Raiola: ‘De Ligt kan Juventus aan het einde van het seizoen verlaten’

Zaterdag, 18 september 2021 om 12:29Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 12:29

Mino Raiola sluit niet uit dat Matthijs de Ligt aan zijn laatste seizoen bij Juventus bezig is. De zaakwaarnemer van de verdediger annex Oranje-international praat zaterdag in gesprek met Tuttosport over de toekomst van enkele cliënten die in de Serie A actief zijn. De uitspraken over De Ligt volgen een dag nadat Juventus bekendmaakte dat er in het boekjaar 2020/21 een verlies van liefst 209,9 miljoen euro is geleden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

168 reacties (laatste reactie door curtazimo)

Je moet toch ook als speler helemaal panisch worden als je zo’n man als zaakwaarnemer hebt.. Hij is al twee dagen al zijn cliënten af aan het gaan om even snel in de krant te roepen dat ‘ze een transfer kunnen/willen/mogen maken aankomende zomer’. Hebben papa en mama Raiola gemeld dat ze een tweede pizzeria willen openen en hem gevraagd of hij het voor wil schieten ofzo??

18 september 2021 om 06:31

Ergens heb je gelijk, alleen die spelers van hem spelen vaak bij een topclub en hebben een gruwelijk salaris. Wat wil je nog meer.

18 september 2021 om 08:52

Natuurlijk zitten er enorme perks aan het onderdeel zijn van zijn stal, maar laten we eerlijk zijn: er zijn gewoon clubs die nu zien hoeveel shit deze man stirt zodra hij een speler ergens neer zet en daarom niet meer met zijn spelers en met hem in zee willen gaan! Raiola is al vanaf december 2018 bezig met Pogba aan een volgende transfer helpen. Haaland’s toekomstige werkgever kan rekenen op minimaal 400 miljoen totale kosten om hem op het veld te krijgen. Donnarumma is nu eindelijk weg bij Milan maar denk jij dat hij rust gaat vinden bij PSG? Ik denk het niet!

18 september 2021 om 09:16

En dan zijn er nog genoeg andere clubs die wel interesse hebben want hij heeft toch wel veel indrukwekkende spelers in zijn stal. Wie zou bv niet een Haaland willen hebben? Kijk naar zo een Pogba. Alleen de commissie voor Raiola bij die transfer was bijna net zoveel als war United voor Vd Beek heeft betaald aan Ajax. En geef Raiola eens ongelijk. Clubs betalen zelf wat hij vraagt, hij houdt niemand onder schot ofzo dus de clubs zijn de laatsten die moeten klagen

18 september 2021 om 10:09

@yoeri "er zijn clubs die nu zien hoeveel shit deze man stirt" Wat maakt het die clubs uit? Voorbeeld, voor een Real Madrid is het toch beter 40 mil commisie betalen aan Raiola en Pogba transfervrij overnemen, dan 200 mil aan Man Utd + commisie aan Raiola. Bij laatste geeft RM en veel meer geld uit eigen budget en maakt een concurrent voor de CL rijker.

18 september 2021 om 10:25

Raiola is juist de reden dat pogba nooit zijn droomtransfer heeft gemaakt naar madrid

18 september 2021 om 11:36

Raiola brengt je juist bij de clubs waar je heen wilt. Alleen weet je soms van tevoren dat degene het niet gaat redden, waardoor iedereen dan boos naar Raiola kijkt.
Bovendien kiezen de spelers zelf ook willens en wetens voor Raiola.

18 september 2021 om 11:57

Niet dus omdat er best wat clubs zijn die niet mee doen met de smeerpijperij van raiola.

18 september 2021 om 12:06

mvbfan, dat ze bewust voor Raiola kiezen geloof ik, hoewel het misschien ook moeilijk is om nee te zeggen als hij voor je komt. maar er zijn genoeg voorbeelden van transfers waarop hij een grote invloed had, die met name gebaseerd zijn op zijn lijntjes (vaak met Italië) en uiteindelijk absoluut niet in het lange termijn belang van de speler blijken. meest schrijnende voorbeeld vind ik nog altijd Ouassim Bouy, maar er zijn er zoveel. het gaat bij Raiola, dat heeft hij zelf zo gezegd, in eerste instantie om je zo snel mogelijk financieel onafhankelijk spelen met het oog op eventuele blessures. vanuit die gedachte brengt hij met name jonge veelbelovende spelers nogal eens naar een plek in waar ze wellicht niet de beste ontwikkeling doormaken. Brobbey kan prima de volgende zijn. Die gaf al openlijk aan dat Raiola zijn advies wel zwaar woog. En zeg maar tegen hem eens nee als 19 jarige, misschien lastiger dan het lijkt van buitenaf.

18 september 2021 om 12:56

Ik denk toch echt dat de speler beslist, en niet de zaakwaarnemer.

18 september 2021 om 14:12

Waar zou de Ligt dan heen moeten? Hij is natuurlijk voor iedere club interessant, maar niet per se noodzakelijk. Barca tel ik niet mee, want die hebben toch geen cent te makken. Ergens hoop ik dat United hem weet te strikken , die hadden destijds ook veel interesse en zit weer in de lift + vergeet niet dat Ronaldo zich ook actief bemoeid heeft bij zijn transfer naar Juve. Als dat United lukt en ze Matic & Fred nog inruilen voor 1 Kanté, Casemiro oid staat er echt een kampioenswaardig elftal. Tevens zou hiermee wat meer ruimte te zijn voor Donny, maar ik denk dat het voor hem beter is gewoon een niveau lager wekelijks te spelen.

18 september 2021 om 08:21

Klopt, maar als er iemand js die dingen voor elKaar kan krijgen is het Raiola wel. Hij kan je een hoog salaris, top transfer of wat dan ook bezorgen.

18 september 2021 om 11:02

Ok. Maar in hoeveel gevallen zet hij eerst het financiële (lees: ook zijn vergoeding) voorop en dan pas het welzijn van zijn speler?

Als Lukaku niet met Raiola had gebroken was hij waarschijnlijk nooit naar Inter gegaan. Met Pogba is het ieder jaar een spelletje: Real, Juventus, PSG, etc. Dat kan nooit bevorderlijk zijn voor de speler.

18 september 2021 om 08:50

Als speler hoef je toch niet panisch te worden? Ik denk dat De Ligt nog altijd zelf de uiteindelijke beslissing neemt.
Werken alle zaakwaarnemers zo of lijkt het bij die pizza-bakker alleen zo apart omdat hij alles naar buiten brengt?

18 september 2021 om 08:58

De Ligt zal zelf de beslissing maken, maar vergis je niet dat clubs niet alleen de zaakwaarnemer scheef gaan aankijken als er dit soort oorlogstaal in de media verschijnt. Natuurlijk zal 90% van de zaakwaarnemers zo handelen als Raoila, maar zij doen dat achter de schermen. Dat is sneaky, maar wel verborgen voor de fans en dat neemt een hoop van de problemen weg die Raiola nu keer op keer moedwillig opzoekt. Kijk naar Pogba, zodra hij een wedstrijd minder goed speelt dan wordt er alweer geschreven dat hij met zijn hoofd bij Real/Juventus/PSG zit. Dan komt Raiola daar nog eens overheen om even te melden dat hij ook echt met die clubs in gesprek is.. Spelers zijn uiteindelijk de dupe, de clubs ontnemen de spelers uiteindelijk de keuze door die man.

18 september 2021 om 09:19

Hoezo zijn spelers de dupe? Ik heb maar weinig spelers horen klagen over Raiola. Het zegt ook wel iets dat zijn cliënten zelden overstappen naar een andere zaakwaarnemer. De mond op mond reclame van de spelers die hij heeft is enorm goed want spelers stappen juist vaak over van andere zaakwaarneners naar Raiola. Dat betekend dat hij een goede naam heeft bij voetballers en die krijg je niet zomaar

18 september 2021 om 09:54

Omdat de spelers het hoofd gek gemaakt wordt. Eerst moest en zou Pogba terug gaan naar United, nu moet en zal hij vertrekken aankomende zomer. Het liefst transfervrij natuurlijk, want dan is je tekenbonus lekker vet. Een speler wordt compleet ondergesneeuwd en ondanks dat Pogba heel vaak gezegd heeft dat hij bij United wil blijven blijft Raiola het tegenovergestelde roepen in de media.. Natuurlijk zijn er genoeg succesverhalen, maar we hoeven niet te doen alsof hij niet ook voor ongekend veel onrust zorgt.

18 september 2021 om 10:37

De spelers en Raiola bespreken natuurlijk niets. Naief van je hoor om te denken dat Raiola niet doet wat de spelers willen. Of heb je ooit een speler horen zeggemn: 'wat Raiola zegt sta ik niet achter' ? Hij zorgt voor onrust bij jou, niet bij de spelers.

18 september 2021 om 08:50

Inderdaad Yoerie, hij zal ongetwijfeld mooie contracten regelen voor spelers. Maar deze structurele onruststoker zou verbannen moet worden, wat erger ik ook aan zijn manier van handelen. Tuurlijk maken die spelers zelfde keuze voor hem, maar voor jonge talentvolle spelers is dit figuurlm funest. Kijk bijvoorbeeld ook naar Bouy.

18 september 2021 om 08:54

Verbannen worden vind ik ook overdreven, maar ik zou het niet raar vinden als er straks clubs zijn die wel gevolgen gaan hangen aan dit rare gedrag. Chelsea doet bijvoorbeeld al liever geen zaken meer met hem, ik kan me voorstellen dat ook Milan niet meer op deze man zit te wachten. De lijst zal groter en groter worden

18 september 2021 om 09:20

Je komt met 1 voorbeeld wat misging maar je noemt niet de vele succesverhalen van zijn clienten

18 september 2021 om 09:46

Ook bij real heeft raiola nog geen speler gehad. Tuurlijk regelt deze zaakwaarnemer veel dingen voor zijn spelers. Als je echt zon goede speler bent heb je deze man toch niet nodig om een toptransfer te maken. Ik hoop dat clubs dit soort idioten inderdaad boycotten want de commissies die hij verdiend en de onrust die hij veroorzaakt is wel heel storend.

18 september 2021 om 09:51

Dat kan ook toeval zijn natuurlijk. Ik hoor namelijk vaak sterke geruchten dat Real interesse heeft in Haaland en als dat zo is zou me dat zeker niet verbazen

18 september 2021 om 10:30

Dat klopt idd, maar dan heb je het ook wel over haaland. Dat is een gevalletje apart. Maar als real 150 in transfersom+comMisie moet betalen moet ik het nog maar zien gebeuren.

18 september 2021 om 12:16

@yoeri,

Ik denk dat er weinig mensen zijn die sympathie voelen voor deze man. Maar je moet dat toch echt los zien van zijn relatie met zijn spelers. Overweeg eens de optie dat Raiola handelt in opdracht van de spelers. Dan zijn zij misschien wel spinnend tevreden over hem. De Ligt heeft misschien wel wensen, en Raiola handelt daarnaar. Hoe vervelend wij dit ook allemaal vinden.

Waar zou die terecht kunnen? Bij Liverpool naast Virgil? Ondanks ze Matip, Konaté en Gomez al hebben. Real Madrid? Ben benieuwd

18 september 2021 om 06:28

Voorlopig nergens denk niet dat topclubs op hem zitten te wachten. Hij moet zichzelf bewijzen zeker na weer een teleurstellende periode bij het Nederlands elftal. We lijden vaak door zijn cruciale individuele fouten. Hij is te snel gehyped. Overigens denk ik dat hij wel de kwaliteiten heeft om uitgroeien tot een topspeler.

18 september 2021 om 11:42

Op de fout op Tjechië na, welke individuele fouten heeft hij nog meer gemaakt dan afgelopen jaar? Overdrijven is ook een vak. En dat was ook nog eens de wedstrijd dat Oranje nul keer op goal had geschoten. Maar De Ligt wordt dan de zondebok. Op die blunder na speelde hij fantastisch. En de wedstrijd ervoor speelde hij fantastisch.
De Ligt vind ik nog steeds 1 tegen 1 de beste mandekker. De Vrij is niet zo genadeloos hoor.
De Ligt heeft meer talent in zn linkerteen. Moet je kijken net 22 geworden en zoveel ervaring en prijzen gewonnen en had de clubs voor het uitkiezen. Nog steeds

18 september 2021 om 13:03

Kijk nog eens naar de beelden van Oranje vs Portugal en Oranje vs Engeland. De Ligt zie ook geen stappen meer maken.

18 september 2021 om 13:17

Als de Ligt voor een kleiner prijsje gaat, zo rond de 40 miljoen, dan zouden veel Europese toppers echt wel een gokje voor hem wagen denk ik hoor. Real zou niet eens de slechtste plek zijn voor hem.

18 september 2021 om 14:06

40? Haha. Zelfs maal 2 nog niet.

18 september 2021 om 16:39

Dat gaat natuurlijk niemand betalen voor de ligt.

18 september 2021 om 18:21

Dortmund lijkt me een leuke en goede optie, kan daar veel leren in mijn ogen

18 september 2021 om 21:12

Die geven alleen niet vaak bedragen van 40+ uit en denk niet dat juve hem voor dit bedrag laat gaan

18 september 2021 om 07:09

Ik zie hem daar geen basis spelen. Dortmund wel. Of Chelsea. Andere clubs kunnen hem wel halen, maar dan voor de toekomst. Niet om nu al basis te spelen

18 september 2021 om 10:14

@Lan "dan voor de toekomst". Lol het gaat hier niet om Timber ofzo he. Dit is een grote naam binnen de internationale voetbal. Basisspeler Juve, verdient 12 mil per jaar. Zo iemand haal je niet voor de toekomst. Moest echt ff terugscrollen naar artikel of het echt over de Ligt gaat of toch stiekem Schuurs Verder zou de Ligt bij veel clubs basis zijn. Alleen nu niet nodig want meeste zijn voorzien (van dure CV).

20 september 2021 om 09:13

Hij kan beter terug naar tennis gaan, word niks met hem :P echt waar bij sommige zit zn ajax verleden echt diep.

18 september 2021 om 10:12

@Daan Barca (oke geen geld) en Real kunnen wel goede CV gebruiken. Rest van topclubs best goed voorzien. Ik vind persoonlijk de Ligt beter dan Mcguire dus zou ook upgrade zijn, alleen gaat Man dat niet doen.

18 september 2021 om 10:32

Ik zie de ligt ondanks dat hij niet een heel sterk seizoen heeft gedraaid graag naar madrid komen. Natuurlijk niet voor het bedrag waarvoor hij naar juve is gegaan

18 september 2021 om 11:46

Reals prioriteit is Mbappe halen. Dat moeten ze maar eerst voor elkaar zien te krijgen.
Eigenlijk moet je helemaal niet naar de 3 clubs die zover in de schulden zijn geraakt. De clubs die de superleague willen. Laat hun eerst maar met goede cijfers komen.

18 september 2021 om 12:02

Denk dat jij onder een steen hebt gelegen afgelopen zomer? Madrid heeft zijn zaakjes juist financieel op orde. Waarom denk je anders dat ze 200-220 konden betalen voor mbappe. Die nu transfervrij komt. De superleague is een competitie waar 2x zo veel voor zou worden betaald als dat er nu wordt gedaan bij de cl. Lees je aub een beetje beter in voordat je allerlei random domme dingen gaat roepen.

18 september 2021 om 22:32

Bayern, United, Madrid, Ajax

Zowel voor de ligt met juventus en frenkie met barcelona is het niet geworden wat we verwacht hadden,vindt ze beide niet echt beter dan hun Ajax periode en hun ploegen worden alleen maar minder en minder,ziyech leek voor vele met Chelsea 'maar' een stap op zij te doen,maar Chelsea heeft een duidelijk koers en doet voor alle prijzen mee...

18 september 2021 om 06:33

Frenkie is puur omdat barcelona een dramatisch team heeft. Hij is zelf echt veel beter geworden dan dat hij bij Ajax was. Aanvallend beter en vooral qua kracht en loopvermogen is hij ontzettend vooruit gegaan.

18 september 2021 om 06:39

Dat vind ik niet. Bij Ajax was die beter in dat laatste jaar. Hij nam het team op sleeptouw en was de absolute uitblinker. Dat zag je ook terug bij het Nederlands elftal tegen Frankrijk, Duitsland etc dat was zijn beste periode maar bij Barcelona is het zeker niet beter gaan draaien. Hij doet leuk mee maar zonder Messi staat er niet echt iemand op. Maar ook met hem komt het goed. We lopen te hard van stapel met deze jonge spelers. De verwachting is te groot waardoor ze niet optimaal presteren.

18 september 2021 om 07:33

Maar die factor neemt men helaas niet mee in het oordelen. Dat is zo essentieel in wat voor team iemand moet shinen. Het is gewoon de pech die ze hebben dat juist Juve en barca in kwaliteit veel heeft ingeleverd. Dat die teams juist zo enorm matig zijn geworden en dan is het moeilijk voor elke speler om echt top top te zijn. Maar Frenkie en de Ligt hebben gewoon prima stappen gemaakt. Spelen veel en het is enkel dat die teams van hen een kwaliteitsinjectie nodig hebben om weer als geheel te kunnen shinen.

18 september 2021 om 07:49

Ik zeg je dit, Frenkie gaat draaien zodra Busquets stopt of wissel komt te staan. 1. Frenkie hoort op de positie van Busquets 2. Het is ook echt een gekke situatie, Frenkie ziet Busquets als idool, fan geworden op het voetbal van Barca onder Pep, probeer dan maar ballen op te eisen als je samen met hem op het veld staat. Dat is echt verschrikkelijk moeilijk, zeker voor een down to earth jongen als Frenkie.

18 september 2021 om 07:58

Frenkie heef helaas weinig goede wedstrijden gespeeld op de positie van Busquets. Hij heeft nog steeds teveel balcontacten nodig. Minder dan toen hij kwam maar het blijft een aandachtspunt. Op termijn zal Nico de Busquets rol gaan vervullen is de verwachting.

18 september 2021 om 08:00

Redondo en wat jij zegt is dus absoluut niet waar. Frenkie heeft al in begin van zijn periode bij Barca op de plek van Busquets gespeeld een aantal keer en daar zakte hij goed door het ijs. Waarom? Omdat Frenkie altijd even 5 keer de bal aanraakt voor hij over speelt. Busquets speelt altijd met 1 aanraking en misschien hooguit 2. Frenkie zijn spel wordt dus echt niet beter met of zonder Busquets. Bij Ajax speelde hij toch ook niet op die positie dus hoe weet je dat zijn spel beter gaat worden?

18 september 2021 om 08:23

Oke, dat wist ik niet... Hoeveel wedstrijden heeft hij daar de kans voor gekregen? Was het in een 433 punt achteruit? Waarom ik vind dat Frenkie het best tot zijn recht komt? Hij heeft zijn beste wedstrijden gespeeld, zowel bij Ajax als Nederlands elftal. In een 4231, met Schone of de Roon naast zich, spelers die zich niet telkens met de opbouw bemoeide.. Itt Busquets en Frenkie die zijn niet complimentair aan elkaar, beiden willen het spel verdelen... Jullie zijn het met mij toch wel eens dat Busquets niet meer kan?aan de bal wel, maar de ruimtes zijn veelste groot voor hem, Frenkie is jong en heeft het loopvermogen wel... Gezien Barca van nature graag, 433 wilt spelen met 1 cvm, zie ik echt niet in waarom Frenkie die rol van Busquets niet kan overnemen. Het te veel met de bal lopen zal hij vanzelf wel afleren op die postitie. Frenkie kan zich goed onder druk uit voetballen, is verdedigend sterk, hij is het best als hij het spel voorzich heeft.

18 september 2021 om 08:33

Je zegt dat hij zijn beste wedstrijden bij Ajax heeft gespeeld maar vervolgens zeg je dat hij het lopen met de bal af moet leren. Als er iets was wat Frenkie bij Ajax zo goed maakte waren dat wel zijn rushes en dribbels van achteruit. Als je niet ziet dat Frenkie bij Barca completer is geworden ben je blind. In een team met talenten dat buiten zichzelf uitsteeg is het makkelijker uitblinken dan bij Barca waar Messi nog 2 jaar alle ballen opeiste. Hoop echter wel dat hij nu een keer echt door gaat pakken.

18 september 2021 om 08:45

Ik heb niks met of tegen Ajax-spelers, idem dito met Feyenoorders en Psv'ers. Ik kijk de wedstrijden van allen wel en heb ook veel Barcelona gezien vorig seizoen. Daar was hij absoluut met Messi dragend. Van De Ligt lees ik zo af en toe rapporten omdat ik Juventus altijd poepvervelend vind spelen, maar volgens die rapporten uit het buitenland is hij na een heel wijfelend begin uitblinker geworden.

Frenkie is ook dit seizoen bij Barca dragend samen met Memphis. Dat het ze tegen Bayern niet lukt is echter niet zo vreemd gezien ze het zo ongeveer met hun tweetjes moeten doen. Luuk De Jong loopt alleen maar in de weg en Pedri doet zo af en toe wat leuks met een bal, maar kaatst hem verder vooral vaak terug naar achteren of opzij richting Alba. Busquets is over the hill en die achterhoede bestaat uit spelers die dat ook zijn of die kwaliteit tekort komen.

18 september 2021 om 09:22

Mooie excuses allemaal. Als pakweg een Depay tegenvalt komt hij tekort maar als Frenkie of De Ligt tegenvallen dan ligt het opeens aan hun medespelers. Neem een Bruno Fernandes. United draaide matig voor zijn komst en veel mensen vonden United toen een matig elftal hebben. Bruno Fernandes nam dat vermeende matige elftal echter wel meteen bij de hand en tilde het naar een hoger niveau

18 september 2021 om 09:50

Het blijft een lastig verhaal om na Ajax een goede stap te maken . Neem bv Bergkamp , die ging samen met Jonk naar Inter . Dat was ook niet zo succesvol. Pas bij Arsenal liet Bergkamp zien hoe goed hij was. Van der Sar het zelfde verhaal. Alles moet op zijn plaats vallen.

18 september 2021 om 09:52

@Bossie Zo had je ook nog Kluivert die bij AC Milan niet geweldig uit de verf kwam en later bij Barca wel

18 september 2021 om 09:54

De welbekende uitspraak om frenkie te verdedigen: als je niet ziet dat hij..... ben je blind/ heb je geen verstand van voetbal. Met echte argumenten kunnen ze niet komen want die jongen is onwijs slecht en is 1 van de grootste flops van de 21e eeuw. 86 miljoen euro🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

18 september 2021 om 09:57

Precies hoe kan je nou niet zeggen dat frenkie onzichtbaar de jong niet tegenvalt. Altijd maar dat enorme gehypenen verdedigen van deze spelers. Hij Speelt een handje vol leuke wedstrijden tegen de mindere teams maar in grote wedstrijden breekt huj geen potten. Ja hij is fysiek vooruit gegaan (de ligt ook enorm) en het gedraai ziet er leuk uit maar hij vertraagd het spel en durft niet het risico te nemen dat hij wel bij ajax deed. Hij wou zelf naar barca en iedereen zag toch aankomen wat barca te wachten stond. Ik zou niet weten welke topclub hem zou moeten halen laat staan 60-80 miljoen betaald. Misschien dat united zo ver krijgt maar bij alle andere topclubs zou frenkie gewoon oo de bank komen

18 september 2021 om 10:00

Ik zeg nergens dat het ligt aan zijn medespelers. Mensen verwijzen altijd naar Frenkie zijn Ajax tijd maar dat was natuurlijk heel anders voetballen in de rol van underdog en als aanstormend talent. Frenkie mag zeker beslissender zijn maar is totaal niet door de mand gevallen bij Barca. Hij heeft dijken van wedstrijden gespeeld. Je haalt Bruno aan maar dat is een speler die het moet hebben van goals en assists. Is natuurlijk wat anders dan Frenkie die wat verder naar achter staat en meer zorgt voor rust in de opbouw. Hij wordt niet voor niks ook nog wel eens als CV gebruikt. Vergelijk hem dan met een modric.

18 september 2021 om 10:39

Dijken van wedstrijden? Welke wedstrijden dan? Tegen alaves en celta? Frenkie vergelijken met modric? Mocht hij willen, die is toch veel beslissender dan frenkie? Laat het balletje veel sneller rond gaan, maakt goals en assists. Frenkie is goed op zijn eigen helft. Neemt nauwelijks risico en wel heel veel balletjes gaan na wat mooi draaien breed of terug. Maar je ziet ook dat beetje bij beetje de mensen minder enthousiast worden over Frenkie en er gewoon meer van hem wordt geëist. Denk dat hij met het gaan naar barca een fout heeft gemaakt en hij hier de komende jaren nog wel zit.

18 september 2021 om 10:53

@bustaramz klopt maar je kan je team ook op een andere manier op sleeptouw nemen zonder goals en assists. De duels aangaan, die bal sneller afgeven en dergelijke. Wat hij tegeb Bayern stond te doen bij die ene tegengoal dat kan toch niet? Hij kijkt gewoon naar hoe die gasten de 16 binnenlopen en scoren zonder ook maar 1 moment te denken laat me ook even meeverdedigen

18 september 2021 om 10:58

Bij ex Ajax spelers ligt het altijd aan de omstandigheden en nooit aan kwaliteit hè. Het is toch absurd dat een Frenkie zo weinig assist heeft en zelden een goal maakt. Kom niet met argument dat dit niet zijn taak is. Kom op nou, alsof Koeman hem dat verbied. De Ligt is toch ook niet beter geworden. Kijk naar het CL seizoen van Ajax en kijk naar hem nu. Hij is niet slecht hoor maar is eerder achteruit gegaan.

18 september 2021 om 11:05@japie .
Daarom zeg ik ook alles moet op zijn plaats vallen . Van Basten deed het wel meteen goed bij Milan. Natuurlijk moet je als speler de juiste kwaliteiten hebben , maar je bent ook afhankelijk van veel factoren. Er zijn er maar weinig die een team echt kunnen dragen en beter kunnen maken in hun eentje
Ik ben wel van mening dat de Ligt een betere keuze heeft gemaakt dan Frenkie. Ik denk dat spelen bij Juve beter is voor zijn ontwikkeling.

18 september 2021 om 11:44

Tuurlijk jonge,Geef het team maar de schuld,Je bent zeker een topspeler als je afhankelijk bent van hoe goed een team wel niet is.Kijk maar naar pedri,die rendeert zeker ook niet….Barca is ander koek,Moet je constant op top niveau zijn en ben je geen underdog meer.Spelen hoog op het veld ipv Frenkie z’n lieveling’s eiland op z’n eigen 16 waar alleen de spits druk op hem zet zodat ie kan laten zien hoe goed ie wel niet kan draaien/wegdribbelen.Zag duidelijk dat ie tekort kwam tegen het middenveld van Bayern(op elk wedstrijd van hoog niveau trouwens) te traag en veel balverlies.

18 september 2021 om 11:46

@Bossie dat is ook zo, maar dan toch heeft Japie in deze helemaal gelijk. Voor wat deze speler gekost hebben, is het nu allemaal echt nog niet zo denderend. En ik geloof best dat het nog wel kan gaan komen, maar dat is puur omdat ze niet zo goed zijn dat ze het verschil kunnen maken. Modric bij Kroatie, van Dijk bij Liverpool, Lukaku bij Inter, Fernandes bij United (heb maar ff alle posities genomen), zijn allemaal stuk voor stuk spelers die merkbare impact hebben gehad op het team. Dit zijn jongens die de hype verdienen en tot de wereldtop behoren. Timing hebben zoveel goede spelers last van, maar totdat je het echt laat zien, moet men ook niet raar opkijken wanneer er kritiek is. En wederom zoals Japie al aangaf, toen Depay geweldig speelde bij Lyon, kon men alleen maar praten over zijn ‘geflopte’ periode bij United. Maar bij Frenkie, de Ligt en v. de Beek ligt het altijd aan de wereld (alhoewel ik de Ligt en Frenkie niet geflopt vindt, alleen veel meer van verwacht).

18 september 2021 om 12:55

@japie_krekel - Da's wel een hele scheve vergelijking. Hoe moeten centrale verdedigers en verdedigende middenvelders in hemelsnaam de ploeg bij de hand nemen als het collectief door het ijs zakt? United draaide matig, maar de selectie werd met het jaar beter door kwaliteitsinjecties. Bij Juventus en Barcelona is dat totaal het tegenovergestelde. Die kunnen geen Pogba, Bruno Fernandes of een verdediger van 80 miljoen euro meer halen. Het is duidelijk dat beide heren zich nog niet stormachtig ontwikkelen, maar de omstandigheden zijn ook niet ideaal. De Jong is in aanvallend opzicht iets beter geworden en De Ligt is fysiek sterker geworden. De ontwikkeling kan beter, maar dat komt vast nog wel.

18 september 2021 om 13:30

@japie
Jij hebt je oordeel over Frenkie al lang klaar. Waar je kunt zeggen dat Frenkie met 2 assists in 3 wedstrijden goed is begonnen in Laliga en die lijn door moet trekken tegen de topploegen, heb jij het alleen over dit moment tijdens Bayern Munchen. Hij moet het inderdaad ook in deze wedstrijden gaan laten zien maar vooraf had ik je ook wel kunnen vertellen dat Bayern een maatje te groot was. Ik denk dat Frenkie in dit barca 1 van de eerste is die een trainer op papier zet en dat begrijp ik volkomen.

@elfara
Modric is van een echte nummer 10 bij Tottenham ook steeds verder naar achter gaan spelen bij Real. Als ik zeg dat je Frenkie beter met hem dan met Bruno kan vergelijken zeg ik niet dat Frenkie even goed is maar dat het wat meer dezelfde types zijn. Het aantal goals en assists van Modric is de laatste jaren in laliga helemaal niet zo heel hoog meer. Neemt niet weg dat het een een fantastische speler is.

18 september 2021 om 15:33

Dat is omdat barca dit jaar nog ngeen andere top wedstrijden heeft gespeeld. Japie (en ik ook) baseren dit op het feit dat hij al een dikke 2 jaar in spanje speelt en tijdens nog geen grote wedstrijd positief is opgevallen. Sterker nog, eerder negatief. Dat als hij dan tegen een celta goed speelt, is niet goed genoeg. Maar alle frenkie fans hemelen hem dan weer helemaal op.

De vergelijk frenkie en modric is nog steeds misplaats. Luka staat nog steeds hoger dan een de jong en is veel vaker in de buurt van de 16 van de tegenstander. Is aanwezig, praat en neemt risico (passt naar voren), loopt niet zo oneindig en neemt het team op zijn schouders als een leider.

18 september 2021 om 15:46@psviid
Depay heeft goede periodes gehad bij PSV en Lyon, maar heeft nog niet constant een hoog niveau aangetikt; Bij Barca begon hij goed in de competitie, maar in de CL kon hij zich ook niet onderscheiden , net als de Jong( Frenkie)
Je kan je ook afvragen waarom deze spelers het wel goed deden bij Ajax, in de eredivisie , maar ook op CL niveau.
Het komt er misschien nog niet uit , maar ik denk wel dat de Ligt bij Juve is gegroeidt , meer dan bv Frenkie.
En ja het transferbedrag , in die tijd voor de corona , kon je bijna vragen wat je wilde , het is maar wat de kopende partij er voor overhad . De hele transfermarkt is opgeblazen, dus ik kijk niet zo zeer naar het bedrag .
Frenkie die vind ik niet verder in zijn ontwikkeling dan dat hij bij Ajax vertrok.
Het heeft ook voor een groot gedeelte te maken hoe de spelers worden gebruikt en met wie ze spelen. Dat geldt voor Depay ent zo als voor Frenkie , de Ligt en Van der Beek. Van der Beek trouwens beter eerst kunnen kijken wie er bij United op zijn plek speelde. Maar ja United en de PL dat trekt toch wel aan een speler

18 september 2021 om 16:41

Dus het is allemaal de fout van de trainers of de clubs en niet van de spelers zelf? Wat is dit een lul verhaal. Dat maak je toch helemaal niemand wijs

18 september 2021 om 16:42

@Sirius waarom zou dat niet kunnen? Heb je Kante gezien in dat kampioensjaar van Leicester wat bij lange na niet de kwaliteit in huis had wat de Engelse topclubs te bieden hebben. Als De Ligt allerlei individuele fouten en handsballen loopt te maken kan je dat ook moeilijk afschuiven op het team

18 september 2021 om 06:38

Excuus dat ik het zo bot moet zeggen maar dat ze beide niet beter zijn geworden is natuurlijk echt totale ONZIN.

Ze zijn beide vele malen beter geworden. Dat een club minder draait betekend niet dat de speler direct een mindere voetballer is. Andersom idem dito. Als dat jouw redenering is dan zou bij dat seizoen van Ajax letterlijk iedere stap naar een andere club een stap achteruit zijn. Niet te veel kijken naar de waan van de dag. Een stap vanuit de Nederlandse competitie naar Juventus, Barcelona en/of Chelsea zal altijd een stap vooruit zijn

18 september 2021 om 06:40

Het is een stap vooruit maar alle drie doen leuk mee maar zijn absoluut geen uitblinkers. Dat kan je toch zeker van De Ligt en De Jong verwachten met die prijskaart. Het is goede handel geweest van Ajax want eigenlijk waren ze gewoon heel erg gehyped en de helft waard van wat ze verkocht werden.

18 september 2021 om 06:54

Dat ze niet uitblinken komt toch door het collectief. Het is lastig uitblinken in een team dat niet loopt.

18 september 2021 om 06:56

Ligt toch ook heel erg aan de positie die je speelt he.. Depay geeft 25 ballen weg maar maakt 2 goals en is de gevierde man. Als Frenkie 5 ballen weggeeft vinden we dat hij gewisseld mag worden

18 september 2021 om 06:59

Goh bij bent standaard negatief over die 2 jongens en positief over feyenoord spelers. T is niet heel gek dat ze bij ajax beter leken. Dat team speelde toen geweldig attractief voetbal in in combinatie met de stunts in de cl. Dan lijkt iedereen elke wedstrijd geweldig en lijkt het of iedereen elke wedstrijd de show steelt. Dat is wt anders dan bij een saai juventus waar ze wel heel blij met hem zijn en hij ondanks de aanwezigheid van aardig wat verdedigers altijd speelt en het is ook wat anders dan bij het slechtste barca sinds 20 jaar waar totaal geen voetbal en beweging in zit

18 september 2021 om 07:07

Domme keuzes gemaakt bij het kiezen van de club want beide hadden ook naar een potentieel beter team kunnen gaan als Liverpool, Manchester United of Manchester City. Je had kunnen verwachten als Messi weg ging dat het in elkaar ging zakken. En hetzelfde geldt voor Ronaldo bij Juventus. Ik denk bijvoorbeeld als die naar Utd ging dat die kon uitgroeien tot een absolute sterspeler net als Van Dijk bij Liverpool. Als je mij stuk leest zie je ook dat ik denk dat het goed komt met beide heren alleen werden ze heel erg gehyped na een wonder seizoen met Ajax. Wat mede komt door de erg naive supporters die ze de hemel in prezen.

18 september 2021 om 07:18

Bij Oranje blinken ze ook zelden uit, dus ook dat collectief zou dan wel niet best zijn. Ze hebben beide nog wel een lange weg te gaan voordat ze echt bij de beste van de wereld horen.

18 september 2021 om 07:40

Door Frenkie de Jong is Orsnke beter gaan voetballen.....

18 september 2021 om 08:13

Ik vind Frenkie de Jong vrijwel iedere wedstrijd van Oranje tot de betere spelers behoren hoor. Soms weleens een mindere pot (maar ook dan vaak een zesje) maar meestal hoort hij gewoon bij de beteren.

18 september 2021 om 08:28

@Tees: De Jong is onze beste middenvelder. By far vind ik zelfs. De Ligt vind ik niet goed inderdaad, maar De Jong zeker wel

18 september 2021 om 09:28

Ik vind het wel meevallen met die goede wedstrijden van Frenkie in Oranje. Op het EK deelde hij ook gewoon mee in de malaise, maar goed. Dat zal dan zogenaamd wel weer door zijn teamgenoten komen waar voor andere internationals die matig presteren dat excuus niet geldt

18 september 2021 om 09:39

Wordt ook vaak driedubbel gedekt. Bayern offerde op een gegeven moment ook gewoon Kimmich op om Frenkie te dekken, Pedri lieten ze lopen enigszins. De Ligt schijnt het bij Juventus ook gewoon heel goed te doen. Maar als je zo'n beslissende fout maakt op een EK ben je al snel pispaal.

Dan moet je daar plichtsgetrouw aan toevoegen dat je geen Ajax-supporter bent want zo werkt dit forum.

De Vrij en Van Dijk vind ik overigens terecht het vaste koppel van Oranje, allebei nog een klasse boven De Ligt. Dat hij bij De Boer wel vaak boven De Vrij speelde is een persoonlijke voorkeur die ik niet met hem deel.

18 september 2021 om 10:08

Ze zijn nog jong idd maar waar ik de ligt altijd erg zelf kritische vind, vind ik dat frenkie altijd maar de dingen zegt die de fans willen horen en lijkt wel wat zelfkritiek te missen. Ik vind frenkie vaak tegenvallen bij het nl elftal maar of hij nou een zaadpot speelt of niet, hij krijgt standaard een 7. Je verwacht gewoon dat hij dominanter is. Technisch begaafd en hard lopen maakt je geen topper. Hij is in mijn ogen gewoon net niet op alle posities. Hij is eigenlijk alleen goed op je eigen helft. Zodra je als team op de helft van de tegenstander speelt, mist hij gewoon de kwaliteit. Waarom speelde hij zo goed bij ajaz, omdat die daar naast blind achterin weerd opgesteld en naar voren schoof. Dit kan bij ajax omdat die zo dominant kunnen spelen tegen de onderste helft van de eredivisie. In een grotere competitie kan dit niet en zie je zijn tekortkomingen.

18 september 2021 om 10:33

Hij kan wel de beste zijn, maar ik vind niet dat hij vaak uitblinkt. Dat mag ik volgens mij gewoon vinden toch?

18 september 2021 om 12:57

@S-070 Maar dan ben je geen wereldspeler. Een wereldspeler hoor het team naar een hoger niveau te tillen en niet andersom. Dat heet een mooi weer voetballer. Bruno Fernandes kwam bij een zwak Man U terecht en hij in zijn eentje bracht Man U naar een hoger niveau. Van Dijk kwam bij Liverpool en bracht hun meteen omhoog. En wat mij betreft toen Frenkie bij Barca kwam waren ze echt niet slecht hoor. Juve is ook gewoon een team dat als je 2 of 3 kwaliteit spelers haalt je gewoon een topploeg heb. Het is hun keuze geweest, ze hadden de hele wereld aan hun voeten zij maken de keuze. Dan moet het excuus nu niet zijn maarja, ze moesten elders heen. Dat is onzin. Kijk als het bijvoorbeeld was dat Barca opeens Park the bus voetbal spelen dan kan ik het begrijpen dat het met het systeem te maken heb. Net als bij Bergkamp dat hij niet kon renderen bij Inter. Maar je hebt Koeman als coach nota bene die er alles voor doet om jouw het beste te laten renderen. De excuses zijn klaar, het is een overschatte speler. Een degelijke middenvelder, niks bijzonders. Ik denk dat De Ligt nog wel stappen kan maken.

18 september 2021 om 08:14

Persoonlijk denk ik nog steeds dat ze Ajax echt te vroeg hebben verlaten. Er komt namelijk veel meer kijken om in het buitenland bij een topclub te slagen. Ze moeten elke wedstrijd op de top van hun kunnen spelen, maar op die leeftijd is dat heel moeilijk. Ook is het heel moeilijk om je persoonlijk nog te verbeteren bij een dergelijke club. Onvolkomenheden in hun spel blijven gewoon, verbeteringen komen niet meer. Vaak leidt het dan tot een aaneenschakeling van blessures, maar dat is ze gelukkig bespaard gebleven....

18 september 2021 om 10:03

Frenkie is een van de belangrijkste spelers van Barca. De Ligt heeft vrijwel alles gespeeld en Ziyech is niet meer dan een figurant geweest bij Chelsea. Ook wel een verschil he..

18 september 2021 om 11:08

Niet mee eens. De Jong is een belangrijke speler bij Barca en de Ligt is ook gewoon beter geworden. En Chelsea was geen stap opzij maar 3 vooruit.

18 september 2021 om 11:37

Dat seizoen was Ajax the underdog,is het makkelijker te voetballen en steeg heel Ajax boven zichzelf uit dat seizoen.

18 september 2021 om 22:34

Lekker met z'n allen terug gaan naar Ajax en de CL pakken!!

20 september 2021 om 09:21

Ze hebben beide bijna alles gespeeld in de top competities bij een top 3 ploeg en qua naam (een van) de grootste... ziyech heeft nauwelijks gespeeld. Ik denk toch echt dat frenkie en de Ligt over een succesvollere stap kunnen praten hoor.. Jammer voor hun persoonlijk maar je kan niet Altijd de championsleague winnen en prijzen pakken, weet niet wie dat verwacht had hoor. Oh maar het komt door hun natuurlijk, de clubs zijn beter af zonder hen? Zij zijn beter af bij andere clubs momenteel en zijn beide in een positite dat ze overal basis zouden staan, of vinden mensen dat alleen als je een feyenoord verleden hebt? wake-up call, de clubs kijken tegenwoordig juist of je een ajax verleden hebt als nederlandse speler.

Hij is nog lang niet toe aan een stap omhoog. Hij is ook een van de redenen dat Juventus niet zo goed draait. Ik zie hem regelmatig een fout maken ook bij het Nederlands elftal. Hoop dat die zich beter gaat ontwikkelen maar heb die progressie nog niet gezien vond hem in dat jaar met Ajax in de halve finale van de Champions League beter. Ik denk overigens wel dat het goed komt met hem alleen heeft het wel tijd nodig. Erg jammer om te zien dat wij bij het Nederlands elftal vaak lijden om zijn individuele fouten. Ben blij dat Van Gaal de voorkeur geeft aan De Vrij die ik toch een klasse beter vind als hem. Ik zou het niet gek vinden als Timber zich beter gaat ontwikkelen dan hem.

18 september 2021 om 06:26

Joh, de Ligt moet zich in de handjes knijpen met zijn vorstelijke salaris en nog lekker een paar jaar groeien. Geen schande, de meeste verdedigers zijn pas later op hun top. De Vrij is vele malen stabieler en volwassener bijvoorbeeld, die zou een stap naar de absolute top kunnen/moeten maken.

18 september 2021 om 06:31

Daar dacht ik eerlijk gezegd ook aan. Heb vanaf het begin gezegd dat die nog niet klaar was voor het grote werk en dat zagen we paar jaar terug tegen Bulgarije en nu weer tegen Tsjechie. Hij maakt dezelfde fouten. Hij zal echt moeten ontwikkelen want met Timber, Struijk, Geertruida, Teze, Botman, Van der Ven komt er weer een sterke lichting aan. Het geld wat ze voor hem hebben betaald had je betere verdedigers van kunnen kopen. Er word te snel gehyped met Nederlandse spelers want van dat jaar dat Ajax zo ver kwam in de CL heeft niemand grote indruk kunnen maken bij een absolute topclub in Europa. Beetje hetzelfde verhaal als die Engelsen. We moeten ze tijd geven en minder druk op ze zetten doordat ze blijven presteren en ontwikkelen.

18 september 2021 om 07:23

Wat een geklets zeg. Geen van de nieuwe lichting zal ooit in de buurt komen van de Ligt. Timber eventueel maar dat is wel een ander type verdediger. Hypen gebeurt overal, alleen krijg jij het hypen van NL spelers beter mee omdat je dat meer volgt. Frenkie en de Ligt werden na een moeilijk begin ook gehyped bij hun nieuwe clubs (door de buitenlandse media), alleen hebben ze niet constant een hoog niveau aangetikt en faalden hun teams in de CL

18 september 2021 om 08:30

@Gdoxu: Het is koffiedik kijken. Ik zie het wel gebeuren. De Ligt staat al even stil en is niet de topspeler welke men er oorspronkelijk in zag. Vd Ven ontwikkelt zich erg sterk bijvoorbeeld. Die zou in Duitsland weer kunnen ontwikkelen en dan gaat een De Ligt moeten oppassen op den duur

18 september 2021 om 08:52

Niet de topspeler die we zagen? De Ligt was ongekend goed bij Ajax en ook bij Juve heeft hij het, na een minder beginnetje, goed gedaan. Dat hij nu, op zijn 21/22e even een dipje heeft kan gebeuren. Die jongen bezit alles om wereldklasse te zijn, zoals hij ook al even is geweest. 22 jaar he, bedenk dat even. Mensen zoals jij klagen over de hype, maar praten hem precies zoals een hype naar beneden.

18 september 2021 om 10:20

@s-070 Je zegt: "Er word te snel gehyped met Nederlandse spelers" en komt vervolgens met spelers als Struijk, Geertruide, Teze, Botman en vd Ven als soort concurrenten voor de Ligt. Wauw wat jij doet is hypen next level Wat hebben die spelers laten zien? de Ligt heeft als jonkie bij Ajax een niveau gehaald die hoogstwaarschijnlijk geen 1 van deze spelers zullen halen. Buitenlandse coaches waren zeer onder de indruk. Heb alleen Timber uit je lijstje gehaald. Dit is ook een goede speler waar nu niets over te zeggen valt.

18 september 2021 om 06:58

Als de Ligt 29 is noemen we hem een van de beste verdedigers ooit en zijn we De Vrij vergeten, die hangt ergens in het rijtje Joris Matthijsen

18 september 2021 om 07:00

Zou je denken? De Vrij is kampioen geworden met Inter en heeft ook veel individuele prijzen gepakt als beste verdediger van de Serie A. Dat is denk wel het beste wat je kan doen op 29 jarige leeftijd. De Ligt moet dat toch allemaal nog laten zien. Laten we rustig afwachten want er zijn nog genoeg toppers in de verdediging van zijn generatie. Maar met dit Juventus gaat die sowieso niks winnen in Europa. Waarom denk je dat Ronaldo zo snel dit team heeft verlaten? Er valt geen eer te behalen na het kampioenschap.

18 september 2021 om 07:13

De Vrij was 26 bij de overstap naar Inter. Het is nu een aardige verdediger in een periode waarin we enkel talent hebben zoals De Ligt, Timber. De Vrij is vergelijkbaar met een Johnny Heitinga. Kijk op welke leeftijd Virgil een topper werd. Als de Ligt eind 20 is dan is hij captain en gaat hij de boeken in als een van de grootsten die Oranje ooit heeft gehad, 100%. Er werd ook getwijfeld heel even bij Ajax, toen was hij 18.. mensen vergeten gewoon dat deze jongen pas 22 is. En dat verdedigers mentaal en fysiek nog enorm ontwikkelen tot hun 30e.

18 september 2021 om 07:42

De Vrij vergelijkbaar met Heitinga!? Wat heb jij gedronken?

18 september 2021 om 07:45

Ga, net als ik ook weer ga doen, naar bed kerel. De Vrij is absolute wereldtop. Mathijssen en Heitinga waren simpele subtop verdedigers. Die zijn niet in de buurt gekomen van waar De Vrij staat.

18 september 2021 om 07:59

De Ligt is kampioen geworden met Ajax en Juventus. Wat moet de Ligt nog laten zien dan, S-070. Ik vind je redenering wel grappig. De Ligt heeft al veel meer bereikt dan de Vrij en kijk het leeftijdsverschil

18 september 2021 om 08:33

Alsjeblieft Melvin, dit is nonsens. Om over Pantelic nog maar te zwijgen. De Ligt heeft nog veel te bewijzen, maar ontzettend veel potentie. Het komt er alleen echt nog niet uit. Zeker geen top. De Vrij wel. Die heeft ook veel meer bereikt

18 september 2021 om 09:30

Ja natuurlijk. Als De Vrij vergelijkbaar is met Heitinga dan is De Ligt vergelijkbaar met Veltman

18 september 2021 om 14:01

What’s next? Van Dijk vergelijkbaar met Bouma?

18 september 2021 om 07:42

Haha niet toe aan een stap omhoog. Het is me duidelijk dat jij nooit wedstrijden kijkt van de Ligt bij Juventus. Die gozer is eigenlijk de belangrijkste man daar

18 september 2021 om 12:44

Dat zien we elke week staat te shaken achterin. Komt niet in de buurt van Dybala of Cuadrado.

Ik vind de Ligt helemaal niet een van de beste centrumverdedigers. Heeft elke wedstrijd wel een blundertje en ook al is hij nog jong en heeft hij de potentie, leeft hij met 12 miljoen salaris wel boven zijn stand. Als ik hem dan weer zie schutteren in Oranje, vraag ik mij af waar deze man het over heeft.

18 september 2021 om 07:02

Het is een van de grootste talenten centraal achterin. Hij krijgt dit salaris omdat iedere club ziet dat het een speler van wereldklasse in wording is en Juve hoopt hem met een goed salaris tot zn 30e of langer daar te houden.

18 september 2021 om 13:45

Vindt jij dat hij zich de afgelopen jaren enorm heeft ontwikkeld? Om heel eerlijk te zijn merk ik niet dat hij bij Juventus het vak van verdedigen heeft geleerd hoor, ook al was dat de reden van zijn keuze voor Juve. Hij is goed, maar nog geen wereldtop, met van Dijk en de Vrij hebben we zelfs in Nederland al twee betere spelers.

18 september 2021 om 08:01

Hij is een heel groot talent, maar is simpelweg nog niet op zijn top, maar dat is normaal op die leeftijd. Je had hetzelfde met Varane en Marquinhos, ook twee verdedigers die op jonge leeftijd al gedoodverfde toptalenten waren, heel jong al naar een topteam gingen, en die zich daar ook jarenlang moesten ontwikkelen voordat het daadwerkelijk zover was. Dat maakt ze niet minder dan een De Vrij of Van Dijk die dezelfde ontwikkeling ook hebben gehad, maar dan bij lagere clubs waardoor er minder kritiek op ze is.

18 september 2021 om 13:46

Prima dat het normaal is, maar Raiola suggureert nu dat hij al is waar de Vrij en van Dijk nu zijn, dat is natuurlijk onzin. Vandaar ook mijn punt.

18 september 2021 om 08:15

Hoe weet je nou of hij ‘boven zijn stand’ leeft…? Hij verdient weliswaar 8mln (en evt 4mln erbij als bonus) maar dat zegt niets over zijn uitgavenpatroon…

18 september 2021 om 08:29

Ik denk dat ie bedoeld dat ie teveel betaald krijgt….niet dat ie teveel uitgeeft

20 september 2021 om 14:01

Dat is idd n stuk aannemelijker :-D

18 september 2021 om 10:27

Het is dan ook alleen in Nederland dat men er zo over denkt en uiteraard Raiola. Dit terwijl in Italië de Vrij hoger staat aangeschreven. De Ligt maakt nog te veel foutjes. Of dat komt door concentratie of dat er nog uit krijgt ben ik wel benieuwd naar.

18 september 2021 om 14:11

Alsof jij elke wedstrijd van hem ziet...

Het zal wel mooi zijn als de ligt vertrekt bij Juventus, hij is daar zeker niet beter geworden dan dat hij bij Ajax was. Het lijkt juist wel of hij minder is geworden. Ik zie alleen niet welke club hem wil hebben voor het salaris dat hij momenteel ontvangt. Eigenlijk zijn dat alleen de clubs die in de premier league spelen maar ik denk dat de premier league niet de competitie is waar de ligt moet gaan spelen. Het mooiste zou zijn als real hem wil hebben, die competitie ligt hem denk ik het beste.

Noh Real sla je slag... Militao en De Ligt zou een droomduo zijn. Wel moet ik zeggen dat De Ligt, stil staat in zijn ontwikkeling. Hij is wat wild, wilt zich misschien te graag bewijzen, als hij weer de rust in zijn spel kan vinden dan hoort hij zonder twijfel bij de beste verdedigers. Wel moet ik zeggen dat de keuze voor Juve, een slechte was, De Ligt is geen typische Italiaanse verdediger, die met zijn kont in zijn eigen 16 wilt verdedigen. De Ligt is een perfecte verdediger, voor aanvallend voetbal, daarom denk ik dat hij in Spanje het best uit de voeten komt...

18 september 2021 om 07:17

Ik denk dat De Ligt inderdaad beter tot zijn recht komt in een andere competitie. Het is op deze manier ook wel zonde van zijn voetballende kwaliteiten: zijn techniek, overzicht en inzet.

18 september 2021 om 07:43

Dit dacht ik ook, als iemand hem kan gebruiken is het Real wel. Als ze de Ligt kunnen halen en Mbappe volgende zomer hebben ze in een keer hun elftal compleet.

18 september 2021 om 07:49

Toch was zijn keuze voor Juventus op zich geen onlogische. Hij zal het waarschijnlijk gedaan hebben met het idee een completere verdediger te worden, juist omdat er in Italië zo veel anders van een verdediger gevraagd wordt dan wat De Ligt tot dan toe bij Ajax had geleerd.

Maar wellicht kunnen we intussen inderdaad concluderen dat De Ligt beter ergens kan voetballen waar zijn voornaamste talenten het best tot hun recht komen, en dan zijn Spanje en Engeland logische vervolgstappen.

18 september 2021 om 08:09

Ik heb niet het idee dat De Ligt weg moet vanwege zijn voetballende kwaliteiten, maar meer vanwege zijn veel te hoge salaris, hij is nu de best betaalde speler - hij is de 3e keus centrumverdediger achter Chiellini en Bonucci, en verdient meer dan alle andere spelers, dat ligt natuurlijk lastig.

De Ligt was erg jong toen hij weg ging bij Ajax. De manier van spelen en verdedigen is in Italië anders dan bij ons. Na een merkwaardige start doet hij het wel ok ik zie hem liever in een voetballende ploeg, Real, Bayern.

Zie nog wel dat een Real voor hem gaat. Als die dan een Mbappe, Haaland en een de Ligt hebben gaan ze weer een nieuw tijdperk van Galacticos in en bouwen ze weer aan een nieuw top team wat vele jaren (en prijzen) mee kan gaan.

18 september 2021 om 09:04

Nou, we hebben een aardig gevulde ouwe sok, maar ik denk niet dat we ons drie van die namen kunnen permitteren hoor. Ik verwacht hooguit eentje en heel misschien twee. Als je gelijk krijgt zou het wel mooi zijn, alleen weet ik niet of we dan De Ligt zouden moeten halen. Pau Torres zou ik persoonlijk dan liever zien komen.

"Niet zeker dat hij blijft" dat zegt uiteraard niks, dit is doorgaans met elke speler zo. Mocht hij weggaan zijn de opties op 1 hand te tellen want er zijn niet veel clubs die hem kunnen betalen. City bijvoorbeeld, met een andere speelstijl zou hij beter passen.

Een vertrek bij Juve is de enige juiste keuze voor De Ligt. Het op lijn verdedigen zoals bij Juventus past totaal niet bij hem en komt zijn spel bij o.a. het Nederlands Elftal niet ten goede. Zou hem graag eens bij Chelsea onder Tuchel zien spelen.

Mino is er vroeg bij, met de prijsopdrijvingen voor de January transfer window.

Real sla je slag zou ik zeggen! De Ligt en Militao zal een gouden duo zijn. Denk dat het dominante spel van Ancelotti De Ligt beter bevalt dan het Juventus spel. De Ligt is gewoon het beste bij een aanvallende ploeg. Bij Real kan die net als Ramos prima opbouwen. Denk ook dat hij complementair zal zijn met Militao.

18 september 2021 om 12:24

Opbouwen is juist een van de zwakke punten van De Ligt

18 september 2021 om 14:08

Vond ik bij Ajax niet. Spelers zoals Demiral zijn voetballend en opbouwend niet goed genoeg. Misschien komt het er niet helemaal uit bij Juventus maar bij Real zal die echt wel anders gaan spelen.

Juventus moet eerst es een goeie keeper kopen. Daar begint de ellende altijd......

De Ligt en Araujo centraal. Balde en Dest als backs. Frenkie , Pedri en Gavi/Nico op het middenveld. Ansu, Depay/Aguero en Dembele in de voorhoede. Leggo! :P

18 september 2021 om 09:51

Dat zou wat zijn ! Maar realistisch zie ik dat niet gebeuren, Barca heeft daar simpelweg de middelen niet voor.

Misschien zeg ik wat geks, maar Chelsea of Bayern is een optie? Ik ben namelijk niet zo kapot van Sule en Christensen?

18 september 2021 om 10:05

Christensen is op het moment van een hoger niveau dan De Ligt, speelt altijd zeer constant en solide.

18 september 2021 om 17:25

Bayern heeft Upamecano en Lucas, bovendien is Sule heel solide, maakt niet van die 'foutjes' elke wedstrijd waar De Ligt patent op lijkt te hebben en Sule is ook in de opbouw heel sterk.

Ik zie hem eerlijk gezegd gewoon blijven. Juventus zal weer moeten bouwen maar de stenen zijn er. Met het vertrek van Ronaldo en de stadions die weer vol zitten zijn we financieel komende zomer ook weer tot dingen in staat. Raiola zegt altijd zulke dingen, Zij laatst ook dat Pogba van Juventus houd en terug naar Turijn een optie is. Hij houd van sensatie en verhalen de wereld in brengen

De ligt zat bij Ajax goed op zijn plek, speelde sterk en Ajax was Europese top. De transfer naar Juventus is achteraf niet echt een stap omhoog gebleken. Wel qua salaris en een sterkere competitie, maar hijzelf heeft er toch minder succes gekend. De ligt rendeert gewoon beter in een voetballende ploeg.

1 van de beste verdedigers zegt ie nog wel.
De Ligt is zeker goed, heeft potentie maar hij is zeker niet 1 van de beste.
Maakt nog te veel grote fouten. Bij welke topclub zou hij direct in de basis staan als ie Juve verlaat?

Ik denk dat het wat afhankelijk wordt hoe Juventus zich ontwikkelt, of De Ligt blijft. Zal het de selectie versterken dit en komend seizoen, dan zou een jaartje extra voor De Ligt prima zijn.
Maar snap ook wel als topclubs als Real of Manchester City aan hem gaan trekken het moeilijk wordt om nee te zeggen.

Wat betreft het commentaar hier dat De Ligt stilstaat in z'n ontwikkeling, kijken die lui überhaupt wel voetbal? De Ligt is o.a op tactisch gebied zoveel sterker en slimmer geworden. Fouten zoals tegen Tottenham, toen hij bij een 2-0 voorsprong bij een corner mee naar voren ging, die maakt hij niet meer. Dan wordt je in Italië ook hard door je medespelers teruggefloten. Hij is een veel completere verdediger geworden dan hij bij Ajax was.

Is hij totaal foutloos en op z'n top? Nee, natuurlijk niet, maar hij is nog steeds pas 22.

Ben ik toch erg benieuwd dat als hij gaat naar welke club hij dan zou willen en welke club kan hem ook betalen.

Voor zijn ontwikkeling is het beter naar een andere competitie te gaan, de Engelse bijvoorbeeld.
Wat een ander hier al benoemt; hij en Frenkie staan stil in hun ontwikkeling, zijn zeker niet beter geworden dan tijdens hun Ajax periode.

Hij is een van de beste centrumverdedigers ter wereld? Nou nee! Die potentie had hij zeker, maar maakt het vooralsnog zeker niet waar!

Join the club Juve. Met Pogba is dit al zo lang bezig dat United fans hem vaak liever kwijt zijn dan rijk. Als De Ligt niet weg kan zal dit om de zoveel maanden terugkomen.

Hij ging naar Juventus om te leren hoe je heel sober en simpel tegen je eigen 16meter aan moet verdedigen maar daar lag nooit de kracht van deze gozer. Hij moet het
juist hebben van hoog staan en veel druk naar voren en relatief veel aan de bal zijn en de opbouw verzorgen. Er zijn wel een aantal ploegen op het top niveau die zo spelen maar die hebben allemaal al snelle cv's die goed tot aardig aan de bal zijn ,dus het gaat lastig worden om een goede club te vinden waar hij zijn sterke punten weer kan laten zien.

Het vervelende is dat andere zaakwaarnemers het voorbeeld van Raiola volgen. Als ik kijk naar Milan, dan heb je Calhanoglu die transfervrij wegging en nu ook Kessie. Eerst de fans lekker maken dat je gaat verlengen, vervolgens veel te veel eisen in de onderhandelingen en ergens anders tekenen met een dikke tekenbonus + commissie voor de zaakwaarnemer. Die zaakwaarnemers zien natuurlijk ook wat voor vermogen Raiola heeft opgebouwd, en willen dat natuurlijk maar al te graag volgen...

Ik lag altijd dubbel toen men dacht dat De Ligt Bonnuci en Chiellini wel zo makkelijk uit de basis zou spelen. En dat men zo zeker was dat De Jong Busquets wel zo makkelijk naar de bank zou verdrijven. Ik herinner me nog een artikel op vz met de titel:" Busquets heeft een probleem genaamd Frenkie de Jong". Nou dat zien we echt ja. In het begin was het ja Frenkie speelt niet op zijn beste positie hij moet op de 6(terwijl hij daar nooit heeft gespeeld, okk bij Ajax niet). Waar dat idee vandaan kwam is mij een raadsel. Toen scoorde hij in het begin van her nieuwe seizoen 3 of 4x en zelfs Koeman gaf toen aan dat idd van Frenkie meer goals verwacht. Iedereen was toen weer aan het overhyped dat hij zo goed is. Nu zijn de doelpunten ook spoorloos en gaat men weer terug naar het eerste excuus. Hij speelt niet op zijn positie. Frenkie heeft Koeman als coach, die doet letterlijk alles om het systeem naar hem te schikken. Maar nog steeds is het allemaal matig. Het smoesje van van De Ligt(waar ik wel nog rek in zie) was dat hij zogenaamd niet als RCV kon spelen. Allemaal smoesjes om de harde waarheid te dekken. HET ZIJN GEEN WONDERKIDS. Althans Frenkie niet, De Ligt valt nog te bezien. Hij speelt alweer 3 bijna 4 jaar voor Barca en is nog steeds zwak. Onthutsend zwak zelfs wanneer het echt moet. Dit wordt een gevalletje James Rodriquez, Isco, Jesse Lingard.

18 september 2021 om 13:37

Ten eerste, wie zei dat hij Chiellini en/of Bonucci uit de basis zou zetten? Op de lange termijn, mits hij bij Juventus blijft, is de verwachting in ieder geval dat hij het stokje over kan nemen. Die potentie heeft hij. Ik meen zelfs een uitspraak van Lippi te herinneren dat De Ligt verder is op zijn leeftijd dan zelfs Maldini en Nesta. En over Frenkie, jij hebt duidelijk weinig van Barcelona gezien afgelopen seizoen. Was op Messi na de beste speler en altijd wel consistent. Als hij foutjes maakt is omdat hij juist met veel risico speelt en dat meestal ook goed uitpakt. Andrea Pirlo nota bene noemde hem zelfs de beste middenvelder op het moment. Frenkie is echt wel beter geworden sinds zijn vertrek. De Ligt in mindere mate en moet zich meer bewijzen maar heeft nog zo veel jaren om dat te doen. Beide komen wel goed. En trouwens, Frenkie en De Ligt hebben er nu twee jaar op zitten bij hun clubs, niet "bijna 4 jaar".

18 september 2021 om 14:46

Als ik echt continu op vz zat zou ik me heel misschien de namen nog kunnen herinneren. Maar het waren er zoveel dat het me waarschijnlijk niet zou lukken om het bij te houden. Andrea Pirlo mag dat wel zeggen, Pep Guardiola noemde Phil Foden het meest getalenteerde speler die hij ooit heeft gezien. Volstrekte onzin natuurlijk. Frenkie De Jong is nog nooit in welke periode dan maar ook beter geweest dan Kroos, Modric of de Bruyne dus wat Pirlo zegt klopt voor geen meter. Het feit dat een speler verder is op een bepaalde leeftijd dan een andere legend zegt niet zoveel. Mbappe was op 17-jarige leeftijd veel verder dan Ronaldo en Messi. Maar het is zeer onwaarschijnlijk dat Mbappe ooit het niveau van die 2 geweldenaar en gaat halen. Nogmaals, De Ligt zie ik het wel flikken. Er zit nog zoveel rek in hem. Maar bij De Jong zie ik het niet. Hij bevindt zich in de ideale omgeving met de ideale coach. Alles maar dan ook alles is op hem gericht. Maar het is echt matig en zwak wanneer het er echt toedoet.

18 september 2021 om 15:03

Met respect maar ik plaats de mening van Pirlo hoger dan die van jou. Ook echt als het over middenvelders gaat. Dat wil niet zeggen dat ik Frenkie bijv. beter vind dan KDB, dan vind ik namelijk niet. Maar Frenkie is wel een ander type speler en op het middenveld doet hij vrijwel altijd wat hij moet doen, ook tegen moeilijkere oppositie. Het is dat voorin in dit Barca team en ook voorin bij Oranje er niet heel veel kaliber zit.

Verder vind ik Mbappe niet zo talentvol als CR7 en Messi toen zij even oud waren. Zij deden het destijds in moeilijkere competities. Maar goed, het punt is dat grote voetbalnamen die veel ervaring en kennis in het vak hebben erg te spreken zijn over beide spelers. Of ze nou wel of niet beter zijn dan andere bepaalde spelers is niet zo belangrijk. Jij beweert dat ze de volgende James Rodriguez een Lingard worden en dat is gewoon onzin.

Ik denk als een club als chelsea komt, dan wil de Ligt wel denk ik vertrekken. Het lijkt erop dat juve een club in verval is.

18 september 2021 om 14:49

Ja Chelsea zou wel een goeie ploeg voor hem zijn. Thiago Silva is op zijn retour en Zouma is verkocht. Een duo met Rudiger en De Ligt wordt je wel bang van ja. En Chelsea is met een heel mooi project bezig en met Tuchel als coach zouden ze zomaar Europa kunnen domineren.

Dit is gewoon agent praat van Raiola om sterker te staan in contract onderhandelingen. De Ligt gaat nergens heen want ligt nog jaren vast, dus het is niet aan hem.

Raiola roept nooit zo maar iets. Voor zijn spelers haalt hij het onderste uit de kan. Snap dat hij clubs kan irriteren, maar hij doet gewoon zijn werk. En dat doet hij goed.

Raiola ruikt weer geld. De man is gebaat bij zoveel mogelijk transfers, want daar houdt hij altijd miljoenen aan over.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Lazio142
9.Bologna12-4
10.Empoli12-4
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
D. KulusevskiMiddenvelder80
M. LocatelliMiddenvelder82
F. BernardeschiAanvaller70
F. ChiesaAanvaller71
W. SzczęsnyKeeper70
L. BonucciVerdediger71
MorataAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

162 fans
Verdediger, 22 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren