Spors onder vuur: Vitesse zag af van komst drie FC Twente-uitblinkers

Dinsdag, 21 september 2021 om 08:10Yanick Vos • Laatste update: 09:18

Johannes Spors ligt onder vuur bij Vitesse, zo schrijft de Gelderlander. De achterban hekelt het beleid van de technisch directeur. De onvrede komt naar voren nu de hoofdmacht beneden verwachting presteert. Het regionale dagblad schrijft dat de aankopen tegenvallen, Spors geen transfergeld heeft opgehaald en de contracten van de belangrijkste spelers na dit seizoen aflopen. Bovendien liet Spors het na om Lars Unnerstall, Robin Pröpper én Ricky van Wolfswinkel aan te trekken.

Spors kon de keeper, verdediger en spits de afgelopen transferperiode transfervrij oppikken. De 39-jarige technisch directeur liet de kans op Unnerstall lopen, zag af van Pröpper en vond Van Wolfswinkel te oud. Het drietal heeft inmiddels een vaste basisplaats bij FC Twente en speelde een belangrijke rol bij de 1-4 overwinning op Vitesse van afgelopen zondag: Pröpper scoorde twee keer, Van Wolfswinkel eenmaal.

De technisch directeur hield de afgelopen transferperiode sterkhouders als Riechedly Bazoer, Oussama Tanane en Danilho Doekhi weliswaar in huis, maar het drietal heeft een aflopend contract en kan Vitesse daardoor na dit seizoen transfervrij verlaten. Spors haalde Markus Schubert (Schalke 04), Toni Domgjoni (FC Zürich), Julian von Moos (FC Basel), Romaric Yapi (Brighton & Hove Albion) en Nikolai Baden Frederiksen (Juventus) naar Arnhem, terwijl hij Jacob Rasmussen, Loïs Openda en Yann Gboho huurde.

Waar Vitesse vorig seizoen nog indruk maakte onder trainer Thomas Letsch, is het nu terug te vinden in het rechterrijtje. Met zes punten uit vijf wedstrijden staan de Arnhemmers op de elfde plaats. Het gat met nummer drie sc Heerenveen bedraagt echter slechts vier punten. Ondanks de tegenvallende prestaties slaagde het team van Letsch er wel in om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Conference League. In het derde clubtoernooi van Europa werd afgelopen donderdag NS Mura met 0-1 verslagen.

De Gelderlander schrijft over een gebrek aan creativiteit en individuele klasse bij Vitesse. Volgens de krant moet Spors dat zich aantrekken. “De ‘td’ zit in zijn examenjaar. Vorig seizoen heeft de Arnhemse club kunnen teren op de kwaliteiten in een selectie, die grotendeels was samengesteld door Mohammed Allach en Marc van Hintum. De Duitser heeft nu doorgeselecteerd”, zo klinkt het. Wat het beleid van Spor werkelijk waard is, wordt volgens de krant gaandeweg dit seizoen duidelijk.Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door teesboer)

Vitesse huurt elk jaar veel spelers en als je dan een minder jaar heb krijg je dit.
Hij had er 2 van de 3 binnen moeten halen heb je gelijk weer een beetje waarde staan.
Van wolfswinkel lekker laten spelen en daarna binnen de club houden voor de jeugd.
Als volgend jaar je 3 sterkhouders transfervrij vertrekken heb je wel een zware dobber hoor.

21 september 2021 om 08:39

Dit jaar gaat Vitesse prima doorkomen en hopelijk weer voor europees voetbal spelen. Volgend jaar wordt echter wel een groot probleem, want naast de 3 sterkhouders is het goed mogelijk dat een Wittek en Dasa vertrekken. Bero loopt ook al een tijdje rond bij Vitesse en zou ook zomaar kunnen transfereren. In het ergste scenario ben je volgend seizoen Bazoer, Tannane, Doekhi, Openda, Ghobo, Rasmussen, Wittek(?), Dasa(?), Bero(?) kwijt. Dat is bijna een heel elftal en er is bij lange na niet voor iedereen al een waardige vervanger!

21 september 2021 om 10:04

Ik denk dat Vitesse dit jaar niet prima door gaat komen en al helemaal niet voor europees voetbal gaat spelen. In de as heb je alleen goede centrale verdedigers. De keeper is echt dramatisch slecht en gaat je een heleboel punten kosten. Tannane presteert alleen als ie er zin in heeft en als vitesse rechterrijtje speelt zal zijn motivatie ver te zoeken zijn. Er loopt gewoon ook geen goede spits rond bij Vitesse. Ze werken hard, maar geen balvasthouder of killer.

Ricky moet nog loskomen, Pröpper doet het uitstekend, met name met zijn doelpunten, maar het meest blij ben ik met Ünnerstall. Wat een keeper is dat zeg! Ik denk dat hij, puur kijkend naar zijn keeperscapaciteiten, zeker bij de 3 beste doelmannen (nu spelend bij hun clubs) van de Eredivisie hoort! Aan de bal kan hij er niks van, maar wat een uitstraling heeft die man! We zijn er met hem echt op vooruit gegaan. En als ik dan die doelman van Vitesse zie schutteren, dan vraag je je wel af waarom ze geen poging hebben gedaan voor de ervaren Ünnerstall.

21 september 2021 om 08:29

Ik denk dat er geen poging is gedaan voor Ünnerstall omdat zijn voetballende kwaliteiten niet zo goed zijn. We zochten een waardige opvolger voor Pasveer (die voetballend erg goed is, zelfs een paar assists gegeven in het Geel Zwart) maar als ik naar die Schubert kijk kan hij echt niet uittrappen hoor. Eig kan die vrij weinig, precies waar de Schalke fans ons voor hadden gewaarschuwd.

21 september 2021 om 08:32

Niet alleen kan ie niet uittrappen imo, het lijkt dat ie ook niet zo goed kan keepen. En dat is wat Unnerstall juist wel kan en prioriteit nr 1 van een keeper nog steeds toch?!

21 september 2021 om 08:32

Daarnaast heb je Houwen nog die de spelregels niet kent en de 3e keeper van Jong Ajax. Ik vermoed dat je Schubert voorlopig laten staan, maar het zou me ook niet verbazen dat ze straks een andere keuze gaan maken..

21 september 2021 om 08:33

Ik begrijp het ergens wel, want wij waren natuurlijk ook verwend met Drommel op dat gebied. Ik was enigszins sceptisch over hoe de opbouw nou zou moeten gaan verlopen, maar een balletje naar de back of CV kan Ünnerstall nog wel gooien. Een doelman moet uiteindelijk gewoon ballen vangen. Laat de verdedigers en middenvelders maar de opbouw verzorgen.

21 september 2021 om 12:51

@eltwan, maar als dat de reden is en je haalt Schubert, dan heb je het ook niet begrepen. Schubert heeft prima reflexen, maar is verder nog droeviger dan Unnerstal.

21 september 2021 om 12:54

Met je eens Jopie. Ik denk dat je er per saldo helemaal niet zoveel op achteruit bent gegaan tov Drommel. Unnerstal is echt een prima zet gebleken.

21 september 2021 om 13:01

@jopie22, ik vermoed dat Lars Unnerstall zeer bewust en dankbaar gekozen heeft voor voortzetting van zijn keepersloopbaan bij FC Twente. Ik heb wel eens ergens gelezen dat hij niet ver over de grens bij Enschede/glanerbrug bezig is met de bouw van een nieuw huis voor zijn gezin.

De kans om Bony en Kashia terug te halen heeft Spors ook laten lopen. Bij Gorter werd er ook niet door gepakt terwijl wij hem voor 1 miljoen mochten over nemen en Spors niet verder wilde gaan dan 750k, verschrikkelijk want het zitten we met Schubert. De rest van het artikel ben ik het volledig mee eens. Dit gevoel leeft al een tijdje onder de supporters, helaas.

21 september 2021 om 08:54

Of je hem Gorter aan kan rekenen weet ik niet. Ik denk dat er best een deal mogelijk was geweest, alleen toen Ajax kwam, was voor Gorter snel de keuze gemaakt. Dus dat is lastig concurreren.

21 september 2021 om 12:23

Bony is al bijna een jaar clubloos. Dat is natuurlijk niet voor niets. Hij is niet meer die relatief jonge speler die eerder een uitblinker in de Eredivisie was. Kashia is inmiddels 34 jaar en Vitesse is kansloos als Ajax op de stoep staat. Nu zeg ik niet dat deze Spors niet heeft staan stuntelen, maar je bent in jouw betoog ook wel aan het zoeken naar fouten die eigenlijk geen fouten zijn.

21 september 2021 om 12:55

@eltwan, Bony moet je niet meer willen. Dat is een relikwie uit tijden dat de topscorer van de eredivisie nog meer dan 30 ballen per seizoen in het netje legde. Kashia heeft natuurlijk veeeel meer krediet, maar laat de CV positie er nou net een zijn waar we geen versterking nodig hebt, of althans, geen prio. Ik vind het een beetje spijkers op laag water zoeken dit, als ik eerlijk ben.

Maar ja op zich.. Ik zag een keer, meen ik hoor, een interview met hem waarin hij stelde ook echt waarde te willen gaan creëren met Vitesse en dat is ook terug te zien in de jonge (talentvolle) spelers die hij gehaald heeft. Met Unnerstall, vooral van Wolfswinkel en in mindere mate Propper haal je vooral oudere spelers binnen. Het is een keuze die je maakt en ik kan me voorstellen dat Vitesse ook niet het geld had voor én de ervaring én de jongere spelers die gehaald zijn. Maar dit is dan ook wel wat je kan krijgen, een jonge ploeg heeft ups en downs. En na dat topseizoen van vorig jaar krijg je natuurlijk verwachtingen inderdaad.

Ik heb niet het idee alsof Spors heel erg onder vuur staat? Vitesse heeft Europees voetbal bereik, maar daar is het team nog niet aan gewend. De nieuwe spits Baden is een gokje en moet (hopelijk) nog op stoom komen. Daarnaast krijgt de jeugd de kans en moeten zij zich dit jaar in het elfal gaan spelen, want dan heb je direct enkele vervangers in huis. Cornelisse, Manhoef, Huisman. Unnerstal was overigens wel een goede geweest, maar dat is achteraf makkelijk praten. Niemand had verwacht dat Prupper het zo goed zou doen en Ricky heeft natuurlijk een medisch verleden..

21 september 2021 om 08:40

Klopt mijns inziens ook. Beetje stemmingmakerij van De Gelderlander weer. Heb ook niet het idee dat Spors onder vuur staat. Keuzes zijn voor de lange termijn gemaakt en om de jeugd de kans te geven.

21 september 2021 om 08:52

Heel goed om lange termijn keuzes te maken, maar we moeten de korte termijn ook niet vergeten. We hebben te hoog ingezet op spelers die bijna uit contract lopen en te weinig kwaliteit gehaald. Nu hopen dat Manhoef, Cornelisse en Vroegh zich goed doorontwikkelen.

21 september 2021 om 12:58

Ik heb erg veel vertrouwen in Cornelisse en Manhoef. In iets mindere mate in Vroegh en Huisman. Vooral van Cornelisse denk ik dat ie het nog wel een eind kan maken. Als je de schoenen van een Bazoer in vorm moet vullen en je doet dat naar behoren, dan heb je wel wat in je mars.

Twente was er ontzettend vroeg bij met Unnerstall, dus vraag me af of hij ook serieus overwogen was. Was wel een ontzettend transfervrij buitenkansje, net als Propper. Van Wolfswinkel is nog even afwachten, maar ik heb goede hoop.

21 september 2021 om 13:18

Had Unnerstal graag in Arnhem gezien maar was zijn komst naar Twente geen onderdeel van de Drommel deal? Ik dacht altijd dat hij daarom niet kwam.

21 september 2021 om 14:45

Nee deals waren apart van elkaar

21 september 2021 om 15:05

Toevallig dan maar good for you

Spors was toch ook medeverantwoordelijk voor het succes vorig seizoen, beetje hysterische kop zo. En we zijn pas een paar wedstrijden onder weg, Vitesse komt echt wel weer terug tot plek 4 tm 6.

We zijn met Unnerstall er echt op vooruit gegaan ten opzichte van Drommel, wat een geweldige keeper! Die heeft nu al punten voor ons gepakt.! Pröpper doet het vooral als spits heel erg goed Ricky moet nog wat loskomen, maar dat 'lup wa los'

21 september 2021 om 10:08

Schmidt blijft een Duitser haha, bedankt Roger, succes met Drommel, ook geen matige keeper, maar Lars is echt beter muv het voetballende gedeelte.

Het was een waardeloze transferzomer voor ons ! We hebben verschillende spelers die aankomende zomer uit contract lopen, die je nu had moeten verkopen. Dat zorgde al voor onrust. Uiteindelijk is er niets verkocht. En daarnaast heb je nog spelers rondlopen zoals Gong, Darfalou, Houwen waarvan je eigenlijk ook afscheid moest nemen. De nieuwkomers blijken zeker nog geen versterkingen, Schubert is echt een matige keeper, heeft ook zelden een bal klemvast. Wat ze in Domgjoni zagen, geen idee. Baden Frederiksen zat wel bij Juve, maar moet meer laten zien. Von Moos en Romaric zijn nog jong, dus die krijgen het voordeel van de twijfel. Alleen Gboho is een aanwinst, alleen die is dan weer gehuurd. Wat dat betreft waren Unnerstal en Pröpper zeker aanwinsten geweest en Wolfswinkel is een speler van de club geweest, dus ja, dat zijn gemiste kansen. Dat is natuurlijk gemakkelijk achteraf. Maar met verkopen van de bijna transfervrije spelers, had Spors wel beter kunnen inkopen.

Het enige dat je hem kwalijk kan nemen is dat hij Unnerstahl niet heeft gehaald, dat is mijn ogen op Bijlow na de beste keeper van de Eredivisie. Propper speelt op dit moment prima, maar was vooraf zeker geen garantie op succes. En van Wolfswinkel doet het nu leuk maar is dermate achteruit gegaan dat hij weinig meer toe zou voegen aan dit Vitesse.

Met betrekking tot Propper en Van Wolfswinkel vind ik Vitesse 100 procent gelijk hebben. Dat deze spelers leuk zijn voor Twente maakt het niet direct geschikt voor Vitesse. Het valt alleen op omdat Twente toevallig van Vitesse wint en omdat Propper per ongeluk 4x scoort in dit seizoen. We moeten de spelers niet beter maken dan ze zijn

21 september 2021 om 10:07

Lijken mij zeer nuttige spelers voor de subtop, we doen net of vitesse al jaren aan de top staat en Twente al jaren onderin. We weten toch allemaal dat er ondanks de magere jaren bij ons veel meer potentie bij ons is. Twente gaat wel weer aanhaken.

21 september 2021 om 10:12

ongetwijfeld dat Twente weer aan gaat haken, maar niet op korte termijn. In alles is Vitesse afgelopen jaren een stuk verder, dus is het heel reeel om te verwachten dat het dit seizoen ook weer zo is.
Geen schande voor waar Twente vandaan komt, maar als je voor de korte termijn kiest, en dat lijkt me logisch gezien de leeftijden van de genoemde spelers, is Vitesse een stapje hoger dan Twente. Al is het maar door Europees voetbal.

21 september 2021 om 10:23

Als ik de afgelopen wedstrijden bekijk van vitesse, zou ik niet weten waarom Twente niet boven Vitesse zou kunnen eindigen. Ik vond ons niet eens goed spelen en om eerlijk te zijn, waren 4 goals erg mager, zoveel kansen. Buiten Bazoer en Tannane en Openda zie ik niet zoveel spelers die ik zou ruilen. Misschien Bazoer en Tannane niet eens, geen team players, zijn in hun hoofd al weg en staan bekend om hun hele slechte mentaliteit. Je moet oppassen dat je met de kerst niet in het rechterrijtje staat, want dan kon het met deze spelers opeens wel moeilijk worden.Vitesse en Twente zullen mekaar niet veel gaan ontlopen, wen er maar vast aan. Als cerny en brama vorig jaar niet geblesseerd raakte, had ik ook ons al bij de eerste 8 gezien, tweede seizoenshelft was daardoor superslecht. Dus hoezo niet op de korte termijn, kon nog weleens sneller gaan dan dat jij denkt.

21 september 2021 om 10:30

Tegen zo'n Twentebril met dikke glazen kan en wil ik niet op discussieren. Zit weinig realiteitszin in jouw bericht. Ja hoor; het huidige Twente is verder en groter dan Vitesse

21 september 2021 om 10:31

Maar Blaise, als ik dan kijk hoe ertegen Cambuur en Fortuna zaten te schutteren... Ik hoop op Cerny en Misidjan dit jaar, want voorin en de aansluiting vanaf het middenveld ben ik nog verre van overtuigd.

21 september 2021 om 10:37

Je moet lezen, niemand zegt dat Twente nu verder is dan Vitesse.

21 september 2021 om 10:53

Dat is allemaal korte termijn denken, dat vitesse nu verder is is helder. Maar we hoeven met alle respect toch geen wonderen van dit Vitesse te verwachten? Kijk de wedstrijden maar eens terug van ze.

In feite kan Spors in sportief opzicht alleen maar leunen op het binnen hengelen van Werner bij RB Leipzig jaren terug. Maar voor de rest heeft de beste man niet veel laten zien en heeft hij overal vrij kortdurend gefunctioneerd. Je ziet die onervarenheid zich nu uiten bij Vitesse, een club die jaarlijks een behoorlijke transformatie moet ondergaan en altijd competitief bleek. Dit jaar gaat een lastig jaar worden. De selectie is niet in balans en zoals het artikel het toch wel omschrijft mag je Spors dit zwaar aanrekenen.

21 september 2021 om 09:33

Helemaal eens, behalve dat er veel wijzigingen zijn. De laatste jaren sws niet. Van de basis zijn er maar 2 weg( Pasveer en Broja)

21 september 2021 om 10:06

Bruns ook, al was die niet altijd van een basisplaats/speelminuten verzekerd. Als je ziet wat er voor de drie terug is gehaald dat is toch wel pure middelmaat. De selectie was vorig seizoen al smal maar presteerde flink naar behoren. Ik vind Vitesse er gewoon niet sterker op geworden met de spelers die zijn gehaald. Met de nodige aflopende contracten van spelers die normaliter geld moeten opbrengen vind ik het vooruitzicht ook niet bepaald prettig.

Makkelijk om nu kritiek te geven op de TD nu het niet lekker loopt. Er zullen vast gegronde redenen bestaan waarom Unnerstal, Pröpper en Van Wolfswinkel niet zijn gehaald. Soms haal je spelers waarvan je gewoon verwacht dat ze het goed gaan doen. Dat pakt in dit geval gewoon niet goed uit. Jammer, helaas. Kin omhoog en doorgaan. Iets met roeien en met riemen. In ieder geval blij dat die drie het bij mijn cluppie het zo goed doen. Vooral Unnerstal zou ik nu voor geen goud meer willen missen.

Wilden die spelers zelf wel voor vitesse spelen?
Twente heeft het spelersbudget opgekrikt en kiezen tussen de halflege gelredome of elke 2 weken een volle kolkende veste, zullen ze ook wel laten meewegen.

21 september 2021 om 10:08

argument van supporters en een argument van spelers voor de buhne om diezelfde supporters te pleasen, maar wanneer puntje bij paaltje komt verwacht ik dat sportieve en financiele ambities de doorslag geeft om voor een club te kiezen en niet het schreeuwende publiek

21 september 2021 om 10:17

Zoveel verschil zal er niet zijn in salaris. Propper ging voor het geld naar twente, wat hij bij heracles niet kon krijgen. De club Twente zal op den duur weer boven Vitesse uitstijgen. Simpelweg in alles groter. Schuld wordt minder, spelersbudget gaat omhoog, ssc kaart houders wat nog steeds oploopt, catering in eigen beheer, de jeugdopleiding begint weer te draaien, eigen talenten breken weer door. Bij vitesse moet men nog maar oppassen dat Oyf en Abramovich er vandaag pf morgen opeens geen heil meer inzien. Denk je dat spelers daar niet naar kijken, tuurlijk wel.

21 september 2021 om 10:27

Ik snap je gekleurde zicht. Uiteindelijk heeft Twente mogelijk meer potentie, maar feit is dat afgelopen jaren Vitesse vele malen verder was dan Twente. Twente komt vast weer helemaal terug, maar of de genoemde spelers dat nog meemaken in hun actieve carriere is zeer de vraag. De schuld wordt minder, maar is nog lang niet weg.
Verder fijn dat Twente meer kan betalen dan Heracles, maar Heracles is geen Vitesse.

21 september 2021 om 10:30

In wat is Twente groter? Ja wel meer supporters die naar het stadion komen. Of de achterban echt groter is betwijfel ik. Als Vitesse supporter weet je dat er veel animo is voor Vitesse, echter door veel interne structurele problemen blijven deze supporters thuis.

Vitesse eindigt de laatste jaren hoger
Vitesse speelt Europees
Vitesse heeft vorig jaar de bekerfinale gespeeld
Jeugdcomplex is groter
Begroting is hoger, spelersbudget etc
Enorm veel spelers van Vitesse maken een goede transfer naar grote Europese clubs

21 september 2021 om 10:33

Jou reactie is anders ook aardig gekleurd, een paar jaar mee ballen om plek 4 tm 8 maakt je opeens niet heel veel groter of verder dan een Twente of Heracles, daar komt wel meer bij kijken. Of die spelers het meemaken, tuurlijk niet, dat wordt wel weer verder uitgebouwd met nieuwe spelers en talenten. Bij ons zit er sinds lange tijd weer een idee achter kwa beleid, in Arnhem ben je afhankelijk van "externen" iets waar wij bijna van omvielen.

21 september 2021 om 10:45

Kwa achterban gelijkwaardig, laat me niet lachen. Interne structurele problemen, wow geef daar eens een voorbeeld van? Muv de magere jaren na degradatie bij ons, speelden we nagenoeg altijd mee om plek 4 met uitschieters naar boven en beneden, speelden we nagenoeg jaarlijks Europees, aantal bekerfinales en prijzen is helemaal geen vergelijk. Dat vitesse nu verder is, dat lijkt me helder, maar in het verleden en de toekomst was dat anders en wordt het ook weer anders. In Arnhem ben je afhankelijk van stroman Oyf , koorknaapje van Abramovic. Staat buiten de discussie, maar de club heeft daardoor niet eens een eigen identiteit: elk jaar maar weer afwachten wat er afvalt in Engeland. Logisch dat die talenten naar betere clubs gaan, ze worden een jaar of 2 gestald in Arnhem, kunnen daar rijpen, te goed voor de eredivisie te matig voor Engeland.

21 september 2021 om 10:56

Dit jaar heen een speler van Chelsea in Arnhem te bewonderen hoor. Hadden we er maar 2.

21 september 2021 om 11:34

@29er, precies en in deze Coronatijd kan het over een paar maanden ook zo zijn dat het niet eens meer toegestaan is om een vol stadion te vullen omdat de regering de regels weer eens heeft veranderd

21 september 2021 om 11:49

FC Twente eindigt vrijwel nooit op plek 4. Periode 2007-2011 was leuk, maar daarvoor was het eerder plek 8-10. Deze ups en downs hebben veel clubs zoals Utrecht, Vitesse, Az en Heerenveen.

Vitesse is de laatste jaren hard aan het werk gegaan om samenwerkingsverbanden op te richten met amateurclubs in de regio. Vanwege het succes wordt de regio steeds meer uitgebreid. Ook komen er steeds meer initiatieven en begint het in de stad wel meer te leven.

Interne structurele problemen: onvriendelijke stewards, te hoge drankprijzen, harde kern mag niet op de oost tribune, geen drankverkoop onder de Oosttribune, op last van brandweer enorme rijen niet beschikbaar voor supporters, losse kaartverkoop alleen met seizoenskaart, en de enorme tarieven voor de West-tribune etc.

21 september 2021 om 12:14

Nemert
Op de historische ranglijst van de eredivise staat Twente 4e, met zo'n 300 punten voorsprong op nummer 5 Utrecht in minder wedstrijden.
Wat dat betreft is strijden om plek 4 (met uiteraard de verschillende golven naar boven en beneden) niet een hele rare uitspraak.
Nu zit Twente duidelijk in zo'n golf naar beneden en uiteindelijk kijken spelers naar de huidige tijd, want daar spelen ze in. Vitesse met Europees voetbal is daarmee een aantrekkelijkere club dan Twente waar je strijd in het rechterrijtje. Helemaal wanneer je geen binding met de club hebt

21 september 2021 om 12:26

Denk dat het allemaal wel meevalt met die rijen in het gelredome. Het is algemeen bekend dat het in Arnhem niet echt leeft, ondanks dat het beter is geworden de laatste jaren, blijft het kwa animo ver achter bij de aantallen van Twente zowel in thuis als uitwedstrijden, nagenoeg uitverkocht. Volgens mij is Twente na Ajax en Feyenoord 1 vd grotere. Mbt plek 4, lees de reactie van 29er, die slaat de spijker op zijn kop. Op dit moment speelt Twente uiteraard niet om plek 4 en is Vitesse op dit moment uiteraard verder. Mensen voelen zich snel aangevallen tegenwoordig en doen niet meer aan begrijpend lezen.

21 september 2021 om 13:30

Het animo is in Arnhem groter voor Vitesse dan het animo in Twente voor Fc Twente. 630.000 inwoners Twente. 162.000 in Arnhem. Gemiddeld aantal bezoekers vitesse in het laatste normale jaar: 14.000 dus iets meer dan 9% van de mensen komt kijken. In Twente 27.000. Dat betekent maar 4.2% van de mensen.

Dus in Arnhem komen er 2x zoveel mensen dan in Twente. Kan je zeggen; maar in Arnhem tel je de buurgementen niet mee. Twente heeft ook buurgemeenten zoals Neede, Aalten en Winterswijk.).

21 september 2021 om 15:08

@Victorvanz en buiten Arnhem woont er niemand? Je vergelijkt appels met peren. Je kunt beter kijken naar aantal verkochte jaar kaarten en gemiddelde toeschouwers als je dan toch wilt vergelijken. Bij Twente komen die idd niet allemaal uit Enschede. Maar dat kan bij Vitesse ook niet het geval zijn.

Daarbij hebben jullie steeds dat "interne problemen" excuus. Nou dacht je dat wij de laatste jaren geen "interne problemen" hadden? Niet genoeg om over te klagen hadden? Toch zitten er gemiddeld nog steeds 25.000. Waar jullie schijnbaar murw gebeukt worden van je ellende halen wij er energie uit om voor de club te vechten. Dat heet loyaliteit

21 september 2021 om 20:02

Victorvanz, in Twente is niet iedereen voor Twente natuurlijk. Heracles zit om de hoek en ook GAE pakt wat supporters uit Twente. Doe dan je vergelijking nog eens met Arnhem en Enschede..

Over welke achterban heeft de Gelderlander het?

Voor zover ik weet zit er een sentiment bij Van Wolfswinkel, maar van mij hoefde hij afgelopen zomer niet perse te komen. Baden stelt wel wat teleur, maar dat weet je aan het begin van het seizoen niet en die kan nog zeker groeien. Propper staat op een plek waar Vitesse al genoeg kwaliteit heeft.

De keeper doet het vooralsnog niet goed. Elke voorzet, corner, etc is een ramp. Op afstandschoten en 1 op 1 is hij best goed.

Onder Spors gekomen (huur/koop).
Reiziger, Domgjoni, Yapi, shubert,Moos, baden, ghoho, ohio, broja, wittek, troure, openda, Rasmussen en oroz.
Van deze 14 spelers zijn er 5 die het team versterkt hebben (ghoho, broja, wittek, openda, Rasmussen). De rest (nog) niet.
Ervan uitgaande dat spors een klein budget had om uit te tegeven (0 verkopen...). Heeft hij naar mijn mening toch verkeerde spelers gehaald voor dit drukke seizoen. Hij had beter deze drie dragende spelers kunnen halen dan een blik onervaren jongens. De rest opvullen met jeugd. Zo creëer je minder onrust bij de achterban en trek je nieuwe jeugdspelers aan (bij vitesse krijg je een kans).

21 september 2021 om 12:26

Het is ook wel vertekend. Toen Twente tegen Cambuur en Fortuna had gespeeld hoorde ik geen enkele cub over de aankopen. Niemand dacht toen dat Propper en Van Wolfswinkel goede aankopen waren voor Vitesse.
Daarnaast, bij Propper verdoezelt het aantal doelpunten ook. Hij staat momenteel maar 1 doelpunt onder Haller die een veel betere aanvoer krijgt, maar geen topclub die overweegt om Propper als nieuwe spits te halen

21 september 2021 om 13:09

@badgers en van deze 14 zijn er ook 4 die pas 5 wedstrijden meegedaan hebben en waarvan je in mijn optiek nog niet kan zeggen of ze het bij gaan doen of niet ( reiziger, domjoni, yapi, Moos). Van Toure, Oroz, Ohio en Schubert kun je idd zeggen dat het drama is. Reiziger heeft nog niet gespeeld en Baden wil ik nog wel wat langer zien. Ook geeft Broja wel z'n waarde gehad met 9 goals.

Meneer Lex Lammers probeert weer de sfeer bij Vitesse te verzieken. Daar is hij altijd goed in geweest. Kritiek mag, maar als deze zogenaamde Vitessewatcher maar even de kans heeft slaagt hij erin een enorm zuur stuk over onze club te schrijven. Ik begrijp niet dat hij dit zelf nog leuk vindt.

21 september 2021 om 21:18

Zeker waar! Lammers kan echt alleen kritiek uiten. Positief is hij werkelijk nooit. Snap ook niet dat hij het al zo lang volhoudt. De Gelderlander is natuurlijk sowieso een Nijmeegse krant.

Hahah wauw. Meen je dit? Met name Unnerstal was een klap beter geweest dan die krokettenvanger die we nu hebben. Uitstekende reflexen, maar hoge ballen... Dat je v Wolfswinkel niet doet kan ik begrijpen, de spitspositie rendeerde vorig jaar redelijk en je hebt op Broja na dezelfde spelers + met Baden iemand die jonger is. Pröpper, tja, doet het nu prima, maar is ie beter dan de middenvelders die bij ons in de basis staan? Ik weet het niet. Maar dat je Unnerstal niet haalt en Schubert wel is wel een blunder ja.

21 september 2021 om 13:31

Pröpper is geen middenvelder

Unnerstall was zeker een goede optie geweest. de huidige doelman heeft nog niet echt laten zien dat hij er echt iets van kan....

Ik denk dat Unnerstal na Bijlow de beste keeper van de Eredivisie is op dit moment (onana niet meegerekend). Dat lijkt echt een puntenpakker te zijn voor Twente. Over Propper kon je alleen maar tevreden zijn, heeft door zijn doelpunten ook echt de nodige punten voor Twente gepakt.
Van Wolfswinkel moet nog een beetje zijn draai vinden denk ik, hij krijgt nog niet veel bruikbare ballen in mijn ogen. Wel een erg prettige en positieve jongen, die er gewoon 10 tot 15 gaat maken dit seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord1611
6.Vitesse16-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. DasaVerdediger90
M. WittekVerdediger90
S. TronstadMiddenvelder90
Y. GbohoMiddenvelder92
L. OpendaAanvaller92
R. BazoerMiddenvelder80
N. FrederiksenAanvaller83
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

102 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Vitesse 8 0 4 0
2020/2021 Vitesse 29 5 7 2
2019/2020 Vitesse 22 3 6 1
2018/2019 Porto II 2 0 1 0
2018/2019 FC Utrecht 14 3 2 1
Laatste voetbalnieuws

Discutabele treffer helpt Vitesse aan zege in Gelderse derby

Vitesse heeft zondagmiddag de derby van Gelderland op zijn naam geschreven. In een uiterst matige wedstrijd met veel oponthoud was de ploeg van trainer Thomas Letsch uiteindelijk met 0-1 te sterk...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren