Verweij pleit voor debuut van ‘enorme stuiterbal’ in hoofdmacht van Ajax

Vrijdag, 17 september 2021 om 23:24

Erik ten Hag doet er volgens clubwatcher Mike Verweij goed aan om Jay Gorter in de komende Eredivisie-wedstrijden te laten debuteren in de hoofdmacht van Ajax. Om te voorkomen dat Gorter zijn Ajax-debuut moet maken in de Champions League, denkt Verweij dat het voor de sluitpost goed is om zijn eerste minuten in de hoofdmacht te maken in competitiewedstrijden die Ajax ‘normaal gesproken toch wel wint’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door hakimziyach22)

Ik weet niet of gorter er al klaar voor is
Ik zou hem wel willen zien alle bekerwedstrijd dat hij keeper

17 september 2021 om 23:42

Klaar of niet klaar maar met Steek en Pasveer kun je toch niet mee aan komen in de CL.
Ik zou hem tegen Cambuur al opstellen morgen

18 september 2021 om 10:41

Ja, lekker het hele jaar rouleren met keepers joh. Eerst Stekelenburg, nu Pasveer, dit weekend Gorter, daarna weer Stekelenburg, dan Onana even, Stekelenburg en Gorter weer tijdens de Afrika Cup en daarna misschien Onana weer even... Lekker blijven aanklooien, heerlijk.

17 september 2021 om 23:47

Jay Gorter kan dat wel aan , groot keeperstalent en heeft vorig seizoen wel wat bewezen met 25 clean sheets! Aan Pasveer heb je niet veel, snap ook niet dat Overmars Pasveer heeft gehaald. Het is ongelofelijk dat je Ajax 2 keepers heeft die de voetbal-pensioen leeftijd al hebben bereikt!!

17 september 2021 om 23:50

Misschien wil hij ze allebei als keeperstrainer in de nabije toekomst haha.

Je kan nog een opblaaspop in het doel leghen en dan wint Ajax toch ruim twee keer van Besiktas. Dortmund is andere koek, maar Besiktas kan helemaal niks.

18 september 2021 om 01:01

Je moet in deze poule gewoon oppassen hoor, Ajax kan zeker doorgaan maar het is niet al gespeeld ofzo. Ajax kan ook gewoon van Dortmund winnen, Maar het blijft voetbal echt alles kan gebeuren

18 september 2021 om 02:13

Natuurlijk, maar er moet wel een zekere spirit zitten in zo'n team en dat heb ik van Besiktas niet gezien. Zonder meer de zwakste broeder in de groep.

18 september 2021 om 01:07

Lekker denigrerend weer. Wat hoop ik op een gevulde koek voor Besiktas. Niet alleen als Besiktas supporter maar alleen om dit soort misplaatste arrogante reactie.

18 september 2021 om 02:10

Ik volg de Turkse competitie niet, maar het elftal van Besiktas heeft een paar aardige spelers; Batshuayi, Pjanic, Ghezzal… helemaal geen verkeerde spelers. Zelf overschatting kan Ajax nog duur komen te staan. Ik hoop het niet voor het NL voetbal, maar de CL poule van Ajax is zeker nog niet gespeeld!

18 september 2021 om 02:12

Het is geen misplaatste arrogantie. Het heeft verder niks met Ajax te maken. Ik heb Dortmund-Besiktas gezien, en er zit nul stootkracht in dat team en de score was gigantisch geflatteerd.

18 september 2021 om 07:28

Als je aangeeft dat je een opblaaspop in de goal kunt zetten en Ajax wint nog ruim, dan is dat zeker misplaatste arrogantie. Beetje domme opmerking zelfs.

18 september 2021 om 11:08

Als je selectief leest wel ja, ik benoem nadrukkelijk de zwakte van Besiktas, niet enige kracht van Ajax. Toch zit je zo vast in je 'Ajax supporters zijn arrogant'-modus dat ik wel arrogant MOET zijn.

18 september 2021 om 11:33

@Biongiorno Hij zegt dat je opmerking misplaatst en arrogant is, niet jij. Dus je opmerking is arrogantie. Waar zegt hij dat Ajax supporters arrogant zijn? Dat maak jij er van, stop te trollen en geniet van je zaterdag!

18 september 2021 om 08:01

Ik ben bang dat Michy Batshuayi een hattrick zal maken als er een opblaaspop op doel staat. Besiktas is geen topclub maar heeft een aantal goede ervaren spelers. Werden ook tegen Dortmund verre van weggegespeeld.

18 september 2021 om 13:59

Ze werden behoorlijk weggespeeld. Weet niet of je de wedstrijd hebt gezien maar 1-2 was heel erg geflatteerd.

18 september 2021 om 13:28

@bongirno hou op man. Je doet alsof Ajax van het kaliber Man City is. Ajax moet gewoon 100% geven tegen Besiktas

Denk dat ten Hag ook zo gezicht trekt als hij dit verhaal van Verweij leest. Haller was de afgelopen weken het pispaaltje van Verweij en Driessen. Faliekant gemist met het CL dus op naar de volgende in de rij: de keepers. Zo komen ze wel een seizoen door die Telegraaf jongens

17 september 2021 om 23:46

Die hetze tegen Haller ging nergens over maar het is toch een feit dat Ajax waardeloze keepers heeft met Pasveer en Stekelenburg? Ik vind dat Verweij hier niks geks oppert en ben het met hem eens. Die twee oudjes gaan je echt opbreken in de CL en voegen verder niks toe dus lekker met de jonkies verder

18 september 2021 om 01:29

Hoezo ging de hetze tegen Haller nergens over? 20 miljoen voor betaald en tot de wedstrijd van afgelopen woensdag bijna niets laten zien... ik vind dat geen hetze, ik vind dat gewoon terechte kritiek

18 september 2021 om 01:39

Bijna niets laten zien? Volgens mij heeftie vorig seizoen prima doelpunten en assists gepakt en dit seizoen looptie ook weer 1 op 1. Beetje onzinnig wat je nu dus zegt.

18 september 2021 om 02:36

De vraag is denk ik meer ook wat je verwacht van een spits van Ajax die 20 miljoen+ heeft gekost. Zijn stats zijn goed maar moet hij ook niet gewoon meer voor het team betekenen? Begrijp me niet verkeerd, het is een prima spits, maar is dit het type spits wat ajax wil nastreven? Of wil ajax een spits die meer wordt betrokken in het spel. Vond de kritiek opzich wel terecht, soms scoorde hij 2x maar andere potten was hij onzichtbaar dan mag je voor 20 miljoen meer verwachten, vooral omdat het niet 1 potje was dat hij onzichtbaar was. Ohja en ja ik verwacht nu ook meer van Zahavi hoor, voordat mensen mij daar weer op pakken.

18 september 2021 om 07:53

Is niet een beetje onzinnig, zoals Vink al eerder aangaf: als Ajax spits scoorde je altijd wel, bij die positie komt gewoon wel wat meer kijken dan je doelpuntje maken (zoals Haller vaak doet) wat mij irriteert is dat ik bij Haller zijn spelvreugde niet zie, geen intensiteit. Hij sjokt en wandelt en speelt plichtmatig. Bij Ajax moet je gewoonweg op 9 meer brengen dan dat

18 september 2021 om 08:02

AjaxWestham ja precies wat jij zegt. Wat ik vervolgens de afgelopen tijd niet heb begrepen is dat Ajax supporters de afgelopen weken/maanden erg veel kritiek hadden op het spel van Haller (terecht natuurlijk). Valentijn maakt het vervolgens wel iets te overdreven door te vermelden dat hij geen CL niveau is, Haller speelt een wereldpot en nu is Driessen de pispaal terwijl de half Nederland tijden lang Haller alleen maar heef lopen afzeiken. Dat is zo hypocriet en zo makkelijk richting Driessen..maar goed kennelijk past dat bij de NLse cultuur😬

18 september 2021 om 09:31

Probleem was dat Haller presteert/ presteerde als een spits van 10 miljoen max. Voor een spits van 20+ miljoen verwacht je meer wedstrijden zoals tegen sporting. Absolute topspelers als Tadic en Blind waren goedkoper, stonden er meteen en presteren op hoog niveau.

Wel positief over Haller: als hij zijn productie omhoog kan brengen dan is hij een beetje een type Huntelaar. Een afmaker die kan scoren met de voet en het hoofd en die ook als targetman de boel kan verdelen/bal kan vasthouden. Dan heb je met tadic (en antony) er twee veel bewegende dribbelende spelers naast. Dat vult elkaar aan. (Al is Huntelaar de beste nederlandse spits ooit en kan Haller daar niet snel aan tippen. Gaat meer om het sóórt speler)

18 september 2021 om 11:11

Haller stond er ook meteen? Hij loopt qua doelpuntenproductie gewoon 1 op 1 en als jij me even een spits van 10 miljoen aan zou kunnen wijzen van het niveau van Haller zou het ook fijn zijn. Dat scheelt namelijk nogal voor de toekomst.

18 september 2021 om 12:54

Een Huntelaar bijvoorbeeld was zelfs op oude leeftijd meer betrokken in het spel en scoorde er nog op los.

Wellicht dat met antony die meer voorzetten geeft dat Haller dan ook beter rendeert. Een halfjaartje van spelers aan elkaar wennen wellicht.

Gorter maakt een goede indruk en heeft toekomst, terwijl Stekelenburg en Pasveer geen geweldenaars zijn en ook geen enkel toekomstperspectief meer hebben als keeper van Ajax 1. Ik zou het daarom graag zien dat Gorter in ieder geval de kans krijgt in Ajax 1. Valt hij door de mand zoals Scherpen vorig jaar, oke, dan nog een tijdje Jong Ajax. Maar anders kan je hem lekker laten staan. Kost je misschien wat puntjes, maar we hebben gezien dat dat bij Pasveer ook zomaar kan gebeuren.

Ik weet niet wanneer de bekerloting er is en wanneer de wedstrijd is, kan een taaie loting worden maar zelfs dan zou ik die wedstrijd sowieso reserveren voor Gorter. Eigenlijk gewoon dat hele toernooi. Ik vind hem onze eigen Emi Martinez. Dat is ook een van zijn voorbeelden en dat zie je ook in zijn uitstraling en stijl terug. Heerlijk brutaal keepertje. En iemand die enorm dankbaar is dat ie bij Ajax mag spelen. In deze ben ik het deels eens met het krantje. Ik wil Gorter nog voordat Onana speelgerechtigd is in de Arena zien keepen. Denk dat heel veel supporters dat ook willen.

18 september 2021 om 02:21

De bekerloting kan een taaie worden? Ja, maar je speelt waarschijnlijker tegen een VVSB ofzo. Dan heeft ie meer aan de KKD werstrijden.

Dus Onana mocht wel blunderen en pasveer die 1 fout maakt moet er meteen uit? Die keepte verder gewoon goed woensdag. Wie zegt dat Gorter niet continu fouten gaat maken. En dan is het ineens wel ok? Want hij is nog jong?

18 september 2021 om 08:08

Is makkelijk om elkaar na te praten. Pasveer keepte prima op dat ene momentje na. Ja er xijn betere keepers dan Pasveer en Steek, maar ze zijn wel beide betrouwbaar en doen geen gekke dingen. (Normaal gesproken) Hij had gewoon wat last van zenuwen vanwege zn CL debuut. Wat imo heel normaal is, ookal ben je bijna bejaard haha.

18 september 2021 om 11:13

Pasveer schutterde meermaals en de tegengoal was iets wat je van Kjell Scherpen zou hebben verwacht. Onze Remko hield er misschien 1 bal knap uit maar deze oude keepers moeten het helemaal van hun positie kiezen hebben want snel kunnen duiken zit er nul in.

Ik ben het wel eens dat Gorter eens in het eerste moet keepen. Je kunt niet aankomen met gelijk debuteren in de CL als Pasveer uitvalt. Ja tuurlijk kan dat wel, maar dan vergroot je onnodig de druk op die jongen.

Ik denk niet dat ze de fout maken zoals bij Scherpen ( in potentie aardig gelijk met Gorter) door hem gelijk in de champions leagues te gooien. Tenminste dat hoop ik niet!

18 september 2021 om 10:29

Welke potentie zie jij in Scherpen, behalve zijn lengte. Ook bij Emmen heb ik nooit zijn potentie gezien. Wel een hele lieve jongen trouwens.

Ik zal Gorter gewoon proberen in de eredivisie, waarvoor koop je hem anders? Geef hem gewoon de kans, anders had die beter kunnen blijven Go Ahead.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger104
R. GravenberchMiddenvelder101
S. BerghuisAanvaller102
S. HallerAanvaller106
D. TadićAanvaller104
J. TimberVerdediger91
E. ÁlvarezMiddenvelder92
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

1 fan
Keeper, 21 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren