‘Vertrek van Koeman kost Barcelona miljoenen door afkoopsom aan KNVB’

Maandag, 20 september 2021 om 14:40 • Laatste update: 14:39

Barcelona moet Ronald Koeman een vergoeding van zes miljoen euro betalen als er besloten wordt om hem niet voor een derde seizoen in het zadel te houden, zo wordt gemeld in het programma Club de la Mitjanit van Catalunya Radio. Koeman betaalde een jaar geleden zelf zijn afkoopsom van Barcelona aan de KNVB. Een clausule in het momenteel tot medio 2022 lopende contract van de oefenmeester zou er nu voor zorgen dat hij dit bedrag terugkrijgt als hij geen derde seizoen mag aanblijven in Catalonië.

Koeman had een jaar geleden nog een doorlopend contract als bondscoach van het Nederlands elftal, waardoor Barcelona een afkoopsom moest betalen om hem binnen te halen als opvolger van Quique Setién. Er werd destijds al gemeld - onder meer door La Vanguardia - dat Koeman de afkoopsom van vier à vijf miljoen euro uit eigen zak betaald zou hebben, omdat hij dolgraag trainer van Barcelona wilde worden. Het lijkt er nu echter op dat er middels een clausule voor gezorgd is dat Koeman dit bedrag terugkrijgt als hij korter dan drie seizoenen aan het roer blijft in het Camp Nou.

Barcelona moet Koeman zes miljoen euro betalen als er besloten wordt om na twee seizoenen afscheid van hem te nemen. Die vergoeding ligt overigens nog een stuk hoger als Koeman voor het einde van dit seizoen ontslagen wordt. TV3 meldde eerder dat het ontslag van Koeman Barcelona op dit moment een bedrag van twaalf miljoen euro zou kosten, terwijl er in Club de la Mitjanit zelfs melding wordt gemaakt van dertien tot veertien miljoen euro. Het zou volgens TV3 de reden zijn dat het bestuur van Barcelona niet op één lijn zit over de nabije toekomst van Koeman.

Na de kansloze 0-3 nederlaag van Barcelona tegen Bayern München in de Champions League wordt er nadrukkelijk gespeculeerd over het vertrek van Koeman, terwijl er in de dagen ervoor juist nog berichten verschenen over het verlengen van zijn aflopende contract. Sport schreef dat voorzitter Joan Laporta tevergeefs Jordi Cruijff had benaderd om het stokje van Koeman over te nemen. Cruijff - technisch adviseur bij Barcelona - zag dat echter niet zitten en heeft resoluut 'nee' geantwoord op het verzoek.


Poll

Zie jij Ronald Koeman voor een derde seizoen aanblijven bij Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

109 reacties (laatste reactie door berliner80)

Daarom zit hij er nog. Maar die Docu, jezus man, beetje lopen janken terwijl je ook gewoon gedag kunt zeggen. Op een houtje hoeft hij niet te bijten immers. Er zijn geen mogelijkheden bij deze club, hij zal ambities hebben gehad maar daar komt niks van terecht dus zonde van de tijd eigenlijk.

20 september 2021 om 10:39

Je bent niet goed bij je hoofd als je zelf ontslag neemt terwijl je 14 miljoen moet krijgen, Koeman heeft helemaal gelijk, laat ze je maar lekker ontslaan als ze je weg willen hebben!

20 september 2021 om 12:22

@aubaarsenal - Mee eens, maar het was natuurlijk wel een beetje schrijnend, die documentaire. Het hele kliekje kwam aan het woord en lieten hier en daar een traantje zien. Koeman had moeten weten hoe de situatie zou zijn en dat dit momenteel niet het Barcelona is waar hij verliefd op is. Laat ook tevens zien dat Koeman in hart en nieren een echte clubman is, want hij is net zo'n romanticus die de realiteit niet onder ogen zag/ziet.

20 september 2021 om 12:30

Volgens alle multimiljonairs op Voetbalzone moet je direct opstappen wanneer ze beginnen met pesten. Wat is nou 14 miljoen?

20 september 2021 om 12:58

Het is dan zeer de vraag of Koeman in de huidige financiele situatie bij Barcelona überhaupt zijn afkoopsom krijgt.

20 september 2021 om 14:48

Nou volgens Koeman's eigen woorden in de docu pikt hij het niet als mensen zo met hem omgaan. Maar hij zit er nog gewoon dus kennelijk pikt hij het wel. Ik vind dan echter dat je niet moet gaan janken. Er zijn zeker in deze tijden mensen die echt recht hebben op janken, maar een multimiljonair als Koeman die als het ware de regie in eigen handen heeft moet niet zeiken. Hij wist waar hij aan begon, hij weet hoe het werkt. Verman je en pak die 14 miljoen of loop weg. Die 12 miljoen van Everton heeft ie vast nog niet op gemaakt.

20 september 2021 om 16:36

Helemaal mee eens. Zijn vrouw die een beetje loopt te janken omdat ze haar Ronald zo 'hard' aanpakken in Barcelona. Wat een grap, voor zoveel miljoenen zou iedereen lachen om een beetje kritiek

20 september 2021 om 19:17

Dat vind ik wel erg makkelijk AjaxNL. Barcelona is een club die wat voor hen betekent, niet iets waar ze puur voor het geld zitten

20 september 2021 om 12:25

Ja, maar Barcelona is toch voor Koeman ook niet zo maar een club. Hij droomt hier z'n hele trainerscarriere al van. Ooit (na mislukking bij Valencia) dacht hij dat die kans niet meer zou komen..

Ik snap wel dat hij blijft. Dat heeft niets met geld te maken maar met eergevoel. Het is alsof je eindelijk terug komt bij de liefde van je leven en dan door omstandigheden (bijv. ernstige ziekte) alsnog weer afscheid van moet nemen.

Heb liever dat ie na dit seizoen vertrekt, hoop dan dat Ten hag beschikbaar is, dat zal de ideale opvolger zijn van koeman

20 september 2021 om 08:23

Ten hag de ideale opvolger? Sorry, maar ben ik absoluut niet met je eens. Ten hag doet het fantastisch bij ajax. Maar heeft 0 ervaring met Spaans voetbal, spreek vermoedelijk ook de taal niet. Zie Ten Hag eerder bij een Duitse topclub aan de slag gaan.

20 september 2021 om 08:29

Het lijkt mij dat als je als trainer goed genoeg bent, het niet uitmaakt of je het Spaanse voetbal wel of niet van dichtbij hebt gezien. Dat hij geen Spaans kan vind ik ook geen argument. Even een half jaartje rammen en dan weet ook onze boer Ten Hag zich wel te redden in Spanje. Daarnaast zullen er vast tolken meelopen.

In Duitsland zie ik alleen Bayern Munchen als optie voor Ten Hag. Clubs zoals Dortmund, Leipzig of Leverkusen lijken mij maar een kleine, of zelfs geen stap vooruit.

20 september 2021 om 08:30

Daarnaast is er bij Barca geen eer te behalen. De tijd dat het een chique club was ligt heel ver achter ons. Als je ziet hoe Koeman wordt behandeld en de achterbaksheid van de voorzitter die Koeman verre van steunt, maar enkel gedoogd en via leugens eruit probeert te werken (ziekenhuisopname..) is geen misselijkmakend. Daar is niets meer bij wat waardigheid uitstraalt.

20 september 2021 om 09:06@miccoli, als je geen verleden bij de club hebt, dan moet je als coach wel een behoorlijk palmares hebben om Barca te kunnen coachen. Denk maar aan Van Gaal. Laatstgenoemde werd ook genadeloos afgemaakt door de Spaanse pers. Natuurlijk komt dat vooral door zijn karakter, maar ook zijn slecht Spaans werd hem niet in dan afgenomen. Ik zie Ten Hag gewoon niet overleven in Spanje. De cultuur is gewoon te verschillend. Ten Hag moet als volgende stap gewoon lekker in Duitsland of Engeland aan de slag gaan. Ik denk dat Duitsland hem het best past.

20 september 2021 om 11:56

Hahahahahah Dortmund geen stap vooruit in vergelijking met Ajax.

- Top 5 competitie
- Standaard overwintering in de CL. Wat Ajax maar een keer gelukt is de afgelopen decennia.
- Beste spits in de wereld op het moment speelt bij Dortmund.

20 september 2021 om 12:26

sinds wanneer is Mbappe voor Dortmund gaan spelen?

20 september 2021 om 12:34

Sinds Mbappe een spits is geworden..

20 september 2021 om 12:55

Laat messi_123 maar, die jongen heeft echt totaal geen kaas gegeten van voetbal. Z'n commentaar is altijd oppervlakkig en z'n kritisch denkvermogen is zwaar onderontwikkeld. Hier kan hij niets aan doen, De beste jongen is minderjarig zelfs.

Ontopic: Ten Hag heeft geen enkele aanleiding om naar Barcelona te gaan. Het is in dat opzicht voor hem zonde dat Bayern voor Nagelsmann heeft gekozen want nog twee seizoenen sterk met Ajax presteren en dan had ie daar de baan wel kunnen krijgen denk ik. Heeft ervaring als coach van het b-elftal, spreekt de taal en kent de filosofie. Onder Guardiola had Bayern toch drie relatieve topjaren, onaantastbaar in de competitie. Het viel alleen wel behoorlijk tegen in Europa, en ten Hag heeft bewezen met minder middelen hard te kunnen slagen.

Bij Barcelona valt geen eer meer te halen. Koeman kan het nog best rechttrekken en voor die 0-3 was er terecht optimisme. Hij heeft ongelofelijk veel pech gehad bij Barcelona, want ze waren wel slecht in vorm toen hij aantrad, maar toen had ie nog Messi en Suarez en leek de financiële crisis niet zo intens als dat hij nu bleek te zijn. Nu zijn alle sterren weg en heb je nog een handjevol uitgebluste vedetten en goede talenten waarvan de helft geblesseerd is en dan moet je hem er maar uitbonjouren als je, zoals verwacht, tekortschiet tegen 1 van de meest begaafde ploegen in Europa.

20 september 2021 om 13:03

Ook voor een Duitse topclub heeft Ten Hag te weinig formaat, te weinig status. Bayern is blij dat het Hansi Flick toen heeft genomen. Ze kwamen na het vertrek van Flick ook niet bij Ten Hag uit, maar betaalden €20 mln voor Julian Nagelsmann.Ook BVB, Wolfsburg, Leverkusen, Frankfurt en BMG kozen voor andere trainers en kwamen niet bij Ten Hag uit. Ik ben bang dat Ajax z'n plafond is. Daar is niets mis mee.

20 september 2021 om 13:07

Past Ten Hag het beste bij de BL omdat hij de taal spreekt?Dan kunnen ze mij ook bellen, spreek de taal beter dan Ten Hag. maar heb 0,0 verstand van voetbal . Het gaat toch om het totale plaatje, visie, filosofie, structuur, lange termijn beleid, systemen enz.

20 september 2021 om 13:13

Bayern had twee keer de mogelijkheid om Ten Hag te pakken, toch koos het twee keer voor een andere trainer. De BL is altijd een stap vooruit, detweede of derde competitie in EU, elke week gemiddeld 40.000 mensen op de tribune, voetballend een veel hoger niveau, elke week onder meer weer stand spelen, de beste spitsen ter wereld spelen in de BL, een ongekende fancultuur en binding met de clubs........ Cambuur is amper niveau 2e BL, met alle respect.

20 september 2021 om 13:54

Dus wat je wil zeggen is dat Mark van Bommel meer aanzien heeft als coach dan Erik ten Hag en dus eigenlijk ook de betere is van de twee?

In mijn ogen is alleen Bayern en in iets mindere mate Dortmund een stap omhoog t.o.v. Ajax.

20 september 2021 om 14:57

Genieterr- Joh.. Advocaat had ook 0 ervaring bij Zenit.. sprak de taal niet maar won wel de UEFA cup met die club. Tuurlijk zal het je helpen als je de taal (een beetje) spreekt. Maar voetbaltaal is t belangrijkst.

20 september 2021 om 15:03

@Bongiorno haha geen kaas gegeten? Weet niet wat er met jou is maar blijkbaar ben je zeer jaloers op mijn comments, ik weet veel meer dan jou jonge over voetbal
Ook andere keren zei je tegen mensen dat ze mij moeten negeren, maar niemand luistert naar jou advies alleen tijd zal jou raad brengen, je zal meer jou bongiorno bril af moeten doen
Fijne dag nog geweldenaar alleen voor de 2e keer alleen tijd zal jou raad brengen en wat boeit het dat ik minder jarig ben?

20 september 2021 om 16:41Messi_123, dan weet je waarschijnlijk ook wel dat Barca niet de miljoenen heeft om Koeman zo maar even de laan uit te kunnen sturen, laat staan van een nieuwe trainer aantrekken.

20 september 2021 om 17:21

*dan jij, *jouw advies, *jouw bongiorno bril, *minderjarig
Naast alle punctuatiefouten trouwens, maar daar is geen beginnen aan bij jou.

Ik weet niet hoe je erbij komt met dat gekke 'je bent jaloers op me'-verhaal, maar het klinkt als iets waar ik je op de middelbare school net zo goed voor had uitgelachen. Je hebt het over comments op een voetbalforum, alsjeblieft zeg. Zoals ik je ook al in je agressief verwoorde PB vertelde, dit is een discussieplatform- en ik zie bij jou een patroon van nietszeggende of ronduit slecht onderbouwde comments. Ik verdedig je juist door te zeggen dat je minderjarig bent, dat verklaart waarom je zo weinig kaas gegeten hebt van voetbal, spelling, zinsstructuur of inhoudelijk commentaar geven.

20 september 2021 om 18:01

Zo weinig kaas😂 je laat me lachen bongiorno maar neem jou hier niet te serieus. Je bent zeker jaloers maar ontkennen is moeilijk snap ik. Maar alleen tijd zal jou raad brengen

20 september 2021 om 08:27

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 ten Hag beschikbaar voor Barça B misschien...
Die man heeft niks te zoeken in Spanje...
Er is geen trainer op aarde die nu wat met Barça gaat presteren met deze selectie (vooral niet in de CL).
Laat Koeman lekker zitten en als Xavi er echt klaar voor is mag hij samen met Iniesta lekker aan de slag gaan om Barça weer terug te brengen naar in ieder geval de tijd van Rijkaard aan het roer, want de het niveau dat Pep haalde is nog lichtjaren verder weg..

20 september 2021 om 08:47

Ten Hag heeft niks te zoeken in Spanje, maar jij komt aan met Xavi en Iniesta, die op trainersgebied net komen kijken. De meeste 'experimenten' met ex-spelers in de absolute top zijn wel mislukt de afgelopen jaren, dus het lijkt me sterk dat Xavi, met een paar jaar Qatar als ervaring, dit even gaat doen.

20 september 2021 om 09:58

Je zult het moeten doen met een Xavi die clubliefde voor verstand plaatst, want er is echt geen eer te behalen. De selectie is niet voldoende als je volgend jaar dedrie slechtste spelers kan wegdoen en vervangen door 3 goede spelers. Dan nog heb je een selectie in onbalans.

Wie coach wordt moet accepteren die hij ontslagen wordt. De club eist de titel, terwijl je blij moet zijn als je vierde wordt.

Ik schrok mij kapot van de aanval Memphis , de Jong EN NIETS erachter.

Je kunt op papier Coutinho nog op rechts zetten en straks weer Dembele en dan heb je met moeite een driemans voorhoede.

Als iedereen fit zou zijn heb je een goede voorhoede, maar ik zie dat niet gebeuren in de komende maanden.

20 september 2021 om 09:04

Waarom zou Ten Hag dat willen? Barcelona is zowel sportief als financieel failliet.

20 september 2021 om 14:20

@drl80: puur uit interesse, wat is sportief failliet?

20 september 2021 om 16:54

en met ajax kan hij zes oefenpotjes spelen in de champions league

20 september 2021 om 09:51

Denk niet dat Ten Hag happig zou zijn. Er is alleen afbreukrisico. Het geld is op en de selectie is technisch failliet. Zeer zeker als Dembele straks gratis vertrekt.

Dan heb je twee geschikte aanvallers, Memphis en Fati, waarbij één best goed is en in zijn prime is en de andere maar eens goed moet terugkomen van een blessure en nog piepjong is.
Het middenveld is met Pedri en de Jong enigszins toekomstproof, maar de rest raakt op leeftijd en ik zie niets nieuws aankloppen.
Zowel het middenveld als aanval is nog Coutinho, maar die heeft het al twee jaar niet laten zien in dat shirt.

In de verdediging zit een klein beetje muziek met wat jeugd, maar met Lenglet en Umtiti loop je ook hier op het einde van de latijn. De Spaanse kern, Alba, Busquets is voorbij prime.

Er staat echt rotzooi op het veld. Totaal geen balans, totaal geen diepte, totaal een gebrek aan kwaliteit bii de eerste 11, totaal geen geld en zover ik weet ook onvoldoende aanwas om een ondergrens te bewaken.

Wie coach van dit zooitje wordt speelt straks om plaats 4 met voetbal dat geen tika-taka zal zijn.
Al bewijst een Slot dat een team kan transformeren van een titanic naar een drijvend vlot.
Ik zie echter geen trainer die deze klus kan klaren want je zal jeugd moeten inpassen en transfervrije spelers halen.

20 september 2021 om 12:06

Je moet wel heel dom of wanhopig zijn om nu in te gaan stappen bij Barcelona. Je kunt het eigenlijk alleen maar fout doen en de omstandigheden zijn een ramp.

20 september 2021 om 18:38

Mag ik vragen waarom je wilt dat hij opstapt Messi_123. Ben oprecht benieuwd. Zelf kijk ik nauwelijks Barcelona, enkel als ze championsleague spelen en de filmpjes van VI die ik bekijk, krijg ik mijn informatie van.

Maar heeft Barcelona echt te klagen over Koeman? De club is in een financiã£â«le put, een trainer die desondanks nog best resultaten haalt, eerlijk is over de situatie en hier en daar nog talenten laat invallen.

Zou er een trainer zijn die de club verder kan helpen? Ik zie geen toptrainer die hier in zou willen stappen, of die de club op de 1-2 positie van Spanje kan houden.

Wil niet aanvallend doen, ben benieuwd naar iemand zijn mening die een stuk vaker Barcelona kijkt dan ik.

20 september 2021 om 19:06

@mrbs omdat koeman echt vaak eigenwijs is. Laat een talent als puig nooit spelen. Ik begrijp dat puig geen basisspeler kan zijn. Maar laat hem dan tenminste wat minuten maken. Koeman zegt in iedere persconferentie dat puig moet verbeteren maar puig is gewoon goed genoeg om te spelen. hoe hij uithaalde naar laporta vond ik al helemaal niet netjes. Hij mag blij zijn dat ie nog trainer is als guardiola of iemand anders die ervaren is en ucl heeft gepakt beschikbaar was. Had koeman allang zijn koffers moeten in pakken. En noemde puig ook afgelopen seizoen een verrader wat mij al helemaal verbaast. En koeman moet altijd zijn zin krijgen. Eerst wilt ie wijnaldum dan de roon dan blind. Dan van beek. Wilt iedere hollander wel naar barca halen. Als ie zo graag zoveel Nederlandse spelers naar barca wilt halen kon die beter bij oranje blijven. Kan je ook garanderen dat als Pjanic een Nederlander was een basisspeler was geworden. Dit begint echt irritant te worden met koeman

20 september 2021 om 22:16

Helder, thanks.

De ware aard van Barca komt steeds meer en steeds vaker naar voren. Het is inderdaad meer dan een club, maar dat is verre van positief. Koeman die zelf zijn afkoopsom betaald en met een uitgeklede selectie aan de slag moet gaan, zo behandelen. Dat is gewoonweg schandalig. Als voorzitter moet je eerlijk spel spelen, net nu. Geef aan dat er gewoon niet meer inzit en dat zodra de inkomsten weer oplopen er wellicht iets mogelijk is. Maar het gekonkel gaat verder. De komende jaren wordt Barca een trainerskerkhof waar geen eer te behalen valt.

20 september 2021 om 10:32

Weet niet waar jij je onzin vandaan haalt, maar de 'ware aard' van een club definieren vind ik sowieso al een belachelijke manier om je comment mee te beginnen. Het zijn vooral de media die alles omdraaien, want voor de wedstrijd tegen Bayern waren ze nog bezig over een contractverlenging. Dus wie zal het zeggen? Het zijn moeilijke tijden voor de club en daar moet men zo nu en dan doorheen.

20 september 2021 om 11:34

Barca is gewoon een onderneming, net als andere top clubs. We moeten niet naïef zijn en het proberen te romantiseren. Het gaat uiteindelijk om de euro's.

Alsof het vertrek van Koeman de problemen oplost. Hij heeft gewoon een hele matige selectie tot zijn beschikking. Positief is dat hij jeugdspelers kansen heeft gegeven, waardoor er weer wat kapitaal op het veld wordt gevormd. Dat is broodnodig.

20 september 2021 om 09:39

Wouterke: Koeman geeft de jeugd geen kansen alleen als het moet. Ik zie de jeugd niet beter worden met Koeman als coach. Laten we eerlijk blijven

20 september 2021 om 10:06

Hoe zo zou de jeugd niet beter kunnen worden onder Koeman? Bij Feyenoord werden de jeugdspelers ook beter onder hem

20 september 2021 om 10:19

Waar spelen ze nu allemaal de jeugd spelers van Feyenoord onder Koeman. Die wat beter zijn geworden onder Koeman.

20 september 2021 om 12:10

Best pijnlijk dan dat uitgerekend een 18-jarige jeugdspeler zo'n beetje de meeste wedstrijden speelt onder Koeman. Je stelt zelf dat 'we eerlijk moeten blijven', maar zelf lijk je (net als zoveel supporters) de realiteit maar niet onder ogen te willen zien. Je lijkt voorbij te gaan aan het feit dat jonge talenten uiterst wisselvallig zijn en niet goed gaan op immense druk. De jeugd maakt momenteel meer dan genoeg minuten bij Barcelona. Nog meer jeugd inpassen en je kunt net zo goed gelijk Barca B opstellen.

20 september 2021 om 19:52

Sirius: is ook alleen maar dat coutinho blesseerd was, als die fit was speelde pedri niet. Ook als Wijnaldum was gekomen, speelde pedri ook niet. Maken alleen minuten wanneer een blessure is.

Pep durft wel risico te nemen. Hij nam Pedro mee van Barca B. Stond gewoon basis. Koeman houdt van ze eigen spelers liefst NL of ouderen spelers.

20 september 2021 om 11:46

Barca moet gewoon accepteren dat na 15 jaar wanbeleid ze nu even pas op de plaats moeten werken. Steek die 12 miljoen vast in de zak en laat Koeman zijn contract uit dienen. Blijf snijden in de salariskosten, ontdoe je bv van Coutinho en Dembele. Geef jeugdspelers de kans. Maar bovenal accepteer dat het dichten van het gaat met clubs als Bayern minimaal 3 maar waarschijnlijk wel meer dan 5 jaar gaat duren.

20 september 2021 om 17:18

Bij Barca gaat het inderdaad al jaren schommelt, er zaten ook periodes bij dat het beter ging. Dat Bartomeu er helemaal een puinhoop van gemaakt heeft ontkent niemand. Voordat Laporta de eerste keer instapte was het het al een puinhoop. Joan Gaspart kocht bijvoorbeeld voor 200 miljoen aan spelers waarbij een flink aantal het niveau niet haalde. Er staat nog wel een leuk artikel op Voetbalzone uit 2010 met als titel 'de financiën van Barça', met daarin de schuld en wat er afgebouwd is.

Als ze je er nu uitgooien moet je ze echt het volledige poot uitdraaien. Laat ze maar bloeden voor hun wanstaltig beleid, die voorzitter is ook een eersteklas idioot.

Wat is er mis mee als een nieuwe president een andere coach wilt?.

20 september 2021 om 08:43

Als je er een goede reden voor hebt, niks. Maar als je geen geld hebt en een bagger selectie aan je trainer geeft en vervolgens verwacht dat hij met die troep een bayern van de mat speelt, dan snap je er als president niks van.

20 september 2021 om 09:07

Hoe kom je erop dat Laporta verwacht dat Barca Bayern van de mat zou spelen? Barcelona heeft die wedstrijd letterlijk geen enkele doelpoging ondernomen en daar had Koeman weldegelijk wat aan kunnen doen. Of vond je het een goede tacktiek om met luuk te counteren?

20 september 2021 om 09:42

Soccer fan-1: dat verwacht Laporta niet dat barca van Bayern wint. Is de manier hoe koeman met barca speelt. Niet alleen bij bayern, maar ook tegen een getafe. Laffe coach vind ik Koeman

20 september 2021 om 11:44

Die baggerselectie is ook Koeman zijn eigen verantwoordelijkheid, hij stelt die namelijk mee samen.

20 september 2021 om 12:05

Lebuffon ...zucht...de tactiek was niet om met Luuk de Jong te counteren maar om als kapstok te gebruiken, links en rechts wat kopdueletjes te winnen en wellicht uit een spelhervatting toeslaan. Maar denk je echt dat het met een Braithwaite veel beter was gegaan? De keuze is gewoon heel beperkt.

20 september 2021 om 12:13

@lierse1997 - Ja, zonder geld en op een moment dat hij z'n grootverdieners uit moet gaan zwaaien. Buiten Luuk de Jong zijn de gehaalde spelers zo gek niet gezien de middelen, maar meer is er gewoon niet echt uit te halen. Als er eens een hele goede transfervrije (of goedkope) spelers is, bieden andere grote clubs een veel hoger salaris aan. Bovendien weten de grote jongens ook dat er momenteel geen eer te behalen is.

20 september 2021 om 08:43

Dan mag hij die uit eigen zak betalen, en de huidige idem dito.

Ze zijn daar wel een kei in creatief boekhouden gebleken. En Koeman had toch iets beter moeten kijken voordat hij instapte. Die vette kluif waarin hij zijn tanden dacht in te zetten bleek een rol prikkeldraad te zijn.

Vice-president van Barça heeft vóór het weekend al verklaard dat er geen logica zou zitten in het ontslaan van Koeman op dit punt. De rest is puur een hetze vanuit de media, m.u.v. dit bericht, want dit is puur informatief.

Er is ook nieuws naar buiten gekomen dat Barça circa 15 miljoen moet betalen aan Setien en co.

20 september 2021 om 11:45

Anderzijds is het bijna een voetbalwet dat als iemand uit het bestuur zegt dat de trainer niet ontslagen gaat worden, dat hij al met een half been buiten staat.

20 september 2021 om 17:16

Ik zal niet beweren dat hij een baanzekerheid van 100% heeft. Mochten Barça uit de komende vier wedstrijden maar één punt halen, dan is de kans op ontslag natuurlijk groot.

Maar zo'n ommezwaai in zo'n korte tijd, zonder een directe aanleiding zoals hierboven geschetst, zie ik niet gebeuren, tenzij ze een topkandidaat achter de hand hebben. En die is er momenteel niet voor Barça.

Het beste is om van Gaal aan te nemen en Barca hem afkopen van KNVB

20 september 2021 om 17:28

En waar willen ze dat van betalen? 3 roestige spijkers? Barca is blut, en dat is al een aantal maanden bekend.

Lekker voor ze. Beleid is zo triest daar. Het echte probleem zit in de top maar altijd moet de trainer sneuvelen. Geen enkele trainer gaat met deze groep meedoen in de CL. Wat denken ze nou? Al die spelers weg, alleen een paar spelers gratis op kunnen pikken en denken dat ze mee kunnen doen. Realiteit compleet uit het ook verloren.

20 september 2021 om 09:55

Berliner: bartomeou beleid is triest. Koeman is door bartomeou gehaald. Laporta zou Koeman nooit gehaald hebben en is ook gezegd. Laporta doet het goed in mijn ogen.

Laporta heeft dat niet gezegd meedoen om de cl. Weet niet waar je dat vandaan haalt. Gaat om de manier hoe laffe Koeman coacht. Niet alleen tegen bayeren maar ook tegen mindere teams.
Koeman is geen coach voor barca, is ook niks mis mee. Is een goed coach voor een Getafe, Southampton.

22 september 2021 om 11:19

Koeman heeft vorig seizoen boven verwachting gepresteerd met een groep met veel spelers die weg wilden. Hij heeft het gewoon goed gedaan en deed zelfs nog lang mee voor het kampioenschap. Gewoon schandalig dat de voorzitten dan gaat zeggen ik ga twee weken een ander zoeken en als ik niemand kan vinden mag je blijven. Daarmee hebben ze al Koeman's credibility weggenomen. Ik denk dat Koeman er ook wel klaar mee is maar lekker wacht tot hij ontslagen wordt zodat hij een pak geld meekrijgt en hij heeft groot gelijk . Laat dat schip maar lekker zinken.

20 september 2021 om 13:12

Ja maar je laat wel een feitje liggen en dat is dat Koeman de Boeman was bij het vertrek van Messi wat willen ze doen daar New Ajax beginnen??

Pep Guardiola, Klopp , Conte. Tonen wie de beste is door dit Barca terug naar de top te leiden. Wie durft...

20 september 2021 om 10:06

Niemand met verstand. Er staat geen potentie, maar een sterfconstructie op het veld.
Oudjes op hun laatste benen, aflopende contracten van talent, geblesseerde spelers die chronisch geblesseerd lijken of past prime zijn.

En totaal geen geld om vervanging te halen.

Haaland, Goretzka en de Ligt heb je nodig om een geraamte te bouwen die eer aan doet aan het Barcelona van het afgelopen eeuw.

20 september 2021 om 12:20

Sportbild meldt dat Mundo Deportivo meldt dat Barca voor komende zomer interesse heeft in Erling Haaland, Paul Pogba en Dani Olmo. Haaland en Olmo zouden alleen al aan transfersommen 150 miljoen kosten, om nog maar te zwijgen over salarissen en tekengeld voor een transfervrije Pogba...

En dan kunnen ze Koeman niet ontslaan om 14 miljoen? Zo'n geraamte opbouwen is dus onmogelijk zonder de centjes om het waar te maken...

20 september 2021 om 16:49

Wat je wilt en wat je kunt krijgen zijn twee dingen. Als je Pogba haalt, dan kost die €35M salaris. Daar explodeert het salarishuishouding weer.
Dani Olmo is een leuke. Komt ook uit de jeugd, maar ik zie het gewoon niet gebeuren tenzij ze dat krediet accepteren van LaLiga voor die waardeloze deal van 40jaar

20 september 2021 om 10:09

Allemaal spelers die gigantisch veel kwaliteitsspelers willen kopen om hun spel te kunnen spelen en Barca heeft geen geld voor dure aankopen dus dat gaat geen succes worden

20 september 2021 om 13:10

Dat had allemaal niet gehoeven als Koeman nederig was geweest tegen Messi

20 september 2021 om 17:31

Waar haal je die onzin vandaan Jean_paul? Koeman heeft hier niks mee te maken, dat Messi vertrokken is had maar met 1 ding te maken, ze konden zijn contract niet verlengen vanwege een geldkwestie.

21 september 2021 om 00:32

@Jean-PaulAnthony
Juist door Koeman trok Messi zijn vertrek wens in. Had het bestuur en Messi voor eind vorig seizoen een nieuw contract getekend was er geen enkel probleem.

20 september 2021 om 10:15

Deze trainers komen niet naar Barca want er is geen geld dus geen eer te behalen. Barca fans moeten blij zijn met Koeman. Hij probeert te roeien met de riemen die hij heeft.

20 september 2021 om 12:43

Menig anderen op dit forum verafschuwen vooral het tactiek en filosofie van Koeman en daarmee dus tegenvallende resultaten.
Dat zij zo...

Echter ben ik ook van mening dat geen andere trainer het heel veel beter kan doen met het huidige materiaal op korte termijn. Maar het zou niet gaan om resultaat, maar dat er iemand staat met een andere visie en filosofie wat aan de wederopbouw kan werken met de "juiste" visie hoe een team aan te sturen van wat ik van een aantal aanhangers/volgers begreep van Barcelona.
Hoe dan ook, ik zou niet in de schoenen willen staan van Koeman. Loodzware klus op het moment, zoals bij Rondo ook vermeld is, "koeman is op het meest slechte moment ingestapt bij Barcelona".

20 september 2021 om 12:08

Niemand, want alleen de coach zelf al kunnen ze niet betalen. En terug naar de top is een 5 a 10 jaren plan. Je beeld van Barca op dit moment is niet bepaald realistisch.

Lijkt er steeds meer en meer op dat Koeman is gehaald om bepaalde spelers eruit te "klieren" ... en nu roepen dat de resultaten slecht zijn.. wat is die club van het voetstuk gevallen...en daar heb je dan heel veel voor opgegeven Ronald...om straks aan je kleinkinderen te vertellen is was trainer van Barca..!!

20 september 2021 om 13:06

Dat zie je zo goed. Koeman was de Boeman voor Messi en nog iemand.

Mensen komen nu ineens met: goh dat had ik van Barca niet verwacht. Barca betaalde in de tijd van Ronaldinho al salarissen die het helemaal niet op kon hoesten. Dat ging door in de tijd van Messi, Iniesta, Xavi. Ze hadden dat geld helemaal niet, ze bleven maar bijlenen. Hetzelfde bij Real. En nu komt de strontkar naar beneden en roept iedereen ineens: dit had ik niet verwacht. Dan heb je 20 jaar zitten slapen.

20 september 2021 om 12:18

Je slaat de spijker deels op z'n kop. Dat het een kwestie van tijd was dat die beerput open zou gaan, dat was inderdaad al heel lang duidelijk. Echter zouden ze er nog jaren mee wegkomen als corona niet om de hoek kwam kijken. Dan zou die schuld geleidelijk oplopen en maalt niemand ernaar. Nu was er een acute financiele ramp en dan komen de cijfers toch wat harder binnen.

Afscheid willen nemen van Koeman en dan Jordi Cruyff als trainer aan gaan stellen. Een man zonder ervaring. Woorden schieten tekort. Waar is Laporta mee bezig?

20 september 2021 om 16:07

Er waren ook geruchten over Roberto Martinez als kandidaat. Wat een godsgeschenk zou dat zijn. Voor Belgie wel te verstaan.

Koeman word gestraft voor zijn arrogantie. Barca was de club van een legende en die moet je zoet houden. Nu is Messi weg en moet hij ook weg whaha. Boontje komt om zijn loontje maar gelukkig krijgt hij nog 6 miljoen mee. Voor het weg jagen van Messi.

20 september 2021 om 15:49

Makes no sense, waarom zou je als trainer je beste speler weg willen hebben die garant staat voor 30/40 doelpunten per seizoen en 10/20 assists per seizoen???

Heeft onder Koeman vorig jaar in 35 wedstrijden 30x gescoord en 9 assists gegeven.
Als die 2 een slechte relatie zouden hebben, dan zou hij dit toch niet gepresteerd hebben of zelfs in het veld hebben gestaan??
Wat is je onderbouwing hiervan dat Messi het zo slecht had met Koeman?

Er is toch echt overal en nergens in het nieuws geweest afgelopen jaar en laatste zomer periode dat Messi vorig jaar al een vetrekwens had en heeft tijdens zijn afscheid gezegd te willen blijven , aansluitend heeft Laporta gezegd in een persconferentie dat er alles aan gedaan is om Messi te behouden maar vanwege de financiële situatie het simpelweg niet mogelijk was, mits hij een deal had gesloten waar de club 50 jaar aan vast zat.

20 september 2021 om 17:17

13:04 is nogal vroeg om al zo ontzettend dronken te zijn, gast.

20 september 2021 om 18:08

Ik begin zowaar te denken dat het een broertje van de aanpakpolitie is.

Slimme actie van Koeman. Tenminste, niet om zijn afkoopclausule zelf te betalen, dat is belachelijk. Maar deze afspraak vormt een barrière voor snel ontslag. Barcelona moet maar eens goed te rade gaan welke opties ze hebben. Barcelona / Catalonië heeft namelijk een eigen cultuurtje en iemand van buitenaf kan het daar moeilijk hebben. Daarom kiest Barcelona ook graag voor een oud-speler als trainer, die hier bekend mee is. Wat zijn dan de opties op korte termijn? Xavi, Pep en Koeman. Verder kom ik niet. Wellicht zit er een talentvolle coach tussen de oud-spelers waar ik niet bewust van ben, bv Puyol?

Lijkt mij gezellig als Laporta thuis komt van zijn werk....
Hoe was het op je werk schat?

Kut.... ik krijg mijn zin niet!

Geef Koeman gewoon de rust en de tijd.
Focus je op spelers uit de jeugd.
Het beetje geld dat er nog is, investeer dat in je jeugd.

20 september 2021 om 17:42

Amen, ik ben ook blij dat een aantal mensen die hier wat roepen niet mijn boekhouding doen, anders woonde ik ook zo in een kartonnen doos. Investeren in eigen jeugd is inderdaad het beste en verstandigste, en dat is ook iets waar Koeman prima mee kan werken.

Koeman houdt de club wel gegijzeld en gaat puur verder als trainer omdat de club het niet kan betalen om je te ontslaan. Voor zover onze clubman koeman.

21 september 2021 om 00:38

Clubman Koeman betaalde echter zelf zijn afkoopsom van naar verluidt dik 6miljoen euro om bij Barca te tekenen.

Laten we ook realistisch zijn, Koeman had nooit op het lijstje gestaan als deze club nog gezond aan de top stond en kon halen wie ze wilden. Het is uiteindelijk, internationaal gezien, een matige coach met als uitschieter een finale van een soort oefentoernooi en plaatsing voor het EK. Maar we doen wel vaker aan toernooien mee, het ging alleen even weer mis na 2014. Op clubniveau is hij al helemaal matig, met een slechte beurt bij Everton als sluitstuk. Zo'n coach zie je normaliter niet verschijnen bij de absolute elite. Hij wilde graag, ging akkoord met salarisverlagingen en heeft daar een groot verleden als speler. Maar hij is en blijft wel een aanwinst van Bartomeu. Zijn dagen waren sowieso geteld, zowel Laporta als Font wilden hem niet. Dat hij er nog zit heeft te maken met de precaire situatie van de club. Laporta wilde zelfs liever Jordi naar voren schuiven, zo slecht staat ie er op.

20 september 2021 om 15:23

Rob81: wat jij uitlegt snappen sommige niet. Dat mensen Koeman een goede coach vinden voor Barcelona komop!!. Mensen zijn niet realistisch.

20 september 2021 om 17:56

Rob81, hij deed het bij Southampton zo slecht dat hij daar een puntenrecord pakte voor de club, genomineerd was voor manager van het jaar en beriekte ook nog de vEL. Everton gebruiken als voorbeeld, is overigens een hele goede, sinds zijn vertrek in 2017 zijn ze daar inmiddels aan hun 6e (met tijdelijke inbegrepen) trainer toe.

20 september 2021 om 20:25

Bij Benfica deed hij het niet slecht met name in de CL schakelde hij bijvoorbeeld Man U en Liverpool uit, en om na een gelijkspel en later te verliezen tegen Barca was geen schande. Bij Everton verwacht men teveel van een trainer, Koeman zat op een winstpercentage van 41, 38 de enige die na hem gekomen is met betere cijfers is Ancelotti (benitez zit er nog maar net dus reken ik niet mee) en die kwam op 46,27 met wel als aantekening dat er toen betere spelers gehaald konden worden

21 september 2021 om 12:02

Bij Southampton deed ie het goed, maar die ploeg begon goed beleid te voeren. Haalde spelers als Tadic en Van Dijk die een schot in de roos waren. Dat is inderdaad zijn niveau waarschijnlijk. Kaliber Liverpool en United zit niet op hem te wachten. Barcelona onder normale omstandigheden ook niet.

Er is toch niet iemand die serieus denk dat Jordi Cruijff een betere coach zou zijn voor Barca dan Koeman? De tegenvallende resultaten zijn in mijn ogen regelrecht terug te leiden naar het gebrek aan kwaliteit in de selectie

20 september 2021 om 17:45

Sterker nog ik denk ook dat niemand denkt dat Jordi zo gek is om op die plaats te gaan zitten.

Als het Barcelona 6 miljoen kost, zit Koeman goed. Geen cent te makken daar. Die zit voorlopig veilig, of het moet sportief wel heel slecht gaan de komende weken.

Tis toch eigenlijk niet te geloven schulden die tot aan de hemel reiken en in Nederland gaan een Veendam, Haarlem, Wageningen om maar een paar te noemen voor een habbekrats failliet. Totaal geen medelijden met barca of al die andere koopgrage wanbeleid verende clubs. Maar het zou toch fijn zijn als hier eens paal en perk aan gezet word. Zal het Nederlandse voetbal ook ten goede kkmen dan.

Ik geloof niet dat iemand het met deze selectie beter zal doen als koeman.
En dat je thuis verliest van Bayern is toch niet zo raar. Dat is een van de beste teams van Europa.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Osasuna171
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder80
M. DepayAanvaller84
PiquéVerdediger71
Sergi RobertoVerdediger72
F. de JongMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

De Boer en Van Halst verwachten ‘verbod voor Koeman’, maar dat lijkt onnodig

Jan van Halst en Ronald de Boer verwachten Philippe Coutinho de komende weken weinig in actie te zullen zien. De aanvallende middenvelder van Barcelona kwam zondag als invaller binnen de lijnen...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren