Jan Joost van Gangelen over veelbesproken quote: ‘Ik vond het, dus riep ik het’

Zondag, 19 september 2021 om 13:43Dominic Mostert • Laatste update: 13:52

Jan Joost van Gangelen noemde zichzelf enkele maanden geleden samen met Wilfred Genee de beste sportpresentator van Nederland. De uitspraak leverde 'wat gedoe' op, vertelt het gezicht van ESPN in een interview op het YouTube-kanaal KRISTAN. Hoewel Van Gangelen zijn uitspraak niet terugneemt, geeft hij toe dat een ander antwoord tactischer zou zijn geweest.

Van Gangelen stelde in het programma De Perstribune van NPO Radio 1 dat Tom Egbers 'als het gaat om documentaires en verhalen vertellen een koning is', maar niet de 'allerbeste is als het gewoon gaat om sport presenteren'. Van Gangelen schatte zichzelf hoger in. "Ik vind Wilfred en mezelf de beste. Ja… Dat is echt smaak, omdat ik heel vaak vind dat het saai is bij anderen", zei de presentator in juni. "Dat heeft wat gedoe opgeleverd", blikt hij drie maanden terug. "In Nederland zijn we niet zo gewend als in andere landen om ervoor uit te komen dat iets goed gaat. We zijn altijd heel bescheiden. 'Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.'"

"Ik vond het, dus riep ik het in zo'n uitzending. Maar toen ik het zei, dacht ik al: hier krijg ik een heleboel gezeik over", aldus Van Gangelen. "Ik had natuurlijk beter iets kunnen zeggen als: 'Ik vind Gary Lineker heel goed in Engeland, en de mensen in Nederland moeten maar bepalen wie ze de beste vinden.' Dat was de veilige oplossing geweest, maar daar kies ik niet altijd voor." In het interview vertelt de 47-jarige Van Gangelen ook hoe hij ooit terechtkwam in de mediawereld. Zijn droom was om presentator te worden voor het Klokhuis of het Jeugdjournaal, zegt hij.

"Ik heb Nederlands gestudeerd en ben ook leraar Nederlands", legt Van Gangelen uit. "Toen ik klaar was met mijn opleiding, was ik nog barkeeper. Ik was een jaar lang barkeeper én leraar Nederlands en begon Studio Sport te stalken om daar een baantje te krijgen. Het maakte niet zoveel uit welk baantje, als ik maar binnenkwam. Ik ben in 1997 begonnen als redactieassistent, moest koffie halen, faxen sturen, opstellingen maken, ouderwets werk." Ondanks enkele screentests kwam een carrière bij het Klokhuis of het Jeugdjournaal vanwege een gebrek aan ervaring nooit van de grond.23 reacties (laatste reactie door bertbouman)

Persoonlijk vind ik van Gangelen ook wel een prettige presentator. Soms alleen iets te veel aanwezig, maar zeker beter dan Tom egberts. Ook vele malen beter dan Humberto.

19 september 2021 om 13:51

Klopt vindt het ook wel een fijne presentator, wat je zegt over die andere 2, Egberts is gewoon klaar en Tan probeert altijd popie jopie te zijn

19 september 2021 om 14:11

Jan Joost probeert ook wel erg populair te zijn… alsof die zijn hockey achtergrond wilt compenseren.

Daarnaast heeft die sterk de schijn tegen als het gaat om objectief zijn. De clubvoorkeur ligt er wel dik bovenop, wat overigens ook voor veel huisanalisten geldt. Als supporter van een kleinere club ontzettend irritant om naar te kijken.

19 september 2021 om 15:14

Vind het een onwijs arrogante, betweterige en aandachtsgeile figuur, wil altijd zijn mening doordrukken en is een meester in open deuren en waardeloze voorzetten om sensatie te bewerkstelligen. Van mij mag ie vd buis.

19 september 2021 om 18:40

Zelf nooit opgevallen maar om welke club gaat het dan voor Gan Voost Jan Jangelen?

19 september 2021 om 13:51

Eens

19 september 2021 om 14:21

he has an Ajax face

19 september 2021 om 14:29

En probeert dat sindsdien te compenseren door zelden kritisch te zijn op feyenoord, terwijl daar alle reden toe is.

19 september 2021 om 14:35

Haha dit vooral ja. Altijd erg positief over Feyenoord. Vind t trouwens best een prima presentator, zorgt wel voor sfeer aan tafel

19 september 2021 om 19:01

Als ik zoiets zeg wordt het verwijderd en een punt aftrek , Pelle had overigens wel gelijk , het blijft wel Jan Joost zijn hele leven achtervolgen

19 september 2021 om 14:32

Hij is misschien wel competenter dan een Egbers, maar als ik hem zie of hoor dan zap ik toch snel door. Puur doordat zijn popiejopie persoonlijkheid me totaal niet ligt.

19 september 2021 om 14:44

It's Tom niet mijn type, belachelijk zelf ingenomen vind ik. Zijn ESPN krijgen amper het woord als het aan Van Gangelen licht. Ik heb niet echt één die ik de 'beste' vind, maar dat is zeker Van Gangelen niet voor mij. Denk dat ik Genee ook de beste vindt, zeker ook qua interviewen.

19 september 2021 om 19:14

Vindt wytse van de groot erg goed heeft ook een fijne stem

Tja om beter te zijn dan Tom Egberts hoef je alleen normale vragen te kunnen stellen en deze niet zelf te beantwoorden..

De beste man kan gewoon geen normale discussie leiden..

Heel veel mensen vinden dat ze ergens de beste in zijn maar zeggen het niet. Hij wel prima toch.
Ik vind hem een van de betere presentators.

Ik vind eigenlijk dat hij nog gelijk heeft ook. Wilfred heeft zijn eigen stijl, kan een programma goed sturen en stelt de juiste vragen. Jan-Joost vind ik persoonlijk erg prettig om naar te luisteren. Niet te serieus op een vermakelijke manier, maar wel serieus wanneer het moet.

Het gezicht van ESPN, dan denk ik toch echt andere als ik aan ESPN denk.
Jan Jood is gewoon overschat en vaak te aanwezig, hij vind zichzelf ook erg grappig wat een slechte eigenschap is voor een presentator

19 september 2021 om 14:09

Waarom jan jood? Kinderachtig om hem weer zo te noemen.

19 september 2021 om 14:59

Ach mensen met een volle verstand zeggen dit soort dingen niet.
Van Gangelen is gewoon een aardige presentator wat zijn club voorkeur ook is

Als Wilfred en van Gangelen de beste zijn, kan dat alleen maar betekenen dat er een grote armoede is in sport presentatoren.

Ik zal een afwijkende mening hebben maar ik vind van Gangelen echt helemaal niks. Hij laat elke discussie ontsporen, zoekt voortdurend naar confronterende meninkjes om de boel maar 'spannend' te houden en vind zijn eigen mening bijzonder relevant. En dan de tenenkrommende interviews waar hij voortdurend een stuitend gemaakt enthousiasme probeert uit te stralen. Ik vind het gewoon een commerciële paspop.

Van Gangelen de beste ... bewijst eens te meer hoe ernstig verstoken van enig niveau de sportpresentatoren daar zijn.

Wat een opgeblazen bal zeg. Laat anderen daar lekker over oordelen. Komt erg gemaakt over in mijn optiek. Hoog Tan gehalte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren