Noa Lang bekroont voortreffelijke week met nieuw contract bij Club Brugge

Vrijdag, 17 september 2021 om 18:15Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 18:32

Noa Lang heeft zijn contract bij Club Brugge opengebroken en verlengd. De aanvaller, wiens contract in de zomer van 2024 afliep, ligt door de nieuwe verbintenis tot medio 2025 vast. De contractverlenging volgt op de dag dat Lang door bondscoach Louis van Gaal is geselecteerd voor de voorselectie van het Nederlands elftal. Ook Charles De Ketelaere heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Brugge. De middenvelder heeft zich tot medio 2024 aan de club verbonden.

Lang werd in 2020 door Brugge overgenomen van Ajax en groeide in de Belgische Pro League al snel uit tot een smaakmaker. De snelle vleugelaanvaller was in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau in België goed voor 16 goals in 29 wedstrijden. Dit seizoen staat de teller van Lang op drie treffers uit de eerste zeven competitieduels. Afgelopen woensdag werd Lang verkozen tot man van de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain, dat aantrad met Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé. Brugge hield knap stand en speelde met 1-1 gelijk tegen de Franse grootmacht.

Lang werd afgelopen najaar overgenomen van Ajax met een verplichte koopoptie in de zomer. De aanvaller, die voor zes miljoen euro is overgenomen van de Amsterdammers, zag zijn marktwaarde flink stijgen in zijn eerste maanden in Belgische dienst. De marktwaarde van Lang wordt door Transfermarkt momenteel geschat op 22 miljoen euro, waarmee hij tot de duurste spelers van de competitie behoort. Bij zijn vertrek bij Ajax werd de waarde van Lang nog geschat op zo'n acht miljoen euro.

Naast Lang heeft Brugge ook De Ketelaere langer weten vast te leggen. De aanvallend ingestelde middenvelder doorliep alle jeugdopleidingen bij de regerend landskampioen en werkte zich op tot vaste waarde binnen het elftal van trainer Philippe Clement. Dit seizoen was De Ketelaere tot dusver goed voor drie doelpunten en twee assists in zeven wedstrijden. De Ketelaere kwam bovendien eenmaal uit voor de nationale ploeg van België.Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door aqua1)

Hem laten gaan is toch wel een van de slechtste acties van Ajax

17 september 2021 om 18:24

Hij had gewoon achter Tadic in de pikorde gestaan. Wat ze hadden moeten doen, was hem verhuren. Maar had hij dan dit seizoen in de basis gestaan?

17 september 2021 om 18:25

Berghuis, Anthony en Daramy hadden niet gekocht moeten worden als je Lang al anderhalf jaar ziet spelen. Want hij kan gewoon op beide flanken spelen.

17 september 2021 om 18:26

Tja hij is wel pas zo goed gaan spelen bij Brugge hè. Had bij Ajax nog maar 2 goede potten gespeeld. Bovendien haalt Tadic dezelfde en mogelijk betere cijfers.

17 september 2021 om 18:36

Speelde bij Twente ook vrij goed, vaak het beste eraf dat halve seizoen.

17 september 2021 om 18:41

Misschien paste hij gewoon niet samen met Ten Hag. Dat kan gewoon dat mensen elkaar niet helemaal liggen en daardoor niet samen kunnen werken. Daarnaast gaat het zowel prima met Ajax als met Noa Lang. Dus uiteindelijk hebben beiden een goede keuze gemaakt. Ik snap nooit zo waarom mensen daar iets slechts in zien.

17 september 2021 om 18:54

Antony ben ik niet met je eens en Berghuis is werkelijk een buitenkansje. Maar een Daramy was niet nodig geweest. Noa zweeft echt op dit moment, hij is gewoon zo leuk om naar te kijken. Soms kan hij beter z'n mond houden, maar met z'n voeten spreekt hij echt wel week in week uit. Ik kijk graag naar Brugge, met Charles Vanaken, Mata, Lang heb je een lekker team. Ook vormer scoort best vaak. Lang heeft ook wel de pech dat Tadic op links staat, maar ik neem ten hag het best wel een beetje kwalijk, ook hij is niet perfect.

17 september 2021 om 19:05

Zonder meer, maar het blijft bijzonder hoe weinig kritiek Ajax en Ten Hag hebben gekregen, waar Schmidt nogal onterecht wekelijks de volle laag kreeg tijdens het drama rondom Ihattaren. Als je dan nog eens meeneemt dat Lang helemaal niet rebelleerde en Ihattaren openlijk de kantjes ervan afliep en ander onaangepast gedrag vertoonde…

17 september 2021 om 19:26

Gomes1, ik begrijp niet zo goed waar je naartoe wilt. Ik herinner mij 1 moment tussen Ten Hag en Lang waarin de pupil werd aangesproken. Verder is men voor zover wij kunnen beoordelen toch netjes met elkaar omgegaan?

17 september 2021 om 19:41

Het verhaal is simpel; Ajax wilde veehuren. Lang wilde spelen of verkocht worden. Niet meer en niet minder. Dus goed voor Lang en jammer voor Ajax. Maar op dat moment was er geen andere keuze

17 september 2021 om 19:46

@Heuvel1974

Is het verhaal juist niet dat Lang wel verhuurd wou worden, maar dat Ajax dat niet zag zitten en hem liever wou verkopen? Dat is namelijk wat ik heb gelezen toen hij vertrok.

17 september 2021 om 20:25

@Heuvel, dat is gewoon niet waar. Lang heeft zelf aangegeven dat hij zich wilde laten uitlenen maar dat Ajax alleen wilde verkopen.

17 september 2021 om 20:41

Bij ajax (en eigenlijk in nl) kunnen ze niet zo goed overweg met dit soort lastbakjes. Hij praat raar en ziet er arrogant uit, dat is denk ik de voornaamste reden om hem te laten vertrekken.
Want het jaar dat hij ging, was hij verre weg de beste uit de voorbereiding. Ik ben altijd wel fan can dit soort jongens met de faam van enfant terrible en vind het alleen maar mooi dat hij nu zo zijn draai heeft gevonden in Belgie. NoaNo wordt een hele grote

17 september 2021 om 20:49

Labyad heeft ook een geweldige voorbereiding gedraaid dat jaar, en kijk eens wat een heldenrol hij ieder weekend vervult.

Lang had niet het beoogde niveau om week in, week uit basis te staan. Iets wat die gozer wel gewoon nodig heeft om uit te blinken en te groeien. Op links staat Tadic onbetwist, op rechts hadden we Neres en Antony. Je kunt niet iedereen opstellen.

17 september 2021 om 18:24

Achja dan had je met neres, antony en lang 3 redelijk dezelfde type buitenspelers gehad. Ook speelt Lang links en Tadic is verzekerd van een basisplaats.

17 september 2021 om 18:28

@afca_yiddo, en jij denkt dat hij zich zo ontwikkeld had bij Ajax? Nou nee dus. Ten eerste zou hij nooit gaan spelen omdat Tadic al daar staat en op rechts is die gewoon veel minder. Ten tweede heeft Ten Hag nooit vertrouwen in hem gehad. Lang wou zelfs alleen op huurbasis naar Brugge maar Ten Hag wou hem verkopen. Tja ik bewonder Lang juist dan voor zijn keuze om te kiezen voor zijn carriã¨re in plaats van mondjesmaat in actie komen bij Ajax of constant verhuurd worden. En zie waar hij nu is! Aan zo'n Lang kan iedereen een voorbeeld nemen als je ergens niet aan spelen toekomt bij Ajax, PSV of Feyenoord.

17 september 2021 om 18:33

Bij Brugge had hij zich gewoon hetzelfde ontwikkelt en hij wilde zelf uitgeleend worden. Ajax had dus gewoon de Lang van vorig jaar onder contract hebben staan dit jaar. Inderdaad een heel slechte actie dus.

17 september 2021 om 18:35

Nee zeker niet. Je hebt gewoon een trainer nodig die vertrouwen in je heeft en dat had Ten Hag duidelijk niet. En Lang werd verhuurd met een verplichte optie tot koop dus die zou dit seizoen niet onder contract staan bij Ajax. Ook zou die dan op de bank komen te zitten omdat Tadic onomstreden is. Dus dan zou die alsnog gestagneerd zijn in zijn ontwikkeling, stel dat die bij Ajax speelde dit seizoen.

17 september 2021 om 18:39

Die verplichte koopoptie moest niet van Brugge en ook niet van lang. Dus die verkoop was gewoon een slechte deal voor maar 6 miljoen, dat valt niet te ontkennen.

17 september 2021 om 18:48

Wat ik al eerder zei. Ten Hag wou hem verkopen dus hij had sowieso geen keuze.

17 september 2021 om 19:59

Club wil niet meer huren zonder aankoopoptie, ze hebben geleerd uit het verleden. Daarom sprong de Collado-deal deze zomer overigens af, een optie zal wellicht wel een must zijn geweest.

17 september 2021 om 20:33

Correct en dat was dus een slechte keuze van Ten Hag en Ajax.

17 september 2021 om 18:42

En wat wilde Lang zelf? Hij wilde zelf vetrekken en ergens als basisspeler aan de slag gaan. Bij Ajax had hij Tadic voor zich en dan weet je dat je niet veel aan spelen toekomt.

Krijg wel eens het idee dat iedereen denkt dat het echte leven net FM is. Spelers hebben zelf ook wat te willen. En op de bank had hij zich niet zo spectaculair ontwikkeld!

Neemt niet weg dat ik het een fantastische speler vindt!

17 september 2021 om 18:44

Lang zelf wilde een seizoen uitgeleend worden, maar dat mocht niet van Ajax.

17 september 2021 om 18:44

Hij kan het grote mannetje spelen bij Brugge. Hier niet. Ik betwijfel of ie nu ook zou spelen. Onbetwist sowieso niet. Je moet ook kijken wie er toen allemaal waren (tadic, Promes, Neres, Antony, Kudus, Klaassen). Ik sta nog steeds achter de verkoop. Ben vooral benieuwd hoe hij het doet bij een volgende stap. Brugge zegt me niet zoveel. Zou Leeds een geweldige optie vinden, met Bielsa.

17 september 2021 om 19:07

Velen hier maken de denkfout om de Lang van nu te vergelijken met de Lang van toen. Bij Brugge is hij zo onvoorstelbaar veel beter geworden, het was bij Ajax nooit gelukt om zich zo te ontwikkelen. Ik begrijp ook best dat jongens als Tadic, Neres en Ziyech de voorkeur kregen. De Lang van toen was immers nog niet half de Lang van nu, zeker op fysiek vlak. Hij had het in het begin fysiek moeilijk en nu is hij wekelijks bij de top 3 qua afstand en sprints. Hij is hij een sensatie in België en wat mij betreft zijn er alleen winnaars in dit verhaal. Uiteraard club Brugge en Noa lang zelf maar ook Ajax, het zijn allen winnaars. Ajax kreeg 6 a 6,5 miljoen voor een tribuneklant, en vangt straks nog eens 10 procent van zijn transfersom dus dat zal nog eens zeker 3 miljoen zijn, kom je op 9 a 10 uit.

17 september 2021 om 19:11

Hij was de beste speler nog bij Ajax in de voorbereiding.. weet niet of dat helemaal waar is.

17 september 2021 om 19:45

De vedetten van de ploeg geven vaak niet thuis in de voorbereiding, net als tegenstanders, het blijven maar oefenmatchen. Een gemotiveerde speler kan daar makkelijk uitblinken, Openda was vroeger vaak de beste bij Club. Idrissi deze zomer bij Sevilla veel indruk gemaakt in de voorbereiding, maar hij zit alweer op een zijspoor. Dat zegt me niet zo veel.

17 september 2021 om 19:17

Hij speelde gewoon matig en heel flegmatisch als ie mocht opdraven. Achteraf praten is makkelijk.

17 september 2021 om 19:55

(Kuch) Sulejmani (kuch)

17 september 2021 om 19:59

Ja daar lijkt het wel op.
Goeie deal voor Brugge en Noa Lang.
Daar gaat Club veel geld op verdienen

17 september 2021 om 20:15

nee hoor, dat is onzin. Is pas bij Brugge gaan uitblinken. Bij ons had die elke week op de bank gezeten.

17 september 2021 om 23:26

Is gewoon achteraf gelul, vind ik. Concurrentie was te groot. Ik vond hem toen nog niet goed genoeg

Erg knap gedaan van Brugge!

Netjes hoor! Daar slaan ze wel een slag mee!
Wel mooi dat de meeste “probleemgevalletjes” van onze Amsterdammers toch regelmatig uitgroeien tot uitmuntende spelers.

17 september 2021 om 18:29

Geef maar een voorbeeld behalve Lang dan

17 september 2021 om 18:39

Van El Ghazi vind ik toch dat hij onterecht als probleemgeval wordt bestempeld. Ik weet het fijne er niet van natuurlijk maar hij komt op mij heel realistisch en sympathiek over en FdB heeft bij mij toch altijd een beetje de schijn tegen. Helemaal na dit EK is pijnlijk duidelijk geworden hoe onhandig hij is in de omgang met zijn spelers.

17 september 2021 om 18:40

El Ghazi is gewoon l
Slecht behandeld door FdB, dat vind en vond ik geen probleemgeval.

17 september 2021 om 18:59

El Ghazi is totaal geen probleemgeval. Hou toch op man. Hij had een uitstekende relatie met de Boer, die liet hem ook debuteren en veel spelen. Onder Bosz werd ie op de bank gezet omdat 'zijn' huurling Traore altijd moest spelen. En Bosz is wel een harde trainer die met de botte bijl doorselecteert. Hij heeft 1x een opmerking gemaakt op de training. En toen ie een maand bij Jong moest spelen heeft ie alleen maar lof gekregen voor zijn inzet en prestaties. En bij Villa heb ik ook niks gehoord, Lille ook niet. Ajax heeft hem verkocht omdat ie gewoon geen basisspeler meer was.

17 september 2021 om 19:46

El Ghazi lag niet met FdB overhoop maar met Bosz toch? Was toen ook gerucht (geen idee of ooit bevestigd is?) dat hij Bosz zou hebben geduwd. Maar periode in Jong was precies hoe het hoorde. Hard werken, terug knokken en uiteindelijk stap verdienen.

17 september 2021 om 20:47

El ghazi is nooit een probleemgeval geweest.

17 september 2021 om 18:44

Bazoer, Kishna, Gudelj en Younes doen het fantastisch in het buitenland?

"nieuw contract houdt Noa Lang de komende jaren bij Club Brugge". Mooie titels altijd. Iedereen weet dat dit nieuwe contract Noa niet lang bij Brugge gaat houden. Wel mooi voor Club, scheelt toch weer een flink aantal miljoenen bij een verkoop met een langer contract.

17 september 2021 om 18:28

Haha precies dit inderdaad, als die nog zo'n jaar op de mat legt speelt ie volgend jaar bij een top club in Europa.

17 september 2021 om 18:28

Of dit gaat uiteindelijk in een relletje eindigen dat Noa weg wilt, maar Club teveel vraagt enz... Mag hopen dat die een clausule in het contract heeft laten zetten om dit te voorkomen

17 september 2021 om 19:13

Als een speler niet moeilijk gaat doen en zich niet slecht gedraagt -al dan niet onder invloed van de makelaar- doet Club nooit moeilijk. Diatta, Kossounou, Wesley, danjuma.. stuk voor stuk kregen ze hun gewenste toptransfer uit dank voor bewezen diensten. Natuurlijk moet het juiste bedrag wel op tafel komen, met 20 miljoen zullen ze er niet komen.

Dit heeft toch niks te maken met langer blijven? Dit is waarschijnlijk een salarisverhoging, waarbij ze er één jaar aan vast geplakt hebben.

Dit zijn twee verschrikkelijk mooie talenten. als ze dit seizoen net zo goed gaan draaien als de vorige en ook nog eens in de Cl/el dan zijn samen wel minimaal 100 mil waard.

17 september 2021 om 18:31

Dan moeten ze wel echt uitzonderlijk schitteren in de CL.

17 september 2021 om 18:48

De kans krijgen ze in ieder geval wel in een poule met City, PSG en Leipzig.
Als ze het hier laten zien dan staan de top clubs in de rij.

17 september 2021 om 19:15

Het is maar wat de gek er voor geeft, als Milik er 40 waard is dan is Lang er 50 waard en de Ketelaere 70 bij wijze van spreken. Club moet echt eens beter gaan verkopen, ik had voor Kossounou ook op net iets meer gehoopt. Ik denk dat 35 a 40 per speler correct is, daar zou ik mee kunnen leven.

17 september 2021 om 18:31

Samen minimaal 100 mil? Toen ging de wekker. Samen 50 miljoen als ze een top seizoen draaien hooguit.

17 september 2021 om 18:37

Dat is dan ook weer gigantisch overdreven naar de andere kant. Kossounou heeft deze zomer nog bijna 30 miljoen opgeleverd en dat is een verdediger.

17 september 2021 om 18:56

Dan moet je beter kijken @patronas, bij Lang en ook zeker bij de Katelaere druipt het talent er van af. Ik raad je aan alleen al de hoogtepunten tegen PSG te kijken, hoe makkelijk Lang en Chales elkaar vinden is prachtig om te zien en zit vol met hoogstandjes, echt gogme in die jongens ook.

17 september 2021 om 19:50

Daar moet CL/EL prestatie bij dan ja. Zonder een toernooi en dus alleen op nationaal niveau gaat bedrag niet zo snel omhoog. Voor 100 miljoen moet het clubrecord van Brugge bijna verdubbeld worden door allebei bij verkoop. Inzetten op 60-80 miljoen lijkt mij volgende stap voor Brugge, 50+ lijkt blessures daargelaten wel te lukken. Beetje PSV achtige transferrecords zetten.

Denk niet dat Lang daar nog jaren gaat blijven hoor. Als die dit jaar weer uitstekend gaat spelen zie ik hem komende zomer al vertrekken. Hij ontwikkeld zich razendsnel en kan zelfs makkelijk mee in de CL. Naar een topcompetitie gaan en zichzelf constant meten met goeie teams zou mooi zijn. Dit is alleen voor Brugge om meer te vragen en vast een salarisverhoging voor Lang zelf. Want Lang gaat echt wel 30 miljoen of meer opleveren voor Brugge.

Goede keuze van Brugge, goed voor zijn transferwaarde, die jongen ontwikkelt zich daar erg goed.

Beiden Noah en Charles zijn gigantische talenten die voor de goals en de creativiteit zorgen bij Brugge, vind hun samen met Vanaken toch wel een fijn team om naar te kijken. Goede zet van hun, de club word heel goed gerund, ook Koussounou is net nog verkocht aan Leverkusen voor zo'n 30 miljoen, dan gaan die jongens toch nog veel meer opleveren zou je zeggen.

Mooi dat Lang het goed doet. Maar zou bij Ajax gewoon op de bank verpieteren. Zowel Tadic als Antony zijn paar klasse beter. Dus vertek beste voor beide partijen lijkt me. Het ga je goed Noa!

17 september 2021 om 19:45Ben ik niet zo zeker van een goede CL van Antony en wordt gelijk de hemel in geprezen en worden andere CL wedstrijden vergeten waar hij Antony in alle CL wedstrijden vorig jaar tegen viel. OOk Tadic haal lang niet meer die CL niveau van 2019 was ook niet goed te noemen wat hi in de CL liet zien. Lang had bij Ajax basisplaats gehad, als zelfs berghuis op 10 staat dan Lang al helemaal.

17 september 2021 om 20:12

Berghuis zit ook gewoon opnde bank als Klaasen terug is !

Een geweldige actie van Club om hem vroegtijdig te belonen. Een mooie waardering voor Lang. Dit staat in schril contrast met Ajax. Mazraoui is in zijn laatste seizoen begonnen en nu moet Ajax smachtend afwachten wat zijn zaakwaarnemer adviseert....

Leuke speler die beetje aan Neymar doet denken, alleen kampt Neymar met overgewicht en oogt Lang topfit... Doet het goed bij Brugge dragende kracht daar.

Nog steeds pijnlijk dat hij niet in Ajax 1 aan het schitteren is. Met een schuin oog hem altijd in de jeugd in de gaten gehouden wachtend op zijn doorbraak.

Mooi om te zien dat hij daar op zijn plek is en zich blijft ontwikkelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
C. De KetelaereMiddenvelder114
N. LangAanvaller113
H. VanakenMiddenvelder103
M. RitsMiddenvelder91
S. MignoletKeeper100
R. VormerMiddenvelder94
B. DostAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

2 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Club Brugge 11 3 4 0
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2020/2021 Club Brugge 29 16 7 1
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
2019/2020 FC Twente 7 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Noa Lang: ‘Het begon bij Ajax, toen dacht ik: wat denken jullie nou?’

Noa Lang merkt dat hij momenteel de vruchten plukt van de samenwerking met een psycholoog, zo vertelt hij in het programma Tiki Taka Touzani. De vleugelaanvaller van Club Brugge is ervan...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren