Analisten Rondo eensgezind over ‘onzin’ Schmidt: ‘Dat maak je mij niet wijs'

Zondag, 19 september 2021 om 20:49Mart van Mourik • Laatste update: 20:52

De Nederlandse analisten hebben zondagavond een hard oordeel geveld over het wisselbeleid van Roger Schmidt. De trainer van PSV tegen Feyenoord (0-4) onbegrip bij de eigen aanhang, door onder meer aanvoerder Cody Gakpo na een uur te wisselen bij een 0-1 achterstand en Noni Madueke geen basisplek te geven. Marco van Basten zet tijdens Rondo op Ziggo Sport zijn vraagtekens bij de keuzes van Schmidt, terwijl Kenneth Perez de keuzeheer eerder al fors bekritiseerde op ESPN.

“Ik vind nog steeds dat je je beste spelers gewoon negentig minuten moet laten spelen”, vertelt Ronald de Boer wanneer hij tijdens Rondo gevraagd wordt naar de reden achter de verliespartij van PSV tegen de Rotterdammers. “Tuurlijk kan je een keer wisselen, maar Schmidt doet het echt continu. Je krijgt echt het gevoel dat ze daar maar zestig minuten kunnen spelen. Je zet je beste spelers als eerste op de lijst, dus die wil je ook zo lang mogelijk in het elftal houden. Dus als je een ander inbrengt, wordt het team gewoon minder.”

Youri Mulder, tevens te gast in de talkshow, geeft aan dat het niet voor het eerst is dat een spelersgroep van Schmidt ‘vermoeid’ is. In zijn periode als trainer van Bayer Leverkusen, tussen juli 2014 en maart 2017, was de fitheid van de betreffende selectie ook al een punt van aandacht, weet Mulder. “Ik hoorde ook wel eens uit Duitsland dat spelers van Bayer Leverkusen ook altijd vermoeid waren. Misschien zijn de trainingen wel niet goed, dus dan moet je gaan wisselen. Het is toch raar dat die spelers aan het begin van het seizoen niet twee keer in de week negentig minuten kunnen spelen?”

“Neem nou eens Feyenoord”, haakt Van Basten in. “Jarenlang is daar veel te doen geweest om de fitheid. Maar nu komt er een nieuwe trainer, die er overigens echt de beuk in heeft, en plotseling overtreffen zij PSV met name op fysiek gebied. Het is echt onzin. Aan het begin hebben we wedstrijden gezien in de voorronde van de Champions League, en toen was het echt goed. Nu zijn ze ineens moe. Dat kun je mij echt niet wijsmaken”, zo geeft de analyticus te kennen.

Kor na afloop van de ontmoeting met Feyenoord haalde ook Perez al hard uit naar de trainer van de Eindhovenaren. "Ik neem aan dat Schmidt nu wel stopt met die onzin, met dat wisselen. Schmidt kiest er geregeld voor om basisklanten vroeg in de tweede helft naar de kant te halen. Hij hoopt ze daarmee fit te houden, maar Perez ziet dat het gewenste effect uitblijft. "Hij mag wisselen zoals hij wil, maar normaal wissel je omdat je spelers fit wilt houden voor heel veel wedstrijden. Ik heb zó’n vermoeid PSV gezien vandaag, dat is heel bijzonder."

Aan het begin van de tweede helft greep Schmidt al in met een drievoudige wissel, iets wat zelden is vertoond in de pauze van een wedstrijd. Hij koos ervoor om Mario Götze, Davy Pröpper en Eran Zahavi te vervangen door Ryan Thomas, Ritsu Doan en Yorbe Vertessen. Daarna volgden wissels voor Gakpo en achttien minuten voor tijd werd Bruma vervangen door Madueke, die dus verrassenderwijs op de bank begon. De analist noemde het wisselbeleid van Schmidt 'de grootste onzin'.Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door mrkrillin)
19 september 2021 om 22:16

Deze wissels slaan nergens op je speelt een topper, welke in de Eredivisie zeer zwaar zal wegen in de eindstand, en gaat je sterspelers rust geven terwijl je aankomende week niet doordeweeks speelt.

19 september 2021 om 23:54

PSV speelt toch gewoon donderdag Vlerksen?!

Heb dit nog nooit een coach zien doen. Zo dwangmatig wisselen en je opstelling veranderen.

19 september 2021 om 21:45

Het is inmiddels niet verwonderlijk meer bij Schmidt toch? Maakt zijn beste spelers zo onzeker als het maar kan. Daarnaast zijn op zijn voorspraak matige spelers gekomen.

19 september 2021 om 21:51

Dat laatste ben ik het niet mee eens. Max was aan het begin een erg goede back. Götze is een goede aanwinst voor PSV, Zahavi ook een prima spits. Mis ik nog mensen?

19 september 2021 om 21:53

Gotze is een geweldenaar. De rest is rotzooi

19 september 2021 om 22:19

Eens over Max en Gotze, Max begon vorig jaar als een beest. Zahavi ben ik wat minder enthousiast over.

19 september 2021 om 22:19

Wie is rotzooi dan concreet (en voorgedragen door Schmidt)?

20 september 2021 om 08:15

Mvogo, Mwene, Ramalho, Sangare, Zahavi. En Vertessen krijgt veel te veel minuten van hem.

20 september 2021 om 10:45

@justin

Misschien zoals Youri zegt: "misschien zijn de trainingen wel niet goed, dus dan moet je gaan wisselen. Het is toch raar dat die spelers aan het begin van het seizoen niet twee keer in de week negentig minuten kunnen spelen?”"

Het kan toch niet dat bijv jonkies als Madueke niet volledige wedstrijden kan spelen. Jongen is nog tiener, fysiek sterk en zou makkelijk 90 min moeten kunnen spelen.

Volgens Schmidt zou geen een van deze spelers meekunnen in de PL als je half september al vermoeid bent.

Snap dat het veel gaat over de wissels van Schmidt, maar daarmee doe je wel de prestatie van Feyenoord tekort. Tactisch stond het gewoon goed en heeft Feyenoord gewoon niks weggeven. Ipv alles op Schmidt af te schuiven, mogen er ook gewoon credits naar Feyenoord en Slot.

19 september 2021 om 21:04

Helemaal mee eens. Het tactische plan van Slot werkte goed. De uitvoering aan de bal was zeker de eerste helft slordig, maar het plan om PSV veel vuile meters te laten lopen lukte wel. Verdedigend was de organisatie ook heel erg goed en ze zijn geen één keer in de problemen gekomen. Verder vond ik ook de manier van tijdrekken/frustreren van PSV goed, beetje Getafe-achtig. Dit was voor Feyenoord toch een belangrijke uitwedstrijd en dan moet je alles doen om de winst over de streep te trekken. Dit was bijna On-Nederlands, maar wel goed uitgevoerd. Later ook met die gerichte wissels waar een idee achter zat en wissels die dus wel het verschil maakte, niet het wisselen om het wisselen. Kortom, heel erg goed gedaan door Feyenoord en Slot! Terechte overwinning die inderdaad meer complimenten en aandacht verdient.

19 september 2021 om 21:11

@de toekomst; even een serieuze vraag; waarom herpost je bovenstaande post? Ik zag hem in een ander topic woord voor woord ook al voorbijkomen. Ben nieuwsgierig

19 september 2021 om 21:15

Kan haast niet woord voor woord zijn, want heb het helemaal opnieuw getikt, maar zal dezelfde strekking hebben gehad. En omdat ik nu/vandaag tijd over heb en dan graag hier discussies aanga

19 september 2021 om 21:23

Toekomst, ik ben het volledig met je eens. Jammer van je provocaties in een eerder topic vandaag, maar verder wel een zinnige samenvatting van de match. Geen speld tussen te krijgen. Feyenoord op elk gebied beter vandaag.

19 september 2021 om 21:32

Beetje onderling jennen hoort er ook soms bij. Zullen nog zat momenten zijn dat jij of anderen mij weer terug kunnen jennen

19 september 2021 om 21:57

Dat is ook weer zo. Al vrees ik dat er dit jaar weinig te jennen valt voor mij😉

19 september 2021 om 23:59

Ook wel wat gelukkig, valt allemaal goed voor Slot, psv had bij rust ook gewoon 2/0 voor kunnen staan.

19 september 2021 om 21:05

Oh zeker waar. De Feyenoord defensie is een genot om naar te kijken. Staat als een huis. De slimme counters mochten er ook zijn. Verdiend gewonnen, mijn club creeërde vrijwel niks. Het tactisch onbenul van Roger hielp ook echt niet mee.

19 september 2021 om 22:13

Staat als een huis? Ze verliezen eind augustus nog met 3-1 van Utrecht en met 3-1 van Esjberg…een zwaluw maakt nog geen zomer. Dit psv is gewoon vakkundig uit de wedstrijd gewisseld, leek wel alsof Slot de wissels van PSV mocht bepalen.

19 september 2021 om 23:55

Ja zonder de beste verdediger erbij Senesi. Dat scheelt echt een slok op een borrel. Dit seizoen nog geen goal tegen met trauner senesi en bijlow in de basis

19 september 2021 om 21:07

Terechte opmerking. Ik vind in dit kader ook de opmerking van Marco (ik heb hem op voetbalgebied wel redelijk hoog zitten als analist) mooi: "neem nou eens Feyenoord”, haakt Van Basten in. “jarenlang is daar veel te doen geweest om de fitheid. Maar nu komt er een nieuwe trainer, die er overigens echt de beuk in heeft, en plotseling overtreffen zij PSV met name op fysiek gebied."

Was Toornstra (12km) moe? Wie was er moe aan Feyenoord kant?

19 september 2021 om 21:18

Tegen Utrecht waren ze wel moe de waarheid ligt in het midden zullen we maar zeggen. De metertjes zullen wel aangeven dat ze vermoeid zijn of daar tegenaan zitten, maar voor de spelers is het psychisch vervelend en ze worden er conditioneel juist niet beter van.

19 september 2021 om 22:10

Dat wilde ik nou ook posten. Ondanks een vliegreis heeft Feyenoord wel 2 dagen extra rust gehad en afgelopen weekend ook niet hoeven ballen. Voor PSV is 3 topmatches in een week te veel. En dan is de afsluiting ook nog eens tegen de angstgegner.

Feyenoord maakte tegen Utrecht een uitgebluste indruk. Utrecht die er kort op zat en daardoor terecht won.

Analisten zeggen wel het is pas september. Maar ze vergeten dat Feyenoord (8) en vervolgens PSV (6) en Vitesse (6) meer wedstrijden hebben gespeeld dan bijvoorbeeld Ajax. De vakantie van de spelers was ook vele malen korter en spelen dus al een kleine 2 maanden 2 wedstrijden per week, terwijl Ajax pas 1x. In de JC-schaal was PSV duidelijk verder dan Ajax. Ajax begint nu pas in vorm te geraken. Van Hanegem was 1 van de weinigen die toen realistisch was ipv de andere analisten die PSV meteen als titelfavoriet zagen.

19 september 2021 om 21:19

Met alle respect voor feyenoord maar de selectie van psv dient ten alle tijden te winnen van dit team. Uiteraard heeft feyenoord het goed gedaan door de mindere kwaliteit te compenseren met een beter tactisch plan, maar ik vind vooral dat psv debet is aan het verlies vandaag.

19 september 2021 om 21:27

"Met alle respect voor feyenoord maar de selectie van psv dient ten alle tijden te winnen van dit team."

Laat dat ten alle tijden maar weg, dat is nu al een paar jaar duidelijk lijkt mij.

19 september 2021 om 21:31

PSV is debet doordat ze troep (Doan, Guti, Thomas, Bruma, Romero en Junior) op de bank hebben zitten? Of doordat spelers als Boscagli, Max, Teze, Propper en Zahavi toch niet zo bijzonder zijn?

19 september 2021 om 22:00

Ten alle tijden lijkt me wat overdreven. De 2e selectie tegen de nr 3/4 ga je natuurlijk niet constant winnen, maar het gaat eerder om de manier waarop vandaag denk ik.

19 september 2021 om 22:24

Ten alle tijden is niet alleen zwaar overdreven, maar taalkundig ernstig fout... Dus om met Douwe te spreken: "laat dat maar weg".

19 september 2021 om 21:36

Precies, ben het hier helemaal mee eens. Feyenoord had een (wellicht sombere) tactiek, maar deze is heel krachtig uitgevoerd. PSV moch op de helft komen, maar tot daar waar feyenoord ging pressen

19 september 2021 om 22:15

Feyenoord heeft gewonnen, maar psv heeft toch echt vooral verloren. De wedstrijd was een voorbeeld van een parodie op voetbal het eerste half uur. Uiteraard de credits naar Feyenoord hoor, als je 4-0 wint, moet ik verder ook m’n mond houden ;-)

Je moet gewoon realistisch zijn en zien dat het hem niet gaat worden met deze man. Een gakpo en noni zijn op 30 procent nog beter als doan en bruna. Als ten hag bv bij ajax in een belangrijke wedstrijd waarin gescoord moet worden opeens in de 60e minuut tadic eruit haalt scheld die hem gewoon helemaal verrot hoor. En terecht overigens. Gapko moet dit echt niet blijven accepteren en anders gewoon een stap maken. Leipzig, leicester of sevilla ofzo lijken me wel leuke clubs voor hem

19 september 2021 om 21:07

Tadic is natuurlijk ook wel de ervaren sterspeler. Antony hoor je ook niet klagen... Vind echter wel dat als je het er niet mee eens bent, je dat ook wel mag en kan aangeven. Zowel persoonlijk als in de media. Propper deed dat keurig bijvoorbeeld.

19 september 2021 om 21:21

Ja ok. Maar gapko is wel met afstand hun beste speler vind ik. Met mario en madueke misschien. Die mogen zich echt wel grof uitspreken

19 september 2021 om 21:34

Grof niet, uitspreken wel inderdaad. Ik zeg daarom ook dat dat moet kunnen als het je dwars zit, maar gezien zijn uitspraken zal dar blijkbaar wel meevallen..

Over het wisselbeleid ben ik het helemaal eens, maar wat betreft fitheid voor deze wedstrijd vind ik het te makkelijk. Feyenoord speelt op dinsdag tegen een matige tegenstander, terwijl PSV donderdag een slopende partij speelt tegen een hele goede ploeg.

19 september 2021 om 21:09

Dan nog moet een prof voetballer prima instaat zijn in +60 uur te herstellen en weer volledig klaar te zijn voor de volgende wedstrijd. Zeker zo kort na de zomer stop en voorbereiding. Er moet gewoon iets goed mis zijn in de trainingsopbouw bij Schmidt. Als je het bijvoorbeeld met Ajax vergelijkt, die worden met de week juist fitter, terwijl die nu ook 2 wedstrijden per week gaan spelen.

19 september 2021 om 21:14

Eens, dat het er qua fitheid bij psv afgelopen seizoen, en tot nu toe er gewoon niet goed uit ziet. Alleen zie je al jaren dat ploegen na Europese wedstrijden meer punten verspelen. En het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe een wedstrijd verloopt. Donderdag had psv een wedstrijd tegen een ploeg waar ze erg aan gewaagd waren, en de intensiteit hoog lag. Dat hakt er wel in hoor.

19 september 2021 om 21:09

@Sortweek86:Hoeveel spelers heeft PSV tot nu toe gebruikt en hoeveel Feyenoord met 14 volwaardige basisspelers?Het is September en geen April als je nog om alle prijzen speel.

19 september 2021 om 21:10

PSV heeft ook tegen Galatasaray en Midjtylland gespeeld die niks voorstelden. eigenlijk is Benfica de enige zware tegenstand die ze hebben gehad dit seizoen tot de wedstrijd van Feyenoord. hoe kan het dan zijn dat je zo oververmoeid bent? dan train je waarschijnlijk gewoon te fanatiek en weet je misschien niet wat doseren inhoudt

19 september 2021 om 21:16

Ik heb het over de wedstrijd van vandaag. De eerste wedstrijd waar ze punten hebben verspeeld in de competitie. Ook nog eens na een wedstrijd waar ze alles hebben moeten geven.

19 september 2021 om 22:03

@Japie_Krekel we zijn vandaag al de hele dag bezig en dan zie ik je een post weer plaatsen waarbij ik denk, dit is precies de onzin die ik bedoel. Hoe kan je tegen AZ, Ajax en Real Sociedad (Groningen voor de verkoop van hun topspelers even achterwege gelaten) beweren dat dit Benfica de enige zware tegenstander was? Ik geloof oprecht niet dat wanneer je dit typt, je het niet 3x weghaalt en twijfelt of je het wel moet posten. En dan is het achteraf gelul wel mooi en aardig over welke mankementen die teams allemaal hadden, maar op papier zijn dit gewoon zware tegenstanders waarin goede resultaten zijn behaald. Verder heeft Gala afgelopen week Lazio helemaal weggespeeld, maar Lazio zal ook niet veel voorstellen..

19 september 2021 om 22:10

Het leeggekochte AZ speelt idd vooralsnog een geweldig seizoen. Ajax neemt een JC schaal nog minder serieus dan de KNVB Beker. Dat is gewoon een veredeld oefenpotjes en Gala speelde Lazio zo erg weg dat ze een fout van de keeper van Lazio nodig hadden om te winnen. Real Sociedad is op zich een redelijk goede tegenstander maar het is nou ook weer geen Real Madrid ofzo. Meer Europese middenmoot

19 september 2021 om 22:19

Precies mijn punt, je bekende nonsense argumentatie. Want als je het zo brengt kan Schmidt het nooit goed doen, tactisch . Schmidt nam deze wedstrijd ook niet serieus en begon zelf met zijn beste speler op de bank. Hij nam het zo niet serieus dat hij uiteindelijk besloot al zijn top spelers eraf te halen, hier moet Feyenoord toch altijd van winnen? Dit is toch geen prestatie? Doe ik het zo goed op zijn Japie’s ? Hou toch op man. PSV is Europees middenmoot en Real Sociedad draait mee in de top van La liga, volgens jouw beredenering zou PSV makkelijk mee moet draaien in de top 4 van La Liga.. bedankt voor deze overschatting maar is totaal misplaatst op dit moment.

19 september 2021 om 22:29

Ik ben het ook niet altijd met Japie eens. Maar nu heeft hij gewoon een punt. Ajax was nog volop in de voorbereiding (en met een goede reden, want die worden nu met de week wel fitter), daarnaast gaat de JC schaal natuurlijk nergens over en is de competitie wat telt. AZ is een leeggekocht team wat niet beter is dan Groningen of Twente momenteel. En Galatasaray was verschrikkelijk armoedige tegen PSV. Wat ze dan 2.5 maand later doen tegen Lazio is niet echt relevant. Dus ja Benfica, Sociedad en Feyenoord waren de enige serieuze tests voor PSV dit seizoen en alle weet je niet te winnen. Je elftal ziet er niet fit uit en dan wisselt Schmidt ook gewoon nog eens z'n beste spelers in de (top) wedstrijden waar het om gaat

19 september 2021 om 22:47

Nogmaals, achteraf gelul. Wanneer ze hadden verloren was Schmidt een slechte trainer omdat hij nooit van sterke ploegen kan winnen. Die wedstrijd tegen Gala was op 28 Juli (1,5 maand), dat even terzijde. Maar dan word het een rustig seizoen voor PSV met nog maar drie zware tegenstanders in de Eredivisie voor de boeg. Als het geen Real Madrid is, is het ook geen zware tegenstander namelijk. Dat Schmidt zijn wissels vandaag onnavolgbaar waren en onduidelijk is al ruim en breed besproken.

20 september 2021 om 01:19

Begin eerst eens met winnen van Ajax (om het echie) en clubs als Feyenoord en Sociedad. Dan krijgt hij al veel meer krediet. Je hoeft daarvoor echt niet perse van Real Madrid te winnen. Kijk maar naar het enthousiasme over Ajax tegen Sporting. Die speelden geweldig en dan krijg je het respect van de voetballiefhebbers en de media

20 september 2021 om 09:09

@Japie_Krekel en niemand liep weg met PSV en Schmidt na de bovengenoemde wedstrijden? PSV kon niet stuk en respect was overal terug te vinden. Maar jij bent illustratief voor de voetbalwereld, verliest Ajax hun eerste beste partij ben je net zo negatief weer. “Sporting stond niet eens bovenaan in de Portugese competitie, dat is gewoon een camping elftal”, heel voorspelbaar. En ‘Echie’ of niet, die JC-schaal staat er wel, heel tastbaar zelfs .

19 september 2021 om 21:15

Ik vind het wel beetje huilie hoor. Het is verdomme midden september en we hebben het over fitheid. Wellicht dan geen spelers kopen met een litteken (v. Ginkel, Propper, Gotze) als fitheid een probleem is.

Ronald de Boer die het onbegrijpelijk vindt dat Roger Schmidt zijn beste spelers wisselt ...wat vond hij er dan van dat broer Frank destiids zijn spits Malen wisselde, terwijl Oranje doelpunten nodig had?! 🙄

19 september 2021 om 21:09

Sinds wanneer is Malen de beste speler van Oranje? In mijn ogen is dat in Oranje één uit een dozijn...

19 september 2021 om 21:13

Zullen we mensen niet afrekenen op beslissingen die hun broer heeft gemaakt in een andere context en situatie?

19 september 2021 om 21:14

En dat is relevant voor wat? Hij geeft gewoon zeer terechte kritiek op Schmidt. En daar gaat het nu toch over en niet over andere trainers of bondscoaches.

Er wordt continu gesproken over de slechte wissels, maar dat gaat toch voornamelijk over de voorhoede en aanvallende middenvelders? Dat verklaart het slechte verdedigen toch niet, waardoor Feyenoord er makkelijk 4 maakte ?

19 september 2021 om 21:11

Je aanval is je beste verdediging

19 september 2021 om 21:23

Touché! 😉

19 september 2021 om 21:25

Ook dat is waar. Maar je creert werkelijk waar helemaal niks in 90 minuten. Dat is vrij schrijnend en zal daarom de aandacht opeisen. Zeker omdat Bruma wordt opgesteld in plaats van een van je grootste talenten.

Verdedigend was het net als tegen Sociedad iedere kans bijna raak. Dat mag niet op dit niveau, maar wat wil je? Max is na 25 minuten kapot? Obispo is zijn eerste wedstrijden basis in PSV 1 aan het ervaren en Teze heeft niks maar dan ook helemaal niks van een rechtsback. Mag je nog van geluk spreken dat die krullenbol veel compenseert. TOP verdediger is dat trouwens voor Eredivisie begrippen net als Trauner!

Een speler wisselen dat kan , maar meerdere malen 3 spelers zo wisselen dat is wel vreemd. Misschien moeten ze bij PSV eens kijken naar de training-rust verhouding.
Ik begrijp dat PSV er snel moest staan vanwege die CL-voorrondens, maar daar pas je dan toch wel je rust en trainingen op aan.
Feijenoord was deze wedstrijd wel dodelijk effectief , 4 schoten op doel vier keer raak. Als je ziet hoe Toonstra nu voetbalt in vergelijking toen onder Advocaat , is dat toch veel beter .

Dus het is zo dat Feyenoord heeft gewonnen omdat PSV vermoeid was, PSV met volgens mij 26 spelers die al meegedaan hebben, waarvan er ong 20 basisniveau zijn en Feyenoord met 14 a 15 volwaardige basisspelers die alles spelen, wat een giller dit haha

19 september 2021 om 21:10

Het kan natuurlijk wel kloppen, maar dan heeft de conditietrainer (die ook onder de verantwoordelijkheid van Schmidt valt) natuurlijk enorm gefaald en is het dus alsnog de schuld van Schmidt..

19 september 2021 om 21:12

Je slaat de spijker op zijn kop! Het feit dat Feyenoord tactisch gewoon goed stond en dodelijk effectief was wordt aan voorbij gegaan. Jammer! Dat is al jaren zo. Wanneer Feyenoord verliest, ligt het aan de tegenstander, maar als ze winnen ook!

19 september 2021 om 21:19

Daarom kijk ik ook niet meer naar VI waar ik jaren naar keek, en nu het 0-4 is geworden kijk ik ook niet ipv kijken wat ze nu zeggen, als Feyenoord wint ligt het altijd aan de zwakte van de tegenstander.
Nu in September gaat het over vermoeidheid met een selectie van ong 30 bijna allemaal volwaardige spelers, Feyenoord speelt al 3 maanden met een man of 15, vermoeidheid haha

19 september 2021 om 21:28

ik denk dat iedereen wel heeft kunnen zien dat Feyenoord geweldig speelde. Toornstra speelde ook belachelijk goed, maar dat neemt niet weg dat ik wel snap dat de wissels van Schmidt voor heel Nederland niet te volgen waren en ook onderwerp zijn van gesprek. wat ben ik dan blij met Slot als trainer. die man neemt gewoon logische beslissingen en weet het maximale uit de spelersgroep te halen

19 september 2021 om 22:11

@fanaticus het zijn nooit de spelers die dit roepen of aantoonbaar laten zien moe te zijn. Het is Schmidt en zijn statistieken die dat bepalen, in dat is hij heel koppig. En als het aan het einde van de rit geen resultaat oplevert neemt niemand hem serieus meer met zijn spelopvatting. Daarbij was Feyenoord tactisch sterk vandaag, maar als de tegenstander al aangeeft blij te zijn met je wisselbeleid dan is er serieus wat mis.

Tjaa dit heeft herr Schmidt zich toch helemaal zelf aan gedaan. Je hebt sws al een centrale verdediger die niet lekker loopt op RB staan. Een CV op CVM staan die veel balverlies heeft. Tel daarbij op dat je een matig keepertje hebt die niet aantoonbaar beter is/was dan unnerstall, een slappe zak in de spits een uitgeputte hyena op LB die na een half uur loopt te sjokken en dan weet je toch dat je voor de rest geen gekke dingen moeten doen.

Schmidt denkt anders en wisselt zijn beste spelers. Gakpo, Götze en Madueke moeten allen altijd spelen indien fit. Tuurlijk kun je rouleren maar dan wel tegen cambuur thuis. Niet tegen Feyenoord. Je moet aan een team gaan bouwen en als je dat hebt staan dan kun je af en toe rouleren.

Nu zit je bij tijd en wijle gewoon naar het B team te gluren dat gesponsord wordt door miskopen. Thomas, Bruma, Doan, Mauro, Mwene. Ik zie het lastig in voor onze eindhovense vrienden. je concurrent loopt uit en doelsaldo is nu alweer kansloos. Hopelijk kan iemand de beste man Schmidt zijn ogen laten openen dat dit (wisselbeleid) geen potten breekt.

Los van dat ik geen sier geef om het oordeel van Mulder - kom op zeg, trek een willekeurige vent bij de bushalte vandaan en je hebt al een beter gefundeerde mening over het spelletje - maar de obsessie van Schmidt over fitheid en zijn daarop afgestemde wisselgedrag is toch wel opmerkelijk. Ik steun hem volledig in het idee dat je regelmatig moet rouleren met zo’n 18 man om het seizoen sterk door te komen maar ongeacht de stand en het verloop van de wedstrijd telkens je sterspelers opofferen… En dan helemaal tegen Feyenoord! Je mag toch wel verwachten dat Götze, Gakpo en Madueke op zijn minst 70 minuten op de tanden kunnen bijten? Laat ze dan donderdag tegen Go ahead eagles bijtanken.

19 september 2021 om 21:18

Ach Feyenoord is toch vergelijkbaar niveau als Utrecht, Gomes? Beetje wisselen moet kunnen dan, zou je denken.

19 september 2021 om 21:28

Maar wat vind je van het feit dat Schmidt fitheid nog zo erg als excuus gebruikt? Jullie officiële seizoen is nu denk al ruim 2 maanden bezig. Dan mag je toch wel verwachten dat zulle profs nu in staat zijn om 2x 90 minuten te spelen per week? Gotze heeft net een vrije week gehad, Madueke ook volgens mij én is 2x vroeg naar de kant gehaald.. Propper geeft zelf aan zich nog goed te voelen.. Dan zit Schmidt er toch naast met zijn argumenten over vermoeidheid of ligt het aan hun hele trainingschema voor spelers?

Het is gewoon misplaatste arrogantie van Schmidt door bijv met Bruma te beginnen en dan in de 2e helft Vertessen en Thomas als eerste te laten invallen... Goed dat deze gekke coach door Feyenoord keihard is afgestraft. Slot had de juiste tactiek bedacht en trof het niet dat Til, Kokcu en Sinisterra ondermaats presteerden. Verder hebben Trauner, Aursnes en Toornstra fantastisch gespeeld !

"tuurlijk kun je rouleren maar dan wel tegen cambuur thuis. Niet tegen Feyenoord."

Zou het ook niet zo kunnen zijn, dat PSV (schmidt) Feyenoord onderschat heeft?

19 september 2021 om 21:30

Interessante vraagstelling. Logischerwijs mag je hopen van niet. In die zin is het niet zo dat hij een compleet B elftal opstelt, maar keuzes als Bruma Madueke zijn ridicuul. Ik hoorde trouwens ook best veel mensen dat Gakpo slecht speelde. Het enige gevaar van PSV kwam van hem. Vervolgens staat hij op een gegeven moment met de B garnituur als Thomas, Doan, Vertessen en Bruma te ballen. Je zag aan hem dat er te veel dan van hem gevraagd wordt en je niet in je eentje dan het verschil kan maken tegen een compact Feyenoord. Ik denk dat dit bij de toppers in de selectie ook niet lekker zit met de inconsistente keuzes van Roger..

Lekker alleen maar praten over hoe slecht psv was of hoe slecht de wissels waren. Maar laten we vooral even niet vergeten dat feyenoord gewoon een prima pot speelde!

19 september 2021 om 21:38

Daarom, precies hetzelfde als Ajax deze week had. We hadden 2 overwinningen die de geschiedenisboeken ingaan, maar het ging vooral over hoe slecht de tegenstanders waren, het overslaan van Berghuis en het niet pakken van gele kaarten...

Die zogenaamde vermoeidheid gaat echt helemaal nergens over. Het is algemeen bekend dat de trainingen van Schmidt intensiever zijn dan van zijn voorgangers. Hierdoor zouden de spelers juist extra uithoudingsvermogen moeten hebben. Maar ze trainen inmiddels al meer dan een jaar zo en volgens Schmidt kunnen de meeste nog steeds geen 90 minuten spelen. Dat is echt bizar.

PSV heeft wel een probleem met Schmidt. Als dit een verloren seizoen wordt, zit je met een trainer die de sleutel van de club heeft gekregen en een tasvol spelers heeft gehaald of laten halen. Het is toch te gek voor woorden dat niemand op de club durft in te grijpen wanneer dat moet gebeuren vanwege zijn te vaak mislukte wisselbeleid, waar niemand nog een touw aan vast kan knopen? En dat vaak in cruciale wedstrijden ook nog. Ongeschreven regel is, dat je je beste speler(s) laat staan in wedstrijden die close zijn en/of ergens om gaan. Maar dat schijnt hem niet uit te maken. Ik was na de eerste weken behoorlijk positief over PSV, want dat denderde door de eerste wedstrijden, maar toen het er op aan kwam, gaat het helemaal verkeerd. Benfica, RSO (half) en nu Feijenoord. Dan krijg je een paar flinke draaien om de oren. Het zal me benieuwen hoe er intern bij PSV wordt aangekeken tegen - vooral - de capriolen van de trainer. Wordt zeker vervolgd....

20 september 2021 om 10:12

Bij PSV zullen ze de rijen op dit moment nog gesloten weten te houden. Kijk maar naar de volwassen reactie van Gakpo gisteren voor de camera. Intern zullen wat opmerkingen gemaakt worden, een tik op de vingers wellicht. Maar je ziet was een gevolgtrekking als het leed geschied is. Een station te laat en jij schrijft precies waar het in zit en waarom het gewoon niet gaat werken tussen Schmidt en PSV.

Iedereen tevreden houden....werkt altijd averechts. Zwakke wisselbeleid keihard afgestraft door een matig efficiënt Feyenoord. Elke speler die erin kwam, maakte het minder. Gezwets over Europees en breedte vd selectie is een modetrend. Indien je dat maar blijft zeggen ga je er ook in geloven met zijn allen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller93
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller81
J. DrommelKeeper80
N. MaduekeAanvaller72
BrumaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren