‘Op dit moment zou ik zeggen dat Jurriën Timber beter is dan De Ligt’

Maandag, 20 september 2021 om 16:53Jeroen van Poppel

Mike Verweij en Valentijn Driessen zijn vol lof over de prestaties van Jurriën Timber. De journalisten van De Telegraaf gaan in de podcast Kick-off in op de vergelijking tussen de centrumverdediger van Ajax en Matthijs de Ligt. "Op dit moment zou ik zeggen dat Timber centraal beter is dan De Ligt", beweert Driessen opvallend genoeg.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door lewizkid)

"op dit moment zou ik zeggen dat Timber centraal beter is dan De Ligt"

Helemaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal eens!!!!!!!!!!!! Althans als je alleen eredivie kijkt wekelijks....

" Maar ik denk dat Timber hard op weg is om minstens net zo goed en misschien wel beter te worden."

de Ligt was op jongere leeftijd echt veel beter en verder.

Driessen moet het ondertussen toch gewoon expres doen zou je denken? Zelfs voor zijn doen komt er de laatste tijd heel wat onzin uit.

20 september 2021 om 17:06

@lierse1997

Ik denk oprecht dat de man amper internationale voetbal kijkt. Beetje zelfde als Derksen die voornamelijk Eredivisie kijken en wat samenvatting Cl/el wedstrijden.

Zou daarom best kunnen dat hij dit echt meent.

20 september 2021 om 17:12

Komt inderdaad wel vaker voor, voornamelijk in podcasts. Dan zitten er mensen die voornamelijk iets van 1 competitie kennen maar de overige echt amper volgen. Persoonlijk ben ik er geen fan van want er komen vaak onzinnige uitspraken door naar buiten. Maar als het een malloot als mij lukt om een stuk of 6 competities te volgen dan zou dat iemand met een job als die van Driessen toch helemaal moeten lukken lijkt me.

20 september 2021 om 17:15

@lierse

"dan zou dat iemand met een job als die van Driessen toch helemaal moeten lukken lijkt me.'

Met zijn job zou hij niet eens veel hoeven zien. Gewoon input vragen aan de voetbal journalisten. Dus nog veel eenvoudiger om aan informatie/kennis/data te komen, dan een "malloot" als jij of ik.

Maar als Verweij zijn enige sparringspartner is, dan niet goed gesteld met televaag. Vroeger hadden zij goede voetbaldeel.

20 september 2021 om 17:22

Als chef voetbal van een grote krant zou je toch wel gewoon alleen maar in de voetbalwereld moeten leven vind ik persoonlijk. Of dat zou ik toch doen.

20 september 2021 om 19:14

Nou inderdaad Krillin. Net als Derksen en Gijp die nog nooit van Rodrigo de Paul hadden gehoord. Vind ik echt vrij genant als het je werk is

20 september 2021 om 17:12

Bij hem is het letterlijk alsof je op een verjaardag feestje bent en je kijkt letterlijk al 10 jaar 3 uur per week voetbal en leest allerlei interessante artikels, en je irritante neef gaat tegen de gehele familie vol zelfvertrouwen onzin praten over voetbal en de buitenspelregels verkeerd uitleggen enzo. Met veel overtuiging interessant zitten doen, maar geen enkele kennis van zaken.

20 september 2021 om 17:18

Columnisten zijn er voor de extremere meningen toch? Dat moet je altijd met een korreltje zout nemen. Het zijn geen verslaggevers of verhalen schrijvers. Ieder zijn ding en je moet toegeven, hij krijgt veel reacties. Dat was met Johan Derksen in de VI vroeger ook zo.

20 september 2021 om 17:23

Dat het een beetje scherp moet zijn om wat aandacht te krijgen kan ik geloven, maar om dan onzin te gaan verkopen, vind ik ook maar vreemd.

20 september 2021 om 18:28

@Lierse1997, helemaal mee eens. Scherpe columns moet kunnen en dan krijg je ook aandacht, maar dit is gewoon onzin de wereld in slingeren. Keer op keer, steeds proberen jezelf te overtreffen qua onzin gehalte... Als krant zou ik me doodschamen voor deze goedkope manier om aandacht te trekken, maargoed.. Wie ben ik?

20 september 2021 om 18:54

ja man ik ben het echt zat. Kunnen ze niet gewoon een speciaal icoontje bij berichten zetten, een D voor Driessen ofzo. Dan kan ik er gewoon voor kiezen om er niet meer op te klikken.

Haha, als je dit al bizar vindt luister dan eens naar de NOS podcast waarin onder anderen Arno Vermeulen beweert dat dit het ideale jaar voor Ajax is om de CL te winnen. Opvallend genoeg vond alleen Arman Avsaroglu dit een aparte uitspraak.

20 september 2021 om 17:04

Sorry maar als je een nos podcast luistert, met nota bene Arno Vermeulen er in, dan vraag je er bijna zelf om 😉. Probeer eens de podcasts van FC Afkicken, die kan ik echt iedereen aanraden. Die mannen kijken alle wedstrijden waar ze het over hebben en hebben daadwerkelijk een leuke en normale kijk op voetbal.

20 september 2021 om 17:06

Prima podcast inderdaad. Al luister ik doe voornamelijk doordat ze het dagelijks, net als het AD, doen. Dan heb ik iets om te luisteren tijdens een dagelijkse wandeling. FC Afkicken is inderdaad een prima podcast.

20 september 2021 om 17:14

Vriend van mij werkt daar, hebben inderdaad een leuke medium, brengen het ook met nuance en je kan ook zien dat het liefhebbers zijn. Het meerendeel van de analisten kijkt een wedstrijd per week en weten er geen bal over.

20 september 2021 om 17:06

Ik zie het ze niet winnen, maar ze kunnen als ze wat geluk hebben met de loting een kwartfinale wel halen. Voorin staat het nu als een huis en dan hebben ze nog 2-3 kanjers op de bank om in te vallen. Alleen achterin heb je wel een probleem met schorsingen/blessures, en de keeper is niet al te best.

20 september 2021 om 17:12

Keepersprobleem is makkelijk op te lossen... Onana! Wat maakt het uit als hij deze zomer gratis vertrekt?! Het is en blijft een keeper die je een ronde verder kan krijgen in de CL.

20 september 2021 om 18:53

Tuurlek gaat ajax de CL niet winnen. We hebben 1 wedstrijd gespeeld, terecht gewonnen. Die mensen hebben t over ajax wint CL. Waar zijn ze mee bezig joh. Hoe rol ik die wereld in? Ik denk oprecht dat ik betere fairytales de wereld in kan slingeren.

Ik zou niet zeggen beter maar wel betrouwbaarder op dit moment, elke keer dat ik De ligt zie spelen bij Oranje of in de CL vind ik hem toch wel heel wild. Timber is verdedigend nog niet echt getest waarbij Ajax echt vanuit de eigen 16 moet verdedigen, daarin is de Ligt gewoon beter. Speel je met veel ruimte in de rug zou ik nu ook liever Timber zien. Voor het NL elftal is de discussie niet heel relevant want De Vrij en Van Dijk zijn zekerheidjes.

20 september 2021 om 19:14

Laten we hopen dat De Ligt zowel als ook Timber het niveau van de Vrij /van Dijk gaan halen op lange termijn.

Tuurlijk is de Ligt niet meer dezelfde de Ligt als in dat superjaar bij Ajax. Komt omdat hij nu op een veel en veel hoger niveau speelt en dus minder opvalt, wat natuurlijk volkomen logisch is. Timber doet het uitstekend, maar laten we hem alsjeblieft nog niet boven de Ligt zetten in de pikorde...

Van Basten zegt dat hij Beckenbauer zied, Tja?

20 september 2021 om 17:12

@ronaldo

v Basten ziet gelijkenis over het nonchalance en niet qua kwaliteiten ofzo he.

“beckenbauer had dat ook. Het lijntje tussen zelfvertrouwen en nonchalance is heel erg dun. Door de één wordt het namelijk uitgelegd als arrogantie, terwijl de ander het uitlegt als klasse. "

20 september 2021 om 17:23

Van Basten zegt dit niet voor niets over Timber. De ligt heeft niet die rust aan de bal.

Ik wordt helemaal gek van dat gedoe de laatste tijd na 1 wedstrijd of 2 potjes iemand compleet ophemelen en doen alsof het 1 van de beste spelers is ooit tuurlijk Timber speelt uitstekend en ook tegen Sporting was hij goed alleen het is hele andere koek om in een andere competitie te presteren waar het niveau echt minstens 10x hoger is zie Frenkie , De Ligt , Ziyech & Donny ( al komt die helemaal niet meer in de plannen voor ) ik zou Timber wel willen zien in de Premier League kijken of die zich daar 38 potjes staande kan houden.

20 september 2021 om 17:11

Dan heb je het lastig in het leven, als je daar helemaal gek van wordt.

Tuurlijk doet Timber het uitstekend. Alleen in een top 5 competitie spelen is toch heel wat anders dan in de Eredivisie.

Zo'n Verweij die dan aangeeft dat Schuurs een geweldige ontwikkeling doormaakt, op basis van een paar potjes op een jeugd-EK? Als hij echt zo'n ontwikkeling doormaakt, dan zou Ten Hag hem toch wel met meer minuten belonen dan hij gekregen heeft sinds Timber hem voorbij heeft gestreefd. Die jongen is gewoon niet goed genoeg voor Ajax, en moet eigenlijk vlieguren maken bij een team van het niveau Utrecht zoals Quinten Timber doet.

Wat zijn we in Nederland echt veel te snel met veren in de reet stoppen van een jongen die paar wedstrijden goed speelt. Super talent dit, super talenten dat, echt lachwekkend. Begrijp mij niet verkeerd, Timber is echt een leuke speler en is tot nu toe lekker bezig maar als je over de grens kijkt dan kan je toch alleen concluderen dat onze ''super talenten'' echt nog veel moeten laten zien. Nu wordt Timber opeens beter dan de Ligt. Op basis van wat? De Ligt was in zijn Ajax periode echt nog 2 niveau's beter. Daarnaast ook spelers zoals Gakpo, Malen, Madueke, Kokcu, Geertruida en Malacia die ook de sticker ''super talenten) snel kregen. Allemaal leuke speler echt waar maar als je naar een Foden, Pedri, Fati, Camavinga, Haaland, Sancho en Davies kijkt dan kan je toch alleen maar concluderen dat dat super talenten zijn en dat onze talenten daar nog niet eens in de buurt van komen. En dit is niet een haat naar een bepaalde club maar dat doen eigenlijk alle supporters van elke club in Nederland. Ik zie super talent pas als een jonge gast 17-21 jaar die op wereldtop niveau mee kan maar goed dat ben ik.

20 september 2021 om 19:26

Je bent Jude Bellingham, Kai Havertz, Yusuf Moukoko, Gio Reyna, en Florian Wirtz nog vergeten

Ik zou Timber ook weleens op de plek van Alvarez willen zien.

Christus jezus jongens. Gaan we weer lekker met z'n allen? Hij is goed hoor, maar het is ook weer geen Gernot Trauner ofzo.

Ik zie bij Ajax, zeker de laatste weken, een positieve ommekeer. Blind en Tadic lijken minder te worden en anderen worden juist beter en nemen het stokje van hen over. Maar ook nog van de Jong, Ziyech en vd Beek en de Ligt. Want in het coronajaar is geen team op de wereld beter gaan spelen. Kortom het kan mooi jaar worden voor Ajax.

De Ligt staat er even naast omdat Allegri met Chiellini en Bonucci even vastigheid wil zoeken. Neemt niet weg dat hij bij Juvenentus afgelopen seizoen en het laatste deel van zijn eerste seizoen fantastisch speelde. En oh ja, die ene domme fout op het EK. Verder doet die jongen het hartstikke prima, en is echt niet minder dan dat hij bij Ajax was.

Haha, wat zijn we toch goed om spelers die dichtbij ballen hoger te waarderen dan spelers die over de grenzen spelen. Ons blik wordt perspectivistisch verkleind
Timber heeft nog niets bewezen. Ik hoop natuurlijk dat hij heel heel veel zal bewijzen, dat hij de beste wordt, maar zware wedstrijden, onder druk staan, supertegenstanders heeft hij nog niet gezien
Dus analisten stop de polonaise.

CL winnen ? Kwart finales ?

Laten we eerst maar eens afwachten hoe Ajax het de komende wedstrijden gaat doen.
Gelijkspelen tegen Besiktas, verliezen van Dortmund en je staat gewoon op plek 3.

Een scenario die heel realistisch is. Besiktas gaat gewoon pittig worden. En Dortmund is nog altijd de topfavoriet in deze poule.

Tegen Dortmund zal je sowieso een betere keeper op doel moeten hebben. Want Haaland heeft aan een halve kans genoeg.

Twee spelers die niet te vergelijken zijn. De Ligt is een type sloper. Timber is een voetballende verdediger. Dat Timber beter wordt, geloof ik graag. De Ligt staat er niet voor niets bij Oranje en Juventus naast. Dat is geen toeval, maar gevolg van zijn slechte spel. Ik wil Timber eerst een keer tegen Haaland zien voor ik een definitief oordeel geef. Mijn gevoel zegt voorlopig dat hij fysiek tekort gaat komen in Europa. Maar wie weet.

20 september 2021 om 18:16

Of dat ie slim genoeg is, en niet eens in duel hoeft soms. Die jongen speelt heel goed en ik denk oprecht dat hij het een type Haaland lastig kan maken.

Is het vandaag weer Valentijnsdag?
Jeetje zeg, die ene fout tegen Tjechië blijft hem wel heel lang achtervolgen. Wat voor fouten heeft hij nog meer gemaakt dan?
1 tegen 1 is hij de sterkste die we hebben

Ondergesneeuwd? Ik zie iedereen overal en nergens waar het maar kan deze jongen de hemel in prijzen. Hij verdient absoluut de complimenten, want wat hij op zijn jonge leeftijd laat zien is erg knap. Ook wel logisch dat er zoveel aandacht op hem wordt gelegd (ik weet echter niet of dat zo goed voor hem zal zijn). Maar ondergesneeuwd... Ik vind het bijzonder. Misschien hadden ze even een weekje vrij genomen en het voetbalnieuws niet gevolgd?

Doen hun een wedstrijdje wie de meeste domme uitspraken per dag kan doen? Timber is natuurlijk heel goed bezig maar komt wat mij betreft op dit moment nog niet in de buurt van de Ligt. De Ligt heeft misschien meer fouten gemaakt het afgelopen jaar, maar ook veel meer cruciale verdedigende acties uitgevoerd.

Timber speelt wel lekker rustig, comfortabel aan de bal.
Heb het idee dat de Ligt meer in het krachthonk zit.

Groot talent, verdedigend bizar solide voor zijn leeftijd dat was de Ligt ook, maar voetballend vind ik hem wel sterker dan MdL. Ik zie in hem ook een hele sterke cvm, hij bezit alle eigenschappen daarvoor

Ik zie mensen hier zeggen dat de ligt veel beter was op die leeftijd … vergeten dat de ligt een aantal cruciale fouten maakte? En ook heeeellll onzeker was aan de bal!?

Ik las de titel en dacht dit moet een uitspraak zijn van Valentijn … de ligt speelt op dit moment wat minder omdat Algeri voor Bonucci - chielini kiest. Dus vergelijken heeft sowieso geen zin ..Juve staat er heel slecht voor dus hopen dat de ligt weer een kans krijgt ..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

4 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 8 1 0 0
2020/2021 Ajax 20 1 0 0
2019/2020 Ajax 1 0 1 0
2020/2021 Jong Ajax 4 0 0 0
2019/2020 Jong Ajax 24 0 4 0
Laatste voetbalnieuws

Voetbalwereld geeft gehoor aan verzoek Jurriën Timber: ‘Niet normaal!’

Voetballers en clubs zijn anno 2021 meer dan ooit actief op social media. Topspelers als Memphis Depay, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna)...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren