Vitesse gaat in eigen huis keihard onderuit tegen FC Twente

Zondag, 19 september 2021 om 18:36Dominic Mostert

Vitesse heeft zondag een pijnlijke nederlaag geïncasseerd in de Eredivisie. De ploeg van trainer Thomas Letsch verloor in eigen huis met liefst 1-4 van FC Twente, dat zodoende de tweede overwinning van het seizoen boekte na de 1-0 zege op FC Utrecht van vorige week. Vitesse staat op de elfde plek met zes punten; Twente neemt de achtste positie in met zeven punten. Het boekte de eerste uitzege in de competitie sinds februari, toen ook tegen Vitesse (0-2).

Door de 0-2 overwinning op NS Mura van donderdag leefde Vitesse met een goed gevoel toe naar de wedstrijd tegen Twente, maar daar was weinig van te merken op het veld. Al in de vierde minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een indraaiende vrije trap van Michal Sadílek ontsnapte Pröpper aan de aandacht van de defensie en kreeg hij een kopkans. Keeper Markus Schubert kwam weliswaar zijn doel uit, maar was te laat bij de bal en stond daardoor uit positie toen Pröpper raak kopte. De fans in Arnhem juichten, in de veronderstelling dat het doelpunt afgekeurd zou worden wegens buitenspel, maar dat bleek niet het geval.

Enkele minuten later voorkwam Schubert dat Dimitris Limnios voor een 0-2 voorsprong zorgde. Aan de overzijde bracht Lars Unnerstall met een voet redding op een hard en laag schot van Loïs Openda, waardoor de gelijkmaker uitbleef. In de tweede minuut van de blessuretijd deelde scheidsrechter Pol van Boekel een strafschop uit aan Vitesse voor een overtreding van Matus Bero op Pröpper, waarna Ricky van Wolfswinkel de linkerhoek vond vanaf elf meter. Twaalf minuten na de pauze kwam Pröpper opnieuw tot scoren. De centrale verdediger werd volledig vrijgelaten en kon een voorzet van Giovanni Troupée bij de tweede paal binnenkoppen: 0-3.

Pröpper werd na Enes Ünal en Danilo de derde speler die er deze eeuw in slaagde om minstens vier keer te scoren in de eerste vijf wedstrijden van een nieuw Eredivisie-seizoen. De gifbeker van Vitesse bleek nog niet leeg, want Michiel Vlap zorgde enkele minuten later voor de 0-4 na een goede actie van Daan Rots en een assist van Van Wolfswinkel. Oussama Darfalou deed iets terug door raak te koppen uit een voorzet van Maximilian Wittek. Vitesse maakte de wedstrijd af met tien man, omdat Danilho Doekhi in de slotfase een overtreding beging op Virgil Misidjan en daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door 026vitesse)

Gefeliciteerd Twente fans, terechte overwinning. Mooie club, goede selectie en leuk dat jullie weer terug zijn in het linkerrijtje.

Vitesse wonden likken, gelukkig kan het alleen maar beter. Wordt wel een heel lang seizoen voor ons.

19 september 2021 om 18:48

Ja, maar niet met de huidige speelstijl. Die 532 werkt al zo lang niet meer. Aanvallend werkt het voor geen meter, we creëren niks en verdedigend staat het bizar slecht. Hopelijk gaat het snel anders, maar op deze manier haalt Letsch de kerst niet. Ik heb een seizoenkaart, maar ik ga met bijzonder weinig plezier naar het stadion.

19 september 2021 om 18:53

Zolang we maar wel blijven gaan met zijn alle. Het enzo he waar wij als “simpele” supporters invloed op hebben is de sfeer in het stadion.

19 september 2021 om 18:56

En wat is er toch altijd een sfeer in GelreDome! Mensen altijd maar dom lullen met 'jaa sfeerloos want niet vol'. Hebben nog nooit in het GelreDome gezeten joh. Zelfs bij 0-4 werd er gezongen. Denk dat het ook de pijnlijke gewenning is dat Vitesse gewoon Vitesse is haha.

19 september 2021 om 19:09

Ik vond het ook gezellig. Behalve dat afgelopen West. Dat zal wel nooit veranderen

19 september 2021 om 19:22

Op tv heb ik Vitesse niet gehoord eerlijk gezegd. Er was wel een specifiek ander vak goed te horen.

19 september 2021 om 19:29

Sorry ik zit altijd op Noord maar net zoals vandaag na de 0-1 zou je toch verwachten dat ze beginnen met kom op vites. Maar tot de 43ste minuut is er niet aangemoedigd 😉 en de sfeer is kan naar mijn mening zeker stukken beter!

19 september 2021 om 20:39

Naja in het stadion tussen de supporters op Zuid heb ik het wel heel goed gehoord haha. Ik beweer niet dat we meer lawaai maakten dan de uitsupporters, want we stonden vanaf praktisch minuut 1 achter. Wél is er de hele wedstrijd gewoon lekker gezongen bij ons. Zelfs bij 4-0.

19 september 2021 om 20:49

Ik snap dat je als Vitessenaar even stuk zit. Je speelt wel sinds lange tijd Europees voetbal en staat er voorlopig goed voor. De competitie is lang en om gewoon straks plekje vijf veilig te stellen mag je in Nederland best veel punten verspelen. De concurrent AZ, is ook gewoon bagger. En ik zie de andere concurrentie, Utrecht en Twente, niet beiden pieken.

Het is nu even minder, komt goed!

20 september 2021 om 12:33

Wat ik me vooral afvraag: Is die doelman altijd zo slecht? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat de doelman van pakweg een Jong Vitesse niet een stuk beter is. Zoals hij gisteren speelde, dan ga je echt nog een lastig seizoen tegemoet. Vitesse had namelijk gisteren ook wel pech. Verdedigend was het overigens inderdaad een beetje een gatenkaas, maar met een aardige doelman hoeft dat nog geen ramp te zijn. Echter had ik het idee dat er nog veel meer doelpunten hadden kunnen vallen als FC Twente wat meer lef had in het afvuren van afstandsschoten. Ik had het idee dat die Schubert zo'n beetje elke bal door zou laten.

20 september 2021 om 13:09

Die doelman heeft hele goed reflexen, maar dat is dan ook het enige. Positioneel gezien is hij heel slecht en hij kan echt voor geen meter voetballen. We hebben alleen geen andere opties. Houwen is de tweede keeper volgens mij, maar die kan er ook echt niks van. Hopelijk kan die Reiziger die we uit de jeugd van Ajax hebben overgenomen snel stappen maken en het overnemen, want ik heb weinig hoop in een verbetering bij Schubert. Wat je zelf zegt, we hadden ook wel beetje pech. Die penalty was naar mijn mening te zwaar bestraft, alles wat Twente creëerde ging er ook in en bij Vitesse gingen de schaarse kansen er niet in. Maar wat ik zeg, het waren schaarse kansen. We creëren zo enorm weinig. Ik denk dat het ook wel boekdelen spreekt dat wij de meeste tegendoelpunten hebben van de eredivisie op Cambuur na die zojuist met 9-0 heeft verloren en de minste doelpunten gemaakt op PEC na. We hebben vier keer gescoord in 5 wedstrijden en 13 tegendoelpunten. Even om dit in perspectief te plaatsen, vorig seizoen hadden we in totaal 38 tegendoelpunten. Nu hebben we dus al meer dan een derde hiervan in 5 wedstrijden.

19 september 2021 om 19:36

Bedankt! Ben er blij mee. Om de een of andere reden ligt Vitesse-uit ons de laatste jaren goed, het blijft vreemd. Vitesse kan ook wel beter, dat hebben ze toch laten zien tegen Anderlecht.

19 september 2021 om 20:55

Tegen anderlecht ook absurd veel geluk en toeval aan onze zeide gehad. 4 tegendoelpunten ook gehad terwijl dat ook het dubbele had kunnen zijn.

19 september 2021 om 21:27

Bedankt! Sportief van je.

Evenveel punten als Cambuur, maar achter op doelsaldo. Dat is wel pijnlijk als je bedenkt dat zij net met 9-0 hebben verloren.

19 september 2021 om 18:57

Ik heb je net ge-fact-checkt en je hebt nog gelijk ook. Dat is inderdaad droevig.

19 september 2021 om 18:58

Ach ja wij winnen van Utrecht en Vitesse pakken een punt tegen Ajax en verliezen van cambuur en fortuna, het kan verkeren in de eredivisie.

Een 5 mansverdediging en het resultaat, 5 wedstrijden en 13 tegendoelpunten. Er gaat toch structureel wat mis achterin

19 september 2021 om 18:45

Vitesse staat zo enorm slecht. Ben echt klaar met die 532. Spelen heel 2021 zo enorm slecht en het is nu niet anders. Twee keer ziet de keeper er ook echt heel slecht uit. Letsch moet echt eens met iets anders komen want dit gaat gewoon niet meer langer zo.

19 september 2021 om 19:08

Hij heeft ook wel echt louter waardeloze spelers er afgelopen window bij gekregen. Enigste wat hij moet laten is die Baden opstellen ipv Ghobo. Altijd met Tannane-Openda spelen met Ghobo erachter anders speel je gewoon met 10 man

20 september 2021 om 12:36

Mee eens, maar dat is geen excuus voor zoveel tegendoelpunten. Die doelman was gisteren wel heel slecht natuurlijk. Nu weet ik niet of hij in voorgaande wedstrijden ook zo slecht was, maar zoals hij gisteren speelde; dan maakt het niet uit hoe goed je speelt. Dan krijg je er altijd minimaal 2 tegen.

Ik schaam me kapot. 5 mans defensie en de meeste tegengoals in de eredivisie..

19 september 2021 om 18:46

Ja dat is wel erg triest als je beseft dat cambuur 9 tegengoals gekregen heeft.

19 september 2021 om 19:13

We hebben ook gewoon een van de slechtste keepers van de Eredivsie..

20 september 2021 om 12:10

Niet de meeste tegengoals. Dat heeft Cambuur. Ons doelsaldo is wel slechter

Mooie overwinning! Zeer efficiënt!

Heeft Vitesse gewoon niet de energie of het trainsingsregime om met Europees voetbal te dealen? De resultaten daar zijn knap maar als je tussendoor met 5-0 van Ajax verliest en dan thuis 1-4 van Twente spreekt dat boekdelen.

19 september 2021 om 19:07

0-3 verliezen van Willem II na een uitwedstrijd bij Anderlecht past ook prima in dat rijtje. Ze hebben de conditie niet om het twee keer per week te doen, daarvoor vraagt deze speelstijl te veel energie en een alternatief is er niet.

19 september 2021 om 20:11

Ik vergat die wedstrijd nog helemaal inderdaad. Wat een drama.

Wat lekker zeg, toegegeven Vitesse stond echt bizar slecht opgesteld, maar dan nog, goed afgestraft

Vitesse heeft dit jaar gewoon wat meer moeite. Het trucje van Letsch weer iedereen nu wel. Daarbij moeten ze nu 2x in de week voetballen en geen goede spits.

Wat een ontzettende lekkere overwinning. Op naar AZ donderdag.

Wat een waardeloze aankopen hebben wij gedaan zeg, Spors heeft echt heel slecht werk geleverd. Een van de slechtste technish directeuren na Van Hintum. Schubert is een onzekere grabbelaar, Baden Frederiksen kan er helemaal niks van, over Oroz en Hajek ga ik het niet eens hebben. Von Moos heeft geen kwaliteiten. Domgjoni is KKD niveau... wat een dramatisch seizoen gaat dit worden voor ons zeg.....

19 september 2021 om 21:17

De aankopen zijn niet heel best idd. Met wat meer geluk staan we bij rust al met 3 of 4 tegen 0 voor. Ik heb niet veel gezien van Vitesse, maar die nieuwelingen waren vandaag echt bijzonder matig. Tel daarbij de huidige mentaliteit van Bazoer en Tannane bij op en je gaat niet een heel lekker eerste seizoenshelft draaien. Die 2 zijn niet met Vitesse bezig, trainer doet er verstandig aan die 2 zo snel mogelijk te loodsen, killing voor je team. Europese wedstrijden erbij waar ze niet op ingesteld zijn.

Dat de koppen eens goed bij elkaar gestoken moet worden lijkt mij duidelijk. Maar moet ik nou tot einde seizoen vrezen voor elke voorzet en corner??!!?? Het is niet eerlijk om vandaag alleen op de keeper af te schuiven want verdedigend was het gewoon erg matig. Maar deze jongen pakt geen punten. Sterker nog, trekt ze er niet doorheen als het effe moet.

Iedereen behalve de ingevallen Gboho en Darfalou zwaar door de ondergrens. Wel bizar dat je vanaf minuut 1 ziet dat Twente hoog druk zet op de 3 centrale verdedigers en dat het niet omgezet wordt. Daardoor geen moment onder de druk uit kunnen spelen. Lest we forget, maar deze wedstrijd snel vergeten.

Helaas is alles gezet op dit systeem. En helaas is dit systeem zo doorzichtig en eenvoudig te bespelen. Mede hierdoor en een zeer zwakke keeper zal het wedstrijdbeeld zoals vandaag meer regel dan uitzondering zijn.

Vitesse is vooralsnog niet het Vitesse van vorig seizoen en het daar jaarvoor. Héél véél onbekende spelers binnengehengeld. Als één of twee man niet thuisgeven zakt het als een kaartenhuis in elkaar. Hopelijk rechten ze de rug de komende weken, want Nijmegen-uit wacht 17-10 voor ze.

19 september 2021 om 20:04

Vorig seizoen na de winterstop was het ook al 3 keer niks. Het is gewoon echt waardeloos op dit moment en ik zie op dit moment geen enkele speler opstaan of laat staan leiderschap tonen. Ik denk als ik een toto moet invullen op de wedstrijd nec-vitesse moet ik echt een 1 invullen

Gelukkig hebben van Moos en Domjoni als troef op de bank zitten.

Hopen dat Vitesse zich kan herpakken, en Europees nog iets kan toevoegen. Anders word het een zwaar seizoen.

Het ligt aan het systeem zie ik veel voorbij komen, maar ik denk dat ze moeite hebben met het 2x moeten spelen in de week met een kleine selectie. En hun topspelers hebben ook niet zon zin in de eredivisie,mvoor de Europese competitie kunnen ze zich beter opladen.

Een grof schandaal van onze kant. Vooropgesteld, van dit Twente kan je verliezen. Een prima selectie en zo'n beetje elke kans afgemaakt. Maar, er zijn 2 wedstrijd in het seizoen die je niet mag verliezen. Dat is NEC thuis en deze, de Airborne wedstrijd. Van onze kant ging letterlijk alles mis. De hertog die op de tribune landt, de abseilers op Noord die tijdens de wedstrijd nog naar beneden komen. Sowieso een matige sfeeractie voor een Airborne wedstrijd. Op deze manier eer je geen veteranen. Weinig inzet, weinig strijd. Ook niet van de jeugdspelers, van wie ik dit wel verwacht. De arbitrage was nog sneuer dan Vitesse. Vorige week ook al slecht, maar toen in ons voordeel. Nu wederom slecht en in ons nadeel.

19 september 2021 om 20:24

Zie het nut ook niet zo om dit jaarlijks tijdens een voetbalwedstrijd te herdenken. Laat dat buiten het voetbal. Herdenken verder helemaal prima uiteraard. Eer die mensen op 4 en 5 mei.

19 september 2021 om 20:50

Denk dat je niet uit Arnhem komt en het sentiment eromheen niet beleefd zoals het hier beleefd wordt. Normaal gesproken een prachtige traditie waar de nog levende veteranen een paar dagen lang in het zonnetje gezet worden. Helaas ieder jaar met minder veteranen en de afgelopen jaren helemaal zonder. Wellicht iets om je in de slag om Arnhem te verdiepen, dan begrijp je misschien waarom Airborne zo belangrijk voor ons als Arnhemmer is.

19 september 2021 om 21:08

Laat ik voorop stellen dat ik het superbelangrijk vind om die mensen te eren en dat dat ook in stand gehouden moet worden. Ik hoef me er niet in te verdiepen, ken de geschiedenis prima. Snap alleen de combi met voetbal niet zo. Maak daar een mooie dag van in hartje centrum waar deze veteranen alle aandacht krijgen die ze verdienen.

19 september 2021 om 21:19

Als club van de stad wil je ook bijdragen aan het sentiment van de stad. Zo creëer je betrokkenheid en hopen ze natuurlijk dat het stadion ook iets voller zit.

20 september 2021 om 07:35

Vitesse eerde market garden wel erg letterlijk want die slag werd ook verloren en was ook een drama, maar sorry het leek echt helemaal nergens op wat vitesse op de mat legde gisteren, en hebben ze echt geen betere keeper dan die spring in het veld van schalke?

20 september 2021 om 12:17

@Blaise65, ik snap het heel goed. Het is iets dat leeft in Arnhem en omstreken. Vitesse wil daarin meedelen en dat is prima. Dat is al 15 of 16 jaar zo. Maar als je het dan doet, dan moet je je goed doen, want anders kun je het beter laten. En als je verliest, dan verkoop je je huid zo duur mogelijk en dat gebeurde niet.

Terechte overwinning, maar ik denk dat die TD van Vitesse nog slapeloze nachten gaat krijgen. Wat een drama aankopen, een doelman die bij god niet weet wat hij moet doen, 2 middevelders die vreselijk te kort komen voor de ED en een spits die er ook niks van bakt. Nee ook de TD is door het ijs gezakt. Auf wiedersehen zou ik zeggen, conclusie Vitesse komt in de degradatie zone terecht.

19 september 2021 om 20:21

Lijkt me wat overdreven... met spelers als bazoer en tannane ga je normaal gesproken niet in de problemen komen. Beetje rare conclusie na 5 potjes terwijl je zelf net boven vitesse staat.

20 september 2021 om 09:00

Dat is nu juist het probleem bij Vitesse: die TD vindt van zichzelf dat hij het heel goed doet. Die heeft hierover geen slapeloze nachten. Ik zou spelers als Prã£â¶pper en Vlap, maar ook een Vloet graag bij Vitesse hebben gezien. Naast kwaliteit brengen ze ook balans in het elftal waar onze jonge talenten en B-garnituur uit Zwitserland en Denemarken zich aan op zou kunnen trekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord1611
6.Vitesse16-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. DasaVerdediger90
M. WittekVerdediger90
S. TronstadMiddenvelder90
Y. GbohoMiddenvelder92
L. OpendaAanvaller92
R. BazoerMiddenvelder80
N. FrederiksenAanvaller83
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren