Koeman sleutelt: geen Luuk de Jong, wel achttienjarige in de aanval

Maandag, 20 september 2021 om 19:46 • Laatste update: 20:10

Ronald Koeman heeft de opstelling van Barcelona bekendgemaakt voor de thuiswedstrijd tegen Granada van maandagavond in LaLiga. Luuk de Jong mag zich nog niet opmaken voor zijn competitiedebuut, want Ronald Koeman kiest voor een driemansvoorhoede met Memphis Depay, de achttienjarige rechtsbuiten Yusuf Demir en de teruggekeerde Philippe Coutinho. Dinsdag vormden Luuk de Jong en Depay nog de voorhoede tegen Bayern München (0-3 nederlaag). Het eerste fluitsignaal in het Camp Nou klinkt om 21:00 uur.

Door blessures van Ousmane Dembélé, Sergio Agüero, Ansu Fati en Martin Braithwaite heeft Koeman in de voorhoede nog steeds weinig smaken om uit te kiezen. Desondanks behoudt De Jong zijn basisplaats niet, na zijn optreden in de Champions League tegen Bayern München. Koeman schakelt over naar een 4-3-3-systeem en Demir, gehuurd van Rapid Wien, staat aan de aftrap. Een opsteker is de terugkeer van Coutinho, die inmiddels is hersteld van een slepende knieblessure. De Braziliaan maakte tegen Bayern München als invaller zijn langverwachte rentree na bijna negen maanden en keert maandagavond tijdens het LaLiga-duel terug in de basiself. Zijn laatste basisplek in LaLiga dateert van 19 december 2020 (2-2 tegen Valencia), ofwel 275 dagen geleden.

In de verdediging kan Koeman geen beroep doen op Jordi Alba. De linksback viel vorige week in de Champions League geblesseerd uit en wordt opnieuw vervangen door de zeventienjarige Alejandro Balde, die maandagavond zijn basisdebuut voor de Catalanen maakt. Verder staat ook Eric Garcia in de defensie, waardoor Gerard Piqué geen deel uitmaakt van de basiself. Op het ontbreekt middenveld Pedri. De technicus heeft tegen Bayern een kwetsuur aan het dijbeen opgelopen. In de vorige speelronde tegen Getafe (2-1 zege), ontbrak hij nog omdat hij na een korte vakantie kreeg van de club. Zijn plaats op het middenveld wordt ingenomen door Sergi Roberto, waardoor Sergiño Dest zal starten als rechtsback.

Opstelling Barcelona: Ter Stegen; Dest, Araújo, Garcia, Balde; F. De Jong, Busquets, Sergi Roberto; Demir, Depay, Coutinho.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Nou Coutinho verras ons! Hopen dat hij zijn kans pakt is een prachtige voetballer mits in vorm.

20 september 2021 om 19:53

Ben benieuwd naar Demir. Die heeft wel iets vind ik.

Barca, lekker bezig jongens hele waardige selectie!

Zo pijnlijk om te zien dat Koeman een Puig heeft en die maar niet gebruikt...

20 september 2021 om 19:54

@parrabier klopt ook ja. Denk dat ie in de 2e helft wel zal invallen hoop ik. dit laat weer een bewijsstuk zien dat koeman iets tegen hem heeft

20 september 2021 om 20:00

Verwacht ik niet , gavi zal jammer genoeg eerder minuten maken en puig

20 september 2021 om 20:01

Vind je het gek hij lekte vorig seizoen alles naar de media

20 september 2021 om 20:45

Haha, wat lul je nou? Op basis van één verhaal uit het voorseizoen.

20 september 2021 om 21:09

of Koeman vind zijn andere opties voor die posities gewoon beter dan Puig. hij heeft wel een keer aangegeven dat hij vind dat Puig aan zijn fysieke kracht moet werken. of Puig daar vervolgens naar heeft geluisterd weet ik niet

20 september 2021 om 19:57

Waarom zou je het zelfopgeleide grootste talent van de club minuten gunnen ja, dat zou slecht zijn..

20 september 2021 om 21:53

Misschien omdat het een zaalvoetballertje is? Allemaal leuk en aardig, met met zo'n basisschoolvoetballertje ga je in het grote mannen profvoetbal niks klaarspelen op dat niveau...

20 september 2021 om 20:00

Puig is echt vrij matig.

20 september 2021 om 20:03

@AsRoma8 vrij matig? Weet niet waar jij naar kijkt. Als puig speelt speelt ie altijd BRILJANT. Laat spelers dansen en versnelt het spel. Een speler als puig worden wij als barca fans gelukkig van. Kwa fysiekheid en verdedigen is puig wel heel kwetsbaar

20 september 2021 om 20:19

Thanks AsRoma8. Wordt als Barca fan een beetje moe van dat gehypte geroep om Puig terwijl ik het een matige voetballer vind die in mijn ogen zich ook te vaak opstelt als een gearriveerde voetballer. Ook het argument van messi-123 slaat kant noch wal want heb Riqui nooit een BRILJANTE wedstrijd zien voetballen. Het lijkt me daarnaast ook niet meer dan logisch om met twee vergelijkbare talenten, de een 17 de andere 22, het 17-jarig talent de voorkeur te laten genieten.

20 september 2021 om 20:32

Let maar niet op messi_123, die jongen heeft het niet meer. Een Puig die zelden het verschil heeft gemaakt is ineens het boegbeeld van slecht management van Koeman, die roeit met de riemen die hij heeft. Het middenveld is nog altijd grotendeels de kracht bij Barca, ook qua talent. De optie dat Puig misschien helemaal niet zoveel op de training laat zien wordt voor het gemak over het hoofd gezien, het is allemaal Koeman Koeman Koeman.

20 september 2021 om 20:48

Wat lul jij nou man. Ken je uberhaupt 1 catalaan? Ze vinden het echt een hele leuke voetballer allemaal in catalunya. En waarom stelt hij zich op als gearriveerde voetballer dan? En een matige voetballer is hij gewoon niet. Dat kan je toch niet vinden?

20 september 2021 om 20:53

Vrij matig?? Vroeg aan de drank begonnen vanavond zeker jij? In de minuten dat Puig heeft mogen maken, is hij ons enige middenvelder geweest met enige dreiging naar voren. Wanneer je spelers zoals Frenkie en Busquets hebt die vaker zijwaarts en achterwaarts passen dan dat ze voorwaarts doen, laat staan dat zij het aandurven om 4-5 steekpasses per wedstrijd te geven zoals Puig dat wel aandurft, is het toch voor de hand liggend dat Puig een onmisbaar schakel is voor het spel dat Barca dient te spelen?

20 september 2021 om 21:02

Toevallig ken ik wel wat Catalanen en toevallig staat een vriend van me nu in de business lounge. Neemt niet weg dat ik het als mijn persoonlijke mening omschreef, dus ieder zijn eigen blik op Riqui. Ik geef je inderdaad gelijk dat het geen matige voetballer is alleen het is voor Barca niveau (het niveau waar we weer naar willen streven) niet goed genoeg. Het gearriveerde voetballer gedeelte komt voort uit zijn social media gedrag, het vriendjes maken met Pique en Alba tijdens pre-season en het feit dat ondanks herhaaldelijk advies van Koeman hij blijft zitten waar ie zit (komt op mij over van, ik bewijs het ongelijk wel van een Ronald Koemannetje)

20 september 2021 om 21:18

@fuzionizing dat Puig zoveel steekpasses geeft is iig niet aan zijn assists te zien over de afgelopen seizoenen

20 september 2021 om 21:33

Nee jij snapt er echt niks van. Hij is net als pique en alba een trotste catalaan. Dus dat worden snel vrienden. Verder blijft ie omdat barca zijn club is en daar 100% wil slagen. En dat er toevallig zon dikke mafkees hem dat niet gunt boeit hem niet

20 september 2021 om 20:02

Parrabier: ben blij dat balde start. Puig had voor sergi erin gemoeten.

20 september 2021 om 21:08

Is fysiek zo matig,dat kan toch niet in het top van het voetbal? Leek wel dat er een D’tje tussen stond toen ie een paar keer in de basis stond onder setien.

21 september 2021 om 15:30

Wat is er dan met Puig, is die goed of zo ?, op de spelen speelde die ook niet. de door Koeman gebrachte Pedri wel

Goeie opstelling meer kan die er ook niet van maken, hopen op makkelijke zegen en geen problemen… Forza barca

Goeie opstelling van koeman en goed dat luuk niet speelt. Ook goed dat balde een kans krijgt
Deze wedstrijd moeten we winnen. Anders word het voor straks echt een probleem en kunnen we waarschijnlijk nog lager dan 3-4e staan. VAMOSSS BARCA

20 september 2021 om 19:57

Koeman doet eindelijk iets logisch. Ik had alleen Puig of Gavi voor Sergi Roberto gespeeld.

20 september 2021 om 20:40

Ik denk dat ze nog wel in de wedstrijd komen (ik vermoed Gavi). Een Balde en Dimar bleven in mijn ogen nog wel overeind tegen Bayern, Gavi had een 2e geel kunnen krijgen, die was net iets te enthousiast laten we maar zeggen

20 september 2021 om 21:31

Zit net een paar minuten t e kijken en vind het eigenlijk vreemd dat luuk vandaag niet speelt. Zie barca, in deze minuten iig, een stuk dominanter spelen met voorzetten. Dan is het toch juist een pot waar hij het verschil zou kunnen maken?

20 september 2021 om 22:18

Dat ziet er niet goed uit bij rust, 0-1.

Wanneer stopt Koeman eens met het opstellen van Sergio Roberto ? brengt werkelijk niks meer dan ergenis.

20 september 2021 om 20:49

Het is triest voor Sergi, hij had een prima controlerende middenvelder kunnen worden als ie vroeger in z'n carriere had besloten te vertrekken voor een basisplek in de Spaanse subtop. Nu is hij eigenlijk onderontwikkeld als middenvelder en als fullback, met name omdat hij eigenlijk altijd de twaalfde man was voor Daniel Alves en Busquets.

Hopelijk zien we Coutinho vandaag weer schitteren, viel goed vorige wedstrijd en denk dat Balde er ook lekker overheen kan gaan omdat Coutinho naar binnen zal trekken, enige probleem is dat er niemand is die de diepte in gaat rennen, maar we zullen zien.

Op Sergi Roberto ipv Puig na een goede opstelling van Koeman had ik niet verwacht van hem dat hij nog juiste keuzes kon maken.

Best mogelijke elftal momenteel . Klasse gedaan Koeman. Ook sergi roberto op het middenveld is gewoon prima. Met de veelzijdigheid van roberto zal er veel geswitcht kunnen worden tussen roberto-dest/roberto-frenkie. Puig is een risico en zal ingebracht moeten worden.

Ik had toch stiekem gehoopt op een basisplek voor Puig.

Dit is een stap in de goede richting. Je kan beter Demir een kans geven dan dat je Luuk in het veld zet. Eerlijk gezegd kan Barca beter nog een stapel pionnen opstellen dan Luuk, zo'n stapel zit tenminste de tegenstander nog een beetje in de weg af en toe. Demir biedt mogelijk wat meer diepgang en met wat vertrouwen erachter kan ie zomaar verrassen, maar het blijft over het algemeen een hoop 'als, als' bij Barca. Niets is zeker. De opstelling ruikt ook wel een beetje naar Koeman die toegeeft aan druk van buitenaf. Ik hoor veel mensen over dat Baldé het zo goed zou hebben gedaan tegen Bayern, maar je hebt het hier over een jongen die een Alba met zware buikgriep verving en toen iedereen shockeerde toen hij uberhaupt een versnelling kon maken.

Elke demarrage van Baldé leidde in principe tot balverlies. Hij gaf een enkele keer een mislukte voorzet. Het was verre van perfect maar van een jongen van 17/18 moet je ook niet alles verwachten. Ook hij kan 'zomaar' verrassen, maar het is wel armoe troef hoor. Tsjongejonge.

Na de 5-3-2 formatie tegen Bayern verwachtte ik nu een 6-3-1, maar ja, wat een lef zeg, een 4-3-3 met de 18 jarige De Mier van Rabbit! Het is gewoon veel slimmer om de jonge- en jeugdspelers de kans te geven en La Masia zit stuk te laten bijten op het eerste dan je eigen transfers door te drukken spelers en spelers die ziek zwak of misselijk zijn op
te stellen en daar dan op afgerekend te worden wanneer het niet goed gaat. Was er op heel La Masia nou geen enkele kapstok te vinden?

Wat hangt dat Spaanse voetbal toch aan elkaar van gruwelijke aanstellerij en gezeik. En die scheidsrechters blijven het maar belonen. Sierd maakt het nog dragelijk met zijn droge gezwam.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4941 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder80
M. DepayAanvaller84
PiquéVerdediger71
Sergi RobertoVerdediger72
F. de JongMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Ancelotti steekt Koeman hart onder de riem voor duel tussen Barcelona en Real

Carlo Ancelotti laat zich in de aanloop naar el Clásico positief uit over Ronald Koeman. De trainer van Real Madrid heeft veel bewondering voor de Nederlandse oefenmeester, die sinds het begin...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren