Afellay en Vermeulen raken het niet eens: ‘Ik vind je nu doordraven’

Maandag, 20 september 2021 om 16:05Yanick Vos • Laatste update: 16:12

Een stevige discussie zondagavond bij Studio Voetbal tussen Ibrahim Afellay en Arno Vermeulen. Laatstgenoemde vindt dat Roger Schmidt dit seizoen moet leveren bij PSV, terwijl Afellay zich hardop afvraagt wat de Eindhovenaren zijn opgeschoten met de Duitse trainer aan het roer. Onder meer het wisselbeleid van Schmidt zorgt voor veel vraagtekens bij Afellay.

Schmidt werd zondag door PSV-supporters uitgefloten toen hij Cody Gakpo vroegtijdig naar de kant haalde in de met 0-4 verloren wedstrijd tegen Feyenoord. De trainer zorgde voor aanvang van het duel voor een grote verrassing door Noni Madueke op de bank te laten beginnen. “Ik denk dat Götze de enige speler is in de selectie die zelf bepaalt wanneer hij erin gaat of eruit. Dat is gewoon de enige speler die dat bepaalt, de rest moet naar zijn pijpen dansen”, aldus Afellay zondagavond bij Studio Voetbal. “Hij heeft het er ook altijd over dat zijn spelers vermoeid zijn. Misschien moet hij anders gaan trainen. Misschien moet hij het nummer van Arne Slot vragen. Dat hij vraagt hoe hij zijn spelers traint in de voorbereiding zodat hij ze fit krijgt.”

Schmidt over kritiek wisselbeleid: 'Altijd dezelfde spelers opstellen kan niet!'

De wissels die Schmidt zondag doorvoerde pakten niet goed uit. Vorige week was dat een ander verhaal toen hij tegen AZ Yorbe Vertessen en Ritsu Doan binnen de lijnen bracht. Mede door doelpunten van de invallers won PSV met 0-3. "Tegen AZ brengt hij spelers in die de tweede en derde goal maken en de wedstrijd binnenhalen. Dus daar pakt het heel goed uit. Vandaag was het weer wat onbegrijpelijker. Maar dat hij een filosofie heeft, is duidelijk. Alleen zijn wij het niet eens met zijn filosofie. Hij kan ons soms ook niet duidelijk maken wat hij wil”, aldus Vermeulen.

“Wat is PSV opgeschoten sinds Roger Schmidt aan het roer staat?”, reageerde Afellay, die van Vermeulen te horen kreeg dat hij ‘een momentopname’ maakt omdat hij de uitspraak doet nadat PSV met 0-3 heeft verloren. “Het is geen momentopname, hij is al meer dan een jaar bezig! Zie jij de hand van de trainer?”, aldus Afellay tegen Vermeulen. “Dit is wel een momentopname, hij verliest van Feyenoord”, zo klonk het antwoord van Vermeulen. “Dat ben ik niet met je eens, dit is geen momentopname. Hoe lang hebben we hier al wel niet over gesproken?”, zo klonk de reactie van Afellay.

“Hij heeft een matig eerste jaar gehad als trainer van PSV. Dit jaar zijn we allemaal enthousiast over de selectie die hij heeft. Die heeft hij naar zijn hand kunnen zetten. En dit jaar moet hij met PSV leveren”, vervolgde Vermeulen. “Maar het eerste grote doel heeft hij al niet geleverd. Je kan tegen tien man van Benfica niet leveren”, doelde Afellay op de uitschakeling in de play-offs van de Champions League. “Ik vind je nu doordraven”, aldus Vermeulen, die vindt dat PSV pech heeft gehad tegen Benfica. “PSV had echt door kunnen gaan in de Champions League. Dus dat is wel vervelend voor de club, maar tegen Benfica kan dat gebeuren. Dit seizoen moet hij leveren.Hij moet Europees ver komen, of kampioen worden. En anders tweede op een kleine afstand van Ajax.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

139 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Laten we het zo zeggen Schmidt moet dit jaar meedoen om de titel tot minimaal de laatste speelronde, een kwartfinale EL/Conference league, een bekerwinst. Als er niet 2 van de 3 behaalt wordt kun je wel stellen dat hij gefaald heeft dit jaar. Hij heeft zijn spelers kunnen halen en een extra jaar om alles samen te stellen.

20 september 2021 om 03:08

Dus je hebt de doelstellingen in september al bijgesteld? Ik neem aan dat het originele doel was om de Champions League te halen. Daarin heeft hij gefaald.

20 september 2021 om 06:55

Dus je neemt eerst zelf iets aan en gaat dan de gelijk de conclusie aan dat hij gefaald heeft? Ziehier het gebrek aan interesse in achtergrondzaken in Nederland.

20 september 2021 om 07:43

Was een voornaam doel niet om de CL kwalificatie door te komen dan? En heeft hij daarin dan niet gefaald?

20 september 2021 om 07:45

Je hebt als PSV redelijk goed geïnvesteerd, eigenlijk je team versterkt. Dan mag je 2e seizoen wel wat beter verwachten. In het voorbereidingsfase zijn ze goed van start gegaan maar nu gaat het minder.

Het niet halen van CL is voor PSV gewoon falend! Het is best een lange weg maar je moet het toch ooit wel doorheen komen? Of accepteer je ook mindere prestaties? Je mist weet ik niet hoeveel miljoenen om je selectie weer omhoog te kunnen tillen.

Als iemand begint over rust, lulkoek. Elke speler wilt naar premier league of een hoger competitie. Denk je dat daar een trainer zit aaahh rust maar uit je hebt hard gewerkt?

20 september 2021 om 09:15

Het niet halen van de CL is niet per definitie falend. Psv begroot namelijk op EL budget. Echter is het wel tekenend dat het net niet lukt. Wat betreft het wisselbeleid ben ik het met je eens. Hoe zwak iemand als Gakpo ook speelt hij kan altijd een flitsmoment hebben waardoor de wedstrijd wordt opengebroken. Zelfde geldt voor Götze en imo had Madueke ook eerder de kans moeten krijgen. Traditioneel is Feyenoord een lastig duel, maar de manier waarop Psv verliest was wel zwak en onwaardig voor een topclub met titelaspiraties.

20 september 2021 om 09:45

ik hoor telkens dat psv veel geinvesteerd heeft. Hier ben ik het totaal niet mee eens. Psv heeft voor ruim 60 miljoen verkocht en slechts 8 miljoen uitgegeven op de transfermarkt. Ze hadden wel wat meer mogen investeren om echt mee te doen. Een top rechtsback bijvoorbeeld.

20 september 2021 om 09:57

Ze hebben niet veel gehaald maar ik zal er niet raar van opkijken dat het salaris huis flink omhoog is gegaan met oa Pröpper en v Ginkel.

20 september 2021 om 11:27

@luuk, je hebt het over investeren en niet over kopen. Maar je zegt we hebben niet veel uitgegeven op de transfermarkt. Je hebt volgens mij behoorlijk wat spelers gekocht en of je meer betaald aan transfersommen of salarissen doet niets af aan hoeveel spelers lees kwaliteit je hebt toegevoegd. Nu heeft PSV echt wel behoorlijk geinvesteerd in hun spelersgroep en kwaliteit.

20 september 2021 om 15:20

Gomes: ik zeg "daarin heeft hij gefaald" waarbij het woordje "daarin" verwijst naar het behalen van de CL, uit de vorige zin. Op andere gebieden/doelstellingen slaagt hij wellicht. Zie hier het gebrek aan begrijpend lezen bij sommige mensen.

20 september 2021 om 15:50

Dat vind ik nou ook! Om die reden vind ik het ook zwak dat alle schuld op Schmidt geschoven wordt. De man wisselt dan als een dronkelap, maar het vorige week zo geprezen materiaal dat John de Jong al voor de komst van de Duitser naar psv haalde is niveau Groningen. Niet voor niets had Schmidt nog drie spelers erbij gewild; dat de komst van een behoorlijke rechtsback én een creatieve middenvelder niet gehonoreerd werden, liet zich gisteren voelen: Teze is gewoon een drama in die rol en als na Götze Thomas het alternatief is moet je je zorgen maken.

20 september 2021 om 15:55

Ja, en met daarin verwijs je naar een aanname die helemaal niet klopt! Dus ‘daarin’ kan ie helemaal niet gefaald hebben. Hoe kom jij erbij dat CL halen een doelstelling is, PSV begroot op EL. Begin niet over begrijpend lezen als je überhaupt niet begrijpt waar je over schrijft.

22 september 2021 om 07:43

Dank voor je 'volwassen' reactie. Je maakt mij niet wijs dat CL voetbal geen doelstelling was. Natuurlijk begroot je altijd lager. Dat heet afdekken van risico en gezond ondernemerschap.

Maar prima hoor. 0-4 thuis van Feyenoord verloren, niet in de CL maar de spelers zijn wel lekker fris. Topseizoen!

22 september 2021 om 07:45

Nog even opgezocht. De NOS schrijft het volgende na de uitschakeling. Doel = doelstelling?

"Iedereen is een beetje emotioneel, teleurgesteld vooral", vertelt Marco van Ginkel. "Het doel was de Champions League halen en dat is niet gelukt. Zuur."

Ik vind het vooral mooi hoe de meningen kunnen omslaan. Een maand geleden was het rooskleurig en was Schmidt de god bij de analisten. Nu enkele weken wat minder en hij moet opzouten. Die wissels zijn niet goed te praten en er zijn vervelende patronen te zien. Zahavi komt niet voor in het spel, van Ginkel is onzichtbaar en de eerste helft is goed maar de tweede helft weer slecht. Dat zien we nu al enkele wedstrijden. In de eerste helft drukt PSV vaak door en vangen ze elke tweede bal op, naarmate de wedstrijd vordert worden de ruimtes groter en zijn alle tweede ballen verloren. Is dat conditie of is dat de intentie, je kunt tenslotte niet 90 minuten hoog druk zetten. Verder vergeet PSV zich te belonen in de goede fases, er wordt dan ook erg weinig lef getoond met het schieten op goal. Deze zaken hoeven niet het einde te betekenen, maar het is vooral zaak dat iemand even door gaat dringen tot Schmidt. Ik ben erop tegen dat het bestuur zich met het voetbal gaat bemoeien, maar John de Jong en Toon Gerbrands mogen toch een keer wat meer druk op Schmidt zetten om ook voor andere oplossingen open te staan dan alleen de oplossing Schmidt.

20 september 2021 om 00:35

Tsja dezelfde Gerbrands die in interviews aan geeft dat ze een trainersgod als Schmidt haast op zijn knieën mogen bedanken dat ie bleef ondanks dat er interesse was van zo veel grote clubs? Denk niet dat dat snel gaat gebeuren. Ze hebben op de burelen van Eindhoven besloten dat deze man de meubels moest gaan redden en alle macht in zijn handen gelegd, dat kan ze nog wel eens lelijk gaan opbreken. Gelukkig kan ik in ieder geval zeggen dat ik een aantal weken geleden niet in die omgeslagen hossee stemming mee ging rondom Schmidt😛

20 september 2021 om 06:40

Ajoh, zo spraken ze ook over Van Bommel. Dat hoort erbij. Deze man heeft enkele vreemde ideeën over voetbal en als hij zo doorgaat is de voorsprong van Ajax alweer goed uitgelopen voor ze eens fit genoeg zijn volgens hem..

20 september 2021 om 07:42

Alle aandacht gaat nu uit naar fitheid en het wisselen. Maar wat volgens mij de conclusie is, is dat Schmidt tactisch heel slecht is. Hij kan maar 1 systeem spelen en hij heeft geen plan B (los van wisselen op fitheid).

Zover ik weet is hij de enige trainer die nooit tactisch wisselt. En voor een trainer op dit niveau kan dat gewoon niet.

En als PSV supporter ben ik wel een beetje jaloers op Feyenoord, Slot heeft het gewoon echt goed gedaan! De middenvelders laten lopen, Schmidt had het niet een door!!! Hij vond Propper vermoeid ?!? En haalt hem eraf zodat we nog minder loopvermogen op het veld hadden..

Heel pijnlijk

20 september 2021 om 09:15

Het grote verschil met een paar weken geleden is Sangaré. Dat is de speler die ervoor zorgt dat psv continue druk kan blijven zetten doordat hij ontzettend veel gaten dichtloopt en ballen veroverd.

Door de blessure van Sangaré is PSV kwetsbaarder in de omschakeling en moeten ze meer meters maken om een bal weer in bezit te krijgen. Dit breekt die jongens gewoon op.

Ze zouden eigenlijk iets meer behouden moeten spelen zonder Sangaré, aldus de mening van een anonieme schreeuwer langs de zijlijn

20 september 2021 om 12:02

Wat een onzin psv had feyenoord een uur lang met de rug tegen de muur. De goals vielen door slecht dekken van verdedigers. Sangare gaat dit niet veranderen. Voorin moeten ze gewoon tot meer kansen komen met zo'n overwicht. Wederom iets wat sangare niet gaat veranderen.

20 september 2021 om 13:05

Ik doel niet alleen op PSV - Feyenoord, al zag ik ook daar voldoende momenten op het middenveld waar Feyenoord de duels won en daardoor een snelle aanval op kon zetten. Dat gebeurt simpelweg niet/veel minder met een Sangaré op het middenveld, die gozer wint al zn duels.

Veel psv supporters krijgen met terugwerkende kracht na 1.5 jaar wel gelijk. Wat God wat zijn veel Nederlandse voetbal supporters blij dat zo'n top trainert, de trainer is van psv.

Afellay heeft gelijk. Van je 6 beste spelers zet je er 2 op de bank en 4 haal je voor t uur eraf. Dat kan je zelfs niet verkopen aan de grootste Schmidtfetisjist.

En begin aub niet over persoonlijke rancune vanuit Afellay. Afellay heeft het ook gewaagd om Schmidt wat betreft de situatie Ihataren grotendeels gelijk te geven. Als een Marokkaan een andere Marokkaan op tv afvalt, kan je als iemand die geen weet heeft van de cultuur denken: nou poeh poeh is dat nou zo goed? Maar het is zeker in zijn positie niet makkelijk om dat te doen en daar heeft Afellay mijn respect gewonnen en laten zien totaal onafhankelijk te zijn.

20 september 2021 om 00:46

Tja dit soort slechte momenten en rare keuzes heeft Ajax met ten Hag ook gehad. Geen enkele trainer is perfect wat dat betreft.

20 september 2021 om 01:01

Maar Ten Hag leverde al vrij snel bij Ajax

20 september 2021 om 01:04

Met als grote verschil dat Ten Hag zijn basis liet staan als hij die na (te) lang puzzelen gevonden had. Hij bood vastigheid aan een sterke basis, met hier en daar een verrassende variant. Schmidt lijkt gewoon geen basisteam te *willen* vinden.

20 september 2021 om 01:16

Volgens mij gelooft Schmidt meer in zijn systeem dan in individuele kwaliteit. Hij denkt dat zijn tactiek leidend is en dat als spelers fit zijn, het wel goed moet komen. Dat idee heb ik als ik ernaar kijk. En dat vind ik heel vreemd

20 september 2021 om 01:54

@Bobiku29 klopt. Vorig seizoen bleef hij ook halsstarrig vasthouden aan een 4-2-2-2 systeem wat voor geen meter werkte

20 september 2021 om 03:11

Bobiku: dat denk ik ook maar feit is dat hij spelers niet fit krijgt. Als je ze dan na een uur wisselt, zal dat ook nooit lukken

20 september 2021 om 05:47

Halsstarig is inderdaad het sleutelwoord. Ik geloof op zich echt dat hij visie heeft, maar hij heeft ook tunnelvisie. Hij blijft zijn beste spelers wisselen en blijft erbij zeggen dat dat beter is. Het is in de historie van het voetbal echter nog nooit gebleken. Ik geloof ook echt niet dat iemand als Gakpo achter hem staat. Wat ben ik dan blij met Slot zeg. Die heeft een eigen visie, maar past zich net wat aan aan PSV. Net dat beetje waardoor je de wedstrijd naar je toe kan trekken

20 september 2021 om 05:48

Spelers zijn bij PSV heus wel fit. Die hebben ook gewoon een medisch team, dus daar geloof ik niet zo in

20 september 2021 om 07:41

Ten Hag is slecht in wisselen en doet dit dan ook zo weinig mogelijk. Die wilt er een systeem in slijpen en houdt zoveel mogelijk vast aan dezelfde spelers. Dit jaar lijkt hij het sneller op de rit te hebben, maar hij werd ook ontzettend geholpen door schorsingen en blessures. Schmidt heeft een bepaald systeem met daarbij een bepaalde invulling in gedachte, maar denkt absoluut niet aan namen. Die leest metertjes af alle fifa en wisselt er lustig op los. De induviduele kant van het inslijpem van systemen en spelopvattingen heeft hij minder mee. Persoonlijk denk ik dat Schmidt een eer goede tactics is, maar een waardeloze veldtrainer. Zie arne slot die de spelprincipes van heel feyenoord aan het wijzigen is en dat in behoorlijk tempo erin geslepen krijgt.

20 september 2021 om 09:13

@Bobiku29 ik geloof ook best dat Schmidt kwaliteiten heeft maar bij PSV komen ze er nog maar sporadisch uit. Ik ben ook heel blij met Slot. Ik had wel verwacht dat hij het goed zou gaan doen maar niet al op zo een korte termijn. De perfecte trainer voor Feyenoord. Er is weer rust in de tent en het spelplezier is weer terug

20 september 2021 om 13:01

Alle trainers maken wel eens rare keuzes, maar op een gegeven moment wil je ook wel eens zien dat die rare keuzes het verschil maken en dat mis ik bij Schmidt wel een beetje.
Ten Hag doet ook wel eens rare dingen, en die gaan ook wel eens fout, maar hij komt ook vaak genoeg met een zet die positief uit pakt.

20 september 2021 om 22:41

Dit soort trainers bestaan er meer. Trainers die graag bewijzen aan de buitenwereld en aan hun spelersselectie dat zij zelf de sleutel zijn voor succes. Ze willen laten zien dat hun tactiek en wisselbeleid geniaal is. Guardiola is daar ook een voorbeeld van. Betekent dus niet dat een dergelijke trainer niet succesvol en geniaal kan zijn, Schmidt heeft dat eerder in zijn carrière al laten zien. Maar dit leidt wel tot irritatie en als het succes uitblijft staan ze vrij snel op straat.

20 september 2021 om 09:30

Volgens mij zijn beiden jongens gewoon Nederlands en hebben ze een Nederlands paspoort. Dus niks een Marokkaan, en een andere Marokkaan. Wel even bij de les blijven.

20 september 2021 om 18:01

Een Marokkaan heeft een dubbele nationaliteit, dus ook de Marokkaanse en een Marokkaans paspoort. Met andere woorden; beide jongens zijn wel degelijk (ook) Marokkaan... Wel even bij de les blijven...

20 september 2021 om 18:03

Ik vergeet de knipoog, want zo moet bovenstaande post opgevat worden. Zonder aan waarheid in te boeten ;-)

20 september 2021 om 23:31

@curtazimo - Ik snap wat je bedoelt, maar ik vind het wel redelijk gevaarlijk om dit zomaar te verkondigen. Inclusiviteit is al ver te zoeken in ons land, en dat komt mede omdat Nederlanders graag iedereen in hokjes en vakjes willen duwen. Die Duitser, die Surinamer, die Turk, die Marokkaan, die Chinees, die Antilliaan, etc. Kap er gewoon mee, als ze gewoon Nederlands zijn, noem ze gewoon een Nederlander, klaar.

Ik geef Afellay in deze 100% gelijk dit is niet doordraven maar gewoon keiharde feiten die Afellay op tafel gooit.

Vermeulen heeft wel gewoon gelijk in deze. Het moet dit seizoen inderdaad gebeuren voor Schmidt maar we kunnen nu na 1 nederlaag in de competitie niet plots doen alsof het allemaal slecht is. De competitiestart was goed en ook in de CL was het goed.

20 september 2021 om 00:33

Lierse, in de CL goed? Tegen de nrs 2 van Turkije en Denemarken moet je toch ook gewoon winnen? En tegen de nr 3 van Portugal, met rum een helft 10 man, mag je ook meer verwachten. Ok, kan je niet redden, maar de rest was niet meer dan normaal toch? Tegen Ajax was t met counter voetbal tegen een Ajax dat minder ver was, ook geflatteerde 0-4 na een rode kaart. Tja. Ik weet t niet zo.

20 september 2021 om 00:58

Galatasaray op een hoopje gespeeld, eenvoudig langs Midyland en dan twee ongelukkige wedstrijden tegen Benfica wat gewoon een sterk team is, vind ik helemaal niet slecht nee. Eruit tegen Benfica kan gewoon als PSV zijnde, dat is geen schande. Het is niet omdat je met 0-4 verliest van Feyenoord dat de hele start meteen kut is.

20 september 2021 om 01:03

Maar Gala was er helemaal niet klaar voor, hadden de selectie nog niet eens compleet. En weinig getraind. Was verder niet slecht, zoals je zelf nu ook zegt, maar goed (zoals je eerder zei) was het toch echt niet. Want naast twee verdiende, echter "normale", rondes ging PSV op het belangrijkste moment eraf. En zelfs tegen 10 man lukte het niet. Competitie start was natuurlijk goed. 12 uit 4. Niks mis mee. Samengevat nu was de start op de momenten dat het er om ging (vr CL, JC schaal en nu Feyenoord) imo niet al te best.

20 september 2021 om 01:06

Nummer 3 van Portugal uit het afgelopen seizoen he, dit seizoen is Benfica gewoon de nummer 1 die tot nu toe al hun wedstrijden gewonnen heeft. Die staan als ze vandaag winnen van de nummer 8 na 6 speelronden al 4 punten voor op Sporting. Daarnaast was die 0-4 tegen Ajax ook niet geflatteerd, als van Ginkel niet twee keer recht op Pasveer schoot was de score nog verder uitgevallen.

20 september 2021 om 01:14

Blijf het wel grappig vinden, mensen zetten Benfica weg als zomaar een ploegje uit Portugal. Mensen vergeten even dat Benfica de grootste club in Portugal is met de meeste titels achter hun naam. Echt geen schande wanneer je daar niet van kunt winnen. Ook verkeert Benfica echt in een bloedvorm op dit moment.

20 september 2021 om 01:27

Benfica speelde met 10 man

20 september 2021 om 01:51

Japie daar gaf Roger met zijn wissels het ook al op, wat PSV de CL groepsfase heeft gekost, heeft alleen maar gekke beslissingen gemaakt in het nadeel van PSV.

20 september 2021 om 01:55

Mee eens. En dan geven mensen Vertessen de schuld maar tegen 10 man van Benfica kan je met een betere tactiek echt wel wat meer kansen creëeren dan dat PSV in die wedstrijd heeft gedaan imo

20 september 2021 om 02:03

PSV is niet goed in kleine ruimte, kunne n alleen gevaarlijk worden op de omschakeling, er zit vanaf periode roger 0,0 voetbal in, ze doen maar wat er zit gene enkel idee in het spel... Onder Cocu ook al speelde hij wat mee rop d controle ontzettend veel voetbal op het middenveld zonder note bene een echte ballenafpakker, werd tenminste wel prijzen gepakt. \Als je nooit met de zelfde elf speelt en spelers geen wedstrijden uit laat spelen en telkens spelers rust geeft krijg je nooit vastigheden, iets wat Cocu wel deed je wist elke wedstrijd de vaste basiselftal.

20 september 2021 om 02:11

@aqua1 En dat is verschrikkelijk belangrijk in voetbal, een elftal bouwen met 11 vaste spelers, en daarachter evt wissels. Ten Hag wisselt zijn startopstelling echt bijna nooit, die jongens zijn allemaal lekker op elkaar ingespeeld, bij PSV mist dit onder Schmidt en ook van Bommel nu al te lang. Jammer.

20 september 2021 om 03:46

Tegen 10 man voetballen is vaak lastiger dan tegen 11...

20 september 2021 om 06:32

Is Japie niet gewoon stiekem voor Ajax, werkt ie voor VZ en krijgt ie per reactie betaald? Met Jan en alleman in discussie, click click.

Maar goed,Schmidt moet t over een andere boeg gooien dan gisteren. Geen Daf erin brengen voor een Mercedes.

20 september 2021 om 07:06

Joshua en Aguerooo, niemand zegt juist dat Benfica een makkie was en dat het maar een clubje uit Portugal is. Maar dat je er niet van wint met meer dan de helft tegen 10 man is niet goed. Kan gebeuren, maar is niet goed. Wel goed blijven lezen. En Joshua, tegen Ajax was hartstikke geflatteerd, echter zeker verdiend, maar als je gaat praten over "Als Van Ginkel..." ken ik er nog een paar: als Haller geen mm buitenspel had gestaan, als Tagliafico donker geel had gekregen, als Ajax iets verder was in de voorbereiding, als Antony eerder terug was...... Als als als.... Ajax liet het gewoon lopen op een gegeven moment, daarom 0-4. Nogmaals, hartstikke verdiende overwinning, maar gaf natuurlijk niet de verhoudingen weer. En tuurlijk vind je als PSV'er van wel, maar die prijs heeft je dan mooi zand in de ogen gestrooid, want PSV is voetballend echt nog lang niet zo goed. Counterend de beste, voetballend niet. En dat moet je ook kunnen.

20 september 2021 om 07:19

Vertressen is een blind renpaard, daar ga je de oorlog niet mee winnen. Schmidt maakt er gewoon een rommeltje van met z’n wissels

20 september 2021 om 07:45

@Joshusk, we gaan het zien. Dat bij PSV het behoorlijk meezat en bij Ajax behoorlijk tegen valt niet te ontkennen. Dat er een andere scherpte was bij beide ploegen ook niet. Dat PSV het vooral van counteren moet hebben inmiddels ook niet meer. Benfica liet ze de bal, krebfn het niet voor elkaar. Feyenoord laat ze de bal worden afgedroogd en creëren wederom nagenoeg niets.

20 september 2021 om 09:13

@lucas1913
Waarom begint niet elke trainer dan met 10 man?

20 september 2021 om 09:16

@Aqua1 ik vond Cocu ook goed presteren en vind dat er vaak veel te denigrerend over hem werd gedaan bij PSV. Het was destijds ook de eerste Nederlandse coach sinds jaren die wist te overwinteren in een CL poule en toen speelde PSV imo echt gewoon goed voetbal

20 september 2021 om 09:18

@Lucas1913 ik vind dat echt een fabeltje. Met een goede tactiek ben je met een man meer altijd in het voordeel. Dat zagen we nog met die Tjecheb op het afgelopen EK tegen Oranje

20 september 2021 om 09:46

Oh Joshuak_, ik heb even de Portugese Liga erbij gepakt en Benfica heeft 4 vd 5 wedstrijden gespeeld tegen 4 vd laatste 6 teams en 1 uit de top 10, namelijk de nr 6. En Porto en Sporting hebben elkaar al getroffen en beiden ook nog niet verloren. Dus ook nog eens scorebord journalistiek hier vanuit jouw kant. En nogmaals, je kan hem niet winnen he, zeker als NLse club tegen een Portugese, maar het was imo niet goed zoals Lierse zegt. Maar ik val in herhaling.

20 september 2021 om 11:41

@Formus Kijk even na tegen wie Sporting nog meer gelijk heeft gespeeld. Leuk dat je benoemd dat Benfica van 4 van de laatste 6 teams heeft gewonnen, hetzelfde kun je niet van Sporting zeggen, die speelde gelijk tegen een van de laatste teams. Maar achja, alles om Sporting beter dan Benfica te laten lijken.

20 september 2021 om 11:46

"Als Tagliafico donker geel had gekregen" is misschien wel het domste wat ik heb gehoord. Donkerrood. En niks als of geflatteerd, PSV won met 0-4 en dit had zeker uit kunnen lopen, dat dit geen verhouding is mag jij prima vinden, het voetbal van Ajax ligt PSV gewoon perfect, ongeacht hoe goed en geweldig jou Ajax wel niet is. Hetzelfde geldt voor Feyenoord tegen PSV.

20 september 2021 om 12:33

Schmidt kan er niets aan doen dat bijv. Zahavi de mooiste kansen om zeep helpt.

20 september 2021 om 12:43

Hoezo niet? Zahavi is op voorspraak van Schmidt gehaald

20 september 2021 om 00:37

Psv heeft niet eens in de Cl gespeeld. De voorronde Cl had juist een dramatische uit komst, tegen 10 man van Benfica eruit, kom nou. En ook mede door het wisselbeleid overigens. Ook toen kwam Schmidt met onbegrijpelijk wissels na 70 min, waarna er totaal geen druk meer gecreëerd werd op de defensie van Benfica.

20 september 2021 om 01:05

@InkeMontana misschien kan Schmidt beter zichzelf wisselen

20 september 2021 om 01:52

Japie het is klaar heeft alle kansen gehad, heeft gekregen wat hij wilde als hij het alsnog verprutst staat een regel op ontslag op staande voet.

20 september 2021 om 01:04

@Lierse1997 Goed in de voorrondes CL? Je hebt gewonnen van twee veredelde campingelftallen en bent eruit gegaan tegen 10 man van een Benfica wat niet in vorm is

20 september 2021 om 01:10

Benfica wat niet in vorm is? Onderhand 5/5 in de competitie, staan bovenaan met een doelsaldo van +13. Wat een onzin Japie, zijn beter in vorm dan Sporting wat al 2x gelijk heeft gespeeld (1 daarvan tegen Porto).

20 september 2021 om 01:17

Benfica wat niet in vorm was, tuurlijk Japie. Daarom is Benfica de enige ploeg die in Portugal op dit moment de maximale score uit hun wedstrijden behaald heeft, en voor de return tegen PSV ook al hun wedstrijden tot dat punt gewonnen had.

20 september 2021 om 01:23

Nou, tegen PSV vond ik ze iig niet best maar blijkbaar doen ze het in Portugal dan wel goed. Als ik dan zo een Ajax tegen regerend kampioen Sporting bezig zag ondanks dat die ook niet geweldig speelden was ik daar een stuk meer van onder de indruk dan PSV tegen die 10 man van Benfica

20 september 2021 om 01:26

Sporting vond ik niet best spelen ter verduidelijking. Ajax speelde geweldig

20 september 2021 om 02:03

PSV moest tegen 10 man spelen wie met z'n allen nog net niet in de goal stonden. Ajax speelde tegen een Sporting wie verdedigend echt dra-ma-tisch waren. Ook 2 heel verschillende wedstrijden natuurlijk, Ajax maakte ontzettend snel 2-0, dan staat zo'n Sporting met de rug tegen de muur, datzelfde had PSV natuurlijk ook kunnen doen, zie daar het klasseverschil tussen Ajax en PSV.

20 september 2021 om 09:22

@Aguerooo Sporting was misschien niet heel goed in die wedstrijd maar Ajax wist gewoon perfect te profiteren van de zwakke punten van Sporting. Benfica vond ik ook helemaal niet goed in die tweede wedstrijd maar PSV was gewoon vrij voorspelbaar te verdedigen voor die Portugezen. Ze hebben wel twee grote kansen gehad maar met een betere tactiek had je imo meer kunnen afdwingen

20 september 2021 om 12:30

@agueroo

Al vroeg in eerste helft met 10 man, PSV had Benfica kapot moeten spelen. Je zag al in 2e helft veel spelershappen naar adem.

hoog baltempo, veld breed houden en kapot spelen.

Schmidt heeft het zelf kapot gemaakt. Jongens die breed kunnen houden zoals Madueke (gewisseld) en Gakpo (naar drukke centrum verplaatst) verpest.
Jongens als draver Vertessen en Thomas in die alleen maar drukte opzochten ipv veld heel breed houden, zodat die Protguzen moeten volgen en ruimte te groot wordt.

Waarom zo moeilijk voor aantal psv fans dat orakel Schmidt gewoon fouten maakt.

20 september 2021 om 12:37

Als de 3-2 door Sporting wordt goedgekeurd, krijg je een andere wedstrijd

20 september 2021 om 16:46

@Die knapen

"als de 3-2 door Sporting wordt goedgekeurd, krijg je een andere wedstrijd"

Als AZ niet zoveel had gelijk gespeeld vorig seizoen, was PSV niet 2e geworden.

Afellay heeft gewoon een terecht punt! Kijk hoeveel spelers Schmidt krijgt. Maar lijkt wel alsof men in een wachtlift zit, zo van nja geef hem tijd, het komt wel. Keer op keer. Maar van Bommel mocht al snel zijn biezen pakken en kreeg nauwelijks echt sterke aankopen, tsja!

20 september 2021 om 01:57

Roger is zo heilig verklaart dat hij zelfs de macht over de club heeft, die heeft Gebrands en De Jong zijn broekzak en heb er een hard hoofd in dat hij wat ik wil direct ontslagen wordt... Roger ,mag zelfs van PSV Duitse kolonie van te maken, niks toevoegende Duitse kliek mag van mij ook weg...

20 september 2021 om 02:21

Er zijn slechts 2 Duitsers gehaald en één daarvan is jullie beste speler...Je overdrijft dus flink.

20 september 2021 om 09:26

Huurling Fein, Gotze en Max en van zijn oude club de niet Duitsers Red Bull Mwene en Ramalho. Toch wel spelers die Schmidt waarschijnlijk zelf heeft aangedragen. Waarvan Gotze en Ramalho goed presteren. Hoe makkelijk Max gisteren werd uitgespeeld door Pedersen bij die Feyenoord goal dat kan echt niet en dat is al zijn zoveelste verdedigende fout bij PSV

20 september 2021 om 11:53

Mwene heeft nooit eerder met Schmidt samengewerkt. Mwene heeft nog nooit voor Red Bull gespeeld.
Fein was gewoon een mislukking, gelukkig alleen gehuurd.
Vorig jaar haalde ze inderdaad vier Duitsers binnen + mvogo uit de "Red Bull familie". Die zijn zeer waarschijnlijk door hem aangedragen. Ja, wat maakt dat uit?
@aqua1
Slot heeft ook Til en Jahanbakhsh gehaald, eveneens oud spelers waarmee hij heeft samengewerkt. Dat doet bijna elke trainer wel. Een Duitse kolonie, ik ga stuk. Wolverhampton, dat is echt een goed voorbeeld van een club die door een coach helemaal was overgenomen zou je kunnen zeggen.

20 september 2021 om 12:44

Adrian Fein kreeg geen kansen van Schmidt. In het seizoen ervoor was hij de beste man bij HSV. Fein is niet minder dan Sangare, voetballend zelfs beter.
Maar dan moet je hem wel laten spelen.
Baumgartl speelt nu ook wekelijks in de basis bij Union Berlin. Die kon er ook niets van.

20 september 2021 om 06:07

Van Bommel heeft een jaar lang de tijd gehad om het om te keren nadat PSV slecht ging spelen onder hem. Dat was echt niet snel.

20 september 2021 om 08:35

Van Bommel heeft echt heel veel tijd gehad. Een andere trainer zou echt een paar maanden eerder ontslagen zijn

20 september 2021 om 09:29

Schmidt nu al meer dan een jaar. Vorig jaar 16 punten achterstand op Ajax en nu verliest hij weer een aantal hele belangrijke wedstrijden in korte tijd. Van Bommel werd ook bekritiseerd voor zijn matige prestaties waar er bij Schmidt allerlei excuses worden verzonnen om de verantwoordelijkheid van de matige prestaties vooral niet bij hem neer te leggen

20 september 2021 om 09:50

Ik was eind vorig seizoen ook wel klaar met Schmidt. Hij heeft vorig seizoen echt slecht gepresteerd en er zat geen stijgende lijn in. Hij had van mij toen best ontslagen mogen worden, maar goed, PSV deed dat niet. Dit seizoen begon hij natuurlijk erg goed. Nieuwe formatie, duidelijk beter voetbal en goede resultaten. Vervolgens een flinke tegenvaller tegen Benfica en nu deze wanprestatie tegen Feyenoord. Toch is dit niet genoeg om hem nu te ontslaan. Er zit duidelijk een stijgende lijn in het spel ten opzichte van vorig seizoen en dat had je bij van Bommel niet. Laten we hopen dat deze wedstrijd tegen Feyenoord een incident is, waarvoor Schmidt intern overigens flink voor op zijn flikker mag krijgen.

20 september 2021 om 09:59

Ik ben ook niet perse voor het ontslag van trainers maar Schmidt moet dit seizoen wel gaan leveren. Hij heeft heel PSV naar zijn hand mogen zetten en buiten Ajax heeft PSV nul concurrentie in de Eredivisie dus tot het eind van het seizoen meestrijden om de titel is toch wel het minst wat je mag verwachten

20 september 2021 om 10:16

Dan zijn we het met elkaar eens.

Affelay heeft 100% gelijk. Roep ook al wen jaar hetzelfde maar sommige mensen hebben een plaat voor hun kop. Met schmidt aan het roer gaat het hem niet worden. Tot hoever ga je het verkopen dat je spelers moe zijn? Haalt de spelers al na 60 minuten eruit. Zijn patronen zijn te doorzichtig geworden.

Afellay heeft gelijk. Lachwekkend wisselbeleid van Schmidt die zijn spelers maar niet fit krijgt. Dat Doan ook eerder invalt dan een Madueke kan toch niet. Prima dat die er even niet lekker in zit, maar deze wedstrijd smeekte om een speler als Madueke.

Zeer terecht dat publiek Schmidt uitjoelde bij de wissel van Gakpo. Dat was de beste aanvaller en had je nodig want de ruimtes werden juist kleiner. Geef die spelers dan straks tegen de Eagels rust.

Affelay heeft helemaal gelijk in deze en stelt terecht de vraag wat PSV nou helemaal opgeschoten is met Schmidt. De man is zo eigenwijs als dat ie groot is met zijn onnavolgbare wisselbeleid, krijgt zowat cart-blanche van lichtgewicht TD de Jong om zijn spelers aan te trekken en levert tot op heden vrij weinig. Ben ik trouwens de enige die die Vermeulen bloedirritant vind?

Het mag duidelijk zijn dat Schmidt vandaag keihard heeft gefaald. Ik begrijp ook helemaal niks van zijn keuzes. Hij leek het bij de start van het seizoen zo goed op de rit te hebben. Waarom ga je dan in godsnaam zo veel wisselen? En je sterkste spelers nog wel. Onnavolgbaar. Máár het is wel een beetje opportunistisch om hem op één heel slecht optreden gelijk af te rekenen. Persoonlijk vind ik hem helemaal niks en onsympathiek, maar tot vandaag was het dit seizoen wel gewoon goed wat PSV liet zien. We zullen moeten zien hoe ze hiervan herstellen. Maar Schmidt maakt het zichzelf in ieder geval niet makkelijker met de keuzes van vandaag. Als hij dat vaker doet em resultaten blijven uit, dan blijft hij niet lang trainer van PSV.

Beide hebben natuurlijk wel een punt, Schmidt heeft nu langer dan een jaar de tijd gehad + heeft de spelers kunnen krijgen wie hij graag wou, dan mag je wel een fitte selectie verwachten wat zonder problemen van clubs uit de Eredivisie wint (exclusief Ajax) maar aan de andere kant is dit ook wel weer Feyenoord, de welbekende angstgegner voor PSV. PSV had wat dat betreft echt een complete off-week, want tegen AZ en Real Sociedad was het ook al belabberd.

Na deze 3 wedstrijden gezien te hebben afgelopen week kan ik maar 1 naam roepen wat ik eigenlijk al te lang roep; Sangare. Die man word zo verschrikkelijk hard gemist bij PSV, dat is echt niet normaal. Ik hoop echt dat hij na Go Ahead weer fit is, want we hebben hem echt keihard nodig. Zonder Sangare mis je verdedigend, maar ook bij het druk zetten te veel mankracht, Boscagli, Propper, van Ginkel, geen van allen kan dit echt belopen. Boscagli is in mijn ogen ook echt door de mand gevallen hoor, ik vind hem positioneel en verdedigend zo matig, voetballend is het leuk maar daar is alles mee gezegd en achterin is hij zijn plekje ook al kwijt. Sangare, Gotze, Gakpo en Ramalho zijn 4 spelers wie echt absoluut niet geblesseerd kunnen raken bij dit PSV, dat zijn gewoon de key players wie zorgen dat het allemaal goed blijft draaien, zonder 1 van die namen loopt het al heel wat stroever.

Kortom; Voor mij was dit gewoon een echte complete off-week wat mede te maken had met het missen van Sangare maar ook de fitheid van de selectie zelf (zorgwekkend) en uiteraard ook het wisselbeleid van Schmidt. Ik krijg bij Schmidt soms een beetje gevoel dat hij zelf denkt dat spelers als Thomas, Bruma en Vertessen jongens zijn wie niet onder doen van een Gakpo, Madueke of Propper terwijl dat verschil toch echt wel heel groot is, dat weten we allemaal wel.

20 september 2021 om 07:04

Schmidt wilde anders nog twee, drie spelers bij mijn weten. Maar hij zit nog steeds met de gemankeerde rommel in zijn maag die De Jong heeft gehaald voor zijn tijd en buiten zijn advies. Thomas, Bruma, Guti, Doan. Om Afellays retorisch bedoelde vraag te beantwoorden: Schmidt zorgt voor betere spelers in Eindhoven, doorstroom en ontwikkeling van jonge spelers, duidelijkheid en balans in de selectie en bovenal het leukste voetbal van PSV in vijftien jaar. Dat hij dom wisselt gisteren en zich teveel laat leiden door zijn fitheidsobsessie staat buiten kijf, maar laten we niet doen of PSV sinds van Bommel stil is blijven staan. Wees dan een vent en richt je pijlen op De Jong, want door hem en de scouting zitten er nog teveel spelers die sportief gewoon veel te zwak zijn voor dit niveau.

20 september 2021 om 09:16

Wat ik dan niet begrijp, is dat hij "die rommel" (jouw woorden) gewoon inbrengt.
Wat doen Thomas, Bruma, Guti en Doan in zo'n duel?
Zeker toen Gakpo er vanaf ging en niet Bruma en ook nog eens niet Madueke werd ingebracht, ging ik een stuk geruster zitten.

20 september 2021 om 09:30

Spelers worden niet beter door ze constant te wisselen. Verder verwacht ik dat als spelers beter worden je dat ook terugziet in de resultaten maar ik vind dat nog niet heel overtuigend allemaal bij PSV

20 september 2021 om 12:35

@gomes1psv

"schmidt zorgt voor betere spelers in Eindhoven, doorstroom en ontwikkeling van jonge spelers'

Eerste ben ik eens. Er zijn betere spelers gekomen Ramalho vs baumgartel, Gotze vs Doan/thomas, Max vs geen linksback willen kopen, Sangara vs Rosario etc.

Maar welke doorstroom van jonge talenten dan? Kan eigenlijk alleen Teze en Vertessen noemen, die echt structureel bij selectie zitten.

Gakpo en Madueke hadden al debuut gemaakt en was allang bekend beiden grote talenten.

Mogelijk mis ik nog een speler?

20 september 2021 om 14:35

@mrkrillin Volgens mij had niemand buiten PSV nog van Madueke gehoord voordat hij vorig seizoen minuten mocht maken, dus die mag je best naast Teze en Vertessen noemen. Dat zijn op dit moment inderdaad de enigste 3. Op dit moment zijn het alleen Oppegard en Fofana wie echt duidelijk op de deur kloppen, Oppegard mag wat dat betreft wel wat meer kansen krijgen omdat de LB wie er nu staat, helemaal geen topper is. Fofana word natuurlijk lastig nu Vinicius is gehaald. Met Zahavi, Romero en Vinicius zal het voor Fofana lastig worden om dit seizoen maar ook volgend seizoen echt door te stromen. Voor de rest zijn er niet echt spelers wie op de deur kloppen op dit moment, dus Schmidt heeft wel echt het maximaal aantal spelers door laten stromen naar PSV 1.

20 september 2021 om 15:22

Misschien kan Oppegard zich laten neutraliseren tot Duitser

20 september 2021 om 16:55

@aguerooo

"volgens mij had niemand buiten PSV nog van Madueke gehoord voordat hij vorig seizoen minuten mocht maken'

Madueke stond bekend als een groot talent van Spurs waar heel veel grote clubs uit de PL achteraan zaten. Was veel media aandacht over.

Verder is hij seizoen 18/19 gekomen. Speelde seizoen 19/20 6 wedstrijden in de KKD en 4 Eredivisie.

Schmidt sinds 1/7/2020 indienst. Dus geen idee waarom jij denkt dat 'niemand Buiten eindhoveen' hem niet kent of heeft zien spelen...

Veel voetballiefhebbers - waaronder ik - riep al voor Schmid dat PSV goud in handen heeft.

"op dit moment zijn het alleen Oppegard en Fofana wie echt duidelijk op de deur kloppen"

Als deze 2 doorbreken, dan verdient hij lof ervoor uiteraard.

Schmidt heeft in mijn mening een probleem en dat was heel goed te zien bij "dit was het weekend". Het programma bij espn gaf aan dat er al in september spelers zijn die op hun tandvlees lopen. Max stond op het einde van de wedstrijd duidelijk naar lucht te happen. Gotze en van Ginkel zaten de laatste jaren meer op de tribune dan dat ze minuten maakten op het veld. De Duitse trainer weet dat en zal heel erg moeten oppassen op dit duo. Gotze werd vandaag in de rust gewisseld omdat hij al niet meer fit was.

PSV heeft een selectie die de dubbel in Nederland kan pakken, maar als men al in september moeite heeft met het speelschema dan voorspel ik misschien makkelijke tijden voor Ajax. Een van de dingen waar Ten Hag goed in is, is dat het team op de juiste momenten fit is. Dat was ook afgelopen seizoen. Ik ga zeer zeker niet mee met het opportunisme van de fans en de meeste analytici die na vanmiddag ook weer van alles roepen, maar als Schmidt z'n spelers niet fit kan houden dan heeft hij een probleem.

20 september 2021 om 09:26

Max die viel gewoon stil bij de 0-3 was dat volgens mij... Die kon gewoon niet meer...

Ik ben in iedere geval helemaal klaar met die Duitser, vreemd dat er nog geen bericht dat hij is ontslagen en mag hij de Duitse enclave meenemen voegen niets toe aan Psv... Grootse fout om zo een passant volle macht over de hele club te geven.

Ik vind Vermeulen wel een heel vervelende man aan het worden

Ik erger mij wekelijks dood aan hem

Een soort van gereformeerde trangender is hij aan het worden

Gaat overal tegenin zonder goede argumenten

Alleen maar om zijn stem te laten horen

Heel irritant

Ik ben ook zeer teleurgesteld in Schmidt. Eigenlijk de eerste keer bij zijn aanstelling dat ik m totaal niet volgen kan. We spelen niet tegen Heracles of Go Ahead. Maar tegen Feyenoord. Wel is duidelijk dat figuren als Ibi en Japie hun finest hour hebben. Ibi kan niet objectief over Schmidt zijn. Daar zit oudzeer. Verder hoop ik dat dit een harde les is. Dan maar minder hard trainen.

20 september 2021 om 09:35

Ik denk dat juist Ibi objectief is. Die komt niet constant met vergezochte excuustheorien om de matige prestaties van Schmidt te bagatalisseren. Als Schmidt toevallig Mark Van Bommel had geheten had hij er al lang uitgelegen

20 september 2021 om 12:37

@japie

Ibi gaf Schmidt gelijk over situatie met Ihattaren.

Maar wanneer hij terecht kritiek uit die veel niet-PSV fans ook zien, dan heet het opeens "oud zeer".

20 september 2021 om 14:39

"daar zit oudzeer." Leg dat even uit waar die vandaan komt? Volgens mij was Ibi juist degene wie Schmidt verdedigde tenopzichte van Ihattaren. Of roep je zomaar even wat?

Het is september en je bent al weer uitgeschakeld voor de CL en de eerste topwedstrijd in de eredivisie krijg je hard op de kloten in eigen huis. Meerdere wedstrijden al dubieuze wissels en je selectie is blijkbaar nu al vermoeid. Maar wel willen verlengen, ik juich het toe.

je hoort schmidt nooit over tactische wissels maar alleen wissels omdat bepaalde spelers niet Fresh zijn , ff serieus ......moeten nu inmiddels alle spelers niet gewoon 90 minuten kunnen spelen of ga je dan misschien niet eens aan je eigen trainingen twijfelen ?? hij niet denk ik, te eigenwijs persoon met te veel trots.

Ibrahim heeft toch volledig het gelijk aan zijn zijde? De tactische keuzes, het wisselbeleid, de persco's. Ze laten gewoon zien dat Schmidt niet de geschikte trainer voor PSV is. Hoe fris het eind juli oogde zo vervelend is het spel van PSV op dit moment om te zien. Na een minuut of 30 is het beste er al vanaf. Dan moet je als coach toch een plan B hebben. Hij verlangt van deze spelersgroep een speelwijze die niet past bij de kwaliteiten van de groep. Welk belang heeft Vermeulen om dan nog een lans te breken voor Schmidt?

Afellay zal altijd zuur blijven richting PSV, omdat Schmidt hem er terecht niet meer bij hoefde te hebben. Verder wordt er geroepen dat PSV zo enorm geïnvesteerd heeft dit seizoen, maar is dit echt zo? Drommel, Ramalho, Mwene, Propper, vGinkel en die gehuurde spits; noubgeen overweldigende kwaliteit en ook geen monsteruitgaves. Ajax is gewoon veel breder, verder en beter. Daarna komt PSV en dat wordt niet anders na een (gebruikelijke) misstap tegen Feyenoord.

20 september 2021 om 08:47

PSV heeft zeker niet zo'n goede selectie als Ajax, maar ze hebben prima geïnvesteerd in mijn ogen. Feit is dat Schmidt steeds minder draagkracht krijgt, waardoor hij zich nog meer zal moeten bewijzen. Weer een kansloos seizoen als 2e eindigen en uitgeschakeld worden in de EL, ik neem aan dat PSV dan op zoek gaat naar een andere trainer.

20 september 2021 om 09:38

Dat zijn leuke theorieën als je in de Premier League voetbalt waar je een top 5 hebt, maar er is buiten Ajax geen club die in de buurt komt van de kwaliteit van de selectie van PSV. Ook al is Ajax beter hoort PSV nog steeds met de vingers in de neus van de rest van de tegenstanders te winnen dus je hoort gewoon tot het eind mee te strijden om de titel zoals Cocu en Van Bommel (eerste seizoen) dat deden tegen een destijds financieel ook veel sterker Ajax

De beste stuurlui staan zoals gewoonlijk weer aan wal. Wat een stelletje roeptoeter zitten er toch altijd op dit forum.

20 september 2021 om 13:58

Daarom stel ik mezelf bij deze kandidaat als nieuwe coach van PSV

Het is gisteren volledig misgegaan maar tot nu toe was het hosanna. PSV voor,psv na. Mooi voetbal, goede spelers. Brede bank. Gisteren is het volledig misgegaan en het ligt opde loer nu. Gaan de resultaten niet goed, veel wisselen veel gemor, nu begint het voor PSV en Schmidt.

Affelay heeft gelijk. Maar Vermeulen ook. Dit seizoen is net begonnen dus geef hem de tijd met deze selectie. (Vermeulen) Maar ook al is het z’n tweede seizoen, vorig seizoen was het niks en dit jaar gaat ie door met z’n fratsen. (Affelay)

Dat Psv punten verspeeld tegen Feyenoord is eigenlijk niks nieuws. Opstaan en weer door zal het devies zijn op de herdgang. Je kunt het kapot analyseren maar Psv gaat lang meedoen dit jaar met deze selectie.

PSV heeft in potentie een team dat in de eredivisie met Ajax kan strijden, net zoals ze dat vorig jaar hadden. Echter weet Schmidt vakkundig chaos te creeren, wat er uiteindelijk voor zorgt dat er spelers gaan mokken. Je speelt een topper in de Eredivisie en zegt ineens tegen Mandueke 'ga maar lekker even banken jongen'. Wat is dat voor signaal? Gakbo speelt gewoon een prima niveau en moet er ineens vanaf, heel vroeg in de wedstrijd. Gotze, Proper en Zahavi mogen de kleedkamer na de rust zelfs niet uit.. Ik snap er weinig van en ik kan me niet voorstellen die spelers dit gewoon prima vinden. Het gaat in de koppies spelen want je bent gewoon nooit zeker van speeltijd, hoe goed je ook voetbalt. Als Ajaxfan vind ik het opzich niet zo'n ramp, want dit geeft ons een grotere kans op de titel. Als PSV fan zou ik hier helemaal gek van worden..

Afellay heeft zeker gelijk maar zal binnenkort wel moeten vertrekken bij dit waardeloze programma.
De chef sport zal geen tegenspraak dulden maar als de chef sport zelf aan de tafel wil zitten als analyticus zonder ooit als prof gevoetbald te hebben, ben je aardig de weg kwijt.

Arno Vermeulen heeft dit keer wel een punt.
Het is een momentopname en dat pakte nu verkeerd uit. Vorige week in Alkmaar deed Schmidt alles goed. We begrijpen het niet en daarom is het fout. Dat klopt.

Sws team Affalay. Arno praat weer eens onzin. Schmid heeft laten zien in zijn eerste jaar geen teaminzicht te hebben. Je kan wel een tactisch genie zijn en een geweldig tactisch fullgas voetbalplan hebben. Als je daar de spelers niet voor hebt en je weinig spelers hebt die je plan kunnen uitvoeren. En je grootste talent verprutst dan heb je er niets van begrepen. Dat je veel wisselt snap ik wel zeker als je fullgas voetbal speelt. Wat ik niet niet snap is dat je met spelers start zoals Gakpo, Zahavi en Propper die volgens hemzelf niet fit genoeg zijn om 90m te spelen. Wat ook niet uitlegbaar is, zijn vaak de spelers die hij inbrengt. Waarom bv geen van Ginkel er in? Maar wel een Thomas? Waarom fullgas voetbal spelen tegen een topper als je halve elftal vermoeid is? Schmidt zal best wel een redelijke trainer zijn. Maar hij maakt te vaak onbegrijpelijke keuzes om ooit een goede trainer te worden. Daarnaast is hij te koppig en laakt hij zelfinzicht en reflectie om dezelfde fouten te voorkomen.

21 september 2021 om 09:27

Nou dat vind ik dan weer overdreven , Slot heeft gewoon meer inzicht als Schmidt. En het had dan ook nooit 10 - 0 geworden.

Ik weet niet of Japie Krekel dit ook heeft meegekregen,maar hij roept al tijden dat Schmidt een dwaas is! Ik ben het volledig met hem eens! Psv is van nature een poulefase CL kandidaat met hoop op een opleving.Deze dwaas krijgt het voor elkaar om eerst met 16 punten achterstand te eindigen en daarnaast Nederlandse deelname aan de CL te devalueren tot een voorronde ticketje!!

Ik vraag mij af wat psv voor ogen heeft. Ik denk dat een aantal goede spelers expres naar psv zijn gekomen voor schmidt, maar anderzijds wat hij presteert met die spelers. Dan deed van Bommel het echt niet zo slecht bij psv gezien zijn selectie.

Afelay heeft echt wel gelijk ze hadden Schmidt er meteen na het eerste seizoen eruit moeten gooien maar het probleem is dan kapitaal verlies want dan had Götze ook weggegaan en dan had PSV echt op zijn gat gelegen . Ze hebben hem teveel macht gegeven. En dat werkt nu tegen PSV. Ze hadden altijd door moeten stromen naar de groeifase champignons league maar ik had bij de return wedstrijd al zoiets van ze zijn alweer vermoeid . En tegen PSV kunje wel zeggen die van Feyenoord hebben 2 dagen meer rust gehad maar daar had Ajax echt geen last van gehad hoor . Nee het ligt echt aan Schmidt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller103
R. SchmidtUnknown
C. GakpoAanvaller93
J. DrommelKeeper90
Y. VertessenAanvaller91
M. van GinkelMiddenvelder81
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

10 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 9 3 0 0
2020/2021 PSV 23 7 2 0
2019/2020 PSV 25 7 5 0
2018/2019 PSV 16 1 0 0
2017/2018 PSV 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Hans Kraay junior smult van PSV'er: 'Dat heb ik nog nooit gezien'

Hans Kraay jr. was donderdagavond onder de indruk van het spel van Cody Gakpo tegen AS Monaco, zo vertelde hij zondagmorgen in Goedemorgen Eredivisie. De aanvaller van PSV, die het duel...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren