‘Barcelona benadert Jordi Cruijff om het over te nemen van Koeman’

Vrijdag, 17 september 2021 om 12:12Jeroen van Poppel

De wankele positie van Ronald Koeman bij Barcelona blijft de gemoederen in de Spaanse pers bezighouden. Volgens Sport is Jordi Cruijff 'de afgelopen uren' benaderd om de functie van Koeman over te nemen, mocht Barça alsnog afscheid nemen van de trainer. Cruijff ziet dat echter niet zitten en heeft resoluut 'nee' geantwoord op het verzoek.

Cruijff werd begin juni binnengehaald door Barcelona als technisch adviseur. Toen al benadrukte de oud-aanvaller geen intenties te hebben om de trainersfunctie in te nemen bij de club. "Niemand bij Barcelona, ik ook niet, heeft het idee dat ik Koeman zal vervangen", aldus Cruijff enkele maanden geleden in Marca. "Het lijkt me ook een slechte zaak. Ik heb principes." Cruijff en Koeman kennen elkaar al dertig jaar en hebben een goede relatie.

Toch zou Joan Laporta vrijdagochtend opnieuw hebben gevraagd aan Cruijff of hij beschikbaar is om de rol van Koeman tijdelijk over te nemen. Cruijff, die tot aan zijn vertrek naar Catalonië trainer van het Chinese Shenzhen FC was, peinst er niet over en vindt bovendien dat Koeman in zeer ongunstige omstandigheden verdienstelijk werk levert. In zijn ogen is Koeman slachtoffer van het vertrek van Lionel Messi en de vele blessures in zijn selectie.

Barcelona ging dinsdag in de Champions League pijnlijk onderuit tegen Bayern München (0-3) en sindsdien ligt Koeman opnieuw onder vuur. Donderdag meldde Sport dat de toekomst van de Nederlander in de komende drie competitieduels beslist wordt. Barcelona speelt achtereenvolgens tegen Granada (thuis), Cadiz (uit) en Levante (thuis). In de competitie zijn de Catalanen met zeven punten uit drie wedstrijden vrij goed begonnen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

171 reacties (laatste reactie door moyashi)

Twee weken terug werd Barca bij Studio Voetbal een 'nostalgieclub' genoemd, die bijv Koeman aanttrekt omdat die is 'aangeraakt door Cruijff'. Dit zou wel de overtreffende trap zijn zeg. Triestig om te zien hoe krampachtig ze daar aan die periode vasthouden en blind zijn voor wat er mis gaat met Barca in het huidige voetballandschap.

17 september 2021 om 12:28

En je gelooft dat soort onzin? Koeman kende de club, en heeft inmiddels laten zien een goede trainer te zijn. Was dus ook volkomen logisch dat hij werd gevraagd toch?

17 september 2021 om 12:45

Waarom zou je het niet geloven? Dit is dezelfde club die eigen spelers bespioneert en zwartmaakt in de pers. Dat is niet iets wat Bartomeu alleen gedaan heeft, ook die Laporta is een nare gast. Manipulatie in de media met Alba bijvoorbeeld, waardoor fans heb uit gingen jouwen terwijl hij uiteindelijk gewoon geld heeft ingeleverd. Nee, bij deze club zou oprecht niks me meer verbazen, Mes que un club me hoela.

17 september 2021 om 13:08

Welke onzin? Het werd toch gezegd en het klopt toch gewoon? Bij Barca kijken ze bij vacatures niet naar de meest capabele mensen, maar zoeken ze iemand die gelieerd is aan de glorietijden, zeker nu Messi er niet meer is om mensen naar voren te schuiven. Dat doen ze volgens mij om de zogenaamde voetbalcultuur te bewaken, die gestoeld is op Cruijff. Anders gezegd: ze zoeken iemand die voetbal op Cruijffs manier beleeft. Het polsen van nota bene zijn zoon is daar natuurlijk het toppunt. Er wordt dus niet gekeken naar wat het beste is voor de club, want dat antwoord staat al vast: Cruijffiaans voetbal spelen. Dat is voor hen op alles de oplossing, terwijl dat nu duidelijk niet lukt en dus niet werkt.

17 september 2021 om 12:45

Het is een beetje een zielige club geworden. Schop Koeman er maar uit en dan kunnen we over een half jaar weer dezelfde verhalen lezer over de volgende trainer. Probeer die club nou gewoon eens op een normale manier op te bouwen in plaats van te denken dat je deze problemen binnen 18 maanden kan oplossen.

17 september 2021 om 13:16

Dit is haast nog slechter dan het bestuur van Arsenal, die ook nog steeds inzet op de (achterhaalde) filosofie van vroeger. Erg zonde van deze mooie clubs. Met achterblijven in de tijd los je niks op en ziet er zo amateuristisch uit. Heb het te doen met de supporters.

17 september 2021 om 15:35

De achterhaalde Cruijff filosofie heeft Barcelona al het succes gebracht. Elk jeugdteam speelt op basis van balbezit. Met spelers als Busquets, Gavi en Puig kun je niet achterover gaan leunen. Dat is fataal. Koeman is geen coach voor Barcelona omdat hij te laf is. Cruijff was nooit 532 loopgravenvoetbal gaan spelen. Die was er liever 0-5 afgegaan.

17 september 2021 om 16:19

Fijn dat je exact onder woorden brengt wat er mis is met die Cruijff-filosofie met je laatste zin. Tegen Bayern was de enige optie om de schade te beperken, dat is gebeurd. Maar blijkbaar zijn er werkelijk mensen die liever met 'herkenbaar voetbal' worden afgeslacht. Voetbal is geen jurysport.

17 september 2021 om 16:40

Sorry maar slechter dan het Arsenal bestuur kan niet. Barca bestuur geeft tenminste nog om Barcelona, bij Arsenal kan het ze helemaal niks schelen, Barca zal nooit zo diep zinken als Arsenal.

17 september 2021 om 16:49

@Yelle Cruijffs bekende quote luid “ik win liever 5-4 in plaats van 1-0 dus hij wist heus wel wat voor schade zo’n systeem met zich meebrengt. Ik vind niet dat Barca van deze filosofie moet afstappen, echter konden na Guardiola alleen Vilanova en Enrique dit tot leven brengen en nu hebben ze ook nog de verkeerde spelers om in dat systeem te spelen.

17 september 2021 om 17:08

@aycaramba: Blijkbaar kan het wel, het is al tijden onrustig binnen Barcelona en de financiële huishouding hoeven we het niet over te hebben toch?

17 september 2021 om 15:32

Elk gerucht wort gebracht als nieuws. Jordi Cruijff is nooit een optie geweest als coach. Koeman is als coach wel een dead man walking. Hij gaat de jonge talenten niet verder brengen met zijn angsthazen voetbal. De enige manier dat Koeman de boel kan redden is om eens te stoppen met angstige wissels en opstellingen. Hij zit niet bij Getafe.

Een grote klerezooi bij dat Barca. Ik snap ook niet dat ze zelf niet zien dat er gewoon geen goed elftal staat. Hoe kun je zo’n bord voor je kop hebben? En dan zou Jordi Cruijff, die nog nooit iets gepresenteerd heeft, het wel even oplossen. Belachelijke gang van zaken daar.

17 september 2021 om 12:39

Hij heeft wel iets gepresteerd. Heeft in Israël uitstekend werk geleverd.

17 september 2021 om 12:55

@ de Toekomst

Meen je dit?

Voornamelijk is hij als Technisch directeur werkzaam geweest, en is een erg korte periode trainer geweest (niet eens een heel jaar).
Hij strandde in de groepsfase van de Europa League, eindigde op plek twee in de Israëlische competitie. De twee jaren na zijn vertrek werd Maccabi 2x kampioen.

Hij heeft de Toto cup gewonnen.. Maar dat is de 3e prijs (na competitie en State cup).

Uitstekend werk als technisch directeur wel, maar als trainer kun je dit niet als uitstekend en vol ervaring zien.

17 september 2021 om 13:54

Volgens mij is hij in Israël meerdere keren succesvol interim trainer geweest hoor.

17 september 2021 om 14:13

@ de Toekomst

Hij is 1x interim trainer geweest na het vertrek van Bosz (begin 2017), aansluitend heeft hij 1 seizoen het overgenomen (einde zomer 2018). Hierboven beschreven wat de resultaten waren.

Totaal heeft hij 57 wedstrijden als trainer in Israel op de bank gezeten

17 september 2021 om 12:40

Denk eerder dat het zelfs gaat omtrent dat Jordi Cruijff een goedkoper alternatief is dan Ronald Koeman.
Het is alleen mosterd na de maaltijd, waarom hebben ze in éérste instantie dan Ronald gevraagd als de club al wist in wat voor financieel weer zij zaten.
Want één ding is zeker, als Koeman niet de resultaten haalt met alle ervaring wat hij heeft, dan gaat Jordi dat al helemaal niet doen. En als wij dit al kunnen bedenken, dan kunnen zij dat al helemaal in Barcelona.

Daarom denk ik dat het eerder gaat vanwege dat Jordi gewoon een veel minder salaris zal kosten dan een Koeman en dat de beweegredenen zijn om hem te kiezen.

17 september 2021 om 12:49

Het is echt een stuurloos schip aan het worden. Lijkt wel of elke visie ontbreekt. Emotie regeert. Triest om te zien.

17 september 2021 om 13:10

Goedkoper alternatief? Betaald Cruijff dan de afkoopsom van Koeman? Er bestaat geen goedkoop alternatief, tenzij Koeman afziet van een afkoopsom.

17 september 2021 om 13:16

Wellicht komen Koeman en Barcelona wel tot een onder onsje met een goedkoper oprotpremie of wellicht dat Koeman het helemaal niet aanneemt (a la Mourinho bij Chelsea).
Kunnen wij niet weten, maar ALS Koeman toch mee gaat in de malaise, dan is Jordi een als nieuwe trainer een goedkoper alternatief.

Ik snap best dat Koeman zo de winterstop niet gaat halen, maar Jordi Cruijff heeft toch helemaal niet de ervaring om Barcelona te leiden?

17 september 2021 om 12:24

Laat Barca hem dan maar ontslaan met geld dat ze niet hebben. Echt bizar dat dit überhaupt als optie benoemd wordt.

17 september 2021 om 12:33

ik snap Koeman ook wel, die wil volledig terecht zijn oprotpremie ontvangen. na elk puntverlies een evaluatiegesprek hebben met Laporte daar zit je niet op te wachten als coach. Laporte die dan een beetje dreigt met zijn verplichte 4-3-3 formatie terwijl hij al weet dat hij toch geen geld heeft om Koeman te ontslaan

17 september 2021 om 12:37

Maar japie koeman is toch een clubman? Waarom barca op die manier afpersen dan.

17 september 2021 om 12:42

Hahaha, dus als je een clubman bent, moet je alles maar klakkeloos accepteren? Koeman krijgt daar zoveel onterechte shit over zich heen, terwijl hij het beste met de club voorheeft en bezig is de club weer op te richten. In het belang van de club, moet hij juist zo lang mogelijk aanblijven. Hij kan met beperkte middelen en jonge talenten maximaal presteren. Het zou nu populisme zijn om hem te ontslaan, maar op termijn wordt Barca daar minder van.

17 september 2021 om 12:45

Afpersen? Moet hij dan opstappen alleen omdat Laporta perse zijn eigen mannetje er neer wil zetten? Want nu is het na de wedstrijd tegen Bayern ineens paniek, maar het is een compleet logische uitslag en spelbeeld. Barca is geen wereldtop meer, deal with it en pas daar je verwachtingen op aan. Alleen zo zet je snel weer de weg omhoog in. Waarschijnlijk worden ze een nieuw Milan en die hadden ook tijd nodig weer op te krabbelen.

17 september 2021 om 12:51

Dit is toch geen afpersing? Beiden met het volle verstand contract ondertekend.

Barca moet gewoon even een pas op de plaats maken en de realiteit laten inzinken. Het is allemaal even niet anders.

17 september 2021 om 13:00

Ja echt een toptalent die luuk de jong!

17 september 2021 om 13:01

Wat voor realiteit, de realiteit is dat een Suarez persee weg moest van Koeman, Pjanic idem en een speler als Coutinho op de bank zit. En in de zelfde week dat Barca echt een wan vertoning heeft geleverd ook al is het tegen Bayern, zie je dat teams als AC Milan, Club Brugge, RB Leipzig tegen een op papier veel betere tegenstander toch ballen laten zien en hun eigen spel spelen ipv dat angsthazen voetbal wat Koeman wilde spelen.

17 september 2021 om 13:16

@japie_krekel

Kom je weer met je plaat.....

"na elk puntverlies een evaluatiegesprek hebben met Laporte"

Dat is dus niet zo. Laporta - wat een zeer engnek is - heeft alleen zulke gesprekken gehad na wanvertoning(en) met de 532 opstelling, wat niet des Barca is.

Op de club staat groot: meer dan een club.
Hij is de baas en herkenbaarheid is belangrijk voor de identiteit van de club. Jonge talenten, 4-3-3 verzorgd goed aanvallend voetbal. Club is groter dan Koeman he.

Nu heeft hij een coach die zelfs tegen laagvliegers uit de competitie liefst 532 wil spelen en ingraven en haal geen resultaten mee. Laatste 3 CL thuiswedsrtijden kansloos verliezen waar laatste meest treurig is met 0 schoten op goal!!!!!

Vorig seizoen zag je ook vaak dat Koeman zijn domme beslissingen moest rechttrekken. Snel overstappen op ander formatie.

Koeman is geen slechte coach maar een resultaat coach. Dit past niet bij Barca. Die willen avontuur. En voor je over begint, nee voorgaande coaches waren ook drama.

"terwijl hij al weet dat hij toch geen geld heeft om Koeman te ontslaan"

Ben jij de CFO daar? Ze hebben als gek bezuinigd en Koeman heeft tot eind van dit seizoen een contract. Jij doet alsof die man nog 3 jaar heeft en 20 miljoen moet kosten.

17 september 2021 om 13:40

Denk dat je opstelling en tactiek vooral aan de trainer moet overlaten.
4-3-3 spelen terwijl je niet eens een volwaardig elftal op de been kan brengen.

Welke buitenspelers moeten spelen dan? Fati? Dembele? Beide geblesseerd.
Coutinho? nog niet fit.

Ze hebben het materiaal niet.
4231 zou eventueel nog kunnen als je perse niet met 5 verdedigers wilt spelen.

Met de huidige selectie en blessures is 5 verdedigers de enige optie waarbij je backs tevens als buitenspeler fungeren. Meer materiaal hebben ze momenteel niet.

17 september 2021 om 13:55

Mrkrillin.. Dus nadat je overal geld moest schrapen om überhaupt al je spelers in te kunnen schrijven, je spelers moet vragen geld in te leveren en als ze het niet doen de supporters tegen ze op te zetten, ga je doodleuk geld spenderen aan een ontslagvergoeding? Dan is hij niets meer waard dan Bartomeu. Na dit seizoen als het contract afloopt is een ander verhaal.

17 september 2021 om 14:08

@cr7, Koeman was de boeman, maar sinds zijn komst moest er gesneden worden in het salarishuis en dus moeten er spelers weg. Goedschiks of kwaadschiks.

17 september 2021 om 17:38

@RealXIIImadrid je kan wel een clubman zijn maar dat betekend niet dat je je moet laten naaien door een of andere clubvoorzitter die een beetje popie Jopie doet met allerlei onrealistische doelstellingen

17 september 2021 om 17:40

@Mr.Krillin hoe moet hij dan spelen als zijn vleugelspelers geblesseerd zijn? 4-2-2 kan maar dan was je helemaal afgeslacht door Bayern met de achterhoede en het middenveld wat Barca heeft

18 september 2021 om 05:33

Dat lijkt me nogal wiedus als je met 8 veldspelers en een keeper start.

17 september 2021 om 12:40

Niemand zal dit elftal kampioen maken of betere resultaten neerzetten. Het beleid is al jaren zoek. Ze hadden Messi 5 jaar geleden moeten verkopen. Toen was hij al over de Hill. Dan hadden ze veel geld verdiend, en hadden ze nu meer topspelers gehad. Maar Messi heeft alleen maar geld gelost.

17 september 2021 om 13:50

Ja joh, Koeman wegsturen is lachwekkend. Elke trainer gaat daar falen, het is nog een wonder dat Koeman nog meedeed voor het kampioenschap met dat beleid daar. Ze zadelden hem op met Dembele, Griezmann en Messi enz die allemaal weg wilden.

En nu met een paar gratis spelers denken ze mee te kunnen doen in Europa. En dan de trainer gaan vervangen als je van een topclub als Bayern verliest.

Deze vis stinkt overduidelijk vanaf de kop.

17 september 2021 om 14:54

Berliner80: dat denken we niet dat we mee kunnen doen met Europa.

Koeman doet het naar behoren gezien de enorme jas die Barcelona heeft uitgedaan. Je kan niet verwachten dat als de Goat vertrekt, je selectie uit balans is en je een hoop blessures hebt, dat je top presteert. Bovendien heeft Barca eigenlijk geen geld om Koeman te ontslaan en heeft Cruijff al aangegeven zich hier niet voor te lenen. Zou dan ook zwaar mismanagement zijn als dit bericht verder waar is.

17 september 2021 om 12:30

Desondanks maakt koeman wel vreemde keuzes en hadden ze best wat meer kunnen brengen tegen bayern. Voorin stonden luuk en depay op een eiland en niemand kon de bal kwijt.

17 september 2021 om 12:46

Met zo'n selectie, kan je zulke wedstrijden verwachten tegen zulke teams. Ongeacht de tactiek of opstelling.

17 september 2021 om 12:50

@hazardinho77

Maar dan is de vraag, wat had je er dan tegenover moeten zetten?
Ik denk dat als je met dit Barcelona met het huidige kwaliteit aan spelers, tegen het kaliber Bayern moet, je 9 van de 10x verliest wat je opstelling ook is.

Ik denk niet dat een andere formatie of 1 a 2 andere spelers een heel ander wedstrijdbeeld hadden kunnen vormen tegen dit oppermachtige geoliede machine wat al jaren lang stabiel en structureel goed presteert en kwalitatief sterkere spelers hebben.17 september 2021 om 13:18

@De Toekomst

"met zo'n selectie, kan je zulke wedstrijden verwachten tegen zulke teams. Ongeacht de tactiek of opstelling."

Maar vorig seizoen deed Koeman het ook zo tegen mindere clubs. Getafe oa gelijk ingraven en 532. Tegen dat soort teams.
Grote Barca past zich aan tegen mindere teams.. Cruijf zou zich kapot schamen.

17 september 2021 om 13:45

@De ToekomstIs deze selectie van Barcelona dan zó veel minder met verschillende toptalenten. Dan de selectie waarwij Bayern twee keer mee op een gelijkspel hielden, Real vernederde en Juve versloegen?Het is niet alleen een kwestie van je spelers materiaal. Het is ook een tactische kwestie, en Koeman pakt die echt heel slecht aan.

17 september 2021 om 14:09

@Martijn R, met deze selectie kunnen prestaties gewoon schommelen en dat is juist het probleem.

17 september 2021 om 14:21

Iedere trainer maakt vreemde keuzes. Ook onze halfgod Guardiola bijvoorbeeld met zijn miljarden selectie. Speelt iedere grote finale op dezelfde naïeve manier.

Wat het probleem bij Barcelona is, is dat de waan van de dag regeert en dat er een voorzitter zit die meer met PR bezig is dan het reorganiseren van de club. Geef Koeman 2 seizoenen de kans met het jonge talent en een gigantische financiële schade de club te hervormen en zet dan bijvoorbeeld een Xavi voor de groep die voort kan bouwen op dat fundament en eventueel een attractievere speelstijl als Guardiola destijds deed kan inslijpen. Maar Koeman heeft kut materiaal, jonge onervaren talenten, bestuurlijke rotzooi en net de uittocht van de beste speler in de clubhistorie voor z’n kiezen gehad. Geen enkele trainer die hier meer van gaat maken, geen wonder dat een Xavi eerder ook al weigerde in te stappen. Iedereen ziet het gebrek aan kwaliteit en visie in de dagelijkse leiding waardoor ze liever nog even wachten. Enkel om die reden verdient Koeman al een standbeeld, een clublegende die z’n nek uitsteekt in deze puinzooi en er alles aan doet spelers vanuit La Masia weer te laten debuteren en doorstromen.

17 september 2021 om 15:05

Jomar3: daar heb je gelijk in dat pep ook rare keuzes maakt. Pep maakt spelers wel beter en bij Koeman heb ik dat niet

17 september 2021 om 16:10

Pep maakt van een topselectie een vrijwel onverslaanbare machine. Koeman ontwikkelt een matige selectie vol jonge talenten tot hopelijk iets wat voor een Xavi goed genoeg is om, gecombineerd met wat aankopen, de top weer te gaan bestormen. Totaal andere situaties. Daar waar Pep vanuit luxe uit diverse toptalenten kan kiezen, moet Koeman middelmatig talent zoals bijvoorbeeld Mingueza opstellen bij gebrek aan een alternatief. Araujo, Mingueza, Dembele en in mindere mate vanwege blessures Fati hebben zich onder Koeman zeer zeker ontwikkelt en kansen en vertrouwen gekregen. Maar bij een City hadden ze allen, op Fati na, geen minuut gekregen omdat er veel meer kwaliteit rondloopt. Niet zonder reden heeft een Sane het daar niet gered, die met Bayern het zwaar uitgekleede Barca van Koeman zoek heeft gespeeld. Twee totaal andere werelden. Koeman heeft een zeer ondankbare taak gekregen en wordt door Laporta als hond gebruikt, daar verdiend hij veel meer respect voor. De man is een leider en een boegbeeld voor de club, die scheep je niet zo ondankbaar af.

17 september 2021 om 17:43

@Hazardinho77 ja maar als Koeman een Coutinho had opgesteld en tikkie breed tikkie terug Frenkie had gepasseerd was het ook weer niet goed geweest. Bovendien wordt je met een middenveld met Pedri en Coutinho die wel altijd de oplossing naar voren zoeken overlopen

Het maakt echt niets uit wie je voor deze groep zet, met al die opa’s en b-garnituur spelers. Met alle respect, barca zal de komende 5 a 10 jaar genoegen moeten nemen met een plek in de de subtop van de Spaanse als zowel de Europese competities. Pijnlijk maar helaas de realiteit, daar gaat een goede coach geen verandering in kunnen brengen.

17 september 2021 om 12:27

Dat Barcelona een stapje terug moet zetten is logisch en lijkt iedereen (behalve de bestuurders soms) te accepteren. De overtreffende trap zijn echter dit soort populistische berichten. Barcelona is vooralsnog ongeslagen in de competitie en verliest van Bayern. Dat is absoluut geen ramp en had iedereen op voorhand al bedacht. Nu doen we echter alsof Barcelona van het niveau Betis is en dat ook nog eens 5 a 10 jaar zal houden. Logisch nadenken lijkt niet alleen voor de bestuurders bij Barcelona een opgave blijkbaar..

17 september 2021 om 12:35

Barcelona geeft er helemaal niets om of ze 1e of 2e of 3e worden in de Spaanse competitie. Het gaat hun er om dat ze presteren in de Europese competities, want daar valt het geld te verdienen. En dat is nou juist waar ze niet echt mee gaan doen om de prijzen. Ze hebben anderhalf miljard schuld hè, dat verdwijnt niet in 1,5 jaar….

17 september 2021 om 12:42

Oh ja, dat heb jij even bepaald, dat het Barcelona niet om de Spaanse competitie gaat... Als je niks weet, zeg dan ook niet zoveel. Overigens zei je zelf dat ze in de subtop van de Spaanse competitie blijven voor 5 a 10 jaar.

17 september 2021 om 12:52

Met Isco eens. Barcelona is geen kandidaat meer voor de titel, maar hoort met deze selectie onder normale omstandigheden (weinig langdurige blessures of gekke dingen) mee te strijden om de Champions League tickets. En ik denk dat ze, met echt goed beleid, en Koeman binnen 2 jaar weer mee kunnen strijden om de titel. Koeman kan bij Barca zijn kunstje met Feyenoord herhalen. Daar ben ik van overtuigd, maar dan moet hij niet telkens zo worden tegengewerkt/weg worden gezet als nu gaande is. Dan ondermijn je hem en dat is een soort sabotage. Dan creëer je een omgeving waarin Koeman niet meer kan functioneren en uiteindelijk wel ontslagen moet worden, maar dat ligt dan niet aan Koeman. Wat dat betreft was het voor dit seizoen al bizar hoe ze met Koeman omgingen.

17 september 2021 om 14:40

Zoals jij zegt moet barca 2 a 3 jaar nemen om weer op te bouwen. Of de club/achterban dit aankan/accepteert is een tweede. Normaal kan dit gecompenseerd worden door grote namen aan te kopen maar die optie is er nu ook niet meer.

17 september 2021 om 14:58

De toekomst: ja bij clubs als Feyenoord of Southampton. Bij Barcelona zie ik met Koeman niet gebeuren.

Cruijff...een echte grote naam als trainer...lekker beleid jongens! 😂

Johan draait zich voor de 27e keer om in zijn graf in het afgelopen jaar

17 september 2021 om 12:39

Dan ligt ie inmiddels weer recht in ieder geval.

17 september 2021 om 13:15

Het is lastig draaien wanneer je gecremeerd bent. 😶

Ik zou echt benieuwd zijn wie het dan beter moet gaan doen met dit materiaal. Als je nou Ansu Fati, Memphis en Dembele voorin hebt, dan gaat t nog. Maar zodra 2 van de 3 daar weg vallen, heb je niks. Achterin is alleen Garcia ok. Het middenveld met Frenkie en Pedri heeft potentie, maar is een 18jarige. Het wankelt aan alle kanten, maar ik snap gewoon niet wat de mensen dan wel niet verwachten met zo'n team.

17 september 2021 om 12:46

Alleen Garcia ok? Wat dacht je van Araujo? Onze beste CV.

Als Jordi het gaat doen is het maar tijdelijk hè. Gebeurt ook bij andere clubs. Tottenham laatst nog

Daar gaan we weer, als het over trainers gaat, dan gaat het altijd over Barcelona.
Sinds Johan en Neeskens daar speelde, is mijn 2de club Barcelona geworden maar wat vindt ik het de laatste jaren toch een misselijkmakende club zeg.
Gaat alleen over trainers die niet functioneren, schulden hebben en wordt getolereerd, aankoop beleid pfff.
En het bestuur blijft zitten want die deugen???

17 september 2021 om 12:33

Er is vorig jaar een nieuwe voorzitter gekozen en meerdere posities opnieuw ingevuld, onder welke steen leef jij als zogenaamde fan?

17 september 2021 om 13:01

Een jaar alweer? Voor mijn gevoel weinig verandert qua roddelpraat en achterklap vanuit het bestuur.

17 september 2021 om 15:17

@Hazardino77 het gaat niet alleen over vorig jaar.
Het is al jaren een bende daar
Gr jou zogenaamde fan

17 september 2021 om 20:36

Jij hebt het over het bestuur dat blijft zitten terwijl bartomeu net weg is. Die puinhoop opruimen gaat niet in een paar weken he...

17 september 2021 om 20:53

Kom op wees eerlijk, het is toch al jaren een wanbeleid daar, zowel financieel als het bestuur

Jaaahaaa Laporta, Met Jordi aan het roer gaat het echt allemaal beter hoor... Zijn imposante CV kan je natuurlijk niet negeren.. Man man man wat een niveau. Denk dat mijn schoonmoeder de club nog beter kan runnen.

17 september 2021 om 12:53

In Israël heeft hij uitstekend werk geleverd. Wat is het CV van jouw moeder bij profclubs?

17 september 2021 om 13:14

Je blijft dit maar herhalen, feit is dat hij als trainer niet meer heeft gepresteerd dat de gemiddelde trainer in de premier league, dat noem ik niet "uitstekend" en al helemaal niet geschikt voor het kaliber FCB.

Besef, een aantal dagen voor de wedstrijd tegen Bayern werd er nog gesproken over een contractverlenging. Ik heb geen idee wat Laporta aan het doen is maar ik heb er momenteel weinig vertrouwen in….

Wat een puinhoop bij Barca en iedere keer denk je dat het meest erge voorbij is....Het seizoen is net begonnen, je hebt het vertrouwen uitgesproken in Koeman aan het begin van het seizoen en je weet dat Barca niet de middelen heeft om actief mee te doen om de titel. Accepteer dat je even pas op de plaats moet maken en zorg voor rust... Dat kennen ze blijkbaar niet en dan krijg je dit soort idiote voorstellen. Ik ben het spoor helemaal bijster wat betreft het beleid...als het allemaal waar is natuurlijk, want dat is ook nog even de vraag.

Als dat zo is gaat Cruijff 💯 niet instappen slangenkuil, en hij naait koeman geen oor aan dan sturen we zeljko petrovic of
Eric Meijers er heen die willen wel 🤔👍 die kunnen lekker te keer gaan catecombe of kleedkamer....

17 september 2021 om 12:55

Ik wil ook wel hoor. Geen ervaring, maar wel (relatief) goedkoop.

17 september 2021 om 13:19

Hahahaha 🤣👌 nou geregeld ...

Jordy Cruijff op basis van wat? Ik blijf mij verbazen hoevaak die gozer aan een topbaan komt obv zijn achternaam. En Barca wil hiermee ver komen? Vind maar eens een club uit de PL, Bundesliga of Serie A waar Jordy Cruijff ooit op een lijstje heeft gestaan. Die is er niet. En dan wil Barca doorgroeien aan de hand van Jordy Cruijff? Die Laporta is ook maar een vage gast.

17 september 2021 om 12:56

Het zou tijdelijk zijn volgens dit artikel en als interim heeft hij het in Israël ook meerdere keren uitstekend gedaan.

17 september 2021 om 13:49

Nou wat een veelzeggende competitie is dat zeg. Ben je serieus dat bij op basis hiervan bij Barca binnen kan komen? Dan verdiend Fred Rutten het nog eerder.

Grootheidswaanzin in Barcabestuur. Algemeen bekend dat de club finacieel aan de afgrond staat. Spelers moeten worden verkocht, salaris inleveren of vervangen door mindere goden (luuk de Jong). Spelers zijn inmiddels in de 30 of rond de 17, maar ertussen vrij weinig. Maar toch eisen dat je nog speelt voor alle kampioenschappen. Zo werkt het natuurlijk niet he. Alsof Jordi er een beter resultaat uit krijgt.

17 september 2021 om 13:01

Zo'n Laporta is natuurlijk bezig met zijn eigen reputatie en niet met het lange termijn beleid van Barca. Hij is gekozen, hij voelt de druk om verandering teweeg te brengen, om te presteren. Dat dat nu niet realistisch is, wordt misschien niet echt breed gedragen bij de achterban en als je dan niet ingrijpt, kom je zwak over en wek je de indruk hier genoegen mee te nemen. Dat kan hem bij de volgende verkiezingen de overwinning kosten. Kortom, het is hem er alles aan gelegen om sterk over te komen, zodat hij het eventuele succes later ook helemaal zelf kan claimen. Wat dat betreft zal hij ongetwijfeld balen dat Koeman er nog zit.

17 september 2021 om 13:05

Westend: bartomeou barca bestuur bedoel je toch ??

17 september 2021 om 14:25

Da's niet helemaal waar. Ze hebben spelers van jong talent tot oud/ervaren. Frenkie, Memphis, Lenglet, Umtiti, Dembele rond de 25. Mingueza, Araujo, Collado, Dest, Puig, Garcia. 20-22. Braithwait, Coutinho, Roberto rond de 30 en dan de 30+ Piqué, Alba Busquets. Onder 20 Pedri, Gavi, Demir, Fati, Balde. Dus ze hebben qua leeftijd gewoon een goede mix. Dan kijk ik niet naar kwaliteit per leeftijdsgroep.

17 september 2021 om 14:39

Ok dan is kwaliteit en fitheid (een geblesseerde speler kan je ook niet opstellen) natuurlijk ook wel een ding. Koeman wordt vooral afgerekend op die laatste europese wedstrijd. Kijk eens wat je dan hebt staan. Je moet van ellende zelfs zieke spelers op gaan stellen. Dan had je met Frenkie een prima verbindende speler (hij is geen wedstrijdbepalende speler die een goal maakt, maar wel iemand kan bereiken), maar niemand die kan ontvangen. Depay is kwalitatief niet bepalend genoeg (zeker tegen zon Europese topverdediging) en Luuk is gewoon te statisch. Normaal heb je met Aguero ook gewoon een prima spits, maar iemand die niet kan spelen, daar heb je als trainer natuurlijk niks aan.

Hoe gaat zoiets? Dit lijkt me een gesprek tussen 2 heren. Lijkt me niet dat een van hen daarna de pers belt, toch? Dit moet toch onzin zijn van de pers. Lekker klikjes scoren

17 september 2021 om 12:41

Trend van het moment. Je hebt een gesprek nog niet afgerond of het staat al in de krant. Dat lekken loopt echt de spuigaten uit. Aan de andere kant worden gesprekken soms ook gewoon door de media geinterpreteerd. Laporte zit met Jordi (wat logisch is), en dan worden er wat foto's gemaakt en zulke verhalen verzonnen. Zon journalist speculeert soms ook maar wat op basis van resultaten (tegen Bayern) en hangt daar al eigen conclusies aan.

Hebben jullie ook weleens gehoord van fake news?

Het is ook wel echt een moeilijke periode voor laporta. Hij komt in een financiële malaise waarna messi vertrekt. Zit opgescheept met een coach die barca onwaardig is en kan hem niet eens ontslaan vanwege de ontslagvergoeding. Jullie moeten begrijpen dat hij eindverantwoordelijke is voor alles. Dus ook die wanvertoning van dinsdag.

17 september 2021 om 12:45

Laporte gooien steeds olie op het vuur, met ze uitspraken.

Moet je dit nog willen als koeman zijnde? Hij zat er niet heel lekker bij afgelopen week en zeker met zijn medisch verleden zou ik mezelf afvragen of het dat nog allemaal waard is. Ga lekker genieten met je vrouw.

Het begint wel heel duidelijk te worden dat er een media campagne tegen Barcelona aan de gang is. Deze club komt letterlijk dagelijks met iets negatiefs in het nieuws en zodra er een slecht resultaat wordt gehaald schieten de artikelen eruit en wordt er veel onrust gestookt via media. Jammer dat Voetbalzone er aan meedoet en constant een artikel moet plaatsen over Barca.

17 september 2021 om 13:16

Haha mediacampagne? Nog nauwelijks begonnen. Ze zijn knettergek daar de laatste jaren ongeacht wie er zit.

Welke trainer gaat met dit materiaal meedoen om titels ff serieus? Barca moet blij zijn als ze de kwartfine cl halen, finale beker halen en 3e worden in la liga.

Van mij mogen ze die Laporta er zelf wel uitgooien. De overige bestuursleden zien het wel in Koeman zitten. Laporta zit alleen maar onrust te stoken terwijl de club juist bij rust gebaat is. Hij is zelf het grootste deel van zijn beloftes niet nagekomen. Volgens mij moet hij zich alleen maar bezig houden met de financiële situatie met zijn bestuursleden en laat het sportieve gedeelte aan Koeman en Jordi over. Voornaamste doel dit seizoen lijkt mij om de nationale prijzen te pakken en de groepsfase van de CL door te komen. Dat je dan van een geoliede machine die Bayern München heet verliest moet je dan maar op de koop toe nemen. Dat is geen schande onder de huidige omstandigheden.

17 september 2021 om 12:59

Johnarrow: is niet waar wat je zegt. De meeste willen Koeman niet en Laporta wil hem de laatste kans geven deze komende 3 wedstrijden.

Als Jordi gekozen zou worden dan is dat puur voor de bune zijn omdat hij de naam Cruyff draagt. Is de aandacht verleggen om te verbloemen over hoe slecht Barcelona er voor staat.

Barcelona is de nieuwe Arsenal in the making....

17 september 2021 om 14:41

Arsenal heeft in ieder geval de financiele kracht om zich eruit te kunnen kopen. Daar zit vooral slecht sportief beleid. Bij Barca zit ook geen grijpstuiver om dat voor elkaar te krijgen. Die aankopen van Arsenal, zouden bij Barca onmogelijk zijn momenteel. Weet overigens niet wat ik erger vind...

Johan Derksen zei dat nog, dat Laporta Koeman hem niet als coach wilt. Toen waren de verkiezing nog bezig. Wat is er mis mee als een nieuwe president een andere coach wil.

17 september 2021 om 13:09Niets mis mee dat Laporta een andere coach wilt.
Maar ik proef telkens dat er gefocused wordt op resultaat terwijl er (denk ik) achterliggend eerder gaat om salarisbegrotingen en dat Koeman daar niet in past.

Als men denkt dat Jordi Cruijff de verlosser gaat worden op sportief vlak, dan denk ik wel dat Barcelona/laporta zichzelf in de voet schiet hiermee.
Maar als het gaat om het financiã«le aspect dan snap ik de keuze wel. Daar moet dan wel een realistisch doelstelling aan gekoppeld worden.

17 september 2021 om 13:24

Koraslan. Die gevoel heb ik juist niet bij Laporta om de resultaat. Zijn spelwijze, visie past niet bij Barcelona en ook niks mis mee. Iedereen is anders. Hij is ook door bartomeou gehaald. Als Laporta altijd de president was geweest van barca, was nooit Valverde, Setien of Koeman coach geweest van barca. Dat is bartomeou visie. Koeman heeft geen lef. Durf geen jeugd toe te passen. Alleen wanneer het moet.

Koeman is raar en eigenwijs. Speelt de pre season met depay griezman en demir dat ging echt goed. Competitie begint zet die Braithwaith erin voor demir. Zelfde met Alba ziek en halve blessure, toch opstelling tegen bayeren. Als het slecht gaat bij gooit hij pas jeugd erin. Heeft die vaak gedaan. Wordt er moe van.

17 september 2021 om 13:32

Die jeugd gooit hij erin om zichzelf in te dekken zovan “ja we verliezen kansloos, maar dat komt omdat ik met jeugdspelers speel”. En setien leek me weer juist een coach die onder laporta zeker zou worden aangesteld met zijn aanvallende filosofie die hij heeft ontleend van cruijff.

17 september 2021 om 13:44

Visca el barca

Naar mijn idee viel het nog reuze mee met het beperkt opstellen van jonkies?
Met kansen voor jongens als Dest, Mingueza, Araujo, Pedri, Puig die tot de jongelingen toe behoren waar Ansu Fati hopelijk nog bij aansluit is het toch nog best oke?

Frenkie, Dembele zijn ietsje ouder maar goed, nog relatief jong ook.

En heel veel andere smaken zijn er niet of ben ik niet bekend mee, en wat er nog rondloopt in de jeugd weet ik eerlijk gezegd ook niet.

Ben het er wel mee eens dat de keuzes van Koeman per wedstrijd verschillen of hij gaat voor een team met oud en ervaren of een team neerzet met jong en onervarenheid.

17 september 2021 om 13:49

@realxiiimadrid

Heb er een gemixt gevoel over. Want Setien wilde en zei ook dat hij de "cruijff style" voetbal wilde proberen. Heeft toen een x-aantal verschillende formaties met zijn combinatie spelers geprobeerd, maar dat ging toen ook helaas totaal mis.

En Koeman die zich indekt met jonge spelers... ja wat moet je daarover zeggen.
Als hij de oud gedienden neerzet en niet presteert dan wordt hem verweten dat de spelers het niet meer kunnen bijbenen en daarom verliezen en als hij jonge spelers erin zet en door knullige foutjes een wedstrijd weggeeft dan is het weer dat hij teveel jonge spelers erin zet.

Ik zou in ieder geval niet in de schoenen van Koeman willen staan, want er zijn nog steeds torenhoge verwachtingen maar niet de meest gunstige middelen kwa spelers en financieel.
Ik zou gewoon niet weten welke trainer op aarde op het moment het beter kan gaan doen dan Koeman...

Ik denk persoonlijk dat het hele moddergooien via de media van Koeman onlangs ,niet zo een slimme zet is.Dat kan een coach doen als hij onaantastbaar is,maar dat is Koeman niet.Uiteindelijk beslist Laporta over de positie. Koeman die Laporta bekritiseerd via de media over ziin input en bemoeienis terwijl Koeman nog niets heeft bereikt bij Barca,getuigt van weinig zelfreflectie.

Barça maakt een groot uithangbord: kom hier niet! Geen nieuwe spelers, geen toeschouwers en , mits je suïcidaal bent, zeker geen trainer. Een directie die niet achter zijn trainer staat, qua financiën een megadrama, qua spelersmateriaal op zijn retour zijnde ex-vedetten aangevuld met grauwe middelmaat.
De enigen die blij zijn, zijn Suarez, Messi en zelfs Griezmann. Maar die zijn op tijd (Suarez) of net op tijd (de andere twee) vertrokken.

Laporte is juist degene die moet optuigen. Zijn wanbeleid heeft de club gemaakt tot wat het nu. Met pek en veren de stad uitdagen die dwaas.

17 september 2021 om 13:38

Danny housen: wat heeft Laporta dan allemaal gedaan??

Johan Derksen zei dat nog, dat Laporta Koeman hem niet als coach wilt. Toen waren de verkiezing nog bezig. Wat is er mis mee als een nieuwe president een andere coach wil.

Een vraag, vinden jullie Koeman een geschikte coach voor dit Barcelona ?? En waarom

17 september 2021 om 13:36

Ja en nee?

Ja: Geschikt om met een herstructurering en beperkte middelen een jong elftal neer te zetten en te laten rijpen met een mix van een aantal oud gedienden. En in de top 3 te eindigen in La Liga.
Champions League hangt tegenwoordig af van hoeveel geluk je hebt als Barca met de loting, maar een kwart finale zou mogelijk en reëel moeten zijn.

Nee: Als het bestuur persé voor kampioenschap wilt gaan en zo hoog mogelijk in CL dan heb je denk ik een ander mentaliteit coach nodig maar daarbij ook een bijbehorend passend budget om spelers van wereldklasse te kunnen kopen en die het verschil kunnen maken.
Echter is dit scenario niet het geval en zijn er op het moment met beperkte middelen en financiele injecties om mee te draaien met de top in Europa en zelfs La Liga.
Spelers als Luuk de Jong of Eric Garcia (waar Koeman ook mede groen licht voor gegeven heeft) gaan Barca niet naar een hoger niveau tillen.

De vraag is meer, wat is op het moment de korte en lange termijn visie van het bestuur en welke trainer/budget hoort daarbij.
Het huidige visie is onrealistisch in combinatie met het budget en spelers/trainer materiaal.
Ik kan mij eigenlijk ook bijna geen andere trainer bedenken die het beter zou kunnen doen met wat er nu op het moment verwacht wordt.

17 september 2021 om 13:45

Koraslan: Kwam ook door Messi vorig seizoen en niet door Koeman. Je zag de laatste wedstrijden voor de kampioenschap, Koeman was tactisch slecht en nu nog steeds.

Mij gaat het niet om kampioenschap of cl, ben realistisch dat word moeilijk laten we eerlijk zijn. Met koeman gaan we niet vooruit. Die heeft een andere visie en nogmaal niks mis mee.

17 september 2021 om 13:59

visca el barca:

Tactisch kan er inderdaad wel het e.e.a. op aangemerkt worden.
Maar wat gaat Jordi hieraan toevoegen? Is hij dan wel de geschikte kandidaat met de beperkte ervaring wat hij heeft? Ja hij draagt de naam Cruijff en heeft een verleden met Barca. Maar trainer zijn is niet alleen een formatie bedenken en tactische beslissingen kunnen maken.
Je zal ook "people-manager" moeten zijn en soms ook een harde en strenge (leer)meester. Ik ken Jordi Cruijff niet goed genoeg hoe hij hierin is, misschien een tactische genie, maar is hij ook goed in omgang met spelers?

En is een Antonio Conte niks? Harde mentaliteit wat altijd koste wat het kost voor de winst wilt gaan, het zal alleen geen barca-dna-voetbal zijn en dat is wel waar iedereen aan blijft vastkleven.

17 september 2021 om 14:09

Antonio conte zou wel het maximaal uithalen haha daar ben van overtuig. Jordi is tijdelijk dan als die zou komen, maar schijnt dat die niet wilt.

17 september 2021 om 13:36

Ja zeker. Koeman heeft laten zien met enigzins beperkte middelen toch een elftal draaiend te krijgen.

Er is geen coach die dit beter gaat doen, althans niet met de verwachtingen.
Barcelona is voor nu geen kampioenskandidaat. Te dunne selectie, te weinig kwaliteit en geen geld.

Ze moeten blij zijn dat een trainer met zoveel clubliefde blijft knokken.
Hem ontslaan kost ze veel geld en het gaat daarna echt niet beter.

Tijd voor wederopbouw.

Ronduit schandalig.
Hoe diep kun je zinken.
Belachelijk.
Club heeft sympathie van veel NLers maar is voor mij ook afhankelijk van voetbalvisie en ‘normaal’ beleid. Daar haal ik echt op af.

17 september 2021 om 20:08

Gelukkig is zijn antwoord "ik heb principes". Die Cruijff heeft zijn kop wel op de juiste plek zitten. Die ziet dat Koeman het naar omstandigheden best goed doet. En dat een wissel Koeman - Cruijff geen zin heeft. Volhouden, die principes.

De meeste mensen lijken het niet te begrijpen. Het gaat er niet om dat koeman moest winnen van bayern of dat hij prijzen moet pakken, maar dat koeman de filosofie die hun zo groot heeft gemaakt overboord gooit. Hij speelt met 5 verdedigers, speelt heel laag op het veld met 10 man achter de bal, speelt tegen bayern op een manier hoe een vvv-venlo zou spelen, is tactisch zo enorm zwak en is daarnaast geen peoplesmanager. Wat zou laporta überhaupt moeten weerhouden om hem vandaag nog per direct te ontslaan?

17 september 2021 om 13:34

Vergelijk de twee clubs eens.
De kans dat Barca zou winnen was al minimaal.
De bankzitters van Bayern zijn al volwaardige eerste spelers op championsleague niveau.

Barcelona moet het hebben van een paar goede spelers en verder middelmaat en jeugdspelers.
Jordi Alba, die nota bene ziek was, moest spelen omdat er geen waardige spelers achter zitten.

Met 5 verdedigers spelen is zorgen dat je niet weer 8-2 klop krijgt door een elftal dat zowel financieel als qua kwaliteit Barcelona met 3 stappen overklast. Dat is schade beperken en realistisch zijn.

Barcelona is alleen in naam nog groot.
Ik ben een groot Barca-fan en het is zonde hoe door wanbeleid deze hele club nu in duigen ligt.
Kijk eens welke spelers allemaal vertrokken zijn:
Messi, Griezman, Alena, Firpo, Emerson etc.
Kwaliteit is vertrokken (valt over te discussieren) en jeugdspelers moeten het opvangen.

17 september 2021 om 13:36

Realxiimadrid: jij snapt het. Mensen blijven denken dat het om de winst gaat. Dit is vaker gebeurt met Koeman niet alleen tegen bayeren. Laporta moet het doen, omdat hij Koeman niks vind.

17 september 2021 om 15:38

Koeman heeft geen cojones. Net als Valverde. Valverde is overigens tactisch veel sterker dan Koeman. Maar beiden passen niet bij Barcelona. De hele clubfilosofie is op balbezit spelen. Fysiek ga je het niet winnen van gorilla's als Goretzka. Winnen zou Bayern toch wel. Speel dan in ieder geval met waardigheid.

17 september 2021 om 16:20

Visca// Weet jij toevallig hoe de barca fans in barcelona zelf denken over koeman?

17 september 2021 om 17:22

Oke, prima, visie en tactiek van trainer deugt niet.

Welke trainer zou het kunnen oplossen is dan de vraag?

Pep? (aanvallend) Klopp? (aanvallend) Tuchel? (verdedigend) Conte? (verdedigend)

En hoe zouden zij gaan spelen met ditzelfde groep aan spelers? Al ga je lekker aanvallend spelen, vind ik dat de achterhoede nog steeds uitermate zwak is en blijft van Barca.
Zowel jong en oud presteren niet, ligt dat aan de trainer? Of aan de kwaliteiten van de speler? Of beetje van beiden?

17 september 2021 om 17:39

Ben je nou echt serieus bezig met de vraag welke trainer het beter zou doen? Elke trainer met een tactisch goed plan doet het al beter dan koeman. Sorry maar kijk jij wel de wedstrijden en heb je überhaupt een idee wat er dan allemaal misgaat of?

17 september 2021 om 18:38

Ik zie de wedstrijden zeker, daarom vraag ik jou ook wie jij geschikt zou vinden voor dit huidige team... het is makkelijk zeggen dat iemand weg moet vanwege tegenvallende resultaten, filosofie of whatever, maar blijkbaar is het ook niet makkelijk op het moment om aan een andere degelijke trainer te komen als barca zijnde.

De trainers liggen er niet voor het oprapen vanwege de huidige interne chaos en financiele problemen.

Laat ik dan zelf een inkoppertje doen op mijn eigen vraag.
Luis Enrique, Valverde of wellicht Conte zou ik wel willen zien ipv Koeman.

17 september 2021 om 20:27

Ja omdat je niet door lijkt te hebben dat het tactisch bij koeman echt helemaal misgaat. Conte en valverde hebben niet een aanvallende filosofie maar zijn tactisch echt zeer sterk. Luis enrique voldoet aan het barcaprofiel. Ik zelf vind ten hag uitermate geschikt voor barcelona en had het zeker met hem geprobeerd als ik voorzitter was.

Oorzaak is wanbeleid, flinterdunne selectie en spelers van voornamelijk middelmaat.
Geen trainer gaat het beter doen dan Koeman en als ik trainer was, zou ik zekers mijn vingers hier niet aan branden.

Barcelona is failliet. Kwestie van accepteren en starten met de wederopbouw.
Dat duurt gewoon een aantal jaar.
Mik op de top 4 de aankomende 3 seizoenen en start een herstelplan.

Straks lopen de enige spelers die nog iets toevoegen aan de selectie ook weg (oa de Jong)

17 september 2021 om 13:35

Ik moet eerlijk zeggen dat het juist verstandig is om de jong nu te verkopen aangezien ze geld nodig hebben en hij nu nog een goed transferwaarde vertegenwoordigt want hij is niet een speler die barca naar een hoger niveau brengt.

17 september 2021 om 13:44

Zakelijk gezien is het heel verstandig om hem te verkopen.
Dat geld kunnen ze weer gebruiken voor wederopbouw.

Qua niveau ben ik het met je oneens. Frenkie behoort echt tot de top aan middenvelders in europa. Echter hij alleen kan het niveau niet omhoog trekken.

17 september 2021 om 13:59

Ik denk dat bijna alles wat aan transfersommen binnenkomt in een heel diep gat terecht komt en dat er maar weinig overblijft om te her-investeren?!

17 september 2021 om 14:04

Japser// top van europa? Nou daar verschillen wij enorm van mening dan. Heb jij hem bij barcelona 1 goeie wedstrijd zien spelen tegen een goeie tegenstander? En vind jij bijv kroos of modric of pedri beter dan de jong of de jong beter dan hun?

17 september 2021 om 13:48

Jasper: ik denk juist dat een andere coach het beter zou doen met visie wat barca wilt spelen.

17 september 2021 om 14:02

Je kan heel veel visie hebben, maar als je er de spelers niet voor hebt dan sta je voor een dilemma; spelen volgens je visie of spelen voor resultaat.

17 september 2021 om 14:11

Wat heeft koeman zijn verdedigende spel opgeleverd dan? Je doet net alsof hij resultaten pakt en dat hij dat niet had gedaan met de visie van barcelona. Nu pakt hij en geen resultaat en speelt hij anti barca voetbal.

Ongelofelijk trouwens dat ik barcelona moet verdedigen als real madrid fan zijnde. Het lijkt alsof de meeste barca fans op dit forum meer dejong/koeman fans zijn ipv barca fans. Zij begrijpen niet eens de filosofie van barca.

17 september 2021 om 14:38

Jasper: club Brugge is ook geen top. Kijk ze tegen psg. Ik verwacht geen kampioenschap, real en atletico zijn beter op dit moment. Gewoon beter spel en lef tonen.

Hij heeft gelukt dat Messi erbij was vorig seizoen.

Ik denk dat een andere trainer het niet veel beter zal doen dan Koeman.
De selectie is gewoon zwakker dan voorgaande jaren en het geld is er niet om versterking aan te trekken.

Dan is het logisch toch dat de verwachtingen ook omlaag moeten!

17 september 2021 om 14:46

Mrblueeyes: Zwakker of sterker maakt niet uit. Lampard had een goeie ploeg bij Chelsea en dat werkte ook niet. Tuchel komt en het werkt wel. Waar ligt dat aan dan ??

Ja dat gaat het probleem echt oplossen. Allemaal de schuld van Koeman dat er nu alleen nog budget is voor Luuk de Jong.

ik ben in een jaar tijd echt alle bewondering en respect verloren voor Barcelona. Wat een klerezooi is het daar zeg. Die Laporta lijkt mij ook een hele nare man. Heeft die wat tegen Koeman of zo? Probeerde hem van de zomer ook al weg te werken met dat onzin verhaal over Koemans gezondheid. En hoe kun je nou in godsnaam denken dat Jordi Cruijff het beter zal gaan doen dan Ronald? Ik hoop dat Koeman daar lekker weggaat en die 12 miljoen meekrijgt. Barcelona zakt steeds verder weg. Hoop dat ze 8ste eindigen.

17 september 2021 om 20:12

Ja het is hard gegaan he. Ik vind het nog steeds een interessante club, maar de warmte is wel weg. Dat laporta keihard gaat saneren is goed, dat Messi weg is is goed (al had het een jaar eerder gemoeten). Maar hoe hij met Koeman omgaat slaat echt nergens op.

Gewoon doen, lekker Koeman wegsturen en nog dieper afzakken in het moeras. Wat een ontzettende puinhoop hebben ze er daar van gemaakt.

Wat een drama beleid voeren ze toch in Spanje.
Geen cent te makken maar wel je trainer aan de kant zetten en hem vele miljoenen meegeven. Vervolgens een nieuwe trainer aanstellen die er ook al snel achter is dat barcelona niets kan aankopen om vervolgens weer ontslagen te worden als het even wat minder gaat...

Als je dit gelooft, dan ben je wel heel erg dom. Eerst kwamen er berichten dat Barcelona plannen heeft om te gaan verlengen met Koeman en dan verlies je van Bayern “wat iedereen had verwacht” en dan krijg je dit? XD. Onzin

17 september 2021 om 14:14

Gewoon Eric Meijers er heen, die roept dan k.u.t keeper/ team/ voorzitter

Supergoed plan. Je stuurt een prima trainer weg die heel weinig kan doen aan de huidige situatie. Die moet je dan ook nog een oprotpremie meegeven, terwijl je toch al een megaschuld hebt. En dan haal je in plaats daarvan een trainer die zich nog nooit op niveau heeft bewezen, alleen maar omdat zijn achternaam goed ligt binnen de club.

Ik zie het op korte termijn echt niet meer goedkomen met Barcelona.

17 september 2021 om 14:44

Cabinessece: prima coach voor Southampton of getafe. Als jordi komt is het tijdelijk.

echt geen drama die 3-0 verliezen van Bayern, gewoon op La Lige focussen, die Laporta maakt het alleen maar erger voor barca, die kijkt alleen naar wat hij zelf wilt en totaal niet voor de club...

Laporta probeert gewoon Koeman eruit te werken. Hem zover krijgen dat hij zegt, "zoek het maar uit" en vertrekt. Dan hoeven ze hem niet te betalen.

Ik begin de Laporta minder te vertrouwen.

17 september 2021 om 20:13

Dat gaat Koeman natuurlijk nooit doen. Die heeft ook een olifantenhuid, en de druk op de voorzitter om hem te ontslaan zal altijd hoger zijn dan de druk op Koeman om zelf weg te lopen.

Die laporta is gewoon een stuiterbal, dan weer ‘het gaat goed’, week later moet Koeman weer weg. En zo nog genoeg onderwerpen waarbij ie continu van inzicht en mening verandert. Creëer nou eens een beetje rust joh, met je debiele uitingen en optredens in de media. En daarbij verwacht hij gewoon veel te veel en denkt dat barca gewoon kampioen moet worden en CL moet winnen. Niet heel realistisch.

Barca is gewoon op. Hoop dat frenkie en Memphis gekocht worden

Dat lijkt me dwijlen met de kraan open. Van Koeman naar Jordi Cruijff. En die gaat het wel beter doen, omdat hij Cruijff heet? Wat een wanbeleid wordt er daar gevoerd zeg. Ook LaPorta is erg aan het kloten. Je weet dat je geen geld hebt, waarom blijf je steeds maar weer dat wantrouwen aan Koeman voelen? Laat hem daar maar even staan tot je Xavi kan binnenhalen(want dat is zijn droom) en ontsla hem dan. Dit is echt pure onzin dit. Iedereen wist dat Koeman het niet zou redden, men is zelfs verbaasd dat het zolang heeft geduurd. Hij bakt er helemaal niks van.

Mocht dit waar zijn, zou ik als Koeman zeggen zoek het allemaal maar uit daar..

17 september 2021 om 16:11

Echt niet, dan boort koeman zich zelf geld door de neus, gewoon dikke ontslag premie ontvangen waar hij dan recht op heeft, kost Barcelona mooie allemaal meer geld, bartina koeman, is klaar met Laporta, prima dan dokken Barcelona. 12 miljoen gaat het over

17 september 2021 om 16:34

Dat snap ik maar je kan ook beter de eer aan je zelf houden dit wordt beetje zielig Koeman hoeft echt niet op een houtje te bijten heeft genoeg.. maar zo maken ze hem echt kapot.. ik zou echt geen plezier hebben in mijn werk op deze manier

17 september 2021 om 20:14

Het gaat om miljoenen he. En om de manier waarop hij behandeld is. Dan is gratis weglopen wel heel kostbaar, zowel financieel als moreel.

Ja hoor, Koeman heeft alleen een leven bij Barça gekend waarbij de directie elke week aan zijn stoelpoten zaagde. Terwijl hij misschien de enige was die iets positiefs heeft bijgedragen in de afgelopen maanden. Ja , Cruijff zal echt staan te springen om de plaats van Koeman in te nemen.

Blessures en puinhoop. 0 schoten op doel tegen Bayern komt niet door blessures en puinhoop maar waardeloze taktiek en Luuk de Jong opstellen.

Elke dag dat Koeman mag blijven is voor hem mooi meegenomen: hij heeft de club mogen trainen, heeft met Messi gewerkt en heeft ook nog eens een prijs gewonnen. Denk dat hij zelf ook wel doorheeft dat hij ieder moment weggestuurd kan worden.

Wel knap, alsof die Laporta z'n best doet om in zo min mogelijk tijd zo onsympathiek mogelijk te worden gevonden. Missie geslaagd in ieder geval, wat een kansloze gozer. Populistisch gedrag. Ik vind Koeman ook geen echte top trainer, maar hem is vrij weinig te verwijten gezien de huidige staat van Barcelona. En dan Jordi Cruijff aandragen als trainer, je verzint het niet.

Als ik Koeman was geweest had ik Laporta veel succes gewenst met zijn media geile praktijken en llkr eieren voor mn geld gekozen!

Bestuur bij Barca dacht zeker even dat ze Bayern zouden vernederen onder Koeman of heb ik iets gemist?? Doe eens normaal en geef hem halve seizoen met fatsoenlijk selectie zonder te veel blessures. Voorin is halve team geblesseerd en achterhoede is dramatisch.

Koeman moet dit zelf niet meer willen, krijgt totaal geen respect. De man presteert ruim boven kunde van het team en nog krijgt hij alleen maar telkens te horen dat hij dr uit gegooid moet worden. Ooit een van de mooiste clubs ter wereld is nu een grote teringzooi. Zou als Koemans zijnde lekker opstappen en naar een club gaan die hem respecteert.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4942 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Espanyol140
11.Valencia13-1
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder100
M. DepayAanvaller104
PiquéVerdediger91
Sergi RobertoVerdediger92
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Doek valt voor Ronald Koeman als trainer van Barcelona

Ronald Koeman is ontslagen als trainer van Barcelona, zo bevestigt de club woensdagnacht via de officiële kanalen. De 1-0 nederlaag tegen Rayo Vallecano is de Nederlander fataal geworden. "De president van...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren