Eljero Elia na veertien jaar terug bij ADO Den Haag

Dinsdag, 21 september 2021 om 09:02Yanick Vos • Laatste update: 10:14

Eljero Elia keert terug bij ADO Den Haag. Van een definitieve samenwerking is nog geen sprake, maar de dertigvoudig Oranje-international gaat in ieder geval meetrainen met het team van Ruud Brood. Dinsdag staat de buitenspeler voor het eerst op het trainingsveld bij de nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie.

De 34-jarige Elia tekent nog niet definitief bij ADO. De reden dat de boot nog even wordt afgehouden is de financiële situatie van de club. Als de club in rustiger vaarwater is, is het wel de bedoeling van beide partijen, zo klinkt het. Elia maakte in 2005 zijn debuut voor ADO en kwam in drie seizoenen tot zestig officiële wedstrijden. In 2007 maakte hij vervolgens de overstap naar FC Twente.

“Natuurlijk zou het prachtig zijn om mijn carrière af te sluiten bij de club waar het voor mij allemaal begon, maar in deze fase wil ik ADO Den Haag helpen waar mogelijk. Daarom heb ik besloten om nu alvast bij ADO Den Haag te zijn. Op dit moment kijk ik er vooral naar uit om met de groep mee te trainen en wat er verder gaat gebeuren wacht ik rustig af", reageert Elia op de clubwebsite.

Elia zit zonder club nadat zijn contract bij FC Utrecht eerder dit jaar werd ontbonden. De afgelopen maanden werd hij gelinkt aan diverse clubs uit het buitenland. Er was onder meer interesse vanuit de Verenigde Staten. Inter Miami FC uit de Major League Soccer werd genoemd als belangstellende club. Ook Kayserispor, Bursaspor en Göztepe kwamen voorbij in de wandelgangen.

ADO-trainer Brood werd de afgelopen weken meerdere keren gevraagd naar de situatie van Elia. Hij liet steevast weten dat de gesprekken lopen en Elia welwillend tegenover een samenwerking staat, maar dat ADO door de financiële situatie weinig kan. Intussen hield Elia met een personal trainer zijn conditie op peil.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door fcb_catalunya)

Dacht je eindelijk van deze onbegrepen jongen af te zijn komt hij toch weer ergens in Nederland boven drijven. Zelf hoop ik niet dat ADO hem een contract aanbiedt, gewoon omdat het zo vermoeiend is met hem.

21 september 2021 om 09:32

Voor ADO toch wel lekker als je een speler hebt die (negatief) in de schijnwerpers hebt staan in plaats van het slechte beleid, ongeregeldheden met fans of geneuzel met louche sponsoren.

21 september 2021 om 10:10

Ongeregeldheden met fans?

21 september 2021 om 10:31

Herdgang bekladden bijvoorbeeld? Was laatst nog een artikel over hier op VZ. Of dat statement dat ze maakten dat het bestuur etc allemaal maar moest opstappen. 'we keuren geweld af, maar als.....'

21 september 2021 om 10:40

Eigenlijk wel slim gespeeld dus door ADO Westend.

21 september 2021 om 10:46

Zeker weten slim gespeeld. Zondebok en bliksemgeleider

21 september 2021 om 11:19

Inderdaad slim. Nu nog Kramer ophalen en niemand praat meer over slecht beleid

21 september 2021 om 11:27

Dirk, we're bringing the band back together. Moet wel zeggen dat Kramer de laatste tijd weer lekker aan het scoren is. Plus niet echt negatief meer in het nieuws. Met terugwerkende kracht moet ik ook wel zeggen dat de ADO fans zich de laatste tijd ook wel redelijk rustagh houden. De matpartijen en zware ongeregeldheden zijn ook wel een beetje van de baan

21 september 2021 om 10:07

Lijkt me idd een vervelende gozer. Kon in zijn goeie tijd wel goed ballen bij Twente en ook bij Feyenoord.

Bijzonder dat je zo'n jongen toch opneemt in je selectie. In ieder geval blij dat we hem niet meer in de Eredivisie hoeven te zien.

Alsof het nog niet onrustig genoeg is binnen die club.
Haal je stoorzender 1 erbij

Daarbij houdt hij een plek van een jeugdspeler bezet.
Ga gewoon vanuit je jeugd opbouwen en zorg dat je financieelplaatje weer groeit

Als je als ADO zijnde gedegradeerd bent en met een veel kleiner budget moet werken, dan ga je toch niet zo'n verwende "vedette" binnenhalen? Die jongen voelt zich nog te goed om president van Amerika te worden, laat die toch lekker links liggen. Dan heb je meer aan de hardwerkende niet klagende linksbuiten van FC bal op t dak 7..

21 september 2021 om 09:33

Stel dat hij 10 goals maakt en nog wat assists geeft en ADO promoveert, dan hebben ze toch uitstekende zaken gedaan? Ik verwacht weinig onrust zolang Elia onomstreden is, wat je toch wel mag verwachten in de Keuken Kampioen Divisie. Ik vind het ook een kwal van een vent en hij was hopeloos slecht bij Utrecht, maar zó ver kan hij toch niet afgetakeld zijn?

21 september 2021 om 09:36

Tuurlijk, maar dan kun je ook mij signen "stel dat ik 20 goals maak"! Kost ook nog eens een stuk minder en de kans dat ik een stoorzender ga zijn is een stuk kleiner. Je zegt het zelf al: hopeloos slecht bij Utrecht en dan scoort je niet zo maar even 10 keer in het daaropvolgende seizoen.

21 september 2021 om 09:49

@david

Voor zover ik mij dit kan herinneren heeft hij nooit meer dan 10 goals in 1 competitie seizoen gemaakt, dus ik verwacht dit nu ook niet. Daarnaast is hij niet meer de jongste en begint hij nu meer waarde te hechten aan een leven na het voetbal, maar wil desondanks toch nog doorgaan als dit tot de mogelijkheden behoort...

'hij was hopeloos slecht bij Utrecht, maar zó ver kan hij toch niet afgetakeld zijn?'

Hij was hopelijk slecht bij Utrecht vanwege het gekwakkel met zijn gezondheid en andere zaken die meespeelden. Of mensen hem nou wel of niet kunnen luchten; hij heeft niet eerder zo'n rampzalig seizoen gekend (maar ik verwacht aan de andere kant ook niet 10 goals en - 7 assists, om maar iets te noemen)


21 september 2021 om 10:05

'tuurlijk, maar dan kun je ook mij signen "stel dat ik 20 goals maak"! '

alle gekheid op een stokje; de aanname dat hij 10 goals zou maken is natuurlijk aannemelijker, dan dat jij 20 goals zou maken of hier überhaupt betrokken bij zou zijn. Jij bent duurder voor Ado dan Eljero...

Overigens verwacht ik ook niet dat hij 10 goals gaat maken in de competitie, daar hij dit volgens mij nog nooit eerder heeft gedaan, maar zo'n belabberd seizoen als vorig jaar heeft hij nooit gehad. Er hangt een bepaald context aan dat seizoen waar het gros, ondanks die paar berichten die vorig seizoen werden gepubliceerd, geen weet van heeft.

21 september 2021 om 10:39

Ik denk dat ADO liever 10k verliest op een waardeloze speler dan 400k op een waardeloze speler, bij wijze van. Maar goed je snapt natuurlijk dat mijn punt was dat 10 goals puur opportunistisch speculatief geneuzel is, het is veel aannemelijker dat ie niet zo'n grote bijdrage gaat hebben aan ADO. Mijn punt was gewoon dat je op andere manieren geld door de wc kunt spoelen als ADO zijnde en dat die je minder verlies opleveren dan Elia. Idealiter zou een club als ADO zowel mij als Elia niet contracteren natuurlijk.

21 september 2021 om 12:35

Elia heeft in zijn beste seizoenen 9 goals gescoord, bij Twente (2008/2009) en Feyenoord (2016/2017). Gelet op de productie van vorig seizoen (2 goals) hoef je inderdaad niet te rekenen op 10 goals van Elia. Ik zou het niet doen als ik ADO was.

21 september 2021 om 15:33

Had wel diverse, cruciale assists in Feyenoord's kampioensjaar. Wanneer het nodig was, stond hij er.

21 september 2021 om 16:28

Dat kampioensjaar is wel zowat 5 jaar geleden. Nou is 5 jaar niet per se een eeuwigheid, maar een speler van 28 of 32 kan toch een behoorlijk verschilletje maken, zeker als je ziet wat die 28 jarige tot z'n 32 heeft gepresteerd.

21 september 2021 om 09:51

Ik denk niet dat Elia zoveel geld vraagt hoor. Je zou het misschien niet denken, maar hij heeft andere drijfveren

21 september 2021 om 10:05

Elia zal niet voor 1 ton op de loonlijst komen lijkt me en voor Elia is het al snel teveel geld.

21 september 2021 om 10:09

'je zou het misschien niet denken, maar hij heeft andere drijfveren'

Hahaha, let op wat je zegt, want hij staat er al niet zo lekker op...
Als sommige leden hier over zijn mogelijke drijfveren moeten nadenken dan kom je niet verder dan 'kleding', 'g4ng$t4h reppert' en 'auto's (in de prak rijden).

21 september 2021 om 12:10

@Apocalyps Ik ben ten eerste geen fan van de speler Elia, maar dat hij nu terug gaat naar ADO. Kan bijvoorbeeld ook om familie zijn, er zijn andere dingen ook wat jij nu zegt.

Elia heeft geen makkelijk jaar gehad, dus om dan dichter bij huis te zijn lijkt mij ook prettig!

Nou, het is maar de vraag of hij na 15 oktober nog kan meetrainen daar. Gezien de onrust die er al is bij ADO, lijkt het mij niet de meest verstandige zet om hem mee te laten trainen (laat staan meer).

Nou, gelukkig niet terug naar FC Twente.
Ben benieuwd of die jongen überhaupt nog wat aan ADO kan toevoegen.

Ik geef het een half jaar voordat hij ook daar weer in de clinch ligt met de media, de trainer of medespelers. Volgens zijn paspoort is hij 34, maar hij gedraagt zich als een kleuter. Ik hoopte dat we eindelijk van hem af waren na Utrecht, maar helaas.

21 september 2021 om 10:18

Hoezo zou hij in de clinch raken met de media als hij alleen maar mee traint met Ado. Misschien eerst even het artikel lezen?

21 september 2021 om 10:41

Misschien even de reactie lezen, dan kom je erachter dat Catalunya bedoeld dat ie in de clinch gaat liggen zodra ie wel gaat spelen, zo ging het eerder namelijk ook. Kan je zo cynisch zijn, maar je eigen begrijpend lezen niveau komt hier tekort en niet dat van Catalunya. "Ik geef het een half jaar.." in dat half jaar zal Elia toch wel gaan spelen lijkt me en zo niet is het gelijk een goede flop voor ADO.

21 september 2021 om 10:55Er staat niet...zodra hij weer gaat spelen. Dus ook niet zelf zomaar wat in gaan vullen over wat een ander bedoeld graag.

Er is nog niet eens bekend of het financieel uberhaupt mogelijk gaat zijn. Elia zal zowat gratis moeten gaan spelen wil dit lukken.

21 september 2021 om 11:13

Begrijpend lezen betekent ook dat je tussen de regels iets begrijpt wat niet letterlijk geschreven staat. Maar goed red je ermee met al die frustratie, jammer dat je het afreageert op iemand die zich wel gewoon uitlaat over de content op de site.

21 september 2021 om 11:52

Al zou hij enkel trainen, Elia kan altijd wel ergens een probleem vinden om een jankverhaal af te steken.

21 september 2021 om 20:09

Je traint toch met een bepaalde intentie, of niet? Ik bedoelde natuurlijk dat dit gebeurt zodra hij weer gaat spelen, maar goed, okee, zolang hij meetraint, zal hij geen probleem met de media krijgen. Nu je zin?

hopelijk heeft Elia niet teveel last van Amigo's in Den haag. Hopelijk houd hij zich in de luwte van de KKD meer bezig met voetballen en ADO helpen in plaats van alleen maar relevant proberen te blijven en problemen te zoeken met de media.

Tja, als Elia voor een klein salaris wilt spelen voor ADO, dan kun je het best proberen. Ik denk dat Elia zeker nog goed genoeg is om het verschil te maken in de KKD. Het is alleen te hopen dat er geen ruzies of rellen ontstaan tussen Elia en de club/media als het even niet lekker loopt.

Volgens mij hebben wederom de meeste mensen het artikel niet gelezen maar alleen de titel
Mensen, voorlopig traint hij alleen mee.

21 september 2021 om 10:28

ik wou m niet eens in de buurt van mn stadion hebben, al bracht ie geld mee

21 september 2021 om 10:50

Aparte conclusie van jou, ik zi alleen maar reacties van mensen die vinden dat ADO het überhaupt niet moet proberen met Elia, er is niemand die beweert dat ie al gespeeld heeft. Geen idee waar die irritatie bij jou vandaan komt, of is Elia een maat van jou en kan je het niet hebben dat de menigte vrij negatief over hem denkt? Leuk dat je een punt probeert te maken, jammer alleen dat het de plank een beetje misslaat. Met je eens dat mensen vaak alleen de titel lezen, maar je argumentatie mbt dit topic is niet ijzersterk op z'n zachtst gezegd..

21 september 2021 om 10:57

Volgens mij ben ik niet degene die zegt dat ik hem niet in de buurt van dat stadion wil hebben. Ik zeg alleen dat mensen het artikel niet lezen. Je ziet mensen al denken dat hij bij de selectie zit. Dat is dus nog heel ver weg. Ik heb helemaal geen irritatie. Is dat misschien bedoeld voor de persoon die onder mij reageert? Ik heb namelijk geen mening over de persoon Elia.

21 september 2021 om 11:11

Er is helemaal niemand die dat denkt je ziet spoken. Letterlijk iedereen in dit topic heeft de strekking dat ADO hier niet aan zou moeten beginnen, er is niemand die doet alsof hij al gespeeld heeft of al in de selectie zit. Maar goed als dat je enige bijdrage aan dit artikel is, het lukraak roepen dat mensen niet lezen, dan zegt dat ook wel genoeg over jou. Jij hebt dan blijkbaar de tekst wel gelezen, maar weet niks anders bij te dragen dan een klacht over medegebruikers.

Laag ze hem alsjeblieft niet tekenen wat een engnek is die elia zeg als je ons had willen helpen had je lekker 3 jaar geleden terug moeten komen toen je nog "ambitie" had om wel voor Utrecht te spelen maar niet voor je eigen club die jou heeft groot gebracht. Daarnaast okk als persoon die die geworden is denk ik dat helemaal niemand hier nog zin in hem heeft we doen het nu gewoon goed met de jonge talenten we hoeven niet een Ballotelli 2 in de selectie.

Stel hij tekent bij ADO neem ik aan dat die haast niks gaat verdienen. Zelfs dan moet je er eigenlijk niet aan beginnen. Lijkt me toch verstandiger om een jeugdig en gemotiveerd team op te stellen en niet iemand die denkt dat die overal boven staat

Brrr helemaal balen dit. Het is natuurlijk mooi dat zo’n jongen nog terugkeert naar zijn geboortestad en club van doorbraak, maar Elia is misschien wel de laatste Haagse jongen die je moet terughalen. Ik denk dat dit heel veel invloed zal hebben op het tot noch toe positieve spel van een Steijn, Bourard, etc. Ongelooflijk dat je de intentie kenbaar wilt hem te halen terwijl je laatst nog Meijers hebt uitgezwaaid.

Ik zou hem als ADO zijnde alleen binnenhalen als ie de club wilt overnemen. Ze zullen hem toch geen grootverdiener meer maken daar? Zonde om te zien hoe ADO steeds dieper daalt

Dit is toch wel clubliefde hoor, Elia hoeft nergens meer voor het geld te voetballen, hij kan ook NOG MEER cashen in Qatar of Dubai, maar kiest bewust voor de KKD met zijn eerste liefde. Alleen maar respect.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.VVV-Venlo16-2
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. KoopmansKeeper120
J. AmofaVerdediger120
B. KemperVerdediger121
D. Moreo KlasMiddenvelder121
S. SteijnMiddenvelder125
V. BesuijenAanvaller124
A. ĆatićAanvaller123
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

99 fans
Aanvaller, 34 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren