Boulahrouz keert terug in Eredivisie: ‘Van Persie heeft mij overgehaald’

Zaterdag, 18 september 2021 om 10:45Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:55

Khalid Boulahrouz heeft zaterdag zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract met AZ. De oud-verdediger annex voormalig Oranje-international sluit als assistent- en specialistentrainer definitief aan bij de staf van de A-selectie, waarbij hij al sinds de voorbereiding betrokken was.

Als assistent-trainer van AZ Onder-18 kon hij proeven van het trainersvak. Sinds dit seizoen maakt de 39-jarige Boulahrouz onderdeel uit van de technische staf van de A-selectie van Pascal Jansen. Dat bevalt van beide kanten dusdanig goed dat deze samenwerking is geformaliseerd. Daarnaast is Boulahrouz, net als Ron Vlaar, bezig met de trainerscursus UEFA C.

"Het is bijzonder om als trainer te tekenen bij de club waar ik een groot gedeelte van mijn jeugd heb doorgebracht", zegt Boulahrouz op de clubsite. "Dit is een nieuwe fase in mijn carrière. Ik heb altijd gezegd dat ik nooit trainer wilde worden, maar Robin van Persie heeft mij overgehaald om het in ieder geval te proberen. Dat ben ik hier bij AZ gaan doen en dat is mij enorm goed bevallen. Ik heb er heel veel plezier in om mijn ervaringen te delen met de jongens op het veld."

"Ik ben assistent-trainer bij AZ 1, maar wel vanuit de gedachte dat ik mijn trainersdiploma's nog moet halen. Ik zit dus nog volop in de leer bij de hoofdcoach en de assistenten. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar dit is een mooie mogelijkheid om veel ervaring op te doen.” Directeur voetbalzaken Max Huiberts is tevreden over de samenwerking. “Hij heeft in korte tijd bewezen dat hij zijn kennis en ruime ervaring in de top van de voetbalwereld op goede wijze weet over te brengen op de spelers.”

Boulahrouz speelde in de jeugd van AZ. Als prof kwam hij achtereenvolgens uit voor RKC Waalwijk, Hamburger SV, Chelsea, Sevilla, VfB Stuttgart, Sporting Portugal, Brøndby IF en Feyenoord. Ook heeft 'de Kannibaal' 35 interlands namens het Nederlands elftal achter zijn naam staan. Hij debuteerde in september 2004 in Oranje en was erbij op de WK's van 2006 en 2010 en het EK van 2008.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door sirius)

Nou ja, laten we zeggen dat AZ verdedigend wel wat ondersteuning kan gebruiken, vooral als het gaat om spelhervattingen.

18 september 2021 om 11:15

Ik denk dat Khalid een sociaal persoon is en dat al die jongere talenten straks met hem weglopen. Hij is vooral een voorbeeld prof en aangezien hij uit een cultuur komt waarbij %90 van de jongens hun carrière vergooien door hun gedrag hij de jongere generatie wel kan aanspreken en stimuleren. Ik vindt dit wel een goede match.

18 september 2021 om 11:50

Heb je ook bronnen die feitelijk aantonen dat "in die cultuur 90% van de jongens hun carrière vergooien vanwege hun gedrag" of zit je maar wat uit je onderbuik te brallen en zet je hiermee indirect 90% van in ieder geval de Marokkaanse voetballers weg als "vergooien hun carrière vanwege hun gedrag". Vrij ranzige insinuatie, feitelijk gezien zelfs discriminerend, oprecht benieuwd of Moderators dit soort feiten vrije stigmatiserende PVV retoriek tolereren. (Gaat me om die 90% claim, waarmee hij de overgrote meerderheid wegzet als mislukkelingen vanwege "hun cultuur en gedrag", zeggen dat er genoeg moeilijke, trotse spelers tussen zitten met handleiding, oke, maar dit is gewoon een hele bevolkinggroep onder de bus flikkeren zonder enig feitelijk bewijs)

18 september 2021 om 12:01

90% hahaha wat een onzin, je kijkt teveel naar Johan Derksen, Marokkaanse voetballers zijn mentaal prima in orde, vaak is het jeugdigheid i.c.m trots. Mentaal zijn ze juist IJZERSTERK, kijk naar Ziyech, Mazraoui, El Ahmadi die weg moest bij Feyenoord, een jaartje naar Dubai vertrok, en terugkwam om kampioen en beste speler te worden van het jaar. En zo zijn er meerdere voorbeelden

18 september 2021 om 12:02

Vat het niet zo zwaar op joh. Iets meer nuance zou gepast zijn, maar er zijn tig voorbeelden van spelers uit de cultuur van Boulahrouz die meer uit hun carrière konden halen en daar is hij het zelf nog mee eens ook.

18 september 2021 om 12:02

@Qrsta

Ik ben een Turk die 20 jaar heeft gewoond in de Schilderswijk. Ik heb gevoetbald bij Quick, Escamp en BMT, ook wel in de volksmond genoemd als Broodje Met Turken. De laatste jaren dat ik daar voetbalde in de eerste, speelde ik met 5 Marokkaanse jongens in de team. Voordat je iemand uitmaakt voor racist of als PVV aanhanger moet je de feiten onder ogen zien. Marrokaanse jongens hebben het meeste voetballend talent van iedereen in Nederland maar het komt er nooit uit. Als die jongens met ze alle in 1 team spelen loopt het altijd uit de hand en word er nooit succes geboekt, op professioneel en amateur niveau. Turkse jongens hebben geen doorzettingsvermogen en discipline. Die stoppen met voetballen zodra ze een vriendin hebben. Die zijn meer gemaakt voor romantische series haha. Marrokaanse jongens wel maar die voetballen met te veel culturele onderbuik gevoelens als het een keer niet meezit. Dit is mijn mening, ik mag die verkondigen zoals ik dat wil, met respect voor iedereen.

18 september 2021 om 12:13

Hahaha, ja joh, opeens ben je een Turk uitgerekend uit de Schilderswijk. Ik geloof je direct hoor. On: je brengt je mening als feit, ten eerste door te claimen dat 'Marokkaanse spelers het meest getalenteerd zijn', daarmee doe je met name de Surinaamse spelers ernstig te kort en tevens heb je voor deze claim geen feitelijk bewijs. 2) ik heb je nergens racist genoemd dus leg me geen woorden in de mond aub. 3) je mening baseren op zogenaamd "5 spelers", maar hier op VZ letterlijk 90% van alle Marokkaans spelers wegzetten als mislukkeling vanwege 'hun gedrag en cultuur', zie je wel hoe debiel dat is?Zullen heus relatief meer 'moeilijke' jongens tussen zitten, trots korte lontjes etc, maar ga niet na welgeteld 5 spelers (of ik het überhaupt geloof is een tweede) doodleuk duizenden Marokkaanse spelers wegzetten als "carrière vergooien vanwege hun gedrag en cultuur", 5 spelers zijn niet representatief voor duizenden spelers. Net zo min 10 tuigvloggers in Zaandam voor honderdduizenden Turken. Daarom reageer ik: omdat je er doodleuk 90% van maakt. Tevens is het makkelijk om een bevolkingsgroep af te zeiken en dan snel zeggen: maar ik ben ook een buitenlander hoor en ik praat uit ervaring! 🤡 (((Een Turk kan wel degelijk racistisch zijn jegens Marokkanen>>racistisch jegens Chinezen>>racistisch jegens Surinamers>>racistisch jegens Nederlanders en Nederlanders weer>>jegens Turken. Elke etniciteit bevat racisten, dus je (eventuele) Turkse afkomst is geen excuus en volstrekt irrelevant in deze aangezien ook jij racistisch kan zijn))

18 september 2021 om 12:16

Ik snap die trots / eer component niet zo. Voor mijn gevoel zit het ze zo vaak in de weg, dat het toch een mentaal ding lijkt te worden. Als je toch een kosten baten analyse doet, dan levert ‘trots/eer’ je toch eigenlijk zelden iets op in de voetballerij? Buiten de voetballerij kan ik me er nog iets bij voorstellen, alleen valt me daar op hoe snel iemands trots/eer gekrenkt is.

18 september 2021 om 12:23

@Qrsta

Bro, nooit dat ik had verwacht me te moeten verantwoorden en bewijzen dat ik een geboren en getogen hagenaar ben haha. Hagenaar van de bovenste plank hier. Geboren in de volkswijk Laak met de mooiste amateur vereniging midden in de wijk genaamd, Laakkwartier. Dit allemaal doet pijn bij veel jongens maar het is gewoon zo. Mijn laatste jaar bij Bmt, 2e Divisie zijn we uit de competitie gezet, omdat een vriend van me zich niet kon inhouden bij een gele prent en de scheidsrechter aanviel. Dit kan je allemaal nog zien en lezen mocht je daar interesse in hebben.

18 september 2021 om 12:31

@Pavol--Voor ons nuchtere Nederlanders is trots en eer een vreemd en onnodig begrip, maar ga naar het zuiden van Europa en je zult al de eerste korte lontjes aantreffen, zelfs het zuiden van Amerika is een eercultuur waarin beledigingen met bloed worden bestraft. (Gemiddelde Texas Hillbilly in pick up knalt je gelijk overhoop bijvoorbeeld) Sicilië, Balkan en uiteraard Noord Afrika/Midden Oosten wordt je opgevoed om nooit jezelf te laten beledigen, kleineren, al helemaal niet in het openbaar, reputatie speelt daar een gigantische rol. Inderdaad, trots levert in voetbal zelden iets op, maar sommige mensen zijn zo geboren met die bedrading van hun hersenen (kortsluiting bij beledigingen, niet tegen vernederingen kunnen etc). Het is een soort koppigheid en waardigheid wat iemand voelt wat soms onmogelijk is om eruit te krijgen. Persoonlijk vind ik het wel iets nobels hebben, maar trotse mensen krijgen veel problemen op hun levenspad. Een uitgebreide Guardian reportage toonde dat de broer van Zidane nóg getalenteerder was als Zizou, maar ramde er gelijk op los etc. Altijd en bij iedereen. Kijk wat voor bizar talent verloren is gegaan vanwege z'n straatmentaliteit. Ongelooflijk. Bewijst dat trots je niet ver brengt, in ieder geval niet in de voetballerij.

18 september 2021 om 12:44

Duidelijk verwoord en ik herken inderdaad wat je zegt.

In de voetballerij zie je inderdaad er weinig goeds uit voortkomen, behalve bij de echte vedettes misschien. In het leven buiten voetbal is het wellicht met name een probleem als opmerkingen als belediging worden opgevat, terwijl ze dat niet perse zijn.

Qua talent geen topper, maar wel een hele mooie loopbaan gehad. Hij zal dus wel wat slimmigheidjes hebben gehad voor zichzelf om zich op dat niveau staande te houden, slimmigheidjes die waarschijnlijk ook makkelijk over te brengen zijn op andere spelers. Lijkt mij dus een toevoeging voor AZ. Goede zaak.

18 september 2021 om 11:01

Geen wereldtop maar bij HSV speelde hij wel een tijdje geweldig hoor. Echt een meedogenloze verdediger die niet makkelijk te verslaan was in de duels. Probleem was alleen een beetje zijn lengtegebrek waardoor hij in de luchtduels niet heel sterk was en vaak werd hij ook misbruikt als rechtsback terwijl je aan alles zag dat het een pure centrumverdediger was

18 september 2021 om 11:06

Als je door Chelsea bent gekocht moet je echt wel wat kunnen en ook in de Bundesliga draai je niet zomaar mee en is toch een respectievelijk Oranje international geweest.

18 september 2021 om 11:57

Respectievelijk Oranje international? Je bedoelt 'respectabel' misschien.

18 september 2021 om 12:48

Ik vind Boulahrouz zo'n speler waar het carrierepad ook wel een rol heeft gespeeld. Ik kreeg altijd de indruk dat hij de verkeerde keuzes maakte als het op transfers aankwam. Boulahrouz was echt wel een goede verdediger, maar het kwam er eigenlijk vooral uit in Oranje waar hij het vertrouwen kreeg.

Wat we nodig hebben is een nieuwe trainer, een echte leider langs het veld. Heb af en toe het idee dat ik naar een KKD club aan het kijken ben, met alle respect. Ik, als AZ-fan, hoop zo dat ze de juiste lijn naar boven te pakken krijgen, anders word dit een vervelend seizoen

18 september 2021 om 11:30

Mag je verwachten dat AZ weer met de top 4 meedoet? Behoorlijk wat ervaring kwijtgeraakt en imo er weinig voor teruggekomen. Ik ‘snap’ de filosofie van AZ, maar dan moet je als club (en supporter) er rekening mee houden dat je eens in de 3/4 jaar blij moet zijn met de play-offs.

18 september 2021 om 11:59

Klopt, alleen als je als club zo opzichtig een tussenjaar neemt, dan ben je wat mij betreft geen topclub. Als een topclub zoveel verkoopt, dan moeten er gewoon degelijke vervangers gehaald worden.

18 september 2021 om 12:08

Het idee dat AZ een topclub zou kunnen zijn is altijd al een illusie geweest. Simpelweg onvoldoende draagvlak voor. Ze presteren af en toe uitstekend maar structureel een topclub gaat het nooit worden.

Goed nieuws voor AZ dit. Boulahrouz is een leuke kerel die goed met mensen om kan gaan. Denk dat hij de verdedigers erg veel kan leren.

Ik wens hem veel succes. Ik lees dat hij ook bij Feyenoord heeft gespeeld, ik kan me dat niet herinneren, wel zijn buitenlands avontuur. Dat was niet slecht. Zal hij bij Az aan het werk gaan tzt, of een stap hoger bij Feyenoord

Een hele serieuze kerel , bij voetbal praat progamma's.
Het lijkt me , ook als begeleider / coach van jongere spelers, iemand die weet te overtuigen over hoe het moet , en probleemloos weet te demonstreren op technisch gebied.
Toegevoegde winst voor AZ.

Intelligente man, kan zeker iets toevoegen aan het Nederlands voetbal. Hopen dat Khalid de stappen kan maken die nodig zijn

Als je hem hoort praten over voetbal, situaties uitlegt als analist en zijn carrièrepad nog eens doorneemt, dan denk ik een absolute voltreffer voor AZ.

Zou me absoluut verbazen als hij niet over jaar of 5 hoofdtrainer is in de eredivisie.

Ik zie wel een goede trainer in Boulahrouz. Heerlijk om hem over voetbal te horen praten en z'n karakter komt ook wel overeen met dat van een trainer. Nu hopen dat hij zijn eigen visie ontwikkelt en niet de visie van de KNVB overneemt, want de trainers die dat doen mislukken bijna allemaal of komen niet verder dan de Eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.AZ126
12.SC Cambuur12-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller84
V. PavlidisAanvaller82
E. PokuAanvaller30
M. BakkerKeeper00
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper60
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

1675 fans
Aanvaller, 38 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren