‘Spelers bij Ajax waarderen hem en hij is al snel echt iemand aan het worden’

Maandag, 20 september 2021 om 10:37 • Laatste update: 10:56

Ferdi Vierklau is onder de indruk geraakt van een aantal Ajax-spelers. Na de 9-0 overwinning op SC Cambuur zijn de Amsterdammers hofleverancier in zijn Elftal van de Week van De Telegraaf. De oud-international zag Noussair Mazraoui, Jurriën Timber, Steven Berghuis en Sébastien Haller afgelopen zaterdag uitblinken in de Johan Cruijff ArenA. Met Marcos Senesi, Jens Toornstra en Luis Sinisterra zijn drie spelers van Feyenoord terug te vinden in zijn Elftal van de Week.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door ayrshire)

Die heeft niet goed gekeken, hoe kan het nou dat Neres hier niet bij zit maar Haller en Berghuis wel?

20 september 2021 om 10:44

Berghuis was ook gewoon erg goed hoor, Haller ben ik wel mee eens. Gewoon goed, niet uitzonderlijk

20 september 2021 om 12:53

Ik denk dat je me verkeerd begrijpt. Ik vond Berghuis zeker niet slecht, ik probeerde alleen aan te geven dat als je dan toch spelers van de wedstrijd Ajax-Cambuur gast selecteren, dan moeten Neres en Timber de 1e 2 spelers op de lijst zijn.

20 september 2021 om 10:46

Ik vond haller zeer goed. Vooral als aanspeelpunt

20 september 2021 om 10:49

Tja, hetzelfde toch met Trauner? Die was gister geweldig maar stond er ook niet in.

20 september 2021 om 10:59

Tja dat zal je net zien, wint Feyenoord met 4-0 van PSV en spelen ze een geweldige pot met kans op TOTW, wint Ajax met 9-0..

20 september 2021 om 11:29

Ik snap de hosanna rondom Feyenoord niet zo. Ze verliezen eind augustus nog met 3-1 van Utrecht en met 3-1 van Esjberg. Vervolgens spelen ze 0-0 tegen Maccab Haifi. Dan komen ze de eerste helft tegen de verhoudingen in op voorsprong tegen PSV (PSV was gewoon beter) en daarna wisselt Schmit zijn elftal kapot en ontstaat er een geflatteerde 0-4 overwinning. Uiteraard knap gedaan van Feyenoord maar laten we nou niet ineens doen alsof het lek boven is.

20 september 2021 om 11:50

Lek boven is? Welk lek heb jij het überhaupt over? Er is helemaal geen lek bij Feyenoord! Feyenoord doet het gewoon prima en staan als ze het inhaalduel winnen ‘gewoon’ 2de hè. Dat is heel netjes. Utrecht uit kun je gewoon verliezen. Esjberg maakt helemaal niks uit omdat ze toch al door waren. 0-0 in een Europese uitwedstrijd kan, met een beetje meer geluk had je gewonnen. 0-4 winnen op bezoek bij psv is onwijs knap. Al zou je bij wijze van spreken compleet van de mat gespeeld worden. 0-4 bij de 2de club van Nederland is erg knap vooral door de tactische aanpassingen van slot.

20 september 2021 om 12:09

@Johan, ik begrijp de euforie wel: Europees gezien presteert Feyenoord naar verwachting. Ze zijn een ronde verder. Prima dus. In de Eredivisie hebben ze verloren van Utrecht. Ook dat kan. Ajax heeft het traditioneel ook lastig tegen Utrecht. Maar dat Feyenoord wint van PSV is wel bijzonder. Aan het begin van het seizoen gingen veel supporters ervan uit dat Feyenoord mee zou gaan doen om plek 3 t/m 7. Slot wist waar hij aan begon: een heel smalle selectie en geen geld voor toptransfers. En als je dan een van de favorieten voor de titel in eigen huis zo vernedert, ja, daar mag je euforisch over zijn.

20 september 2021 om 12:39

@kyle66

Zand in de ogen is dat. Zelfde als due euforie van PSV na de 0-4 in de JC schaal. Dat is echt zoveel zand in de ogen niet normaal. PSV werd helemaal omhoog geschreven die waren zo goed, die konden alles, aansluiting me Ajax was compleet enz. PSV werd zelfs in die wedstrijd waar zij qua wedstrijdritme veel scherper en verder waren tussen de 1e en de 2e goal volledig terug gedrukt op eigen helft en Ajax creëerde nog kansen ook. Door de utislag wordt dat compleet genegeerd, maar in die wedstrijd was al duidelijk, counteren geweldig zelf het spel maken zit er niet in. Ook niet tegen 10 man van Ajax. Vervolgens komt dit steeds verder tot uiting, met der verschrikkelijke deksel op je neus gisteren. Zag je ook gewoon al aankomen, feyenoord verre van kansloos. Gewoon de bal aan PSV laten en de mogelijkheden komen vanzelf.

Echter geldt voor Feyenoord exact hetzelfde. Het spel maken gaat echt verre van soepel. Het is iets beter, maar nog steeds vrij matig. Maar dat ligt ook aan de spelers. Zo'n Alireza was gisteren echt erbarmelijk in balbezit. Die leverde de meest simpele ballen in en zat echt nauwelijks tot geen idee achter. Til net zo erg. Dat valt wel echt een beetje tegen van die spelers. Daar mag je iets meer van verwachten en moet gewoon beter.

Bij Ajax zie je trouwens ook hetzelfde probleem en dat is vrij vervelend. De balans is nog steeds niet je van het. Met Klaassen wordt er minder weggegeven aan ruimte en kansen, maar wordt er voetballend ook minder wervelend gespeeld. Met berghuis als tien lijkt er aanvallend een soort overdrive waarbij het allemaal enorm dynamisch wordt in de voorhoede, maar met genoeg lef en kunde kun je er vrij makkelijk doorheen counteren met 3 goede passes. Ten Hag moet echt de keuze gaan maken. Of Gravenberch rest verdediging voor dat blok van 3 in balbezit of aanvallen maar dan moeten de backs veel meer gaan doseren (een gaan en een knijpen) waarbij Alvarez/back voor het blok van drie terecht komt (mijn voorkeur zou hebben een van de backs, die kunnen namelijk beter voetballen waardoor je makkelijker levensgevaarlijk counters kan opzetten).

20 september 2021 om 12:48

Dat Feyenoord doorgaat in de conference league is toch geen wonder? En winnen van dit PSV vind ik geen verdienste van Feyenoord, maar toch echt wanbeleid van Schmit. De eerste helft is er niets aan de hand en was PSV beter. Je scoort vrijwel uit het niets een goal vlak voor rust. Een mokerslag. Vervolgens haal je de meest ervaren en beste spelers er uit, degene waarvan je verwacht dat die het team op sleeptouw nemen en die zich door die mokerslag niet uit het veld laten slaan. Dan haal je de beste aanvaller naar de kant terwijl je nog met 0-1 achter staat in de 60e minuut. Vervolgens speel je dus met een team dat niet goed op elkaar is ingespeeld. De organisatie is dus matig en je loopt zo tegen drie counters aan. Uiteraard hebben de spelers van Feyenoord voldoende kwaliteit om die goals te maken, een speler van PEC had ze misschien naast geschoten. Als feyenoord zelf het spel moet maken is er nog steeds onvoldoende kwaliteit en daarom zullen ze veel punten verspelen tegen kleinere clubs.

20 september 2021 om 12:55

Trauner had er inderdaad ook bij gemoeten. Die was ook fantastisch. Dat is een hele goede aankoop van Feyenoord.

20 september 2021 om 13:09

Met alle respect voor cambuur, maar als ajax zijnde moet je hier toch ook overheen walsen. Hoeveel verschil zal er zijn in selectie waarde? 100 mil? Ik vind feyenoord met een 0-4 uitslag meer waarde hebben dan een ajax die met 9-0 wint, maar dat is mij mening

20 september 2021 om 10:49

Op die goals na was Neres niet zo speciaal toch?

20 september 2021 om 12:14

Gaf ook Berghuis een bijna niet te missen kans en nog assist op Danilo. Had nu dan 2 doelpunten en 1 assist, hadden er meer kunnen zijn. Zeker tweede helft een prima Neres gezien.

20 september 2021 om 13:36

Neres gewoon erg goed hoor.

Het kan verkeren he. Nog geen twee weken geleden was het nog helemaal niks. Misschien gewoon allemaal wat minder opportunistisch doen, dan schommelt het niet zo...

20 september 2021 om 10:45

Dit zal altijd zo blijven. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd word er vaak gezegt. Voorspellen is lastig. Verliest ajax morgen ineens van Fortuna deugd er weer niks van. Al zie ik dit natuurlijk nooit gebeuren. Het zal eerder 0-5 worden lol

20 september 2021 om 12:50

Michiel, helemaal met je eens, maar dan hebben de media zo weinig om over te schrijven. Nu kunnen ze in de uitersten gaan wat meer spektakel oplevert en wat dus meer verkoopt (clicks, kranten etc)

Ik vond Malacia en die kale bats ook zeer sterk spelen, hadden wat mij betreft er ook wel bij gemogen. Maar goed, 7 verdedigers in je team is wellicht ook wat overdreven.

20 september 2021 om 10:50

Ik vond die kale beter dan Senesi nog, eigenlijk.

20 september 2021 om 11:01

Helemaal mee eens Michiel, ik had ook Trauner verkozen boven Senesi

20 september 2021 om 13:01

Op basis van wat?? Trauner en Senesi hebben beide niks fout gedaan. Senesi is nog feller dan Trauner daar waar Trauner al zijn duels overtuigend wint. Ze sluiten perfect op elkaar aan.

20 september 2021 om 11:02

Elftal van de week is wel weer heel bijzonder.
Sinnistera raakte de eerste helft echt geen pepernoot die had hier echt niet in moeten staan kan me niet voorstellen dal alle buitenspelers slecht waren.
Daarnaast Senesi was best goed hoor maar de heerser was toch echt Trauner die verdiend dit vel meer.

20 september 2021 om 11:16

Dit is maar het elftal van 1 persoon toch, namelijk vierklau? Niet te zwaar aan tillen. Toornstra zelfde verhaal, heel live meepraten smeekte om zijn wissel tot ie op fabelachtige wijze de 1-0 binnen schoot. Beetje scorebord journalistiek en Senesi is toch al een wat grotere naam in de eredivisie waardoor je hem misschien wat makkelijker noemt.

20 september 2021 om 11:17

Zeker mee eens, ik vond hem echt ijzersterk. Fantastische aankoop dit.

20 september 2021 om 12:13

@Shorty, precies zoals je het zegt: tijdens het live meepraten las ik meerdere keren dingen als "wissel Toornstra maar". En nu wordt hij door iedereen de hemel in geprezen.

20 september 2021 om 11:31

Die kale is inderdaad wel goed. Lijkt me ook niet fijn om tegen hem te spelen. Verder wel een modale normale verdediger maar maakt ook geen fouten. Gewoon prima.

Wat moet Trauner doen om in het elftal van de week te komen? Won alles gisteren.

20 september 2021 om 10:59

Tja, Timber speelde ook een bizar goede pot. Je kunt er in het elftal van de week maar 11 opstellen en niet allemaal op dezelfde plek. Ik gok dat Vierklau een soort Salomonsoordeel geveld heeft en gekozen heeft voor Timber en Senesi ernaast. Maar Trauner speelde wat mij betreft nog beter dan Senesi en had absoluut ook een plekje verdiend.

20 september 2021 om 11:05

Ewoud,

Ik heb Timber niet gezien hoor en vind dat echt een rakker maar als je dan een keuze moet maken kijk je toch ook een beetje naar de tegenstander. Of je nou tegen PSV of met alle respect Cambuur speelt die alles open gooit.

Darnaast had hij van mij Senesi eruit mogen houden en Trauner daar mogen neerzetten.
Sinnistera eerste helft zwaar onvoldoende hoort er ook niet in.

20 september 2021 om 11:17

Timber heeft een goal gemaakt net zoals Propper van Twente, dat lijkt de doorslag te hebben gegeven voor Vierklau.

20 september 2021 om 11:24

Bliek

Oh dat mag van mij ook absoluut hoor. Ik had absoluut prima begrepen dat Trauner daar had gestaan. Ik probeerde alleen de gedachtegang van Vierklau na te gaan waarom hij het zo neergezet heeft, en dan gok ik dat hij dacht 'weet je wat, ik zet Timber daar en dan een Senesi ernaast, hebben we van beide clubs een speler'. Daar ben ik het zelf niet mee eens, maar anders snap ik ook niet waarom Senesi er wel staat en Trauner niet. Uiteindelijk werkt zo'n elftal van de week nooit helemaal, soms blinken er twee spelers op dezelfde positie uit in een weekend en dan krijg je dit soort dingen.

20 september 2021 om 11:37

Zou ook inderdaad kunnen hoor.

Wat mij wel verbaast is dat hij spelers erin zet die eigenlijk niet zo goed gespeeld hebben.
Dan vraag ik me af heb je de wedstrijd wel gezien of waar baseer je het op.

20 september 2021 om 12:14

Of je uitblinkt tegen PSV of tegen Cambuur, vind ik toch echt wel een groot verschil.

20 september 2021 om 11:40

Hij had erin moeten staan i.p.v. Nous. Die liet opzichtig zijn man lopen in de beginfase bij een 0-0 stand. Dat was een behoorlijke fout. Timber speelde daarentegen erg gedisciplineerd en staat er terecht in in mijn optiek.
Daarbij vind ik wat Bliek hieronder zegt zeker terecht. Verschilletje tussen Cambuur thuis of PSV uit.
Ik heb Heerenveen - Fortuna ook grotendeels gezien en de aanwezigheid van Veerman in het Elftal van de week is me niet geheel duidelijk.
En Neres i.p.v. Haller.

20 september 2021 om 12:45

@steeek,

Maar dan moet je ook helemaal volledig zijn. Spelen met 15 meter in je rug of spelen met 40 meter in je rug is een wereld van verschil, vraag dat maar aan PSV. Die moesten opeens het tegenovergestelde doen en kwamen in verschrikkelijke problemen. Helemaal in de 2e helf toen de goal maar uitbleef. Timber pakt tegen met alle respect Cambuur die handschoen volledig op. De eerste goal bleef te lang uit, dus deed hij het zelf maar en 40 meter in zijn rug en geen enkele fout maken.

Altijd een beetje onbegrijpelijk dat we wel zeggen kijken naar de tegenstander als moeilijkheidsfactor, maar niet naar de verdere factoren als invullingsfactor.

20 september 2021 om 13:08@ninja maar 40 meter in je ruig spelen tegen Gapko of tegen of tom boere mag ook wel verschil zijn toch?
Niemand zegt dat Timber het niet goed heeft gedaan volgens mij alleen mag je de kwaliteit van beide ploegen toch wel ter discussie zetten?
Cambuur heeft 33 balbezit gehad waarvan het merendeel op eigen helft dan is het met 40 meter in je rug toch niet zo moeilijk?

Feyenoord had 42 balbezit dus moest meer tegenhouden.

Als je een uur praat kan je ze voor beide naar je mond praten toch? Zo kan je veel factoren erbij halen. dat jij zeg zie je nu waarom Timber beter was.


20 september 2021 om 13:32

@kai

Begrijp me niet verkeerd. Ik vond Timber de beste man bij Ajax ondanks de tegenstander Cambuur en op plek 2 Neres, dus die hoort er ook in (elftal vd week) i.m.o.

Maar Nous liet zijn man opzichtig lopen (primaire taak) waardoor een kansrijke situatie ontstond voor Cambuur bij een 0-0 stand.
Nous staat bij overigens totaal niet ter discussie, maar dat wil niet zeggen dat hij foutloos is. Dat vond ik Timber gisteren zeer zeker wel. Tegen Sporting speelde Timber ook al zo "gemakkelijk".

20 september 2021 om 20:15

Hopen dat een andere verdediger niet nog beter speelt. Je in moeilijk een verdediger in de spits positie zetten. Dat is nu eenmaal de pech met een elftal van de week je hebt vaak meerdere kandidaten.

Timber, is voor mij echt een uitzonderlijk talent. Een typisch voorbeel daarvan was afgelopen zaterdag. Okee, hij is niet de grootste. Maar hoe hij die bal veroverde, op wat leek een veelbelovende aanval van Cambuur, gelijk de ruimte indribbelde de een-twee aangaat met een ploeggenoot en dan de bal zelf afmaakt is van grote klasse.

Waar Afellay over zijn toenmalig ploeggenoot Aissait zei van "we gaan nog veel van hem horen". Durf ik dat met 100 zekerheid wel te zeggen over Timber.

20 september 2021 om 11:05

Ik wil het eerst nog een jaar aanzien totdat ik een oordeel ga vellen over timber. Laat hem eerst maar 2 jaar in de basis staan voordat we hem overhypen wat bij ajax na 1 duel al zo is.

20 september 2021 om 14:28

Haha normaal is het dat een speler, zeker van Ajax, eerst een jaar in de basis moet spelen en Europees wat moet laten zien. Die fase zijn we inmiddels voorbij, en nu is het pas na 2 jaar? Kom zeg, je kan inmiddels toch prima oordelen dat Timber een vrij uniek talent is die sinds zijn debuut al zijn fouten op 1 hand kan tellen?

20 september 2021 om 11:26

Mag toch hopen dat Timber een betere toekomst tegemoet ziet dan Aisatti in dat geval...

Trauner was echt beter dan Pröpper. Pröpper scoorde weer twee keer maar die tegengoal had hij moeten voorkomen, Trauner was foutloos. Een vijfmansverdeding dan maar met Nous - Timber - Trauner- Senesi en Malacia.

20 september 2021 om 11:05

ik zou gaan voor een 5-mans verdediging, een 4-mans middenveld en een 4-mans aanval. Dan hoef je minder keuzes te maken.

Zelf Feyenoorder, maar die Timber wauw. Verdedigend goed, maar voetballend is die ook zo technisch. Dribbelt goed in en is lekker comfortabel aan de bal. Sinisterra 2 assist, maar verder niks gebracht. Vond Trauner ook goed, won bijna al ze duels.

Persoonlijk ben ik best onder de indruk van Berghuis op 10, hij brengt op die positie meer dan Klaassen.
Ik zou daarom Berghuis daar laten staan, ook als Klaassen straks terug is.

20 september 2021 om 13:21

Berghuis gebruiken in wedstrijden waar je zelf het spel moet maken. Klaassen voor wedstrijden waar je meer evenwicht op het middenveld moet hebben.

''je ziet ook aan hem dat hij het voetballen leuk vindt, de spelers bij Ajax waarderen hem en hij is al snel echt iemand aan het worden in de groep.'' Tja Ferdi, maar Berghuis was by far de beste speler bij Feyenoord. Dan kom je bij Ajax niet binnen als een één of andere nono. Daarnaast levert hij gewoon en vormt een meerwaarde in het spel van Ajax. Hij speelt heel behoorlijk en in dienst van het team. Dan maakt het niet uit waar je vandaan komt.

Timber is bezig met een ijzersterke periode. Wat zo knap is, is dat hij zowel aanvallend als verdedigend erg solide is. Hij maakt zelden fouten, blijft rustig en kan door dribbels naar voren of direct na een balverovering de pass in één keer naar een ploeggenoot op de helft van de tegenstander voor 'tijdwinst' in de aanval zorgen. Daardoor staat de verdediging van de tegenstander vaak (nog) niet goed georganiseerd en wordt het gevaarlijk. Hij zal heus nog wel een mindere periode krijgen en tegen een tijdelijk plafond aankomen, maar ben benieuwd hoe ver hij het kan schoppen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger104
R. GravenberchMiddenvelder101
S. BerghuisAanvaller103
S. HallerAanvaller107
D. TadićAanvaller105
J. TimberVerdediger91
E. ÁlvarezMiddenvelder92
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

326 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 7 2 1 0
2020/2021 Ajax 29 12 2 0
2020/2021 Werder Bremen 3 0 1 0
2019/2020 Werder Bremen 33 7 7 0
2018/2019 Werder Bremen 33 5 5 0
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen noemt Roger Schmidt ‘beste trainer voor Ajax’

Valentijn Driessen haalt in zijn column voor De Telegraaf stevig uit naar PSV-trainer Roger Schmidt. De Duitse oefenmeester krijgt het te verduren vanwege aanhoudende tegenvallende resultaten. Driessen noemt Schmidt de beste...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren