Verrassingen in Eindhoven: geen Madueke, andere voorhoede Feyenoord

Zondag, 19 september 2021 om 13:26Dominic Mostert • Laatste update: 13:33

De opstellingen van PSV en Feyenoord voor de onderlinge competitiewedstrijd van zondagmiddag zijn bekend. De grootste verrassing is de basisplek bij PSV voor Bruma, die ten koste gaat van Noni Madueke. Verder maakt Marco van Ginkel op het middenveld plaats voor Davy Pröpper en kiest Roger Schmidt ervoor om Jordan Teze als rechtsback te posteren, omdat Phillipp Mwene met lichte klachten kampt. Bij Feyenoord wordt de voorhoede aangepast en verdwijnt Bryan Linssen uit de basiself. Het duel begint om 14.30 uur in het Philips Stadion.

Schmidt beschikt over een grotendeels fitte selectie, afgezien van Mwene en Ibrahim Sangaré. Tegen Real Sociedad stond Van Ginkel op het middenveld, maar nu krijgt Pröpper de voorkeur. Het is zijn eerste basisplaats sinds 21 augustus (4-1 zege op SC Cambuur); sindsdien miste hij drie duels vanwege een blessure en zat hij tegen Real Sociedad op de bank. Bruma behoorde ook tegen Cambuur voor het laatst tot de basis. PSV liet dit seizoen als enige club in de Eredivisie nog geen steek vallen. De Eindhovenaren pakten twaalf punten uit de eerste vier wedstrijden; met dertien punten uit vijf duels gaat Ajax momenteel aan kop in de Eredivisie. PSV wist echter al vier opeenvolgende thuiswedstrijden niet meer te winnen van Feyenoord: na een nederlaag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal in 2018 na strafschoppen volgde driemaal een 1-1 gelijkspel in de Eredivisie.

Deze week werd duidelijk dat Toornstra een twijfelgeval was voor de wedstrijd. De middenvelder van Feyenoord, dinsdag tegen Maccabi Haifa (0-0) ingezet als rechtsbuiten vanwege de absentie van Alireza Jahanbakhsh, kampte met bovenbeenklachten. Hij staat desondanks in de basis, opnieuw als rechtsbuiten. Jahanbakhsh speelt als spits en Luis Sinisterra komt vanaf links, waardoor dus geen plek is voor Linssen. Fredrik Aursnes was tegen Maccabi Haifa de vervanger van Toornstra op het middenveld (omdat Toornstra naar voren werd geschoven) en begint nu weer op het middenveld. Arsenal-huurling Reiss Nelson is nog niet fit genoeg om wedstrijden te spelen en ontbreekt daardoor in de wedstrijdselectie.

Opstelling PSV: Drommel; Teze, Ramalho, Obispo, Max; Pröpper, Boscagli; Bruma, Götze, Gakpo; Zahavi

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Kökçü, Til; Toornstra, Jahanbakhsh, Sinisterra.


Poll

Wat verwacht jij van PSV - Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door fvddb)

Slot met een masterplan? En Schmidt gaat door met zijn favoriete hobbyen en dat is lekker door wisselen…

19 september 2021 om 13:30

Hobby*

19 september 2021 om 13:34

Wow 2 andere spelers nou nou wat een wissels!

19 september 2021 om 13:53

Zegt hij dat het om veel wisselingen gaat dan? Hij zegt dat er wordt gerouleerd en dat klopt.

19 september 2021 om 13:34

Madueke is laatste weken niet in vorm en Pröpper voor van Ginkel maakt mij voor weinig verschil.

19 september 2021 om 13:50

Madueke zit even in een mindere fase. Kan gebeuren. Helemaal niet erg om dan een keertje vanaf de bank te beginnen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor van Ginkel. Met Pröpper heb je dan een uitstekende vervanger.

19 september 2021 om 13:55

Inderdaad, Propper is een heerlijke speler om mee te rouleren, want qua niveau verandert er (zo goed als) niks. Echt wel lekker dat PSV hem achter de hand heeft voor de positie van Van Ginkel.

19 september 2021 om 13:56

Ja gek he met 3 wedstrijden in 1 week. Mag het? Ten Hag doet het toch ook?

19 september 2021 om 14:02

Ja tegen cambuur thuis kan dat, maar niet tegen feyenoord. wereld van verschil he.

19 september 2021 om 14:05

Staat nog steeds een beter elftal dan Feyenoord naar mijn mening.

19 september 2021 om 14:05

Bruma doet het de laatste tijd beter dan madueke dus niet heel gek. Het is ook lekker om zo iemand nog te kunnen brengen in de 2e helft tegen een vermoeide tegenstander.

19 september 2021 om 14:41

2 wedstrijden in een week, hou eens op met die onzin

Hele vreemde beslissing als er geen blessure in het spel is. Ik had Madueke altijd laten beginnen boven Bruma

19 september 2021 om 13:32

Ik ook, maar feit is wel dat ik Madueke de laatste weken niet goed vind spelen en ik vind hem vermoeid ogen. Dus wellicht dat dat de redenen zijn. Anders is t altijd lekker om m nog te brengen later in de wedstrijd, had vorig jaar een prachtig moyenne als supersub

19 september 2021 om 13:35

Vind hem helemaal niet vermoeid ogen, eerder te gretig (zoals talenten dat kunnen zijn).

19 september 2021 om 13:36

Ik denk dat madueke nog geen 3 (top)wedstrijden kan spelen in 1 week. Dus dan is het best logisch dat er iemand anders begint.

19 september 2021 om 13:42

@Rubentje, vermoeid? Even serieus, Madueke is samen met Gakpo de gevaarlijkste man bij Psv. Hopelijk is er niet meer aan de hand dan wat we nu doen voorkomen. Zahavi raakt ook geen pepernoot maar mag nooit banken omdat het een lieveling is van Schmidt. Het wordt erop of eronder dit seizoen voor Schmidt, gekeken naar prestaties maar ook gekeken naar hoe hij omgaat met jonge spelers als een Madueke en Gakpo.

19 september 2021 om 13:43

Als je sterspeler vermoeid is voor een thuiswedstrijd tegen Feyenoord, dan doe je toch wat verkeerd als trainer.

19 september 2021 om 13:50

Maar voor wie moet Zahavi banken dan? Vinicius, die omdat hij pas recent z'n werkvergunning binnen heeft nog niet eens een week met de groep heeft getraind? Romero, die net terug is van maanden blessureleed en exact een jaar lang geen minuut gespeeld heeft? Vertessen, een speler die zowaar nog hardere voeten dan Dumfries heeft? Mocht Zahavi zo doorgaan en Vinicius een paar keer goed invallen dan is hij binnen no-time z'n basisplaats kwijt, maar tot nu toe had Schmidt ook niet bepaald opties om Zahavi mee te vervangen.

19 september 2021 om 13:57

@voetbalhumor.....snappen mensen nou echt niet dat sommige spelers nog moeite hebben met 3 wedstrijden in 1 week? Niks vreemds aan. Gewoon rouleren.

19 september 2021 om 15:30

Hoewel hij dit seizoen positief verrast, blijf je bij Bruma met zijn balgevoel het gevoel houden dat je ook hebt bij een deur die niet lekker soepel scharniert. Niettemin speelde Madueke ook niet groots de laatste weken, maar kan hij zijn slag slaan als Bruma Malacia heeft leeggespeeld.

De basisplaats voor Teze is volkomen logisch intussen. Wel maakt ie het vertrouwen wat ik in hem had als rechtback nog niet echt waar. Ik zie hem liever als meedogenloze voorstopper, want als opkomende rechtsback heeft hij een te beroerde functionele techniek. Nog minder dan Dumfries zelfs. Op rechtsback ligt PSV’s grootste zwakte naar mijn idee; de weg ligt open voor Shurandy Sambo volgend jaar.

Tegen AZ was PSV niet overtuigend, dus winst voor Feyenoord moet niet onmogelijk zijn.

19 september 2021 om 13:32

Niet overtuigend maar wel winnen met 0-3. Stel dat ze wel overtuigend zouden spelen. Hoeveel zou het dan worden?

19 september 2021 om 13:38

Met alle respect, maar 2 keer is de keeper niet overtuigend. Psv was uiterst effectief, maar overtuigend vond ik het allerminst.

19 september 2021 om 13:38

10-0 denk ik dan

19 september 2021 om 14:07

Meestal als psv wel overtuigend speelt verspelen ze juist punten dus ik heb het liever andersom

19 september 2021 om 13:59

Normaal moet PSV dit gewoon winnen. Zou oneerlijk zijn winst te verwachten voor Feyenoord. Zou mooi meegenomen zijn maar denk het niet

Madueke niet fit genoeg lijkt mij dan? Scheelt wel voor Feyenoord. Al is hij als wisselspeler prima als iedereen wat moe is. Fijn dat aursnes in de basis staat en dan Linssen op de bank zit.

19 september 2021 om 13:59

zou mij niet verbazen als dit weer zijn oude fratsen van roger zijn die madueke op de bank houd

19 september 2021 om 14:01

Dat lijkt mij niet. Is het gek dat madueke is op de bank zit? Nee toch? Hij presteert toch iets minder en wilt het te graag. Zijn tijd komt er heus wel. Gewoon als invaller zich laten zien. Een keer op de bank is geen probleem. Zie berghuis bijv.

19 september 2021 om 14:04

Iets minder presteren deed gakpo ook maar die liet hij staan en kijk wat er gebeurt oude vorm hervonden, hij moet vertrouwen blijven houden in Madueke zo breek je doe jongen af.

19 september 2021 om 14:12

Als je hem is op de bank zet breek je die jongen heus niet hoor. Vertrouwen kun je nog steeds hebben ook als iemand op het bankje zit. Is gewoon logisch.

Propper zowizo zeer begrijpelijk, v Ginkel speelde donderdag als een natte krant! Voor het eerst sinds tijden een bank waar kwaliteit op zit wat betreft middenveld en aanval. Bruma laat zich hopelijk weer zien, anders na rust Noni erin zetten. Forza PSV!

Bij PSV geen enkele verdediger op de bank. Hopelijk blijft iedereen heel.

19 september 2021 om 13:52

Boscagli kan altijd naar achteren natuurlijk, maar idd wel vreemd. Denk dat ie de jongens van Jong dan niet goed genoeg vindt en het liever met Thomas of Mauro oplost, (als het een back betreft).

Van Ginkel terecht eruit, is al een tijdje steeds minder. Tegen AZ niet gezien, tegen Sociedad achter elkaar afgetroefd als een pupil. 10/13 duels verloren in die wedstrijd, terwijl hij de meest fysieke middenvelder was. Madueke baal ik van, geef hem wat vertrouwen. Je ziet bij een Noa Lang wat dat met een jonge speler kan doen.

Feyenoord wint altijd van PSV. PSV wint altijd van Ajax en Ajax wint altijd van Feyenoord. Zo gaat het al 10 jaar (met enkele uitzonderingen) als klokwerk. Feyenoord gaat gewoon winnen

19 september 2021 om 13:34

laatste 4 jaar was het 1-1. altijd winnen zou ik verwisselen met altijd lastig.

19 september 2021 om 13:52

Ik denk dat hij op de thuiswedstrijden doelt. Maar Feyenoord is traditioneel lastiger dan Ajax voor PSV

19 september 2021 om 14:00

Hoop het maar verwacht het niet. denk dat de puntjes gewoon in Eindhoven blijven.

19 september 2021 om 14:18

De JC schaal niet meegerekend, hoevaak heeft PSV van Ajax gewonnen dan de laatste jaren?

19 september 2021 om 15:25

Nou laatste jaren heeft Ajax meer gewonnen van psv dan psv van Ajax

19 september 2021 om 16:17

Jullie mogen je excuses aanbieden, zand er over.

Ik ben blij met Propper ipv Van Ginkel omdat de opbouw echt drama was tegen AZ. Bruma ipv Madueke kan ik echter niet begrijpen. Tenzij er een lichte blessure is ofzo.

Vind het prima dat Schmidt rouleert maar het zijn wel altijd dezelfde namen die gewisseld worden he. Max speelt al negen maanden bedroevend maar is verzekerd van een basisplaats. Met Oppegaard is er een leuk talent uit eigen jeugd die een serieuze concurrent van hem kan zijn, maar hij zit niet eens op de bank. Uberhaupt geen een verdediger op de bank. Dat vind ik schrijnend. Zou Schmidt wel eens wedstrijden van Jong PSV kijken?daar lopen ook spelers rond.

19 september 2021 om 13:37

Davilla, je hebt nu idd bitter weinig smaak voor op links. Oppegaard idd meenemen in de selectie maar voor nu heb je niks anders dan Max.

19 september 2021 om 13:44

Rouleren in een topper vind ik echt voorbarig, onbegrijpelijk dat Madueke er niet in staat.

19 september 2021 om 13:49

Heb je gezien hoe die jongen speelt de afgelopen weken? Hij kan gewoon de 2e helft invallen hé. Je doet net of hij op de tribune zit.

19 september 2021 om 13:57

sorry maar in zulke wedstrijden kan je niet rouleren is ongelooflijk dat hij madueke bankt. Die jongen moet je vertrouwen geven dan betaald hij dat terug, gakpo kende ook lange tijd periode dat hij uitvorm is maar die zet hij niet op de bank.

Hopen op een stuntje van onze vrienden uit Rotterdam, maar ik verwacht dat PSV dit wel over de streep trekt. Het staat er nu stukken beter dan vorig seizoen, en de zege tegen AZ en het gelijke spel tegen Sociedad waarin winst mogelijk was, geven wel vertrouwen. Hopen op een mooie wedstrijd, al kan ik zelf helaas niet kijken.

Succes beiden!

19 september 2021 om 13:35

Ik zou het niet per se een stunt vinden. Feyenoord weet op de een of andere manier altijd boven zichzelf uit te stijgen als PSV op het programma staat

Toornstra verdwijnt uit de basiself… Oja want die staat nu in de basis.

19 september 2021 om 13:37

Toornstra is verleden tijd. Jammer genoeg

Raar is Madueke dan zo zwak sinds Ajax? Of is die licht geblesseerd? Maar goed elk talent heeft wel een dipje, is volkomen normaal. Belangrijkste is hoe hij eruit komt.

19 september 2021 om 13:40

Ja hij is als we heel eerlijk zijn aardig zwak. Sinds Benfica-uit komt al het gevaar van Gakpo. Zahavi ook zwak trouwens. Madueke kan voorlopig alleen maar naar binnen als er niet zoveel ruimte is zoals die 0-2 tegen Ajax. Zo erg dat de verdedigers aan de binnenkant gaan staan. Als het dan niet loopt gaat hij iets forceren (wilde acties), wat helemaal niet helpt helaas.

Ik denk makkelijke overwinning voor Feyenoord, vooral met het spel wat slot gaat spelen zal psv echt heel moeilijk krijgen mensen die toto tips willen 1-3 eindstand

Vind het er allemaal wel prima uit zien, jammer genoeg dat Kökcu er in staat. Is imo de slechtste speler die vandaag op het veld staat

Smidje gooit even paar bank spelers erin in een belangrijke wedstrijd😂

19 september 2021 om 13:39

Overdrijven is ook een vak hé. V Ginkel speelt slecht dus logisch, alleen Bruma is verrassend. Maar dat Madueke zo lekker speelt de laatste wedstrijden kun je ook niet echt stellen.

19 september 2021 om 13:42

Bruma verrassend? We hebben het wel over de Eredivisie speler van de maand Augustus hè ;-)

19 september 2021 om 13:46

Haha eens, maar als je alle reacties leest op vz dan vind iedereen dit een enorme verrassing...

19 september 2021 om 13:58

Volgens mij zijn alle wedstrijden belanrgijk. En je kan niet iedereen 3 wedstrijden laten spelen in 1 week

19 september 2021 om 14:08

Dat is eenmaal als je bij een topclub speelt hoort 3 wedstrijden in de week erbij, anders moet je bij NEC gaan spelen.

Bruma als linksbuiten kan ik nog begrijpen, maar op rechts. Dan eerder nog vertessen of doan. Persoonlijk zou ik madueke altijd laten spelen. Die vind ik echt met afstand de beste anvaller vd eredivisie. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat vinicous zou spelen ipv zahavi.

19 september 2021 om 14:00

Zahavi vergeet dat maar dat is de lieveling van Roger sinds galatasaray thuis gene bal goed geraakt.

19 september 2021 om 14:02

Alsof je goede opties op de bank hebt zitten. Vinicius kan zich laten zien met invalbeurten. Doet die dat dan krijgt hij heus wel een basisplek.

19 september 2021 om 14:05

Gakpo in de spits kan ook, is een idee. Dan kan je zlefs Bruma of vetressen opstellen

19 september 2021 om 14:13

Dan haal je gakpo van zijn beste plek. Dat moet je niet willen.

19 september 2021 om 14:21

beste plek is in de as

Ben toch wel benieuwd naar bruma denk dat hij zeer gretig is vandaag.

Waarom geen Vinicius?

Die man scoorde vorige seizoen best vaak bij tottenham. Laat je hem op de bank voor wanneer-het-echt-moet-kansenmisser zahavi.

19 september 2021 om 14:14

Die is er amper. Gaat heus wel een basisplek krijgen maar die moet je rustiger brengen.

Na dat lachwekkende voorval dat Gakpo gewisseld werd na die poeier in de lange hoek en hij verbaasd was heb ik dit al voorspeld. Hij had een blessure werd later gezegd. Als meneer echt een blessure had dan kan hij nooit 3 wedstrijden in een week spelen. Toch denk ik dat het een makkelijke middag word voor PSV, 3-0, veel plezier met kijken allemaal.

Arsenal-huurling Reiss Nelson is nog niet fit genoeg om wedstrijden te spelen. Hoe kun je dan zo'n speler huren waar je geen bal aan hebt. Vind dit toch weer Feyenoord waardig zoals in het verleden vaak gebeurde. Je huurt of koopt toch een speler die meteen inzetbaar is. Dan hadden ze net die van MU kunnen huren die was maar 1 maand niet fit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller93
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller81
J. DrommelKeeper80
N. MaduekeAanvaller72
BrumaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren