Raymond Verheijen: ‘In absolute zin heeft Roger Schmidt gelijk’

Maandag, 20 september 2021 om 17:22Jeroen van Poppel • Laatste update: 17:24

Dat Roger Schmidt veel wisselt bij PSV begrijpt Raymond Verheijen vanuit wetenschappelijk oogpunt wel. Volgens de inspanningsfysioloog, die werkte bij de KNVB en Feyenoord, toont onderzoek aan dat spelers op zondag onmogelijk volledig hersteld kunnen zijn van een wedstrijd de donderdag daarvoor. "In absolute zin heeft de trainer gelijk als je kijkt naar gedane onderzoeken", zegt Verheijen tegenover Omroep Brabant.

PSV verloor zondag met grote cijfers van Feyenoord (0-4). Na afloop kreeg Schmidt een stortvloed van kritiek op zijn wissels. Zo haalde de Duitser Cody Gakpo, Mario Götze, Davy Pröpper en Eran Zahavi vroeg in de wedstrijd naar de kant. "Het is een feit dat spelers niet volledig kunnen herstellen als ze op zowel donderdag als zondag een wedstrijd spelen, alleen hebben de verschillende instanties daar maling aan", aldus Verheijen. "Uit onderzoek is gebleken dat geen enkele speler binnen 72 uur zijn energievoorraad aan kan vullen."

De inspanningsfysioloog weet dat jongere spelers daar nog meer moeite mee hebben. "Een speler van 28 kan beter omgaan met dit schema dan een jongen van 22, zoals Cody Gakpo." Toch zijn er volgens Verheijen ook argumenten tégen het wisselbeleid van Schmidt. "Fitheid en frisheid is onderdeel van het voetbal, maar niet van de belangrijkste orde. Communicatie op het veld blijft het belangrijkste binnen de voetballerij.”

"Een voetbalactie bestaat uit drie fases", legt Verheijen uit. "De eerste fase is communiceren met je medespelers en zien wat zij willen. Daarna bedenkt een speler een plan om het vervolgens uit te voeren. De eerste fase is vanzelfsprekend het belangrijkste want bij miscommunicatie mislukt de actie." De conclusie van Verheijen over het wisselbeleid van Schmidt luidt: "In absolute zin heeft hij gelijk, in relatieve zin niet. Je kan rouleren om spelers fris te houden maar dat mag niet ten koste gaan van het belangrijkste aspect binnen voetbal: communiceren."Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door tilburgajax)

Ik heb echt geen flauw idee wat deze man bedoelt met zijn argumenten. Communicatie is het allerbelangrijkste, oke, maar daar heeft fitheid toch weinig mee te maken? 'ga diep' kan je toch zeggen op donderdag en daarna op zondag weer? Of zijn ze zo vermoeid dat dat niet gaat? Spelers moeten fit zijn volgens de beste man maar dat maakt eigenlijk niet uit want communiceren is belangrijker. Ligt het nou aan mij dat ik zijn verhaal niet snap of wat?

20 september 2021 om 17:38

ajax deze man wil graag baan bij psv. samen met schmidt 4 handen op 1 buik. deze man zou schmidt liefst ten huwelijk vragen, zijn soulmate

20 september 2021 om 17:40

Kunnen ze samen Valentijn Driessen er ook bijnemen en op een heeeeele lange verre huwelijksreis gaan dan? Ik kom zelfs bloemetjes gooien op de bruiloft voor het blije koppel(trio).

20 september 2021 om 22:28

Hahahaha! Prachtige driehoeksverhouding. Maar even serieus, jouw eerste commentaar ben ik het ook mee eens, dus wat probeert Verheijen nu te zeggen? Ik snap heus wel dat hem om zijn mening is gevraagd en hij niet zelf de media zoekt, althans dat hoop ik, maar zeg dan maar beter weinig tot niks. Dit is namelijk onzin. Ook vermoeide spelers kunnen communiceren.

20 september 2021 om 18:43

Het punt is dat 100% fitheid niet het belangrijkste is. Een speler die 95% fit is en die geweldig communiceert met zijn medespelers, zal top presteren. Beste voorbeeld daarvan was Clarence Seedorf in zijn beste jaren, die gast leek nauwelijks te rennen maar deed alles goed. Bij zijn clubs dan, bij oranje werkte het niet.

Een speler die 100% fit is maar tekort schiet in de communicatie, zal die energie verspillen aan zinloze acties. Daar gaat het om.

20 september 2021 om 18:54

Precies. Allemaal leuk en aardig 100% fit. Maar Gakpo op 90 procent is beter dan bruma op 100%. Op deze wijze krijg je ook geen automatismen in het team. Iedere keer heb je weer een andere medespeler naast of voor je staan. En daarmee bedoelt Verheijen ook de communicatie. Weten hoe je medespeler de bal wil ontvangen en wanneer hij aangespeeld wilt worden.

Aldus deze conditietrainer in wie amper een club geïnteresseerd is

20 september 2021 om 17:34

Allemaal leuk en aardig, maar hij onderbouwt zijn mening tenminste wel met wetenschappelijk bewijs en niet met onderbuik gevoelens en verzonnen hersenspinsels. Het verschil in rust heeft zeker invloed gehad. Wat mij vooral tegen stond bij PSV is dat ze dat in zo'n wedstrijd dan niet aan kunnen voelen. De hele eerste helft was wel duidelijk dat het rondspelen op de helft van Feyenoord niet echt tot kansen leed, terwijl Feyenoord er zo wel steeds gevaarlijk uit kon komen. Zorg dan dat je je verdediging gewoon op orde hebt en ga voor dat gelijkspel.

20 september 2021 om 17:40

Hij zegt dat 'onderzoek het aantoont', tsja, wat een onderzoek. 'Onderzoek toont aan: van voetballen kan je moe worden' en daarom wissel je enkele van je beste spelers in voor middelmaat in een thuiswedstrijd waar je 0-1 achter staat tegen wat zomaar een titelconcurrent zou kunnen worden en breng je pas na driekwart van de wedstrijd je beste speler erin. Onbegrijpelijk en tegen Benfica was het hetzelfde verhaal. Maar ze hebben 4 keer geprikt tegen een Ajax dat met tien man stond, dus Roger Schmidt is een man van de toekomst.

20 september 2021 om 17:43

Rust heeft zeker invloed. Maar in onze Nederlandse competitie is de belasting nog altijd vele malen minder dan in Engeland. 2 wedstrijden in de week moet je als topsporter makkelijk kunnen. Vind het allemaal een beetje overdreven

20 september 2021 om 17:52

Ik vond de wissels in de rust niet zo vreemd. Propper pas net fit, Gotze had last, Zahavi liet niks zien. Schmidt voelde zich vast gesterkt omdat Vertessen en Doan tegen AZ hadden gescoord. PSV ging 2de helft niet beter voetballen, maar speelde eerste helft ook al matig. De wissel van Gakpo begreep ik wel totaal niet. Ik zou dan Bruma gewisseld hebben voor Madueke en hopen op een bevlieging van hem of Gakpo. Meer zat er denk ik namelijk niet in. Zo'n 0-2 in de counter kan dan vallen, maar 0-4 mag je nooit toelaten. Dat mag het team zich wel aanrekenen.

20 september 2021 om 18:12

Ik vond de wissels ook allen logisch, behalve bij Gakpo inderdaad. En laten we eerlijk wezen 0-4 is zwaar geflatteerd.

20 september 2021 om 18:46

@bongiorno

Verheijen zegt zelf dat die fitheid niet zaligmakend is. Het mooie van goed uitgevoerde onderzoeken is dat ze wel degelijk relevante wetenschap opleveren. Zoals kennelijk dat een voetballer na 90 minuten spel aan 72 uur herstel niet genoeg heeft. Dat is relevant.

Dat er daarnaast voetbalinhoudelijke redenen zijn om misschien toch een speler neer te zetten die 95% fit is, erkent Verheijen ook. Ik vind het echt een prima verhaal, je moet het alleen goed lezen. Het ligt gewoon wat genuanceerder.

20 september 2021 om 18:48

0-4 was inderdaad een beetje geflatteerd, maar Feyenoord heeft het gewoon slimmer aangepakt. Feyenoord speelde ook niet top, maar wel realistisch. PSV was zenuwachtig en wist niet wat ze wilden, tactisch gezien. Dan loop je tegen zo'n tegenstander gewoon tegen de lamp.

Behalve Gakpo zijn wissel was er meer aan de hand. Je kan toch niet een groot deel van de wedstrijd met Vertessen, Thomas, Vinicius en Doan gaan staan. Dat lukt tegen RKC misschien, maar tegen Feyenoord is dat gewoon belachelijk.

20 september 2021 om 19:26

@Boris19, allemaal leuk en aardig maar bij sport zoek je altijd de grens op tussen 100% fit en wedstrijden. Letterlijk elke sport. De meest fysiek intensieve sporten zoals vechtsporten en rugby spelen ze wedstrijden haast nooit op 100% fitheid. En dat is dus de kunst, hoe fit is fit genoeg. Dat lijkt onze vriend Schmidt volledig te vergeten. Die meent dat hij aan de hand van pure objectieve data ff bepaald wat fit genoeg is, maar dat is dus niet zo. Het is een dunne lijn tussen mentaal en fysiek en is echt voor iedereen anders.

20 september 2021 om 19:33

@ninjakai. Ik ben het volkomen met je eens. In sport moet je grenzen opzoeken om te groeien en niet alles met cijfertjes beredeneren. Ik vind ook dat Schmidt zich iets teveel door de data laat leiden. Ik verdedigde Verheijen alleen omdat het wel een zinnig verhaal was en Japie het weer met een non-inhoudelijke dooddoener af wilde doen.

20 september 2021 om 19:36

Precies dit! Sterker nog hij geeft Schmidt geen gelijk. Omdat hij zelfs als conditie trainer vindt dat je niet alleen naar het fysieke gedeelte moet kijken.

Overigens kan het wel zo zijn dat het op de lange termijn wel effect heeft en PSV zo langer het hele seizoen fit blijft.

Ajax heeft altijd ( de laatste jaren) een fysieke dip rond dec en Jan. Misschien kan PSV dit gebruiken. Of misschien is Ajax in de breedte dit jaar sterker en hebben ze er daardoor geen last van.

Ik vind het als trainer/coach juist wel een interessant stuk! Ben ook wel benieuwd hoe de rest van het seizoen gaat lopen.

20 september 2021 om 17:47

@Boris19 Ramond Verheijen is als zo iemand die zegt dat iets dermatalogisch getest is en mensen hollen er dan achteraan zonder te weten of het product ook is goedgekeurd na het ondergaan van die dermatologische test

20 september 2021 om 17:55

Mijn god, wat een non-argument. Hij geeft toch duidelijk aan wat de resultaten van die onderzoeken waren, of niet? Maargoed, zo ken ik je weer Japie. Jij zou eens dat stuk van Bill Burr (no reason to hit a woman) moeten zien waarin hij bespreekt hoe mannen discussieren en hoe vrouwen discussieren. Dat is namelijk spot-on, en excuses voor deze seksistische opmerking, maar Japie, jij discussieert echt als een wijf.

20 september 2021 om 18:00

Boris19. Wat zegt hij dan precies? Het komt een beetje over als een 'het kan dooien en vriezen' stelling.

20 september 2021 om 18:03

@Boris19 hoezo discussieer ik als een wijf? Ramond Verheyen zegt letterlijk helemaal niks in dit artikel. Wat voor punt wil hij nou maken en welke daadwerkelijke feiten benoemd hij dan volgens jou? Niet eens ieder lichaam is hetzelfde. Het ene lichaam kan je veel zwaarder belasten dan het andere lichaam

20 september 2021 om 18:27

Dat onderzoek uitwijst dat geen enkele speler binnen 72 uur volledig kan herstellen en dat jongere spelers hier meer last van hebben dan ouderen. Dat elk lichaam anders is, lijkt me logisch. Alleen kan je je afvragen of het slim is om een matig spelende Propper en Gotze, als de 1 iets voelt en de andere net terug komt van een blessure langer te laten staan. Ik geef al eerder aan dat ik Gakpo niet had gewisseld en met hem dus dat risico dan had genomen.
Persoonlijk ben ik overigens van mening dat je met sportlichamen ook de grenzen op moet zoeken om te groeien, maar goed dat is niet wat Verheijen vindt en was in deze discussie niet van belang. Wat ik bedoel met discussieren als een wijf is dat je als je geen gelijk hebt er dingen bij haalt die niks met de discussie te maken hebben. Met slechts 1 doel: de ander irriteren.

20 september 2021 om 18:37

ik probeer helemaal niemand te irriteren. ik geef gewoon aan hoe ik Raymond Verheijen zie

20 september 2021 om 18:51

Helemaal eens met Boris. Verheijen maakt een relevant, valide punt. Met onderbouwing. En hij zegt er ook nog bij dat de fitheid alleen niet zaligmakend is. Prima verhaal, waar clubs wat van zouden kunnen leren.

Met deze wetenschap heeft Schmidt het overigens nog steeds verkloot. Je moet namelijk ook nog fatsoenlijke spelers hebben staan, anders verlies je gewoon van Feyenoord.

20 september 2021 om 17:49

In absolute zin; betekent wat mij betreft scorebord journalistiek. Ok misschien is het zo dat een speler niet zijn gehele energie voorraad aan kan vullen binnen 72 uur. Waar echter niet over gesproken wordt is het feit dat een basisspeler op 80% van zijn energie waarschijnlijk beter is dan een wisselspeler op 💯. En daarnaast nog dat een basisspeler belangrijk is voor de vastigheid, de patronen, zeker als het belangrijk is of spannend wordt.
Voetbals is niet alleen data hoe graag sommige mensen die graag in de voetballerij willen scoren het ook willen aantonen. We hebben gezien dat de energie van de jongens die erin kwamen geen invloed had op het spel. Sterker nog, het spel implodeerde doordat er minder kwaliteit, minder vastigheid was, simpel als dat.

20 september 2021 om 17:58

Precies dit. En waarom moeten alle spelers op 100 procent zijn? Zeker voor belangrijke wedstrijden op een rij mag je best uit je energiereserves putten. Dan tegen Go Ahead of Cambuur (bij wijze van spreken) maar even banken.

20 september 2021 om 18:12

Verheijen en Schmidt denken dat het echte voetbal hetzelfde is als FIFA Carreer mode. Dat je al je minder fitte spelers door mindere spelers die wel fit zijn kan vervangen en dat dat dan geen invloed heeft op de resultaten

20 september 2021 om 18:32

Hahah Japie, wat zeg jij nou met je FIFA carreer mode 😅 als je dit echt meent ben je net zo ongeloofwaardig als Schmidt met z'n matige argumenten.

20 september 2021 om 18:38

als ik met mij tweede elftal speel in Carreer Mode win ik vaak nog overtuigend

20 september 2021 om 18:53

Maar dat staat er wel, bijvoorbeeld over dat communiceren. Een basisspeler die 95% fit is maar goed communiceert, presteert gewoon beter dan een fitte wisselspeler. Lees de laatste zinnen van het artikel maar.

20 september 2021 om 18:53

Japie valt me tegen dat je niet PES Career Mode zegt

20 september 2021 om 19:00

@vernon voetbal begint met kwaliteit. Punt.

20 september 2021 om 17:54

Absoluut niet tevreden met de keuzes van Schmidt. Echter zie ik je inmiddels wekelijks aannames doen op basis van onderbuikgevoelens. Wellicht dat men je wat serieuzer neemt wanneer je wat feiten gebruikt ter onderbouwing van je (niet altijd even gekke) mening.

20 september 2021 om 18:19

Japie het ergste nog las ik op VI dat hij op de zelfde voet doorgaat, ze moeten die maniak ontslaan voordat het nog mee punten kost, Ajax is bij deze kampioen mits de leiding ingrijpt en hem op staande voet ontslaat. kritiek laat hem koud hij gaat op de zelfde wijzen door, is niet te filmen en de leiding pikt alles

20 september 2021 om 18:28

@aqua "ajax bij deze kampioen" niet zo eenvoudig met 2 bejaarde keepers, waarvan 1 hippe grabbelaar is

20 september 2021 om 22:36

Vervang mits door tenzij en dan heb je (misschien) een punt. En dat meen ik, want aan het begin van het seizoen vreesde ik echt voor PSV als serieuze titelkandidaat. Maar nu de heer Schmidt weer zijn bekende fratsen begint te herhalen zit ik wat rustiger.

21 september 2021 om 12:26

@Aqua1 als Schmidt dit blijft doen ligt hij er sowieso binnen no time uit. Dat wisselen gaat je enorm veel punten kosten straks want het gaan ten koste van het uithoudingsvermogen en de vorm van je spelers. Als Schmidt na Feyenoord hiervan niet heeft geleerd dan is hij echt superdom bezig

20 september 2021 om 19:48

Uiteindelijk gaat het ook om de voetbalkwaliteiten. Anders zorg je wel voor 11 Usain Bolts in je team. Een fitte Vertessen heb je minder aan dan een iets vermoeide Gakpo.

21 september 2021 om 10:23

Japie je hebt groot ongelijk gehad omtrent kwestie Ihataren en nu ga je als een zielig klein kind op elke slak zout leggen ? Schmidt heeft Gakpo nooit mogen wisselen maar Gotze en Propper werden er terecht uitgehaald. Verder heeft deze Verheijen voor deze materie geleerd, heeft ie ook inhoudelijk goed onderbouwde kritiek op Schmidt terwijl jij enkel kan drammen als een 16jarige breezersl#tje. Wat moet jij een gruwelijk leeg leven hebben.

21 september 2021 om 12:28

Raymond Verheijen is idd zo goed geschoold dat al jaren geen club met hem in zee meer wil. Of ik gelijk heb gehad wat betreft Ihattaren zal alleen de toekomst kunnen uitwijzen, maar wat betreft Schmidt zijn prestaties zijn mijn voorspellingen vooralsnog erg accuraat gebleken maar voor het gemak laat je dat even weg uit je verhaal

Haha zelfs Verheijen is het (uiteindelijk) met hem oneens. Ook wel te verwachten, want Verheijen heeft gezien hoe de publieke opinie is. Als Schmidt dit 3 maanden lang succesvol had gedaan, was Verheijen waarschijnlijk met een ander betoog in het nieuws gekomen. Verheijen weet het achteraf altijd goed namelijk.

Steun van Raymond Verheijen maakt je zaak niet sterker. Deze man geeft overbelasting nog de schuld als je door een auto wordt aangereden.

20 september 2021 om 17:35

Dat is dan ook goed mogelijk. Als de auto overbelast is, heeft deze een langere remweg en kan dit leiden tot een ongeluk

Communicatie is overal het belangrijkste. Alleen is communicatie ook het moeilijkste. Ik begrijp best wat hij zegt (denk ik). Als je communicatie goed is kan je als speler zelf aangeven of je een wissel nodig hebt. Nou wordt er gewisseld zonder die communicatie. Je kan dus zomaar de verkeerde wisselen. Want misschien heeft pietje rust nodig maar vindt de trainer dat Klaas gewisseld moet worden omdat hij meer heeft gespeeld.

Hm dat is balen…!
Als Raymond Verheijen Schmidt gelijk geeft dan weet je dat t foute boel is.

Hangt er vanaf hoe diep je gaat in een wedstrijd. Als je bijvoorbeeld 2x per week een 10k voluit loopt kan je daar natuurlijk niet helemaal van herstellen en gaat je conditie langzaam achteruit (laat staan dat je niet optimaal traint maar dat is een ander verhaal). Echter is het in een voetbalwedstrijd imo echt wel te overzien hoeveel dat met je lichaam doetz plus de tegenstander heeft hier vaak ook me te maken. Denk dat Schimdt (te) bang is voor blessures, want dat risico loopt natuurlijk op naar mate je veel speelt en op je laatste benen loopt

20 september 2021 om 18:01

Ik denk dat een voetbalwedstrijd op dit niveau echt wel veel met je doet. Voor de rest met je eens. Eens in de zoveel tijd twee wedstrijden kort achter elkaar zou toch moeten kunnen. Zeker in een topper

20 september 2021 om 22:40

Het meest ironische is wel dat die angst lijkt te zijn ingegeven door de wetenschap dat hij zijn beste spelers in de basis-11 heeft staan en de bank flink minder is, waardoor hij zijn basis fit wil houden, maar daardoor er juist voor kiest om die mindere bank te laten spelen en dus verliest. In dat opzicht zou je zelfs kunnen stellen dat het niet de schuld van Schmidt is, maar van de technisch directeur die het niveau van de selectie niet op orde heeft.

Bij Vitesse was dat iig heel goed te merken… zo wat waren die aan het doen gisteren. Win je donderdag overtuigend krijg je zondag een flinke pak rammel ..
Maar bij psv doet Schmidt dit wekelijks. Of ze nou op donderdag hebben gespeeld of niet .. deze trainer doet niet anders. Gakpo zat juist goed in de wedstrijd en liet af en toe nog wat zien .. stond trouwens ook nog 0-1 bij zijn wissel. Die haal je er gewoon niet uit als trainer .. madueke was fit en had moeten starten .. in een topwedstrijd start iedere normale trainer met zijn sterkste 11

Een miscommunicatie zul je altijd hebben .Elke speler zal zeggen dat hij zich goed voelt om in de basis te spelen. Het is aan de coach om te zien wie er klaar is en wie niet .Zahavi stond erbij als een zoutzak..

Vorige week was er nog volop lof voor deze man. Ergens snap ik Schmidt wel. Maar hij heeft geen selectie a la City die 4 a 5 spelers kunnen wisselen zonder dat het elftal er minder van wordt. Vertessen, Thomas etc is gewoon matig. Maar Gotze bijv kan geen 90 minuten drie keer wekelijks spelen. Dat kon die bij Dortmund ook al nooit en ook mede door zijn stofwisselingsziekte. Zahavi was enorm zwak, maar om nou Gakpo te wisselen. Die goed speelde en fit oogde, dat ging een brug tever.

Hoe oud zijn de statistieken en daarmee het onderzoek?
Een niet volledig fitte speler kan toch van veel meer waarde zijn dan een fitte.bijv Zahavi met 1 vrije trap
Een niet volledig fitte speler kan simpelweg veel beter zijn dan zijn vervanger
Ik kan nog wel even doorgaan. wat verheien over het hoofd ziet is dat onderzoeken puur de gesteldheid kunnen meten en de duur om volledig hersteld te zijn, er spelen zoveel menselijke factoren een rol dat je weinig tot niets hebt aan wetenschappelijke onderzoek

Als Verheijen je deels of geheel gelijk geeft zou ik mij echt zorgen gaan namelijk. Werkelijk niks bereikt. Snapt niks van de topsport wereld. Alles uit het boekje.

20 september 2021 om 18:34

Ik ben het met je eens dat je in topsport ook grezen op moet zoeken en dat doet Schmidt in mijn ogen te weinig. Ik zou die grenzen niet opzoeken met Propper (net terug van blessure) en Gotze (had last), maar bijvoorbeeld wel met Gakpo. Madueke had ik ook eerder gebracht. Iedereen heeft het wel constant over die wissels, maar PSV speelde de eerste helft ook al matig. Schmidt heeft dat niet kunnen omzetten. Daarnaast vind ik dat als PSV achterkomt ze vrij naief spelen. Dan gaan ze balbezit spelen op helft tegenstander met soms een versnelling, maar als het niet loopt, levert dat zelden kansen op. Feyenoord werd zo echt in de kaart gespeeld. Ik zou dan toch paar meter terug spelen en Feyenoord proberen te lokken of gewoon ballen voor de pot gooien en hopen op een mazzeltje.

Als je iedere wedstrijd 60 minuten speelt dan snap ik wel dat je blijft wisselen want dan kan niemand meer 90 minuten spelen. Je verbreekt ook je ritme denk ik .

We hebben eindelijk die 14/15 post gekregen waar we als PSV fans om vroegen, timing is wel weer ironisch.

Waarom die hetze tegen Raymond Verheijen. Een lul is het zeker, maar wel een lul met erg veel kennis.

Ik kan het concept van Schmidt wel volgen want ik pas het zelf ook toe in een voetbalmanager webbrowserspel met goede resultaten alleen is het wel zo slim om de spelers met een lager niveau te laten starten in de basiself en naar gelang de fitheid ze later in de wedstrijd te wisselen voor spelers met een hoger niveau zodat je zo sterk mogelijk eindigt. Schmidt doet het net andersom. Messi zegt bijvoorbeeld zelf dat hij liever later in de wedstrijd ingebracht wordt dan dat hij basis start en later gewisseld wordt.

Dit figuur zou helemaal een spreekverbod moeten krijgen.. Wat een snijboon is dat zeg!! Niemand snapt de keuzes van Schmidt en meneer Verheijen weer wel hoor. Deze kerel kruipt ook echt werkelijk waar iedereen in de reet, maar word dan ook steeds weer door iedereen uitgescheten. Niemand is geïnteresseerd in de teksten van Raymond Verheijen. Een rasechte professionele wijsneus eerste klas!!

Wat ik niet begrijp is, waarom Feyenoord, dat ook een druk voorrondenprogramma heeft gespeeld en zich dinsdagavond nog in Azië bevond, kennelijk veel fitter is dan PSV.

Allemaal leuk en aardig maar Schmidt is een garantie voor geen successen bij PSV. Kunt wel leuk babbelen over nieuwe en verse energie en dat soort geleuter maar waar spelers het meest bij gebaat zijn is vertrouwen. Iedere speler heeft er een hekel aan om gewisseld te worden en dat gaat doorwerken in zo een groep. Bij Malen zag je het al dat hij zich daaraan doodergerde. Madueke en Gakpo zijn mentaal sterke jongen die niet tegen de trainer ingaan om hun eigen carriere niet te verkloten. Ihatarran was zo iemand die daar schijt aan heeft en kijk hoe het met hem is afgelopen. Schmidt brengt alleen maar schade aan bij PSV zowel financieel als sportief. Maar deze man is onaantastbaar bij PSV iedereen danst naar zijn pijpen en niemand die hem intern aanpakt lijkt het wel. Op basis waarvan is dit zo een goede trainer wat heeft deze trainer ooit waargemaakt vraag ik me eigen af. Iedere belangrijke wedstrijd wordt er niet geleverd en je begint thuis tegen Feyenoord niet met je sterkste 11. Bij iedere andere club hadden ze gelijk buiten geflikkerd. Maar bij PSV niet, wij moeten als psv supporters ontzettend dankbaar zijn dat we Schmidt als trainer hebben.

Het verschil tussen de praktijk en theorie. Theoretisch kan hij misschien wel gelijk hebben , maar de praktijk wijst uit dat de spelers nu al vermoeid bij lopen.
Uiteindelijk moet een trainer doen wat goed is voor het team. Tot nu toe is het team er niet beter van geworden en lopen zijn spelers er niet fit bij .

Dan moet je je zorgen gaan maken, als Raymond Verheijen je gelijk geeft. Ik verbaas me vooral over Schmidts nadruk op wat hij zijn taak noemt om ‘spelers’ fit te houden. In mijn beleving is hij aangesteld om prijzen te pakken, spelers gemotiveerd te houden en ze bij kans door te ontwikkelen. Ze tot hun eigen verbazing wisselen om ze fit t houden lijkt me daar niet de juiste strategie voor. Vreemd bovendien vanuit zijn eigen perspectief. Hij wilde via PSV naar de Premier League, maar geen club zal hem daar willen als hij fitheid boven zeges prevaleert.

Rot toch op man met het thaiboxen trainde we 5 x per week en dan in het weekend de ring in en zo zyn er talloze andere voorbeelden alsof je na anderhalf uur rennen na 3 dagen niet hersteld ben Louis zou zeggen en stelletje veredelde sterren haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller93
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller81
J. DrommelKeeper80
N. MaduekeAanvaller72
BrumaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

10 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 9 3 0 0
2020/2021 PSV 23 7 2 0
2019/2020 PSV 25 7 5 0
2018/2019 PSV 16 1 0 0
2017/2018 PSV 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Wim Kieft verbaast zich: ‘Messi en Xavi kunnen dat, maar PSV...’

Wim Kieft heeft met verbazing gekeken naar de spelopvatting van PSV tegen AS Monaco. In zijn column in De Telegraaf zet hij zijn vraagtekens bij de energieke speelwijze van de Eindhovenaren,...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren