Frank de Boer onthult contact met Louis van Gaal: ‘Het is een toptrainer’

Zaterdag, 18 september 2021 om 21:18Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 21:47

Frank de Boer heeft het mislukte EK en zijn vertrek als bondscoach van het Nederlands elftal eerder deze zomer een plek kunnen geven. De oud-verdediger onthult zaterdag in gesprek met het Algemeen Dagblad ook dat hij contact heeft gehad met zijn opvolger, Louis van Gaal. "Het is achter de rug, ik heb het een plek gegeven.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door musi26)

Aan die foto te zien heeft het Frank de Boer overduidelijk en logischerwijs heel veel gedaan. Ik zou hem adviseren om geen hoofdtrainer meer te worden, maar een rol in de luwte als assistent of iets met de jeugd. Uiteindelijk toch helemaal ten onder gegaan helaas en zijn koppigheid en onkunde om een grote groep te kunnen managen.

18 september 2021 om 14:11

Onkunde om een grote groep te managen ? Gewoon een ware wanprestatie van de sterren van Barcelona, Lyon, Liverpool, United etc, dat ze niet eens kunnen winnen van een Tsjechië zonder sterren. Gewoon een complete offday. Win je die wedstrijd en had je een beetje geluk gehad in de kwartfinales, dan had je gewoon een prima toernooi gehad. Maargoed, ook dat hoort bij voetbal. Soms wint de underdog

18 september 2021 om 14:18

Zoals je waarschijnlijk wel eens vaker hebt gelezen, aan mijn reactie aan Ajaxaddict nog in deze thread. Zal ik hem altijd dankbaar blijven voor ons, hij heeft vier jaar getoverd met beperkte middelen. Maar hij heeft zich niet genoeg doorontwikkeld, en zijn koppigheid heeft daar ook niet bij geholpen. En het managen van een hele groep blijft steeds terugkomen toch als we eerlijk zijn. En dat een wanprestatie van de spelers was, dat was ook zeker van grote invloed.

18 september 2021 om 14:21

Dat vind ik wel kort door de bocht hoor NL-Modric. Ze hebben geen Nedved meer, maar het is een vervelende ploeg om tegen te spelen. Dan zat het ook niet bepaald mee met die handsbal bijvoorbeeld..

18 september 2021 om 14:22

Hij was deze keer juist niet koppig, want hij stapte over naar 532. Iets wat hij zelf niet wilde.

18 september 2021 om 14:40

Nouja, getoverd, de oppositie was gewoon heel erg pover. We zijn met het soort puntenaantallen kampioen geworden waarmee je in 9 van de 10 seizoenen buiten die jaren geen kampioen wordt. Een enkel keertje meer dan 80 punten als ik me niet vergis. Een keer zelfs met 67 of 68. Het waren duistere dagen voor het Nederlandse voetbal.

18 september 2021 om 15:32

Musi26, wie wou wel 532 dan? De spelers in ieder geval niet. Ook veel voetbalshows zeiden speel gewoon 433. Dus nogmaals mijn vraag, wie wou dat dan?

18 september 2021 om 17:37

Musi ja dat zei je een paar weken geleden ook. Maar hij kwam zelf met dat idee, die spelers van Oranje hadden duidelijk die 433 voorkeur man.

18 september 2021 om 17:42

Bongiorno getoverd ja! Dat zwakke gelul ook altijd, oppositie was zwak kunnen we altijd dan zeggen als een club kampioen word. Wat een dooddoener zeg, Frank heeft geen één keer de beschikking gehad over de selectie van Bosz en al helemaal niet wat Ten Hag tot beschikking had. Terwijl Psv een Strootman in goede doen had, Van Bommel, Mertens en meerdere top spelers. Terwijl Frank spelers als Ebecilio, Boerrigter, Sana, Atouba, Oleguer etc moest doen. Dus ja, getoverd ja! Echt triest dat mensen er alles doen om zijn prestaties te verzwakken. Maar goed in perspectief zien is niet aan een ieder besteed.

18 september 2021 om 22:01

Hij had dat idee, maar volgens mij vooral ook dankzij de publieke opinie. Er werd tot in treurens toe geroepen dat er niet genoeg kwaliteit was om gewoon 433 te spelen. Ik heb sterk het idee dat hij daarvoor op het laatste moment toch
(uit spanning, onzekerheid?) gezwicht is. Terwijl hij in mijn ogen gewoon lekker eigen vertrouwde systeem 433 had moeten spelen en in deze wel koppig had moeten blijven. Zeker tegen die eerste 4 op papier zwakkere tegenstanders.

19 september 2021 om 02:08

Toch zie je dat soort jongens nooit zo erg door de mand vallen onder de echte toptrainers. Er zat gewoon geen enkel eenduidig plan achter.

19 september 2021 om 08:16

Bongiorno, dan moet je het nog maar wel even doen. Als de rest zo slecht was, was Ajax dus nog steeds de beste. Ik ben ook geen fan van De Boer maar hij heeft het bij Ajax gewoon goed gedaan. Niet perfect want meer prijzen won hij met Ajax niet, maar gewoon goed

19 september 2021 om 16:54

De gehele samenleving wilde 532. Pas tijdens het ek veranderde dit. Ik was 1 van de weinigen hier die 433 wilde spelen.

19 september 2021 om 16:57

Dat klopt. Het EK is ook al een paar weken geleden. Dus die uitspraak gaat ook niet meer veranderen. Echter om met je mee te gaan. Je zou inderdaad kunnen zeggen dat hij koppig was om niet naar de spelers te luisteren. Ik weet zeker als hij direct na zijn ajax periode bondscoach was geworden (met de dezelfde spelersgroep), dan had hij vermoedelijk gewoon 433 gespeeld. Echter door de druk van de buitenwereld is hij overstag gegaan. Zelfvertrouwen is iets wat de Boer miste.

18 september 2021 om 14:14

Aan die foto te zien komt hij net van de padel-baan en is hij moe en bezweet.

18 september 2021 om 21:36

@Sulejmanii "iets met de jeugd" Please niet!! Wil je grote talenten zien verloren gaan? Als er een talent met een eigen karakter is gaat botsen. Alleen brave schoonzonen die tikkie breed spelen breken dan door. Een rol als assistent zie ik hem wel doen.

Roep wat je wilt. Maar Frank is echt wel iemand die het spel kent en voetbal verstand heeft. Ik hoop dat ie veldtrainer wordt in samenstelling met iemand als cocu of zo. Wk 2010 heeft ie iedereen elke training op scherp gezet. Ajax tijd was hij ook positief aanwezig. Aardige man, doet zelf ook nooit gekke dingen of uitspraken of de slippers na. Hoop dat hij zich kan herpakken.

18 september 2021 om 14:30

Iemand die “verstand” heeft en het spel “kent” heeft niet zulke belabberde statistieken.Slechtste trainer ooit in de PL,Compleet gefaald bij inter en deed het oke waar ze voetbal soccer noemen…

18 september 2021 om 22:12

Klinkt leuk en populair, slechtste trainer ooit in PL, maar die 77 dagen en paar verloren potjes, wat zegt dat nou? Trainers die er een heel seizoen zitten, miljoenen uitgeven en vervolgens degraderen. Zijn dat niet veel slechtere trainers?

18 september 2021 om 14:52

Voetbal verstand. Maar geen goede trainer.

18 september 2021 om 16:31

Als speler misschien maar niet als trainer.

18 september 2021 om 22:27

Voetbalverstand, maar waarom dan Promes en Babel? Wat zijn de kwaliteiten van Promes dan?

18 september 2021 om 15:06

Doet zelf nooit gekke dingen wat een onzin praat jij 😂 heeft bij elke club die die heeft gecoacht wel problemen met spelers gehad, na de wedstrijd bij interviews riep die ook altijd hele rare of vage dingen, na zijn gelukkige jaren bij Ajax waar die kampioen was zonder concurrentie is die overal uit geschopt. in de PL noemen ze hem de slechtste trainer uit de geschiedenis van de PL. Sorry dat je medelijden met hem hebt maar Frank de Boer is als trainer totaal gefaald en heeft na al deze jaren wel laten zien ongeschikt te zijn.

Ik heb echt te doen met hem. Je ziet aan die foto en zag het vooral in zijn beginperiode als bondscoach hoe het aan hem vrat. Hij wordt door heel het land neergezet als een of andere clown die echt totaal niets kan. Natuurlijk is gebleken dat hij niet geschikt is als hoofdtrainer, maar wat heb ik een enorm respect voor deze man. Kom lekker terug naar Ajax in een rol die bij je past en blijf daar voor altijd, held!

18 september 2021 om 14:10

Precies Ajaxaddict, bij Ajax moet er toch iets voor hem zijn? De man van de 3e ster, kampioenschap na 7 jaar droogte. Als speler en coach veel verdiensten waar ik hem altijd dankbaar voor ben! En hij heeft het moeten doen met spelers als Ebecilio, Boerrigter, Oleguer, Sana en the list go on.

18 september 2021 om 14:25

Misschien overdrijf ik het een beetje hoor, maar zou zoiets niet veel weghebben van medelijden? Van 'ah gut, Frankie toch, overal mislukt.. wil je weer iets bij ons komen doen?' Weet niet of hij dat moet willen

18 september 2021 om 14:38

En zou frank niet liever lekker in het knusse voetbalmekka Qatar gaan chillen?

18 september 2021 om 15:07

Het lijkt een beetje of die met zijn ex vriendin en haar nieuwe vriend wat leuks gaat doen. F de Boer moet gewoon lekker met pensioen gaan en uit de voetbalwereld stappen genoeg geld denk ik om een lang gelukkig leven te lijden.

18 september 2021 om 21:38

Ajaxddict Maar hij gedroeg zich toch als een clown? Het was genant wat voor domme fouten of uitspraken hij deed. Zelfs liegen. Hele show met EK selectie hoe hij gedroeg was een comedyshow.

Aan de foto lijkt hij in drie maanden ineens tien jaar ouder te zijn geworden. Ook al waren zijn resultaten niet best, vind het wel zuur voor hem dat hij nu levenslang het stempel van gefaalde trainer opgeplakt krijgt, terwijl het gewoon een hele goede speler is geweest met een goede kijk op het spel. De rol van een manager/coach was alleen geen match met hem. Hopelijk gaat hij door als assistent of veldtrainer.

Ik denk oprecht dat dit misschien wel de slechtste trainer die ooit in de top van het voetbal heeft gewerkt. Doet werkelijk waar alles fout en kan echt maar met 1/10 van zijn spelers opschieten

18 september 2021 om 14:28

Ajax 4 x kampioen. America gewoon goed gedaan. Zijn opvolgers deden 10x zo slecht. England en italie Inderdaad niet goed doordat hij de clubleiding geloofde dat hij de tijd kreeg om een ander systeem te implementeren (opdracht van de clubleiding) om vervolgens na een paar wedstrijden te worden ontslagen. Daarnaast zijn er genoeg bondscoaches geweest die ons niet eens door de groepsfase loosten (ook met zeer gemakkelijker groepen en een selectie die 10 klasses beter waren). Dus nee ik kan inderdaad geen slechtere coach bedenken....

18 september 2021 om 14:33

Jeetje met Ajax kampioen worden,Wordt niet snel geëvenaard hoor…

18 september 2021 om 14:48

De beste man heeft nooit meer dan 76 punten in de Eredivisie gehaald met het grootste budget en onuitstaanbaar voetbal. Het is dan toch een beetje het 'best-of-the-rest' gevoel hoor. Er is daarna nooit een club met minder dan 83 punten kampioen geworden.

18 september 2021 om 14:48

America goed gedaan mAar toch ontslagen hHaha. Bij inter had ie na 1 week ruzie met de halve selectie. En oja crystal palace, waar die met scott dann en uit mn hoofd riedewald op 50 meter van de goal in de pl wilde spelen. Bij ajax lukte zijn hoefijzer formatie voetbal van eeuwig rondspelen nog wel wegens gebrek aan tegenstand maar zo slecht internationaal. Weet je nog die tijd dat je bij elke wedstrijd tegen een grote club al automatisch 0-4 kon invullen omdat frank lekker vol op de aanval wilde spelen met thulani serero en dan y hoessen.

Ben letterlijk een keer in slaap gevallen bij een ajax wedstrijd toen hij trainer was. Oioioi wat was het saai. Buiten dat doet ie heel raar in de pers ( door de druk misschien?) en komt ie heel onintelligent over in de media.

Ik kan gewoon geen een goeie eigenachap van hem als trainer bedenken.

18 september 2021 om 14:50

En bij Nederland opeens je eerste keeper wegsturen omdat het een beetje een moeilijke jongen is en opeens in 2 weken 532 willen spelen wat bijna niemand eigenlijk wilde. De lijst met totaal debiele onverklaarbare dingen houd maar niet op gewoon. Je kan echt uren door gaan 😂😂😂😂

18 september 2021 om 14:54

Hou aub eens op met Ajax 4 keer kampioen. Ik ergerde me dood aan het spel toen. Slaapverwekkend. En de concurrentie kreeg keer op keer de kans uit te lopen maar deden dat niet. Kampioen van de armoede. Dat was het.
Ik heb het al vaker gezegd....zelfs cambuur met dat stelletje amateurs speelde aantrekkelijker voetbal dan Frank met betere spelers.

18 september 2021 om 17:42

@Soccerfan_1, Dus in het eerste jaar waarbij AJAX op de slotdag tegen Twente de titel behaalde heb jij je dood geërgerd aan het spel?

18 september 2021 om 17:48

NrGer bespaar je de moeite, en de tijd sommigen kunnen niets in perspectief zien. Maar vooral dankbaarheid tonen, Frank heeft geen moment over de selecties van Bosz en Ten Hag kunnen genieten. En daarbij waren de eerste twee seizoenen uitstekend voetbal, en toen raakte Eriksen kwijt en Verthongen en volgens mij ook Alderweireld. Als je echt een supporter bent dan weet je hoe of wat, en daarnaast was er ook nog puinhoop op bestuurlijk niveau met van Gaal toen en Ten Have en Marjan Olfers. Daarnaast was 15 mei 2011 een van de mooiste dagen van m'n leven zo geweldig tegen Twente. Een pot die alles had, 2x Siem de Jong 1x landzaat. Als je die pot niet had genoten, dan ben je geen Ajacied in mijn ogen.

18 september 2021 om 19:07

Anders ga jij ff bepalen wie wel en wie geen supporters zijn. Hoevaak kom jij in de arena?

" In mijn dromen ging het niet zo, in ieder geval…" Aldus Frank de Boer. Ik zou hem adviseren om te stoppen met dromen over een baan als hoofdtrainer op het allerhoogste niveau. Het was een fantastische speler, heeft daarna nog heel veel betekend voor Ajax. Maar daarna was het een en al drama, en ik denk dat geen enkele club nog op hen staat te wachten. Misschien een andere baan bij Ajax of misschien zelfs bij Barca, nu ze toch de Nederlandse weg inslaan. Maar als hoofdcoach zie ik hem niks meer klaar spelen.

Ik ben benieuwd wat hij nog voor ambities heeft. In Europa gaat geen enkele club nog met hem in zee. Zijn trackrecord is ongelofelijk slecht. In het Midden-Oosten kan hij nog altijd geld gaan scheppen. Niets mis mee. Of als specialisten-trainer spelers traptechniek verbeteren.

Dat hij 4 keer kampioen werd met Ajax was puur uit armoede van de Eredivisie, dat waren pas baggertijden. Dat waren de tijden dat provincieclubjes als Twente en AZ kampioen werden Feyenoord dat bijna falliet ging en een PSV die alle keren de kampioenschap uit handen gaf. Als je Stekelenburg in de spits had gezet zouden ze nog kampioen worden met dat stomme trage voetbal wat Ajax toen speelde. In Europa altijd met dikke cijfers verliezen tegen topclubs. Nou 4 x kampioen geworden wauw! Als ik terugdenk word ik helemaal kriegel hoe destijds Ajax speelde. Peter Bosz echt mooiste filosofie en Ten Hag is gewoon tactisch de beste trainer van Nederland. Sinds hun komst is Ajax ook echt Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

Nederland
182 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2020-2021 Nederland
2018-2020 Atlanta United
2017-2017 Crystal Palace
2016-2016 Internazionale
2010-2016 Ajax
Laatste voetbalnieuws

Malen: ‘Ik dacht: hij is ook emotioneel, omdat we uit het EK zijn gekegeld’

Donyell Malen blikt in een interview met De Telegraaf terug op een veelbesproken uitspraak van Frank de Boer. Volgens de inmiddels vertrokken bondscoach kon de Oranje-international niet langer dan een uur...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren