Mauricio Pochettino komt met verklaring voor veelbesproken wissel Messi

Maandag, 20 september 2021 om 09:23Mart van Mourik • Laatste update: 09:31

Mauricio Pochettino heeft zondagavond een verklaring gegeven voor de keuze om Lionel Messi vroegtijdig naar de kant te halen. De Argentijnse oefenmeester had in het duel met Olympique Lyon (2-1) een basisplek ingeruimd voor zijn landgenoot, die vervolgens een kwartier voor het eindsignaal bij een 1-1 tussenstand werd vervangen door Achraf Hakimi. De wissel leidde tot woede bij de aanvaller, die weigerde zijn coach de hand te schudden en direct naar de bank ging.

Na afloop van het in extremis gewonnen duel verscheen Pochettino op de persconferentie, waar hij logischerwijs gevraagd werd naar zijn beweegredenen achter de wissel van Messi. Het was tenslotte de woede van Messi die achteraf het hoofdonderwerp van gesprek was, en niet de late zege in de topper. “We hebben de beslissing genomen om een mogelijke blessure in de toekomst te voorkomen”, zo steekt Pochettino van wal.

“Er komen zeer belangrijke wedstrijden aan en we moeten hem in bescherming nemen. Het zijn beslissingen die wij als team nemen. Iedereen weet dat we grote spelers in de selectie hebben, en we moeten nou eenmaal besluiten nemen. Soms is dat positief, en af en toe is het een minder aansprekende beslissing”, aldus Pochettino, die zijn spelers overigens bejubelde om hun veerkracht.

“Dit is een zeer positief resultaat voor ons en het team heeft karakter getoond. Maar er is nog voldoende ruimte voor verbetering. Het is echter lastig, want we willen extra werken tijdens de trainingen maar we spelen bijna om de drie dagen een wedstrijd. Onze prioriteit is dat de spelers voldoende herstellen, maar we moeten zeker nog verbeteren. Lyon is een goed team en ze hebben het uitstekend gedaan. Toch hadden wij in de tweede helft nog meer doelpunten moeten maken”, besluit de keuzeheer van PSG.

Lang zag het ernaar uit dat de topper tegen Olympique Lyon in een 1-1 gelijkspel zou eindigen, maar in de 93ste minuut brak Mauro Icardi op aangeven van Kylian Mbappé de ban. Met achttien punten uit zes competitieduels gaat PSG soeverein aan kop in de Ligue 1, terwijl de ploeg van trainer Peter Bosz de negende positie bezet. Voordat de Parijzenaren het op woensdag 29 september in de Champions League opnemen tegen Manchester City, volgen eerst de ontmoetingen met FC Metz (komende woensdag) en Montpellier (zaterdag).Gerelateerd

Meer sportnieuws

98 reacties (laatste reactie door jk-ajax)Als Messi niet gewisseld moet worden moet je hem laten staan Poch. Poch voelt zulken dingen niet goed aan.... Sowieso vin dik het een coach van niets. En als Paris CL wint heeft het niets met de coach te maken, want tactisch en spel technisch is Poch bedroevend.

20 september 2021 om 00:13

Nou nou nou, wat een onzin, als PSG de CL wint, mag je Pochettino ook gewoon credits geven. Laten we niet doen alsof die man helemaal niets doet

20 september 2021 om 00:35

maurootje

Ik geef Ac Milan nog meer kans om de CL te winnen dan Psg, nee even zonder gekheid er moet echt een hoop verbetert worden en de loting en het geluk moet aan de kant van Psg zijn. Daarnaast moeten ze als team enorme stappen zetten gedurende het seizoen om ook maar enigszins kans te maken op een halve finale plaats. Zelfs in de groep waar ze zitten gaat het nog erg lastig worden maar ik verwacht wel dat ze de groepsfase gaan overleven

20 september 2021 om 08:20

Tja de knock out fase duurt nog wel even en dan zouden ze een stuk beter ingespeeld moeten zijn. Verwacht dus wel dat het beter word maar de CL winnen gaan ze denk ik niet doen.

20 september 2021 om 00:15

We zijn vroeg in het seizoen, maar ik krijg steeds meer het gevoel dat dit een groot fiasco gaat worden voor PSG. Want per wedstrijd moet je er wel minimaal een wisselen in de voorhoede en misschien zelfs op de bank, want Icardi heeft er inmiddels ook al 4 in liggen dit jaar en die kun je ook niet eeuwig op de bank houden. PSG speelt op het moment namelijk zonder echte spits, maar met Icardi in de punt vond ik ze veel beter spelen.

20 september 2021 om 01:39

Icardi is een echte goalgetter, Messi en Neymar speelden prima met Suarez die een vergelijkbare speler is. Daar zou ik me niet erg zorgen over maken. Di Maria is 33 jaar oud, die gaat sowieso niet wekelijks 90 minuten volmaken dus dan hou je wel genoeg over om met die vier plus Mbappe te rouleren op vier aanvallende posities. Meer lullig voor Draxler die telkens uitstekend speelt maar (begrijpelijk) niet een basisplaats kan claimen, en voor Wijnaldum en Paredes die vanwege de terugkomst van Verratti en de in topvorm stekende Herrera waarschijnlijk eventjes niet meer in het verhaal gaan voorkomen.

20 september 2021 om 00:25

Omgekeerde wereld. Dus als Messi een ontzettend slechte wedstrijd speelt, mag hij even bepalen dat hij toch liever blijft staan. Gek dit soort dingen, maar blijkbaar gelden voor Messias andere regels.

20 september 2021 om 00:38

Heb je de wedstrijd gezien of roep je nu maar gewoon even dat Messi een ontzettende slechte wedstrijd heeft gespeeld?? Hij was met afstand de beste speler zeker de eerste helft. Maar blijkbaar geniet jij ervan om even populair proberen te doen. Ik kijk elke wedstrijd van Messi en ben altijd erg kritisch op zijn prestaties en veldspel maar vandaag speelde hij toch gewoon een prima eerste helft en was hij met afstand de beste speler op het veld aan Psg zijde. Snap dus ook je commentaar niet. Vond jij Neymar, Mbappe en Di Maria zoveel beter spelen dan Messi???

20 september 2021 om 00:47

Neymar was sowieso beter dan Messi. Hij creëerde zelfs een 100% kans voor Messi en was de beste aanvaller op her veld. Mbappe was slordig, maar uiteindelijk toch weer ontzettend belangrijk met een goeie assist. Dus ook zeker beter dan Messi. Di Maria was wel minder dan Messi.

20 september 2021 om 00:48

Tuurlijk gelden er andere regels voor hem lol,zelfde geldt voor cr7.Ze kunnen de we’d in een moment doen kantelen…

20 september 2021 om 00:31

Wacht dan eerst af wat ze in de cl doen en hoe qua tactiek. Dat kan je nog niet beoordelen. Tot nu toe idd vrij matig qua spelopvatting

20 september 2021 om 07:31

Messi moet gewoon zijn brutale snater houden en luisteren naar de coach, hoe vind je dat?

20 september 2021 om 10:01

Eindelijk iemand die het snapt. Maakt niet uit hoe groot je bent, de coach is degene die beslist.

20 september 2021 om 10:35

Juist! Wat is dit toch voor onzin dat een speler groter kan zijn dan het team/de club? Mensen kunnen praten wat ze willen, maar uiteindelijk pakt PSG wel gewoon de overwinning na die wissel. Of dat een direct gevolg is? Dat zullen we nooit weten. Maar het feit dat meneer er niet mee om kan gaan dat hij een keer naar de kant moet in zo'n sterrenselectie vind ik pijnlijk. Een beetje gefrustreerd zijn is prima, maar je coach geen hand geven is gewoon triest en kinderlijk.

20 september 2021 om 10:43

Ik verbaas me er echt over hoeveel mensen hier nog roepen dat hij dit aan Messi zelf moet overlaten. Wereld op zijn kop zeg, omdat je een goede voetballer bent wil dat niet zeggen dat jij maar de zaken gaat bepalen. Die irritatie vind ik erg onnodig.

20 september 2021 om 11:02

Gelul. Messi speelde een zaadpot en zette welgeteld 3x aan, verder liep hij er als een zoutzak bij. Als je dan eerder die dag Ronaldo ziet sleuren bij United is dat echt een wereld van verschil. Bij PSG looen veel sterren rond, dan mag je Messi heten, maar als je zo speelt zitten er gewoon 4 op de bank die het beter doen. Hij moet gewoon beter zijn en beslissend om te blijven staan.

20 september 2021 om 12:11

Right. Wat bedoel je met "als Messi niet gewisseld moet worden"? Staat dat ergens, dat dat niet moet? Er zijn diverse redenen om spelers wel of niet te wisselen, en geen enkele reden is absoluut, behalve als een speler zijn been breekt ofzo.

Ik vind het alleen al verstandig van Poch om Messi te wisselen om duidelijk te maken dat Messi dat niet zelf bepaalt. Dat was hij bij Barca misschien wel gewend, maar dat is niet gezond. De trainer is de baas, en dat moeten alle spelers weten. En het was ook niet zo alsof Messi zo geweldig speelde.

20 september 2021 om 12:23

Winnende coach heeft altijd gelijk.
Met een team met (te) veel sterren, zal je altijd impopulaire beslissingen moeten maken.

Bij Barca speelde Messi altijd, of hij nou goed of slecht speelde.
Tegen Lyon was het een opstelling om al je sterren tevreden te houden.
Dimaria hoort gewoon in de basis, maar heeft nu concurrentie van Messi.
De 4231 was een degelijke oplossing, maar vooral een oplossing om het sterrenaanval allemaal te laten spelen.

20 september 2021 om 13:13

Volgens mij heeft Poch bij de spurs laten zien een meer dan prima coach te zijn.
Al krijgt hij het nog niet helemaal aan de praat is Parijs. Maar met zoveel mannetjes in je team lijkt het mij ook ontzetten lastig.
Te veel kwaliteit zonder de goede mix kan ook tegen je werken.

Daarom zijn zulke sterren zo moeilijk te coachen als je geen type Zidane of Guardiola bent. Als Pochettino een van die 3 wisselt dan krijg je al zulke gebaren naar je toe. Tja respecteer het gewoon en geef een hand op zijn minst…

20 september 2021 om 01:13

Ligt ook een beetje aan de speler. Ronaldo werd gewisseld tegen young boys en hij samen met heel de wereld snapte het niet. Hij accepteert het en gaat zitten en wenst het team het beste. Je bent messi een idool en voorbeeld voor heeelll veel mensen dan moet je eigenlijk niet zo kinderachtig doen. Je kan er niet mee eens zijn, maar dan geef je dat na de wedstrijd aan.

20 september 2021 om 05:45

Messi is een geweldige speler maar qua imago wel van zijn voetstuk aan het vallen het laatste jaar. Eerst niet voor Barca willen spelen, dan sjokken over het veld en nu dit weer.

En nu geen grapjes over de hoogte van het voetstuk ;-)

20 september 2021 om 09:06

Wauw, hoe zwak kan je een argument 'onderbouwen'? Messi wou afgelopen zomer wel voor Barcelona blijven spelen maar het was financieel onmogelijk. De zomer ervoor wou hij Barcelona verlaten, net zoals CR7 deze zomer Juve wou verlaten. Als je daardoor 'van je voetstuk valt'...tja, dan vallen er veel spelers van.

Het sjokken over het veld doet hij al 5 jaar, dat is niets nieuws maar daar tegenover staat wel dat hij jaarlijks +/- 40 goals maakt en 20 assists geeft.

Hij moet echter niet op zo een manier reageren naar Poch toe. Poch is en blijft de trainer en zelfs Messi dient respect te tonen voor de manager. Maar het legt wel het grootste gevaar voor PSG bloot: Poch is geen bewezen winnaar (integendeel) en dwingt dus minder snel respect af van de absolute sterspelers. Ik moet het nog maar zien met PSG dit jaar...

20 september 2021 om 12:43

Hoe is die financiele onmogelijkheid onder andere eigenlijk tot stand gekomen? Heeft de constante soap van meer salaris anders wil ik weg bij Barca daar wellicht enige invloed op gehad? Jaren lang vragen om exorbitante bedragen anders voel je je niet gewaardeerd of wil je mogelijk niet verlengen en dan op het einde verdrietig zijn dat je niet meer betaalt kan worden. Messi/zaakwaarnemers hebben zijn positie binnen de club compleet misbruikt. Daar vind ik wat van.

20 september 2021 om 13:15

Misschien moeten ze dan maar Pep aanstellen daar in Parijs. Een club als PSG coachen past ook wel in Pep zijn straatje denk ik zo.

On: Messi moet zich niet zo kinderachtig gedragen en accepteren wat de trainer beslist. Anders moet Messi maar stoppen en coach worden, misschien is dat een oplossing.

Dit heb ik echt nog nooit gehoord van Messi in bescherming nemen tegen zijn wil in. 1 van de beste spelers aller tijden kan heus wel voor zichzelf zeggen of hij verder wilt en kan spelen of niet. Zoveel ervaring heeft hij.

20 september 2021 om 00:26

Ok maar moet hij dan alleen alles spelen? Een trainer is er om beslissingen te nemen. En iedere speler moet er is af tegen zijn zin. Kdb en andere zijn ook niet altijd even blij als ze eraf moeten. Maar schudden wel gewoon de hand. Dat noemt respect.

20 september 2021 om 00:41

jij zou als coach je beste speler niet even vragen of die verder kan?? of van ten voren aangeven dat de kans dat hij gewisseld wordt na dik een uur spelen aanwezig zal zijn?? Daarnaast is Lyon ook een van de betere ploegen in Frankrijk. Ik snap de wissel echt totaal niet. 1-1 stand en dan haal je hem eraf. gewoon onzinnig en Psg mocht van geluk spreken dat Lyon in hun omschakeling net niet de juiste pass wisten te vinden anders kon het nog heel anders zijn gelopen.

20 september 2021 om 00:47

Messi is echt wel van een andere categorie. En bijvoorbeeld kdb is heel vaak geblesseerd. Messi bijna nooit. Het is juist andersom respectloos dat hij de mening niet respecteert van 1 van de grootste aller tijden dat hij kan blijven spelen. Werkelijk de eerste trainer ooit die dit bij Messi doet. Ja misschien Rijkaard toen Messi 17 was. Maar in zijn volwassen tijd niet. Als Poch nog meer van dit soort trucjes doet zit hij er niet lang. Denk dat die Qatar eigenaren eerder willen dat Messi tevreden is dan Poch.

20 september 2021 om 08:03

Totale onzin. De coach is de baas
Niet Messi. En als de coach hem wil wisselen dan doet hij dat, ongeacht Messi begint te pruilen of dat de fanboys denken dat Messi de baas is. Sowieso moet hij zich eerst maar eens bewijzen bij psg voordat hij zich zo gedraagt. Uiteindelijk krijgt Poch gelijk, hij wint de wedstrijd

20 september 2021 om 10:20

@jaapie_stam, oh ik haat dit soort onderdanig gedrag.
Je kijkt gewoon per wedstrijd en daar beoordeel je op.

Vraag me af mensen zo zijn, jij kan dat wel beantwoorden Jaapie.
Waarom zou je iemand niet gewoon beoordelen op doe die speelt en niet op iemand zijn status?

20 september 2021 om 10:54

Qua status zijn Messi en KDB natuurlijk niet te vergelijken. Messi staat op eenzame hoogte. Een levende legende als je het feitelijk bekijkt.

20 september 2021 om 12:11

@frdam Messi verdiend bakken meer geld dan zijn "baas". Dat is al een andere verhouding. Het is een illusie om te denken dat de trainer dan de volledige macht heeft. Daarbij was dit geen wissel dat hij slecht speelde maar om hem "in bescherming te nemen" tegen zijn wil in. Hij respecteert Messi zijn mening dus niet. De trainer is ook gewoon een werknemer net als Messi en zeker niet de baas. Dat is de Qatar eigenaar.

20 september 2021 om 12:14

Dat hij een van de beste spelers ooit is zegt helemaal niets over de vraag of hij zelf kan bepalen of hij eruit moet. Los van de fitheid (die spelers vaak ook anders inschatten dan de professionele medische staf) is er ook het voetbalinhoudelijke. En daar gaat de trainer over. Beide punten kun je niet zomaar aan de speler overlaten. Ook niet bij Messi.

‘ wij hebben beslist ‘ ja hoor.. niet eens de ballen om te zeggen dat het zijn beslissing was. Pochettino moet dit soort spellen niet te lang spelen, Zidane is vrij en dat weet heel de wereld. Geen goed begin van Messi bij PSG. De druk is wel enorm daar, elke misstap, detail zal met een vergrootglas bekeken worden.

20 september 2021 om 00:37

Zie Zidane toch echt nooit naar PSG gaan. Geboren in Marseille weer ik niet of ie dat zal doen. Maar is een gevoel hoor.

20 september 2021 om 00:46

Zou wel genius zijn van PSG. Beste kans op verlengen van Mbappe. Ik denk dat Zizou gewoon even afwacht tot Juve of Frankrijk vrij komen

20 september 2021 om 02:20

Zidane bij Frankrijk zou wel gruwelijk zijn, die worden dan spontaan onverslaanbaar als land haha. Het is dat Deschamps daar nu nog bondscoach is, anders had Frankrijk al jaren gedomineerd op toernooien.

Messi in bescherming nemen? Die kerel is vrijwel nooit geblesseerd.

Een coach die het ontbeert aan people management. Zijn debuut werd al uitgesteld en nu in zijn eerste thuis wedstrijd voor het publiek wordt die naar de kant gehaald. Ik heb er geen goed woord voor over, maar goed wat wil je met zo'n matige coach. Dit kon die echt niet maken.

Beetje damage control van Pochettino. Maar die Messi is lijkt helaas nu al een probleem bij PSG. Met Mbappe-Neymar liep het vorig jaar prima. Deze geknutselde FIFA aanval waarin iedereen in dezelfde ruimte loopt, werkt (nog) niet. Alles moet om Messi draaien als je het beste of überhaupt iets uit hem wilt halen.

20 september 2021 om 00:39

Vorig jaar liep het toch ook niet prima?

20 september 2021 om 00:43

Vorig jaar niet eens kampioen geworden. Wel CL finale natuurlijk. Laten we gewoon afwachten. Tot nu toe idd heel matig

20 september 2021 om 00:54

Vorig jaar halve finale.

20 september 2021 om 00:45

Het ging zo geweldig vorig seizoen dat ze weer werden uitgeschakeld in de CL en geen kampioen wisten te worden in de Ligue1 kom op man je roept maar weer wat. Je doet alsof Messi niks toevoegt hij heeft letterlijk 90 minuten gespeeld in de competitie 20 minuutjes invallen en nu gewisseld worden na 70 minuten (iets meer) onbegrijpelijk dat je zoiets roept.

20 september 2021 om 01:01

In de CL reikten ze tot de halve finale. Uitgeschakeld door City (nou wat een wanprestatie zeg). In de competitie kwamen ze letterlijk een punt tekort voor het kampioenschap wat ze verloren aan Lille. Een team dat het won met overwinningen die van het geluk aan elkaar hingen. Zelfs Bayern, Ajax, City etc hebben weleens zo'n kampioenschap verloren.

Dat je het niet kan hebben dat ik Messi een zinloze aankoop vind is jouw probleem. Maar dan hoef je mij nog niet van "zomaar wat roepen" te betichten, terwijl je zelf makkelijke praatjes hebt op basis van een ranglijst en dergelijke.

20 september 2021 om 01:41

De Ligue 1 hadden ze natuurlijk gewoon moeten winnen en het niet op een puntje moeten laten aankomen, maar laten we wel zijn, na al die landstitels is de focus er ook niet helemaal meer.

20 september 2021 om 08:48

CIC13…..Het feit dat zo’n ploeg 1 punt te kort komt voor het kampioenschap in zo’n bagger competitie zegt al genoeg wat voor prestatie dat is….

20 september 2021 om 10:57

@CIC13, PSG heeft verdomme een selectie bijna 3x (!!) zo duur als Lille, onder Lille eindigen met minder punten is dus een absolute blamage. Ronduit een vernedering. Dus ja, vorig seizoen was vrij waardeloos in veel opzichten.

Hahahaha absolute onzin. Messi speelt al 12 jaar nagenoeg elke wedstrijd 90 minuten en is zelden geblesseerd. Hij is er net een meester in te temporiseren en daarnaast bij balverlies gewoon extreem lui (wat ook verstandig kan zijn voor een speler van zijn kwaliteiten en leeftijd). Nee dit is gewoon Poch die de grote Messi niet verder tegen de zere schenen wil schoppen en het meest ideale scenario voor Messi uitspuugt.

20 september 2021 om 07:57

Maar ik mis dan in de reactie van Poch nog wel een stukje reflectie. Nu de puntjes weer binnen zijn, durft hij dan ook aan te geven dat hij het achteraf wellicht toch anders had willen doen? Op zichzelf was het namelijk ook een vreemde wissel. Het bracht wat verschuivingen in het veld en in de formatie wijzigde zich niets. Dit leek meer wisselen om het wisselen.

20 september 2021 om 08:05

Want Messi speelde geweldig? Ik mis reflectie bij Messi en bij de fans. Zonder Messi werden de punten binnen gesleept

20 september 2021 om 08:09

Nee, Messi was geen uitblinker. Dat schrijf ik ook nergens. Hij speelde vrij onopvallend. Maar de wissel bracht geen nieuw elan in het spel van PSG. Die winnende treffer had net zo goed kunnen vallen met Messi op het veld.

Sja, als je groter bent dan de club, wie is Pochetino dan?

Het is maar goed dat Messi niet bij PSV speelt, dan kon hij in de pauze al in de kleedkamer achter blijven.
Updt. Ik heb de beelden nog eens goed bekeken, volgens mij houdt Messi zijn linker had wel plat omhoog, voor het ontvangen van een handjeklap. Maar... met diezelfde hand zit hij wel eerst aan zijn neus! Dat is pas schandalig, hij wil er gewoon voor zorgen dat zijn coach corona kan oplopen en anders is het gewoon goor :D

En het gelazer is begonnen met al die sterren ⚽⚽

Woede? Weigerde z’n coach een hand te geven? Hij deed z’n hand nog omhoog en keek hem gewoon verbaasd aan. Lekker overdreven weer

Uiteindelijk wint PSG wel gewoon en daar gaat het om. De winnende trainer heeft altijd gelijk toch?

Overigens is het wel heel smeuïg dat Messi nu samen in een team zit met een speler die dankzij hem geen serieuze kans kreeg bij het Argentijnse elftal. Ben benieuwd hoe dat dan gaat als je elkaar elke dag tegenkomt.

Wat hebben die coaches tegenwoordig toch met het beschermen van spelers voor de toekomst? Doen ze dan ook niet meer mee op de toekomstige trainingen want ja ook dan in je blessures oplopen. Met Messi weet je ook hoe vaak hij geblesseerd is geweest (bijna nooit) dus echt een onzin eerste klas. Maar goed het zal wel iets van deze generatie trainers zijn in Eindhoven loopt er ook zo iemand rond die een handje hier van hebt.

20 september 2021 om 10:24

Precies, en Messi is één van de weinige, zo niet de enige Zuid Amerikaan die niet loopt de janken als hij een keer onderuit gehaald wordt. En hij wordt af en toe flink geraakt. Zo ook onlangs tijdens de laatste interland periode waar die wel z'n scheenbeen op 2 plekken had kunnen breken. Maar hij staat gewoon weer op en speelt vrolijk verder.

Ik heb 35 spelers..ja dus daar kiest de TD voor met het bestuur. Het is de taak van de trainer/coach de beste op te stellen zonder knievallen te willen doen. Hij is gehaald voor mooier voetbal en resultaten en niet om iedereen in de selectie tevreden te houden.

Wat ik ook vreemd vind, waarom zit Hakimi 75 min op de bank en wissel hem voor Messi IPV een van de spelers op de rechter flank? Denk ook niet dat de verdediging het fijn vind dat er telkens een andere keeper achter hun staat. Moet je toch elke keer wennen. Ik weet niet wat voor taal ze spreken in het veld, maar de ene keer een Italiaan en de andere keer een een Costa Ricaan in het doel. Het is sowieso een grote mix aan talen. Messi die geen Frans of Engels spreekt. Paar Duitsers die daar rondlopen, volgens mij maar 2 Fransen en een Argentijnse coach. Denk dat ze daar Spaans en Engels spreken. Dus kortom, denk dat het ook vooral ontbreekt aan duidelijke coaching onderling in het veld. Welke taal spreekt je tegen wie?

Vind het juist goed van deze trainer, gewoon laten zien wie de baas is en voor geen enkel speler bang zijn, petje af!

Tja, als er juist iemand is die echt uit het niets een doelpunt kan maken is het Lionel wel. Je ziet wel weer dat trainer Pochettino (nog) totaal niet aanvoelt hoe hij een absolute en bewezen wereldster als Lionel moet begeleiden. Zijn argument over het 'sparen' van zijn superster is wat mij betreft niet overtuigend genoeg.

Het haantjes gedrag is begonnen...teveel spelers met een groot ego...

Matige coach. Deed het leuk bij spurs meer niet.

Misschien een handvol mensen dat daadwerkelijk kritiek heeft op het feit dat Messi zo respectloos de hand van Pochetino weigerde. De rest hier op VZ heeft over het feit dat Messi gewisseld werd en dat mag ome Pochetino niet doen..

Wat een volk hier op VZ godallemachtig.

Dus een coach wint de wedstrijd met een gouden wissel en krijgt shit omdat hij Messi wisselt? Dus de coach heeft feitelijk gelijk, maar krijgt nu shit omdat het Messi was die hij wisselde? Messi loopt als een mokkend mannetje van 16 het veld af en de coach zit hier fout?

Want een subjectief geleuter toch allemaal weer....

Al die pro-Messi reacties hier. Arrogante, omhooggevallen mennekes zijn het allemaal. Messi speelde gewoon niet goed en wordt n keer gewisseld! Wandelde teveel, overigens wel meer spelers. Als er 3 of 4 in de omschakeling wandelen ga je geen resultaten halen.

Veel mensen zien PSG als de potentiële CL winnaar mede door het aantrekken van een aantal grote namen. Logisch zou je zeggen, toch?
Heel wat haantjes in je team zoals Neymar, Messi, Ramos, Mbappe, di Maria ect.
Al die grote namen zegt helemaal NIKS.
De jongens onderling moeten goed overweg kunnen met elkaar. De band tussen trainer en spelers moet goed zijn. Vooralsnog ziet dit er niet zo uit is gebleken de afgelopen 2 wedstrijden. Ook aan de resultaten van de wedstrijden daarvoor is dat wel te merken.
Messi was de baas bij Barcelona. Hij vertrok, koos voor het geld en staat nu in het schaduw van Neymar en Mbappe. Neymar neemt hier alle strafschoppen en vrije trappen. Messi zal zich moeten laten gelden en bewijzen tussen al die haantjes.

Het is eigenlijk vrij simpel. Net als op je eigen werk met te veel betweters en opstandige gaat het niks worden en zo werkt dit ook.

Real Madrid heeft de CL 4x in 5 jaar tijd gewonnen. Buitengewoon wereldprestatie wat geen enkele club meer zal verbreken. Maar dat alles heeft te maken met een schoon en helder elftal waar niet alleen maar haantjes en koningen zitten. Maar spelers die er voor elkaar zijn en de band zuiver en eerlijk is.

Ronaldo doet het daar in tegen wel beter dan Messi bij zijn nieuwe club. Messi heeft het alleen bij Barca laten zien. Ronaldo kan het overal wel is gebleken.

Poch krijgt het moeilijk bij psg, hij begint nu al te blunderen met het opstellen van bepaalde spelers, er liepen 8 spelers rond die het niveau van Hakimi niet halen, hoe kan je zo'n speler op de bank laten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.RC Lens218
3.OGC Nice2013
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller115
L. MessiAanvaller40
A. LetellierKeeper00
K. NavasKeeper70
Sergio RicoKeeper00
MarquinhosVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

3773 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 4 0 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren