L’Équipe onthult ‘XXL-salaris’ van Lionel Messi bij PSG

Zaterdag, 18 september 2021 om 10:32Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 11:04

De Franse sportkrant L’Équipe pakt zaterdag op de voorpagina groots uit met het vermeende ‘XXL-salaris’ van Lionel Messi bij Paris Saint-Germain. Het dagblad verzekert op de hoogte te zijn van de voorwaarden in het contract van de vedette met de Parijse topclub. Als de topscorer aller tijden van Barcelona drie jaar in dienst blijft bij PSG, dan strijkt hij in totaal liefst 110 miljoen euro bruto op.

Op de voorpagina van L’Équipe staat vandaag in het groot: 30 + 40 + 40. In deze voetbaljaargang kan de Argentijns international een vergoeding van dertig miljoen euro tegemoet zien en daar komt komend seizoen nog eens tien miljoen euro bij. Als hij de optie in zijn contract licht, zal hij nog eens veertig miljoen verdienen in zijn derde contractjaar. De stijging van tien miljoen euro heeft hij te danken aan een loyaliteitsbonus.

Indien de in juni 34 jaar geworden Messi de optie had gehad om in Barcelona te blijven, dan zou zijn salaris bij de club van Ronald Koeman, Frenkie de Jong, Memphis Depay en Luuk de Jong overigens ongeveer gelijk zijn geweest aan zijn huidige loonstrookje. Barcelona was echter niet in staat om aan financiële regelgeving van LaLiga te voldoen en moest Messi laten gaan.

Het salaris van Messi, die in zijn laatste vier jaar bij Barcelona liefst 555 miljoen euro bruto opstreek, komt overeen met dat van Neymar, die zijn contract in mei verlengde. Kylian Mbappé zou met een jaarsalaris van twaalf miljoen euro minder dan Messi en Neymar verdienen, maar weigert nog altijd een verbeterd contract met les Parisiens te ondertekenen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door afca_yiddo)
18 september 2021 om 11:04

Vergis je niet hoeveel PSG gaat verdienen aan zo een Messi en de exposure die zo een club wereldwijd krijgt. Dan vind ik zo een salaris gewoon marktconform

18 september 2021 om 11:18

Ze zullen ongetwijfeld hun huiswerk hebben ja. Het is geen pakkie boter.

18 september 2021 om 11:27

100 miljoen per jaar salaris aan alleen je voorhoede.. voor een club die weer geen champions league gaat winnen, noem ik niet echt marktconform

18 september 2021 om 11:57

Die weer geen cl gaat winnen..? Mag ik je glazenbol ook lenen dit weekend?

18 september 2021 om 13:11

barcalover123

Hij heeft wel gelijk PSG gaat de CL niet winnen, ze gaan het zelfs lastig krijgen om de poule fase door te komen door hun zeer moeizame spel dat we tot nu toe zien.

Eerst maar eens focussen op het feit dat ze eens beter moeten gaan spelen als team en Messi veel en veel beter moeten gaan gebruiken, anders gaat het helemaal niks worden.

ach, kreeg hij dat in barcelona niet elk jaar?

18 september 2021 om 10:52

Hahaha jaa klopt en zo zie je maar hoe absurd dat was.

18 september 2021 om 12:00

Ja hij is echt ongeveer 40 procent gaan verdienen van wat hij bij Barca deed. Maar wat een geldwolf hoor! Tsjongejonge.

18 september 2021 om 12:07

Ze kunnen vragen wat ze willen. Messi's waarde is nou eenmaal super hoog. Dat is de marktconform. Vraag en aanbod. Hij heeft het daarbij verdiend ook. Zijn talenten zijn ongekend en de hele wereld betaald ervoor omdat ze naar hem willen kijken.

18 september 2021 om 12:12

Ja toch,Als je werk je een loonsverhoging aanbood zou je het ook weigeren om niet als een geldwolf over te komen…

18 september 2021 om 12:22

Volgens mij voel je het sarcasme in mijn post niet helemaal, ik zeg dat ie 60 procent van zijn salaris heeft ingeleverd en elders is gaan spelen. Daarom zei ik sarcastisch 'nou nou, wat een geldwolf hoor!'

18 september 2021 om 12:42

Ben ik nou echt zo slim of jij nou echt zo? Denk je dat iemand meer bood? Neen? Dan doet het er helemaal geen ruk toe wat ie bij Barca verdiende toch? Dit is het hoogste bedrag dat hij kon vinden. De hoogte van het bedrag en het verschil met zijn vorige loonstrookje is dus geen argument in de discussie 'messi is geen geldwolf'.

18 september 2021 om 13:01

Nou, erg slim ben je niet nee. Anders had je je hier al niet zo druk om gemaakt. Valt echt wel over te twisten of dit het hoogste is dat ie ergens had kunnen verdienen. Hij wilde natuurlijk snel weer een nieuwe club en ook competitief blijven, dus als je dat meerekent misschien. Messi had denk ik, echter, op een lager niveau elders, en dan doel ik eigenlijk vooral op de Emiraten, waarschijnlijk net zo'n ridicuul salaris kunnen tekenen. De beste man is 34, heeft alles gewonnen behalve een WK.

Hoezo is dit nieuws? Die cijfers waren toch al bekend?

18 september 2021 om 11:52

Ik dacht dat het hier niet over bruto gaat maar netto. Bij barca verdiende messi 140 per jaar

En stel je voor als PSG alweer geen Champions Leaguw wint.

18 september 2021 om 11:28

Waarom? En dan? De Galactico’s hadden net zo een team vol met sterren. Die wonnen nooit de CL maar was het toch geweldig om ze te zien. Het is toch gewoon genieten man al die spelers bij elkaar. Mocht ik die sjeik geweest zijn had ik het ook gedaan. is toch ieder voetballiefhebbers hun droom om al die sterren op het veld te zien, mocht het falen is het jammer, maar ja.

18 september 2021 om 11:32

Net zoals al die andere clubs die hem niet winnen. CL winnen is extreem lastig. Maar meedoen om de winst, dat is andere koek en dat doet PSG met haar selectie zeer zeker.

18 september 2021 om 11:55

De galaticos van madrid hadden wel een beter team dan dit psg maar dat ter zijde. Ik denk dat psg minder sterk is geworden door de transfer van messi (en ramos die toch niet speelt). Nu wordt di maria standaard gebankt en krijg je een speler er voor terug die minder dan de helft loopt, niet verdedigd, een verschrikkelijk ego heeft en eigenlijk alle ballen op neymar speelt

18 september 2021 om 12:05

Verleden jaar ging het mis bij PSG doordat de bank niet sterk genoeg was. Door blessures kwam men zonder goede wissels te zitten en moest zelfs een Mitchell Bakker spelen. Nu heeft men alternatieven.
Ja als alles fit is en niemand geschorst is, dan is het dringen om een basisplek mar dat zal niet zo blijven. Schorsingen en blessures zijn onvermijdelijk in het hedendaagse voetbal.

18 september 2021 om 11:55

Lol wat dan? Kan zomaar dat een underdog hen eruit gaat knikkeren,In de CL kan alles gebeuren.

18 september 2021 om 14:56

PSG gaat de CL ook niet winnen. Het is namelijk geen team.

18 september 2021 om 16:47

Waarop baseer je dat het geen team is? We zijn net onderweg. Moet je dan liever kwalitatief mindere spelers halen om wel een team te hebben?

Zoals het hoort. Hij is gezegend met het meeste voetballend talent aller tijden. Hij heeft meer talent in zijn linkerteen dan al die voetballers in de Premier League die wekelijks 3 a 4 ton opstrijken. Net als hij verdiend Ronaldo het ook. Deze mensen zijn 2 van de miljaren mensen op aarde als enige met deze talenten, dan mogen hun deze bedragen verdienen wat mij betreft. En dan zeg ik niet eens dat ze alle voetballiefhebbers wekelijks een natte droom bezorgen met hun geweldige voetbal en iedereen, al is het maar voor 90 minuten, gelukkig maken.

18 september 2021 om 11:49

@objectief

Bedoelde ook meer dat Ronaldo het ook verdiend op basis van zijn doorzettingsvermogen en discipline als minder getalenteerde tussen die 2. Ronaldo motiveert dagelijks miljoenen mensen.

18 september 2021 om 11:50

Ja, want alleen hard werken brengt je waar Ronaldo staat, toch? Ronaldo heeft ook gewoon enorm veel talent, alleen is het allemaal wat minder natuurlijk dan bij Messi en beschikt hij over hele andere kwaliteiten. Ronaldo heeft door zijn uitstekende mentaliteit met wat minder talent dan Messi - maar nog steeds met erg veel talent - dingen bereikt die 99,9% van alle voetballers nooit zullen bereiken.

18 september 2021 om 11:55

En jij denkt dat Messi niet kei hard werkt om al 14 jaar in de top te spelen ?

18 september 2021 om 12:06

Ronaldo minder getalenteerd dan de meeste voetballers? Zou nog ff naar de Ronaldo kijken die overkwam van Sporting? Die jongen had juist al enorm talent en heeft dat verder gebouwd met hard werken. Weinig spelers die het talent hebben van Ronaldo. Heeft alleen zijn speelstijl aan moeten passen aan zijn lichaam want de Ronaldo van zijn eerste periode United was extreem getalenteerd.. korte termijn geheugen hier op VZ..

18 september 2021 om 12:16

Volgens mij gelooft objectiefff nog steeds in de American Dream. Maakt niet uit wie je bent en waar je vandaan komt, iedereen kan de top halen. Ronaldo en Messi hebben gewoon beide enorm veel talent. Maar moeten ook hard werken. Wees eens objectief, objectiefff

18 september 2021 om 23:02

Club Brugge. Einde.

18 september 2021 om 12:45

Zoals het hoort? Je bent niet goed snik. 110 miljoen omdat je goed met een bal kan spelen. Geef dat geld eens aan mensen die echt wat bijdragen. Die dagelijks levens redden. Die dagelijks keihard moeten vechten om te overleven. De salarissen zijn al jaren compleet door het dak geslagen en verpesten de hele sport. Geen enkele sporter verdient een een dergelijk salaris.En of het de enige twee zijn weet je helemaal niet. Het zijn de enige twee ontdekte spelers, dat wel. Lopen vast meer mensen rond met een dergelijk talent, maar daar nooit iets mee hebben gedaan. Of een andere sport zijn gaan doen. En een natte droom veroorzaken, wat kan jij lekker overdrijven zeg. Klinkt alsof je behoorlijk wereldvreemd bent.

18 september 2021 om 13:04

Je praat onzin en je handelt nu uit emotie. Er bestaat iets als een markt oftewel vraag en aanbod. Ooit van gehoord? Voetbalt genereert het meeste geld van alle sporten. Het is de meest beoefende en bekeken sport op aarde. Het zorgt er ook voor dat tig bedrijven groeien mede door reclame op voetbalshirts etc. Denk je dat die miljoenen uit de lucht komen vallen? Dat de zorg minder betaald wordt klopt ja, maar dat je dat vergelijkt met het voetbal ga ik twijfelen of jij wel helemaal behoorlijk bent. Als je niet zo fijn vindt dat ze zoveel geld verdienen, moet jij het voetbal boycotten en niet meer kijken, misschien dat Messi en co dan wat minder uitbetaald krijgen bij hun volgende contract.

21 september 2021 om 15:15

Prima die marktwerking, maar daarom mag ik de bedragen nog steeds compleet onzinnig en buiten proportioneel vinden, dan hoef je niet direct te twijfelen of iemand wel helemaal behoorlijk is. Beetje rare constatering ook.

Volgens mij is dat niet echt een vooruitgang t.o.v. zijn salaris bij Barca.

Zou Messi trouwens al miljardair zijn?

18 september 2021 om 11:57

Yes,de tweede voetballer die miljardair is geworden.

18 september 2021 om 12:34

Dat is na Ronaldo, toch? Ze strijken natuurlijk ook erg veel op naast vast salaris, dus veel extra inkomsten. Al zijn het beide niet de best verdienende sporter.

18 september 2021 om 14:48

Ja na cr7 en Zeker wel,volgens mij staat Messi nu op nummer 1 als best verdiende sporter,McGregor 2 die doet er nu alles aan om op plek 1 te komen.

18 september 2021 om 13:20

Denk dat hij wel flink wat tekengeld heeft gekregen. Want zijn familie doen de zaken natuurlijk en hij is transfervrij overgekomen. Bij Barcelona kreeg hij 139 miljoen bruto op jaarbasis, dus hij is wel iets achteruit gegaan. Maar ja, zijn sponsorcontracten met onder andere Adidas krijgt hij nog wel een vergoeding voor terug.

En dan te bedenken dat de sjeik mbappe een nog groter contract wil aanbieden…

18 september 2021 om 12:03

Ik denk dat de sjeik een heel eiland voor Mbappé zou aanboren om hem maar in Parijs te houden. Hij is werkelijk het type speler die die claim van een nieuwe Messi of Ronaldo kan maken. Het grootste deel van zijn carriere zal, net zoals bij Haaland, in een post-Messi+Ronaldo hegemonie liggen.

En dan krijg je er ook wat voor terug, 1-1 tegen brugge en 0 doelpunten in competitieverband

Als hij zo blijft spelen als tegen Club Brugge, dan is hij het echt niet waard en zou PSG snel asfcheid moeten nemen. Hij was de slechtste man op het veld, met meer dan 10 keer balverlies.

Psg zou er goed aan doen om dit geld uit te geven aan de sterren van morgen (Haaland bv). Het is een mooie elftal maar wel behoorlijk op leeftijd. Tijd voor verjonging zou ik zeggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.RC Lens218
3.OGC Nice1913
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Ander HerreraMiddenvelder103
K. MbappéAanvaller105
G. WijnaldumMiddenvelder90
M. IcardiAanvaller93
K. NavasKeeper60
NeymarAanvaller51
MarquinhosVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

3772 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 3 0 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

PSG stelt pas laat orde op zaken dankzij weergaloze panenka Messi

Paris Saint-Germain heeft zichzelf dinsdagavond een goede dienst bewezen in de Champions League. De ploeg van Mauricio Pochettino boog in het eigen Parc des Princes een 1-2 achterstand om tegen RB...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren