Roger Schmidt ergert zich aan Bert Maalderink: ‘We kunnen ook stoppen’

Zondag, 19 september 2021 om 12:35Dominic Mostert • Laatste update: 12:42

Roger Schmidt oogde zaterdag 'gespannen' in een interview met de NOS, zo schrijft de omroep. De trainer van PSV werd daags voor de wedstrijd tegen PSV door journalist Bert Maalderink ondervraagd op het trainingsveld. Schmidt vond dat Maalderink hem niet liet uitpraten en sprak zijn irritatie daarover uit. "Mag ik even uitpraten? Anders kunnen we beter het interview afbreken, want dit is nogal irritant", zei de oefenmeester.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Wat overdreven. Hij onderbrak hem pas voor de eerste keer. Maar mss vindt ie Bert eigenlijk altijd een vervelende vent. Dat zou ik wel kunnen snappen.

19 september 2021 om 12:46

Volgens mij was dit niet de eerste keer dat hij werd onderbroken.

19 september 2021 om 12:50

Bert krijgt steeds meer last van het Mart Smeets syndroom. Kan me goed voorstellen dat je er aan gaat irriteren als coach.

19 september 2021 om 12:59

Ik denk dat hij deze gehaaste manier van interviewen irritant vond, niet alleen die ene onderbreking.

19 september 2021 om 13:02

Je moet eens het interview nog eens terugluisteren en even naar de vragen luisteren. Maalderink was gewoon een lijstje vragen aan het afgaan, leek totaal niet te luisteren. Enkel vragen van zijn lijstje aflezen. Daarnaast moet je als journalist ook niet een halve seconde nadat iemand zijn eerste zin afmaakt door naar de volgende. Heel vaak kan een korte stilte, van laten we zeggen vijf à tien seconden zorgen voor een beter antwoord. Kan me helemaal voorstellen dat Schmidt weinig zin heeft in iemand die nul interesse lijkt te tonen.

19 september 2021 om 13:09

Ok, ik had alleen bovenstaand filmpje gezien. Heb hele interview nu gezien. Ik vond overigens wel dat ie gewoon netjes zegt dat ie hem irritant vond. Was idd een vreemd interview, maar denk dat Bert uiteindelijk wel heeft waar ie voor kwam.

19 september 2021 om 13:20

Al die sportjournalisten hebben hun houdbaarheidsdatum kennelijk, denken op een gegeven moment dat ze recht hebben hun mening door te douwen en krijgen zo’n hautain toontje. Er zijn er toch maar heel weinig die hun rol kennen en zich bescheiden opstellen. Mart Smeets syndroom hierboven is wel een treffende benaming, hulde daarvoor. En het irriteert ons des te meer omdat we allemaal een gekleurde kijk hebben vanuit fanperspectief. Neemt niet weg overigens dat Schmidt ook weleens een chill pil mag nemen, vindt het geen relaxte kerel. Na de zomer leek hij wat meer ontspannen, misschien is hij toe aan een sabatical.

19 september 2021 om 13:25

Dat is het verhaal met Schmidt. Nu gaat het goed dus dan kom je weg met dit gedrag. Hij hangt altijd de popie Jopie, alwetende en autoritaire trainer uit. Als hij dan presteert komt hij daar mee weg maar als je dan een periode niet presteert wordt je logischerwijs aangepakt in de media. Dan zeggen mensen het is een hetze maar je vraagt er zelf ook wel een beetje om dan natuurlijk

19 september 2021 om 13:45

Daar heb je zelf ook wat van weg japie

19 september 2021 om 13:47

Haha daar is Japie weer.

19 september 2021 om 14:16

@hazardinho1977 dat zou zomaar kunnen

19 september 2021 om 13:21

Bert is inderdaad altijd aan het zeuren en zagen. Meeste trainers en spelers zijn daar wel een beetje klaar mee.

19 september 2021 om 14:04

Je kunt als PSVer gerust eens toegeven dat Roger een kwal is. Erg snel op z'n teentjes getrapt en hoog in de bol. Zeer goede trainer, maar als uithangbord naar de buitenwacht doet hij net alsof 'de normale mens' geen verstand heeft en hem niet mag bekritiseren.
Eind van het jaar gaat hem dit wederom opbreken.

Weet iemand waar het volledige interview staat? Volgens mij is er meer voorgevallen dan alleen deze 30sec .

19 september 2021 om 12:47

Lijkt net alsof het interview opnieuw moest worden opgenomen. Snel vragen stellen, korte antwoorden. Heel onnatuurlijk. Beiden lijken er geen lol aan te hebben dat is wel duidelijk.

19 september 2021 om 12:54

Op de website van de NOS een video van zo'n twee minuten waarin Maalderink hem eerst al onderbreekt om op te merken dat Schmidt in het Duits antwoord geeft.

19 september 2021 om 13:06

Dit inderdaad. Hij zegt letterlijk tijdens het eerste antwoord; "je spreekt Duits, wat goed." Komop zeg...

19 september 2021 om 13:20

Als iemand mij een vraag in het Duits stelt, zou ik ook in het Duits (proberen) te antwoorden. Dat lijkt me idd normaal.

Riooljournalistiek noemen we dat..

19 september 2021 om 13:10

Ach, tegenwoordig is alles riooljournalistiek zogenaamd. Het liefste willen die trainers zelf de vragen van de interviewer samenstellen. De media is zogenaamd de vijand totdat ze goed presteren en veren in hun kont gestoken kregen. Dan genieten die trainers maar al te graag van de positieve aandacht maar owee als je een keer een kritische vraag stelt. Dan ben je zogenaamd respectloos bezig

19 september 2021 om 13:23

@Japie_Krekel je zal maar eens een objectief antwoord geven op een situatie omtrent Schmidt.. Je zoekt altijd beweegredenen of van die vage algemene argumentatie om toch de schuld in de schoenen van Schmidt te schuiven, het kan ook gewoon normaal. Als je zo subjectief reageert altijd vind ik bijna dat je een ‘topic-ban’ moet krijgen, want verder kan ik me vaak wel vinden in je kritische uitlatingen.

19 september 2021 om 13:40

de eerste objectieve persoon op dit forum moet nog gevonden worden dus dan kan je iedereen een ban geven, want iedereen heeft zijn eigen voorkeuren voor spelers, trainers, zaakwaarnemers en journalisten. moeten we dan ook iedereen die onder elk topic van Driessen zonder het te lezen meteen riooljournalistiek neerzet bannen? die mensen zijn namelijk ook niet subjectief maar daar hoor ik je niet over. echter als iemand kritiek heeft op je grote held Schmidt dan ben je opeens selectief verontwaardigd. verder zie je dat ik hier praat over trainers in het algemeen als je mijn reactie leest, maar jij pakt heel subjectief meteen Schmidt er als enige uit

19 september 2021 om 14:00

Het gaat me dan ook vooral om ‘altijd’, wat betreft Schmidt is er nooit enige nuance. Het is altijd zijn schuld en ga zo maar door. Maar als je het zelf niet ziet, dan houd het ook op voor mij.

19 september 2021 om 14:08

@psvlld net zoals altijd alles de schuld van bv een Ihatteren was bedoel je?

Vond het wel een goede, begrijpelijke vraag. Jammer dat Schmidt hier uiteindelijk geen antwoord op gaf. Had zijn ideeën daarover graag gehoord.

19 september 2021 om 12:48

Dat vind in het probleem met veel van dit soort journalisten of interviewers: hun rol is te groot. Laat de expert die je interviewt het verhaal doen en hou op met sturen.

Bert Maalderink is ook gewoon intens vervelend. Als hij oranje verslag doet gaat bij mij de TV ook op mute en ga ik nog liever afwassen (ik heb een vaatwasser).

Zo irritant zijn die interviewers. Heb echt niks met Schmidt maar ze stellen altijd insinuerende vraag op vraag. Laatst ook bij Oranje, laat Van Gaal en Van Dijk lekker hun visie geven op de wedstrijd, als het allemaal slap is kan je best een pittige vraag stellen maar hele tijd onderbreken met nutteloze vragen.. Bij Olympische spelen ook. Goede vragen kan je stellen als je goed luistert niet als je een dom lijstje met vragen hebt liggen.

19 september 2021 om 12:56

Tsja, goede vragen bedenken, goed beantwoorden, naar elkaar luisteren en doorvragen. Het lijkt steeds meer verleden tijd. Het is zoals jij zegt, vooraf worden vragen bedacht met het doel de ander bepaalde uitspraken te ontlokken. Strontvervelend, maar je ziet het tegenwoordig bijna overal. Ook in de politiek. Daar is het niveau net zo hard gekelderd. Soms schakel ik in bij belangrijke debatten, zoals onlangs bij Kaag over het formeren van een nieuw kabinet. Dat niveau is gewoon om te janken. Iedereen daar zit op zijn telefoon tot het hun beurt is om vragen te stellen, maar iedereen stelde nagenoeg dezelfde vragen omdat ze totaal niet opletten op wat er daarvoor is gezegd en stomme is ook dat Kaag nooit die vragen goed en duidelijk beantwoorde. Je kijkt elke keer naar een herhaling van vragen, zonder antwoorden te krijgen en werkelijk waar niemand die dat lijkt te beseffen. En dat moet het land leiden, nou, het is om te janken. Maar even terug naar dit, hier gebeurt hetzelfde. Men is helemaal niet bezig om oprecht te weten te komen hoe Schmidt over bepaalde zaken denkt en, omdat hij zulke sturende vragen krijgt, is Schmidt ook niet van plan om veel informatie of opvattingen te delen. En waar kijk je dan naar? Naar een stukje bezigheidstherapie voor volwassenen.

Je kan veel over Schmidt zeggen maar het is wel altijd een correcte en nette gozer voor de camera. Als je dan constant van die laag niveau journalisten en analisten om je heen hebt irriteert het al snel. Al helemaal als ze je niet eens laten uitpraten omdat ze de volgende vraag op hun blaadje willen beantwoorden. Wat moet je hier nou mee.

Soms liggen mensen je gewoon wat minder, dan ben je gewoon wat sneller op de teentjes getrapt. Al met al een storm in een glas water.

En weer een topic over Schmidt om (de vaste) "haters " te faciliteren. Over 2 uur trappen PSV en Feyenoord af. Misschien een topic daarover? Verwachte koppeltjes, strijd Drommel Bijlow die eerstgenoemde nog niet heeft opgegeven, weetjes uit t verleden. Ik weet niet hoor, ik ken een club waar al 6 topics met een hoog wij van wc eend gehalte over waren gemaakt als die vanmiddag om 16:45 zou moeten voetballen. Maar nee,Schmidt als kop van jut. Of moet ik kop van Japie zeggen?

19 september 2021 om 13:02

Ik zie vandaag 7 items waar psv in voorkomt, en 3 over een oud psv er. Dat je niet tevreden bent over de inhoud of kwaliteit, dat kan. Is dat bij die niet genoemde club dan anders?

19 september 2021 om 13:13

Gaat me meer over verwachte opstellingen etc. Inhoudelijk over PSV-Fey. Van over ruim een uur.

Maalderink is een prima verslaggever. OK, hij kan af en toe zuigen, maar stelt tenminste relevante vragen zonder aanziens des persoons. Jammer dat hij wat minder actief mag zijn vanwege vriendjespolitiek bij de NPO.

19 september 2021 om 13:05

Hij zegt tijdens het eerste antwoord van Schmidt: "je spreekt Duits, wat goed". Alsof het een kleuter is die net Duits heeft geleerd...
Volledige interview staat op Nos.nl overigens.

Ik snap Schmidt hierin wel. Maalderink heeft de volgende vraag al klaarstaan of zelfs al afgevuurd voordat hij een volledig antwoord heeft gekregen. Het antwoord lijkt hem dan ook totaal niet te interesseren, zeer irritant.

19 september 2021 om 13:19

Niet om het goed te praten, maar dan zal er voor dit interview wel een bepaalde tijd uitgetrokken zijn. Als hij 5 minuten heeft om vragen te stellen, wil je als journalist natuurlijk zo snel mogelijk zoveel mogelijk te weten komen. Maar alsnog ben ik het met jou eens. Dan moet zo'n journalist zijn vragen maar beter prioriteren. Sometimes less is more.

Nou heftig. Schmidt komt gespannen over. Hij zegt zelf van niet. Nou onderwerp klaar. We weten nooit of die er eerlijk over is, maar laten we er dan vanuit gaan dat die niet gespannen is.

Nette vent die Schmidt. Gelijk heeft ie, stelletje riool journalisten zijn het. Zonde van ieders tijd hiernaar kijken en luisteren.

Wat een K’T trainer is dat zeg !
Pfff

19 september 2021 om 14:12

Komt je goed uit hè? Weer een artikel om te kunnen zeiken op Roger. Laten we maar niet inhoudelijk ingaan op de riooljournalistiek die hier wordt beoefend.

Ik heb helemaal niks met Schmidt maar dit is volledig logisch. Wat een bout interview zeg en we zien natuurlijk niet het gehele gesprek maar stukjes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. GötzeMiddenvelder120
BrumaAanvaller125
Y. VertessenAanvaller123
E. ZahaviAanvaller124
J. DrommelKeeper130
M. DelangheKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren