Fluitconcert voor Roger Schmidt na opvallende wissel tegen Feyenoord

Zondag, 19 september 2021 om 15:52Dominic Mostert • Laatste update: 15:57

Roger Schmidt heeft zondag onbegrip geoogst bij de supporters van PSV. Na een uur spelen, bij een 0-1 achterstand tegen Feyenoord, koos hij ervoor om Cody Gakpo te vervangen door Carlos Vinícius. Het kwam Schmidt op een fluitconcert te staan, terwijl Gakpo werd toegezongen door het publiek. "Niemand begrijpt het hier in Eindhoven. Op Roger Schmidt na, maar verder begrijpt helemaal niemand dit", concludeerde commentator Leo Oldenburger.

Gakpo was in de eerste helft de gevaarlijkste man bij PSV, met twee schoten die rakelings naast gingen. Aan het begin van de tweede helft greep Schmidt al in met een drievoudige wissel, iets wat zelden is vertoond in de pauze van een wedstrijd. Hij koos ervoor om Mario Götze, Davy Pröpper en Eran Zahavi te vervangen door Ryan Thomas, Ritsu Doan en Yorbe Vertessen. De oefenmeester achtte het moment dus nog niet rijp om Noni Madueke te laten invallen; de aanvaller werd op de bank gehouden door Bruma. Feyenoord kwam kort voor de pauze op voorsprong door een doelpunt van Jens Toornstra.


Poll

Snap jij de wissel van Roger Schmidt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door j3ro3ntj33__)

En terecht, wat een kutwissel. En dat niet alleen, ook met Bruma starten ipv Noni enz. enzo.🤡

19 september 2021 om 15:57

Enige voordeel aan het wisselbeleid van Schmidt is dat hij het ons makkelijker maakt om kampioen te worden

19 september 2021 om 16:01

Gakpo komt tot 12 passes a 66% en heeft 13 x balverlies. Speelde gewoon een hele matige pot, net als de rest van PSV. Daarnaast levert Gakpo zonder bal totaal geen arbeid, als je dan aanvallend ook niks brengt kan je weleens gewisseld worden.

19 september 2021 om 16:07

@baradona, Ik heb Tadic ook weleens slechte wedstrijden bij Ajax zien spelen, maar hij wordt niet keer op keer gewisseld. Schmidt is de selectie mentaal kapot aan het maken met zijn wisselbeleid, valt geen lijn of logica in te trekken

19 september 2021 om 16:16

Boscagli en max zijn ook waardeloos maar die spelen altijd 90 min. Waarom moeten altijd alleen de besten gewisseld worden ?

19 september 2021 om 16:17

Kan je deze data even door trekken ?? Wat zijn de statistieken van zijn vervanger?

19 september 2021 om 16:25

4 passes a 80 % , 5x balverlies….dat ontloopt elkaar in verhouding helemaal niets.

19 september 2021 om 20:00

Haha Baradona deze twee reacties zijn de grootste onzin die ik in lange tijd gehoord heb. Maar goed als jij wil denken dat Schmidt lekker gewisseld heeft is dat jouw goed recht. Vorig jaar 16! punten achter Ajax en dit jaar geen CL.

20 september 2021 om 08:47

@caribbean,

Ga je Tadic nu vergelijken met Gakpo?
Denk dat Tadic toch wel iets verder is dan Gakpo, en meer heeft laten zien.

19 september 2021 om 16:02

Deze coach is knettergek. Hij leek bij zinnen te zijn gekomen dit seizoen, maar niks is minder waar Heeft 'ie het eindelijk op de rit en dan begint 'ie in een topper met een verzwakt elftal om vervolgens met de wissels die hij doet een B-elftal ervan te maken. Feyenoord was makkelijk te verslaan geweest door een Psv op volle oorlogssterkte. Supporters moeten hier toch ook knettergek van worden.

19 september 2021 om 16:46

Nu nog ff terug naar 4-2-2-2 graag. 🤣🤣

19 september 2021 om 16:49

Nou Inke, dat zagen we dan ook bij de 4-0. Er draaiden er een paar door.

Ik snap wel dat Schmidt zo wisselt: Schmidt is een cijfertjes trainer. Dus wisselt hij bij een bepaalde percentage vermoeidheid. Voetbal inhoudelijk is het niet veel soeps bij hem.

19 september 2021 om 19:35

Er worden er een paar wakker, maar zijn er nog genoeg die blind vertrouwen houden. Hoop doet vreemde dingen met fans.

19 september 2021 om 16:03

Alle Psvers succes met Schmidt, ongelofelijk hoe sommige keer op keer die man aan het verdedigen zijn. Ik bedoel je moet behoorlijk blind zijn om die man keer op keer te verdedigen, Psv heeft een bizar goede selectie maar Schmidt haalt er mentaal zo weinig uit. Schmidt is geen slechte trainer maar zeer zeker ook geen trainer die Psv naar dat volgende niveau dicht bij Ajax gaat brengen. Als je alleen al zijn wissels bestudeerd zie je dat er draad bij hem los zit.

19 september 2021 om 16:07

Schmidt is bang dat goede spelers populair worden en daarom haalt hij ze eruit.
Alles moet op hem gericht zijn
Malen, Madueke, Gakpo, next?

Maar het is niet alleen zijn schuld
John de Jong en Toon Ger Brandts, hebben hem alle macht gegeven
Ook zij moeten hun conclusie trekken en opstappen

19 september 2021 om 16:12

ik snap het ook niet. je passeert Madueke en je wisselt Gakpo. zo haal je die jongens volledig uit hun vorm. je beste spelers worden beter van series maken, die laat je normaliter ook staan als ze even een mindere periode hebben

19 september 2021 om 16:18

Eens. En hoe wordt je fit als je nooit 90 minuten speelt?

19 september 2021 om 16:21

Makkelijk praten allemaal maar gotze zahavi gakpo lieten allemaal niets zien de eerste helft. Als die bleven staan had psv nog niet gescoord vandaag. Madueke idem de laatste wedstrijden.

19 september 2021 om 16:24

voorlopig heeft PSV nu ook nog niet gescoord en sta je flink achter

19 september 2021 om 17:02

Dan nog steeds is Gakpo de enige bij PSV momenteel waar nog dreiging vanuit komt. Hij kan zo maar een goal maken en is daarnaast ook vandaag gewoon je aanvoerder. Echt een absurde wissel die laat zien dat Schmidt is doorgeslagen in de fitheid percentages en niet meer bezig is met de wedstrijd zelf en het te behalen resultaat

Slaat ook echt nergens op. Gakpo zal in zijn interview ook wel moeten liegen dat die het begrijpt. Wat een waanzin. Waanzin.

19 september 2021 om 16:03

Je zal maar assistent zijn. Je zit er voor Jan met de korte achternaam, en dat voor ervaren oud PSV spelers.

Tsja.... Niemand weet wat er om gaat in Schmidt zijn hoofd, maar een ding is duidelijk: Hij heeft niet graag mensen aan zijn zijde want met dit soort grappen jaag je alles en iedereen die PSV een warm hart toedragen in het harnas tegen je

Terecht fluitconcert natuurlijk. Men doet hier vaak lacherig over Japie Krekel en zijn kritiek op deze man maar ik geef hem groot gelijk. Schmidt is echt de weg kwijt met zijn constante gewissel, gaat helemaal nergens over. Hij zit zelfs de ontwikkeling in de weg van bepaalde parels voor PSV op deze manier.

19 september 2021 om 16:04

Deze man lijkt 't wel niet graag op de rit te willen hebben . Zijn elftal begon het seizoen ijzersterk en dan in een topper die soort geintjes gaan uit halen.

19 september 2021 om 16:17

Em zodra hij wint zitten ze allemaal weer zijn hielen te likken.
De wissel was niet begrijpelijk, maar over de gehele lijn is het vandaag bedroevend....

19 september 2021 om 16:21

Die lijn is na Ajax al ingezet. Het is niet ana te tonen natuurlijk maar misschien had t geholpen als je je sterkste elftal wat vaker en langer lat staan zodat er een mooie reeks neergezet kan worden. Tegen Ajax stond het beste elftal erin, daarna nooit meer gezien.

19 september 2021 om 16:33

En dan vergeten de mensen Ihatarren nog alles werd in de schoenen van Ihatarren geschoven. Maar Schmidt heeft hem ook respectloos behandeld vanaf de 1e dag dat hij binnen kwam dan zou ik er als speler ook een keer klaar mee zijn. Deze Schmid is echt een waardeloze trainer.

Tja, Ten Hag heeft vaak late wissels maar dit slaat helemaal nergens op.

Ik snap Schmidt wel, verdedigend nooit mee, laat altijd zijn man lopen. Nu volg ik PSV niet op de voet, maar dit valt mij altijd op. Ook bij het NL elftal laatst

Wesley Sneijder mag dan koning toto zijn, maar deze man is toch echt wel koning wissel.
Werd trouwens wel tijd dat Gakpo naar de kant ging hoor. 2 en een halve wedstrijd gespeeld met een blessure die hij bij het NL elftal opliep.

Lijkt me toch heerlijk als Ajax fan als je zo’n man aan het roer ziet bij je grootste concurrent?

19 september 2021 om 16:06

Jazeker die man gooit zijn eigen glazen in! Vind het wel heel jammer en schandalig voor Gakpo, in zijn 100e pot doe je zoiets al helemaal niet.

19 september 2021 om 16:12

Fantastich idd deze man, ajax loves you. Lekker telkens heel vroeg je beste spelers wisselen. Genieten.

19 september 2021 om 16:16

Ja heerlijk, blijft toch bijzonder. Zon lekker team en hij kan alle automatismen eruit wisselen!😂

19 september 2021 om 16:19

Hij wilde misschien even duidelijk maken dat PSV net zoveel kwaliteit in de breedte had als Ajax, maar was vergeten dat dit niet zo was

19 september 2021 om 16:18

Niet helemaal mee eens. Had gehoopt op een zeer spannende titelstrijd en vooral ook een sterk PSV in Europa, maar zo fris, goed en hoopgevend als PSV begon zo uitzichtloos zien ze er nu uit. En dat komt maat door één man. Zoals hij nu begon en wisselden, zo heeft het echt voor veel onrust gezorgd denk. Supporters onthouden dit, spelers ook. Je zet jezelf en de club hiermee voor paal. Je kan beter één keer met pech verliezen van een GAE dan dat je op zo'n manier verliest van Feyenoord.

19 september 2021 om 16:31

Het is inderdaad wel grappig om hem zo koppig te zien vasthouden aan zijn voetbaltheorie, ook als de praktijk het niet toelaat. Soms moet je flexibel zijn, dan maar even in het rood spelen met wat belangrijke spelers.

19 september 2021 om 17:44

Ik begreep dat ze zijn contract alvast wilden verlengen. Ik vind helemaal mooi

Het is niet dat gakpo goed speelt dusja ik snap het niet zo. Schmidt kan niet heel de wedstrijd denken ja hij kan “uit het niets” scoren. Hij moet een wedstrijd winnen.

Dan moet de commentator trainer worden. Altijd deze goedkope stemmingmakerij, op kosten van de trainers en de clubleiding.
Perez kan er ook iets van " dit mag niet in een topwedstrijd " , heeft zelfs ook zo fantastisch veel topwedstrijden gespeeld. Geef aan wat je ziet en commenteer dat.

Alsof iemand bij PSV de ballen heeft om deze clown tot orde te roepen. Hij gaat dit komende woensdag ook doen en de rest van zijn verblijf hier. Hij geilt waarschijnlijk op de enorme media aandacht die hier aan verbonden is.

Ik zou hem ook wisselen, maar dat komt omdat ik een Feyenoorder ben, dat scheelt - Kom op, trek de overwinning de streep.

Zolang een trainer maar beseft wat hij doet. Als het eindresultaat in zijn voordeel is dan moet het publiek gewoon achter de ploeg (en de spelers die invallen) blijven staan. Tegenwoordig zit heel Nederland op de stoel van de trainer, iedereen weet het beter … En als de trainer verliest dan wordt hij daar zeker op beoordeeld.Gewoon ff stil zijn …

19 september 2021 om 16:03

Ze verliezen wel..

Als PSV trainer is het op recht knap om in een topwedstrijd zonder Madueke, Gakpo, Zahavi, Van Ginkel, Propper & Gotze te spelen terwijl ze wel allemaal bij de selectie zitten.

19 september 2021 om 16:17

Hij spaart ze waarschijnlijk voor de midweekse ronde in de eredivisie. psv heeft een ‘verschrikkelijk’ zwaar programma hé? Niet vergeten…twee of drie wedstrijden per week is teveel van het goede voor de uitgebluste selectie van psv. (terwijl Ajax dit al jaren doet)

19 september 2021 om 16:18

Je weet dat ze buiten van ginkel allemaal gewoon op het veld stonden?

19 september 2021 om 16:26

Op het moment dat ik dit schreef stond geen van allen op het veld. Maar het gaat misschien meer om de symboliek dan het serieuze feitje

Hele gekke wissel, had hem altijd laten staan en aanvallender gewisseld

Opvallende wissel my ass, spelopvatting van helemaal niks, dit was een schandelijke ellende, meer niet. Basis en wissels onnavolgbaar, hou op joh..

En terecht een schande, een speler als Gakpo laat je staan. En zeker in zijn 100e pot echt belachelijk.

19 september 2021 om 17:17

Gakpo Is veruit de beste speler van PSV kant en degene van wie het gevaar komt. Toen hij er uitging, kijken we hier elkaar op de bank eventjes fronsend aan

Als je alles, maar dan ook alles hebt gekregen wat je wilde en als je dan nog zo slecht presteert vrees ik dat je gewoon een slechte trainer bent.
Ik open dan ok de poll
Haalt Schmidt de kerst?
1. ja
2 nee

Echt een clown van een trainer. Elke wedstrijd tof het verschil willen maken want hij is de baas. PSv heeft echt een fantastisch elftal maar met deze prutser is Ajax rond de kerst weer kampioen.

Nou mijn vertrouwen in Schmidt is ook weer weg. Sterk begjn van het seizoen maar uiteindelijk speel je geen CL en leg je nu dit op de mat. Dit wisselbeleid is echt bizar gewoon..

Belachelijk van Thomas om niet te stoppen 80ste minuut, behoorlijk geblesseerde speler.
En het publiek is nog erger, de scheids fluit en zij joelen, Bah

Kunnen we Schmidt wisselen?

Appel eitje voor Feyenoord! Ben niet zo onder de indruk van psv

Feynoord heeft toch wel een leuk eltal hoor en de juiste trainer. 100% terecht gewonnen

Terecht. Hoe kun je nou een tegen een club als Feyenoord spelers als Gotze, Gakpo, Van Ginkel, Madueke, geen/nauwelijks minuten geven. Ongelooflijk

19 september 2021 om 16:19

Daarom is het ook terecht met de b keuzes

Dit noemen ze een pak slaag in eigen huis. Hier is meer 1 m,an schuldig: schmidt. Hoe krijg je het voor elkaar deze opstelling en deze wissels? Ik snap het echt echt niet
Match fixing ? Verdient Schmidt hieraan?
Het is toch ongelooflijk als Iedereen ziet en afkeurt wat hij doet?

Schmidt is moe, hij moet rust krijgen. Misschien iemand erbij in de staf die hem kan coachen.
Hiddink is beschikbaar (die heeft toch geen problemen om straks het roer over te nemen)

Wat een klotewissels allemaal maar ja ik zal het wel niet snappen, dacht altijd om een team goed op elkaar in te laten spelen dat ze veel samen wedstrijden moeten voetballen maar denk dat ik het mis heb....

Wat een rare trainer zeg. Zahavi en Gakpo kunnen uit het niets een doelpunt maken en deze spelers haalt hij er gewoon uit. Ongelooflijk!!

19 september 2021 om 16:24

Ja, ik denk dat hij ergens geld heeft ingezet

Uitgeschakeld in de CL waarin hij tegen Benfica onbegrijpelijk wisselt, wisselt in de eerste eredivisie topper weer waardeloos waardoor je een 0-4 in eigen huis om de oren krijgt. Lekker verlengen met die man! Een JC schaal kan een hoop verbloemen blijkt wel weer.

Zegt natuurlijk niets dit...Feyenoord heeft nog niet echte tegenstanders gehad...ik moet het volgende week zien tegen Heerenveen

Vandaag mag echt iedereen los gaan op Schmidt, meer dan terecht. Wat een grote grap, hij is vandaag echt doorgeslagen.

Tsja t is nou niet alsof gakpo en gotze in de wedstrijd zaten, complete spel was gewoon erg matig.

Zou Prorail niets zijn voor der Roger? Die hebben pas veel wissels. Wat een clown is die Duitser.

Snap de kritiek niet zo. Het pakt toch heerlijk uit? 😀

Nederlaag 100% de verantwoordelijkheid van Schmidt.
Niks ten nadele van Feyenoord maar als je hier gewoon met je sterkste 11 begint, niet waardeloos wisselt win je deze pot gewoon.
Eerst Ihattaren, nu Madueke en Gakpo hun waarde naar beneden knallen?
Ik ben als psv fan helemaal klaar met deze idioot.
Wat gaat er in zijn hoofd om?
Laat ik maar hardlopers zonder creativiteit erin brengen met een 1-0 achterstand tegen een tegenstander die met 9 man achter de bal staat en mijn creativiteit eruit halen?
Laten we gewoon snel afscheid nemen van deze eigenwijze duitser

20 september 2021 om 09:05

Romero7575,

Waarom denk je dat psv dan gewoon had gewonnen?
In de laatste 10 minuten kon er niemand meer bij psv. De verdediging werd zo makkelijk overlopen en zat er helemaal doorheen. Daarbij sterkste opstelling: Madueke zie je al weken niet meer, Gakpo was gisteren slecht, Zahavi is gewoon niet goed genoeg, Gotze is een topspeler. Verder is het allemaal "oke" maar echt geen top hoor.

Wat een malloten in het publiek. Die gozer scoort alleen. Richt je woede op de oorzaak
Het Psv publiek pikt altijd alles van hun groep.
Als je rijk wil worden zou je de komende wedstrijden witte zakdoekjes voor het stadion moeten gaan verkopen € 2 per stuk

Alle wissels waren onnavolgbaar en leide deze nederlaag in mijnsinziens.

Puur genieten dit. Weer met beide beentjes op de grond. PSV is geen topclub en komt niet eens in de buurt van Ajax. Er zijn 2 topclubs in nederland geen 3.Lekker hoor. Heb genoten van Feyenoord. PSV mist toch de creativiteit van Mo Ihatarren op het middenveld. Mensen die zeiden dat Madueke beter was dan Ihatarren; laat me niet lachen. Schmid werd helemaal de hemel ingeprezen. Nu mag hij opeens vertrekken. Mo Ihatarren zal misschien terugkomen bij PSV als hij 3 keer de CL heeft gewonnen bij andere clubs.

19 september 2021 om 16:38

Ik weet niet, maar lees tussen de regels toch wat frustratie........ wellicht missen ze creativiteit maar niet perse van Ihatarren. En waar moet Ihatarren 3x de CL gaan winnen?

De platte kar met die Smidt erop weg sturen naar Verweggistan! De platte kar kan ook op de brandstapel zonder die Smidt erop natuurlijk! Trouwens nog genoten van Ajax? Dat ene woord Ajax en zo, wie heeft dat niet gehoord? 9-0 !!!!!

Ik heb Schmidt vaak verdedigd. Alleen vandaag is er geen enkele verklaring mogelijk. Maduele had moeten starten. En Cody had de volle 90 minuten moeten spelen. Dit was op geen enkele manier goed. In boxer termen: geen 8 tellen, maar een k.o.

Fluitconcert geven heeft geen zin...men moet harder optreden hiertegen. Ga met de rug naar de spelers staan, val van mijn part het trainingsveld binnen maar in godsnaam...doe iets.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller103
R. SchmidtUnknown
C. GakpoAanvaller93
J. DrommelKeeper90
Y. VertessenAanvaller91
M. van GinkelMiddenvelder81
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

10 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 9 3 0 0
2020/2021 PSV 23 7 2 0
2019/2020 PSV 25 7 5 0
2018/2019 PSV 16 1 0 0
2017/2018 PSV 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Hans Kraay junior smult van PSV'er: 'Dat heb ik nog nooit gezien'

Hans Kraay jr. was donderdagavond onder de indruk van het spel van Cody Gakpo tegen AS Monaco, zo vertelde hij zondagmorgen in Goedemorgen Eredivisie. De aanvaller van PSV, die het duel...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 oktober
Hoewel Mohamed Salah interesse geniet van Real Madrid, heeft hij oren naar een langer verblijf bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren