Berghuis kan zich niet vinden in kritiek: ‘Dat is een beeld dat ontstaat’

Zaterdag, 18 september 2021 om 23:18Jeroen van Poppel

Steven Berghuis heeft een mooie voetbalweek achter de rug. De aanvaller van Ajax maakte woensdag tegen Sporting Portugal (1-5 winst) zijn eerste doelpunt in Amsterdamse dienst en voegde daar tegen SC Cambuur (9-0) zijn eerste competitietreffer aan toe. Berghuis vertelt tegenover ESPN zich gelukkig te voelen in zijn nieuwe positie als nummer tien van Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door pinko)

Mag van mij zeker als 10 blijven staan. Met Berghuis op de vleugels samen met Tadic mis je snelheid en is Antony (of Neres) beter, maar gaf het na de wedstrijd tegen Twente al aan dat ik Berghuis weleens op 10 zou willen zien. Deed het vorige week tegen Zwolle al prima met 2 assists, deed het ook wel prima tegen Sporting en scoorde een goede goal en vandaag ook weer prima. Klaassen is ook erg belangrijk en goed voor Ajax, maar met Berghuis op 10 heeft Ajax meer voetbal en creativiteit waardoor ze minder voorspelbaar kunnen zijn en Klaassen is meer een loper en loopt ook vaak erg diep in de spits. Klaassen heeft dan weliswaar vaak belangrijke goals gemaakt, maar vind het met Berghuis nu beter lopen en vind spelers als Haller en Gravenberch beter functioneren sinds Berghuis op 10 staat.

18 september 2021 om 23:35

Ik zou hier niet teveel conclusies uithalen. We hebben zo ontzettend veel goede spelers in aanvallend opzicht, daar kan je zoveel combinaties van spelers van maken die elkaar allemaal aanvullen. Als je Daramy op links zet met zijn snelheid, kan Berghuis misschien wel weer als rechtsbuiten. Je weet het allemaal niet wat het seizoen gaat brengen. Ik zou daarom ook niet definitief nu al de keuzes maken. Kudus moet bijvoorbeeld ook nog terugkeren. Laat deze spelers maar over een langere periode bewijzen dat zij echt recht hebben op een vaste basisplaats.

19 september 2021 om 00:07

je zal ze allemaal nodig hebben ook. zo’n op het oog luxeprobleem lost zich vanzelf op door vormcrises, blessures of een vol programma. maar hoe lekker is het om eens Antony rust te kunnen geven of Klaassen te kunnen brengen, of Berghuis of Neres.. berghuis was een slimme aankoop voor dat geld, en Daramy ziet er ook veelbelovend uit.

19 september 2021 om 12:32

Ik denk dat Berghuis niks meer hoeft te bewijzen, kijk maar naar z'n statistieken. Bizar dat er een discussie over onstaat. Hij heeft enkel even tijd nodig om zich te laten zien.

19 september 2021 om 01:42

Off topic: ben wel benieuwd. Wat vinden de Ajacieden van het kraagje van het huidige shirt? Ik vind die kraag eigenlijk te dik ofzo. (Nou hoor ik het shirt natuurlijk altijd lelijk te vinden, maar viel me op 😉)

19 september 2021 om 01:49

Het is ook niet mijn favoriete ding van het shirt maar ik vind het niet storend. Had wel iets dunner gemogen van mij.. opvallend dat het je zo opviel trouwens haha

19 september 2021 om 02:50

Ik vind de kleur van de Originals strepen op de schouders heel lelijk, past niet. En nu je het zegt, de kraag inderdaad (ben geen Ajacied, maar uiteraard wel groot fashionista)

19 september 2021 om 10:50

Ik vond het altijd raar dat Advocaat hem bij Feyenoord niet vast op 10 gezet heeft, hij past daar idd met zijn creativiteit en steekpasses veel beter. Ik weet dat het “moderne voetbal” zegt dat je niet meer met een creatieve 10 speelt en de creatieve spelers op de vleugels zet, maar toch, je krijgt wel leuk voetbal ermee.

19 september 2021 om 10:55

Heeft hij wel geprobeerd, maar doordat Advocaat zo defensief speelde werkte het niet. Veel te weinig aansluiting en als ze eenmaal aangesloten waren was het veel te druk in het centrum. Op zijn beurt ging Berghuis om te compenseren te veel doen en dan liep hij uit positie.

Het is ook sensatiezoekerij. Juist ex-spelers - Vink heeft nota bene voor Ajax én PSV gespeeld - zouden begrip moeten hebben voor Berghuis en zijn situatie. Hoezo wordt überhaupt verwacht dat hij direct een leidende rol op zich neemt? Ter illustratie, Labyad kwam van een vergelijkbaar niveau als Feyenoord over en was zonder veel kritiek wisselspeler bij Ajax.

18 september 2021 om 23:34

Meen je dit Gomes? Berghuis, jaren op rij steunpilaar van Feyenoord, zet je op dezelfde hoogte als Labyad? Denk alleen al aan het verschil in druk tussen Feyenoord en Utrecht. Of het feit dat Berghuis vast international is van Oranje. Dat Feyenoord een seizoen heeft gepresteerd als niveau FC Utrecht betekent niet dat Berghuis op datzelfde niveau zit. Berghuis heeft alle prijzen in de Eredivisie gewonnen en is daarbij belangrijk geweest. Wat jij zegt vind ik eerder sensatiezoekerij. Berghuis als een Labyad beschouwen...

18 september 2021 om 23:36

Nou werd Labyad ook wel gehaald als ‘opvolger’ van Ziyech (al denk ik dat het vooral een breedteaankoop was), waarna Ziyech zelfs bijtekende. Dan is het niet gek dat die gewoon wisselspeler was.

19 september 2021 om 01:26

Van Labyat werd veel verwacht maar kan dat niet waarmaken. Zulke dingen gebeuren.

19 september 2021 om 01:53

Er is maar 1 Hakim! Tevens ook de reden dat Neres minder weggestoken wordt.. dat is en blijft een unieke speler met specifieke kwaliteiten. Ik heb David in ieder geval nooit afgeschreven!

19 september 2021 om 08:27

@straatvoetbal Dat zie je Berghuis nu wel veel doen. Speelt erg in dienst van het elftal en steekt de vleugelspelers geregeld weg. Ook is Berghuis in staat om te crossen zoals Ziyech vaak deed. Als hij nog verder in zijn spel komt ben ik erg benieuwd waar het gaat eindigen, er zit enorm veel rek in. En zo'n speler als Neres in vorm is ook nog steeds enorm waardevol voor Ajax.

Hij werd nou niet als de nieuwe Messi binnen gehaald die gelijk allerlei privileges krijgt. Maar gewoon als een hele goede Nederlandse speler die Feyenoord ontgroeid was en voor een relatief laag bedrag op te halen was. Dus ook Berghuis moet zich gewoon bewijzen en het zou mij juist alleen maar verbazen wanneer hij als "het mannetje" binnen gekomen was en meteen allerlei dingen opeist. Hij stelt zich als een teamplayer op en laat tot nu toe zijn voeten spreken en het is nou niet zo dat hij 10x beter is dan zijn concurrenten. Ik was niet perse voorstander van zijn komst maar ik ben tot nu toe opzich wel fan van deze Berghuis.

19 september 2021 om 00:04

Hij heeft echte een goede mentaliteit

19 september 2021 om 00:10

Houden zo want als hij de grote jongen is zoals bij Feyenoord komen ook zijn maniertjes misschien bovendrijven. Tot nog toe niks te klagen, hij kan lekker ballen, mooie assists gezien en die aanname woensdag was topklasse. Wellicht op 10 zelfs nuttiger met zijn inzicht en zo’n jongen als Daramy die diepgaat.

Hartstikke irritant dit is zoeken om het zoeken ze winnen net met 9-0 kunnen er geen andere vragen komen..

Net als na de wedstrijd tegen Sporting, waarin de journalist op basis van input van Sneijder suggereerde dat Berghuis meerdere keren bewust werd overgeslagen, was hij vandaag ook weer goed in zijn interview. Vanuit de media komt echt zoveel onzin over Berghuis en zijn rol binnen Ajax de wereld in, dat is gewoon triest. Het is echt nergens op gebaseerd, een paar domme hersenspinsels, maar als je niet sterk in je schoenen staat kan zoiets wel een negatieve invloed op je hebben. Berghuis staat daar gelukkig boven, reageert netjes en duidelijk, komt nuchter over en laat zijn voeten steeds meer spreken.

18 september 2021 om 23:33

Berghuis komt altijd goed uit zijn woorden en ziet het spelletje goed. Denk dat er wel een trainer in hem schuilt.

18 september 2021 om 23:39

Nou... Dat is geen garantie hoor. Vond Sneijder na zijn duels in Oranje ook vaak fris, realistisch en duidelijk overkomen. Daarbij dacht ik ook dat er wellicht een trainer in hem zat, maar daar heb ik mij ook flink in vergist.

18 september 2021 om 23:45

Nee, is ook zeker geen garantie. Maar vind zijn analyses altijd erg sterk.

19 september 2021 om 00:17

Je dacht serieus dat Sneijder een trainer zou worden? Hij had vroeger al zijn rare uitspattingen en nu na zijn voetbalcarriere bewijst en doet hij het opnieuw. Je weet toch wat voor iemand het is. En voordat iemand zegt ''ja maar kijk naar Gattuso''.

Daarnaast, was er een wereld van verschil en niveau tussen Robben in zijn interviews en Sneijder.

19 september 2021 om 09:21

Sneijder was altijd al een domme tokkie. Berghuis is duidelijk een slimme jongen. Sneijder is een bijdehand, das iets anders.

Wordt echt een schitterende concurrentie strijd met klaassen. Waarbij naar mijn mening klaassen zich echt terug moet vechten en het plekje momenteel echt voor berghuis is

18 september 2021 om 23:42

En Kudus dan? Die is er ook nog. En zelfs Labyad zou af en toe minuten moeten maken om hem een beetje gemotiveerd te houden. Taylor is er nog..

18 september 2021 om 23:48

Oja helemaal vergeten! Kudus is idd ook een concurrent als die weer fit is. Maar bij hem wacht ik eerst maar af tot dat die weer beetje ritme heeft. Zie kudus ook nog wel als optie voor als gravenberch er niet is of eind dit seizoen wanneer ryan ( zeker met mino) toch wel zijn toptransfer zal maken verwacht ik.

18 september 2021 om 23:49

@toekomst

Taylor is dan stand in van alvarez denk ik. En tja labyad.. dat is toch wel einde verhaal lijkt me. Goeie jongen is dat maar heeft het niveau gewoon niet.

19 september 2021 om 10:42

Klaassen kan ook nog op 9, dus kansen voor beiden lijkt me.

19 september 2021 om 11:53

Klaassen in de spits? Kom op hey

Het valt me vooral op hoe vrolijk hij op en naast het veld is. Hij heeft er gewoon echt zin in en weet dat hij niet de enige is in het team met kwaliteiten (bedoel ik zeker niet als sneer naar Rotterdam!). Hij begint lekker in z’n spel te komen en weet steeds beter z’n teamgenoten te vinden. De suggestieve header in dit artikel vond ik niet echt passen bij het interview. Was echt een relaxed interview met Hans Kraay zonder ook echt 1 irritatiemoment te hebben.

Ik snap niet waarom de media hem steeds zoekt op negatieve dingen. Deze gozer komt als nieuw in dit elftal en speelt in mijn ogen meer dan prima. Hij vecht en hij levert. Maar zelfs naar zo´n overwinning wil je dus als media blijven zoeken en zoeken. Kotsmisselijk word ik ervan.

19 september 2021 om 01:25

Precies Denn01, jammer dat zo zoveel. Invloed hebben nog steeds?

Als je echt niks nuttig te zeggen hebt als analist , dan ga je dingen zeggen die nergens op gefundeerd zijn. Je moet toch wat zeggen voor je geld. Dan maar dingen roepen die iemand anders ook gezegd heeft.
Berghuis zal zich zelf meer en meer laten zien en zal af en toe best een vrije trap nemen

Heel veel hebben Berghuis afgeschilderd als waardeloos , heeft het goed gedaan, ik heb me geen moment getwijfeld aan hem, dat heeft hij nu wel weer bewezen en kritiek is ontecht, als je ziet wat voor steek ballen hij geeft, een genot om na te kijken, daar gaan we heel veel plezier aan beleven...

Berghuis is een prima toevoeging aan de Ajax selectie! En logisch dat de eerste weken in de media even onder een vergrootglas liggen, maar na een wat hectische periode is hij nu gewoon een van de jongens. En gelukkig zijn de bedreigingen aan zijn adres ook flink verminderd. Daarnaast heeft hij al zijn waarde voor Ajax bewezen en blijkt nu al een koopje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

59 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 9 2 0 0
2021/2022 Feyenoord 0 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ajax op tactisch vlak misschien wel in staat de wereldtop te overklassen’

Hedwiges Maduro denkt dat Ajax op tactisch vlak misschien wel in staat is om de wereldtop te overklassen, zo stelde de oud-speler van de Amsterdammers dinsdagavond bij Voetbalpraat na de imponerende...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren