Van Hooijdonk sneert naar ‘orakel’ Derksen na uitspraak over Sporting - Ajax

Maandag, 20 september 2021 om 08:15 • Laatste update: 08:46

Pierre van Hooijdonk heeft zich gestoord aan de discussie rond Sébastien Haller. De oud-spits is van mening dat Haller voorlopig in dienst van Ajax ‘fantastische cijfers’ kan overleggen en snapt niet dat er desondanks over hem getwijfeld wordt. Van Hooijdonk deelt tegelijkertijd een sneer uit naar Johan Derksen, die na de wedstrijd tussen Sporting Portugal en Ajax (1-5, vier doelpunten van Haller) sprak van intikkertjes.

“Ja, ik heb me heel erg gestoord aan die discussie”, begint Van Hooijdonk in het programma Studio Voetbal van de NOS. “Omdat ik vind dat je een spits hebt gehaald die nog geen Europese wedstrijd had gespeeld door een vinkje. Die in de Nederlandse competitie in zes maanden tijd fantastische cijfers (22 doelpunten en 8 assists in totaal 30 wedstrijden voor Ajax, red.) kan wegleggen. Dat wordt een onderwerp. Wat moet een spits van Ajax nog meer doen dan doelpunten maken? Dolberg is een prima spits, toch? Daar waren ook twijfels over.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Er zijn altijd twijfels over de nummer negen van Ajax. Dat komt alleen maar omdat iedere spits aan de lat van Marco van Basten of Patrick Kluivert gelegd wordt. Ik proef dat ook wel in analistenland. Daar moet een spits op zijn voetbalrapport voor techniek een 9,9 halen. Maar een rechtsback ook. En de centrale verdediger moet dat ook allemaal hebben”, gaat Van Hooijdonk verder. Theo Janssen heeft wel een verklaring voor de hoge verwachtingen rond een spits van Ajax.

“Het gaat erom: een spits moet goals maken. De mensen om hem heen moeten ervoor zorgen dat hij goals kan maken. Ajax wint dit weekend met 9-0 van Cambuur en dan is het allemaal hoogstaand, dat willen ze van een spits ook”, verklaart Janssen. “In de bal komen, hakjes geven, bal achter het standbeen. Nou ja, Haller scoorde met een hakje. Ze verwachten zoveel, omdat de rest eromheen ook zoveel kan.”

Arno Vermeulen vraagt vervolgens aan Van Hooijdonk of ‘spitsen die niet heel verfijnd zijn’ niet altijd ter discussie staan. “Dat is wel iets van de laatste jaren. Bas Dost, Wout Weghorst, Klaas-Jan Huntelaar. Wij vinden in Nederland Olivier Giroud niet goed genoeg”, reageert Van Hooijdonk. “Een spits moet het in het meevoetballen niet moeilijker maken dan het is en weten wanneer hij aangespeeld gaat worden met slimmigheidjes. Haller is altijd voor de goal.”

“Tegen Sporting hoorde ik een orakel zeggen dat die goals niet voorstelden, omdat het maar intikkertjes waren. Meer hoef je als spits van Ajax niet te doen, daarvoor sta je daar”, concludeert Van Hooijdonk. Presentator Sjoerd van Ramshorst vraagt nog wie Van Hooijdonk bedoelt met het ‘orakel’ en wil ‘man en paard’ horen. “Man met snor. Dat is er tegenwoordig in Nederland maar één, toch?”


Poll

Ben jij het met Pierre van Hooijdonk eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door rayvg)

Ik ben het niet veel eens met Pierre van Hooijdonk, nu wel Derksen heeft ook haller afgeschilderd als waardeloos spits, en te duur, dit blijkt praktijk ook anders dan Derksen dacht.

20 september 2021 om 09:00

En als Haller de rest in de CL niet scoort dan is het nog steeds niet zo? Ik deel de mening dat ook ik Haller veel te duur vindt waarvoor hij gekocht is en niet perfect bij Ajax past. Neemt niet weg dat hij nu in een goede flow zit en vaak op de juiste plek staat en dus als hij scoort is het prima. Dat is tenslotte zijn ding wat hij moet doen. Maar het is absoluut geen type Kluivert.

20 september 2021 om 09:08

Wij hoeven ook geen type kluivert. Het is 2021 en stop eens met het leven in 1995. Hij zit “nu” in een flow? Hij scoort al vanaf dag 1 voor Ajax en deed het afgelopen seizoen ook al prima.
Dat gezeur de hele tijd slaat nergens op. Hij doet precies wat hij moet doen en nog is het niet goed. Hebben we ook zo lopen miepen op Suarez? Omdat het geen type kluivert was? Volgens mij niet.

20 september 2021 om 09:13

Als als als. Misschien hem nog niet beoordelen op wedstrijden die hij nog niet eens heeft gespeeld.

20 september 2021 om 09:15

Soccerfan_1. Het probleem is dat de scheidslijn tussen goed en slecht niet heel groot bij hem is. Voetballend voegt hij vaak niet veel toe en ik vind dat hij relatief veel kansen mist. Het kan zo maar zijn dat het scoren bij hem stopt en dan heb je er gewoon niet veel meer aan. Zelfde was toen der tijd met Promes.

20 september 2021 om 09:19

Kluivert maakte in 100 wedstrijden Ajax 52 goals en had 16 assists. Haller staat momenteel na 30 wedstrijden op 22 goals en 8 assists.. dan snap ik niet, waarom mensen terug zouden willen naar een spits als kluivert. Misschien was die technisch beter dan Haller maar als ik naar de harde cijfers kijk is Haller veel beter. Natuurlijk is Haller rijper dan kluivert destijds was. Maar als je een spits langs een maatstaf gaat houden zijn doelpunten wat mij betreft de belangrijkste factor.

20 september 2021 om 09:20

Ducktaildo. Relatief veel mist? Tering jantje, wat wil jij dan voor statistieken zien? Je kan van alles op hem aan merken rondom het meevoetballende gedeelte en z'n techniek, maar zijn stats staan buiten kijf lijkt me. Tip; begin hem te zien als een type Huntelaar en je beoordeelt hem op de goede kwaliteiten.

20 september 2021 om 09:28

Hij loopt, zoals Elnino ook al zegt, 1 op 1 bij directe betrokkenheid bij doelpunten. Ik snap er echt niets van dat mede-supporters dan ontevreden zijn. Wat verwacht je in vredesnaam meer van een spits?

20 september 2021 om 09:56

Deze statistieken heeft iedere ajax spits, er zijn weinig clubs waar je zovaak in scorings positie komt als Ajax, al spelen ze tegen liverpool of juventus. als je dan toch naar statistieken kijkt moet je dus ook zn gemiste kansen meerekenen en dat zijn er ook een hoop. Woensdag was inderdaad een wedstrijd zoals je dat van hem wil zien, hij scoorde elke kans maar dat is normaal niet het geval. Vaak als iemand zijn eigen kansen creeert door een goede actie kan je er vaak mee leven omdat je denkt ja hij creeert wel wat maar als je de kansen om zeep helpt gecreeert door een ander is dat extra zuur. Maar woensdag was ik eerder blij dat hij voetballend ook gewoon goed speelde, was sterk, won zijn duels, liet niks van ze voet stuiteren en koos de juiste opties. Veel mensen willen nu hun gram halen maar we moeten niet vergeten dat de kritiek gewoon terecht was. Het was gewoon heel matig wat haller liet zien, traore en labyad deden hetzelfde in de spits goede statistieken maar miste ook veel en kwamen in voetballend vermogen vanuit de spits ook te kort. Maar goed als haller voetballend gewoon elke wedstrijd laat zien zoals woensdag dan vind ik het hartstikke prima en hoeft hij er niet perse 4 te scoren van mij, 1 is ook (tenzij hij er dus ook 4 omzeep helpt).

20 september 2021 om 10:55

@rayvg: dat is natuurlijk onzin dat iedere Ajax-spits zulke statistieken heeft. Sinds Suarez in 2009 is alleen Tadic 1keer in de buurt van 30doelpunten in de Eredivisie gekomen (28). Milik schoot er nog een keertje 21 in en voor de rest was de Ajax-spits goed voor minder dan 20 doelpunten.

20 september 2021 om 12:42

@ray,

Noem anders even alle Ajax spitsen van de afgelopen 10 a 15 jaar met zijn statistieken. Die 1-op-1 lopen. Dat is volgens jou elke Ajax spits, ik zie ze graag tegemoet. Transfermarkt, Wikipedia of whatever. Gebruik Google. Ik garandeer je alvast dat niet elke Ajax spits 1-op-1 loopt. Ik garandeer je zelfs dat dat vrij uitzonderlijk is. Maar jij zegt elke Ajax spits dus bewijs alsjeblieft mijn ongelijk.

20 september 2021 om 14:01

Haller is gewoon zon beetje het beste wat je voor dat bedrag kunt krijgen als Ajax zijnde. Enige manier hoe je een nog completere spits bij Ajax kunt krijgen is door hem zelf op te lijden of heel jong van een andere club over te nemen. Alles dat daarboven zit is niet te betalend. Maar dan nog is het geen garantie dat die completere spits meer doelpunten maakt dan Haller die enkel gespecialiseerd is in afronden.

20 september 2021 om 15:00

Haller scoort 4 keer en dat is volgens sommigen 'zoals het hoort'. Maar 'normaal scoort hij niet iedere kans'. Noem mij een spits wereldwijd die iedere kans scoort. De verwachtingen zijn echt veels te hoog bij een deel van de aanhang.

20 september 2021 om 15:11

Draait ten alle tijden om goals. Zolang je die maakt, en veelvuldig dan zit je goed. Zelf mijmer ik af en toe ook naar de tijden met een Bergkamp of Kluivert. Puur ook om de nostalgie, de tijd waarin ik zat, t mooi voetbal.. het nadoen op de pleintjes. Noem t romantiek. En voetbal, als t mooi gespeeld wordt is romantiek 😁 in mijn optiek dan. En denk voor velen. We willen t liefst een sierlijke spits met een verfijnde techniek. Maar die komen eens in de zoveel tijd door.. Het voetbal is ook anders.. geld regeert. Dus zien we vaker een spits als Haller. Vond het ook te veel geld voor de soort spits. Maar tis een koele kikker.. zwicht niet en blijft scoren.

Ik ben tevree!

21 september 2021 om 08:42

Hij kreeg bijna geen kansen, omdat hij niet werd aangespeeld. Dat klopt niet wat je zegt.

21 september 2021 om 10:09

@maykel24 halve statistieken van je, wanneer heeft tadic een heel seizoen spits gestaan? tadic deedt dat met nog geen half seizoen spits en de rest op de flank. De andere spitsen moesten het vervolgens ook om en om doen. Huntelaar, labyad, traore. Op school zou je analyse afgekeurd worden.
@dr.mario we hebben het niet over 15 jaar terug maar het huidig goed draaiende ajax sinds overmars.
@makalellele je hoeft niet alles te scoren als je zelf ook wat kan creeeren of voor anderen.
@elninooo. Onzin, kijk een zahavi of een batshuayi en zo zijn er nog genoeg op te noemen. het is juist zo dat er in deze range klasse er veel meer keuze is dan in het topklassement omdat dat niet voor niets het topklassement is. Hij heeft het nu goed gedaan maar is gewoon een type spits die alleen goed is als hij scoort omdat je voor de rest niks aan hem heb. Van tadic weet je bijvoorbeeld nu: hij speelde minder maar je durft je geld er op te zetten dat hij de rest van de europese wedstrijden goed zal zijn. Bij haller weet ik zeker dat niemand zijn geld er op zet dat hij de rest van de europese campagne nog goedzal zijn

20 september 2021 om 09:41

Dat gaat idd nergens over wat Derksen daar zei. 4 keer scoren in de CL is een topprestatie en een spits staat erin om te scoren. Of dat intikkertjeeczijn dat is helemaal niet relevant. Je moet er wel staan ebbHaller stond er 4 keer. Dat is een patroon en dus een kwaliteit en geen toeval

20 september 2021 om 10:37

Ik vond vooral de assists van een torenhoog niveau. Die cijfers van Haller zijn leuk, maar in een super dominant Ajax. Wanneer een middenvelder hem inspeeld dan mis ik de juiste voortgang. Dat wil zeggen sterk zijn, een aanspeelpunt, zodat een directe kaats kan komen zodat het spel versneld en de verdedigers rust brengt. Ik heb het allemaal nog niet gezien bij Haller. Kaatst nooit goed, is niet sterk aan de bal en wint zelden een kopduel.

20 september 2021 om 12:30

Hij kaatst juist steeds beter man. Denk niet dat jij vaak naar ajax hebt gekeken afgelopen maand

20 september 2021 om 15:27

Haller wint meer dan 60% van zijn luchtduels, meer dan 50% over de grond en een passing van rond de 75% op de helft van de tegenstander sinds hij bij Ajax is begonnen.

Dat zijn betere statistieken dan Lukaku heeft, het zijn vergelijkbare statistieken met Lewandowski bij Bayern, qua duels gelijk aan Haaland en met een betere passing dan Haaland. Zij het in Nederland op een lager niveau, maar zijn dus zeker hele goede statistieken.

20 september 2021 om 16:23

Derksen 'beoordeelt' spelers en trainers altijd op hoe ze zich kleden, hoe ze zich uiten en hoe ze zich gedragen, maar om hen te beoordelen op waar het ècht om gaat - hun kwaliteiten - daarvoor mist meneer Derksen de benodigde kennis en het benodigde inzicht.

20 september 2021 om 19:50

Kijk het anders nog een terug. Derksen is gewoon positief over Haller.

van Hooijdonk zal wellicht ook uit eigen ervaring spreken. Was ook altijd een slungel en technisch niet de meest begaafde spits. Daardoor ook altijd net te kort in het Nederlands elftal. Terwijl zijn statistieken echt uitmuntend waren. (206 goals, 33 assists in 358 wedstrijden).

20 september 2021 om 09:13

Als pinchhitter prima, en weinig spelers die in oranje zijn gemiddelde halen qua goals per minuten. In Oranje juist een meerwaarde omdat hij iets anders bracht dan de spitsen die we al hadden (Kluivert, Van Nistelrooy, Bergkamp etc.).

20 september 2021 om 09:16

Van Hooijdonk kwam niet net te kort voor het Nederlands elftal hoor. Alleen zijn concurrentie was gewoon inmens groot. Je had toen Kluivert, Van Nistelrooij, Makaaij, Hasselbank.. en dat allemaal met een 4-3-3 systeem, dus dat er maar 1 tegelijk kan spelen.

20 september 2021 om 09:41

Als jij met bepaalde spelers moet concurreren en die spelers zijn allemaal net even wat beter dan jij kom je toch gewoon net te kort? In een andere situatie had hij misschien wel goed genoeg geweest, maar voor de concurrentie die hij had kwam hij net te kort.

20 september 2021 om 11:51

Beetje te makkelijk dit, Pi-Air had specifieke kwaliteiten die een ander weer niet had vooral in Oranje, met niet de minsten voor hem.
Over Feyenoord hoef ik het niet eens te hebben, hij was geen technicus maar ook zeker geen beperkte voetballer, alle facetten die een spits moet hebben waren aanwezig.

Als Pierre denkt dat er nog maar 1 man met snor is in NL, dan komt hij denk ik niet vaak buiten. Gelukkig maar zou ik zeggen.

20 september 2021 om 08:58

Ik moest ook even nadenken, doelde hij nou op Johan Derksen of op Bram Krikke?

ON: Haller maakt zijn doelpuntjes en maakte 4 goede goals tegen Sporting. Het is zo makkelijk om te zeggen dat het hierbij gaat om 'intikkers' misschien waren 2 van de 4 doelpunten dat ook wel. Maar het is juist zaak als spits zijnde dat je de juiste positie inneemt in de 16. En dat dwingde hij vorige week uitstekend af.

Haller is in vorm en Haller is momenteel topscoorder in de Eredvisie EN in de Champions league. Dat zijn de feiten.

20 september 2021 om 10:03

Promes, traore, labyad hadden ook allemaal goede/top statistieken. wat zegt het? En je feit betreft Haller topscorer champions league? Ado staat elk jaar begin van het jaar eerste, top ploeg?

Tja, als spits van Ajax zal je altijd afgerekend worden op je meevoetballende kwaliteiten, tenzij je een belachelijke hoeveelheid goals maakt. Zelfs op Huntelaar was wat kritiek wanneer hij een periode had waarin hij wat minder scoorde. Niet iedereen kan een Suarez zijn. En dat is wat mij betreft ook eigenlijk het grootste winpunt bij Haller nu. Goals maken deed hij altijd wel. Maar sinds Vitesse thuis gaat het meevoetballen ook wat beter, wint hij zijn duels vaker en gaat het beter met de bal aannemen en kaatsen.

20 september 2021 om 08:58

Ewoud ik zeg het hieronder ook ik denk dat een Ajax spits niet wordt afgerekend op zijn goals in de eredivisie. Elke spits met deze selectie gaat meer dan 20 goals maken bij Ajax.
Elke wedstrijd minimaal een kans of 5.

Haller wordt straks in Europa afgerekend of de hemel in geprezen als hij het tegen de betere clubs laat zien. Sporting was Ajax oppermachtig het oogde een eredivisie wedstrijd qua tegenstand.

20 september 2021 om 09:17

Ik ben het deels met je eens. Als je echt veel goals maakt (ala Huntelaar) dan compenseert dat natuurlijk een hoop. En als je kijkt naar de Ajax spitsen in de laatste jaren scoort de spits best wel weinig; ik geloof dat de topscorer van Ajax vorig seizoen Tadic was met 14 goals, in een seizoen waarin Ajax meer dan 100 goals maakte. Jij geeft in je bericht ook aan, Ajax wint met 9-0 en de spits maakt er maar 1. Dus het is wel degelijk knap om als Ajax spits veel goals te maken, met al die andere spelers die ook scoren. Maar het valt en staat bij het meevoetballen. Dolberg in zijn minste periodes voor Ajax deed totaal niet mee aan het spel en dan speel je eigenlijk met 10 man (in zijn goede periodes was hij absoluut fantastisch, begrijp me niet verkeerd). Haller kreeg kritiek omdat bijna alle ballen een meter van zijn voet sprongen en het spel daardoor enorm vertraagd werd. Die kritiek was daarom ook gewoon begrijpelijk. Daarom ben ik het meest blij dat dat deel wat beter gaat sinds Vitesse.

20 september 2021 om 09:22

Ewoud,

Ik noem hem ook geen slechte spits he.
Tis gewoon een goede spits met mooie cijfers.
Ik ben bijvoorbeeld heel erg benieuwd hoe hij zich tegenover een Trauner houd.
Dat zijn de duels en wedstrijden waar je afgerekend word.
Ja Haller heeft harde voeten wat meevoetballen lastiger maakt. De aannames zijn zo belangrijk.

20 september 2021 om 10:16

Ewoud je vergeet alleen te melden dat er afgelopen tijd heel veel spitsen wissels waren (huntelaar basis, traore basis, tadic weer spits labyad spits etc etc), dus de statistieken zeggen niks. Als je kijkt naar de positie spits zie je juist dat steeds (maakt niet uit wie) veel door de nummer 9 werd gescoord en er ontzettend veel kansen waren voor de spits.

20 september 2021 om 10:20

Nee, niet mee eens. Degene die in de spits hebben gespeeld bij Ajax dat jaar waren Traore, Brobbey, Huntelaar en Haller. Haller had 11 goals, Traore 7, Huntelaar ook 7 en Brobbey 3. Dat zijn 28 goals van de spitsen bij elkaar in een jaar waarin Ajax 102 goals maakte. Dat is nog steeds erg weinig. Als ik Labyad meeneem (die heeft volgens mij maar een wedstrijd of 3 in de spits gespeeld) met 5 goals kom je uit op 33. Dat is 1/3 van je totale doelpuntenproductie door al je spitsen bij elkaar, en dan heb ik de doelpunten die Labyad vanaf 10 gemaakt heeft bijv ook meegenomen.

20 september 2021 om 11:57

Ik vind het niet verkeerd als 1/3e van de totale doelpuntenproductie afkomt van één positie. Zeker als degene die daar staat niet eens pingels en gevaarlijke vrije trappen neemt. In de speelstijl van Ajax kan iedereen scoren, omdat er altijd zoveel mensen in de 16 zijn en er altijd wel beweging naar de bal is. Dan is de spits dus niet altijd het eindstation van je aanval, maar kan dat net zo goed een middenvelder of naar binnen getrokken buitenspeler zijn.

Ik was daarnaast ook erg kritisch op Haller. In het 'magische' jaar konden we zien dat een valse spits het spel veel aantrekkelijker en onvoorspelbaarder maakte, en het team er intussen gewoon op los scoorde. Nu krijg je dat onvoorspelbare met Berghuis op 10 wel weer wat meer terug vind ik. Ik ben er ook voor om Klaassen even te laten banken en met het middenveld van afgelopen weekend door te gaan. Berghuis brengt in de as het voetbal en de handigheid wat je met Klaassen en Haller toch een beetje mist. En het spel was zowel tegen Cambuur (geen legitiem meetmoment) als tegen Sporting bij vlagen bijzonder attractief.

20 september 2021 om 13:30

Ja man wat een test. Tegen de grote trauner spelen met topclubs als sv ried en lask linz op zijn cv. Is toch totaal geen bijzondere cv? Gewoon redelijk maar echt niks bijzonders. De cl dat zijn testwedstrijden en daarvan heeft haller er al eentje aardig doorstaan.

20 september 2021 om 13:35

Ja tuurlijk zijn CL test wedstrijden maar niet tegen tegenstanders die dekken alsof ze in de keukenkampioen spelen.
Er komt een hoge bal en de speler van Sporting denkt de buitenkant af en heb geen benul waar de bal is. Tja dat zijn echt testen man

20 september 2021 om 09:21

@ewoud Ik zie nu vooral een Haller die bewust is geworden van het feit dat hij soms een tijd niet in het spel voorkomt en dat nu accepteert.

Voorheen kon ik mijzelf ontzettend aan hem ergeren doordat hij een Messiaanse actie wilde maken als hij een keer de bal kreeg. Nu zie je hem simpel kaatsen en door bewegen, met als gevolg dat het aanvalsspel vloeiender loopt.

Het zou ook kunnen helpen dat Klaassen niet meespeelt, dat is toch een jongen die vaak diep gaat en in de ruimtes van Haller loopt.

20 september 2021 om 10:10

Je weet dat als je in de spits speelt bij Ajax je onder een vergrootglas ligt. In het verleden had Ajax Petterson die was een heel goed aanspeelpunt zorgde er voor dat andere spelers scoorde en ja je raad het al die kreeg kritiek omdat hij zelf te weinig scoorde.
Last Haller maar lekker zijn ding doen , het gaat uiteindelijk om AjaxEn toch snap ik het nog steeds.
Als je kijk dat Ajax van het weekend met 9-0 wint en maar 1 goal van de spits bij is is dat toch logisch.
Daarnaast denk ik dat de meeste spitsen van Ajax deze cijfers neer gaat leggen. Ajax heeft zoveel kwaliteit dat een spits altijd wel 5 kansen in een wedstrijd krijgt en tegen de top in Nederland misschien 3.

Ik denk dat Haller straks afgerekend wordt als je een ronde verder komt en je speelt tegen de top van Europa.
Ajax was tegen sporting oppermachtig en was een mooie teamprestatie.

20 september 2021 om 09:03

Is het eerlijk om hem af te rekenen als hij in de kwartfinale niet levert? Ajax stelt een team samen om de achtste of kwartfinale van de cl te halen. Als je dat haalt en kampioen wordt, dan heb je een prima seizoen gehad. Alles wat je verder haalt is meegenomen. Zoals in 2019 waarin je het geluk had dat er nauwelijks blessures waren en dat bayern, real en juve niet in hun sterkste fase zaten.

20 september 2021 om 09:11

Kraanvogel,

De vraag is waar reken je een speler of spits op af. Een spits moet natuurlijk goals maken echter las je een wedstrijd 9-0 wint dan is die goal niet zo belangrijk. Hij word belangrijk als je een wedstrijd met 1-0 of met een klein verschil win dan word het belangrijk.
Zet een willekeurige spits neer in de eredivisie bij Ajax en die scoort 20 goals in een seizoen. (Met deze selectie).

Alleen Ajax is ook bezig om dichterbij de top van Europa te komen daar kopen ze spelers voor en daar hebben ze de brede selectie voor. En als je als spits dan niet levert. Tegen Sporting was geweldig alleen ik denk dat je dat niet meer gaat zien.

20 september 2021 om 13:32

Wat een onzin zeg. Juve had de ronde daarvoor atletico ( je weet wel die ploeg die amper goals weggeeft) helemaal koekoek gespeeld. Juve werd toen ook echt als 1 van de topfavorieten bestempeld en was de week daarvoor met een straatlengte afstand kampioen van italie geworden

20 september 2021 om 09:09

Ben ik het niet mee eens Bliek. Maar goed dat moet dan nog wel blijken wat de daadwerkelijke uitkomst zal gaan zijn.

Ik denk juist dat Ajax Haller heeft gehaald omdat hij juist een veelzijdige spits is. Daarmee bedoel ik dat hij naast een goaltjesdief, ook als een soort 'kapstok' gebruikt kan worden. Lange ballen op Haller als het opbouwen lastig wordt. Maar ook in een soort Giroud rol het balletje vasthouden in de 16 en deze afleggen op andere (beweegbare) spelers. Ik denk juist dat hij heel nuttig zal zijn in mogelijke vervolgrondes in Europa.

20 september 2021 om 09:14

Maugaza,

Dat mag he een andere mening/ gevoel hebben.
Ik heb tegen cambuur niet gezien hoor maar je wint daar met 9-0 en heeft hij 1 goal.
Ik weet niet hoeveel assist hij had maar op deze wedstrijd zal hij niet afgerekend worden omdat er 9 inliggen. De wedstrijden om de knikkers als je een pot speelt met 1 goal verschil dan moet hij belangrijk zijn.
En hij heeft daar ook gewoon zijn prijskaart tegen toch er wordt toch wat meer van je verwacht.

20 september 2021 om 09:21

Ik begrijp je standpunt ook hé Bliek.

Hij maakt tegen Cambuur wel gewoon weer een echte spitsengoal. Omdat die andere doelpunten stuk voor stuk mooie doelpunten waren die door andere spelers zijn opgezet. Wat dan ook weer de klasse van Ajax is op dit moment, dat niet een speler de doelpunten maakt maar meerdere spelers in je selectie bepalend kunnen zijn.

Daarom gaan we het ook zien in de wedstrijden waar het om doet. Sporting was een van die wedstrijden. In de JCS tegen PSV, maakte hij een goal maar stond hij net een teen buitenspel, vorig seizoen in de beker tegen PSV maakte hij ook 2 goede goals.terwijl hij wel weer onzichtbaar was destijds in Eindhoven.

20 september 2021 om 09:25

Daarom ik zeg ook echt niet dat hij een slechte spits is hoor zeker niet met deze cijfers.
En ik zie echt niet alle wedstrijden van Ajax hoor.

Ik ben zeer benieuwd hoe hij zich tegenover Trauner houd een cv die hard fair en er kort op zit is.

20 september 2021 om 09:30

Dat worden zeer interessante duels. Dat centrale duo van Feyenoord staat als een huis.

20 september 2021 om 09:42

Als ploeg hebben jullie meer kwaliteit en Ajax is meestal wel de gelukkige in deze wedstrijden.
Maar Slot heeft aardig neergezet en die Trauner is niet normaal.
Die nieuwe spits van PSV wist gisteren net wat hem overkwam

20 september 2021 om 09:54

Zeker, ik zag laatst ook in de documentaire van Feyenoord dat Arnesen benoemde dat de verdediging de basis is om punten te pakken. Eerst de 0 houden en dan zien we wel verder. Daar lijkt hij toch wel gelijk in te krijgen. Feyenoord heeft een prima selectie. Ik denk ook dat ze er goed aan hebben gedaan om een aantal spelers te laten gaan afgelopen zomer... Ook voor de kleedkamer lijkt mij. Benieuwd wat ze gaan laten zien dit seizoen en met name of ze een lange periode goede esultaten kunnen behalen.

20 september 2021 om 10:01

De selectie is vrij smal en dat kan je gaan opbreken.
Maar er zijn ook lichtpuntjes.
Geertruida fit, Dessers viel gisteren goed in dus er zit wel wat ruimte zeg maar.
Gaan we om het kampioenschap mee doen nee dat niet.
Wij moeten zorgen dat we die plek 3 gewoon veilig spelen en dan kunnen we door gaan bouwen.
Het voetbal van nu is al zoveel leuker dan de afgelopen 2 jaar en die winst is al behaald.

20 september 2021 om 10:43

Zeker, Europees voetbal zou prima zijn voor Feyenoord. En laten we met zn allen hopen dat ze overwinteren dit seizoen in Europa. Dat zou mooi zijn.

20 september 2021 om 10:58

Dat zeker.
Aan de andere kant weet ik het niet met dit Europese toernooi,
Voor de ervaring van spelers super hoor. Maar competitie is dit jaar zo belangrijk.
Ik zelf heb ingezet plek 3- 5 tot nu toe wordt ik met de week verrast.
Plek 3 is haalbaar op dit moment maar seizoen is nog zolang.

20 september 2021 om 10:22

(bliek)
ja de top van Europa daar is hij niet geschikt voor anders had Ajax hem ook nooit kunnen halen dit is de vijver waar Ajax uit moet vissen en ik vind het nog steeds een goed spits voor Ajax maar ga hem niet vergelijken met de topspitsen in Europa want dat is hij zeker niet maar met al die spelers om hem heen die een goede voorzet hebben is hij voor Ajax een goede speler.

20 september 2021 om 10:55@sloep,

Ik bedoel ook niet om hem te vergelijken met de topspitsen.
Maar ik bedoel hij word meer afgerekend in de grote wedstrijden.
Straks tegen Dortmund dat zijn de wedstrijden waar je hem extra nodig heb.
De wedstrijd tegen Cambuur kan je ook zonder spits spelen.

Wel eens met Pierre. Helaas leven we in een land waarin er wordt gezeken om het zeiken. Als Memphis straks struikelend en met zijn kruis de winnende maakt in de WK-finale waarin Oranje verschrikkelijk speelt, weet je al dat enkele journalisten alleen maar het doel hebben om Oranje af te branden en is de beker maar bijzaak.

20 september 2021 om 09:07

Niet geheel eens met je analyse, want als NL elftal via een lucky wereldkampioen wordt zul je niemand horen over de manier waarop, want die beker is het enige dat telt. Ook hier bij Haller die zijn goals maar blijft maken en gewoon enorm belangrijk is voor Ajax, dus Pierre heeft idd een punt. Heb mij eerder gestoord aan de supporters die hem ineens gaan toezingen nadat hij eerder volledig werd afgebrand. Daar hebben ze een woord voor ...

20 september 2021 om 10:18

Idd daar had ik ook mn twijfels bij, en Haller volgens mij ook. Haller heeft vorig seizoen precies gedaan waarvoor hij werd gehaald, namelijk de winterperiode de puntjes over de streep trekken. Nu dit seizoen ook weer belangrijk, zelfs in Europa. Prikt ie straks nog een keer tegen Besiktas en Sporting dan is ie zelfs het aankoopbedrag dubbel en dwars waard. Al mag Ten Hag in de Eredivisie ook wel wat vaker een beroep doen op Danilo, ben wel benieuwd naar de klik tussen hem en de andere Braziliaantjes

Het waren ook deels intikkertjes, maar je moet er wel staan. Goede spitsengoals.

Ik ben een fan van Derksen maar zijn mening over bepaalde spelers zal ik nooit begrijpen. Hoe kan je vinden dat
alvarez en Martinez niks toevoegen aan Ajax en intikkers van Haller? Doe het hem maar eens na. Ga maar eens elke keer op de juiste plek staan en die bal de juiste richting mee geven. Het lijkt makkelijker dan het is. Ik ben het voor het eerst eens eens met Pierre.

20 september 2021 om 09:15

Helemaal mee eens Soccerfan_1. Juist doordat Alvarez en Martinez in het elftal terug zijn gekomen vorig seizoen begon de ploeg weer te draaien. De kwaliteiten van deze twee spelers zorgde voor de juiste balans in het elftal.

Deze "intikkertjes" waren gewoon typische spitsengoals. Een type Tadiç had ze niet gemaakt hoor.
Het klopt vaak wel met dit soort spitsen dat wanneer ze niet scoren dat ze dan niet veel in het spel voorkomen, onzichtbaar zijn.
Dus moet je ervoor zorgen dat je cijfers goed zijn. Zijn cijfers zijn ook goed, toch?

20 september 2021 om 09:12

Als tadic ze zo had gemaakt had je niemand gehoord over intikkers. Haller moet en zal afgezeken moeten worden lijkt het wel.

Tsja, Haller is een goede spits die de intikkertjes er bijzonder goed in weet te krijgen, maar hij is natuurlijk weer geen Lionel Toornstra die ze er zo mooi inschiet!!!

Blijft leuk dat die analisten elkaar weer even in een slecht daglicht willen zetten.
Vermoedelijk gaat Derksen hier vanavond weer op in en komt er weer een artikel op VZ te staan.
Ik heb ook telkens mijn twijfels gehad bij Haller, maar het lijkt er toch op dat hij meer kan dan wat menigeen gedacht heeft. Natuurlijk was het maar een matig Sporting, maar er zijn weinig spitsen die er ff 4 maken in de CL.

Iedereen denk maar dat een spits 3 a 4 doelpunt per wedstrijd maakt dat doet messi ronaldo ook niet komt messi niet eens in de buurt wat hij bij Barcelona deed ronaldo juventus ook niet. Zijn voor de rest geweldig spelers . Haller doet het helemaal niet slecht .man met snor heeft zelf niet hoger gevoetbald dan veendam geloof ik dus laat hij lekker raaskallen joh, intikkers daar stond inzaghi om bekend maar altijd op de juiste plek is ook n kwaliteit en daarnaast als haller ook nog eens verfind was dan zat ie niet bij ajax maar wel bij de Europese top en voor ajax en zijn statistieken is het dus een aanwinst

Ik heb hier een andere mening over. Haller is inderdaad geen geweldige voetballer, maar lijkt wel een fysiek sterke spits. Zoals wel meer spelers bij Ajax kan hij niet echt mee als er fysiek heel erg veel van hem gevraagd wordt. Hij krijgt dan kleine blessures en vormverlies. Maar als Ajax hem op de juiste manier gebruikt zal Ajax daar veel plezier aan beleven. Hij past in het plaatje van Klaassen en Tadic,,,,

Wat is Haller? Een spits? Wat moet hij doen? Scoren. Doet hij dat? Ja. Dit is rocket science voor de analisten.

Eens met Pierre. Wat is de "typische Ajax spits"? Dan krijg je het welbekende riedeltje: sterk aanspeelpunt, zodat de rest kan aansluiten, kunnen doorcombineren, technische vaardigheden, doelgericht, goeie loopacties maken.

Als ik van alle spitsen die Ajax heeft gehad in het recente verleden me bedenk wie er 100% voldeden, ik kan me er niet eentje heugen. Theo had het gister over Sightorsson, ja die had het gewoon niet. Technisch niet goed genoeg maar vooral geen killer. Tegelijkertijd benoemde hij El Hamdaoui, ja dat zou er eentje kunnen zijn, ware het niet dat zijn mentaliteit niet bepaald je van het was.
Dolberg, in aanleg de ideale Ajax spits, kon de druk van het moeten presteren waarschijnlijk niet aan. Dan heb je nog een Malen, die snel hogerop wilde via Mino dus daar hebben we helaas niet van kunnen genieten. Danilo, van wie ik me sterk afvraag wat met hem zal gebeuren en Brobbey die ook al eieren voor z'n geld koos.
Wat ik bedoel te zeggen is dat de zoektocht naar DE ideale Ajax spits er eentje van vele hobbels is. Daarnaast zijn de Ajax spitsen uit de eigen jeugd (nog) niet goed genoeg geweest (Danilo(?), Kaj Sierhuis), en als ze wel goed zijn, zijn ze al snel weg.

Kortom, ik ben enorm blij met Haller, die doet het echt prima voor Ajax' maatstaven, in dit land zijn we nu eenmaal gewend om te zeiken om het zeiken. Nee, hij is geen Zlatan, geen V. Basten of Suarez. Alleen is dat eeuwige geromantiseer ook wel klaar op gegeven moment. En ja, er is veel betaald voor hem, maar dat prijskaartje begint ie inmiddels aardig terug te verdienen! En wat betreft een Derksen, die zal vast niet snel zijn mening bijstellen, doet ie amper, boeien..

Die analisten stellen niks voor, ik kijk echt niet naar Derksen of Arno Vermeulen er zijn enkele goede analisten bij.

Los daarvan vind ik Haller een prima spits, maar met een prijskaartje van 22,5 miljoen voldoet hij nu pas aan de verwachting na Sporting. Dat zal hij over een langere periode moeten laten zien.

20 september 2021 om 10:45

@ Lausho, natuurlijk, is ook zo dat Haller dit over een geheel seizoen zal moeten laten zien. Overigens ben ik het niet met je eens dat hij het nu pas tegen Sporting laat zien. Hij heeft tot die wedstrijd geen kans gehad om het überhaupt Europees te laten zien, dat is iets heel anders.

Alleen wilde ik aangeven dat de verwachtingen mbt een Ajax spits buiten alle proporties zijn. Aan die maatstaf (V Basten/Kluivert) kan haast niemand meer voldoen. Ja, waar dat aan ligt is weer een andere vraag..

Vergelijk Haller met Zahavi.
Zahavi werd vorig jaar door menig analist beschreven als niet goed genoeg voor de absolute top maar wel een garantie op 25 goals (daar zit die toch ver vanaf).
Haller werd gehaald en ook beschreven als niet goed genoeg voor de top, te hoge transferprijs maar als die er maar wat inlegde in 2 competities was het goed.
De statistieken van Haller zijn vele malen beter dan Zahavi maar toch vangt hij veel meer kritiek. Aan Haller kan nog verdient worden, salaris is ongeveer hetzelfde. Ja hij heeft wat gekost maar daar staat wel meer tegenover.

Wat is Pierre toch een kleine kleuter. Heeft vorige week een (terecht of niet) tik om de oren gehad van Johan Derksen, en gaat dan nu heel zielig een sneertje terug geven, maar wil zijn naam niet noemen. Dat vind ik heel erg kinderachtig. Noem gewoon de naam Johan Derksen en kom niet aan met 'het orakel' of 'man met snor'.

Ik ben het helemaal met Pierre eens. Maar het is wel een beetje gek dat hij Dolberg erbij haalde vind ik. Die was in de laatste periode gewoon echt niet meer goed bij Ajax en scoorde ook amper nog goals. Maar het gezeur over Haller snap ik ook echt niet.

Zowel geen Derksen als van Hooijdonck fan. Dus ik ben neutraal in deze. Van Hooijdock heeft gelijk qua Haller dat je puur moet kijken naar de effectiviteit in een spits. In Nederland willen we allemaal een van Basten of Zlatan bij Ajax. Nou die heb je niet. Haller doet het prima. Tegen sporting was ie goed. Twee goals waren makkelijk intikkertjes maar het is ook een kwaliteit om daar te staan of door te lopen als spits. Kijk maar naar Huntelaar die is zo goed omdat hij hele aparte looplijnen maakte itt andere spitsen. En altijd op de goede positie stond. Nou is Haller wel getest tegen de grote clubs toen hij bij West Ham speelde. En daar kwam hij tekort. Maar misschien is hij beter geworden. Haller krijgt het voordeel van de twijfel voor mij. Desondanks vind ik dat het aankoopbedrag belachelijk hoog. Ik had max 12m betaald voor een Haller. En ik vind van Hooijdonck net als Derksen een nare man. Als je iemand aanvalt doe dat gwn en zeg iemands naam erbij. Ga dan niet laatdunkend en lafharig zeggen het orakel of de snor. Zijn rancune spatte er van af toen hij dat zei. Typerend voor de achterbakse van Hooijdonck.

Ik vind Haller een moeilijk geval. Aan de bal is hij echt te traag en combineren is niet zijn sterkste punt, maar de statistieken liegen er niet om. Hij maakt een hoop goals en assist. Ik heb ook zo'n gevoel dat als hij veel doelpunten en assist maakt én goed kan combineren dat hij nooit bij Ajax zou spelen.

Van Hooijdonk is steeds meer een vervelende man aan het worden

Derksen is soms ook vervelend, maar om Derksen kan ik meestal nog wel lachen

Pierre gaat nu een persoonlijk oorlogje uitvoeren, en geloof me, dat verlies je van Derksen

Als Derksen van de buis verdwijnt zal ik hem toch wel missen, Pierre voor geen moment.. geen seconde...

Voor Van Hooijdonk is deze hele discussie heel persoonlijk natuurlijk, maar hij praat onzin hier. het is helemaal niet van de laatste jaren. In Nederlands hebben we nooit veel liefde gehad voor de ééndimensionale, in-the-box-spits.We staan internationaal ook juist bekend om onze veelzijdige, multi functionele, technisch vaardige spitsen die op meerdere posities uit de voet kunnen.

Ik snap dat Van Hooijdonk het lastig vindt dat men de soort spits, zoals hij zelf ook is geweest, altijd afkraken, maar in Nederland hadden altijd een voorliefde voor spitsen die meer konden dan alleen een goal maken. Van Faas Wilkes tot Van Persie.

Derksen heeft op iedereen wel iets aan te merken dus neem ik het niet al te serieus als hij iets zegt. Maar die "Piejerke" heb ik nog nooit serieus genomen of voor vol aangezien. Wat een irritant ventje is dat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

51 jaar
55 fans

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren