Johan Derksen fileert ‘die domme kracht met die vierkante kop’ nu al

Dinsdag, 21 september 2021 om 14:50Dominic Mostert • Laatste update: 14:59

Carlos Vinícius heeft vooralsnog geen indruk gemaakt op Johan Derksen. De aanvaller van PSV, die voor twee seizoenen wordt gehuurd van Benfica met een optie tot koop, kwam tot twee invalbeurten voor zijn nieuwe club. Hij speelde in de Europa League 27 minuten tegen Real Sociedad (2-2) en deed zondag 30 minuten mee tegen Feyenoord (0-4). Volgens Derksen is al gebleken dat Vinícius ‘er niets van kan’.

PSV begon zonder Noni Madueke aan de topper, terwijl Eran Zahavi, Mario Götze en Davy Pröpper in de pauze werden gewisseld; na een uur moest ook Cody Gakpo plaatsmaken. Yorbe Vertessen, Ryan Thomas en Ritsu Doan kwam aan het begin van de tweede helft binnen de lijnen. Carlos Vinícius viel na een uur in en Madueke kwam achttien minuten voor tijd binnen de lijnen. Wim Kieft heeft zich 'vreselijk geërgerd' aan de trainer van PSV en ook de andere analisten van Veronica Inside zijn kritisch.

René van der Gijp zegt gekscherend dat Schmidt ‘moet doorgaan’ met zijn wisselbeleid. “Hij moet niet stoppen. Gewoon consequent de beste spelers eruit halen”, adviseert de analist met een knipoog. “En dan die domme kracht uit Brazilië erin, die helemaal niets kan, met die vierkante kop”, vult Derksen aan. “Die kan er helemaal niets van. Hij was niet voor niets reserve bij Benfica.” Volgens Van der Gijp is Schmidt 'de enige trainer ter wereld die dit doet'. "Zou hij er nooit aan twijfelen?"

Derksen zou graag zien dat Schmidt door zijn spelers tot de orde wordt geroepen. Gakpo zei na de wedstrijd tegen Feyenoord dat hij begrip heeft voor zijn wissel. "Die man heeft zichzelf wijsgemaakt dat hij er meer van weet dan heel dom Nederland bij elkaar. PSV heeft geen personalities; die Gakpo is een heel lieve, bescheiden jongen, maar die ging er helemaal niet met hem over praten, die laat dat gewoon toe. Het zou goed zijn als Schmidt een paar spelers treft die zeggen: kan het afgelopen zijn met dat geouwehoer?"

Kieft ziet niet aanvoerder Gakpo, maar Eran Zahavi als de aangewezen man om van zich af te bijten. "Van Zahavi kun je het misschien verwachten. Die is ouder en wordt ook steeds gewisseld. Die Madueke is negentien jaar, die gaat niets zeggen. Gakpo staat er net in, dus die gaat ook niets zeggen." Gakpo zei dat hij de wissel snapt en accepteert. "Hij denkt natuurlijk: hij heeft donderdag al gespeeld en er komen nog veel wedstrijden aan. Zo wisselt hij dan. Ik heb er niet echt discussies met hem over, nee."Gerelateerd

Meer sportnieuws

116 reacties (laatste reactie door aqua1)

Die domme kracht. Speelde anders vorig seizoen alleraardigst in de premier league bij Tottenham. Belachelijk om hem nu al af te kraken op 30 minuten speeltijd.

20 september 2021 om 21:18

Dat is de kracht van Johan. En als hij er straks 2 in ligt volgende pot is het sterk gescout en moet hij ten aller tijden basis staan. Vi kijk je niet voor sterk voetbal praat. Vind het een prachtig programma verder haha.

20 september 2021 om 23:09Inderdaad, VI is het cabaret-programma rondom het voetbal.
Spreekstalmeester Genee met z'n trouwe clowns Renã© en Johan.
Ik kijk er graag naar omdat ik dan ontspannen en relaxed kan lachen om het afzeiken van voetballers die de week erop weer op het voetstuk getild worden om er vervolgens weer keihard afgekegeld te worden in de show erna, heerlijk dom, hersenloos vermaak.
Cabaret is precies hetzelfde, alleen dat is vaak een one-man-show en deze doen het met z'n allen.
Medelijden met degene die dit allemaal serieus nemen en blind op de woorden van de heren mee varen.
Hetzelfde heb ik met personages die hier serieus op ingaan en zich aangesproken voelen.....moeten ze eens de shows van Hans Teeuwen van pak hem beet 15 jaar terug gaan kijken, dan kan half Nederland wel gaan klagen als ze dat serieus nemen.

21 september 2021 om 08:15

Derksen en Co nemen zichzelf echter wel degelijk serieus en winden zich oprecht enorm op over iets waar ze eerder een totaal andere mening over hadden. Om een Teeuwen lach je omdat je weet dat hij dit bewust voor de humor doet. Ik vind de heren daarom eerder gênant dan grappig. Dat ze dan soms ook grappen maken staat daar los van.

21 september 2021 om 11:01

Als iemand zichzelf niet serieus neemt, zijn het Gijp en Derksen wel, maar goed. Lekker blijven opwinden Berserko

21 september 2021 om 11:01

Ach Berserko: dat is jouw mening. En net als met alles op tv, je bent zelf vrij er voorbij te zappen. Ik vind het ook heerlijk vermaak. Niet meer, niet minder.

21 september 2021 om 17:36

Eens Westend. Maar het vervelende is vervolgens dst je hier op VZ wederom met die clowns wordt geconfronteerd. Je zou toch denken dat, als VI satirisch is, er gene aandacht aan wordt geschonken op een voetbalnieuwssite. Ik neem die gasten van VI niet serieus en snap niet dat die buiten hun eigen cabarershow nog een serieus podium krijgen.

20 september 2021 om 21:18

Alleraardigst in de premier league valt ook wel mee. In totaal maar 303 minuten gespeeld namelijk.

20 september 2021 om 22:00

Maar verder heeft hij het heel erg verdienstelijk gedaan tegen ploegen als Ludogorets, Wolfsberger en Marine FC hoor! Verder wel erg voorbarig om hem op basis van 30 minuten in een voor PSV povere wedstrijd af te kraken. Ook vrij kinderachtig om vervolgens de contouren van zijn hoofd er bij te halen.

20 september 2021 om 22:47

Nou nou zeg dat zijn me ook wel ploegen hoor poehpoeh.

21 september 2021 om 10:58Aan die 303 minuten kwam Haller nog niet eens is

21 september 2021 om 11:10

Het is toch vrij hilarisch dat mensen altijd maar dingen verzinnen/beginnen liegen om hun punt kracht bij te zetten. Haller heeft in 19/20 2262 minuten gespeeld in de PL.

21 september 2021 om 11:42Ja en hoevaak gescoord? dus reken maar ff uit of hij het nou zoveel beter heeft gedaan..en volgens mij was Haller ook maar bankzitter en dat bij een mindere ploeg..

21 september 2021 om 11:44

Ah dus je statistiek slaat op niks en dan haal je er maar iets anders bij? Zo werkt het natuurlijk niet. Geen idee trouwens waarom je absoluut een Haller-Vinicius discussie wil uitlokken.

21 september 2021 om 15:08

Ze kunnen allebei niet lopen Lierse Nee, maar di kan best een goede speler zijn voor Psv. Is nog niet helemaal fit lijkt het, maar die jongen kan echt wel voetballen. En je ziet dat grote sterke spitsen het toch vaak makkelijk hebben in de Eredivisie.

20 september 2021 om 21:20

Derksen kan heel erg populistisch lullen. Je merkt al direct dat ie nooit Tottenham heeft gekeken, anders kan je zo’n opmerking niet plaatsen. En dan andere analisten belachelijk maken dat zij hun huiswerk niet doen laatst, terwijl hij letterlijk niks voorbereidt krijg ik het idee.

20 september 2021 om 22:02

Zullen we gewoon ophouden de heren van VI "analisten" te noemen? Ik neem namelijk een analist die niet eens de naam van een bepaalde voetballer weet te herinneren niet serieus. Wil je analistje spelen of echt analist zijn? In dat laatste geval moet je 24/7 met voetbal bezig zijn. Gechargeerd natuurlijk, maar de kern van het punt is dat je je echt moet verdiepen en je kennis actueel moet houden. Anders ben je een "voetbalprater". Ook leuk, maar dat is het dan. Geen analist. En eigenlijk ook geen podium op primetime waard, tenzij we het beestje bij de naam noemen en de heren van VI zien als praatjesmakers. Oh wacht, ze gaan een dagelijkse talkshow opzetten. Dat is inderdaad meer hun niveau.

20 september 2021 om 22:21

Wat mij betreft heb je ook een hoger niveau nodig om een dagelijkse talkshow te doen dan voetbalanalist te zijn. Het is ook duidelijk dat Derksen een beetje voetbalmoe is, vandaar worden er regelmatig andere onderwerpen besproken aan tafel.

21 september 2021 om 13:20

Tegelijkertijd vind ik Gijp, Kraay, Kieft en Boskamp wel degelijk goed als ze inhoudelijk gaan analyseren op de voetbalwedstrijd hoor... Die kunnen dat echt wel goed..

20 september 2021 om 21:24

Wat Lierse1997 zegt idd, was niet per se een succes met wat toch al een slecht seizoen voor Tottenham was. Uiteraard voorbarig om hem al af te schrijven, maar het is nou ook weer niet zo dat je gelijk moet verwachten dat je een absolute topper binnen hebt gehaald, dan zou Benfica hem zelf wel hebben opgesteld. Toch mag je wel wat van hem verwachten, kan er altijd nog uitkomen

20 september 2021 om 21:26

Dat is onzin. Heeft amper gespeeld in de Pl en amper gescoord. Dat fabeltje is echt ontstaan om dat zijn gemiddeldes van vorig jaar rond ging in alle wedstrijden. Maar blijkt dus dat ie 1 wedstrijd in Europa league tegen een waardeloze club er flink op los had gescoord.

20 september 2021 om 21:35

Afkraken gaat zeker te ver, maar hij heeft ook nog 0,0 niks laten zien. We wachten het af, kan nog alle kanten op met hem. En zolang Zahavi ook zo blijft spelen, kan je hem best wat vaker kansen geven.

21 september 2021 om 00:03

Hij heeft in alle Tottenham wedstrijden bij elkaar 800 minuten gespeeld.. waarvan meeste in de bekerwedstrijden..Heb je überhaupt het PL voetbal gevolgd? Dan weet je namelijk dat Kane en Son altijd basis staan.. en zelfs Bergwijn meer minuten kreeg. Speler was daar via Mourinho (= gestifute en deze speler ook.. ) Dus nee Benfica gaat echt zijn topspitsen niet verhuren. Hebben ze keihard zelf nodig. Maar het is nog vroeg in t seizoen.. Dus misschien laat hij nog wat zien. Overigens heeft deze speler in Portugal ook door een blessure minder gespeeld en is daarna nooit meer op oude niveau teruggekeerd.

21 september 2021 om 08:01

Ga weg man, speelden maar paar minuten voir mijn club. En zeer slecht ook.

21 september 2021 om 08:22

@Borussia

Zo werkt voetbal nu eenmaal. Zie Koeman; vorige week maandag ging het nog over "elftal bouwen" en nu hangt z'n eigen toekomst aan een zijden draadje.

21 september 2021 om 08:42

Derksen zei na een wedstrijd over Tagliafico: ‘Die kan er helemaal niets van!’ Die man is een populist en roept maar wat. En al is ie geen analist hij geeft wel zijn mening in een goed bekeken ‘voetbalprogramma.’ Tussen aanhalingstekens.

21 september 2021 om 09:16

Fijn dat je nog even extra benoemd dat het tussen aanhalingstekens staat, had het nog niet gezien! Overigens is voetbal een synoniem voor populisme, al zou ik zelf liever opportunisme gebruiken.

21 september 2021 om 09:44

En kon zelfs naar Tottenham terug komen dit seizoen... Maar benfica weigerde een verkoop

21 september 2021 om 10:05

Ik zou me daar niet druk over maken, Vinicius heeft te kort gespeeld en in een zwalkend elftal om een mening te kunnen geven.

Ik zou me meer drukmaken om het feit dat zelfs Rene van der Gijp denkt dat op papier beste spelers altijd moeten spelen, ook als ze als een natte krant spelen. Gotze had zijn lamme tweelingbroer in het veld gestuurd; die was geen schim van de speler die hij donderdagavond was. Propper zei na afloop dat hij niet moe was; gunst, hij had alleen in de middencirkel heen en weer geslenterd en daar wordt zelfs mijn oude opoe niet moe van. En Zahavi was in de verste verte nergens te bekennen. En werkelijk alle analysten focussen zich op het verhaal van Schmidt, terwijl hij zijn spelers uit de wind haalt met fitheid verhalen.

Het zou erover moeten gaan waarom Gotze, Zahavi en Gakpo het niet kunnen opbrengen om 3 dagen na Sociedad te kunnen vlammen. En waarom Propper na zoveel rust gehad te hebben het niet kan opbrengen wat energie in een wedstrijd te steken. En waarom Madueke al wekenlang geen lantaarnpaal voorbij komt.

Allemaal vragen die zogenaamde analysten uit letterlijk alle voetbaltalkshows niet stellen. Het gaat in alle talkshows en alle columns om het niet opstellen of wisselen van op Papier beste spelers, terwijl die aantoonbaar niet leveren. Het is net het sprookje "de nieuwe kleren van de Keizer".

Ik snap niets van het aankoopbeleid van PSV, want dat deze groep hardlopers alleen kan omschakelen en op Gotze na nul creativiteit heeft, is een blunder. Maar ik zit mij steeds meer af te vragen of die Roger Schmidt niet een hele goede bliksemafleider is om de tekortkomingen van zijn elftal te verbergen, want iedereen kakelt elkaar maar na.

21 september 2021 om 17:33

Hahaha amper gespeeld man.

gisteren leek het nergens op bij Vinicius idd maar ik heb vernomen dat hij 16 keer heeft gescoord in de Premier League. als dat zo is dan moet zo een gozer toch wel wat kunnen lijkt mij

20 september 2021 om 21:19

1 goal in de premier league vorig seizoen. Daarnaast 6 in de EL en 3 in de FA Cup.

20 september 2021 om 21:30

In 2020 nog topscorder van Liga NOS die ik verdedigend hoger aanschrijf dan de Eredivisie

20 september 2021 om 21:33

Dat zeker. Maar die 16 goals slaan natuurlijk ook nergens op. In dit topic lijken echter alleen uitersten voor te komen. Of deze jongen om geen enkele reden al bijna afschrijven of imaginaire statistieken gebruiken om hem op te hemelen.

20 september 2021 om 22:21

@andres13, Hij heeft 1 aardig seizoen gedraaid. Verder was het 2 goals in 16 wedstrijden, 1 goal in 9 wedstrijden. De 6 goals in de EL voor Tottenham waren ook niet tegen de beste teams uit de competitie. Je moet gewoon afwachten hoe hij het gaat doen. Na 2 invalbeurten kan je nog weinig zeggen, zeker met het wisselbeleid van Schmidt afgelopen zondag.

20 september 2021 om 23:09

@Lierse1997 ok, dan hebben een aantal PSV supporters op dit forum dit blijkbaar uit hun duim gezogen

20 september 2021 om 23:45

Grappig dat een andere Psv'er dan weer vindt dat de kampioen van Portugal een gatenkaas was, omdat het verdedigend zogenaamd allemaal niks voorstelt.

21 september 2021 om 11:031 goal in de premier league vorig seizoen..je doet alsof hij een heel jaar gespeeld heeft..ik kan je er zo tig opnoemen die meer speelde en nog minder scoorde.. laten we het maar niet over Lierse hebben want dat is helemaal huilen met de pet op.

21 september 2021 om 11:12

Ja en jij verzint hierboven maar wat cijfers. Verder ga ik er gewoon op in dat iemand zegt dat hij 16 goals gemaakt heeft in de PL, terwijl het er dus maar 1 was.

21 september 2021 om 11:39

Waar zie je mij cijfers verzinnen en dat zeggen dan?..ja maar 1 in ook maar heel weinig speeltijd..als hij een heel jaar zou spelen zou hij die 16 ook wel halen..maar idd hij heeft er geen 16 gemaakt in de PL maar wel in Portugal en dat aantal halen er ook nie zoveel in Portugal..

21 september 2021 om 11:45

Jij zegt dat Haller de 303 minuten in de PL niet eens gehaald heeft. Wat cijfers verzinnen is of gewoon wat lullen zonder het opgezocht te hebben.

20 september 2021 om 21:27

@Japie_Krekel - Haha, waar haal jij jouw statistieken vandaan? Bijna altijd fout.

20 september 2021 om 23:08

Zelfde bron als Frank de Boer misschien?

20 september 2021 om 23:11

Daarom zei ik er ook bij naar verluid. Dit werd namelijk gezegd door een aantal PSV supporters op dit forum

21 september 2021 om 11:05

tuurlijk Japie geef andere maar weer de schuld daar ben je nogal goed in..je lult maar raak maar je weet gaar niet waar je het over hebt.

20 september 2021 om 21:28

(Japie) Hij moet wel erg goed zeg daarom leent Benfica hem ook uit natuurlijk , kom op zeg dit heb je toch ook wel in de eigen jeugd lopen lijkt mij .

20 september 2021 om 21:30

Hij heeft er in Portugal wel een aantal gemaakt voordat hij naar de Spurs ging meen ik. Gedeeld topscorer? In Engeland niet veel soeps bij Spurs, maargoed dat was Janssen ook niet..

20 september 2021 om 21:34

18 goals en 8 assists in 32 wedstrijden toen. Heel netjes dus.

20 september 2021 om 22:12

Dat is Bergwijn ook niet.

20 september 2021 om 21:30

16 keer in de Premier League, hahaha hoe verzin je het zeg. Even googlen volgende keer misschien

20 september 2021 om 22:28

@japie, volgens mij maar 1 goal in de PL. Wel bij tottenham in de FA Cup 3x (alle tegen fc marine) en EL 6x (tegen ludogrets 2x/Antwerp 1x/Wolfsberger 3x) gescoord. 16 goals in de PL was misschien een natte droom van hem.

21 september 2021 om 18:03

Eredivisie moet wel te doen zijn waar zwak verdedigd wordt, paradijs voor mislukt spitsen die in buitenland nooit waar hebben gemaakt.

Ach werd er ook niet hetzelfde gezegd over Haller?. Die Vinicius kan echt wel wat, en ik denk zelf dat hij op ongeveer hetzelfde niveau zit als Haller. Alleen hij moet wel de juiste aanvoer krijgen, dus het is even afwachten of hij dat bij PSV krijgt. Maar dit is allemaal een beetje voorbarig om dit na nog geen halve wedstrijd te zeggen. En slaat ook helemaal nergens op.

20 september 2021 om 21:32

Zelfde niveau nog wel? Als je het mij vraagt vind ik dat een vrij optimistische uitspraak. Het is niet voor niks dat deze jongen wordt verhuurd door Benfica en dat anderzijds voor Haller 22 miljoen wordt betaald. Tuurlijk over die prijs valt te twisten, maar het zijn wel twee uitersten als je het mij vraagt.

21 september 2021 om 11:08

Vinicius werd zelfs 45 miljoen voor betaald dus wat is je punt?.

21 september 2021 om 11:30

Spurs had een optie tot koop voor het dubbele waarvoor Haller gekocht was. Vinicius was echt een heel grote naam een jaar terug

Kan er aub een ban komen op deze man. Ik wil helemaal niets te maken hebben met deze seniele oude vent. Ik kijk ook niet naar dat "voetbalprogramma". Maar ook hier steeds te moeten lezen welke mening hij heeft is best irritant. Ik luister nog liever naar de leugens van Piet de Visser.

20 september 2021 om 21:22

Op de artikels van Vi/Johan derksen wordt altijd veel op gereageerd. Dus denk niet omdat jij er last van hebt, dat voetbalzone het even zal skippen.

20 september 2021 om 21:25

Dat weet ik. Wil alleen wat over hem kwijt, zoals hij dat vaak over anderen doet. En dit zal hem nooit bereiken, dus tja...

20 september 2021 om 22:07

Bati, dit is een strijd van de lange adem denk ik. De weerstand tegen Derksen en de andere voetbalpraters van VI groeit, en ja ik klik ook op de artikelen en reageer soms, maar ik beloof dat ik 0,0 aandacht aan de reclame geef, dus die clicks zijn verder niet echt iets waard in dat opzicht. Maar goed, het lijkt me best lekker rustig als we zijn mening niet alsnog meekrijgen terwijl we geen VI kijken, dus ik stem voor jouw voorstel om die man(nen) geen podium te geven hier.

21 september 2021 om 00:03

Het aantal clicks zal wss mede bepalen hoeveel VZ over Derksen plaatst en dus reclame kan maken. Dat jij de reclame geen Aa dacht geeft is verder irrelevant. Klik gewoon niet.

20 september 2021 om 23:16

Goed verhaal, jij reageert op Voetbalzone met gelul in de ruimte zoals een ieder hier, en veroordeeld een programma met honderdduizenden kijkers?

21 september 2021 om 00:43

Dat stoort mij dus ook. Roep het al een tijdje maar ja. Voelt alsof Vz waar ik graag kom besmeurt wordt met onzin gebrabbel. Maar ook de manier waarop en dat het dan nog eens zoveel aandacht krijgt ook, heel absurd. Het is onfatsoenlijk gewoon, altijd maar anderen afbranden en dan snap ik gewoon niet dat zoiets succesvol kan zijn of dat Vz denkt ah hier gaan we onze succes op bouwen hoor. Heel sneu tjsa!

21 september 2021 om 02:12

Je opent zelf het artikel om het vervolgens ook zelf te lezen. Vervolgens zeur je dat het irritant is om zijn mening te lezen. Tip: stop met het lezen? Voetbalzone opent die artikelen niet hoor, je kiest er zelf voor om alsnog dit bericht aan te klikken en get vervolgens ook te lezen.

21 september 2021 om 12:36

Zijn naam staat toch in de titel? Dan lees je het toch niet?

21 september 2021 om 15:23

Druk er dan niet op. Ik kan het zelfde zeggen over comments als jij; kan iemand die haat commenta die offtopic zijn eens stoppen!

Gewoon niet op drukken. Maar dat doe jij wel en je reageert ook nog wat alleen maar meer interactie geeft en meer artikelen zal opleveren. Dat kun je zelf toch wel bedenken?

Manmanman, is dat nu allemaal nodig, Derksen. Die jongen heeft nog geen uur gespeeld voor Psv....

20 september 2021 om 21:45

Maar hij is altijd recht voor de raap en neemt geen blad voor de mond! Het is mooi dat hij alles mag zeggen wat hij denkt, ook al is het beledigend want niemand anders doet het op tv, wat een verademing dat je ook persoonlijkheden als Derksen hebt die niet alleen praten over de voetbal kwaliteiten van een speler maar ook zijn uiterlijk, dat word niet genoeg gedaan vind ik, het is altijd maar slap lullen over hoe defensief, tactisch, technisch of multifunctioneel een speler is.

20 september 2021 om 22:09

En wordt je nou vrolijk van je anti derksen missie op voetbalzone?

20 september 2021 om 22:09

Och ja, god verhoede dat je voetbalinhoudelijk iets zou meekrijgen in dit programma dat weliswaar geen voetbal meer in de naam draagt, maar wel een voetbal in het logo heeft en bestaat uit heren die menen iets van voetbal te weten. Als je iets wil weten over het uiterlijk van voetballers, dan lees je de Privé of de Men's Health (?) maar.

20 september 2021 om 22:13

Hij doet wel erg zn best he, mag je hem best een duimpje voor geven

21 september 2021 om 00:44

Kaaiman zo vrolijk was ik nooit! Derksen moet trouwens niet over andermans uiterlijk kletsen met zijn 70s haircut en snor. Ik zou graag The Roast of Derksen willen zien maar daar is hij natuurlijk veelste gevoelig voor.

21 september 2021 om 09:42

Het is in deze tijd juist fijn dat er nog mensen zoals Derksen zijn.
De rest zijn allemaal snowflakes die alleen maar voor de show meelullen.

Wat een niveau weer. Ongelofelijk dat mensen dit programma nog kijken. Ze zijn al jaren een talkshow geworden en qua voetbalinzicht flink achteruit gegaan. Hoe kun je nu al iemand afrekenen na zo weinig speeltijd.

20 september 2021 om 21:21

Het is gewoon pijnlijk om te zien, zo weinig voetbalverstand.

20 september 2021 om 21:24

De meesten kijken het niet om de voetbal inhoudelijke onderwerpen. Het is gewoon vermaak en het gaat regelmatig over de belangrijkste bijzaak in het leven. Jij neemt het duidelijk iets te serieus.

20 september 2021 om 21:31

Supporter ben je in goede en in slechte tijden ga niet mijn foto aanpassen omdat die man gefaald heeft vorige wedstrijd

Haha, Derksen heeft zijn oordeel alweer klaar na amper een uurtje voetbal. Dat je nog niet onder de indruk van hem bent kan best, maar zo ongenuanceerd hoog van de toren blazen is weer iets heel anders. Bij Senesi haalde hij in het begin ook constant aan dat dat nooit iets zou worden op basis van bijna niks.

Vinicius is gewoon een aanwinst in de categorie Mitroglou. Snapte het direct al niet, een goed seizoen in Portugal maakt je nog geen meerwaarde voor PSV. En dan te bedenken dat we Joel Piroe voor een habbekrats hebben laten gaan, die is vele malen talentvoller dan deze Vinicius.

20 september 2021 om 21:24

Je kunt natuurlijk ook doorslaan naar de andere kant. Vinicius is geen wereldspits, maar voor eredivisiebegrippen wel gewoon een best goede.

20 september 2021 om 21:31

Ik moet het nog zien hoor. De Eredivisie is een technische competitie en deze jongen blinkt nou niet bepaald uit in een fluwele techniek. Sowieso niet goed in de kleine ruimte, terwijl het gros van de tegenstanders tegen PSV de bus parkeren. En hij is weliswaar groot en sterk, maar echt goed koppen kan hij ook niet. Ik zie zijn kwaliteiten gewoon niet

20 september 2021 om 21:51

De eredivisie is echt geen technische competitie hoor. Nederland heeft veel teams met slechte verdedigers. Elke matige spits zou hier kunnen scoren. Zie de topscorer van afgelopen seizoen. Die heeft ook geen fluweel techniek. Haller moet het ook niet daarvan hebben maar scoort wel veel. Vinicius heeft altijd veel gescoord bij Benfica en ook wel bij spurs. Die pakt in deze competitie heus wel zijn doelpunten mee.

20 september 2021 om 22:00

Ik vind de Eredivisie een relatief technische competitie hoor. Waar je in de ligue 1 bijv. veel Afrikanen achterin en op het middenveld ziet die écht niet kunnen voetballen, heeft de doorsnee Eredivisievoetballer gewoon een redelijke basistechniek. Zelfs in vergelijking met de onderkant van de PL vind ik de Eredivisie misschien nog wel technischer. Het is puur de intensiteit waar de Eredivisie zich niet kan meten met sterkere competities. Giakoumakis had overigens wel het geluk dat hij bij VVV speelde, waar de ruimtes stukken groter zijn dan bij PSV. Ik denk niet dat Giakoumakis er meer dan 10 zou maken bij PSV. Haller vind ik nog wel een stuk technischer dan Vincius. En tja hij heeft veel gescoord bij Benfica, maar dat had Mitroglou ook nog relatief kort voordat hij naar PSV ging

21 september 2021 om 10:04

Vinicius is gehuurd door Spurs als backup voor Kane, een speler met een goed schot en kracht. Maar meevoetballend hoef je er niks van te verwachten. Als PSV hem om die reden heeft gehaald, als ideale stand-in, dan kan ik het begrijpen. Maar het spel moet wel goed lopen wil je hem in stelling brengen, want anders hem je geen kloot aan hem.

21 september 2021 om 11:10

Haller is technisch gezien ook helemaal niks.. hij tikt soms een balletje in dat heeft niks met techniek te maken..

20 september 2021 om 21:35

laat hem nou eerst eens 90 minuten spelen en beoordeel hem dan. op 2x een kwartier kan je een speler niet beoordelen. en al helemaal niet over de wedstrijd tegen Feyenoord

20 september 2021 om 21:52

Toch kun je in 2x een kwartier echt wel zien of iemand een beetje aanleg heeft. Bij Pratto en Mitroglou was dat bijvoorbeeld ook snel duidelijk (los van Mitroglou's prachtige pirouette in zijn eerste wedstrijd)

21 september 2021 om 18:05

Voor Eredivisie hoef je echt niet goed te zijn kijk maar naar Haller, kijk in al die jaren dat afgekeurde spitsen het in Nederland maakte, nou is niveau nog meer achteruit gegaan dus ene makkie voor slechte spitsen..

Vind ik te vroeg om deze jongen nu al af te schrijven, op de wedstrijd tegen Feyenoord kan je hem niet afvallen want toen speelde PSV al alles of niets. Tegen Sociedad vond ik hem sterk in de duels. laat hem eerst eens een paar wedstrijden vanaf het begin starten, ipv Zahavi misschien want die is een beetje uit vorm

Ach kijk is aan,Effe proberen om de show “interessant” te proberen maken door iemand z’n uiterlijk erbij te halen…

20 september 2021 om 21:42

Dit is Derksen, dit is wat zijn fans willen zien en horen, is grappig enzo.

Zei hij dat niet ook bij trauner en Senesi na 45 minuten spelen?

20 september 2021 om 21:51

Klopt idd. Senesi werd na de eerste wedstrijd tegen Emmen al meteen bestempeld als koekenbakker door Derksen. Net zoals heel wat andere van Pelle tot aan vinicius. Opa Derksen heeft altijd zijn oordeel en dat al na een halve wedstrijd.. knap

21 september 2021 om 08:51

Volgens mij riep iedereen dat bij Senesi in het begin.

Misschien die jongens eens 2 a 3 wedstrijden laten starten voor we gaan oordelen. Die jongen komt er 2x in als invaller en heeft amper ballen gekregen. Zahavi is uit vorm dus lekker 2x starten met vinicius. En tja opaDerksen …wie neemt die nou serieus .. kraakt iedereen af. Zowel collega journalisten als bijna iedere voetballer of ex voetballer dus niks nieuws.

21 september 2021 om 08:50

Derksen wordt hier toch ook afgekraakt? Tis geen Eenrichtingsverkeer toch?

Op het moment dat in een discussie het uiterlijk van een speler meegenomen wordt dan is die voor mij wel klaar. Bovendien is het wel heel triest om een speler op basis van 2 invalbeurten af te schrijven. Beetje onzin dit van Derksen en Gijpie.

We blijven lekker doordrammen over dat wisselbeleid van Roger Schmidt. Wat is dat goedkoop van VI inside. En dan ook nog iemand aanvallen op zijn uiterlijk. Het gaat bijna nooit meer over voetbal.

20 september 2021 om 22:16

Wat vond jij zelf 1 van de belangrijkste momenten van afgelopen weekend dan? Ik zelf vond de vreemde wissels van Schmidt bij uitstek de opvallendste gebeurtenissen van de Eredivisie. Dus heel erg logisch dat ze het over die vreemde vogel hebben.

@Mauroootje dit is dus de man van 'de keiharde waarheid'. Dit vind je mooi toch? Naast iemand bekritiseren ook nog eens onnodig iemand beledigen op zijn uiterlijk? Mooi hè? Wat een verademing die Johan! Gelukkig gaat ie nog 2 jaar door!

20 september 2021 om 23:18

Idd! Fantastische show

VI is gewoon borrelpraat. Zoals we in het cafe ook zouden praten over voetbal.

Ik kijk daar liever naar dan naar Studio Voetbal, waar men interessant zit te doen over een sportwedstrijdje.

21 september 2021 om 08:49

Vi is gewoon hoe wij allemaal praten. Verschil is dat wij blijkbaar allemaal wel mogen zeggen wat wij vinden maar een Derksen mag dat niet als het niet in ons straatje past. Heel raar of noemen we het typisch Nederlands…

Dus we gaan een speler, die net 1,5 week met de groep mag meetrainen vanwege zijn werkvergunning, in een nieuwe omgeving komt, moet wennen aan zijn teamgenoten en de taal misschien niet machtig is na 55 minuten spelen afzeiken. Ik denk dat 3/4 Nederland werkloos zou zijn als we die maatstaven moeten gaan hanteren. Lekker hoor Derksen, fantastische kijk op het spelletje.

21 september 2021 om 08:47

Maar zo kijken vele voetbalfans toch? Meteen afzeiken als een speler niet meteen levert

2 invalbeurten en Derksen weet gelijk al dat het 3x niets is.
Zal lachen zodra hij weer mag spelen dat hij de pannen vh dak speelt, is het dan nog steeds een domme kracht.

Dat mensen deze man nog steeds zendtijd geven (zelfs een nieuwe talkshow) slaat helemaal nergens op. Hij roept altijd maar wat zonder onderbouwing en vaak kwetsend, gewoon roepen om te roepen. Mocht een speler die hij eerst de grond in heeft geboord daarna toch goed gaan presteren dan zal hij dit ook nooit toegeven. Derksen heeft zo zijn lieverdjes die hij nooit af zal vallen een Dick Advocaat of een Bas Nijhuis. Hoop dat deze man snel van de tv verdwijnt.

Het is dommekracht... 1 woord dus...

21 september 2021 om 10:11

Als je doelt op het stuk gereedschap om zware lasten mee te tillen, een soort krik zegmaar, dan is het inderdaad "dommekracht" als 1 woord. Maar Derksen doelt hier gewoon op een domme kracht.

Haha WTF. Geen enkel normaal nadenkend mens zou een speler na twee keer een half uur al helemaal afschrijven. Johan Derksen: hold my beer.

Haha we zullen zien. Ze zitten er natuurlijk weleens naast, maar dat weet iedereen die het programma kijkt. Ik kijk het lang niet altijd, maar kan er altijd wel om lachen. Zelfs mijn vrouw kan soms een glimlach niet onderdrukken als ze sommige uitspraken hoort. Ik las vorige week een reactie hier dat alleen onder ontwikkelde (qua IQ) mensen nog naar dit programma kijken. Maar als ik om me heen kijk, kan ik verzekeren dat het echt wel meevaltDerksen is na tig jaar ook een keer naar de kapper geweest (er zelf zo uitzien) en dan over iemands uiterlijk (hoofd) te beginnen dan ben je wel heel sneu.

Wat heeft uiterlijk met voetbal te maken snap dat niet

Die hadden ze, hij heette Ihattaren en is eruit gepest door Schmidt. De spelers hebben dat gezien, dus Gakpo gaat geen risico nemen, gewoon mondje dicht en wachten totdat de heren boven Schmidt eruit knikkeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller103
R. SchmidtUnknown
C. GakpoAanvaller93
J. DrommelKeeper90
M. van GinkelMiddenvelder81
BrumaAanvaller82
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren