Schmidt: ‘Hij loopt altijd het meest van alle spelers, ook het meest intensief’

Donderdag, 16 september 2021 om 23:55Jeroen van Poppel • Laatste update: 00:03

Roger Schmidt is tevreden met het veldspel dat PSV op de mat legde tegen Real Sociedad (2-2). De Eindhovenaren speelden in de eerste groepswedstrijd van de Europa League voor de winst, maar slaagden daar niet in. Schmidt prijst na afloop Mario Götze, die een geweldige assist gaf op Cody Gakpo en een onvermoeibare indruk maakte.

"Hij verrast me nog steeds met hoe fit hij is", aldus Schmidt tegenover ESPN. "Hij loopt altijd enorm veel, altijd het meest van alle spelers, en ook nog het meest intensief. Tot aan de laatste seconde is hij in staat om hard te werken voor het team. Dat is onderdeel van zijn kwaliteiten. Niet alleen aan de bal, maar hij werkt ook heel hard. Ik heb dat al eerder gezegd. Ik ben niet verbaasd, maar ik waardeer hem erg."

Schmidt wordt regelmatig gevraagd naar zijn wisselbeleid en wordt door Milan van Dongen gevraagd of dat hem de keel uithangt. "Nee, nee, ik word er niet moe van", lacht de Duitser. "Ik vind het leuk om erover te praten. Wil je iets weten?" Ondanks dat Schmidt na ruim een uur spelen opnieuw vier kernspelers wisselde, stelt Van Dongen daar verder geen vragen over.

Met het resultaat was Schmidt dus niet gelukkig. "We zijn niet tevreden, omdat we wilden winnen, maar wel hoe we gespeeld hebben. We hebben gedaan wat we konden. Zo is voetbal, je moet het resultaat accepteren. Ik denk dat we goede kansen hebben gecreëerd. Dat is niet makkelijk als de tegenstander met tien man rond het strafschopgebied verdedigt. We hebben het ook nog op een slimme manier gedaan. Het was niet alleen hard of op wilskracht, maar ook met goed voetbal. Daarom was ik daar tevreden mee."

Reactie van Götze
Götze erkent in gesprek met ESPN dat PSV op een ‘bepaald moment’ meer 'met het hart dan met het hoofd speelde'. "We willen winnen, alles geven en dat derde doelpunt maken. Misschien kun je beter met het hoofd spelen dan met het hart, maar uiteindelijk is het altijd een combinatie”, legt hij uit. Voorafgaand aan de 2-2 speelde Götze 'wel met het hoofd', vertelt hij lachend. "Cody rondde heel goed af. Hij maakte een goede loopactie in het strafschopgebied en hij is een heel goede speler, met veel potentieel. Het was een mooie goal." In de ogen van Götze had PSV meer uit de wedstrijd moeten halen. "We hebben goed gespeeld, maar we kunnen uiteindelijk niet blij zijn met een gelijkspel in de eerste thuiswedstrijd."Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door mrkrillin)

Zoveeel topics over PSV Zonder dollen, wil ook wat meer lezen over AZ en Vitesse vooral. Knappe resultaat van Vitesse

17 september 2021 om 00:19

Hoezo is dat zo knap van Vitesse dan? NS Mura is toch niet zo goed? Kampioen van Slovenië, maar staan tot nog toe 5e daar.

17 september 2021 om 00:21

@Aajx omdat normaal gesproken NL subtop clubs vaak onnodig punten verspeelden in Europa. Was vaak om te janken.

17 september 2021 om 01:37

En Ajax heeft een veel grotere achterban. En Ajax speelt CL. Groot verschil met el.

17 september 2021 om 06:27

Ajax? Hoe kom je nu weer ineens bij Ajax😂

17 september 2021 om 06:35

Het moet bij een aantal hier altijd over Ajax gaan.

17 september 2021 om 07:12

Ook wel mooi dat wanneer het over NS Mura gaat, de Ajacied in deze moet vermelden dat ze op het moment 5e staan. Maar zodra ze spreken over Sporting gaat het wel om het kampioenschap van afgelopen jaar en niet over de mindere prestaties van dit jaar.

17 september 2021 om 07:15

@mvbfan: Wat is dit nou ineens dan? Hoezo haal je Ajax erbij, terwijl zij hier helemaal los van staan. Bizar. En kinderlijk

17 september 2021 om 07:17

@MrKrillin: Ik heb, met pijn en moeite, de wedstrijd van Vitesse in zijn geheel gezien. Vitesse was ook niet erg goed, maar Mura is echt van een zeer bedenkelijk niveau. Dus knap? Tja, het is een overwinning. Maar dit kan je niet verliezen. Zelfs niet met een Baden Frederiksen in de spits.

17 september 2021 om 09:23

@lanjouwer

Zou best kunnen, heb het niet gezien. Maar waren ook jaren dat NL clubs tegen zulke tegenstanders speelden (soms zelfs de topclubs) en dan hopelijk punten verspeelden.

Vitesse draait dit seizoen iets minder. Vorig seizoen in flow. Ook wat spelers kwijt. Dus daarom knap overwinning in mijn ogen.

Hoop dat het onderniveau hoger gaat in NL. Dat we (fans/media/clubs) niet te vreden zijn met een gelijkspel van PSV, AZ en Feyenoord. Zulke wedstrijden moeten gewonnen worden.

17 september 2021 om 11:13

Wat een trieste reactie zeg. Lees mijn reacties erop na en dan zie je dat ik niks maar dan ook niks over Sporting heb geplaatst. Ik vond Sporting namelijk ook zeer zwak. Maar dat is NS Mura ook, hou even op met die woorden in de mond leggen. Wordt nog geliked ook, wat een gefrustreerde mannetjes hier.Dat Nederlands clubs deze potjes niet wonnen eerder was gewoon dramatisch, niks minder. Je bent aan je stand verplicht dit te winnen. Knap zou het zijn als ze thuis van Spurs weten te winnen of thuis van Rennes. Maar NS Mura, hou alsjeblieft even op met deze ploeg omhoog praten. Leuk ook dat je Sporting erbij haalt die hier niks mee te maken hebben, maar die staan gewoon 3e met 4 punten achter op de nummer 1 waar NS Mura 5e staat met 8 punten achter op de nummer 1. Klein verschilletje he?

17 september 2021 om 00:19

Dit is de 4e pas, we hebben er nog 14 te goed!

17 september 2021 om 00:22

Haha denk niet dat je dat wil, 12 zullen gaan over wisselbeleid Schmidt en vooral waarom Madueke eraf.

17 september 2021 om 07:21

Van de bovenste 5 topics op dit moment gaan er al weer 3 over Ajax en 1 over PSV.

17 september 2021 om 09:20

@teesboer

is een grapje. Reactie op paar berichten vandaag dat veel topics over Ajax gaan.
Natuurlijk is dat vervelend voor andere fans.

Was even grapje dat PSV meer aandacht krijgt dan Vitesse. Maar wil wel meer lezen van de trainer over de wedstrijd. Ik blijf het knap vinden en trots. Normaal waren frusterende avonden in EL.

Gotze is echt een parel gemak hoe hij voetbalt is een genot, ook nog eens geweldige actie in huis als die van een buitenspeler. hij blijft altijd gaan dat is gewedlig.

"Wim Kieft: “PSV was weinig verfijnd vanavond. Allemaal kracht en draven.” Johan knikt instemmend.

Johan Derksen: “En Mario Götze is een verfijnde voetballer. Zeker. Maar geen winnaar. In deze wedstrijd heb je iemand nodig die erin kleunt.” Wim knikt instemmend. " <<< treffend, deze. Van Rob Scheepers.

17 september 2021 om 01:00

Pijnlijk laag niveau weer inderdaad.

17 september 2021 om 07:25

Als Gotze wel die echte winnaar was geweest had hij niet bij PSV gevoetbald. Iedereen kan zien dat die man veel techniek heeft, maar het is niet zo dat hij wekelijks het niveau van PSV overstijgt. Wel was hij vandaag de beste, maar dat zegt ook wel wat over een Gakpo en Madueke vind ik. Daarnaast vond ik dat PSV juist het verfijnde miste de laatse 15 minuten. Thomas en Vertessen zit weinig vernuft in.

17 september 2021 om 07:50

Valentijn ben jij dat?

17 september 2021 om 09:23

Het zal wel aan mij liggen, maar ik snap hem niet?
Valentijn lult vaak alleen maar onzin, maar wat klopt er niet wat ik zeg hierboven?

17 september 2021 om 09:26

@teesboer

"wel was hij vandaag de beste, maar dat zegt ook wel wat over een Gakpo en Madueke vind ik."

Dit meen je toch niet?? Gotze is beste speler. Madueke nog een jong talent en Gakpo op punt van doorbreken van talent naar topspeler.

we moeten echt blij zijn dat zo een speler in NL speelt ipv subtop van Italie, Spanje of Frankrijk.

Hij was gewoon beste op het veld en toont aan dat zijn niveau gewoon CL is. Spelers als Madueke en Gakpo kunnen juist aan hem optrekken.

Los van zijn kwaliteiten, ook een super fijn mens lijkt het mij. Zijn interviews zijn altijd top. Bescheiden persoon.

17 september 2021 om 09:27

@psv-ajax

Ff offtopic maar jouw nickname zijn dat jouw favo clubs? Hahah dus zowat ieder jaar ben jij kampioen..

Als je nog meer op veilig wil spelen kan je ook veranderen in psv-ajax-feyenoord-az

Mario Götze wint zoveel duels door ze last minute niet aan te gaan / te ontwijken. Ik vind dat prachtig om te zien, hoe hij met verdedigers speelt door telkens net een stapje extra vooruit te denken. Hij gebruikt zijn lichaam dan zo slim. En wint de bal dan vlak na de stuit op pure techniek. Hoop echt dat onze jonge jongens hun ogen goed openhouden, want je ziet echt een maestro aan het werk. Zij moeten ervan leren, ik zal ervan genieten zo lang hij in een PSV shirt speelt.

17 september 2021 om 00:32

We mogen echt enorm blij zijn dat hij in een PSV shirt speelt en ook nog eens verlengt. Vorig jaar was wat onwennig, maar hij speelt op 10 zoveel beter! Come on Gotze!

17 september 2021 om 00:48

Ik kan het nog steeds maar amper geloven dat hij bijgetekend heeft. Misschien is Brabant het Nederlandse Beieren 😂? Denk dat we dit seizoen icm Pröpper, Van Ginkel (als ze hun vorm halen), en de flanken nog heel veel mooie dingen gaan zien qua combinatiespel. Vinicius kan ik nog niet beoordelen, want we speelden teveel hotseknots, maar als hij ook kan ballen dan gaan we echt het beste veldspel sinds... Fred Rutten? denk ik zien. Hopelijk nu wel met resultaat.

17 september 2021 om 01:00

Denk dat hij graag dicht bij huis blijft en toch om de prijzen wil spelen in een aanvallend team. Ergens heeft valentijn wel een punt qua ambities kan gotze natuurlijk nog wel bij een grotere club terecht. Maar blijkbaar vindt gotze speeltijd en spelplezier belangrijker dan het niveau.

17 september 2021 om 01:43

Valentijn heeft volkomen gelijk dat PSV voor Götze geen ambitieuze keuze is. Het is eigenlijk een verkapt compliment: hij kan veel beter. En dat is ook zo. Alleen is die waarheid zo'n ontzettend negatieve insteek als je alle positieve kanten van het verhaal indenkt. Dat maakt het irritant.

17 september 2021 om 09:33

@mt87

"dat PSV voor Götze geen ambitieuze keuze is. "

Hoezo? Weet jij wat zijn doelen zijn? Misschien wil hij PSV kampioen maken en EL finale halen. Volgend seizoen CL overwinteren. Samen met Schmidt werken om die doelen te halen. Misschien wil hij carriere afsluiten en hier zijn trainingscarriere beginnen.

Misschien heeft de eredivisie ook een betere naam in het buitenland dan hoe wij er tegen aan kijken. Max werd ook intenational bij PSV.

Sorry dat ik mijn club hier betrek, maar Tadic speelt hier toch ook.. Zulke kritiek lees ik hier niet over hem toen hij bijtekende.

"hij kan veel beter."

Maar welke clubs dan? Waar hij en basisspeler is en veel beter dan PSV (dus spelen om het kampioenschap).

Gotze was echt fenomenaal vandaag, pakte PSV bij de hand met een goal en een geweldige assist. Zoals Schmidt zelf ook aangaf maakt hij ook nog verschrikkelijk veel meters ook, verwacht je toch niet van zo'n speler. Vorig seizoen steeds kleine blessures maar dit seizoen op de juiste positie komt hij echt helemaal los, wat een speler.

17 september 2021 om 00:38

Alles komt ook van hem. Als ik hem zie spelen vraag ik me altijd af waar hij staat, op 10 of op 9. Misschien is 9.5 een betere positie voor hem, want hij wordt voortdurend in het spel betrokken waar Zahavi op een eiland in de spits staat. Schmidt heeft Götze aan het voetballen gekregen en hem plezier aan het spelletje doen beleven want anders teken je niet bij!

Götze was werelds. Ook vond ik Boscagli erg goed, er schuilt nog een goede voetballer in die persoon. Van Ginkel kan niet meer, is erg traag in zijn lopen en handelen. Bovendien heeft hij het slimme niet meer in zich, hij had namelijk voorafgaand aan die 0-2 even shirtje moeten trekken, daar had hij nog niet eens geel voor gekregen. Het is zonde van de knullige tegengoals want PSV was echt beter, ik denk zelfs de sterkste ploeg in de poule. Dat brengt natuurlijk wel meer druk mee.

17 september 2021 om 07:19

Boscagli was niet erg goed? Ik ben best fan van hem, maar gisteren was hij niet geweldig. Helemaal die laatste bal van hem. Wat was dat dan ooit?

17 september 2021 om 12:00

Hij was best goed in zijn passing gisteren op die laatste bal na. Verder speelde hij toch veel vooruit en dribbelde hij een paar keer goed in. Hij was gisteren de vrije man en zijn voetballende kwaliteiten vond ik best sterk, dat vindt iedereen toch belangrijk voor een 6, vandaar dat Sangaré voor sommige niks goed kan doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller103
R. SchmidtUnknown
C. GakpoAanvaller93
J. DrommelKeeper90
M. van GinkelMiddenvelder81
BrumaAanvaller82
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

447 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 9 0 2 0
2020/2021 PSV 18 5 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 3 0 0
2018/2019 Borussia Dortmund 26 7 0 0
2017/2018 Borussia Dortmund 23 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Analisten ESPN teleurgesteld: ‘Wij zagen hem aan de bal en dachten: hey!’

De analisten van ESPN zijn teleurgesteld over het optreden van Mario Götze in de wedstrijd tussen PSV en AS Monaco (1-2). De aanvallende middenvelder liet zich volgens Kenneth Perez, Kees Kwakman...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren