‘Solskjaer liet Van de Beek alleen spelen om hem te pleasen, het is over’

Vrijdag, 17 september 2021 om 10:21Jeroen van Poppel • Laatste update: 10:44

Paul Ince concludeert na het optreden van Donny van de Beek deze week tegen Young Boys (2-1 verlies) dat diens carrière bij Manchester United voorbij is. De oud-middenvelder, die meer dan tweehonderd duels speelde voor the Red Devils, verwacht dat Van de Beek nauwelijks meer aan spelen toe zal komen en in januari vertrekt.

Van de Beek kreeg dinsdag tegen Young Boys een kans in de basis, maar het liep uit op een ongelukkig optreden. Ploeggenoot Aaron Wan-Bissaka pakte in de eerste helft rood en Ole Gunnar Solskjaer besloot Van de Beek in de rust te wisselen voor Raphäel Varane. De manager van United benadrukte dat de wissel tactisch was. "In de laatste vijf minuten van de eerste helft kregen we signalen dat ze met hoge voorzetten zouden gaan spelen", aldus Solskjaer. "We wisten dat er een grote spits zou inkomen en daar moesten we op reageren." Young Boys bracht inderdaad de 1,90 meter lange Jordan Siebatcheu het veld in en kantelde de wedstrijd in de tweede helft.

Ondanks de uitleg van Solskjaer gelooft Ince dat het voor Van de Beek over is bij Manchester United. "Absoluut", aldus de oud-international tegenover The United Stand. "Solskjaer heeft hem laten spelen om hem te pleasen. Het is altijd moeilijk als je niet speelt om indruk te maken bij je eerste basisplaats, en om hem dan tijdens de rust te wisselen... wat zegt dat ons, wat zegt het tegen de fans?"

"Wat zegt het tegen Donny?", vervolgt Ince, die zijn vraag zelf beantwoordt. "'Als ik geen volledige wedstrijd kan spelen tegen Young Boys, tien man of geen tien man, dan is het tijd voor mij om te gaan. Er is niets dat Ole zou kunnen zeggen dat me ervan zou kunnen overtuigen dat mijn toekomst bij Manchester United ligt. Ik wilde dat het was omdat het de grootste club ter wereld is, maar ik moet ergens gaan spelen.'"

Ince gelooft dat na dinsdag zeker zes spelers boven Van de Beek staan in de pikorde bij United. "Scott McTominay is nu terug van een blessure, Nemanja Matic, die ik heel goed vind, is terug, en hij heeft Fred", somt de oud-middenvelder op. "Hij zal nooit zonder Bruno Fernandes en Paul Pogba spelen, en hij heeft nog Jesse Lingard die in die rol kan spelen. De signalen zijn er en ik verwacht dat Van de Beek in januari weg is. Of het nu een huurperiode is of niet, ze krijgen het geld dat ze voor hem hebben betaald niet terug." Ajax ontving een jaar geleden 39 miljoen euro voor de middenvelder, een bedrag dat kon oplopen tot 44 miljoen euro.Gerelateerd

Meer sportnieuws

123 reacties (laatste reactie door stan-fct)

Wat een ellende zeg. Zomaar uit het niets is die het pispaaltje van Man U geworden. Lijkt wel de Lex Immers van Man U. Op hun eigen niveau dan. Die kon bij Feyenoord ook niks goed doen.

17 september 2021 om 11:00

Probleem bij United is de trainer niet de spelers die ze hebben. Denk dat een Ronaldo juist blij is met een lopende speler als Donny die er over gaat en gaten trekt voor Ronaldo, Christiano gaat zeker invloed hebben op de opstelling. Zie eerder Pogba vertrekken in de winter omdat hij dan nog genoeg opleverd. Middenveld met Fernandes en Donny in de punt naar voren en er achter Mc Tomminay lijkt me veel logischer als Pogba vertrekt. Al hebben ze bij United eigenlijk een betere 6 nodig.

17 september 2021 om 11:10

Pogba gaat gewoon verlengen hoor. Donny hoort niet in de basis en dat weet Ronaldo ook wel hoor. Pogba strooit met passes net zoals Bruno. Daar kan Ronaldo veel meer mee. Waarom moet iedereen Donny toch de basis inpraten? Hij is gewoonweg niet goed genoeg voor united wat zeker geen ramp is. Genoeg goede teams waar die wel van waarde kan zijn.

17 september 2021 om 11:25

Pogba inruilen voor Vd Beek is als je Ferrari inruilen voor een bakfiets

17 september 2021 om 11:47

@xajafca

"als Donny die er over gaat en gaten trekt voor Ronaldo"

Nou denk dat v Beek te vaak diep blijft staan en dus CR in de weg gaat lopen. Ook het terug sjokken en doen aan schijnverdedigen gaat niet werken in de PL.

Hij komt gewoon te kort voor dat niveau. Bij Ajax was hij perfect op zijn plek, zie ook met Blind, Tadic en Klaassen.

17 september 2021 om 11:59

@Arsenal Waarom zou Pogba verlengen. Als er aan het eind nog geen prijzen zijn gepakt. Of om de prijzen gespeeld wordt. Transfervrij. Net als Mpabbe. Die zie ik wel naar Real Madrid gaan. En plots heb je daar een aardig team weer staan. Als Donny niet goed genoeg is. Dan hadden ze hem moeten laten gaan, deze zomer. Donny heeft nooit de kans gehad een aantal wedstrijd achter elkaar te spelen. SMT Fred en Matic (andere positie) spelen vaker slecht en drama. Maar die blijven wel staan. Kan me niet voorstellen dat Donny minder voetballende kwaliteiten heeft dan Fred en SMT. Het komt juist door het systeem Pogba op middenveld United of Frankrijk is ook een wereld van verschil.Het spel onder OGS is nooit goed geweest. Waar steeds weinig kansen worden gecreëerd. En de tegenstander gewoon weg beter is. Schijtbakken tactiek tegen de topclubs. En tegen de kleinere niks kunnen creëren. Tegen Young boys was het geen off Day. Dit is United onder OGS. Geen systeem of tacktiek. Ook op de vraag wat hij voor middenvelder wilt. Krijg je een stomme antwoordt. Met hardwerkende spelers. Kan zo halve PL opnoemen waar het middenveld veter js, of een speler rond loopt die het middenveld van United beter maakt. Zo slecht was vd Beek afgelopen dinsdag ook weer niet. Maar Fred blijft wel heel de wedstrijd staan.

17 september 2021 om 12:02Pogba maar eens contant presteren, want hij is zo wisselvallig als wat, dan een 2 dan een 4 dan een 8 nooit constant, tegen Young was echt een schande verloor alle duels en gooide er met de pet naar japie.

17 september 2021 om 12:03

@xajaxcfa idd. Wat ik hierboven al in reactie gezet heb. Zit daar echt het probleem bij United. Elke andere trainer kan dit United beter laten spelen. Het is nog slechter dan onder Mourinho. Daarbij doet OGS niet de trainingen. Maar is wel verantwoordelijk daarvoor. En moet dan Carrick en McKenna vervangen voor beter veldtrainers. United mist idd nog een cvm. Als ze daar een goede voor vinden. Zullen ze zeker meer mee doen om de prijzen. Ket dit middenveld en manier van spelen op middenveld. Ga je geen prijzen winnen

17 september 2021 om 12:07

@aqua1 En zo speelt United ook. Dat ligt niet alleen aan Pogba he.Wie was er bijvoorbeeld dinsdag wel goed??Dit United onder OGS is niet te vertrouwen en spelen nooit constant.

17 september 2021 om 12:09

Dat is gewoon lelijk doen om punten te scoren met vd Beek bashen. Hij heeft het in het Ajax systeem laten zien tegen de absolute top, dus het is eerder mismatch dan kwaliteit. Als hij zo'n stumpert is -en vast ziyech, de ligt en de jong ook?- hoe deden ze dan wat ze deden? Begrip me niet verkeerd, hij brengt niet wat hij moet, maar ik betwijfel of dat kwaliteit is. Sowieso is ManU al jaren en jaren een carrièredoolhof/-pitstop, kijk naar alle geweldige spelers die daar geen schim zijn van hun potentie zoals di Maria, Pogba, etc

17 september 2021 om 12:09

@aqua1 hij heeft zijn mindere wedstrijden er tussen zitten maar ik kan maar weinig aspecten van het voetbal bedenken waarin Vd Beek beter is dan Pogba

17 september 2021 om 13:02

Noemt @japie Pogba nu een bakfiets?

17 september 2021 om 14:18

Geloof je het zelf

17 september 2021 om 14:30

Spijker op zijn kop geslagen, hoe kan je nou met droge ogen beweren dat vdbeek in de basis moet??

17 september 2021 om 14:32

Volgens mij heeft pogba al een wereld titel op zijn naam dus hoezo moet hij zich bewijzen??? En vooral tegen een Donny die super veel bal verlies had en alles terug speelde.. kom op man zet je Ajax bril af

17 september 2021 om 11:15

Heel veel Ajacieden vonden toentertijd dat Donny ook op de bank thuis hoorde, maar dat hij alleen speelde door een hoop mensen met invloed achter de schermen.

Bij Ziyech kan je nog zeggen dat het door de trainer komt, daar Ziyech meestal een goede pot speelt. Maar Tuchel kiest vaak voor lopende middenvelders, wat ten kostte gaat van Ziyech. Donny daarentegen laat niks zien in de spaarzame momenten dat hij de kans krijgt.

Lex werkte hard bij Feyenoord en pakte zijn doelpunten mee. Maar door Lex zijn we ook Ziyech misgelopen, die toen terecht voor Twente koos. Lex heeft het met zijn capaciteiten verdienstelijk tot goed gedaan, maar wat hadden we bereikt met een echte creatieve middenvelder?

17 september 2021 om 11:58

En weer een bericht over een compleet onbelangrijke speler... wat een onzin berichten zeg dagelijks over een bankzitter in het buitenland.

17 september 2021 om 12:43

Ik weet bijna zeker dat er zoveel berichten over hem komen door z'n achtergrond. Blijkbaar werkt het, want er wordt weer goed gereageerd. Er zitten nou eenmaal heel veel Ajacieden op VZ.

17 september 2021 om 13:11

Eerder door z'n blond haar en blauwe ogen (cliché maar ik kan er niks anders van maken) want over oud Ajacied Ziyech zien we zelden nog artikelen, geen hij zit in de opstelling, geen cijfers van andere media na wedstrijden, geen artikelen van oud Chelsea spelers die over hem praten etc. Terwijl als je op Google news: Ziyech invoert en je zet instellingen op Engels zul je zien dat er genoeg over Ziyech wordt gepraat in Engeland. Wekelijks.

Verklaar me voor gek, maar Real Madrid kan een type Van de Beek goed gebruiken. Benzema zakt vaak uit en er ligt daarom veel ruimte voor loopacties achter de verdediging. Dat is de kracht van Van de Beek. Real mist al een tijdje een scorende speler met diepgang, aan het positiespel en de hechte defensie ligt het echt niet bij Real. Nu zeg ik er wel direct bij dat Van de Beek in principe tekort komt voor Real Madrid en dat het me vooral gaat om een type Van de Beek. Ik zou het persoonlijk wel graag willen zien. Het wegzetten van Van de Beek als een soort Guus Til of Davy Klaassen is ook grote onzin: Van de Beek is technisch veel begaafder, tactisch sterk, heeft een hogere handelingssnelheid en heeft het op het allerhoogste podium tegen de beste clubs ter wereld laten zien.

17 september 2021 om 10:35

Nee hoor, dat is echt zo gek niet.
Normaliter zou dit een rol zijn voor Modric, maar die speelt inmiddels wat verder ingezakt.

Een type van de Beek zou zeker van toegevoegde waarde zijn, maar zijn status past niet bij Real Madrid.

17 september 2021 om 11:08

Hoe bedoel je ''normaliter zou dit een rol zijn voor Modric''?
Modric is bij Real nooit zo'n speler geweest.
Modric speelt altijd al wat verder ingezakt, en gaf regelmatig de laatste pass of een mooi afstandschot.
Maar hij is nooit een speler geweest a la Van de Beek , Guus Til , of Davy Klaassen die de ruimtes in duikt of tussen de linies speelt.
Wanneer heeft Real uberhaupt voor het laatst met een middenvelder gespeeld die zo de ruimtes in duikt?
Als je van toegevoegde waarde spreekt bij Real dan bedoel je hoop ik als schoonmaker of assistent kok ofzo?
Van de Beek is inmiddels een karikatuur van zichzelf geworden... de zieligste bankzitter aller tijden, nog net geen tranen in zn ogen, iedereen heeft medelijden met die jongen.

17 september 2021 om 12:52

Vergeet niet dat Real nu Camavinga heeft een gelijksoortige speler, maar in potentie is hij wereldtop (overigens is hij nu al beter en pas 18 jaar). Dat gaat echt een geweldige voetballer worden. Donny moet lekker na de Bundesliga gaan. Daar past hij perfect qua speelstijl.

17 september 2021 om 10:36

@Suarez7/ Dat laatste valt ook wel mee hoor, welgeteld enkele niet te missen intikkers op een presenteerblaadje gelegd, van dichtbij 1 op 1 met alle tijd en ruimte om een hoek te kiezen, dat is natuurlijk niet dat je het dan echt tegen de allerbeste clubs hebt laten zien. En Donny naar een topclub als RM is hetzelfde als Luuk bij Barcelona: een absolute aanfluiting. Donny z'n niveau is max Sociedad, Villareal, Frankfurt etc. Bij Ajax lifte Donny voornamelijk mee op het fenomenale spel van Ziyech en Tadic, bij Oranje werd al voor het eerst duidelijk hoe beperkt hij was zonder hun (vaak geniale) voorbereidende werk. Edit: sommige blijven Donny maar op basis van een paar makkelijke goals een paar jaar geleden als "absolute top waardig" bestempelen. Kom op man, als eerste onzichtbaar wanneer het minder liep, en seizoen daarna in de CL was Donny alles behalve een uitblinker. Tuurlijk, Donny heeft talent, is geen waardeloze koekenbakker ofzo, maar zijn niveau voor de subtop is al geen schande hoor, maar de absolute wereldtop is echt een zeldzaam niveau.

17 september 2021 om 10:56

@qrsta Ik zie bij 'intikkers' toch hele andere soort doelpunten voor me. Je moet er wel staan en je moet het ook doen op dat moment. Daar zaten technisch goed geplaatste goals tussen. Chelsea, Valencia, Juve en Spurs uit.. Toen had Donny lef en speelde hij ook vrij in zn hoofd, nu heeft ie de uitstraling van een goudvis en geeft ie ballen die Jordy Clasie ook kan geven, klopt. Maar het zit zeker in hem. Het enige waar ik het met je eens ben is dat de Europese subtop voor hem een oplossing is, en dan moet ie ook kijken of het type spel bij hem past. Misschien komt op een dag dan een grote club maar aan de andere kant, in de Europese subtop spelen is toch ook heel mooi?

17 september 2021 om 11:00

Die bal van ozaryabal gister, had Donny 100% gemaakt, als je dat intikkers noemt

17 september 2021 om 14:42

Ja tegen Eagles! Doe ff normaal wat heeft hij nou bewezen??? Gewoon geflopt . Punt. Zelfs een Bjorn Fleminx had 2 goede seizoenen.. in de Ed ja. Every dog had his day... Volgens mij heeft een danjuma ook 4 x gescoord in de cl. Toeval..juiste plek juiste plaats, want was het een kwaliteit, dan had hij dat bewezen op de trainingen op een hogen niveau

17 september 2021 om 10:38

Ik vind van de Beek ook beter dan Klaassen maar van de Beek bij Real zie ik niet gebeuren. Dat is zo’n Gravesen verhaal. Misschien bij een club als AC Milaan een goeie speler

17 september 2021 om 11:07

Probleem is alleen dat ManU veel geld heeft betaald voor Donny. Gratis zullen ze hem niet laten gaan. Wellicht dat ze hem verhuren. Maar ik zie nu niet een club 20mln+ neerleggen voor Donny. En kan me niet voorstellen dat ManU met minder genoegen ivm wat ze betaald hebben. Dan laten ze Donny wel op de bank zitten. En Donny verdiend waarschijnlijk ook een beter salaris dan hij zou krijgen bij een wolfsburg of Lyon.

17 september 2021 om 10:39

die hebben net camavinga gehaald voor die rol en die is wel 2 klassen beter dan van de Beek,
van de beek zou mooi passen bij Everton of Wolfsburg

17 september 2021 om 11:08

Camavinga speelt totaal niet in die rol normaal gesproken.

17 september 2021 om 11:38

Toch al in twee wedstrijden een goal en een assist..

17 september 2021 om 11:50

Laatste 2 wedstijden niet gezien als invaller?

17 september 2021 om 12:13

Sterker nog 1 goal & 1 assist in 36 minuten als invaller

17 september 2021 om 10:39

Eerst zeggen dat Van de Beek in principe te kort komt, om hem er vervolgens wel te zien spelen? Kom hij nou wel of niet te kort voor het niveau dat Real Madrid ambieert? Ik denk dat je Donny toch wel een beetje overschat hoor. Is toch geen speler die het bij Real Madrid gaat redden? Is het een veel te lieve jongen voor en kwalitatief komt die gewoon te kort.

17 september 2021 om 11:57

Ik vermoed dat hij tekort komt, omdat hij niet de technische bagage heeft die hoort bij een Real-speler. Met zijn specifieke kwaliteiten en het gebrek aan stootkracht bij Madrid zou ik het alleen wel graag willen zien.

17 september 2021 om 10:47

Eens, ik denk dat van de Beek bij Real of elders in Spanje of misschien Duitsland veel beter functioneert. Dit is gewoon geen juiste keuze geweest van hem.

17 september 2021 om 10:50

@lausho Hoezo geen juiste keuze geweest? Manchester speelt toch gewoon met de punt naar voren? Zoals ze ook bij Ajax speelde toen des tijds? Hij verliest gewoon de concurrentie van Bruno Fernandes en Pogba, Fred, Mctominay Lingard en Matic. Heeft niks met systeem te maken maar met het feit dat hij het gewenste niveau niet heeft. Als jij goed genoeg bent dan kom je aan spelen toe, dan kan niemand om je heen.

17 september 2021 om 11:12

Ik vind ook dat het gewoon een slechte keuze is geweest van Donny zelf. Je hebt gelijk dat hij de concurrentie heeft verloren met de opgenoemde spelers, maar vooraf wist hij ook al dat deze spelers er waren. Bruno Fernandes had al laten zien één van de betere spelers van United te zijn en die speelt nou net op Donny's positie. Dan vind ik de keuze voor United wel apart.

Er waren dan ook genoeg mensen die zeiden dat hij beter naar een andere club kon gaan, want Donny zou Bruno Fernandes er niet uitspelen. Controlerend is hij gewoon niet goed genoeg, dus dat hij de concurrentie verliest met spelers zoals Matic, Mctominay en Fred vind ik niet gek. Maar goed, zeg maar eens nee tegen Manchester United.

Donny moet gewoon zsm weg en een club vinden waar hij weer aan spelen toekomt.

17 september 2021 om 12:08

@emiliogaviria

Ik denk dat het Spaanse technische spel hem beter past en daarnaast komt er inderdaad ook nog bij dat zijn concurrenten beter zijn.

Dat die beter zijn wil nog niet zeggen dat van de Beek het niveau niet heeft, er is geen ruimte voor hem. Ik denk dat hij bij andere clubs wel eens bepalend kan zijn.

17 september 2021 om 10:48

Nou bij deze, jij bent gek. Real Madrid heeft Van de Beek niet nodig noch een type als VdB. Real heeft jarenlang gedomineerd met het systeem dat ze nu ook handhaven. En ik denk ook niet dat Real zo snel gaat happen om Donnie nu binnen te halen. Hij moet zich focussen op teams A la Dortmund, Everton of Arsenal dat is zijn limiet voor basisplek. Hij zou voor een topclub kennen spelen, maar dan wel als invaller.

17 september 2021 om 10:50

@Suarez

Ik denk dat als Donny op zijn krachten wordt benut hij van waarde kan zijn voor elke topteam. Ik vindt zelfs dat als je Donny koopt, de team om hem moet gaan bouwen. Zulke diepgaande en technische middenvelders zijn zeldzaam deze tijd.

17 september 2021 om 10:54

Ja Guus Til kan dat ook goed.

17 september 2021 om 10:55

Ik denk persoonlijk dat Van de Beek goed zou passen bij Lyon onder de vleugels van Bosz en dan wellicht later weer een stapje hogerop, laten we zeggen de Memphis route.

17 september 2021 om 11:05

Type VDB ja, VDK? absoluut nee,

17 september 2021 om 11:11Ik verklaar je voor gek maar om een andere reden: aan de hechte defensie ligt het echt niet bij Real? Dat is juist dit seizoen een zorgenkindje vind ik. Ik vind die defensie zwak ogen. Geven veel en onnodig ruimte/kansen weg. Tegen teams met kwaliteit heb je dan gewoon een serieus probleem. Het positiespel/kansen creeren is zeker niet het probleem , maar die defensie kan hun nog de das om doen. Of van de Beek een toegevoegde waarde is voor Real betwijfel ik ook. Want wie ga je banken voor hem? Valverde is juist de koning van het diepgaan vanuit het middenveld (zowel met als zonder ba). En ze spelen bij Real niet met een echte 10 (benzema is al een valse spits, dus een 10 zou hem imo alleen maar in de weg lopen). Eerder een middenveld op lijn of zelfs met de punt naar achter (casemiro) en Kroos/modric/valverde iets daarvoor en naast elkaar als links en rechtshalf.

Van de Beek moet zijn heil ergens anders zoeken en zeker niet bij de absolute top. Ik schaar Real qua niveau nog altijd hoger in dan het huidige United, dus het probleem qua speeltijd zou alleen plaats technisch veranderd worden (van Manchester naar Madrid, wel een veel mooiere stad Madrid natuurlijk) .

Een Everton, Leverkusen, Napoli etc zijn misschien clubs waar Donny het weer zal moeten laten zien.

17 september 2021 om 11:16

Zo'n type hebben ze toch al in Fede Valverde?

17 september 2021 om 11:20

Ik zal je dan maar voor gek verklaren🤨 Van de Beek heeft werkelijk niets in te brengen bij United maar hij zal wel ff mee draaien Real. Tuurlijk zal dit nooit gaan gebeuren de hele voetbal wereld heeft niet anderhalf jaar lopen slapen. Hij moet weer lekker net als Davy 1-2 stappen terug zetten en naar een Stuttgart ofzo waar hij aan spelen toe komt.

17 september 2021 om 11:35

Wat gaan wij doen met Ascencio, Isco en Rodrigo? Real heeft al 25 spelers, Van de Beek was voor Cororna op de radar bij Real Madrid. Toen Corona begin heeft Real alle aankopen bevroren. Dus werd Van der Beek niet meer gekocht. Helaas heeft Van der Beek naar Manu gegaan, een club die zoekend is naar een ideale team. Van der Beek moet gaan naar een club waar al een vaste structuur zit.

17 september 2021 om 11:39

Hij redt het niet bij Man United maar zou wel naar Real kunnen. Vreemde logica, hij kan beter bij een club als Everton of Leverkusen gaan ballen.

17 september 2021 om 11:46

Serieus? Kom op zeg Donny is een redelijk goede voetballer en het is geen ramp om niet te slagen bij United, er zijn ook voetballers nodig voor net onder de top en daar is Donny 1tje van.Gewoon lekker een stap terug doen, bij teams als Everton, Leeds of Villa zie ik hem wel slagen.We moeten ook eens ophouden met constant onze spelers te linken aan de top van Europa. Dat is gewoon niet voor iedereen weggelegd…

17 september 2021 om 11:49

Ben het echt helemaal met je eens. Van de Beek heeft specifieke kwaliteiten die bij Real Madrid veel toe kunnen voegen. Het voetbal bij United ligt hem totaal niet en als je dan geen wereldspeler bent, ben je eigenlijk direct gezien. De afgang van Van de Beek bij United vind ik daarom geen schande, want het was te verwachten. Van de Beek is een speler die echt de clubs uit moet kiezen op basis van hun speelstijl, want anders gaat hij weinig spelen.

17 september 2021 om 11:53Maar even serieus: Ten eerste speelt Real niet eens met een 10. Dan kom je op punt twee: is Donny beter dan Modric, Kroos of Valverde? Ik zou zelfs Isco wellicht nog boven hem scharen en vooral in het systeem wat Real speelt. Dus waarom zou je van de bank in Manchester naar de bank in Madrid gaan? Madrid is nog steeds een niveau hoger dan United, ook al is Madrid minder dan afgelopen jaren. Als je geen wereldspeler bent (zoals je terecht aangeeft), moet je ook niet bij een wereldclub (lees; absolute top) je heil gaan zoeken. Lekker het voorbeeld van Klaassen volgen, stap terug doen en laten zien wat je kan. Een Everton, Leverkusen, Napoli of wellicht Lyon zou een goede keuze zijn voor Donny momenteel. Alhoewel bij Napoli spelen ze ook met de punt naar achteren op het middenveld en zonder echte 10, maar doelde meer op categorie clubs.

17 september 2021 om 13:46

@suarez7 Ik verklaar je voor gek. Van de Beek komt op alle fronten te kort om ook maar een beetje te kunnen slagen bij een topclub. Van de Beek heeft bij ajax 3 seizoenen geleden leuk meegelift op de kwaliteiten van de Jong, Zyech en de Ligt maar het is gewoon een hele matige speler. Hij kan van alles een beetje maar blinkt nergens in uit. Leuke speler voor een Valencia, Villareal, Hoffenheim of Genua maar voor alles daarboven houdt het op.

17 september 2021 om 14:36

Ja ik verklaar je voor gek. Hoe de hell moet hij winnen van een modic, kroos asencio dat zijn de spelers op zijn positie?? Of vind hij hem oprecht beter???????

. Doe ff normaal

Blijft heel zonde voor die jongen maar ik denk toch echt dat hij het niveau niet aankan. Hoe Overmars hier zo veel geld voor heeft weten te krijgen. Wat een TD is dat toch.

17 september 2021 om 10:31

Het is toch een speler die scoorde tegen Tottenham, Chelsea, Valencia en Juventus. Assists gaf tegen Bayern en Real. Uitblonk in al die wedstrijden en als onvermoeibare tien van onschatbare waarde was in een Ajax dat de halve finale van de Champions League haalde. Zo een beperkte speler is het echt niet. Dat neemt niet weg dat Bruno Fernandes drie klasses beter is en ook een heel ander soort nummer 10 is. Van de Beek is een motor met diepgang die veel vuil werk opknapt en in die rol zeer waardevol kan zijn.

17 september 2021 om 10:36

Hoe lang gaan die wedstrijden er nog bij worden gehaald? Het is inmiddels 3 jaar geleden en als je dat er constant bij moet halen is het wel triest. Schone, neres en Veltman deden het ook leuk tijdens dat seizoen. Maar wil dat zeggen dat zij dat niveau zijn? Nee, ooit gehoord van boven jezelf uitstijgen of meeliften met het niveau van anderen? Hij is gewoonweg niet goed genoeg voor united. Dat is ook zeker geen ramp.

17 september 2021 om 10:41

Schone en in mindere mate Veltman (zeker Spurs-uit) waren toch de dissonanten hoor. En Neres speelde geweldig tegen Real-uit en Juventus-thuis, maar was niet zo stabiel en vitaal als Van de Beek. Los daarvan had hij ook gewoon veel potentie, door een kleine twee jaar aan blessures is dat er gewoon nooit helemaal uitgekomen.

17 september 2021 om 10:42

Die wedstrijden worden er bijgehaald omdat het een antwoord is op de vraag:

"Hoe Overmars hier zo veel geld voor heeft weten te krijgen. Wat een TD is dat toch."

Die wedstrijden en doelpunten zijn o.a een reden dat Overmars er zoveel geld voor heeft weten te krijgen.

17 september 2021 om 10:47

Vd beek was ook vooral sterk bij Juventus uit en spurs uit. Verder ook een stuk minder. Ik vond vd beek echt niet de beste in dat seizoen. Ook veel wedstrijden waar hij verstoppertje speelde zoals hij vaker doet als hij niet scoort. Is gewoon niet het niveau van united. Misschien een Duitse subtopper proberen. Ik probeer vooral te zeggen dat er meerdere zijn die op dat niveau meeliften net zoals vd beek. Incidenteel goed presteren op hoog niveau wil niet zeggen dat je daadwerkelijk dat niveau bent.

17 september 2021 om 10:32

Het is geen 6 of 8. Hij hoort op de 10 te spelen in een diepgaande rol, daar ligt zijn kracht. Maar goed voor het type voetbal wat United speelt is Fernandes natuurlijk wel de perfecte match. Denk wel dat hij het niveau aan kan, alleen de club keuze is achteraf verkeerd gebleken.

17 september 2021 om 11:15

Hij kan het niveau wel aan dat heeft hij in de CL met Ajax vaak genoeg laten zien. Hij is qua type speler gewoon ongeschikt voor Manchester United. Hij kan in een team dat zijn kwaliteiten benut echt wel een hoog niveau halen. Hij is alleen een teamspeler en niet een spelmaker die het hele spel naar zich toetrekt. Bij Ajax kon hij excelleren omdat Frenkie en Ziyech om hem heen liepen met complementaire kwaliteiten. Wat dat betreft zijn er erg veel parallellen met Davy Klaassen. En dank denk ik dat Van de Beek intrinsiek een hoger niveau heeft. Je begrijpt er alleen niets van dat een club als Manchester United blijkbaar zulke amateurs in dienst heeft dat ze € 45 miljoen neerleggen voor een speler die ze niet nodig hebben en ook helemaal niet pas in de speelwijze.

Het is al een jaar over. Hij is gewoon niet goed genoeg. Hobbelt mee als een pupil.

Zonde voor deze jongen. Hopelijk kan die in de winterstop nog verhuurd worden.

Kom naar ons, help ons maar weer mee terug naar de Bundesliga

Nee zonder dollen, dit zou voor een club als Everton gewoon een prima speler zijn.

17 september 2021 om 10:39

Maar welke club dan? Leverkusen heeft Wirtz, Gladbach Stindl, Leipzig Olmo, Dortmund Reus of Reyna en voor Bayern komt die tekort. Misschien Wolfsburg?

17 september 2021 om 10:40

Ik noem die clubs toch helemaal niet op?
Ik noem Everton, maar wat jij zegt met Wolfsburg zou misschien ook wel kunnen inderdaad.

17 september 2021 om 11:03

Omdat je de Bundesliga noemde. Was geen aanval, maar gewoon een vraag waar die dan kon spelen.

17 september 2021 om 14:49

'kom naar ons, help ons maar weer mee terug naar de Bundesliga'

Doelend om naar Schalke te komen, om ons terug naar de Bundesliga te helpen.

Miscommunicatie, kan gebeuren.

Die gaat het nooit redden op het allerhoogste niveau.
Is een hele goede voetballer maar wekelijks op dat niveau acteren is andere koek, gewogen en te licht bevonden

Nou,dan weet ik zeker dat Paul Ince in zijn tijd nog veel meer spelers had die in de pikorde stonden en nog hoger werden geacht dan hijzelf dan moet hij niet oordelen vind ik over vd beek want in de komende wedstrijden kan het zomaar omslaan dat mctominay weer een terugslag krijgt en dan heeft vd beek misschien wel weer een kans dat weet je nooit.

17 september 2021 om 10:34

Vd beek zijn rol is gewoon op de 10positie bij een andere club misschien barca of bij leipzig.

17 september 2021 om 12:11

Vd Beek heeft zelf aangeven dat hij op 6 en 8 ook prima uit de voeten kan. En daar wilt en kan spelen

17 september 2021 om 11:10

"Nou,dan weet ik zeker dat Paul Ince in zijn tijd nog veel meer spelers had die in de pikorde stonden en nog hoger werden geacht dan hijzelf..."

Dit is niet waar wat je nu zegt, Ince is bijna zijn gehele carrière basisspeler geweest. Hij heeft in totaal bijna 600 wedstrijden gespeeld waarvan een dikke 300 in de Pl.

Is voetballend niet de beste. Is gevaarlijk in de 16, maar Bruno is 3 klasses beter dan VDBeek en verder komt die tekort voor een echte 8/6. Zou lekker naar een ploeg gaan waar die alles speelt.

Het probleem is dat Donny een fijne bescheiden vent is en veel respect heeft voor zijn collegae.
Hij zal niet zo snel hoog van de toren blazen.
Deed hij bij Ajax ook niet. Daar komt bij dat dhr Skolsjaer geen top trainer is en vast houd aan namen en kwaliteiten geen kans geeft. En sprookjes verteld aan de pers en zeker aan Donny. Pogba gezien dinsdag? Een regelrechte
sof deed niets goed maar grote naam he.........

17 september 2021 om 10:41

Tuurlijk, Pogba gaan beoordelen op 1 zaadpot terwijl hij alleen al meer kwaliteit in z'n rechterteen heeft als Donny. Grote naam? Grote kwaliteit bedoel je, Donny is toch wel een absolute grap vergeleken met Pogba. (Vergeleken met Pogba dan hè, niet dat Donny altijd een absolute grap is ofzo)

17 september 2021 om 11:08

Haha Pogba is zoveel beter dan Donny. In elk opzicht. Dit slaat echt nergens op. Natuurlijk wissel je hem niet. Ook niet na een minder potje. Niet als Donny ernaast staat, want het verschil in niveau is aanzienlijk

Een andere coach krijgt vd Beek echt wel aan het voetballen bij Utd, hoe lang blijven ze nog modderen met Ole? 100en miljoenen uitgegeven en het enige dat er tegenover staat is plaatsing voor de CL en een EL finale die ze door hem nog verloren ook.

17 september 2021 om 10:49

Als jij niet ziet dat Ole van United een selectie heeft gemaakt die nu om de prijzen kan strijden, dan zie je het verkeerd denk ik. Toen hij het overnam had United de 5e/6e selectie van Engeland, ondanks alle honderden miljoenen die van Gaal en Mourinho uitgegeven hadden. Ole heeft er een hechte groep van gemaakt en heeft het team versterkt op plekken waar het ook echt nodig was. En de spelers die hij gehaald heeft hebben allen de juiste mentaliteit om bij United te spelen. Hierin waren van Gaal en Mourinho totaal niet in staat.

Dit is het seizoen dat het moet gaan gebeuren. Ole heeft de tijd gekregen om United weer op te bouwen, en nu hebben ze een dusdanig sterke selectie dat ze ook echt mee moeten gaan doen. Een verloren pot tegen Young Boys met 10 man doet daar niets aan af.

17 september 2021 om 11:12

Ik zie een coach die dezelfde tactische fouten blijft maken, daar doet die nederlaag tegen YB ook niets aan af...waar hij ook die fouten maakte. Hoe durf je als Utd met de hechte, versterkte selectie met de juiste mentaliteit je in te graven om een 1-0 tegen het nietige YB te gaan verdedigen?

17 september 2021 om 11:13

en nu heeft hij zijn taak volbracht want het is een hechte groep met kwaliteit. Nu heeft United een tacticus nodig als ze die hechte, talentvolle groep ook juist willen gebruiken. Mijn kleuterjuf heeft me voor het eerst een aantal woordjes leren lezen. Op de unief had ik echter nood aan iemand anders om me literatuur te leren. Ik vind het zo gek hoe mensen coaches blijven verdedigen omdat ze iets goed hebben gedaan dat compleet los staat van wat er nu nodig is voor de club.

17 september 2021 om 12:18

Het spel van United is onder OGS bedroevend. Waar weinig kansen worden gecreëerd. Na bijna 3 jaar is er geen verbetering. Met veel beter spelersmateriaal dan die andere trainers. En nog geen vooruitgang. Die andere genoemde trainers pakte iig wel prijzen.

Mourinho haalde met minder materiaal ook de tweede plek.

De verloren pot tegen Young boys is het sleveelste incident
Van de finale van paar maanden geleden is er nog steeds niks van geleerd. Tactische falen. Waarvan de wedstrijd tegen Leipzig weer dezelfde fout is gemaakt.

OGS geeft niet de training. Maar is wel verantwoordelijk. Carrick en McKenna zijn hierin niet goed genoeg. En moeten vervangen worden door betere veldtrainers. Simpel.

Leuk zo' hechte groep. Maar als de prijzen uitblijven. Vervalt dat hechte snel hoor.

United had een cvm nodig. Die is niet gehaald. Dus de benodigde versterkingen is ook niet waar.

Terwijl er echt wel het geld aanweizig voor was.

17 september 2021 om 11:38

En wie zou je eruit halen voor Vd Beek dan? Solskjaer kiest simpelweg voor zijn beste middenvelders en daar hoort Vd Beek niet bij

17 september 2021 om 12:19

@Japie. Dat is toch niet zo moeilijk. Ga me nou niet vertellen dst die 2 middenvelders bij elke andere top club in de basis zouden staan? Laat staan subtop in PL.

17 september 2021 om 12:34

wie? Pogba en Fernandes?

17 september 2021 om 12:08

samcro geen een kritiek op solsjear, waarom omdat het zo een lieve man is laat de media en de fans hem met rust.... \zo ene lieve man dat zijn contract is verlengd niet op basis van trainers capaciteiten.

Iedereen heeft het over de coach of over de speelwijze. Het grootste probleem is gewoon het uberhaupt halen van Donny. Het sloeg nergens op. Ze spelen niet op een manier waarop hij tot zijn recht komt. Dan heb je ook nog Fernandes op zijn plek, die gaat er niet uit. Pogba dan eventueel, die haalt ie er ook nooit uit natuurlijk; Donny is ook niet beter dan Pogba, al helemaal niet op die positie. Dus wat doe je dan? Waarom haal je hem in godsnaam.

17 september 2021 om 11:39

Voor de breedte

Matic vind hij heel erg goed? Die vind ik allang niet meer goed. Was ook 1 van de slechtste tegen Newcastle. Zoniet de slechtste.

17 september 2021 om 11:14

Ik zie inderdaad niet echt verschil qua niveau tussen Matic en Donny. Ik vind beide spelers (veel te) zwak voor United. Mctominay en Fred zullen normaliter ook spelen lijkt me

Dit zag iedereen natuurlijk aankomen, komt ook gewoon tekort voor de absolute top, heb van de beek nooit een bijzondere speler gevonden ook niet bij ajax, hij zal pogba of Bruno er nooit uitspelen, een terugkeer bij ajax lijkt mij de beste keuze voor hem, je bent nog altijd welkom Donny❌❌

17 september 2021 om 14:59

@ajaxoverschat het is gewoon zo, en jij hebt een definitieve IP ban zeer verdiend ook, top bezig voetbalzone

17 september 2021 om 13:17

Houd je bek joh k***rlijer

Zei ik van de week al, ongeacht of van Beek het niveau aan kan maar de trainer laat hem even spelen dus geeft hem die vertouwen en na nog geen 45 minuten mag hij er weer uit.Hoe zo wordt van Beek in de maling genomen.Ik zou als ik hem was, goed nadenken en vertrekken daar want zijn carrière gaat als een kaars uit als hij daar nog een minuut langer bljjft

17 september 2021 om 12:59

@mitch

"k zou als ik hem was, goed nadenken en vertrekken daar want zijn carrière gaat als een kaars uit als hij daar nog een minuut langer bljjft"

andere kant, dit is grote kans zijn laatste mogelijkheid spelen bij de Europese top. Waar zou hij heen moeten?

Solskjaer heeft van beek, een tijdje een worst voor gehouden, van beek moest allang zeggen ik ben klaar met Manchester United.

Ince heeft hier gelijk het is een hopeloze situatie voor hem en Ole had hem beter kunnen laten gaan. Zijn marktwaarde daalt continu en ze mogen straks blij zijn met 15 miljoen.

Van de opmerkingen die ik lees Van de Beek naar Real Madrid? Houd toch op.
Die gaat daar ook niet spelen. Terwijl ik dacht dat Camavinga wat minder aanvallend zou spelen in de rol van Casemiro daar loopt hij nu gewoon op 10. Hij is de speler die de gaten in duikt en die speelt hij er niet uit. Dan heb je met Valverde ook een powerspeler die op snelheid vele meters kan maken een soort Box-to-box speler. Dan heb je nog andere spelers als Ceballos die ik ook nauwelijks speelminuten verwacht te maken.

Het beste is voor hem om naar een middenmoter te gaan in de Premier League of een middenmoter in de Bundesliga. Waar hij waarschijnlijk de concurrentiestrijd kan winnen maar ook waar er voldoende concurrentie voor zijn niveau is. Twee seizoenen basisspelen en uitblinken zodat hij weer de stap kan maken naar de top of subtop. Dan is hij met 26 of 27 jaar of rijp voor de (sub-)top of het zal waarschijnlijk niet meer gebeuren wat ook geen schande is.

17 september 2021 om 13:01

@bertos

" en ze mogen straks blij zijn met 15 miljoen."

Voor dat bedrag mag hij wel terugkomen bij Ajax

Spelen anoniem in de PL of BL is ook niet alles. Dan beter spelen om kampioenschap en CL voetbal. Ook meer in beeld voor Oranje.

Donny moet gewoon even een stap terug doen, een team als Sevilla, Lyon of Dortmund zou beter zijn voor hem. Hopelijk ontwikkelt hij zich daar door en kan hij dan aanhaken bij absolute top en als dat niet lukt zou het ook prima zijn om bij subtop Europa zijn wedstrijden te pakken.

17 september 2021 om 12:16

Maar wie gaat bij Dortmund banken voor Donny? Juist. Lyon en Dortmund zijn toch een aardig verschil. Lyon zou wel perfect zijn trouwens

17 september 2021 om 13:04

Qrsta bij Sevilla oa Rakatic en Lyon Aouar. Die speel je er ook niet uit.

17 september 2021 om 14:14

Klopt inderdaad.

Matic en Fred allebei over de top...Varane twee wedstrjden,twee fouten. En een coach die totaal niet weet waar ie mee bezig is......Kijk Chelsea,ondanks de naam Lampard werd er ingegrepen ....en zie het resultaat......

Zijn ze in de Engelse media bang om kritisch te zijn over Ole? Ook de analisten bij de Engelse zenders durven niet te zeggen dat Ole echt een hele hele matige coach is die z'n baan heeft te danken aan Bruno Fernandes die iedere keer opstaat op de juiste momenten. Van de Beek is klaar bij United maar niet door deze wedstrijd, hij had gewoon weg moeten gaan in de zomer. Onbegrijpelijk dat ze dit tegenhielden bij United.

Wat een mafkezen bij Manchester United. Waarom koop je dan een speler zoals Donny? Hij moet daar heel snel weg. Hij wordt daar kapotgemaakt. Zonde van zo'n speler.

Zo zonde voor die jongen. Ze hadden hem moeten laten gaan afgelopen zomer. Everton had interesse in huur ..
Bij united gaat het hem niet worden. Ook komend seizoen niet of Fernandez moet zwaar geblesseerd raken.

Hele matige speler. Komt ook totaal niet voor in de plannen van ManU. De transfersom hangt als een molensteen om zijn nek. Een Duitse laagvlieger of anders een club in de Championship kan zijn carrière weer op gang brengen. ManU is simpelweg drie treden te hoog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

74 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 1 0 0 0
2020/2021 Manchester United 19 1 1 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
Laatste voetbalnieuws

Fabrizio Romano ontkracht Ajax-gerucht; transfer in januari ligt voor de hand

Donny van de Beek lijkt bezig aan zijn laatste maanden in dienst van Manchester United. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldt donderdagmiddag op Twitter dat de kansen op een vertrek in januari ‘enorm’...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren