Jurgen Ekkelenkamp beleeft absoluut droomdebuut voor Hertha BSC

Vrijdag, 17 september 2021 om 22:25Yanick Vos • Laatste update: 22:30

Jurgen Ekkelenkamp heeft een absoluut droomdebuut beleefd voor Hertha BSC. De aanvallende middenvelder kwam vrijdagavond als invaller binnen de lijnen in de wedstrijd tegen Greuther Fürth. Nog geen minuut na zijn invalbeurt kopte de ex-Ajacied de gelijkmaker tegen de touwen. Hertha BSC won de thuiswedstrijd met 2-1.

De bezoekers, met Jetro Willems en Nick Viergever in de basis, kwamen een klein kwartier na rust op voorsprong. Scheidsrechter Tobias Stieler legde de bal op de stip na een overtreding van Deyovaisio Zeefuik. Vanaf elf meter schoot Branimir Hrgota raak via de binnenkant van de rechterpaal. Hertha-trainer Pál Dárdai greep direct in en liet Ekkelenkamp zich klaarmaken voor zijn debuut. Na een uur spelen kwam hij binnen de lijnen en met zijn eerste balcontact was het meteen raak. Hij scoorde met het hoofd vanuit een hoekschop van Marton Dardai. Hertha BSC nam geen genoegen met de gelijkmaker van Ekkelenkamp.

De club uit Berlijn bleef aandringen en dat leidde een kwartier voor tijd tot de 2-1. Na een voorzet vanaf de rechterflank rende Ekkelenkamp juichend weg. De Nederlands jeugdinternational, voor drie miljoen euro overgenomen van Ajax, dacht zijn tweede van de avond gemaakt te hebben, maar Greuther Fürth-verdediger Maximilian Bauer werkte de bal in het eigen doel. De thuisploeg trok de overwinning over de streep en Ekkelenkamp is de gevierde man. Mede door zijn inbreng komt Hertha op zes punten uit vijf wedstrijden en is het terug te vinden op de negende plaats. Greuther Fürth blijft hekkensluiter met slechts een punt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door ikea)

Mooi voor ekkelenkamp! Kon toch net niet het niveau van Ajax aan

18 september 2021 om 09:57

Niet op dit moment nee. Maar hij kan echt nog wel groeien in zijn spel.

Mooi voor hem, denk alleen niet dat hij het gaat maken in de Bundesliga, maar goed begin is vaak het halve werk; heeft al wat laten zien, dus kan nu relax potjes spelen

17 september 2021 om 22:34

Je denkt dat hij het niet gaat maken, maar wel al genoeg heeft laten zien om te relaxen? Hoezo zou hij het dan niet kunnen maken als hij nu al levert? Bijzondere constatering...

17 september 2021 om 23:04

@Bram vaak als ze zo’n stap maken willen ze zich teveel laten zien, teveel opzoek naar een doelpunt of iets anders belangrijks; nu heeft hij toch visite kaartje afgeven, nu lekker zonder nerveusheid spelen, en dan bedoel ik dus niet dat je gelijk niet meer je best moet doen..

18 september 2021 om 00:06

Haha Bram hij bedoelt alleen maar dat hij nu met meer rust zijn potjes kan spelen, zonder té veel bewijsdrang, zonder te forceren. En daar heeft ie gewoon gelijk in. Als je goed debuteert, ben je meer ontspannen in het vervolg. Dan valt er een last van je schouders. Zo hikken spitsen bijvoorbeeld vaak ook tegen een eerste goal aan. Als die erin ligt, komt de flow

17 september 2021 om 22:47

Ik denk dat er zelfs een periode zal aanbreken waar jij als AC Milan fan hem nog graag ziet spelen voor je club, maar hij AC Milan niet uitdagend genoeg vindt.

17 september 2021 om 23:01

En toen ging de wekker

17 september 2021 om 23:16

Wat is er beter dan in de champions league spelen? Oh wacht tegen degradatie vechten in de Bundesliga…

17 september 2021 om 23:29

Laten we het noteren, deze jongen is 20, 21? heeft nog nooit verzaakt bij Ajax en wordt kansloos onderschat waardoor er een soort sprookje rondom zijn persoon is ontstaan.

17 september 2021 om 23:36

@Ikea Het sprookje wat jij nu zelf ook doet? kan me trouwens nog herinneren dat mensen de stap van Piatek van Milan naar Hertha een verbetering vonden; nou stonden toen 13e, sindsdien is daar nul verbetering geweest en ook voor Piatek zelf, weinig laten zien;terwijl Milan is blijven doorknallen in steeds verbeteren; ik zeg niet dat Ekkelenkamp ook niets gaat worden maar Vind Hertha nou niet een club waar je tot volledig wasdom komt en Ekkelenkamp zelf is ook niet zo bijzonder naar mijn mening, van niveau Milan mag Ekkelenkamp voorlopig alleen maar natte dromen hebben en gok dat het daar ook bij zal blijven. Subtop Europa? Ik zie het niet worden, maar we gaan zien of jij gelijk krijgt; zoals je zei; laten we het noteren

18 september 2021 om 01:00

Of Hertha hoger aangeschreven staat als AC Milan nu of toen of wanneer dan ook, ik suggereer dat die jongen nog weleens bij Bayern kan eindigen of Real Madrid. Jij suggereert het omgekeerde dus vandaar dat ik AC Milan erbij betrek maar in de kern was dat niet mijn bedoeling de vergelijking Hertha AC Milan te trekken.

18 september 2021 om 07:39

Wat gaat hij bij Bayern of Real doen dan? Als voetballer komt hij daar nooit terecht, daar is hij echt niet goed genoeg voor. Mist bijna alles wat een topvoetballer nodig heeft.

18 september 2021 om 19:44

Ik zeg niet dat hij er gaat komen, maar van Luuk de Jong hadden we het ook nooit geloofd en de beste man heeft wel degelijk enkele kernkwaliteiten die geschikt zijn om te slagen bij de top, zoals onder meer de eigenschappen tot weg cijferen, doorzetten, arbeidethos, neusje voor de goal, gevoel in de 16.

Lekker bezig kerel! Dat je het niet bij Ajax gered hebt betekend niet dat er geen mooie carrière op je wacht.

Goede voetballer! Geen wonderkind maar goede techniek en werklust hopen dat hij zich in Duitsland verder ontwikkeld.

17 september 2021 om 23:00

Het zou voor hem leuk zijn als hij over 15 jaar aan iets anders herinnert wordt dan de Ronaldo gooier

17 september 2021 om 23:37

Op zich een prima club gekregen. Zou bij AZ ook niet misstaan, alleen verdiend hij nu beter denk ik.

18 september 2021 om 00:13

Dankzij Affelay werd het heel normaal om deze speler belachelijk te maken, maar ik heb zo'n gevoel dat deze jongen nog heel wat mensen zal verbazen. Ik heb namelijk wel kleine momentjes van klasse gezien(vooral bij jong ajax en jong NL) en dat gepaard met zn loopvermogen en positie kiezen zegt mij dat dit zeker niet zijn laatste goal zal zijn.

18 september 2021 om 01:39

Ik vind hem positioneel sterker dan Klaassen. Denk ook dat hij sneller is. Scorend vermogen Klaassen heeft alleen een betere techniek en waarschijnlijk tactisch sterker.

Hahaha, heerlijk voor die jongen! Ik dacht van te voren al dat ie ging slagen, heeft nog een lange weg te gaan maar hij heeft de ideale competitie uitgekozen. Zijn techniek is ook gewoon in orde alleen zag het er een beetje raar uit door zijn lengte en bouw. Maar is ruim voldoende. Hij kan ook veel lopen, goed koppen en schieten en heeft inzicht. Dat wordt gewoon een degelijke Bundesliga speler.

Mooi voor Jurgen. Het is ook een aparte speler. Hij is niet snel, heeft geen individuele actie, is niet bovengemiddeld technisch begaafd, heeft geen geweldige steekbal en zelfs niet eens een bovengemiddeld schot. Zijn spelintelligentie in en nabij de zestien is echter Ten Hag altijd opgevallen. Ekkelenkamp kiest goed positie, kaatst slim, maakt goeie loopacties en pikt zijn goals en assists mee. Het zou me niet verbazen als hij nog wederkeert in Amsterdam

18 september 2021 om 00:33

Het is een soort mindere versie van Davy Klaassen op de leeftijd die Jurgen nu heeft. In alles degelijk, maar in het positie kiezen voor de goal en afwerken (voor een middenvelder) is hij boven gemiddeld zeg maar. Heeft naar mijn idee een prima competitie gekozen en misschien kan hij wel excelleren bij Hertha BSC. Heel je carrière in de Bundesliga is overigens ook niet mis. Prachtige sfeer doorgaans en echt wel een pittige competitie

18 september 2021 om 09:48

Ik vind hem minder dan een jonge Klaassen en vind het trouwens ook iets andere spelers. Klaassen is een allrounder die ook in een teruggetrokken rol degelijk kan spelen. In de zestien is hij met zijn gif en aansluiting levensgevaarlijk. Ekkelenkamp vind ik persoonlijk in die laatste zone in potentie meer hebben dan Klaassen. De gif en de kracht van Davy heeft hij niet, maar hij heeft buitengewoon veel spelintelligentie om nabij de zestien voor een technisch zo beperkte speler. Hij doet me altijd denken aan Muller.

Heel mooi voor hem, kon helaas het niveau van ajax net niet aan hoop dat ie alsnog een mooie en goeie carriere gaat krijgen, is nog heel jong

17 september 2021 om 23:49

Hij kon het niveau wel degelijk aan, niet voor niets dat hij toch zo vaak heeft mogen invallen. Was alleen niet speciaal genoeg. Als hij nog twee jaar was gebleven was hij sowieso basisspeler geworden door zijn ervaring en routine.

Hele mooie invalbeurt voor hem. Uitstekende kopgoal en bij die tweede eigen goal zat hij er ook goed bij. Altijd lekker om goed te beginnen bij je nieuwe club! Vond het overigens prachtig om te zien hoe de spelers en staf van Hertha de goals vierden, zoveel passie en vreugde.

Super voor hem, toevallig keek ik vanmiddag of hij zijn debuut al had gemaakt. Nee dus, maar alsnog bij deze!!

Ik zat toevallig live in het stadion en twee nette goals van ekkelenkamp, Hertha is wel totaal geen speciaal team. Die gaan het moeilijk hebben dit jaar.

18 september 2021 om 01:04

Vreemd want ze wilde echt de top gaan bestormen. Maar die ambities lijken ze te hebben opgegeven

18 september 2021 om 13:03

Ja inderdaad. De eigenaar heeft er wel eens een zomer enorm veel geld tegen gegooid, maar niet echt doorgezet blijkbaar.

18 september 2021 om 13:27

Ja, Tousart 25 miljoen, Piatek 24 miljoen, Lukebakio 20 miljoen , Cunha 18 miljoen Asacibar 10 miljoen. Maar ik zie nu dat dat al 2 seizoenen geleden is haha. Dit seizoen vooral voor veel geld verkocht

Heerlijk. Jurgen Ekkelenkamp, werd door meerdere hier maar steeds een het kruis gehangen als hij weer eens was opgeroepen voor jong Oranje en Ihataren niet. Prachtig, gun hem echt tot het uitgroeien tot de absolute revelatie van dit seizoen om uit te groeien tot een vedette in de competitie of bij een andere grote Europese topclub. Kan niet wachten op zijn uitnodiging voor het grote Nederland.

lekker hoor, ik gun het hem van harte. Kwam te kort voor Ajax maar dat is natuurlijk geen schande. Hopelijk gaat ie daar z'n draai vinden.

Heerlijk debuut, gun ik hem wel.

Lekker hoor. Zou zomaar heel goed uit de verf kunnen komen daar in de Bundesliga. Heeft bij Ajax nooit echt een lange tijd de kans gekregen waardoor zijn kwaliteiten nog vrij onbekend zijn. Zou een Marten de Roontje kunnen worden.

Ik dacht even sat ik Klaassen links op de foto zag

Heb gekeken, begin pas echt te lopen toen Jürgen erin kwam. Selke had al moeten scoren op aangeven van hem maar daarna uit de corner kopt hij hem heerlijk binnen en zonder hem gaat hij ook niet van die vereiste af bij de 2de. Echt een droomdebuut, we gunnen het hem enorm.

Speelt gewoon met nummer 10 bij Hertha. Keurig Jurgen. Gas erop.

Leuk voor hem, maar heeft verder niks bij Hertha te zoeken als je bij Ajax al nauwelijks minuten kan krijgen.

18 september 2021 om 02:49

Wisselspelers van ajax zijn echt wel een versterking voor de onderkant bundesliga hoor.

18 september 2021 om 05:10

Hertha is een middenmoter en daar kunnen wisselspelers van Ajax niet meekomen.

18 september 2021 om 09:54

Ik denk toch echt dat Hertha met de huidige selectie ver onderin mee zal doen hoor, hebben nu 2 keer de winst gepakt tegen degradatiekandidaten Bochum en Greuther Furth, maar verder is het allemaal nog niet veel soeps. Of Ekkelenkamp een serieuze rol van betekenis kan spelen valt nog te bezien, zou zomaar kunnen. Zo stellig als jij het meldt is het in ieder geval niet, zijn begin is in ieder geval alvast goed

Laten we niet te snel hosanna roepen. Een zwaluw maakt nog geen zomer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hertha BSC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Hertha BSC12-10
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
S. SerdarMiddenvelder92
M. RichterAanvaller92
L. TousartMiddenvelder80
D. SelkeAanvaller60
I. BelfodilAanvaller50
A. SchwolowKeeper90
D. BoyataVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Hertha BSC.

2 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren