Kenneth Perez maakt Roger Schmidt af; Cody Gakpo verdedigt trainer

Zondag, 19 september 2021 om 16:59Dominic Mostert • Laatste update: 17:12

Kenneth Perez zou het verstandig vinden als Roger Schmidt zijn wisselbeleid kritisch onder de loep neemt. De trainer van PSV wekte tegen Feyenoord onbegrip bij de eigen aanhang, door aanvoerder Cody Gakpo na een uur te wisselen bij een 0-1 achterstand. Ook zijn andere wissels in de topper konden Perez niet bekoren. Uiteindelijk verloor PSV met liefst 0-4 voor eigen publiek.

"Ik neem aan dat Schmidt nu wel stopt met die onzin, met dat wisselen", stelt Perez in de nabeschouwing op ESPN. Schmidt kiest er geregeld voor om basisklanten vroeg in de tweede helft naar de kant te halen. Hij hoopt ze daarmee fit te houden, maar Perez ziet dat het gewenste effect uitblijft. "Hij mag wisselen zoals hij wil, maar normaal wissel je omdat je spelers fit wilt houden voor heel veel wedstrijden. Ik heb zó’n vermoeid PSV gezien vandaag, dat is heel bijzonder."

Aan het begin van de tweede helft greep Schmidt al in met een drievoudige wissel, iets wat zelden is vertoond in de pauze van een wedstrijd. Hij koos ervoor om Mario Götze, Davy Pröpper en Eran Zahavi te vervangen door Ryan Thomas, Ritsu Doan en Yorbe Vertessen. Daarna volgden wissels voor Gakpo en achttien minuten voor tijd werd Bruma vervangen door Noni Madueke, die verrassenderwijs op de bank begon. De analist noemt het wisselbeleid van Schmidt 'de grootste onzin'.

"Het is totaal geen fris elftal, dat is één ding. Wat het met spelers doet om constant gewisseld te worden, het mentale gedeelte, is een ander ding", werpt Perez op. "Het is heel vervelend om elke keer zoveel wisselingen te hebben en te weten dat je binnen 55 minuten iets geweldigs moet doen omdat je anders wordt gewisseld. De frisheid heeft hij niet bereikt. De kwaliteit wil je op het veld hebben staan, maar dat ging in de rust al achteruit; daarna ging Gakpo er nog uit en bleef Bruma staan. Dan speel je met een voorhoede van Doan, Vertessen, Bruma en daarachter Thomas."

In een interview met ESPN reageert Gakpo op zijn veelbesproken wissel. Het publiek floot Schmidt uit, maar zelf accepteert de aanvaller de keuze van de trainer. "We stonden achter en de trainer wilde wat forceren. Hij wilde wat frisheid erin brengen. Dat moet je dan gewoon accepteren. De trainer denkt dat hij op deze manier de wedstrijd kan omdraaien. Ik snap de wissel, want hij denkt natuurlijk: hij heeft donderdag al gespeeld en er komen nog veel wedstrijden aan. Zo wisselt hij dan. Ik heb er niet echt discussies met hem over, nee."Gerelateerd

Meer sportnieuws

105 reacties (laatste reactie door vernon)

Volwassen reactie van Gakpo maar is natuurlijk totale onzin. Je gooit spelers erin van niveau fc Groningen (met alle respect) en haalt je topspelers er af. Daarnaast ga je toch niet Doan inbrengen ipv Madueke. Die heeft echt totaal niks laten zien. En die vertessen kan alleen maar hard rennen, heeft het voetbal inzicht van een stoeptegel..

19 september 2021 om 17:05

Waarbij een stoeptegel nog goed kan kaatsen. Maar inderdaad, bizarre wissels. Een speler als Gakpo kan altijd zijn bevliegingen hebben, ook al speelt hij wellicht niet top.

19 september 2021 om 17:06

Zahavi was ook rampzalig maar je gaat Gotze er toch niet afhalen en Propper voor Thomas is ook alleen maar kwaliteit inleveren.

19 september 2021 om 17:24

Gotze had klachten. Verder gekke wissels inderdaad. Vooral de wissel van gakpo. Madueke had eerder in mogen vallen maar goed. De wissels vielen tegen maar de basis ook.

19 september 2021 om 19:23

Dat Zahavi PSVer is slaat al nergens op. Werd gebracht als geweldenaar maar is gewoon een hele matige speler die veel te veel verdient bij PSV en daarnaast ook nog eens anderen in de weg zit. Schmidt doet niets anders dan vorig seizoen en gaat ook niks anders doen. Vorig jaar floot het publiek als Malen eraf moest dit jaar om Gakpo, volgend jaar om een ander. Deze man doet net alsof iedereen gek is behalve hij en daar heeft PSV heel de club op ingericht. Succes!

19 september 2021 om 17:09

Nou Doan snap ik dan nog wel enigszins. Die heeft een prima seizoen gespeeld in Duitsland en op de OS en kan randje 16 uit het niets scoren... Maar Doan ÉN Thomas?? Vertessen normaal een goede wissel, maar niet als je 70% balbezit hebt en voorin de bal vast wil houden... En dan Bruma laten staan? Zowat de slechtse man op het veld?? Had dan Romero nog naast Vinicius gezet en Gakpo en Madueke op de flanken... Maar van Gakpo, Noni, Zahavi, Gotze, Propper, v Ginkel, naar Bruma, Doan, Thomas, Vertessen, Boscagli... Sorry hoor, dat is toch niet meer te verklaren??

19 september 2021 om 18:52

Vertessen een goede wissel? Die jonge kan er werkelijk niks van.

19 september 2021 om 17:16

Nou lekker volwassen hoor, zo'n interview waarbij iedereen doorheeft dat je onzin uitkraamt... Hij kan toch gewoon zeggen dat hij vind dat het vele wisselen misschien wel eens negatieve effecten kan hebben en dit bij de evaluatie van de wedstrijd intern besproken zal worden? Dit was wel heel zwak, zeker voor een aanvoerder. Je hoeft in zo'n interview echt niet je trainer of medespelers door midden te zagen, maar mag best wat kritischer zijn.

19 september 2021 om 17:20

Ik zou eerder zeggen dat je als aanvoerder juist je trainer of teamgenoten niet publiekelijk gaat afzeiken en dat je het er intern over hebt. Van Ginkel deed het laatst en dat viel ook niet helemaal goed. Eenheid is ook belangrijk in een teamsport.

19 september 2021 om 17:33

Ik zeg toch juist dat je niemand door midden moet zagen? Je kan ook gewoon kritisch zijn op een nette manier...

19 september 2021 om 17:46

Toch blijf ik bij m’n punt dat kritiek hebben in zon interview weinig zin heeft. Dit kan je gewoon beter binnenskamers doen. Voor ons als neutrale kijkers heb je inderdaad gelijk. Maar hoe Gakpo dit doet, vind ik ook niks mee.

19 september 2021 om 18:46

Kritisch zijn is niet perse hetzelfde als kritiek hebben. Als je kritisch bent, zeg je dat die wissels misschien niet goed uitpakte en daarover gesproken moet worden. Als je kritiek hebt, zeg je dat die wissels een slechte invloed op de wedstrijd hadden en de trainer dat dus verkeerd heeft gedaan. Groot verschil is dat je bij kritisch zijn niet op de man speelt/niets definitiefs zegt.

19 september 2021 om 17:20

Het elftal wat Schmidt opstelde zou kwalitatief ook genoeg moeten zijn om van Feyenoord te winnen. Er waren alleen teveel spelers die vandaag niet thuisgaven. Vooral Max en Zahavi zakte opnieuw door de ondergrens en moeten maar eens op de bank plaatsnemen. Max is verdedigend een drama en aanvallend vind ik zijn inbreng ook te verwaarlozen. Zahavi is al lange tijd onzichtbaar.

19 september 2021 om 17:35

Vinicius heb ik anders ook niet gezien in de minuten die hij tot nu kreeg..

19 september 2021 om 17:40

Met als belangrijke nuancering dat Vinicius letterlijk geen enkele bal in de 16 heeft gekregen in z'n wedstrijden tot nu toe.

19 september 2021 om 18:03

Gakpo heeft gewoon goede media-training gehad. Er liep ook een mevrouw met hem mee direct na dat interview. Zou me niks verbazen als dat een communicatie-medewerker is. Als Gakpo zou zeggen wat hij zou vinden zou hij waarschijnlijk zeggen dat het een debiele wissel was, hij had nota bene de meeste schoten van iedereen, en dat in iets meer dan een helft voetbal. Je gaat toch niet met Vertessen, Doan, Thomas en Vinicius spelen tegen een van je grote concurrenten? Dat slaat gewoon helemaal nergens op.

Ik kan er bijna boos om worden, terwijl ik Ajacied ben en het voor ons waarschijnlijk alleen maar gunstig is. Kan me voorstellen dat de PSV-fans furieus zijn.

19 september 2021 om 20:21

Dat was zijn sidechick

Ik heb Schmidt heel lang verdedigd met zijn wisselbeleid. Vaak kwamen de vreemde wissels ook tegen mindere tegenstanders in periodes waarin veel (belangrijke) wedstrijden werden gespeeld. Maar dit.... Dit is niet meer te verdedigen.... Deze 0-4 mag van mij 100% op de conto van Schmidt.. Ongelofelijk dit!!

19 september 2021 om 17:26

Ik heb precies hetzelfde. Hij begon al niet in zijn sterkste elf, maar als je met Teze en Bruma in de ploeg Doan en Thomas brengt, terwijl ook Vinicius niet bepaald de hoop in bange dagen lijkt te zijn en Vertesse nog niet op het niveau zit dat hij zonder echte kwaliteit om hem heen het verschil te kunnen maken.

Verder vind ik de prestaties van Zahavi zorgwekkend. Zijn Braziliaanse stand-in is evenmin een wondermiddel, wat me de indruk geeft dat er voor Maxi Romeo nog genoeg kansen zullen liggen om zich alsnog te bewijzen dit seizoen.

Ruk interview van Gakpo. De trainer vond, de trainer dacht. Tuurlijk zou het nergens op slaan om je eigen trainer af te maken, maar ik zie hier geen aanvoerder staan, alleen 1 van de elf spelers.

19 september 2021 om 17:07

Inderdaad. Hij had ook kunnen zeggen: "vraag het maar aan de trainer." Dan zeg je niks verkeerd maar geef je indirect wel je afkeuring aan.

19 september 2021 om 17:13

Indirect je afkeuring aangeven is hetzelfde als iets verkeerds zeggen. Want je zegt in principe hetzelfde... Nee, natuurlijk zegt hij niet wat hij eigenlijk vind. Maar ook daarvoor ben je aanvoerder. Om na een deceptie de kalmte te bewaren en het niet erger maken dan het is. Wat denk je als Gakpo hier openlijk Schmidt had bekritiseerd. Dan werd er nu door iedere media een crisis aangepraat.. "spelers PSV in opstand tegen trainer." Gewoon een prima interview waarbij hij zich als een volwassen vent niet uit de tent laat lokken.

19 september 2021 om 17:38

Een aanvoerder ben je niet om de trainer te pleasen. Hij heeft toch ook nog een eigen mening? Ik kan me niet voorstellen dat de spelersgroep achter dit wisselbeleid staat. Dat mag je best in nette bewoordingen of subtiel aankaarten, bijvoorbeeld door een vraag door te spelen naar de trainer.

Dus ofwel Gakpo is hier aan het liegen of hij is het eens met dit wanbeleid. Beide spreken niet voor hem.

19 september 2021 om 18:10

Aankaarten doe je binnenskamers. Naar buiten toe verdedig je het team en club belang. Als je nu al olie op het vuur gaat gooien door hoe subtiel ook onvrede uit te stralen is dat niet in het belang van het team noch je werkgever.

19 september 2021 om 17:09

Gakpo is dan ook absoluut geen aanvoerder , gewoon een goede voetballer maar geen leider. Speelde vandaag ook gewoon een mindere wedstrijd , laten we nou niet doen alsof met Gakpo op het veld PSV wel even had gewonnen.

19 september 2021 om 17:53

Ik dacht er al aan tijdens de wedstrijd, heeft psv geen aanvoerder? Gakpo is dat gewoon niet. Van Ginkel, Propper of Ramalho misschien eerder. Maar Gakpo? Wel een verschil met Feyenoord en Ajax waar Toornstra Tadic maar ook Senesi en Blind veel meer leiders zijn.

19 september 2021 om 18:14

Gakpo is wel aanvoerder want hij draagt zo een bandje om zijn arm en staat als eerste de pers te woord na afloop. Daarnaast is hij international en wordt gezien als een van de grootste talenten.

Dit is zijn eerste 'crisis' als aanvoerder, hij beantwoord de vragen professioneel en probeert de spanning na zo een dubieus wisselbeleid weg te nemen. Dus dat doetie allemaal goed. Hoe hij op het veld en in de kleedkamer gezien wordt door zijn collega's is voorlopig slecht gissen.

19 september 2021 om 17:13

Hij is ook geen aanvoerder..? En waarom zou je publiekelijk kritiek op de trainer uiten als je dat ook binnenskamers kan doen?

19 september 2021 om 17:30

Gakpo is de 2e aanvoerder na v Ginkel en die speelde niet. Dus was Gakpo de aanvoerder...

19 september 2021 om 18:07

Robbiep

Er is erg weinig manouvreerruimte voor hem. De trainer fileren kan inderdaad niet. En zeggen dat het goed was kan ook niet. Schmidt brengt hem in deze lastige positie, daar kan Gakpo niks aan doen.

Wat ik denk ik had gezegd was "ik was graag blijven staan, ik denk dat ik had kunnen helpen de achterstand goed te maken. Maar de trainer beslist anders." Heel veel meer ruimte heb je niet. EN Gakpo is keurig media getraind, dus dan krijg je dit soort interviews. Lullig, maar hij kan niet veel meer.

19 september 2021 om 22:16

Gakpo kijkt wel uit waarom denk je dat van ginkel niet speelde vandaag misschien iets van trainer afvallen.

Whatever…. Ik was er behoorlijk gelukkig mee dat de beste man aan PSV zijde er uit werd gehaald na Gotze. Van Bruma, Thomas en Doan wordt niemand nerveus.

19 september 2021 om 17:15

NJfromVOL van harte gefeliciteerd, knappe overwinning en strijdplan van Slot. Deze nederlaag is inderdaad echt op de conto van Schmidt, hij is zichzelf heel snel aan het afbreken in Eindhoven.

19 september 2021 om 17:21

Dank je, vriend. Zonde, want ik heb echt met plezier naar PSV gekeken dit seizoen, maar je kan toch nauwelijk serieus zijn als je Gakpo voortijdig en Madueke in een Topduel nauwelijks minuten geeft.

19 september 2021 om 17:51

You're welcome bro! Ik kan er ook niet bij, Japie Krekel wordt dagelijks afgebrand. Maar hij lijkt toch steeds meer zijn gelijk te krijgen. Over die wissels nog maar te zwijgen!

19 september 2021 om 18:01

Dat Japie afgebrand wordt door mij heeft vooral te maken met alle onzin die hij over Ihattaren de wereld inhielp. Over Schmidt en de wissels heeft hij volkomen gelijk en ik ben dan ook niet te beroerd dat toe te geven.

Lekker cliché maar niemand gelooft hier toch een reet van?

19 september 2021 om 17:12

Nee maar wat moet hij dan zeggen? Total zinloze vraag want je kan t antwoord van tevoren invullen. Besteedt die tijd aan nuttige vragen

19 september 2021 om 17:17

Nou Ruben, kom op zeg! Iemand van het statuur van Gakpo, had wat mij betreft gewoon mogen zeggen. En dat kan hij echt wel een respectvolle manier gekund. Dat hij teleurgesteld was over de wissel, en dat hij deze belangrijke wedstrijd had willen beslissing. Niks mis mee hoor, ik had eerlijk gezegd ook iets meer ballen verwacht van Gakpo. Zeker in zijn 100e wedstrijd voor Psv, de reactie van het publiek sprak al boekdelen om die wissel.

19 september 2021 om 17:20

Hij kan toch prima zeggen dat hij zijn bedenkingen heeft bij het vele wisselen en rouleren, maar dat ze dit in de evaluatie van de wedstrijd intern gaan bespreken? Dan geef je op een keurige manier je mening, maar brand niemand af. Bij Ajax wordt dit ook geregeld gezegd door spelers als Blind, Klaassen en Tadic.

19 september 2021 om 18:13

Zeggen dat je bedenkingen hebt is al de vuile was buiten hangen. Ik vind de zinnen van Sulejmanii nog wel oke, dan hou je het bij jezelf. Dat je teleurgesteld bent en dat hij de wedstrijd had willen beslissen. Dat kan je best zeggen. Maar er stond ook nog iemand naast hem waarvan ik denk dat dat een communicatiemedewerker was. Dus ik denk dat Gakpo alvast subtiel geinstrueerd was dat hij de trainer niet moest gaan fileren.

19 september 2021 om 18:50

Als ik zo'n geïnstrueerd zou worden voor een interview zou ik zeggen dat hij of zij maar voor de camera moet verschijnen dan. En verder is er een verschil in kritisch zijn en kritiek leveren.

20 september 2021 om 10:17

@De Toekomst

Dat zou iedereen wel willen zeggen, maar niemand doet dat, omdat je bij je club wil blijven voetballen. Dat ga je niet op het spel zetten.

Als het klopt wat ik schreef dan zegt het wel iets over de interne manier van werken bij PSV. De openheid is dan zo te zien ver te zoeken. Eerder dat de spelers een beetje bangig worden om te zeggen wat ze vinden. maar goed, we zullen het nooit zeker weten, vrees ik.

Snel die discussie wel aangaan! Op deze manier win je niks!

Als Roger vandaag niet ontslagen wordt en zijn Duitse kliek niet mee neemt eet ik mijn eigen schoen op, klaar mee ook de |jong mag vertrekken.

19 september 2021 om 17:08

Eet smakelijk. No way dat Schmidt wordt ontslagen.

19 september 2021 om 17:09

Smakelijk alvast dan.

19 september 2021 om 17:11

Schmidt wordt nooit meer ontslagen bij PSV. de beste man doet het amper beter dan Van Bommel maar is al vanaf dag 1 heilig verklaard in Eindhoven

19 september 2021 om 17:55

Japie ben jij nu niet een beetje aan het genieten, stiekem? Al je kritiek wordt eigenhandig door Schmidt hier met een praktijkvoorbeeld onderbouwd.

19 september 2021 om 18:04

Het is toch heerlijk dat na lange tijd van kritiek je je gelijk haalt. Het is je gegund jongen, en de overwinning ook.

19 september 2021 om 18:14

Deze wedstrijd was ruk, maar hij heeft PSV dit seizoen al erg goed laten voetballen. Dus dit lijkt me niet het moment.

19 september 2021 om 18:19

@LeidseHood vandaag geniet ik zeker van de overwinning maar het is niet zo dat ik perse geniet van het falen van Schmidt. Ik vind alleen Cocu een veel betere en sympathiekere coach en ik vind Schmidt vooralsnog geen enorme upgrade op Van Bommel. Wie weet krijgt hij het op de rit maar vooralsnog zie ik nog niet waarom Schmidt zo een enorme hype om hem heen heeft hangen

20 september 2021 om 10:19

Die hype is ook overdreven, maar begin van dit seizoen heeft PSV mooi voetbal laten zien vind ik. Ik vind er meestal niks aan om naar te kijken, maar dat is een paar wedstrijden echt anders geweest.

19 september 2021 om 17:12

Dus hij moet ontslagen worden omdat hij 1 wedstrijd heeft verloren en een beetje raar wisselt. Koekoek

19 september 2021 om 17:21

Het is nu niet dat dit iets eenmaligs is in elk geval….

19 september 2021 om 17:22

@soccerfan_1 op basis van 1 wedstrijd? vorig jaar eindigde hij op het historische aantal van 16 punten achterstand op Ajax. de CL werd misgelopen tegen 10 man van een Benfica wat niet eens in vorm is. je verliest nu weer een belangrijke wedstrijd van Feyenoord. deze man heeft veel krediet maar waar dat op gebaseerd is is me een raadsel. pak zijn CV erbij en je ziet dat hij 1 "noemenswaardige" prijs in zijn carriere heeft gewonnen. het kampioenschap in B-competitie Oostenrijk. ik weet niet wie verantwoordelijk is voor Schmidt zijn marketing en promotie maar diegene moet echt geniaal zijn

19 september 2021 om 17:32

En het feit dat alle spelers met hem weglopen en dat een speler als Gotze naar PSV komt omdat Schmidt daar zit doen we voor het gemak even vergeten?

19 september 2021 om 17:42

Leuk dat spelers met hem weglopen maar als je hen allemaal 60 minuten laat spelen heb je weinig aan die spelers. Uiteindelijk draait het om resultaat en de punten die Japie aanhaakt (16 punten achter Ajax, geen CL en 0-4 tegen Feyenoord) spreken voor zich

19 september 2021 om 17:12

Begin alvast met eten dan. Schmidt gaat nergens naartoe.

Klopt helemaal niks van maarja, de fans hadden gewoon gelijk, maarja je moet dit wel zeggen om in de basis te staan anders zit je de volgende wedstrijd op de bank

19 september 2021 om 17:06

Eigen haggie redden, is belangrijker dan PSV en de ploeg om je nek uit te steken voor wel zijn van de club, Gakpo 0,0 persoonlijkheid.

Schmidt is geobsedeerd door fitheid. Wat er bij mij echt niet ingaat is dat je fit moet zijn voor wedstrijden zoals vandaag.. en deze top wedstrijden sta je met een B-team …. Dan faal je toch

19 september 2021 om 17:16

Sterker nog; spelers gaan nooit 3x 90min spelen in een week, als je het ze nooit laat doen. Op deze manier train je ze om het niet vol te houden.

Cody is een keurige en slimme jongen maar iedereen kan zien dat hij gewoon 90 minuten willen spelen. Schmidt heeft gewoon hard gefaald vandaag en ik zou als ik Gerbrandts was die contractverlenging even uitstellen tot er daadwerkelijk toppers worden gewonnen.

Als je het interview van Schmidt ziet, dan lijkt het net alsof PSV een bejaardencentrum is ipv een voetbalclub. Heel het team oogt zowat moe in zijn ogen.

Gakpo draagt toch een aanvoerdersband op het veld? Komt op mij over als een volgeling in plaats van een leider. Dit kan je jezelf absoluut niet laten gebeuren als aanvoerder op het veld, je team werd per wissel gewoon een klasse verzwakt. Schmidt is echt een matige trainer, bewijst dat al een jaar. Zijn wisselstrategie kost je de CL, vorig jaar het kampioenschap en ook nu een afgang tegen Feyenoord.

19 september 2021 om 17:18

Dan is ten Hag ook een matige trainer want die wordt ook al jaren bekritiseert op zijn wisselbeleid?

19 september 2021 om 18:05

Ten Hag heeft de luxe dat hij wisselspelers heeft die bij Psv basis staan. Dan kun je nog regelmatig lekker rouleren. Bij onze club kan dat niet en doe je dat tegen dit Feyenoord dan kost het je gewoon punten.

19 september 2021 om 18:21

Je had met Ihattaren een geweldige wisselspeler imo. Natuurlijk heeft die jongen fouten gemaakt maar ik heb het gevoel dat dat met een andere aanpak echt wel op te lossen was geweest

19 september 2021 om 21:16

Jezus Japie dat boek is allang gesloten lijkt me toch. Ik hoop niet voor je dat je in het dagelijkse ook overal zo lang in blijft hangen want dan moet het erg zwaar voor je zijn. Dan snap ik we dat je, je tijd verspeelt met de hele dag Schmidt afzeiken op voetbalzone..

PSV heeft al 14 officiã«le wedstrijden gespeeld en heeft diverse internationals die er ook nog extra hebben gespeeld, tegen teams als Ajax, Benfica, AZ en Sociedad. Combineer dat met bijvoorbeeld het EK en je weet dat die wissels essentieel zijn om te blijven presteren. Als je vergelijkt met bijvoorbeeld Feyenoord die nog geen enkele fatsoenlijke tegenstander hebben gehad en die ook nog eens afgelopen weekend vrij hadden dan is het niet onlogisch.
Dit soort wedstrijden zitten er tussen, kan gebeuren. Grote kans dat dit de zwaarste weken voor PSV zijn dit seizoen, evalueren, kop omhoog en doorgaan.
We kunnen nu wel met zijn allen Schmidt gaan afvallen, maar dit PSV is nog steeds het beste PSV in jaren, ook al zit daar zo nu een wedstrijd bij waarin niets lukt.

19 september 2021 om 17:13

PSV vloog er anders ook vrij eenvoudig uit tegen een wel zeer matig Benfica en AZ was lange tijd ook beter dan PSV. PSV is voor de Nederlandse Eredivisie best een prima ploeg, maar zo'n geweldige selectie is het nu ook weer niet.

19 september 2021 om 17:17

Een zeer matig Benfica dat ongeslagen bovenaan staat in Portugal. Ooit het verband getrokken dat Benfica niet aan voetballen toekwam, omdat PSV veel energie in de wedstrijd legde? Dat soort wedstrijden kan je niet een heel seizoen lang voetballen. Tegen AZ was het tevens niet werelds, maar waarom zou je jezelf uitputten als je voorstaat en de tegenstander niet gevaarlijk kan worden?
PSV deed tegen AZ wat Benfica tegen PSV deed. De wedstrijd controleren.
Voor de Eredivisie en voor de Europa League heeft PSV een prima selectie, gewoon pech met de loting dat je Sociedad en Monaco treft.

19 september 2021 om 17:30

Op Sporting, Benfica en Porto na stelt de Portugese competitie niet zoveel voor, dus dat Benfica daar ongeslagen is, zegt eigenlijk niet zoveel. En om nu te zeggen dat PSV nu echt verschrikkelijk veel uitgespeelde kansen had tegen Benfica...... Om eerlijk te zijn: bij PSV zie ik vaak een schijndominantie: veel de bal hebben, veel energie op de mat leggen, maar weinig kansen creëren waardoor de tegenstander (die heus wel doorheeft hoe PSV speelt) vrij makkelijk op de been blijft. Als je het dan vergelijkt met AZ die wel veel kansen kregen, maar echt een afmaker miste, dan zegt dat genoeg over PSV vind ik.

19 september 2021 om 17:39

PSV had weinig kansen tegen Benfica inderdaad. Benfica was scherper toen. Maar dit Benfica heeft ook gewoon een beter team dan PSV en ook veruit het beste team van Portugal. Enige reden dat het geen kampioen werd, is omdat Sporting vorig jaar nergens om speelde behalve het kampioenschap.
Verder is het makkelijk praten over de Portugese competitie, maar geldt toch ook voor Nederland?
Behalve Ajax presteert geen enkele club in Europa. FC Braga staat bijv. op de club ranking ook boven PSV, Feyenoord en Az.
De gehele middenmoot van Portugal staat boven die van Nederland.

19 september 2021 om 17:14

het beste PSV in jaren? het beste PSV in jaren was het PSV van Cocu dat overleefde in de CL poule. Cocu was een veel betere coach dan Schmidt imo. Die hing niet de popie jopie uit maar liet zijn prestaties voor zich spreken. Sinds de komst van Schmidt hangt er een excuuscultuur bij PSV, waar er onder Cocu nog sprake was van een topsportklimaat

19 september 2021 om 17:20

PSV dat in de Champions League overleefde is zes seizoenen geleden (2015/2016). Dat is toch al meerdere jaren geleden Japie. Sinds die tijd is er geen team geweest dat zo goed draait als het huidige team.
Daarnaast Cocu een betere trainer noemen dan Schmidt is natuurlijk absurd, als je ziet wat voor materiaal Cocu toen had met Zoet, Bruma en Rekik die allen fantastisch speelden, gecombineerd met spelers als Wijnaldum, Depay, Arias, L. De Jong, Guardado, Moreno.

19 september 2021 om 17:23

PSV in 17/18 was ook beter dan het PSV van nu hoor. Individueel niet, maar wel als team. Cocu wist in dat seizoen met een elftal bestaande uit Zoet, Brenet, Isimat, Schwaab en Hendrix het maximale eruit te persen en met een fenomenaal puntenaantal kampioen te worden door het optimale rendement uit zijn vier sterspelers (De Jong, Lozano, Bergwijn en Pereiro) te halen. Het PSV van nu zou daar niet van winnen

19 september 2021 om 17:24

kijk ook even naar dat team in Cocu zijn laatste seizoen waarmee hij kampioen werd. dat team kwam destijds qua kwaliteit niet in de buurt van Ajax of het huidige PSV. Van Bommel streed in zijn eerste seizoen ook serieus mee om de titel. zo goed vind ik dit PSV niet en dat ligt echt niet aan de spelers want deze selectie heeft enorm veel kwaliteit in huis. er wordt alleen verre van het maximale uitgehaald door de coach. zogenaamd maakt hij zoveel spelers beter maar hij wint nooit een belangrijke wedstrijd tegen een tegenstander van niveau

19 september 2021 om 17:32

Dat PSV werd inderdaad kampioen, maar in die jaren, ook onder van Bommel, werd er gigantisch vaak in de laatste minuut gescoord. Dat team stond niet beter, dat team had een over mijn lijk mentaliteit die ik nu wel wat meer mis inderdaad. Maar als je gaat kijken naar hoe beide teams spelen, prefereer ik dit PSV. Daarnaast was dat volgens mij ook het seizoen dat PSV met 5-1(?) eraf ging tegen Willem Ii.
Nogmaals; dit soort wedstrijden gebeuren.
Geniet van je ploeg na overwinningen, blijf de ploeg steunen na een verlies. Geen man over boord.
Tweede plek, punt achter Ajax, drie moeilijke wedstrijden gehad; tegen AZ (uit), Feyenoord (thuis) en Heracles (uit).

19 september 2021 om 17:48

In mijn ogen stond dat elftal wel degelijk beter. Er was een duidelijke spelopvatting: inzakken en gokken op de snelheid voorin. Lukte het niet op die manier, dan werd de lange bal naar Luuk de Jong gehanteerd. Sommige mensen vonden het misschien saai, maar ik kon er van genieten hoe gedisciplineerd PSV dat seizoen verdedigde en ook hoe PSV in staat was om variatie in het spel te brengen door Luuk de Jong optimaal te benutten.

Wat nu precies de spelopvatting onder Schmidt is, is mij nog steeds niet helemaal duidelijk hoor. De gegenpressing? Het hoge druk zetten heb ik dit seizoen een aantal keren gezien (met name in het tweeluik tegen Galatasaray), maar de laatste wedstrijden vaker niet dan wel. En vorig seizoen leek het natuurlijk al helemaal nergens op. De overtuiging waarmee jij zegt dat je nu liever naar PSV kijkt dan onder Cocu, snap ik echt totaal niet

19 september 2021 om 17:26

Hebben Madueke, Van Ginkel, Gotze, Propper interland gespeeld? Daarbij worden sommige spelers al geregeld bijzonder vroeg naar de kant gehaald, dus die zullen ook niet echt vermoeid geraakt zijn dit seizoen... En het is niet alleen deze wedstrijd waarin zijn wisselbeleid PSV de overwinning kost, want dat was ook al tegen Benfica. Je hebt wedstrijden waarin je wat spelers rust kan geven en je hebt wedstrijden waarin je er moet staan. Dat was tegen Benfica en nu tegen Feyenoord, maar Schmidt saboteert gewoon zijn eigen ploeg.

19 september 2021 om 17:36

Dit is het eerste seizoen van Madueke dat hij basis staat, dat is behalve fysiek ook mentaal zwaar met de druk die hij opgelegd krijgt. Ik weet niet of jij werkt of studeert, maar zodra je opslag krijgt komt daar andere stress bij.
Verder zijn Van Ginkel en Pröpper geblesseerd geweest en heeft Götze afgelopen week de longen uit zijn lijf gerend (12 kilometer gelopen, waarvan 36% op hoge intesiteit, iets wat geen enkele Psv'er ooit is gelukt, dus ook niet werkpaarden als Dumfries). Staat een mooi stuk van in de Vi.

Daarnaast zijn dit soort wedstrijden nooit gegarandeerde overwinningen. Ik betwijfel of PSV dit had gewonnen met de gebruikelijke namen, Feyenoord was gewoon scherper. Zelfde geldt voor Benfica; PSV creëert niks dus wat geeft je garantie dat het met (vermoeide) spelers daarna opeens wel lukt?

19 september 2021 om 18:57

Ik werk en heb al enkele keren opslag gekregen en één keer een "transfer" gemaakt, maar voel geen druk. Nooit gevoeld, maar ik kan me voorstellen dat dit anders is als je prestaties zoveel aandacht krijgen (zowel positieve als negatieve aandacht). Ook de leeftijd meegenomen. Echter ben ik wel van mening dat je zulke jonge spelers beter veel kan laten spelen, ook in mindere periodes, dan ze zoveel tussen basis en bank te laten zweven. Juist die onzekerheid lijkt mij killing. En voor de rest heb ik juist ook kritiek op Schmidt, omdat deze spelers nu vermoeid zijn... Je hebt nu twee maanden gehad om fitte profs helemaal in topconditie te krijgen, maar bent daar blijkbaar nog ver van verwijderd... Dat lijkt mij alleen al een wanprestatie.

Die is tired, die is tired, en ook hij was tired. Ze zijn allemaal tired daar volgens Schmidt. Hoe dan? Wat moet Ten Hag dan met al die zuid amerikanen. Die zouden juist tired moeten zijn. Hoezo is Madueke moe?

19 september 2021 om 17:29

Hij heeft zich duidelijk voorgenomen hier niet van te leren. Het is een kansloze missie om te denken dat hij dat wel gaat doen, maar als hij er nu al zo instaat gaat PSV natuurlijk een heel lang en zwaar seizoen tegemoet. Dat vreemde rouleren en wisselen gaat PSV dan nog heel veel punten kosten.

Ik snap best dat Schmidt wil rouleren, maar hij doet het op de verkeerde momenten. Hij neemt de Europa League veel te serieus. Als je spelers wil sparen, moet je het daar doen en niet in een Eredivisiewedstrijd tegen Feyenoord. Word je uiteindelijk derde in een poule met Monaco en Sociedad: prima, niks mis mee en heb je alsnog de mogelijkheid om ver te komen in de Conference League (waar financieel en qua coefficienten bijna net zoveel te halen valt). Voordeel van de Conference League is natuurlijk ook dat de tegenstand een stuk minder intensief is.

19 september 2021 om 17:31

Of hij is bezig om zichzelf op het Europese podium te bewijzen, zodat hij na dit seizoen elders een mooie baan kan krijgen? Als hij denkt dat hij zich nationaal niet kan bewijzen tegen Ajax, moet hij zich in de Europese wedstrijden maar laten zien...

19 september 2021 om 17:36

Dat idee bekruipt mij ook af en toe, dat het hem vooral om de Europese prestaties te doen is en hij in de Eredivisie een tweede plek wel prima vindt. Zelf ben ik van mening dat PSV ongeacht de kwaliteit van Ajax gewoon makkelijk kampioen kan worden; PSV speelt immers maar twee keer tegen Ajax en zou van de andere 16 Eredivisieploegen relatief makkelijk moeten kunnen winnen. Meer dan 80 punten zou iig niet te veel gevraagd moeten zijn.

19 september 2021 om 17:41

Helemaal mee eens. Ik zeg ook altijd dat als je Ajax vervangt door Bayern München PSV alsnog kans maakte op de titel, omdat PSV dan nog 32 duels zou kunnen winnen en ook een Bayern dan wel enkele keren punten zou laten liggen. PSV kan altijd meestrijden, maar niet op deze manier. Schmidt saboteert PSV helemaal zelf.

19 september 2021 om 17:48

Gezien zijn wissels tegen Benfica vermoed ik dit niet

Bij iedere wissel heb ik op de bank zitten juichen. Was heel blij met schmid dat hij z’n beste spelers wisselt

Mario heeft onlangs zijn contract verlengd en hoopt Schmidt er ook toe te bewegen om dit ook te doen. Ik steun hem hierin!

Lekker hoor, een trainer die tegen Feyenoord even besluit om de tweede helft te gaan spelen met een veredeld B-elftal. Doan, Bruma, Vertessen, Thomas, Teze, het is allemaal PSV-onwaardig.

19 september 2021 om 17:38

Vertessen vind ik nog wel een leuke supersub. Brengt toch vaak dreiging met zich mee. Teze als centrale verdediger was ook echt niet verkeerd, maar meneer wilde graag als back spelen haha.. Bruma kan ook nog wel eens meespelen tegen de mindere goden en dan vanaf links, maar dit was gewoon veel te veel middelmaat en dat in een topwedstrijd.

19 september 2021 om 17:43

Vertessen kan alleen hard werken en hard rennen, voor de goal is hij hopeloos. Ik begin al bijna de indruk krijgen dat je die misschien beter om kunt scholen tot back.

19 september 2021 om 19:00

Ik denk er dan iets anders over en begin Vertessen steeds meer te waarderen. Hij maakt toch veel vuile meters en brengt echt heel veel energie. Als een tegenstander ruimtes weggeeft, kan hij echt wel een toegevoegde waarde/extra wapen zijn. Tegen gesloten defensies, zoals vandaag, komt hij echter wel tekort.

2 wedstrijden in de week is kennelijk teveel voor ons PSV momenteel. Nogmaals A elftal, B elftal creëren en de makkelijkere wedstrijden met B beginnen. Dat werkte bij Heracles prima.. Bij nood aan de man mag je toch 5x wisselen. Moeilijke wedstrijden met team A starten. Creëert vastigheden, duidelijkheid. Uiteraard wel transparant en flexibel blijven. Scoort spits team B vaker dan spits team A wissel je die een keer. De meesten raken zo ook gewend aan hele wedstrijden op den duur. Nu is t iedereen een uurtje per week bij wijze van spreken.Laten we trouwens wel eerlijk zijn: het was slecht van beide kanten vandaag en dit Feyenoord blijft een matig elftal. Want onder de voet gelopen hebben ze PSV niet en aan de bal was het soms echt heel slecht. Ja, verdedigend stond het prima bij Feyenoord en ze waren zeker effectief, maar dat verbloemt eigenlijk het soms wel zeer matige spel. PSV was alleen nog slechter vandaag en dat is de veruit belangrijkste reden dat het 0-4 is geworden. We moeten nu niet doen alsof Feyenoord ineens een topploeg is, laat staan een titelkandidaat.

19 september 2021 om 17:48

Ik vond Feyenoord niet per se matig, ik vond dat ze het gewoon ontzettend slim gedaan hebben. Iedereen heeft al in eerdere wedstrijden kunnen zien dat PSV veel moeite heeft sterke ploegen die stug verdedigen. En dat deed Feyenoord vooral in de eerste helft. Vervolgens konden ze in de tweede helft optimaal profiteren van de moegespeelde opkomende backs en het feit dat PSV inmiddels een soort B-elftal op de mat had staan.

De beste man is stront eigenwijs en heeft als adviseur denk ik Frank de boer, dit gaat van kwaad tot erger daarnaast nog helemaal niks bewezen. Lijkt mij niet onverstandig om hem eruit te gooien nu het nog niet te laat is.

Juist het vroeg wisselen nekt de spelers in het behalen van het uiterste.
Vergelijk het met een elastiekje, trek het een klein stukje. Gaat goed
Trek het nog een keer iets verder gaat ook. Nu stopt Schmidt
Een andere trainer trekt nog een stuk verder gaat ook nog
Nog een stuk verder gaat ook nog
Ok, nu moet je stoppen
Ger Brandts grijp in, want Jong durft zijn vriend niet aan te spreken

Die spelers krijgen niet de tijd om in hun ritme en flow te komen. Ik denk dat Schmidt te veel naar het fysieke kijkt en niet naar het geestelijke. Als het tussen de oren van de speler niet goed zit , zal hij ook eerder vermoeidt zijn. Zit hij lekker in zijn vel dan kan hij toch nog dat extra's brengen. Bij Schmidt krijgen de spelers daar net eens de tijd voor, dat zal ook wel in een bovenkamer doorwerken

Waardeloze trainer. Ik denk dat ie een Feyenoord shirt onder z’n trui had zitten.

Zak hooi

Klagen over de wissels is alleen maar een mooi moment om over te vallen en de schuld te verschuiven. Zijn wij Hollanders goed in, verantwoording ontlopen! De gehele selectie gaf geen thuis en werden vanaf minuut 1 overklast. Feijenoord drukte PSV vanaf minuut 1 al naar hun eigen 16. Ik ben een neutrale supporter, maar PSV moet het niet zoeken bij de trainer. Basis elf (op Gakpo en een enkeling na) was niet heel best..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller103
R. SchmidtUnknown
C. GakpoAanvaller93
J. DrommelKeeper90
Y. VertessenAanvaller91
M. van GinkelMiddenvelder81
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

10 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 9 3 0 0
2020/2021 PSV 23 7 2 0
2019/2020 PSV 25 7 5 0
2018/2019 PSV 16 1 0 0
2017/2018 PSV 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Hans Kraay junior smult van PSV'er: 'Dat heb ik nog nooit gezien'

Hans Kraay jr. was donderdagavond onder de indruk van het spel van Cody Gakpo tegen AS Monaco, zo vertelde hij zondagmorgen in Goedemorgen Eredivisie. De aanvaller van PSV, die het duel...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 oktober
Hoewel Mohamed Salah interesse geniet van Real Madrid, heeft hij oren naar een langer verblijf bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren