‘Helderziende’ PSV-fan waarschuwde Roger Schmidt nog zo!

Woensdag, 22 september 2021 om 09:22Justus Dingemanse • Laatste update: 09:32

Voor de wedstrijd PSV tegen Feyenoord ging verslaggever Kalum van Oudheusden in gesprek met PSV-fans om te horen wat zij vonden van hun coach Roger Schmidt. Op dat moment was de stemming nog erg positief en hadden de fans nog geen idee wat hen te wachten stond. Eén dame kwam met een zeer duidelijke instructie. De vraag blijft wat er wat gebeurd als die was opgevolgd.

Bekijk de video hieronder of blijf op de hoogte en abonneer op ons YouTube-kanaal!


Kalum van Oudheusden is fulltime videojournalist, presentator en programmamaker bij Voetbalzone en maakt onder meer exclusieve interviews en verschillende programma’s.

Poll

Waar denk je dat PSV dit seizoen eindigt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door rayvg)

Alles lager dan de tweede plaats eindigen voor PSV (en Ajax) is ronduit falen natuurlijk. Je kan natuurlijk net de titel aan de ander moeten laten maar dan houdt het wel op...

21 september 2021 om 12:13

Als psv op 10 punten of meer achterstand op ajax (of andersom) eindigt dan heeft die club ook gefaald, ook al wordt die 2de

21 september 2021 om 12:21

@Craig Tucker mee eens. PSV hoort met dit materiaal gewoon tot het eind van de competitie mee te strijden om de titel anders is het echt een fiasco

21 september 2021 om 12:31

JA, dat ben ik wel met je eens. Wat natuurlijk ook andersom zo zou gelden.

21 september 2021 om 12:51

No worries PSV fans. De 3e plek is al voor Feyenoord

21 september 2021 om 12:53

Ligt eraan. Als Ajax net zo'n superseizoen draait als vorig jaar, is het voor PSV lastig om hun dan bij te houden. Het is onrealistisch om te verwachten dat PSV in 28 van de 34 wedstrijden (alles buiten de toppers) een 100% score haalt.

21 september 2021 om 12:54

Moet het nog zien. Feyenoord staat er goed voor op het moment.

21 september 2021 om 13:02

@Andres13 waarom? Dat vorig jaar nog alles wennen was kan ik me volledig in vinden, maar dit PSV kan en moet gewoon bijna net zo goed draaien als Ajax (blessures weggelaten). Op z’n minst spannend maken tot het einde. Ik heb PSV dit zijn seizoen net zoveel goede wedstrijden zien spelen als Ajax, waarbij Ajax dan wel de kwaliteit heeft om 4 punten over te houden aan twee dramatische wedstrijden (Twente en Zwolle). Schmidt moet gewoon weer even normaal doen, dan is er echt niks aan de hand. Heracles uit, Groningen, AZ en Feyenoord zijn op papier toch vervelende teams (voor PSV zeker), waarbij alleen bij Feyenoord het echt ondermaats was.

21 september 2021 om 13:22

Als Ajax idd zo’n superseizoen draait wordt het voor elke club vrijwel onmogelijk. Toch denk ik als Feyenoorder zijnde dat PSV dat wel kan.
Jullie hebben echt zoveel kwaliteit maar je moet het natuurlijk wel gebruiken.

22 september 2021 om 11:17@psvlld,

Je hebt in de gaten dat de selectie van Ajax gewoon vele malen beter is ?!
De overwinning in de JCS heeft jullie in de waan gebracht dat het rozengeur en manenschijn is, maar niets is minder waar.
Jullie selectie is veel te schaars. Kwalitatief heb op elke linie 1 maximaal 2 goede spelers:

Verdediging is alleen Ramalho die het top doet, Max heeft het niet meer.
Middenveld heb je Propper en Gotze
Voorin heb je Madueke en Gakpo.

Verder houd het aardig op met jullie team, ook als er wissels komen.
Je kan met een Bruma, Thomas, Doan etc. gewoon niet aan komen zetten in de top van de Ed.

Pasveer Drommel (2)
Mazraoui Mwene (1)
Timber Ramalho? (1)
Martinez Boscagli (1)
Tagliafico Max (1)
Alvarez Sangare (1)
Gravenberch Gotze (2)
Berghuis/ Klaassen van Ginkel/propper (1)
Antony = Madueke (gelijk)
Haller Zahavi (1)
Tadic Gakpo. (1)
22 september 2021 om 11:55

Alsof het verschil tussen Alvarez en Sangaré zo groot is. Sangare is ontzettend belangrijk voor PSV, hij krijgt veel kritiek maar de afgelopen weken is wel duidelijk geworden wat je er vooral verdedigend gezien aan mist.

22 september 2021 om 13:12

vind zahavi toch wel beter dan haller

21 september 2021 om 12:17

Dat sowieso. En als je op grote achterstand zou eindigen van de ander, of jarenlang geen titel kunt pakken is het alsnog falen natuurlijk. Probleem bij Ajax is ook dat de salarispost ook zo is ingericht dat je geen jaren CL kunt mislopen. Maar heb het idee dat de salarispost bij PSV ook wel behoorlijk gegroeid is met spelers als Gotze, van Ginkel, Propper, Ramalho, Zahavi, Bruma en Vinicius (weliswaar gehuurd maar vast niet voor niets).

Ik vind dit soort filmpjes wel echt grappig om te zien en daarmee maakt VZ ook echt eigen content ipv van allerlei sites te reposten. Kalum doet dit echt leuk, lekker mee doorgaan zo!

22 september 2021 om 10:33

Wel grappig ja. Zowat iedereen is dik tevreden over Schmidt en een uur later fluit het hele stadion hem uit

Wat er dan gebeurd was? Misschien 0-3 of 1-3. Feyenoord was gewoon dodelijk en had prima kunnen winnen zonder de rare wissels, waar sowieso al veel te veel over geschreven is.

21 september 2021 om 12:23

Ja, men doet alsof het enkel aan de wissels lag, maar Feyenoord stond gewoon enorm goed. Zelfs met Gakpo, Madueke en Gotze is het de vraag of ze er nog doorheen waren gekomen. Madueke zat sowieso in de broekzak van Malacia en Gakpo en Gotze samen kwamen er 1 keer doorheen, maar dat werd niet eens een schot op goal.

21 september 2021 om 12:29

Er word idd te veel over de wissels gesproken. Dit doet af aan de puike prestatie van Feyenoord. Feyenoord heeft heel volwassen gespeeld en een flinke tik uitgedeeld.

21 september 2021 om 12:47

Kan aan mij liggen maar ik had na een 0-1 stand na 45 minuten niet verwacht dat het nog 0-4 zou worden. Op dat moment was het nou niet zo dat PSV 3 klassen slechter was. PSV was voor de wissels wel degelijk een stuk beter (minder slecht) dan na de wissels

21 september 2021 om 13:10

PSV was heel de wedstrijd gewoon matig. De week ervoor vond ik dat ze ook geflatteerd van AZ hebben gewonnen. Afgelopen zondag was eigenlijk een omgekeerd scenario.

21 september 2021 om 13:15

Beter zijn en 0-1 achterstaan... Hoeveel echte goede kansen hadden ze dan? Als balbezit tegenwoordig de graadmeter is voor beter zijn .... Volgens mij omschreef Slot na afloop zijn tactiek prima. PSV veel vuile km's laten maken. Feyenoord had overigens meer kansen om meerdere te maken dan PSV om aan een aansluiter te maken.

21 september 2021 om 13:18

Ik zeg toch nergens dat ze beter waren dat Feyenoord? Ik zeg dat PSV een stuk beter was dan dat PSV de tweede helft was. Ik zag er de nood nog niet in om zo achterlijk te gaan wisselen. De 0-1 was in mijn ogen nog geen reden voor paniek.

21 september 2021 om 13:29

@paul84 ik vond PSV zeker het tweede deel van de eerste helft wel degelijk sterker/beter. Echter vooral op niet gevaarlijke delen van het veld. Het was een beetje schijn, aangezien ze nooit echt gevaarlijk werden. Ik ben het ook met Tvl11 eens dat er voor PSV geen reden was voor paniek. Er was nog alle kans om dit om te draaien. Al is het wederom de vraag of ze er überhaupt door konden komen. Feyenoord stond zo goed en geconcentreerd te verdedigen.

21 september 2021 om 21:30

@Paul, je kan wel degelijk achterstaan terwijl je beter speelt. Ik kan me wel een of twee wedstrijden in Rotterdam herinneren waarbij Feyenoord beter was maar Ajax wel won.Tsja, zo is het voetbal he, zo opportunistisch als iets. Als je dezelfde mensen 2 uur later de vraag had gesteld waren ze vrijwel allemaal negatief over Schmidt geweest, terwijl ze in het filmpje overwegend positief zijn. Nou moet ik zeggen dat Schmidt het ze ook niet makkelijk maakt om positief te blijven overigens.

Een off-day kan een keer gebeuren. Overkomt elke club wel eens. En Feyenoord is altijd voor PSV een hele uitdaging om van te winnen (laatste keer was volgens mij in 2018). Het wisselbeleid van Schmidt werkt vrijwel altijd goed en dat was bijvoorbeeld tegen AZ nog zichtbaar toen invaller Doan scoorde. Tegen Feyenoord viel het een keer omgeluklig uit, maar dat kan gebeuren. Het is mij daarom veel te makkelijk om Schmidt de schuld te geven van alles. De spelers die wel waren opgesteld hebben ook niet geleverd en speelden ver onder hun niveau. Als PSV toch moet rouleren, zie ik liever dat Schmidt wat spelers spaart bij Europese wedstrijden dan in toppers in de Eredivisie. Straks krijgen we Ajax uit na een thuiswedstrijd tegen Monaco. Dan lijkt het mij wel duidelijk waarbij de prio moeten liggen. Kampioen wordt wel weer een keer tijd, want 2018 is al een tijdje geleden.

21 september 2021 om 13:17

Precies, men valt de hele tijd over de wissels maar je kan nou ook niet zeggen dat een Propper of een Zahavi een goede wedstrijd hebben gespeeld. Voor Propper was Feyenoord z'n eerste pot in bijna een hele maand, dan is het logisch dat je hem wisselt, al helemaal wanneer hij zwak speelt. Het probleem was vooral dat er na die 0-2 van Feyenoord mentaal iets knapte bij PSV, waardoor de wedstrijd direct voorbij was.

21 september 2021 om 13:41

Precies, zo is het. Teveel spelers zakten tegen Feyenoord door de ondergrens en daar gaat men heel snel aan voorbij. Nee, alles is de schuld van Schmidt volgens een deel.

21 september 2021 om 13:20

Nouja werkt altijd goed? Je noemt één voorbeeld waarin het goed ging, en dat voorbeeld is gelijk de uitzondering op de regel. Vorig jaar heeft Schmidt ook veel domme wissels gedaan in belangrijke wedstrijden (zoals Malen eraf bij een gelijke stand tegen Ajax en bij een achterstand tegen AZ). Tegen Benfica waren zijn wissels natuurlijk ook niet om over naar huis te schrijven. In de uitspraak 'het wisselbeleid van Schmidt werkt bijna altijd goed' kan ik me iig niet vinden

21 september 2021 om 13:38

Ik noemde maar een voorbeeld om even mijn standpunt aan te geven, maar er zijn nog wel veel meer voorbeelden. Vertessen tegen Ajax en Bruma tegen Heracles bijvoorbeeld en zo zijn er nog wel meer. Vorig seizoen vind ik niet zo relevant, want er staat nu een bredere selectie.

21 september 2021 om 14:30

Ik vind dit toch wel weer een typische reactie.

Dit is dan voor het eerst een hele duidelijke afstraffing geweest, maar Benfica thuis eindigde ook met een zwakkere 11 op het veld dan aan het begin. En afgelopen donderdag miste PSV ook de stormkracht om die wedstrijd te winnen. Vorig seizoen draaide het volgens Schmidt ook allemaal om januari en vervolgens geven zij daar ook op cruciale momenten niet genoeg.

Dat je als spelers een keer een ongelukkige offday hebt kan inderdaad gebeuren (Fey-Aja 4jaar terug bv.), maar hier is een tendens van falen op beslissende momenten die steeds maar wordt afgedaan met "het kan gebeuren".

Leg de lat wat hoger in plaats van nu al de Europa League ondergeschikt te maken en daarbij een dikke middelvinger op te steken naar de coëfficiëntenlijst waar heel Nederland nu met veel trots naar kijkt. De bijdrage van PSV daaraan is de laatste jaren al naar behoren geweest immers.

Jullie begonnen zo goed met de overwinning op Ajax en de bijbehorende JC-schaal. Voorrondes overleefd tegen Gala en de kampioen van Denemarken, je pakt direct een voorsprong in de Eredivisie en een maand geleden was er geen talent in heel Europa in betere vorm dan Madueke. Daar is weinig van over en ik vind wel degelijk dat Schmidt daar verantwoordelijk is.

22 september 2021 om 02:08

Je eindigt meestal met een zwakkere elf dan waarmee je start, spelers zijn niets voor niets wisselspelers. Gek uitgangspunt.

22 september 2021 om 08:43

Fijne en goede reactie Andres.
Ik was even gestopt met reageren want na zo'n slechte wedstrijd is het hek meteen van de dam. Alle tegenstanders komen hun gelijk halen. Er wordt met kracht termen en uiterste stellingen gesmeten, het is zwart of wit, alles of niets. Voetbal heeft polarisatie en verdeeldheid uitgevonden.
Gewoon rustig blijven, relativeren en verder l.
Op VZ gaat het echt helemaal los en een discussie lijkt soms onmogelijk. Velen zijn alleen maar bezig om hun gelijk te behalen en dan berg je maar na een slechte wedstrijd.

Psv heeft hele seizoen al heel wat wedstrijden gespeeld. Ieder doet net alsof psv net zo sterk is als Ajax maar dit is niet zo. Psv was op tijd fit en scherp en we zijn goed begonnen. Helaas nu een terugval, dat kan in een seizoen en zal wellicht nog eens gebeuren.
De kunst is om je te herpakken en door. Schmidt heeft een duidelijk beleid en daar houdt hij zich aan vast. Het is niet goed of slecht, het is een manier van werken waar je succes mee kan hebben. Deze koers heeft tot nu toe ook wat opgeleverd en is prima. Er valt altijd wat aan te merken. Vooral s iemand wat anders doet dan de rest.
Ik doe iig niet mee aan polariseren of het stellen van uiterste verwachtingen zoals:
-psv moet CL halen: nee
-psv moet nu kwartfinale EL halen:? Nee
-psv moet tot de laatste dag meedoen om de titel: nee!

Er moet vooral een fijne sfeer zijn, goede teamspirit, leuke wedstrijden met inzet en als je daarmee mee kan doen om de prijzen is dat leuk meegenomem. Genieten van voetbal, strijdende mannen op het veld. Ik hoop dat Psv leuke Europese pots speelt maar het zijn zeer pittige tegenstanders, je kan er ook zomaar uitvliegen.
Al die mensen die van niets weten en alleen maar een bepaald resultaat eisen om vervolgens te kunnen bashen is diep diep droevig en inhoudsloos. Helaas gebeurt dit te veel op VZ.

Alles is proces, het leven, naar school gaan, opvoeden van kinderen en zo ook het voetbal. Resultaat is maar bij zaak. Het gaat om het proces.

22 september 2021 om 09:51

Agh, je wil toch grote mannen voetbal? Dan moet je selectie goed genoeg zijn om 2 a 3 potten in de week te voetballen. Ajax speelt de wedstrijd voor PSV thuis tegen Dortmund, dit lijkt me toch een iets zwaardere pot. Al heeft Ajax wel een paar rustdagen extra. PSV moet het de komende weken laten zien en zorgen dat ze niet de komende weken al in verval raken en laten zien dat dit echt een offday was.

PSV is gewoon niet zo hele sterk als 'de media' wilde doen geloven. Goed in de omschakeling, redelijk zwak aan de bal. Dat was al wel zichtbaar. Slim gedaan van Feyenoord. Goed op de ecounter gespeeld. Als iedereen dat doet word PSV 4de. Ajax daargelaten uiteraard die zijn niet mee rond te halen de komende jaren. Dubbele budget van PSV. Met 2de budget. Helaas is de echte spanning uit de eredivisie

22 september 2021 om 09:48

Bedankt voor je analyse en glazen bol! Tijd om een leukere competitie te zoeken dan!

22 september 2021 om 09:53

Dat zou ik zeker doen Parelmoer! Het moge duidelijk zijn dat de komende jaren Ajax de titel veelal zal gaan opeisen. Er kunnen zich altijd uitzonderingen voordoen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller103
R. SchmidtUnknown
C. GakpoAanvaller93
J. DrommelKeeper90
Y. VertessenAanvaller91
M. van GinkelMiddenvelder81
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Supportersclub PSV is klaar met Schmidt en appt naar Gerbrands

Supportersclub PSV Fans United vraagt Toon Gerbrands om per direct afscheid te nemen van Roger Schmidt. De supportersvereniging van de Eindhovense club is na de pijnlijke oorwassing tegen Ajax (5-0) klaar...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren