijk te houden voor hoe er wordt gevoetbald. Ik geef het je op een presenteerblaadje, een andere trainer verandert er met deze spelersgroep helemaal niets aan.

21 september 2021 om 12:57

Omdat het veldspel met de maanden slechter wordt. In het begin was er nog redelijk voetbal, halverwege schakelde hij naar dat 5-3-2 systeem en nu zitten we naar een Barcelona-variant van Stoke City te kijken. En dat alles met matige resultaten.

21 september 2021 om 13:03

Alleen verloren van Bayern. 2x gewonnen en 2x gelijk, tegen Granada en Bilbao (met 10 man). Zo slecht is dat toch niet? Is gewoon wat je kan verwachten van het huidige team. Plek 3 in Spanje en als het tegenzit ga je er uit in de CL dankzij Benfica. Weet je wat ze moeten doen? Eens een seizoen lang accepteren dat ze in de shit zitten en dan volgend jaar maar weer kijken. Dan heb je Fati, Pedri, Araujo weer een jaar verder en kan je altijd nog een nieuwe trainer erin gooien. Geen enkele nieuwe coach wil je toch opzadelen met deze puin? Xavi is kansloos als hij de job krijgt.

21 september 2021 om 13:08

1 simpele reden. Koeman is niet goed genoeg. Als een speler niet meer start is het niet omdat ze denken dat hij per se 50 goals moet maken, nee soms is een speler gwn niet goed genoeg. En koeman is niet goed genoeg voor barca punt

21 september 2021 om 13:08

Real Madrid had vorig jaar ongeveer 60 blessures en toch konden die meedoen voor de titel. En dat kon Koeman met Messi bij lange na niet. Even naderden ze door een uitzonderlijke Messi, maar toen het moest gaven ze het ook weg. Ze moesten vorig jaar al accepteren dat ze in de shit zaten. En daarnaast moeten ze ook nog eens accepteren dat ze ondertussen werkelijk schandalig slecht voetballen.

21 september 2021 om 13:10

@ajaxf1 omdat we de laatste maanden alleen maar slechter en slechter zijn gaan presteren? Zijn we de laatste 4 wedstrijden van het vorige seizoenen vergeten? Het spel ziet er echt niet uit en hij valt publiekelijk zijn spelers en selectie aan.

Wanbeleid, ongekend. Een nieuwe trainer zal het met dit materiaal en deze omstandigheden niet beter doen. Mijn symathie verdwijnt wel een beetje. Zonde van een mooie club als Barca!

21 september 2021 om 12:43

Niet alleen van het bestuur maar ook van Koeman. Een nieuwe trainer zou tenminste met een normale haalbare tactiek komen.

21 september 2021 om 12:49

Ik zie het niet eens gebeuren hoor. De club staat er financieel zo slecht voor, die kunnen de afkoop aan Koeman al niet betalen, laat staan het geld wat je nodig bent om een nieuwe coach aan te stellen.

21 september 2021 om 13:30

Koeman doet het erg slecht, valt meer uit te halen Barca had kampioen moeten worden maar door Koeman zijn wissels tactisch blunders zijn ze de titel misgelopen.

21 september 2021 om 14:39

@aqua1 - Had kampioen moeten worden? Op basis waarvan? De hele reden dat je nog enigszins mee hebt gedaan, is omdat Messi Laliga voor de zoveelste keer aan flarden schoot. Dat is uberhaupt de enigste reden dat ze nog Champions League spelen dit seizoen. Nu zeg ik niet dat Koeman alles goed doet, maar deze selectie waarborgt totaal geen balans. Kwalitatief is het daarnaast ook niets waar een Europese subtopper wakker van hoeft te liggen. Dat is simpelweg waar dit Barcelona staat momenteel. Het grote verschil is dat ze dit jaar geen speler hebben die continu drie man bezighoudt en daarnaast de competitie aan flarden schiet.

Nou, weet niet wat de mensen hier op het forum van Koeman vinden, maar is dit geen middelmatige coach? Ik bedoel bij Ajax won hij veel, maar Frank de Boer heeft ook veel gewonnen bij Ajax en Frank is gewoon uiteindelijk een slechte coach. Daarnaast een Copa del Rey bij Valencia en Barca. En bij Benfica een nietszeggende beker. Bij NLs elftal deed hij het prima, maar ten opzichte van zijn voorgangers kon het niet slechter. Daarnaast gekeken naar zijn erelijst en die is ook niet echt denderend. Ik verwijt dit hele gebeuren bij Barcelona niet aan Koeman, maar zijn imago wordt er niet beter op...

21 september 2021 om 12:33

Nouja, het Nederlands elftal uit een dal trekken doe je niet zo maar. Daarnaast heeft hij bij Feyenoord aangetoond goed met de jeugd om te kunnen gaan. Iets wat ze bij Barcelona ook kunnen gebruiken, maar waar hij nu waarschijnlijk niet de kans voor krijgt.

Wat het bestuur doet is eigenlijk ronduit schandalig. Als Koeman zijnde zou ik alleen blijven zitten voor die ''oprotpremie'' van 6 miljoen.

21 september 2021 om 12:35

Ik vind Koeman geen middelmatige coach. Zeker niet sinds zijn tijd bij Feyenoord. Echter zou ik hem ook niet zetten de rijtje Tuchel, Pep, Simone, Klopp.

21 september 2021 om 12:39

Koeman is denk ik een prima coach voor een subtopper zonder al te veel druk. Neem een Southampton bijvoorbeeld. Zodra de verwachtingen iets omhoog gaan (Everton/Barcelona/Valencia/Benfica) zakt hij door het ijs. Het Nederlands elftal was een goeie prestatie, alleen ook daar waren de verwachtingen enorm laag.

21 september 2021 om 12:52

Exact. Want een andere coach zou het geweldig doen met dit povere Barca materiaal. Ze mogeb daar al hun handjes dicht knijpen als ze vierde weten te worden

21 september 2021 om 12:58

Ochjee, Japie. Op jou ga ik eigenlijk helemaal niet in want of je begrijpt het niet of je wilt het niet begrijpen.

21 september 2021 om 12:59

Een tuchel, Flick, Nagelsmann, Conte of Klopp zou er echt wel iets van kunnen maken ja. En die zijn ook allemaal klein begonnen, dus er lopen er nog wel rond bij de kleinere clubs.

21 september 2021 om 13:03

@Barcs--070 ik begrijp het heel goed. Barca is een club die al jaren hun beleid baseert op zwaar onrealistische verwachtingen en de beleidsbepalers laten al jaren hun oren hangen naar de eisen van onrealistische supporters die het spoor volledig bijster zijn. Barca gaat straks lekker Arsenal achterna en Koeman vind wel weer ergens een leuke job

21 september 2021 om 13:05

@Lierse1997 Allemaal trainers op Nagelsmann na die met de cream of the crop spelers uit de internationale top werken. Ik geloof er helemaal niks van dan die meer uit dit matige Barca materiaal zouden halen

21 september 2021 om 13:10

Dan is er zoals gewoonlijk geen discussie mogelijk.

21 september 2021 om 13:27

Ik zeg exact net zoveel als jou in mijn reactie. Jij stelt die coaches hadden hier meer uitgehaald, ik stel die hadden hier niet meer uitgehaald. Uiteindelijk zijn we beiden aan het speculeren op basis van ons eigen gevoel

21 september 2021 om 13:30

@japie: Klopp, Tuchel, Nagelsmann zijn allemaal bij kleinere clubs, niveau Mainz, gestart en hebben zich opgewerkt. Met andere woorden, ze hebben bewezen dat ze met 'minder' kwaliteit boven verwachting kunnen presteren.

Op die manier hebben ze ook afgedwongen dat ze nu met 'the cream of the crop' mogen werken. Al heeft Klopp die 'cream of the crop' grotendeels zelf ontwikkeld want spelers als Mané, Van Dijk, Salah, Robertson,... waren geen absolute topspelers toen ze arriveerden bij Liverpool.

Koeman heeft vooral kunnen teren, zoals de meeste van de Barcelona trainers van de afgelopen 3/4 jaar, op de gratie van Messi.

21 september 2021 om 13:40

@thenry_228 ja, want Koeman heeft zich niet opgewerkt via een Feyenoord wat praktisch failliet was en een uitgekleed Southampton, clubs die onder hem tot grote hoogte stegen

21 september 2021 om 13:41

@japie We kunnen toch niet gaan ontkennen dat teams zoals Atlanta, Leipzig, Leicester, Sevilla etc de laatste jaren met nog minder middelen relatief beter voetbal laten zien dan het huidige Barca. Kwaliteit is een hele bepalende factor natuurlijk, maar juist om kwaliteit te verbloemen moet je sterk zijn op de tactische en mentale aspecten. Ik zie daar nog te weinig van terug. Ik zeg niet dat een willekeurige andere coach het veel beter gaat doen. Maar het is zeker wel mogelijk om meer uit Barca te halen dan dat ze de laatste tijd laten zien. Ik heb tegen Bayern bijvoorbeeld een elftal gezien dat er verloren bij liep. Ook voor dit Barca is er een ondergrens.

21 september 2021 om 13:42

@japie; de prestaties van Koeman bij Feyenoord waren uitstekend. Southampton had daarvoor ook al Pochettino die het uitstekend deed he. Maar vergelijk je nu serieus de kwaliteiten van Koeman met die van Nagelsmann, Klopp en Tuchel?

21 september 2021 om 13:46

@silvacity ja, dat klopt en die clubs doen toch ook niet mee om de titel en die verliezen toch ook gewoon van een Bayern in de CL?

21 september 2021 om 13:46

Nee want hetzelfde werd gezegd over Tuchel bij Chelsea. Er viel niet meer uit te halen dan Lampard deed want wie kan er nu een hecht team smeden van zo een bij elkaar gekocht zooitje. Tuchel deed het in ongeveer een maand of twee. En dan negeer je het belangrijkste nog. Al die genoemde coaches buiten Nagelsmann zijn absolute topcoaches, iets wat Koeman bij lange na niet is. En ik geloof er wel in dat absolute topcoaches er meer uit kunnen halen dan coaches uit de subtop, daarom zijn het namelijk absolute topcoaches.

21 september 2021 om 13:47

@Barca--070 niet perse maar je kan ook niet dit Barca materiaal gaan vergelijken met het materiaal waar die coaches mee mogen werken. het is volkomen logisch dat die coaches het beter doen bij hun clubs met hun beschikbare materiaal t.o.v. het materiaal waar Koeman mee moet werken bij Barca

21 september 2021 om 13:50

@japie Laat het duidelijk zijn dat ik niet verwacht dat Barca kampioen zou gaan worden. Ieder die dat verwacht leeft inderdaad in een illusie. Mijn reactie staat los van die verwachting en meer in het licht van wat Barca momenteel laat zien. Er is wel degelijk een ondergrens. Je wilt graag ook een bepaalde progressie zien in het spel en het beleid. Als dat niet wordt bereikt dan zal Barca wel echt naar een coach op zoek moeten gaan die de boel op scherp kan zetten en meer uit de selectie kan halen. We hebben bij Chelsea gezien wat een coach wisseling in potentie kan veranderen. Wederom het mentale en tactische aspect.

21 september 2021 om 13:53

@japie; je moest de kritieken op spelers als Christensen, Marcos Alonso, Jorginho, Werner, Rudiger eens lezen vorig jaar. Kijk wat Tuchel puur door middel van tacktiek ervan heeft kunnen maken. Kijk het elftal van Klopp is zn eerste jaar Liverpool eens. Nagelsmann heeft bij Hoffenheim en Leipzig gewoon twee ijzersterke teams gemaakt met veel minder kwaliteit dan Barca, je punt is dus compleet niet juist. Dat doen topcoaches namelijk, die laten zien dat ze er wat van kunnen maken, die schreeuwen niet elk verliespartij dat ‘dit het is en het niet beter kan’.

21 september 2021 om 14:01

@silvacity dat snap ik maar als die progressie wil boeken moeten eerst de belangrijke spelers weer fit zijn en moet je toch echt minder jeugdspelers opstellen. voetbal is niet alleen maar leuk voetballen, daar red je het niet mee. aspecten als ervaring, uithoudingsvermogen, kwaliteit, consistentie en fysieke kracht zijn ook essentieel in je team en dat is het probleem bij Barca. de selectie is volledig uit balans en je speelt bijna met Barcelona B die misschien in de Segunda Division hoge ogen zouden gooien, maar we hebben het over Laliga

21 september 2021 om 14:02

Wat hebben al die trainers bij het verrotte en in vrije val geraakte Barcelona te zoeken? Een club die in elk ander Europees land failliet zou zijn verklaard?

21 september 2021 om 14:04

@Barca--070 dat Koeman vaak een jankbal is ben ik met je eens maar dat Chelsea en Leipzig niet veel completere selecties hadden staan niet. dat waren gewoon uitgebalanceerde selecties met ook een goede leeftijdsverhouding, waar ook ervaring en fysieke kracht in zat bv. Volgens mij deed Klopp het in zijn eerste jaar ook nog helemaal niet zo goed bij Liverpool. Pas later na een aantal flinke financiele investeringen deed hij mee om de prijzen. Als jij voor 85 miljoen een Van Dijk kan kopen is dat natuurlijk anders dan dat je het moet doen met goedkope afdankertjes en transfervrije spelers en jeugdspelers/ Koeman kan helemaal niemand kopen. Ja, de Luuk De Jong categorie maar dat gaat je niet veel beter maken

21 september 2021 om 14:45

@lierse1997 - Het grote verschil is dat dat Chelsea al gepresteerd had en geen spelers zijn kwijtgeraakt die structureel verantwoordelijk waren voor 50 procent van het totale rendement. De situatie van Chelsea vorig jaar is bovendien in niets te vergelijken met de situatie waarin Barcelona momenteel verkeert. Overigens is het ook een klein wonder dat dat Chelsea de Champions League won. Bovenop de disbalans in de selectie, de blessures, de afwezigheid van Messi, de chaotische media, zeer geringe financiele mogelijkheden en de steeds minder wordende vedettes, is de druk op de ploeg en technische staf ongelooflijk voor voetbalbegrippen. Ik vind de vergelijking met Chelsea dus echt een hele slechte. Er is geen enkele coach ter wereld die onder deze omstandigheden foutloos is. Er is paniek bij de club en dat zie je altijd(!) terug op het veld. Koeman zal vast fouten maken, maar ik denk dat de omstandigheden een veel grotere rol spelen dan wat fouten van Koeman waar spelers van kwaliteit wel doorheen kunnen spelen.

21 september 2021 om 14:50

Ik maak geen vergelijking met Chelsea. Ik maak de vergelijking met een situatie waar een andere trainer het zogenaamd ook niet beter kon doen. Je gaat toch niet menen dat je gelooft dat geen enkele trainer het beter zou doen bij Barcelona dan Koeman? Want er zijn twee opties naar mijn idee. Of je speelt mooi voetbal dat Barcelona gewoon is en haalt de huidige resultaten of je speelt lelijk en haalt betere. Maar Koeman speelt lelijk en haalt matige resultaten, dan gaat het gewoon niet goed. En het spel wordt alleen maar slechter.

Koeman is niet de juiste coach, dat laten de resultaten en het veldspel wel zien. Maar dan moet er wel een goede vervanger zijn. En dat is iemand als Xavi of Pirlo totaal niet natuurlijk, dan kun je Koeman beter laten zitten.

21 september 2021 om 12:32

Niemand is met deze selectie de juiste coach. Met zo'n elftal kun je Koeman niks verwijten.

21 september 2021 om 12:38

De juiste coach pompt geen ballen voor de goal. En je zou dat nog kunnen accepteren als de resultaten goed waren, maar dat zijn ze ook totaal niet.

21 september 2021 om 12:44

We kunnen het blijven hebben over de selectie, maar met dat argument maakt het niet uit hoe Koeman presteert. Hij kan dan nooit falen. Er zijn genoeg voorbeelden van teams die beter voetbal laten zien of gepassioneerder spelen met nog minder mogelijkheden. Atlanta en Leipzig zijn hier goede voorbeelden van. Het is echt wel mogelijk om meer strijd in het spel te krijgen. Dat je van Bayern ging verliezen wist je al, maar de manier op... Dat kan echt niet man! Barca heeft naar mijn idee een coach nodig die de boel op scherp kan zetten en met dit materiaal het maximale eruit kan persen. Zoals Lierse zegt moet zo'n topcoach dan wel beschikbaar zijn voordat je Koeman op straat zet.

21 september 2021 om 12:58

@lierse dat was wel het kritiek op guardiola destijds bij barca hahah. Die mensen hebben nu wel hun zin gekregen.

21 september 2021 om 14:53

@lierse1997 - Wie gaat de goals creeeren en maken dan? Mensen gaan wel heel makkelijk voorbij aan het feit dat de ploeg onder hoogspanning staat.

21 september 2021 om 12:35

Daar ben ik het mee eens, Lierse. Koeman is gewoon niet de juiste trainer voor Barcelona. Er moet iemand zitten die tactisch zeer sterk is, en dat is hij niet. Natuurlijk heeft hij een minder team nu Messi weg is, maar er kan echt wel beter gespeeld worden dan wat ze nu laten zien.

Als ik het lijstje met namen vanochtend las, dan vallen Xavi, Pirlo en Cocu voor mij meteen af. De eerstgenoemden hebben amper ervaring en nog niks bewezen en Cocu heeft het niveau ook niet.

Ik denk dat Bielsa qua haalbare optie misschien nog wel het meest interessante is. Die staat voor leuk en aanvallend voetbal, wat men van Barcelona verwacht.

21 september 2021 om 12:39

Iedereen zeg dat steeds de laatste tijd maar Koeman stond juist bekend als een tactisch sterke trainer? Als je zegt dat hij niet een trainer is van mooie aanvallend voetbal dan zou ik het met je eens zijn maar tactisch niet sterk klopt gewoon niet.

21 september 2021 om 12:40

Bielsa past het meeste in het spelletje van Barcelona inderdaad. Conte zal ook totaal anders spelen dan ze in Catalonië gewoon zijn maar hij zal er wel gewoon resultaten aan koppelen.

21 september 2021 om 12:43

Ik vind de selectie zodanig in onbalans dat elke coach die hier aan begint gewoon eerlijk de opdracht moet krijgen dat CL kwalificatie het belangrijkste doel is, oftewel plaats 4.

Er is geen enkele aanvaller wereldtop. De beste is Depay en die is alleraardigst. Een positief lichtpuntje. Op termijn komt daar Fati bij. That’s it!

Je zult een dubbele bezetting moeten hebben en mits iedereen fit heb je nog steeds Depay/Dembele, Aguero/ Braithwaite/ de Jong, Fati/Coutinho en nu nog die Demir die duidelijk nog tekort komt.

Op papier heb je een aardige voorhoede. In de praktijk heb je nu alleen Depay.

Het middenveld valt ook in dezelfde categorie.

De verdediging is nog het meest positieve met veel jong talent.

21 september 2021 om 13:57

Bielsa is een leuke optie die je noemt. Echter is die zo eigenwijs, dat het bij voorbaat niet zal boteren met de mannetjes op machtsposities bij Barcelona. Als we de bronnen volgen (één met doorlopend contract en één zonder contract) dan gaat het denk ik om droomkandidaat Guardiola en club loze Valverde. Als ze echt de hele identiteit loslaten kan Conte ook op dat lijstje staan, verwacht ik niet. Neem voor het gemak aan dat Frank de Boer het lijstje net niet heeft gehaald

21 september 2021 om 15:31

Whuahahah Depay beste aanvaller? Fati en Dembele zijn sowieso beter en ik schat een Aguero op retour ook nog hoger in. Depay is subtop, niks bijzonders. Al denken Hollanders dat het een fenomeen a la Mbappé is ofzo. Upamecano had hem in z’n broekzak. Kon 0,0 gevaar stichten tegen hem. Upa was sneller, sterker en slimmer. Depay is een diva die leuke dingen doet tegen middenmoters. Zodra de sub en absolute top er zijn zie je ineens een anonieme voetballer die niks klaar kan spelen.

21 september 2021 om 15:50

Rustig maar, Garrincha10. Ik denk dat met jou genoeg andere Nederlanders vinden dat Depay niet Barca's beste aanvaller is. Kijk voor de lol eens naar de comments onder een topic over het Nederlands elftal. Genoeg mensen die hun ongenoegen uiten over hem. Wel doet Depay het tot nu toe nog prima bij Barcelona. Hij scoort en is belangrijk.

Sankento, werd hij echt omschreven als een tactisch sterke coach? Want ik heb dat eerlijk gezegd nog nooit gehoord over Koeman. Ik kan ook niet zeggen dat ik het heb mogen ervaren, want het Nederlands elftal en nu Barca vond ik tactisch ook niet geweldig. Tweede deel ben ik het wel mee, het is inderdaad geen trainer die staat voor mooi aanvallend voetbal. Ik denk dat hij het best past bij underdogs en clubs waarvan niet te veel verwacht wordt (zoals Feyenoord toendertijd en Southampton).

21 september 2021 om 16:27

Hij scoort ja. Behalve gisteren toen het er echt om ging. En dat is nou net het probleem met Depay. Pikt zn doelpuntjes mee hier en daar, maar wanneer het er echt om gaat hoef je niet te rekenen op die vent.

21 september 2021 om 16:32

@miccoli: ik volg Garrincha wel hoor, Depay is vooral iemand die tegen de kleinere clubs presteert. Dat heeft het verleden aangetoond bij NL elftal, bij Lyon en voorlopig ook bij Barcelona.

Vorig seizoen bij Lyon, in wat men omschrijft als zijn beste seizoen ooit, wist hij welgeteld 2 doelpunten te maken tegen een topclub (2 goals tegen Monaco). Zijn andere 19 goals waren tegen clubs uit de rechter kolom (met x aantal penalty's nog bij)

Op het EK wist hij enkel te scoren tegen de C landen tegen wie Oranje in de poule fase moest spelen. Tegen B land Tsjechie, wanneer het om de knikkers was, was hij alweer onzichtbaar.

En ook bij Barcelona laat hij het voorlopig vooral zien tegen de kleinere clubs (al moeten we hem nog wat tijd geven uiteraard aangezien hij er pas speelt en het te vroeg is om hem als een succes of geen succes te bestempelen)

Dit vind ik echt een respectloze manier van omgang, als het waar is dan. Iedere andere club zou een trainer direct ontslaan en een interim anstellen, en niet je trainer laten aanmodderen. Koeman moet nu de hele dag dit soort berichten tot zich nemen, dat verziekt toch de werksfeer?

nou.. dan niet. Koeman neem het geld mee en ga lekker vakantie vieren. hopelijk zien we hem ooit terug als coach van Barca als die achterlijke voorzitter weer is weggestemd na zijn mislukte beslissingen. veel succes daar...

Wat ik me oprecht afvraag, wie gaat het dan ‘wel doen?’ Barcelona is al een paar jaar niet zo denderend meer na vertrek iniesta en Xavi zijn ze achteruit gegaan, en zeker na het vertrek van Neymar en Suarez.

De hoge heren moeten is naar zichzelf gaan kijken en niet naar Koeman. Omdat het slecht gaat op dit moment schuiven ze alles in de schoenen van Koeman. Ho maar dat ze zichzelf is wat gaan verwijten.

Wat een pipo's, maar goed ze zoeken maar een ander, die gaat het vast geweldig doen. Koeman is op dit moment gewoon de beste man.

Zorgen dat je bij de eerste vier eindigt, verder gaan met bezuinigen en doorbouwen aan het elftal. Ik vraag me af of er geschiktere trainers zijn dan Koeman, kampioen word niemand met dit elftal. En Koeman ontslaan kost geld, wat je anders in de selectie kunt steken.

Ze hebben geen geld om hem te ontslaan.
En ze hebben geen geld om een andere top trainer te halen.

Dat zou een farce zijn. Ze laten Messi gaan, daar waar hun hele speelstijl op is afgestemd en dan zou de coach, die met 6 blessures in de voorste linie kampt, de Sjaak zijn. Dan ben je ongeloofwaardig.
En dan de arbitrage en de speelstijl van Granada. Als je tijdrekken van minuut 1 toestaat (en hieronder reken ik uiteraard ook het veinzen van blessures), dan maak je het voor alle voetballiefhebbers een drama om naar de wedstrijd te kijken.
Ik zou het anders aanpakken. De eerste keer tijdrekken (en je weet heus wel wie belang heeft bij het bewust nemen van tijd) een waarschuwing en dan direct geel aan de eerstvolgende. Bij een blessure verplicht 1 minuut buiten het veld. Dan bedenk je je wel twee keer om een blessure te veinzen. Een derde en misschien wel best oplossing is netto speeltijd.
Barca was dramatisch, maar ik vond de arbitrage en Granada nog dramatischer.

Gewoon terecht natuurlijk, Koeman is in niets een Barcelona trainer en de prestaties zijn ook niet goed. Aanvallend meest onmachtige Barcelona in hun CL geschiedenis, dan ben je er niet met 8-2 afgegaan maar 0 schoten op doel was net zo erg. Als Club Brugge weerstand kan bieden aan PSG & op een kleiner formaat Sheriff kan winnen van Shakhtar, dan hoeft Barcelona echt niet zo te spelen als Koeman nu doet. Ik zag dat Pimienta die jaren Barca B heeft gecoacht vrij is, kan hij geen optie zijn om het over te nemen van Koeman en met de nieuwe generatie te werken?

21 september 2021 om 12:38

Dus dat het grootste gedeelte van zijn stootkracht geblesseerd is en de man waar Barca de afgelopen 15 jaar op teerde verkocht, doet daar niets aan af?

21 september 2021 om 12:42

Ook met Messi vorig jaar presteerde Koeman matig. Zelfs de allerslechtste start in meer dan 10 jaar. Puntverlies tegen bijna de helft van het rechterrijtje.

21 september 2021 om 12:43

Natuurlijk speelt dat mee, maar dat Barcelona zo weinig klaarspeelt in de aanval heeft ook te maken met de tactiek van Koeman. Tactisch weet hij het vaak niet meer om te draaien als het niet loopt, met name in de toppers. Wie haalt het nou in zijn hoofd om te counteren met Luuk de Jong, en wie haalt zo’n gast überhaupt naar Barcelona?

Ik hoop dat Barcelona degradeert. Ik was groot fan van ze maar nu gun ik ze niets meer (de clubleiding, niet de supporters/spelers).
Koeman willen ontslaan terwijl hij met een nauwelijks eredivisie-waardig elftal moet werken.. wat verwachten ze dan? En alsof een andere coach wel de treble pakt met deze selectie..

Na het lezen van een paar comments dan maar weer de zelfde zin als gisteren. “Nederlanders be like: Niemand ter wereld zal het beter doen bij Barcelona dan Ronald Koeman”.

21 september 2021 om 12:40

Precies, die chauvinistische onzin dat Koeman het goed doet met de middelen die hij heeft & niemand het beter zal doen begint vervelend te worden. Als een random Spanjaard exact hetzelfde zou doen als Koeman nu doet, schreeuwde men hier in koor dat hij de Barcelona-cultuur/speelwijze verloochent en moet wieberen.

21 september 2021 om 12:56

@Barca--070 niemand is indd overdreven.. Maar het spelers materiaal is ook niet meer goed genoeg om aan de verwachtingen van bepaalde mensen te voldoen.

21 september 2021 om 13:06

Maar ook echt,80% hier kijkt niet eens de wed van barca.Effe een hartje onder de riem steken voor koeman..

21 september 2021 om 13:19

Echt bro het zijn ook alleen Nederlanders die hem het hand boven de hoofd houden. Gewoon een matige tacticus die alleen maar kan janken en zeiken. Die documentaire slaat alles. En dat vrouwtje dan janken. Schei lekker uit joh. Liever vandaag dan morgen nog hem de laan uitsturen.

21 september 2021 om 13:30

Barca fans be like "Scheit aan de visie van alle andere Europese topclubs, ons gaat het wel lukken met alleen maar onervaren jeugdspelers en daarmee geweldig voetballen en iets bereiken in het topvoetbal"

21 september 2021 om 13:44

Och Japie jonge, het begint sneu te worden.. ik probeer zelfs te begrijpen wat je wilt zeggen maar je punt ontgaat me volledig.

21 september 2021 om 14:17

wat ik wil zeggen is dat ze bij Barca denken dat aspecten als ervaring en fysieke kracht blijkbaar niet zo belangrijk zijn in het voetbal en dat je met enorm veel jeugdspelers met een mooie techniek aangevuld met wat Europese subtoppers hoge ogen kan gooien in een topcompetitie

21 september 2021 om 15:36

Nee, we willen een trainer die 4-3-3 speelt en de juiste poppetjes op de juiste plek zet. Tevens als je een andere opstelling hanteert(5-3-2) dat op zn minst de tactiek ervan klopt. Dus je wil counteren, dan zet je spelers met snelheid of op zn minst diepgang in de aanval op en geen Luuk de Jong. En als een speler de hele voorbereiding je beste middenvelder is (na Pedri) dan stel je hem op zodra Pedri niet beschikbaar is. Dan ga je geen waterdrager als Roberto basis zetten. En als je landgenoten aantrekt die er allen geen pepernoot van bakken, tja dan krijg je het op je bordje zo simpel is het. Dus ja Nederlanders: het ligt aan alles en iedereen behalve de Nederlanders (zowel spelers als trainer). Scheer je weg joh.

21 september 2021 om 16:13

Valverde en Setien waren geen Nederlanders en die konden ook niks goed doen bij de Barca supporters. het ontslag van Valverde ging imo helemaal nergens over en toen was ik net zo kritisch als nu en dat is nog steeds gewoon een Spanjaard

21 september 2021 om 16:30

Valverde was tactisch een sterke coach en dat heeft hij wel bewezen. Maar het schroomde niet met de manier van spelen die we graag willen zien. Hij koos voor meer defensieve zekerheid boven amusementswaarde. Maar dat was een tactiek die vaak gewoon ook werkte. Hij zette spelers neer op posities die rendeerde. Koeman kan dat niet eens omdat het een tactisch onbenul is.

21 september 2021 om 13:48

Maar wat ben jij dan? Of de posters van al die Nederlandse comments hieronder?

21 september 2021 om 15:38

Kan hij alleen een Nederlander zijn dan omdat hij op een Nederlands forum actief is lol? Wat een domme vraag stel jij zeg. Is hij nou zo slim of ben jij nou zo dom? Ik gok het laatste. Ik ben trouwens een Surinamer dus hier heb je al je eerste voorbeeld.

Barcelona gaat een diep dal in. Messi weg... Toeschouwers blijven weg... Inkomsten zullen hard dalen tov voor Corona.

Kan wel eens het begin van het einde zijn!

Barca zoekt het in het ontslaan van trainers de laatste jaren. Daar zit niet het probleem.
Het probleem ligt ver in het verleden; teveel macht aan de president van de club, die op zijn beurt te veel macht aan Messi gaf, te lang bleef teren op oude successen (iniesta) en megalomane trekjes voortoonde
Ik las hier dat Koeman zelf zijn afkoopsom had betaald aan de KNVB (en dit terug eist als hij wordt ontslagen, wat logisch is), dan weet je dat je een zeer gemotiveerde trainer binnen haalt.
Barca maakt de fout van Feyenoord de afgelopen jaren. Eigenlijk het publiek. Die eisten teveel. Nu doen ze dat in Barcelona ook.
Ga bouwen, besef dat je een plek zal hebben binnen de top 5 en val daarna Real weer aan

Nog 1 advies; laat ten Hag met rust

21 september 2021 om 13:51

Prachtige reactie, je slaat echt de spijker op zn kop.

Zolang het huidige spelersmateriaal, financiële situatie, gebrek aan vertrouwen en onrust binnen de club zo blijft zal geen enkele andere trainer potten kunnen breken met de huidige selectie. Dit is gewoon geen menselijke situatie waar een trainer zich in kan bewijzen. Het vervangen van trainers zal niet werken noch iets veranderen. Sterker nog, hoe meer trainers je ontslaat hoe meer druk de opvolger zal voelen omdat ie dan weet dat hij na een paar slechte resultaten al op straat kan belanden.

Barça moet ophouden met dit populistisch gedrag en realistisch worden.

Op grond van wat eigenlijk? Denk dat er geen trainer is die het met dit materiaal beter gaat doen. Daarnaast is het spel misschien matig, maar een trainer ontslaan die alleen van Bayern verloren heeft? Volgens mij vooral omdat laporta dat wil

Moeten ze bij Barca, om Koeman te ontslaan en zijn ontslagvergoeding te betalen, weer een lening afsluiten en een speler in de winter verkopen. Man man man, als Koeman zijnde zou ik dus absoluut geen regeling van Laporte accepteren, gelijk het gehele bedrag (en die voor zijn medestaf) in 1x laten dokken..

Dan las ik elders dat ze Ten Hag en Martinez willen halen? Waarvan? Een persoonlijke lening van Laporte? Daarnaast, waarom zouden deze heren uberhaupt op dit moment willen instappen; geen geld, geen goed 11tal en gezien de schulden geen zicht op snel betere tijden.

TH bij Ajax en Martinez bij België zitten nu beiden op betere posities - dit Barca op dit moment is een stap terug.

21 september 2021 om 14:39

Ja, als Ten Hag en Martinez zou ik ook wel 2 keer nadenken voordat ik bij dit zinkende schip Barca aan boord zou klimmen.

Martinez kan nog een keer een WK meemaken. Ten Hag kan weer kampioen worden en staat er goed voor in de CL. die kan komend seizoen waarschijnlijk kiezen uit prima clubs, mocht hij weg willen.

Wat een zegen voor Koeman. Met wat Barca nog aan spelers in dienst kan hebben gaan ze nooit de doelstellingen halen die sommige mensen nog steeds verwachten. Lekker zsm weg wezen daar

Barca fans en bestuur moeten gewoon accepteren en rust bewaren. Wij hebben dit ook meegemaakt tijdens Frank de boer.
Er stond een minder Team Kijk Ajax nu.

Barca gaat totaal de afgrond in… een beetje jammer want de Classico’s zullen nooit meer zijn wat ze ooit waren. Barca moet denk ik even realistisch zijn. Ze hebben gigantische schulden, dus zorg eerst dat je financieel gezond wordt. Tot die tijd neem je genoegen met het resultaat dat deze spelersgroep kan opbrengen. Het doel van Barca zou geen kampioenschap moeten zijn, maar een Champions League ticket bemachtigen. Dat lijkt me al een hele opgave voor dit Barcelona. Zolang ze de facto failliet zijn, gaan ze nooit aan iets kunnen bouwen. Er lopen wat leuke jeugdspelers rond, leg de focus op die jongens en zorg ervoor dat je het geld dat je nog hebt in hen investeert. Zelfs al passen ze niet bij ‘de identiteit of speelstyle’ van de club. Je zorgt hierdoor toch dat je over een jaar of twee kunt cashen.

Als je Martinez gaat halen, dan kan je even goed Koeman houden.
Martinez is een type Koeman, die bang is om te voetballen.
Pakt maar Xavi, hij kent de club, en heeft heel zijn leven in dat systeem gespeeld.

Barcelona was ooit 1 van mijn favoriete clubs maar wat een bestuur heb je daar zeg, ongelofelijk. Je hebt een coach die Spaans spreekt, die 4-3-3 probeert te spelen, een 4 tal goede spelers heeft.. de jeugd in past in de selectie, doorstroming bevordert en dan is die niet goed genoeg. Wat wil je dan?? Een andere trainer die ook dezelfde spelers heeft, geen ruimte heeft voor nieuwe spelers.. en die speelt dan ineens super mooi voetbal? Wat een vieze club is dat geworden zeg.

Het klopt dat het materiaal dat Koeman tot zijn beschikking heeft niet ideaal is, maar hier heeft Koeman zelf ook aandeel in. Semedo, Trincao en Pjanic vertrekken en spelers als Dest en Luuk worden aangetrokken. Puig en Pjanic die onder geen beding minuten maken. Niemand verwacht kampioenschap of de CL, maar consistentie in veldspel en selectie is ver te zoeken. Een goede vervanger is cruciaal want Koeman is per definitie geen slechte coach, maar feit is dat het nu niet goed gaat.

Ik snap de doelen voor het seizoen niet helemaal bij Barcelona. Denken ze serieus dat ze met de huidige materiaal om de treble zullen strijden??? Zelfs Real Madrid was niet zo dom afgelopen seizoenen man man man.

Koeman heeft letterlijk geen wedstrijd met dembele of fati kunnen spelen en hij mag alweer vertrekken. Dat ze thuis van Granada verliezen oké, maar kom op man die 3-0 tegen bayern bijvoorbeeld was toch voorafgaand ook helder gezien niveauverschil tussen de twee???

Domste zou zijn nu Koeman te ontslaan om vervolgens bak geld neer te leggen voor een nieuwe trainer. Ik zou Koeman behouden en eind van seizoen kijken of Xavi het stokje kan overnemen, maar anders loop je risico dat de volgende trainer ook over halve seizoen mag vertrekken.

Tja, die club is bestuurlijk verrot tot op het bot. Dit kon je aan zien komen en na Koeman zal er nog een behoorlijke lijst aan coaches komen die het einde van het seizoen niet halen. De club moet nog meer gaan bezuinigen en er is al geen geld voor versterkingen. Het wordt hoogtijd dat er een bak realisme die kant op komt, want die leven echt nog in een sprookje.

We kunnen wel sentimenteel gaan worden en schande spreken van de handelswijze van barca, maar je mag toch ook wel verwachten dat je thuis van Granada gaat winnen. En het halen van Luuk de Jong op de slotdag van de transferperiode is natuurlijk lachwekkend.

Ik begrijp dat hij niet benijden is en was, maar als je spelers gaat halen die niet eens het niveau van het huidige elftal benaderen doe je voornamelijk afbreuk aan je eigen positie als trainer.

Is voor Luuk ook niet handig allemaal. Met een trainerswissel is hij waarschijnlijk ook klaar en heeft hij zijn carriere volledig in de prullenbak gegooid. Iedere stap buiten de provincie is voor hem te lastig gebleken en gaat vervolgens naar een club waar iedere balbehandeling en actie onder een vergrootglas ligt.

21 september 2021 om 13:29

"met een trainerswissel is hij waarschijnlijk ook klaar en heeft hij zijn carriere volledig in de prullenbak gegooid."

Nee joh! Vier keer landskampioen, Europa League gewonnen (en zelfs 2x gescoord in de finale), gespeeld bij o.a. Newcastle United, Sevilla en Barcelona, twee Ek's meegemaakt... Hartstikke mooie carriere voor zo'n toch best beperkte speler.

21 september 2021 om 13:43

Die twee doelpunten zijn een absoluut hoogtepunt. En bij PSV meer dan verdienstelijk geweest.

Maar in het buitenland verder volledig door de mand gevallen. In 5 seizoenen buitenland nog geen 20 goals in de competitie gemaakt. De gemiddelde fysiotherapeut van Oranje heeft meer gedaan op de Ek's dan Luuk de Jong. Het waren overigens twee dramatische toernooien.

Op papier een hele mooie Cv; maar in de praktijk nergens een toegevoegde waarde gebleken; behalve bij PSV. Ik snap dan ook niet dat hij er niet voor heeft gekozen bij PSV terug te keren.

21 september 2021 om 14:12

"maar in het buitenland verder volledig door de mand gevallen."

Ja, maar dan zat het er dus blijkbaar gewoon niet in. Dat is wat anders dan "je carriere volledig in de prullenbak gooien".

"ik snap dan ook niet dat hij er niet voor heeft gekozen bij PSV terug te keren."

Jij snapt niet dat hij FC Barcelona boven PSV verkozen heeft?

Denk Ajax raakt Ten Hag snel kwijt, of aan PSG of aan Barcelona. Wordt voor Ajax onbegonnen zaak als 1 van die clubs zich meldt. In sportief en zeker financieel voor Ten Hag een grote stap vooruit.

21 september 2021 om 13:19

Haha je denkt toch niet dat Barca hierna nog een keer een Nederlander gaat nemen. Psg gaat na Pochettino sowieso voor Zidane.

21 september 2021 om 13:24

Iemand met ambitie moet echt niet aan Barcelona willen beginnen, daar is op korte termijn geen eer aan te behalen.

21 september 2021 om 13:32

Er valt daar toch geen eer te behalen, ten hag heeft het goed op de rit en die gaat echt Ajax niet verlaten voor deze wespennest

21 september 2021 om 13:35

Erikje gaat echt niet naar een vallend Barcelona, daar is geen eer te behalen. Lekker bij Ajax blijven, daar heeft hij veel krediet, het voetbal is goed en is wel in staat om wedstrijden te winnen in de CL met goed voetbal.

Korte termijn roeien met de riemen die je hebt zowel Barca als Koeman zijnde.
Barca kan een afkoopsom nu niet permitteren en lijkt het me verstandiger dat zij dit contractjaar van Koeman uitzingen en ondertussen blijven kijken naar financieel haalbare trainers wat ook past in het filosofie van Barca.

Koeman eveneens hetzelfde, maar die zal ook nooit vertrekken uit zichzelf, het zou (op dit moment) ook niet goed uitkomen ondanks tegenvallende resultaten.

Dit jaar voor lief nemen, kijken hoever je het schopt en je als club zijnde op de financiele gezondheid concentreren en het werven naar een nieuwe selectie en trainer toe werken.

Doelstellingen op een minimum houden en even koest houden ondanks tegenvallende resultaten.
Gezanik en gezeur zal het namelijk nooit verbeteren vanuit club president naar trainer en andersom ook niet.
Men weet inmiddels de status en wensen wel van Laporta en Koeman en andersom en ook toekomstplannen zijn eigenlijk al besproken en bekend en meermaals in de media verschenen.

Alleen de druk van buitenaf (supporters, media) blijft bestaan en daarom zullen we nog vaker een Laporta een oproep zien doen om geduld te behouden en de club te steunen in goede en slechte tijden.

Koeman ontslaan schiet je echt niks mee op. Laporta zei nog in een video dat ze deze resultaten verwacht hadden omdat ze dit als bouw jaren zien nu. Laat hem dan ook bouwen.

21 september 2021 om 14:19

Tja, Laporta kan dat wel zeggen, maar als de fans zich gaan roeren en je valt als club buiten de Champions League plekken, komt wanhoop om de hoek kijken en worden er verkeerde beslissingen genomen. Als je alleen al ziet hoe de gemiddelde Barca-supporter hier reageert, dan lijkt de realiteit onder hen ook volledig afwezig. Die komen met aanvallend voetbal als de o zo doordachte oplossing. Ik denk dat het een kwestie van weken is totdat Koeman z'n koffers mag pakken.

Alsof het de schuld van Koeman is dat de club er nu zo aan toe is... Maar goed, tik maar lekker die 12 miljoen euro af die je Koeman dan mee moet geven, geld genoeg, toch?

Vanaf moment ene dat Laporta binnen was wilde bij Koeman gelijk ontslaan lekker vertrouwen hebben is het naar je coach, los van het feit dat Koeman er niet maximale eruit haalt, en dat er zeker genoeg kwaliteit aanwezig is. Ook hoe hij in laatste 5 wedstrijden titel weggooide vond ik erg schandelijk en dat voor mij reden voor ontslag...

Wat een club is het ook, ben mijn laatste sympathie echt helemaal verloren in deze club.
Matig team momenteel en verwachten ze wonderen met deze spelers?

Wat jammer. Waarom krijgt koeman niet gewoon de tijd om te bouwen? Om barca op te bouwen gaat gewoon 5 jaar duren... je kan niet bouwen en om de grote prijzen spelen.

Momenteel heeft barca gewoon een kleine groep goede spelers, en koeman heeft de pech dat er ook nog wat geblesseerd zijn. Klein detail barca is door wanbeleid financieel niet bij machten om ff aan te haken.


Koeman of een andere trainer... ze zullen hier de komende jaren allemaal mee te maken krijgen

Ik verbaas me erover dat niemand denkt dat dit nieuws nep is. “We willen Koeman ontslaan maar we hebben geen opvolger en het programma is te druk dus we laten hem maar zitten”? Ga toch weg. Wint ie twee wedstrijden in dat drukke programma, dan wordt de keuze ineens bijgesteld. Let maar op.

Misschien zeg ik iets geks maar ik denk dat Mourinho Barcelona zeker kan helpen.
Zijn speelstijl is niet echt mooi om naar te kijken maar dit is wat Barcelona met de huidige selectie nodig heeft.

Bij de Barça bestuur en fans gaat het niet om elke wedstrijd winnen maar om het spel, Rijkaard destijds won ook niet veel in zijn eerste jaar maar er was wel een herkenbaar aanvallend spel aanwezig. Koeman herleid de spelersselectie tot een middenmoot met zijn spelopvatting. Dat men verliest is niet de issue maar verliezen met middelmatig voetbal daar hebben ze bij Barça geen geduld voor.

Even aan de barcafans hier? Wie denken jullie dat er als vervanger komt? Ook gezien het gebrek aan budget en transfergelden. Maakt het nu echt uit of er een type Setiën of een Cowman zit?

Zoals Laporta en de supporters zullen merken zal het weinig verandering brengen, welke coach je er ook neer zet. Koeman maakt vage keuzes, maar welke trainer zou het met dit spelersmateriaal beter doen. Een beetje alsof Ajax met de spelers van Sparta kampioen moet worden. Zonder geld ga je hier niet uitkomen, en dat hebben ze niet. De komende jaren hopen dat de talenten zich ontwikkelen tot degelijke spelers en dan kun je over een jaar of 5 misschien weer bovenin mee draaien (en hopen dat de financien tegen die tijd op orde zijn, dan kun je enigzins versterkingen halen).

Koeman ontslaan lost niets op, pure geldverspilling. Wie zou je willen als vervanger? Ik kan me geen coach bedenken die op dit moment instapt en van deze selectie een geoliede machine maakt. Laten we wel wezen, het materiaal is dit jaar gewoon niet goed genoeg om een aanval op de top te doen. In de competitie kan je je opnieuw kwalificeren voor de Champions League, in de CL zelf ben je overgeleverd aan de loting om iets te bewerkstelligen. Verder stroomt de ziekenboeg over met belangrijke spelers en zelfs met hen erbij zijn we geen topteam. Er is weinig realisme bij Barca helaas.

21 september 2021 om 14:27

Helaas ben je 1 van de weinigen die de club een warm hart toedraagt en over het nodige realisme beschikt. Veel supporters lijken maar niet te beseffen dat het materiaal niet zo goed is als het op papier nog lijkt. Pique, Busquets en Alba zitten al een tijdje niet meer in hun topjaren en spelers als Coutinho, Dembele leveren nog niet de helft van wat er voor hen betaald is. Die presteren niet beter dan wat er in de Europese subtop loopt. Natuurlijk loopt er wel wat kwaliteit, maar de club heeft in de afgelopen twee jaar met Messi en Suarez ontzettend veel doelpunten ingeleverd en daar heb je nu Memphis (wel een prima speler), Aguero (niet inzetbaar), Braithwaite en Luuk de Jong voor terug. Dan loopt de selectie ook nog over van jonge spelers die logischerwijs nog lang niet consistent genoeg zijn. Er is totaal geen balans binnen die selectie.

21 september 2021 om 20:13

Ik snap dat niet zo goed, dat er geen realisme is. Het is allemaal een beetje vergane glorie. De jeugd is altijd Barca's kracht geweest en Fati en Pedri zijn de redders van morgen, echter nu nog niet. Het is echt een overbruggingsperiode, maar dat ziet onze voorzitter zelfs niet in. Het is toch totaal belachelijk dat je in dit Barca een kampioenskandidaat of zelfs een potentiele Champions League winnaar ziet?

Was te verwachten, want Messi camoufleert al jaren het wanbeleid van Barca. Nu is hij weg en zie je dat de hoop volledig is vervlogen na een paar wedstrijden spelen... Er zullen een aantal magere jaren volgen wat een nieuwe coach ook niet kan voorkomen. Hoop voor de nieuwe trainer dat Laporte dit uiteindelijk ook accepteert, want anders is het voor deze trainer ook snel einde verhaal. Voor Koeman valt er geen eer meer te behalen en zou niet rouwig zijn om dit Barca te verlaten met een flinke zak met geld...

Ik snap er helemaal niks meer van. Vorig jaar gewoon goed gedaan en zelfs bijna de landstitel gepakt. Daarna wilt Laporta een vervanger zoeken. En gaat hem nu als nog ontslaan om dan zonder coach dit jaar verder af te maken?? Laat hem dan gewoon rustig zitten en zie na dit seizoen verder. Barca is de weg helemaal kwijt. Ondertussen bouwt Real aan een nieuw team en stadion en halen ze volgend jaar Mbappe 😅

21 september 2021 om 14:18

Begrijpelijk dat je er niks van snapt als je ook zegt dat hij het vorig jaar goed heeft gedaan. Het was namelijk matig. Met Messi, Griezmann en Dembele de slechtste start in meer dan 10 jaar. Verliezen van Bilbao in de Super cup en hooguit 2 maanden goed spel is geen goed seizoen. Op het moment dat de Liga voor het grijpen lag werden er weer punten verspeeld tegen Granada, Celta, Levante, Madrid en Ateltico.

21 september 2021 om 14:33

@Barca--070 - Ach, zonder Messi hadden ze zich niet eens geplaatst voor de Champions League. Wat had je dan verwacht? Die houdt continu drie man bezig en heeft een vreselijk hoog rendement. Nu heb je niet iemand die zoveel tegenstanders bezighoudt en de ene na de andere erin schiet. Het is dan ook geen toeval dat Messi niet inzetbaar was tijdens die slechtste seizoenstart. Je doet net alsof Barca een straatlengte voorsprong had in plaats van een straatlengte achterstand. Ik vraag me werkelijk af: Gaat er geen belletje rinkelen als enkel de supporters dezelfde mening delen, terwijl veruit de meeste anderen het tegenovergestelde denken?

21 september 2021 om 14:43

Tja, sommigen hier denken blijkbaar dat 'echt' voetbal ongeveer is als Football Manager, waar je met de juiste tactiek Sparta in de CL krijgt.

'als Koeman maar dit deed of dat zou Barcelona er niet zo slecht voor staan.'

Voor mij is Koeman zeker geen heilige, maar geen enkele trainer zou met dit team en deze verrotte organisatie er beter voor staan.

21 september 2021 om 14:50

@Sirius Messi was er in de beginfase grotendeels gewoon bij. Daarnaast waren Dembele, Griezmann en Ansu Fati ook fit (ohja Coutinho ook). Daarmee werd zo een slechte seizoensstart behaald. Dit seizoen kijk ik niet eens naar, maar vorig jaar was gewoon matig. De meeste anderen denken overigens enorm uit rancune. Barca is voor velen geen mooie club meer door de financiele wantoestanden en andere problemen. Daarnaast is Koeman ook een beetje heilig voor velen omdat hij het NL elftal heeft geholpen. Daardoor kan hij ook nauwelijks iets fout doen volgens velen.

21 september 2021 om 14:22

Om dan eigenhandig titel door de neus van Barca te boren vergeten de meeste, is verantwoordelijk voor het mislopen van de titel.

Een grote naam die dan nog meer wil verdienen dan Koeman. Dat wordt lastig. En Koeman is een grote naam en grote speler voor Barcelona. Jammer dat de macht aar ze hoofd is gestegen van Laporta.

Bobby martinez? Denk niet dat het goedkoop zal zijn en ik denk niet dat hij het zelfs een beetje beter gaat doen maar als Belg zou ik niet rouwig zijn. Misschien kan België stunten en Zidane voor de groep zetten met Henry als assistent. Salaris komt niet in de buurt bij wat ie gewend is maar hij heeft voldoende tijd om te rusten van zijn ‘sabbatjaar’, kan wennen aan het bondscoachschap en hopelijk na het wk Deschamps vervangen en hij is grote fan van enkele Belgen. Bovendien lekker werken met maatje Henry.

Koeman is gewoon een slechte coach. Maar wij Nederlanders zien hem allemaal als een God, Terwijl die overal geflopt is als clubtrainer , Zit totaal geen idee achter zijn spel tuurlijk hebben ze niet de beste selectie maar valt veel meer uit te halen dan hij doet. Maar mag natuurlijk niks zeggen hier over Koeman , Want hij heeft het leuk gedaan met het Nederlands elftal wat hem hier gelijk een top coach maakt. Doe julie oranje bril af. iedereen ziet toch dat er geen tactiek is in 2 jaar GEEN EEN grote wedstrijd gewonnen zegt volgens mij wel genoeg waar bij elke club de trainer word aangekeken moeten we bij Koeman maar doen alsof hij heilig is. Lachwekkend hoe sommige mensen de beste man maar blijven verdedigen.

Welke trainer wil hier zijn reputatie te grabbel gooien. Koeman heeft het uiterste uit de selectie gehaald. Het probleem ligt op het bestuurlijk vlak. Ruim 1 miljard schuld, een selectie die is uitgedund, tweede rang spelers gehaald de rest van de selectie heeft financieel moeten inleveren. Motivatie is dan ver te zoeken en je kan dan niet wedijveren met de rest.

Tja, het ontslag van Koeman zou wel de Kers op de Taart zijn van deze Barca soap.

Het toont ook wel een onvermogen van het bestuur aan om deze hele crisis te leiden. Je hebt een torenhoge schuld, een voor een topclub matige selectie, geen middelen om daadwerkelijk te versterken. En wat ga je doen? De trainer ontslaan. Wat nog eens extra onnodige kosten en hoofdbrekens betekent.

Ik zie Koeman echt niet als een wondercoach, maar wel als pragmatisch. Hij zet de poppetjes meestal op de juiste plek.

Wees eerlijk richting je achterban, geef aan dat het een seizoen vol ups en downs zal worden, waarin ontwikkeling van jonge spelers nu belangrijker is. En hoop op een plekje bij de eerste 4.

Maar niet dit gekonkel, wat ook nog eens de sympathie voor de club verspeelt.

Wat een zooitje daar...

Er is toch geen hond die er nu in stapt? Of je moet snel geld willen verdienen. Want met de eerste tegenslag zetten ze je weer op straat.

Afkoopsom pakken en maken dat je weg komt daar. Deze club zit zwaar in het verval en gaat de komende jaren ook niet wat worden. Alle sympathie die ik had voor barca is zk langzamerhand wel verdwenen nu.

Iedereen moet salaris inleveren zodat Laporta het weer aan Koeman kan meegeven...
Iedere trainer die er nu instapt gaat ook mislukken met deze selectie. Dus hou Koeman gewoon totdat hij uit zijn contract loopt. Gewoon met alle geduld bouwen aan een nieuwe topelftal

Ik ben sinds 1988 geen fan meer van Koeman dus ik lach me werkelijk rot als hij moet vertrekken bij Barca. Hij hoeft niet te gaan klagen want hij krijgt een flinke "bedankt voor niks premie" op zijn bankrekening gestort. Maar ik vind de reden wel absurd. Wat verwacht men daar bij Barca? Dat als de sterspeler weg is, dat het elftal even sterk blijft? Dat hij op moet rotten is gewoon die voorzitter schuld, die ff wil laten zien dat zijn voorganger de verkeerde trainer heeft aangenomen. Ik vind het werkelijk schandalig zoals hij Koeman's vrouw heeft laten janken als een klein kind. Stoute voorzitter...foei.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4942 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Espanyol140
11.Valencia13-1
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder100
M. DepayAanvaller104
PiquéVerdediger91
Sergi RobertoVerdediger92
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Doek valt voor Ronald Koeman als trainer van Barcelona

Ronald Koeman is ontslagen als trainer van Barcelona, zo bevestigt de club woensdagnacht via de officiële kanalen. De 1-0 nederlaag tegen Rayo Vallecano is de Nederlander fataal geworden. "De president van...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren