Cyriel Dessers maakt PSV-fans woedend: ‘Deze foto zegt genoeg, denk ik’

Zondag, 19 september 2021 om 17:20Dominic Mostert • Laatste update: 17:58

Cyriel Dessers heeft zijn eerste doelpunt voor Feyenoord te pakken. De huurling van KRC Genk bepaalde zondagmiddag de eindstand in de topper tegen PSV: 0-4. Dessers vierde zijn doelpunt bij de cornervlag, voor het oog van de PSV-supporters, en zorgde voor woede bij de aanhang van de thuisploeg. Wat volgde was een bierdouche. "Mijn shirt ruikt nog wel een beetje naar bier", beaamt Dessers lachend in gesprek met ESPN. Hij deelde na afloop een foto op Twitter, waarop hij juichend overgoten wordt met bier. "Foto zegt genoeg, denk ik", tweet hij.

In gesprek met ESPN voegt Dessers toe dat de boze reacties van de thuissupporters erbij horen. "Dat maakt zulke wedstrijden ook wel speciaal, daardoor leeft het. Voor mij is het een lekker gevoel als je dan zelf scoort." De aanvaller zag vanaf de bank dat Feyenoord in de eerste helft niet zo soepel speelde. PSV was in fases van de eerste helft de bovenliggende partij, zonder serieuze kansen te creëren. "In de tweede helft hebben we goed stand gehouden na de voorsprong. Na een tijdje weet je dat de ruimtes groter worden en dat je kansen gaat krijgen. Die hebben we bijna honderd procent afgewerkt, dat was top."

Als nieuwkomer merkt Dessers dat de speelstijl van Arne Slot veel van zijn spelers vraagt, geeft hij aan. De spits, die in zijn korte invalbeurt ook nog een assist gaf op Jens Toornstra, kan daar wel van genieten. "Ik denk dat het goed is en dat het werkt bij het team. Als je ziet hoe onze aanvoerder Toornstra iedere keer druk zet en uitloopt, tientallen meters, dan denk ik dat dat spreekt voor de ploeg en voor hoe de trainer wil spelen." Zelf hoopt hij de komende periode ook een grotere rol te spelen. "Ik wil het liefst zo veel mogelijk spelen, maar we hebben meerdere goede spelers en de trainer is de baas. De momenten als vandaag moet je pakken, dan moet je iets laten zien. Dat heb ik gedaan, maar het is nog maar de eerste wedstrijd in de Eredivisie."Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door jermainejenas)

Je zou jezelf zo maar terug zien op tv. Hoe treurig is je bestaan dan op zondagmiddag

19 september 2021 om 17:31

Tja ... die dikke kale die door die 'mollige' steward zogenaamd moet worden tegen gehouden. Ik denk niet dat er heel veel meer in zit ... Wat een idioot....

19 september 2021 om 17:32

Ja he steward moet hem tegen houden man man schaam je, je kids enz zullen dit zien pfff

19 september 2021 om 17:35

Ik stel me dan altijd voor dat je dan maandag weer naar je werk moet en je baas en al je collega's dit dan ook gezien hebben. Zo pijnlijk.

19 september 2021 om 17:38

@vatzuiper .... Als je dit aan je vrouw moet uitleggen bij het avondeten ... ook vrij pijnlijk ...

19 september 2021 om 17:41

Dat soort lui komen uit een milieu dat hij nog het mannetje straks is op de sociale werkplaats. Heeft ie toch maar even gedaan. Van mij mag je zulke mensen gewoon weren uit de maatschappij, jij doet niet meer mee (JJ van de wal)

19 september 2021 om 17:59

Denk niet dat hij kids heeft. Dat zou wel heel zielig voor die kinderen zijn.

19 september 2021 om 18:42

Krijgt zo iemand een stadionverbod?

19 september 2021 om 19:16

Waarschijnlijk niet. Alleen als het aandacht krijgt.

19 september 2021 om 19:28

Als dit een werknemer van je is ontsla je die gast toch op staande voet.. wat een mafklappers

19 september 2021 om 19:29

@Befbaf niks is gemakkelijk dan kinderen krijgen

19 september 2021 om 20:10

Jezelf voor lul zetten is nog geen reden voor een stadionverbod en al helemaal niet voor ontslag. Kom op zeg, een simpele ziel verliest zijn zelfbeheersing maar hij heeft niets strafbaars gedaan.

19 september 2021 om 20:32

@hijniet, Als ik zo'n mafklapper in mijn bedrijf zou hebben werken, zou ik toch wel even met de wenkbrouwen fronsen.

19 september 2021 om 18:14

Denk dat dat stuk pretvet zichzelf niet terug ziet, die ligt al weer aan het infuus wegens overmatig bewegen. Man man wat een triest stuk

19 september 2021 om 18:22

Ja of als kind je vader zo op tv terugzien. Snap dat de frustratie er is, het seizoen had zo mooi kunnen beginnen

19 september 2021 om 19:15

Kunnen we die mensen niet preventief weren uit stadions, onder het mom van 'zelfbescherming'?

Die blije kop van Cyriel, heerlijk. Ik was niet blij toen hij werd aangekondigd maar ik hoop dat hij mijn ongelijk gaat bewijzen, deze wedstrijd deed hij het in ieder geval erg netjes.

19 september 2021 om 17:27

Goal en assist is heel goed gedaan.

19 september 2021 om 19:21

Een kerel die altijd goed in de groep ligt,maar vertrouwen nodig heeft. Bij ons had hij pech met'ons fenomeen' Onuachu,maar hij verdient dit! Top Cyriel!

19 september 2021 om 20:52

Ik heb wel vertrouwen in hem. Zoals ik al eerder zei , op de counter is ie erg nuttig en hij kan beter afmaken dan Linssen.
Dus hij is sws een vooruitgang ten opzichte van wat we nu hebben... ik denk dat ie de meeste mensen zal verassen.

Zeg het hier nog maar is!! Wat een aankopen dit jaar van Arnesen!! Benieuwd wat Dessers nog meer kan laten zien dit seizoen. 2.8 miljoen moet die kosten einde van het seizoen.

19 september 2021 om 18:07

Heeft Feyenoord optie tot koop? Wat te vroeg om dit toe te juichen, maar wie weet. Heerlijke overwinning Rotterdammers❤️!!

19 september 2021 om 18:36

Was dessers te duur voor jullie toen hij nog bij Heracles zat? Daar deed hij het ook al heel aardig toch

19 september 2021 om 19:09

@straatvoetbal Toen hadden we onze topspits nicolai nog natuurlijk

Die kerel die daar tegen gehouden moet worden door die vrouwelijke steward.... Wat gaat er toch om in de hoofden van dat soort volk vraag ik mij af.

19 september 2021 om 17:31

Niet veel, dat is juist het probleem. Zo boos kunnen worden als het al 0-4 is. Erg bijzonder

19 september 2021 om 17:31

Sorry ... je was me blijkbaar voor. Wat een figuren, ja....

19 september 2021 om 17:32

Bijzonder weinig denk ik. Kansloze lui, het zal je vader maar zijn. Beetje een jongen die 2x jonger is verrot schelden omdat hij een doelpunt viert

19 september 2021 om 17:32Hahaha ja sta je dan. Vol op tv helemaal de weg kwijt omdat een tegenstander scoort. Ik kan me oprecht niet voorstellen dat je daar zo kwaad om kan worden. Dat inderdaad je vrouw je op die manier moet tegenhouden... Dan gaat er in de bovenkamer zeer weinig goed vrees ik. De teleurstelling van de mede supporters is nog het beste om te zien.

19 september 2021 om 17:33

Ik moet er om lachen en daarna besef je dat dit soort mensen ook gewoon mogen stemmen.

19 september 2021 om 17:36

... en kinderen mogen krijgen en opvoeden ...
Je hebt in dit land overal een vergunning voor nodig, maar het meest cruciale mag gewoon ...

19 september 2021 om 18:23

Duidelijk een gebrek aan vermogen om boosheid in bedwang te houden, plus vermoedelijk een gebrek aan bewustzijn dat werkelijk het hele land dit zou kunnen zien. Of gewoon écht gestoord, dat kan natuurlijk ook.

Heerlijke overwinning van Feyenoord. Totaal onverwacht. PSV in z’n sterkste opstelling minus Madueke maar Bruma was prima in vorm dit seizoen dus geen hele grote verzwakking.

19 september 2021 om 17:30

Voor de duidelijkheid ik had het over de basisopstelling. Dat die gekke trainer dan z’n beste spelers er in de rust uithaalt, tja..

Heerlijk die simpele losers te schuimbekken! Meteen ruimen uit het stadion zulke leeghoofden. Lekkere sportieve revanche gepakt. Echte kerels drinken hun bier gewoon op trouwens.

19 september 2021 om 17:31

Met de nadruk op simpele....wat een niveau van die gasten zeg. Lekker stoer doen en denken dat die spelers onder de indruk zijn....

19 september 2021 om 17:34

Ik kan mij taferelen herinneren bij ajax twente waar jou mede supporters schuimbekkend met bier stonden te gooien toen Twente speler Janssen een corner wilde nemen. Zijn deze inmiddels geruimd?

19 september 2021 om 17:42

Dat maakt het toch niet goed? Je hebt in iedere samenleving debielen, maar dan hoeven het gedrag toch niet te accepteren. Het is van al deze idioten walgelijk, ongeacht waar ze hun kaartjes kopen.

19 september 2021 om 17:42

Oh ik heb een Ajax icoontje dus jij moet nu een Ajax situatie erbij halen. Wat ontzettend nuttig van je kerel, stond je daar toevallig ook bij Dessers?

19 september 2021 om 17:46

@scirea1897.....dit is niet het moment om de clubs er bij te halen vriend. Dit gaat over algemeen gedrag van tokkies op de tribune.

19 september 2021 om 17:53

Dus heeft hij een punt dat we het niet te zwaar moeten wegen en het erbij hoort. Men doet nu ineens wel heel moeilijk na het incident van Utrecht wat niets meer is dan anders.
Zeker als Ajacied denk ik, na wat hij al aanhaalt je de laatste bent dat gal moet spugen over zulke dingen gezien je mede supporters hetzelfde doet.

19 september 2021 om 18:17

@sergioramoshm: Ik ben ook Ajax-fan, maar volgens jou mag ik hier niets over zeggen omdat er bij Ajax ook dit soort eencellige op de tribune staan? Dan is deze discussie direct gesloten, want bij elke club staan deze figuren.

Ik vind je reactie echt heel bijzonder, mits jij weet dat de personen die je aanspreekt ook bij dat soort figuren horen.

Als Ajax-fan voel ik me totaal niet verantwoordelijk voor wat eencellige in een Ajax-shirt doen. Als we zo om gaan met de maatschappij, dan zou ik als ik jou was ook maar oppassen, want dan zijn er ook vast wat criminele zaken waar jij mede verantwoordelijk voor bent. Maar gelukkig is de samenleving niet zo krom als jouw reactie.Wat zetten die volwassen mannen zichzelf voor schut zeg. Het is een speler die zn goal viert? Moet hij gaan janken dan nadat hij scoort heeft? Wat een stel kleine kinderen zeg. En denken ze nou echt dat die spelers horen wat ze roepen? En dan die gast die heel stoer zn middelvingertje op steekt. Nou dan ben je badass zeg.

Leuk man voor die jongen. Gelijk scoren bij zijn eredivisie debuut. Ook hulde voor die beveiliger die die dwaze vent tegenhield

Dit heb je natuurlijk bij elke eredivisie club, de selectieve verontwaardiging snap ik niet zo goed terwijl je eigen mede-supporters hetzelfde gedrag vertonen. Net zoals het stadion verlaten bij een achterstand. Ik ben geen PSVer maar ik snap de frustratie ook wel, en als het bij bier gooien blijft en er geen dreiging is voor de speler zou ik het mooi laten voor wat het is. Voetbal blijft emotie

19 september 2021 om 17:37

Als dit het niveau is dat we moeten accepteren dan is het nog triester dan ik dacht. Ik snap het niet dat men dit soort debielen verdedigt. Het feit dat de commentator het begrijpelijk vindt dat er zooi naar iemand gegooid wordt is eigenlijk waanzin.

19 september 2021 om 17:42

Voor de spelers is voetbal emotie ja. Maar als supporter dien je gewoon geen voorwerpen het veld op te gooien of door de barrieres heen te denderen om een speler allerlei dingen toe te wensen. Zou jij dit goedkeuren als dit je zoon was geweest? Het feit dat er zoveel geld en politie ingezet moet worden bij voetbalwedstrijden om de veiligheid te waarborgen geeft aan hoe verziekt deze mensen zijn.

19 september 2021 om 17:43

Hoe is het stadion verlaten hetzelfde als tekeer gaan als een mafkees tegen een persoon die slechts zijn werk doet? En ja voetbal is emotie, niet tekeer gaan als een dolle.
Daarnaast keuren bijna alle mensen ook het gedrag af wanneer de 'eigen' supporters dit doen. Frustratie snap ik ook, maar dat uit je toch niet op deze manier.

19 september 2021 om 17:45

Ja idd dit heb je bij iedere club. Maar niemand zegt toch ook dat dit alleen bij PSV is? Dit zijn gewoon algemene reacties van mensen die vinden dat dit soort tokkie gedrag triest is. In welk stadion dat ook is.

Je zal je vader, zoon, echtgenoot of collega zo op tv moeten aanschouwen, schuimbekkend omdat iemand een doelpunt tegen jouw club heeft gemaakt. Dan zijn er toch wat chromosomen die vroeg zijn afgetakeld. Genant is een understatement.

Wat wil die Billy Turf precies gaan doen? 😭
Achterlijk volk.

19 september 2021 om 22:03

Taartjes eten ?😂

Bier gooien, ik zou het nooit doen, sonde van mijn bier maar het gebeurd tegenwoordig bij bijna elke wedstrijd waarin de uitploeg de baas is. Of het nou Eindhoven, Utrecht, Rotterdam of Breda is, het doet er niet toe.

Mooi dat Dessers er lacherig over doet en het niet net als bij Utrecht een heel drama om wordt gemaakt.

Bij de goal van Dessers zie je al direct waarom Drommel nooit een top keeper gaat worden. Bij een bal van dichtbij moet je je breed maken en blijven kijken naar de bal. Drommel draait zijn schouder erin, en hoofd weg omdat hij hem denk ik niet in het gezicht wilt krijgen. Dat is niet alles geven en ook het verschil met Bijlow dan denk ik.

Dit soort fans zijn de losers van de samenleving! Je kunt balen van een tegengoal, maar doe even fucking normaal!

Hou me tegen hou me tegen! Haha, ongelofelijk. Wat een wezenloze. Het fascineert mij altijd hoe zoveel jaar in de evolutie van de mens je nog steeds voorbeelden tegenkomt van hoe het duizenden jaren voor Christus was gesteld met de mensheid. Het mooie is dat dit geen uitstervend soort is, want hij geeft dit door in de familielijn. Morgen weer op de heftruck of 3 sollicitaties naar het UWV sturen

Diep en diep triest.. op die leeftijd je zo gedragen. Oudere mannen van middelbare leeftijd die boos worden, maar waarom eigenlijk? op wie? Ik kan het niet plaatsen.. Het is je eigen club die keihard van de mat geveegd wordt.. dan ben je toch boos op je eigen club of zie ik dat verkeerd? Ze tonen hier wel hun extreme zwakte en zieligheid hoor.. jeetje mina!

Dat hoopje menselijk afval in dat zwarte shirtje, honderden miljoenen jaren evolutie....

Het ging er toch altijd zo gemoedelijk aan toe in Eindhoven?

19 september 2021 om 19:12

Wie zegt dat?

20 september 2021 om 05:17

Hoe vaak hoor je wel niet dat het in Eindhoven zoveel rustiger is en dat het zo een warme club is? En als dit soort gedrag wordt getoond bij een wedstrijd in de JC Arena of De Kuip zijn er hier genoeg PSV supporters die er als de kippen bij zijn om het veroordelen en gaan doen alsof het niet in Eindhoven gebeurt. Maar je hebt daar ook gewoon debielen rondlopen. Dat tonen de recente wedstrijden tegen Feyenoord en Galatasaray wel aan. In het verleden ook vaak genoeg dit soort gedrag gezien daar.

Heerlijk toch om te zien..
Dessers met een dikke lach op zijn gezicht, die kerels aan de zijlijn reageren hun woede af op de tegenstander hahaha. Mooi dat je je zo kunt gedragen zonder dat je zelf door hebt hoe je over komt. Topdag

Er zit in die supporters meer vechtlust dan in die spelers van dat clubje uit eindhoven. Misschien moeten die eens wat hard aktie gaan voeren om die trainer weg te krijgen. Want dat wisselbeleid van hem slaat toch werkelijk nergens op. En dat wedstrijd na wedstrijd.

Nu alleen nog leren afgeven ging voor eigensucces waar hij ten alle tijde sinnistera in stelling moest brengen in de positie voor de 5-0

Niet normaal...1x raken heel die verdediging vol kwaliteit weggespeeld

Ik vraag me vooral af waarom je dit doet als speler zijnde? Bij iedere club heb je dit soort mensen in het publiek zitten, maar als speler bewust naar een vak met supporters van de tegenpartij lopen om daar je doelpunt te vieren. Dan moet er toch iets in je hoofd niet helemaal goed zitten, of wellicht is hij vroeger veel gepest.

21 september 2021 om 09:52

Je aannames zijn net zo wild als het gedrag van die uit de kluiten gewassen peppa pig.

21 september 2021 om 13:17

En daarom staat er ook het woordje 'wellicht' bij

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder87
J. ToornstraMiddenvelder83
J. BijlowKeeper80
B. LinssenAanvaller85
A. JahanbakhshAanvaller71
L. SinisterraAanvaller73
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

3 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 5 2 0 0
2021/2022 Racing Genk 3 0 0 0
2020/2021 Racing Genk 32 7 1 0
2019/2020 Heracles Almelo 26 15 1 0
2018/2019 FC Utrecht 15 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

Kenneth Perez: ‘Hij is geen wereldspeler, hij is gewoon een leuke jongen’

Kenneth Perez vindt Cyriel Dessers ‘een heerlijke jongen’, maar geen ‘wereldspeler’. De spits liet zaterdag tijdens het duel tussen Feyenoord en RKC Waalwijk (2-2) enkele goede kansen onbenut om de winnende...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 oktober
Barcelona beschouwt Alexander Isak als alternatief voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren