‘Geblesseerde voetballer ligt uren op stoep van ziekenhuis te vergaan van pijn’

Maandag, 20 september 2021 om 23:06Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:06

Een twintigjarige amateurvoetballer uit Elim heeft zaterdag uren met veel pijn op de stoep voor het ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen gelegen, zo blijkt uit een ingezonden brief aan Regionieuws Hoogeveen. De speler scheurde vermoedelijk zijn hamstring tijdens een wedstrijd en werd middels 'een zeer pijnlijke rit in een busje' naar ziekenhuis Bethesda gebracht, maar kreeg daar vervolgens geen zorg.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

117 reacties (laatste reactie door tursten)

Welkom bij de Nederlandse zorg.. schrijnend verhaal dit, en als medewerker in de zorg weet ik helaas dat dit vaker voorkomt..

20 september 2021 om 13:46

Dit is natuurlijk wel een uitzondering. Ik zie dit nooit gebeuren. Gewoon een samenloop van omstandigheden denk ik.

20 september 2021 om 14:09

@melvin. Dit is geen uitzondering. Ambulances rijden uit voor noodgevallen, een spierscheuring of een afgescheurde kruisband zijn geen noodgevallen waar een ambulance voor uitrijdt. Weet ik helaas uit ervaring. En ik moet zeggen ook wel terecht, hoe pijnlijk ook. Ik heb liever een paar uurtjes wat pijn dan dat ik een ambulance bezet houd waar een leven mee gered kan worden.

20 september 2021 om 14:16

Precies dit, voor een gescheurde hamstring hoef je toch geen ambulance op te roepen. Wat een nonsens. En als de begeleiding vooraf even de moeite had genomen om even de spoedeisende hulp te bellen hadden ze niet voor een gesloten deur gestaan.

20 september 2021 om 14:22

Mee eens, heb zelf mijn kruisband ook afgescheurd gehad, tijdens een wedstrijd. Hierbij de mazzel dat er een vriend van de familie aanwezig was, bij de wedstrijd van zijn eigen zoon, welke ook werkzaam was als ambulance medewerker. Uiteindelijk met een dikke knie op de achterbank richting het ziekenhuis gegaan, waar uiteindelijk werd gezegd dat het een lichte verrekking was. Dat was het helaas niet; de ambulance snap ik, die is echt niet nodig hiervoor, echter de zorg bij de post kan een stuk beter. Er werd niet eens een foto gemaakt of iets divers, het was dat ze bij de fysio snel zagen dat het erger was dan een lichte verrekking van de kniebanden waardoor ik weer terug kon naar het ziekenhuis. Toen eindelijk na 3 maanden eindelijk aan de beurt voor een MRI (ja ook dat is de zorg in Nederland) waaruit dus bleek dat mijn kruisband gescheurd was.

Dus nee voor een scheur is echt geen ambulance nodig, echter vind ik de hulp die je veelal krijgt in de huisartsenpost beneden peil en kan dit echt wel verbeterd worden! Zo ook dit weekend, teamgenoot had duim uit de kom, ja je wordt zo teruggebeld door een medewerker; welke ook nog durfde te vragen of het vandaag wel echt nodig was.

20 september 2021 om 16:05

Ik heb enkele maanden geleden mijn voorste kruisband afgescheurd en daarnaast ook nog mijn buitenste knieband opgerekt. Dag na het ongeluk naar de huisarts gegaan, die stuurde me weer naar huis en zei dat ik een week daarna maar weer moest terugkomen als ik last hield. Week daarna weer teruggegaan, zei de andere huisarts dat het mijn meniscus was waar misschien een scheurtje in zou zitten. Als ik last hield moest ik maar weer terug komen na een tijdje. Toen heb ik zelf maar de keuze gemaakt om naar een onafhankelijke kliniek te gaan die gespecialiseerd is op het gebied van knieën en enkels, na 3 dagen kon ik al terecht voor een MRI scan en na 4 dagen kreeg ik al de uitslag. Dat is echt top! Raad het daarom ook aan om gewoon meteen naar zo’n kliniek te gaan en niet naar een huisarts, daar heb je namelijk helemaal niks aan. Die zijn daar niet in gespecialiseerd.

20 september 2021 om 19:25

Kruisband afgescheurd en in de ambulance?
Had me kruisband afgescheurd en kniebanden ingescheurd en nog gewoon naar huis gefietst (ergste fietsrit uit me leven)
Ambulance is wel een beetje te veel van het goede hiervoor

20 september 2021 om 21:09

Arounatwente, ik weet niet op wie je reageert. Maar als dat op mij was: ik ben niet met de ambulance geweest en sowieso al niet naar het ziekenhuis. Dag er na naar de huisarts geweest omdat ik mijn knie niet meer kon bewegen.

21 september 2021 om 13:27

@chuck92 doe niet zo dom aub. Dit is precies wat mis is met NL. Te weinig geld naar de zorg om mensen die een ambulance nodig hebben op te halen. Ik vind het heldhaftig wat je zegt, maar je kan beter politiek bewustzijn hebben en dit zien als gevolg van falend overheidsbeleid.

20 september 2021 om 13:57

Misschien moet je een dagje meelopen in vrijwel alle landen ter wereld waar de zorg nog slechter is.

20 september 2021 om 13:59

Dus dan is dit gewoon goed en moet het gewoon gebeuren? Zo kan je alles goed praten. Wat een non argument

20 september 2021 om 14:02

Misschien moeten jullie toegeven dat de zorg hier in Nederland van een bizar slecht niveau is. We geven zoveel geld uit aan onze zorgverzekering en wat we ervoor terugkrijgen slaat helemaal nergens op.

20 september 2021 om 14:09

Tuurlijk kan het verbeterd worden, net als alles. Gewoon miljarden extra er in pompen... of willen we dat ook weer niet?

20 september 2021 om 14:10

Ik vind onze zorg perfect. Ben tot op heden altijd perfect geholpen als het noodzakelijk was. In mijn omgeving heb ik ook nog nooit een wanklank vernomen over onze zorg...

20 september 2021 om 14:37

Hansdekoning dat heet marktwerking.
In de zorgsector te Nederland geïntroduceerd door Hans Hoogervorst vd VVD onder de vleugels van kabinet Balkenende. Er moest zo nodig een verdienmodel van worden gemaakt. Daardoor sluiten er ook ziekenhuizen die niet winstgevend zijn. Gaaf land he?

20 september 2021 om 14:47

Zo kun je ook alles slecht praten. Moet je voor elke blessure of kwaal een ambulance oproepen? Met de meeste blessures kun je prima in een auto vervoerd worden. Is dit prettig? Nee, dat niet. Daarbij staat er dat ze eerst naar de huisartsenpost moesten gaan, omdat je niet iedereen op de spoed wil. Logisch toch? Dat zij dan anders handelen is niet echt de schuld van de zorg toch. Daarbij, waarom leg je iemand een uur lang op de stoep neer. Om je zin te krijgen?

20 september 2021 om 15:21

Wat een ontzettende onzin Hans! Kom je ooit wel eens buiten de landsgrenzen Hans? Lekker populistisch lullen. We hebben de beste zorg van Europa, maar ja, een inhoudelijke reactie lijkt te veel gevraagd.

20 september 2021 om 15:46

Ligt aan wat je 'het beste vindt'. Het is allemaal subjectief. In Engeland is de zorg vrijwel kostenloos en kan je zo naar binnen wandelen en je wordt geholpen. In de Scandinavische landen is het ook zeker meer dan top, maar het dichstbijzijnde ziekenhuis is even rijden. Daar ligt alles gewoon ver uit elkaar. In Frankrijk zijn ze nogal fan van het gipsje/ verbandje, dus daar mikken ze veel snellen gips erop. Duitseland is vergelijkbaar met Nederland. Maar over het algemeen moet je weten waar je moet zijn, maar als je met acute ziekte ergens bent wordt je gewoon goed geholpen. Je moet met een gebroken been ook niet bij de supermakt zijn of de wegenwacht bellen: je moet wel ergens heen waar ze je helpen. Er kunnen altijd menselijke fouten worden gemaakt, maar het aantal doden door nalatigheid of mensen die in de financiele afgrond zijn geraakt na een ziekenhuisbezoek is toch niet zo groot in NL?

20 september 2021 om 16:08

@westend
Ik baseer dat op basis van een onderzoek:

Nederland heeft op basis van 48 verschillende kwaliteitsindicatoren, waaronder informatievoorziening, kwaliteit van ziekenhuiszorg, toegankelijkheid en medicijngebruik, het beste zorgstelsel in Europa. Dat blijkt uit een analyse in de Euro Health Consumer Index (ehci), gepubliceerd door het Zweedse Health Consumer Powerhouse (hcp), een gerenommeerde onderzoeksinstantie.

20 september 2021 om 16:56

Onzin? Ik heb zelf meegemaakt dat mensen uit mijn omgeving met hartklachten telkens worden weggestuurd, 5 operaties gehad en nog steeds is er niks verbeterd. Mensen zitten op zeer jonge leeftijd ziek thuis en wat doen de artsen hier? Helemaal niks, lekker laten wachten tot de patiënt er helemaal klaar mee is. Mensen die serieuze klachten hebben worden naar huis gestuurd met paracetamol, huisartsen die zelf op internet gaan uitzoeken wat er precies aan de hand is met de patiënt. Waar heb jij het over? Blijf jij maar geloven in je sprookje, ik heb ALLANG al geen vertrouwen meer in de zorg hier in Nederland. Torenhoge kosten vragen maar wat je ervoor terug krijgt komt niet eens in de buurt daarvan.

20 september 2021 om 17:07

Je bewering "misschien moeten jullie toegeven dat de zorg hier in Nederland van een bizar slecht niveau is." vind ik onzin ja.

Jij hebt misschien wat mindere ervaringen met de zorg gehad, ik zelf juist hele goede. Daarom kijk ik ook naar internationaal onderzoek. Daaruit blijkt dat we de boel, in vergelijking met andere landen, heel goed voor elkaar hebben.

20 september 2021 om 18:59

hansdekoning, ik kwam 8 jaar geleden bij een invaller van mijn huisarts, ik voelde mij niet lekker, ik kon slok water binnenhouden.. Niks aan de hand volgens hem, op veel aandringen kreeg ik toch een papier om mijn bloed te laten onderzoeken in het ziekenhuis, zo gezegd zo gedaan. Ik stap net mijn huis weer binnen, telefoon dat ik direct naar het ziekenhuis moest komen. Wat bleek? Mijn blindedarm was kapot, niet ontstoken, maar was dus al geknapt. Na mijn ontslag kreeg ik een papier mee die ik moest overhandigen aan mijn huisarts. Ik melde mij bij de balie, en op een scherm stond dat de vervangende huisarts afscheid ging nemen. De assistente kwam er aan en ik zo van 'goh gaat hij weg?' 'ja' zei ze. Ik zei tegen haar ' Ik kan er niet rouwig om zijn, want volgens hem mankeerde ik niks' en overhandigde haar de papier en ze zag wat erop stond en kreeg een vuurrood hoofd. Je zou dan denken dat alle ellende dan achter de rug is, helaas 4 dagen na mijn ontslag lag ik weer in het ziekenhuis, een hartstilstand. Oorzaak onbekend volgens dezelfde ziekenhuis. Ruim een jaar later moest ik weer onder het mes en moest daarvoor op gesprek bij de narcotiseur, en die zag de dingen in mijn dossier. 'een hartstilstand en een paar dagen daarvoor een kapotte blindedarm, en hebben ze je de oorzaak ook kunnen vertellen?' Ik zei van 'nee'.zij zei 'nou, ik denk dat ik het wel weet'. 'wanneer er bij een kapotte blindedarm de boel niet goed schoongemaakt word gaat het ontsteken en daar kun je een hoop ellende van krijgen. Ik hoef niet eens naar anderen als voorbeeld te kijken om te weten dat er wat misgaat in de zorg. Gelukkig ook veel goed, de ambulance was er ongeveer na 2 minuten heb ik mij laten vertellen, maar neemt niet weg dat ik daar in eerste instantie waarschijnlijk niet had moeten liggen.

20 september 2021 om 22:52

Nee dat is geen marktwerking. Dat is een overheid die de zorg efficiënter denk te maken en daarvoor al jarenlang op zoek is naar manieren om de kosten te drukken zonder dat de burger er wat van merkt. Zolang je geen gebruik hoeft te maken van acute zorg in een buitengebied of geestelijke gezondheidszorg waar dan ook in Nederland zal je er weinig van merken. Maar zowel ben je goed de sigaar.

21 september 2021 om 08:37

Wat je betaalt en wat je ervoor terug krijgt is alles behalve perfect hoor..En dan heb ik hetbniet eens over de fouten die ze maken

21 september 2021 om 10:05

In Engeland is de zorg echt niet kosteloos, betaal je gewoon uit je brutoloon. Ok, stukje minder dan wij betalen, maar daar krijg je dan ook 6 uur wachten bij. En hopen dat er een ambulance beschikbaar is als je hem echt nodig hebt…

20 september 2021 om 14:08

Wat lul jij nou populistisch? Met de zorgverlening hier is (zeker de spoedeisende hulp) is echt niks mis. Kan me eventueel voorstellen dat hij niet is opgevallen als iemand zo 'voor de deur' wordt achtergelaten (lekkere teamgenoten heb je dan ook). Maar zorg wordt hier echt niet geweigerd.

20 september 2021 om 15:24

Als je echt grote problemen hebt (k*** of hartklachten), zit je in Nederland echt goed want die technieken zijn van het allerhoogste niveau. Maar alles wat daaronder zit is wel van laag niveau hoor. En dat is vooral te wijten aan onderbemanning natuurlijk. Maar het 'neem paracetamol en kijk het een weekje aan' is inmiddels bij de niet-nederlanders. Verder doen wij in tegenstelling tot veel anderen echt niets aan preventieve zorg.

20 september 2021 om 15:37

Nou ja al met al kun je 9 van de 10 keer ook wel af met een molletje. Ik ben opgegroeid met het motto van 'ga maar gewoon naar school/ werken en kijk maar als het echt niet gaat'. En meestal overleef je het ook wel. Preventieve zorg weet ik niet zo goed wat je bedoeld. Je kan best makkelijk naar de fysio en ik ben gezondheidsdeskundige voor werkgerelateerde ziektes (puur preventie). Dus dat is er weldegelijk. Voorkomen van ziekte zit bij ons alleen niet puur bij de ziekenhuizen (repressie), maar zit veel meer verankerd in andere wetgevingen (zoals arbo). Rookbeleid, BOB campagnes, Sire. Zijn vrij veel preventiemiddelen hoor.

Ik weet overigens niet wat je bedoeld met niet-nederlanders?

20 september 2021 om 16:25

Ik ben ook opgegroeid met 'het komt vanzelf, het gaat vanzelf' en neem juist amper pijnstillers, omdat ik er niet aan wil wennen. Maar het is wel een probleem als de dokter er vanuit gaat dat je niks hebt, totdat het tegenovergestelde is bewezen ipv andersom. Ik ben er een tante aan verloren die om een scan bleef vragen waarna ze (zodat ze eindelijk haar kop zou houden) uiteindelijk er een kreeg, het k*** bleek, maar op dat moment al zover was uitgezaaid dat ze er niks meer mee konden. Toegegeven, dat is inmiddels 14 jaar geleden, maar die cultuur zie je nog steeds veel terug. Met preventieve zorg bedoel ik dat je in sommige andere landen een soort jaarlijkse keuring moet ondergaan, met hartfilmpje en dergelijke. Ik weet van mijzelf nog geen eens mijn bloedgroep. Met niet-nederlanders bedoel trouwens mensen van buiten Nederland die nu hier studeren/werken. Hun blik van buitenaf en vergelijking met hun eigen zorg, doet je anders tegen dingen aankijken die je normaal vind (puur omdat je ermee bent opgegroeid). Wat ik wel goed vind hier bv is dat je itt sommige landen, hier dezelfde zorg hebt voor iedereen en niet private vs. public ziekenhuizen waarmee alleen de rijkste laag goede zorg ontvangt.

20 september 2021 om 14:13

Het verhaal dat hier beschreven wordt klinkt nogal als sensatie maken.
- Een ambulance die niet kan komen omdat een speler al van het veld gedragen is? Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op, en lijkt mij ook niet heel waarschijnlijk dat dit door een 112 dienst gezegd zou zijn. Maar dat zou natuurlijk uitgezocht moeten worden.
- Vervolgens wordt de speler naar een spoedeisend hulp gereden die dicht is... Dat is vervelend, maar daar kan het ziekenhuis (of de Nederlandse zorg) ook niet veel aan doen.
- Vervolgens heeft de patient pech dat er geen ambulance in buurt is, maar aangezien het geen direct levensbedreigende situatie is, lijkt het mij begrijpelijk dat niet een noodambulance wordt ingezet.
Beetje treurig dat zo'n verhaal nu enorm wordt aangedikt en er wordt gedaan alsof ons zorgsysteem zo slecht is.

20 september 2021 om 14:27

Het is niet het zorgsysteem dat stuk is, het is de menselijkheid.

20 september 2021 om 14:38

Ga je lekker? Wel behoorlijk pessimistisch zo he.

20 september 2021 om 15:05

Dit is indd een bericht met een heel hoog sensatiegehalte.

Wat heeft die supporter dan gedaan? Die had hem in z'n busje en heeft hem toen maar op stoep gegooid, terwijl het ziekenhuis gesloten was?

Even googlen leert me dat de spoedeisende hulp van ziekenhuis Hoogeveen al sinds juli 2019 is gesloten. Dat hadden ze toch ook zelf uit kunnen vinden?

Maar ze hadden uberhaupt verwacht dat een ambulance zou uitrijden voor een hamstringblessure?

Ik vind de reactie van het zorgpersoneel dat ze uiteindelijk geholpen heeft ook niet vreemd. Die hebben de ernst beoordeeld en konden in het ziekenhuis niks voor hem doen. Wat hadden ze dan verwacht van een ziekenhuis waar geen spoedeisende hulp wordt aangeboden? Die hebben in het weekend echt geen tijd voor dit geneuzel van slecht geinformeerde mensen met een reguliere simpele sportblessure.

20 september 2021 om 15:39

Ach man, dat typische Nederlandse geklaag! Dat is pas schrijnend, zoals alles meteen weer wordt uitvergroot. Kijk eens naar de VS of landen in Zuid-Europa en tel je zegeningen met wat je hier allemaal wel hebt.

20 september 2021 om 16:04

Nou ik heb het zelf goed mee gemaakt het afgelopen half jaar. De ziekenhuizen hier word je zonder pardon weggestuurd en dan kan je achteraf wanneer het eigenlijk al te laat is terug komen. Ik wil geen voorbeelden geven maar heb een paar hele vervelende dingen mee gemaakt hiermee de afgelopen tijd.

20 september 2021 om 17:55

Wat is dit voor onzin joh. Ik heb 2x mijn hamstring afgescheurd maar daar bel je toch geen ambulance voor!

20 september 2021 om 23:35

Hahahaha. Afgeven op de Nederlandse zorg. Het toonbeeld van goede zorg wereldwijd. Zowel het stelsel als de instanties. Wat een ongefundementeerde reactie dit. Zoek jij maar een land waar het beter is geregeld.

20 september 2021 om 23:49

Met dank aan 10 jaar de Rutte doctrine!

21 september 2021 om 00:12

Zorg wordt alleen maar minder de premie je betaald bi na 200 euro van premie waar je medicijnen en ziekhuis kosten zelf moet betalen van die dikke rekeningen...

21 september 2021 om 08:45

Je betaalt je scheel aan zorg, ik heb het zelf ook gehad, moest een keer chemotherapie hebben, van 500 milligram heb er 5x een gehad van 500ml dus 4x te veel dat is de zorg

21 september 2021 om 09:06

@capitano

Er lijkt hier wel iets mis te zijn gegaan, maar de patient en zijn vrienden hebben het ook niet al te slim aangepakt. Je gaat toch niet voor de deur van een gesloten ziekenhuis liggen? Ik heb ook een keer mijn zoon naar het ziekenhuis gereden, die had zijn voet tussen de spaken van moeders' fiets gekregen. Ziekenhuis bleek ook gesloten. Wat doe je dan? Dan rijd je door naar een ziekenhuis dat wel open is. Voor een gesloten deur blijven wachten slaat gewoon nergens op.

Gelukkig leven we nogsteeds in een erg gaaf land! Wat is dit nou joh, spoedeisende hulp die in het weekend gesloten is en geen ambulances beschikbaar. Dan ook nog van het kastje naar de muur gestuurd worden, alvorens het ziekenhuis de schuld bij jou legt. Wat een schande zeg.

20 september 2021 om 13:44

Beetje een ongelukkige samenloop van omstandigheden, vind het te makkelijk om alles op het ziekenhuis/zorg af te schuiven. Als je iemand afzet bij een ziekenhuis zorg je er toch voor dat je zeker weet dat diegene wordt geholpen? En waar was de familie toen hij uren voor het ziekenhuis lag?

20 september 2021 om 15:31

Volgens mij geeft fiorenoord vooral de schuld aan de politiek die de zorg wel redelijk heeft uitgehold. (referentie naar 'gaaf land' gaat nl over Rutte)

20 september 2021 om 15:44

Daar heb je inderdaad gelijk in. slash politiek in dat geval

20 september 2021 om 15:08Die spoedeisende hulp is daar al ruim 2 jaar gesloten. Je kunt niet alle verantwoordelijk bij een ander leggen. Straks worden ze ook nog boos op een supermarkt die al 5 jaar ergens anders zit.

Wat betreft ziekenhuislocatie Bethesda: de huisartsenspoedpost is daar gewoon geopend, de basisspoedpost van het ziekenhuis is momenteel in het weekend gesloten.

Misschien hadden ze in die 'uren' zonder hulp even een heel klein beetje moeite moeten doen om dit zelf uit te vinden.

20 september 2021 om 15:30

Iedereen met een klein beetje medische kennis herkent dit direct als de reinste sensatiezoekerij.

20 september 2021 om 18:09

Dat is grappig, ik ben namelijk zelf werkzaam in de zorg. Dus jongen, verlicht me. Waarom is dit sensatiezoekerij?

20 september 2021 om 18:18

Ik weet niet wat je functie is, maar hoe vaak denk je dat een ambulance uitrijdt voor iemand met een vermoedelijke hamstringblessure? Hoe vaak helpt het om een persoon met blessure op de stoep van een gesloten spoedeisende hulp te gooien?

20 september 2021 om 19:32

Je gaat totaal aan mijn punt voorbij met je 'slimme vragen'. Het probleem is dat de kabinetten Rutte niet alleen extreem hebben bezuinigd, maar ook de doorgeslagen marktwerking bij zorgverzekeraars alleen maar gestimuleerd hebben. Daardoor hebben de afgelopen 10 jaar talloze ziekenhuizen enorm moeten bezuinigen, of zijn ze zelfs gesloten. Woon je in een dunbevolkte regio? Bekijk het maar!
Als jij het niet schandalig vindt dat iemand gedwongen een half uur extra moet reizen omdat een zorgverzekeraar heeft gesteld dat een bepaalde locatie niet genoeg opbrengt, heeft enige discussie überhaupt geen zin.

20 september 2021 om 20:17

Fiorenoord, je hebt gelijk maar dat ga je hier niet of amper krijgen. Dat heb je zelf ook wel door. Lekker laten voor wat het is. Je hoeft gelukkig niemand te overtuigen.

20 september 2021 om 20:27

Fiorenoord, ik ben het met je eens dat de bezuinigingen zijn doorgeslagen en dat ook de marktwerking niet het gehoopte positieve effect heeft. Ontken ik ook helemaal niet.Dit bericht wordt sensatiezoekerij genoemd en daar ben ik het wel mee eens. Het bevat zoveel onlogische details dat ik het moeilijk serieus kan nemen. Dat begint al met dat de schrijver van het originele bericht verwachtte dat de ambulance zou komen voor een vermoedelijke hamstringblessure. Verder zou de geblesseerde urenlang op straat hebben gelegen. Voor het beeld hebben ze daar ook nog even een foto van gemaakt. Los van dat dat allemaal wel erg onlogisch klinkt, komt het bericht daardoor wel heel sensatiebelust over.

21 september 2021 om 09:09

Volgens mij hebben jullie het gewoon over twee verschillende dingen. Dat er bezuinigd is en dat er veel locaties dicht zijn, dat klopt. En daar kan je een maatschappelijke en politieke mening over hebben.

Maar het is ook waar dat iemand met een gescheurde hamstring niet op een ambulance moet rekenen, en al zeker niet voor een dichte deur moet gaan zitten wachten. Dat is gewoon dom.

De zorg hier in Nederland is beroerd. Ga je bijna dood wordt je nog naar huis gestuurd met de reden, we kunnen niks voor je betekenen. Wordt je van het kastje naar de muur gestuurd en op je geëxperimenteerd met medicaties met de hoop dat je er beter van wordt. En dan niet te spreken over mijn eigen huisarts! Weekenden doodgewoon onbereikbaar en doordeweeks houden ze pauze van 8:30-09:30 en dan nog eens om 12:00-14:00 om vervolgens je praktijk te sluiten om 16:00. Om ziek van te worden ja!

20 september 2021 om 13:49

Ik denk dat je je handjes mag dichtknijpen hoor. In andere landen is het een stuk slechter geregeld dan hier.
Waar mensen werken worden fouten gemaakt, maar er word echt niet zomaar iemand weggestuurd, aangezien ze daar aan verdienen.

20 september 2021 om 14:05

@Melvin

Handjes dichtknijpen? Nou zal ik je eens wat vertellen. Ik had op de een of ander dag ineens een enorme druk in me hoofd. Ik ben honderd keren door mijn huisarts naar huis gestuurd met medicijnen en onder andere bij de KNO artsen geweest zonder geen enkele diagnose of ‘aanwijzing’ waarom ik zo last heb van hoofdpijn. Na 3 jaar vond ik het genoeg geweest en ben ik naar Istanbul gevlogen, en raad eens. Binnen 24 uur hele dossier en een rits aan goede medicatie waardoor ik nu ben afgeholpen van mijn hoofdpijn. Het was een zenuw die gekneld zat in mijn hoofd/slaap. Bedankt beste zorg voor alle koppijn in de jaren heen!

20 september 2021 om 15:12

Tuurlijk zijn er uitzonderingen. Maar op basis van 1 ervaring onze zorg afbranden gaat veel te ver.

Sterker nog, Nederland heeft op basis van 48 verschillende kwaliteitsindicatoren, waaronder informatievoorziening, kwaliteit van ziekenhuiszorg, toegankelijkheid en medicijngebruik, het beste zorgstelsel in Europa. Dat blijkt uit een analyse in de Euro Health Consumer Index (ehci), gepubliceerd door het Zweedse Health Consumer Powerhouse (hcp), een gerenommeerde onderzoeksinstantie.

20 september 2021 om 17:33

Oh ja, in Istanbul knijpen ze in hun handen als jij met je Nederlandse zorgverzekering aankomt. Die trekken alles uit de kast, bij 1 op de zoveel mensen vinden ze wel wat, lossen ze het tijdelijk op en alle complicaties die eventueel volgen zijn weer voor de Nederlandse zorg

20 september 2021 om 13:51

Exact het zelfde mee gemaakt. Anafylactische aanval (dodelijke allergie) gehad, werd gewoon weg gestuurd. Ben ik naar de huisarts gegaan die zich helemaal lam schrok. Kreeg later van haar te horen dat het nier veel gescheeld of ik had het loodje gelegd.

Heb een mailtje gestuurd naar het ziekenhuis en wat een laconieke reactie. T kwam neer op: "sorry hoor! We gaan het er intern over hebben."

20 september 2021 om 14:11

Waarom ben je dan niet direct naar de huisarts gegaan?

20 september 2021 om 14:24

Ik heb zelf ook fouten gemaakt in die situatie. Wat ik had moeten doen is blijven waar ik was en de ambulance bellen. Dit was eigenlijk ook niet de taak van een huisarts maar bij haar gingen wel de alarm bellen af waar dat ook in het ziekenhuis had gemoeten.Ik kan begrijpen dat als een de afdeling er niet is dat ze me daar eigenlijk niet kunnen helpen. Maar als je een ziekenhuis binnen stapt ga van uit dat er een verpleegkundige aanwezig is die de ernst van de situatie begrijpt en je helpt tot de ambulance er is?

20 september 2021 om 14:52

Waarom rijd je in zo een geval zelf naar het ziekenhuis? Op je Epi pen staat niet voor niets dat je 112 moet bellen. Ik weet niet hoe lang jij kan handelen bij zo een anafylactische shock, maar als je eerst naar het ziekenhuis kan , vervolgens nog naar de huisarts, dan neem je er wel de tijd voor?

20 september 2021 om 15:04

Klopt ik heb ook fouten gemaakt geef ik aan. Een collega heeft me naar het ziekenhuis gereden. Alleen was daar sinds kort de afdeling spoedeisende hulp gesloten daar wat we niet wisten. We dachten dat we wel sneller zouden zijn als dat we zouden wachten op de ambulance. Maar dat hadden we dus nooit mogen doen

20 september 2021 om 15:14

Dus in beide gevallen door zelf slecht geïnformeerd te zijn en onlogische keuzes in gevaar gekomen en daar dan een ziekenhuis de schuld van geven.

20 september 2021 om 15:25

Dat maak jij er van. Ik zat fout dat klopt. Geef ik ook direct toe.

Maar is het dan zo onlogisch dat als je een anafylactische aanval krijgt dat je zo snel mogelijk naar een ziekenhuis probeert te komen? En dat, dat ziekenhuis vervolgens je keihard verteld: sorry we kunnen u niet helpen ga maar naar de huisarts. Daar had ook een lampje moeten gaan branden. Dat neem ik ze wel kwalijk

20 september 2021 om 15:41

OK, ze hadden in jouw geval anders kunnen handelen. Maar hoe kun je dit nou als 'exact hetzelfde' zien als iemand met een sportblessure die denkt dat de ambulance daarvoor moet rijden en vervolgens uren op een stoep gaat liggen?

20 september 2021 om 15:48

Het was een reactie op @PatserControle

20 september 2021 om 14:02

De zorg in Nederland is nog steeds 1 van de beste van de wereld. Tuurlijk is dit niet netjes en krijgt het niet de schoonheidsprijs, maar als je je een beetje verdiept hoe het in andere landen gaat..

20 september 2021 om 14:13

Ja, huisartsen zijn inderdaad altijd in het weekend onbereikbaar. Dat is gewoon hoe het werkt. Daarnaast hebben ze niet alleen maar pauze op die momenten maar ruimte voor ander soort taken.

20 september 2021 om 14:49

Waarom kies je niet voor een andere huisarts als deze zo beroerd is?

Wat een gedoe, dit soort incidenten hou je altijd. We hebben nog steeds een van de beste zorg van de wereld. Die foto ziet er ook lekker in scene gezet uit.

20 september 2021 om 13:51

Beste zorg van de wereld, nou geloof er geen bal van. Mocht je iets hebben wacht je gemiddeld 2 maanden überhaupt voor een afspraak bij de polikliniek. In Turkije betaal je €100 en worden er per direct alle controles uitgevoerd, scans gemaakt, bloed afgenomen etc..

20 september 2021 om 13:59

Haha de zorg in Turkije is echt onaannemelijk veel slechter dan hier. Wat zijn we toch verwend met z'n allen.

20 september 2021 om 14:06

Ik heb even google geraadpleegd. Uit "gerenommeerd onderzoek", ik vertrouw er dan maar even op dat het grofweg klopt, staat NL op de 5e plek van de wereld en Turkije op de 78e plek.
Onderzoek is uit 2017, er zal vast wat veranderd zijn. Maar ik durf nog steeds de stelling te verbeteren dat we in Nederland tot de top van de wereld horen.

(en ik geloof ook dat je in veel andere landen die lager op de ranking staan goede zorg kan krijgen als je de portemonnee trekt.)

20 september 2021 om 14:08

Migi ik heb de zorg aan beide kanten gezien. Ik ben daar verholpen van mijn kwaaltjes binnen no time terwijl ik hier mensen zie die niet eens meer met kwaaltjes naar de huisarts willen gaan omdat ze weten dat het weer eeuwen gaat duren voordat ze überhaupt worden nagecheckt, en zo voel ik me ook. Ik zal nooit meer hier naar de huisarts gaan. Ik heb een Turkse arts, tevens een goede vriend, in Istanbul die echt zorg biedt en me ook echt helpt als er wat is!

20 september 2021 om 14:11

In Turkije heb je wel verschil tussen private en particuliere zorg. Voor ooglasering moet je echt wel in Turkije zijn. Niks mis mee en vrij betaalbaar. Maar dat is dan ook particulier

20 september 2021 om 14:39

Een van de beste zorgsystemen ter wereld geloof ik zeker, het probleem is hier ook eerder beleid en gebrek aan structuur.
Vooral in Noord-Nederland is het nijpend met lange aanrijdtijden, dat hebben ze deels opgelost met het Ommelander, maar nog steeds ben je ''lang'' onderweg.
En natuurlijk het aantal bezuinigingen dat heeft geleid tot sluiting van ziekenhuizen, al worden vooral afdelingen en specifiek de SEH getroffen.
Dokkum, Stadskanaal ect. Althans, de afstanden buiten het Noorden zijn te doen, net zoals er gewoon meer ziekenhuizen echt in de omgeving liggen;.

20 september 2021 om 14:50

Tsja, maar met de lage bevolkingsdichtheid (lekker ruim wonen) in het Noorden weet je dat eigenlijk toch ook wel van tevoren. Ik woon in Rotterdam en heb de keuze uit 4 ziekenhuizen die altijd open zijn. Je moet wel even weten waar je naar binnen moet (spoedeisend, Huisartenpost of als bezoeker), maar dat lijkt me niet heel raar.

20 september 2021 om 15:02

Wat een onzin van je. Hoeveel mensen in Turkije hebben al moeite met die 100 euro en helemaal als uit de testen blijkt dat het ernstig is en er dus meer kosten bijkomen. Is het dan nog steeds goedkoop in verhoudingen met de lonen daar?

In Nederland klagen we best veel over onze zorg maar we moeten echt beseffen dat we het hier heel goed geregeld hebben. Hier hoef je je niet als je in het ziekenhuis ligt nog druk te maken over betalingen aan artsen en weet ik het allemaal.

21 september 2021 om 09:14

Patsercontrole

Je bent daar goed geholpen, maar de vraag is of iedereen daar zo goed geholpen wordt. Jij komt met een westerse zorgverzekering en met cash. Wat gebeurt er als er een Turk komt zonder cash en met een Turkse verzekering? Weet je dan ook zo zeker dat die goed geholpen wordt? DIe onderzoeken zijn er niet voor niks, en kijken verder dan individuele gevallen. En daar staat Turkije heel veel lager dan Nederland. Bij mijn omgeving zijn er ook dingen fout gegaan hoor, in Nederland. Vooral in de psychiatrie. Maar dan nog is het in Nederland goed geregeld in vergelijking met bijna elk ander land.

20 september 2021 om 18:10

Heel erg in scene gezeg, alsof die gene die hem afgezet heeft hem daar uren laat liggen. Wat sneu zeg voor een beetje aandacht.

In Nederland moet je ook eerst naar de huisarts(enpost) voor je naar de spoedeisende hulp gaat. Pijnlijke les voor die gozer, maar hopelijk leert hij hem wel. Dat er geen ambulance wordt ingezet voor niet levensbedreigende hulp is ook volkomen logisch.

20 september 2021 om 14:13

De HAP zit sowieso in het weekend al in het ziekenhuis. Dus praktisch ben je er al. En geen ambulance inderdaad ook nog wel logisch. Alleen als het levensbedreigend is of als de rit echt lastig is (zoals met een gebroken been over een hobbelige weg).

Je ziet toch wel als er geen auto's staan dat het ziekenhuis gesloten is. Dan ga je toch door naar een ander ziekenhuis lijkt me ?!

Ik vind het trouwens wel asociaal dat hij op de strook ligt voor de blinden. Denk dat dit verhaal allemaal zwaar aangedikt is en de foto is ook in scene gezet. Zorg gewoon dat je weet welk ziekenhuis open is voordat je er naartoe rijd.

Als je echt met een spoedgeval zat, hadden ze echt wel geholpen.

20 september 2021 om 14:13

Nou ja ik weet niet naar welk ziekenhuis hij geweest is, maar ziekenhuizen zijn per definitie nooit gesloten. Dat is gewoon 24/7. Huisarten daarentegen is een ander verhaal. Daarvoor moet je naar de HAP.

20 september 2021 om 14:42

@westend,

Helaas is niet elk ziekenhuis 24/7 open.
Vaak gaat het over de kleinere ziekenhuizen waar dichtbij ook nog een groot ziekenhuis ligt, dat dan wel weer 24/7 geopend is. Zijn vaak ook ziekenhuizen zonder dagopnames.

20 september 2021 om 14:54

Mijn referentie is de randstad. Heb tijdens de wedstrijd wel eens mijn vinger gebroken en dan bel ik even naar het ziekenhuis (hap) en dan word je altijd geholpen. Hebben op het veld ook al 2x een ambulance gehad voor een hartfalen (bleek loos alarm) en een beenbreuk (dan kan je de auto niet meer in). Maar over het algemeen zijn de geblesseerden prima in staat om naar de HAP te gaan en zorg te ontvangen. Dat is bij ons 24/7.

Maar wat ik zeg, dat is MIJN referentie. Ik heb geen idee hoe dat in het oosten/ noorden gaat. Bij al dat soort dingen is het natuurlijk wel dat je moet weten waar je naartoe gaat. Je kan ook niet op goed geluk een huisartenpraktijk binnen lopen op een willekeurige zondagavond. Dat is dan gewoon dicht ja. Beetje onderzoek, maar zorg weigeren gebeurd hier echt niet.

21 september 2021 om 09:36

Ik zal je mijn eigen voorbeeld geven van afgelopen zondag hier in Oost- Brabant. Heb mijn knie verdraaid en kon niet meer staan/lopen. Uiteraard de Hap gebeld. Ze vonden het geen noodgeval omdat ik wellicht niet genoeg pijn had. Na zeuren konden ze uiteindelijk wel beoordelen maar geen afspraak inplannen. Toevallig was er op de club een arts aanwezig die even gevoeld heeft of de voorste kruisbanden afgescheurd waren. Hij dacht van niet, dus ben ik maar naar huis gegaan. Een uur na thuiskomst belde de Hap mij terug om te vragen of ik nog kwam en voor nog meer info. Toen konden ze toch een afspraak inplannen voor me. Daarheen gegaan en foto's laten maken om een breuk uit te sluiten. Nu lig ik al 2 dagen thuis te wachten tot de zwelling afneemt zodat ze kunnen checken wat het is. Ik denk dat mijn verhaal ongeveer het probleem weergeeft; ze willen graag helpen maar hebben ook niet altijd de capaciteit om dat te doen. Wat extra investeringen in de zorg kunnen wat mij betreft geen kwaad, maar we kunnen ook echt niet zeggen dat het slecht geregeld is hier.

20 september 2021 om 14:27

"Asociaal dat hij op de strook ligt voor blinden" lol... Dat is inderdaad het asociale aan dit verhaal. Hoe verzin je het.

20 september 2021 om 14:45

Hoe verzin je het om zo'n in scene gezette foto te maken ?!
Heb jij ooit zo op de grond gelegen buiten op een trottoir als je iets gebroken hebt of iets dergelijks ?! Zal vast wel een bankje ergens staan waar hij op kon zitten.

Daarbij is de foto gemaakt door iemand anders, diegene had ook kunnen zeggen: Kom we rijden naar een ander ziekenhuis.

Dit is weer zo'n om aandacht schreeuwend artikel met een zeer aanstellerige foto. Slaat natuurlijk allemaal nergens op.

21 september 2021 om 13:52

Nou ik heb wel een keer zo gelegen ja. Enkel gebroken in de speeltuin, voet stond een kwartslag de verkeerde kant op. Dan ga je echt niet op een bankje zitten. Overigens kwam voor mij de ambulance wel en ben ik prima geholpen.

Dit verhaal ruikt inderdaad naar sensatie. Rij gewoon door naar een ander ziekenhuis. Probleem opgelost. Is dat comfortabel? Nee. Maar dat hoort er even bij als je zo’n blessure hebt.

Op de website van Regionieuws Hoogeveen staat de hele ingezonden brief, maar helaas wordt niet vermeld wie die heeft ingezonden. Op mij komt het namelijk over als het bericht van een gefrustreerd familielid of iets dergelijks. Geen enkele nuance of zelfreflectie, aangezien hij al met al gewoon is neergeflikkerd voor het ziekenhuis zonder dat er enige zekerheid was over de hulp die hij zou krijgen.

Wat overigens niet wegneemt dat de zorgverlening ongetwijfeld dingen anders aan had kunnen pakken, ik word ook niet altijd even blij van het figuur aan de andere kant van de lijn als ik hulp nodig heb.

Met de meeste verwondingen is het sowieso handig om naar een huisartsenpost te gaan ipv EHBO. Dat is het verschil tussen €56 kwijt zijn of je gehele eigen risico.

20 september 2021 om 14:33

HAP kost je niks hoor.

20 september 2021 om 14:48

Alleen met de meeste verwondingen zeggen ze bij de HAP: We kunnen niets doen, of ze zeggen: We gaan je doorsturen naar het ziekenhuis.

het leukste is nog de nachtapotheek/apotheek in het ziekenhuis. Medicijn kopen voor een 10tje en dan 40€ handelingskosten betalen..

21 september 2021 om 13:55

Ik ben ooit naar de spoedeisende hulp gegaan omdat ik dacht dat ik mijn vinger had gebroken. Bleek niet zo te zijn, mitella om, klaar. 10 minuutjes geholpen, rekening: 450 euro.

Met een gescheurde hamstring kun je niets anders dan zo op de stoep gaan liggen? Kom op zeg. Zelf ook eens mijn hamstring gescheurd, ongetwijfeld minder ernstig dan deze jongen, maar dit gaat nergens over. Een ambulance gaan ze ook echt niet sturen voor een gescheurde hamstring, en terecht. Dat hij eventueel een echo of een MRI nodig kan hebben, staat daar buiten.

20 september 2021 om 15:46

Even de reacties gelezen op die Facebookpost.. jezus zeg. Merendeel vindt het belachelijk dat ze die jongen daar laten liggen. De helft weet vermoedelijk de hamstring niet te vinden en de andere helft heeft weer iets te klagen over Rutte dus die willen het niet eens zien. Die jongen ligt zich daar belachelijk te maken, niet meer, niet minder.

Ja beste mensen, de zorg wordt keihard wegbezuinigd. Hier hebben we dus allemaal voor gestemd. Succes ermee.

20 september 2021 om 15:25

Waarvoor? Dat iemand zich door zijn vrienden met een doodnormale sportblessure naar een gesloten eerste hulp laat rijden en zich door die vrienden uit de auto laat gooien voor een zielige foto?

20 september 2021 om 16:55

Beide klopt helemaal!!

We worden helemaal kapot bezuinigd!!
Maar dit is de meeste bizarre voorbeeld wat er is.

Je weet gewoon dat je altijd moet bellen!
Een gescheurde hamstring .... tja dat doet ff pijn. Maar wat wil je dat ome dokter gaat doen? Het dicht naaien?
Bij twijfel bellen.....

Voor de mensen in het westen die dit lezen.
Het is in heel Drenthe bekend dat het ziekenhuis in Hoogeveen in het weekend anders bezet is. Het is of links naar Meppel of rechts naar Emmen.
Bij twijfel bellen....

Mijn broertje kwam na een scooterongeluk zwaar bebloed en gebroken tenen, vingers, ribben en een tand eruit bij de EHBO aan, kapot gaan van de pijn. Daar vroegen ze of hij een afspraak heeft gemaakt 🙄. Als het kon wachten zou hij niet naar de spoedeisende hulp komen.

Waarom wordt er een ambu geroepen voor een gescheurde hamstring? Daardoor kan bijv iemand met een hartaanval misschien niet eens opgehaald worden. Dit zijn hoe pijnlijk het ook is geen situatie om een ambu te bellen

Gewoon een overduidelijk geval van dom handelen en dan gaan wijzen naar andere. Verantwoordelijkheid nemen ho maar, gewoon klagen om de zogenaamd slechte zorg.

Mooi dat het organisatorisch klopt. Wel jammer voor de voetballer, want die heeft daar niks aan. En van improviseren wordt men in Bethesda helemaal overstuur. Dus regels zijn regels!;-)

Ja ja natuurlijk. En waar waren zijn vrienden dan die hem afgezet hebben? Neem niet aan dat hij zelf naar het ziekenhuis is gekropen.

Neem aan dat ze hem gelijk weer mee hebben genomen na het nemen van de foto. Zo niet lekkere vrienden heb je dan.

Volgens mij zijn de mensen in dit verhaal zelf ook niet heel snugger geweest hoor. Als die lokatie gesloten was dan zal daar toch wel iets over bekend zijn geweest? In die 'uren' hadden ze dan toch in ieder geval 112 kunnen bellen maar vooral ook even op internet kunnen kijken hoe het precies zat?

En voor het hulp dat men je biedt als je het nodig hebt betaal je 200 euro pm en een dikke eigen risico. Knettergek hoe dit Kabinet in samenwerking met verzekeringen je uitmelkt en er niets voor terug geeft. Een schande.

20 september 2021 om 20:33

Voor een bezoek aan een huisartsenpost betaal je niks. Gewoon gratis.

Als je zelf besluit met je hamstringblessure met de auto, zonder vooraf te bellen, naar de spoedeisende hulp te komen, dan ben je indd wel een deel van je iegen risico kwijt.

21 september 2021 om 12:52

Ik heb de afgelopen week te horen gekregen dag mijn schoonzus hartproblemen heeft. Ze moest met spoed komen naar de spoedafdeling. We hebben er 6 uur zitten wachten tot ze een keer tijd hadden. Dat is dan de spoed afdeling!! Echt bizar.

En hoereer naar de togenomen bureacratie in de zorg. Niet de mensen maar de protocollen zijn belangrijker en oweee als je naast de vastgestelde kaders pist…. Sneu dit!!!

Het is al triest genoeg dat dit soort dingen gebeuren, maar het echt schrijnende is toch dat zo'n pipo dat beleid nog als normaal staat uit te leggen. Wat een land joh!

Echt een schande dit! Mooi land man Nederland! Precies de reden waarom we zo lang met maatregelen moeten leven. Eerst alles weg bezuinigen en nu huilen over ic capaciteit. Wat een lachertje zijn we geworden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren