Johan Derksen is het oneens met commentator van Veronica over Drommel

Donderdag, 16 september 2021 om 23:19Dominic Mostert • Laatste update: 23:25

Johan Derksen stelde donderdagavond in de pauze van PSV - Real Sociedad dat Joël Drommel ‘zeker geen punten pakt’ voor zijn ploeg, maar de keeper wist zich in de blessuretijd wel te onderscheiden. Toen Mikel Oyarzabal na een verkeerde kopbal van Olivier Boscagli kon afstormen op Drommel, bleef de keeper staan en bracht hij redding. Derksen wil zijn uitspraak desondanks niet terugnemen in de studio van Veronica.

"Onze commentator (Wytse van der Goot, red.) omschreef die laatste redding als een wereldredding. Maar de spits schiet de bal tegen Drommel aan", oordeelt Derksen, wanneer hij door Wilfred Genee wordt gewezen op zijn eerdere uitspraak. Als de presentator aangeeft dat Drommel ‘goed bleef staan’, is Derksen niet overtuigd. “Hij bleef staan. Een spits van dit niveau moet toch deze bal erin leggen?” Wim Kieft erkent wel dat de doelman goed reageerde op de situatie. “Hij was er snel bij.” Ook in de studio van ESPN klinkt meer lof voor Drommel. "Uitstekend gekeept door Drommel, die echt als een handbalkeeper rechtop bleef staan en de keuze aan Mikel Oyarzabal liet", zegt Arnold Bruggink.

Derksen is wel goed te spreken over het optreden van Mario Götze. De aanvallende middenvelder opende de score en bereidde het tweede doelpunt van PSV voor met een fraaie actie. "We hebben een paar heel mooie dingetjes van hem gezien. Ik vind het allemaal een beetje vrijblijvend, het is geen echte winnaar, maar het is wel een fijnbesnaarde voetballer", zegt Derksen. "Ik vind het een beetje jongejuffrouwspel. Er staat het een en ander op het spel, hè. Dan moet je er wel even in kleunen." Kieft had graag gezien dat er naast Götze 'een voetballer' als Davy Pröpper had gestaan. "Dat vind ik ook echt een heel goede voetballer. Er gebeurt wat als hij aan de bal is", reageert Derksen. "Maar Roger Schmidt heeft wel heel veel liefde voor Marco van Ginkel. Dat is een beetje een recht-toe-recht-aan-speler. Als ik mag kiezen, ga ik voor Pröpper."Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door aguerooo)

Derksen met een valentijntje. Voor de wedstrijd een hele uitgesproken mening over hoe slecht een speler wel niet is en dan speelt de desbetreffende spelers een zeer puike pot en dan is hij te trots om toe te geven dat drommel dit gewoon heel sterk doet. Ik ben ook heel benieuwd wat Valentijn nu over Götze te melden heeft.

16 september 2021 om 23:45

Hij pakt die bal goed maar hij geeft ook een goal weg bij die voorzet waar hij niet ingrijpt dus dan heb je geen punten gepakt in principe

17 september 2021 om 07:09

Die goal wordt net zo goed door de verdediging weggegeven. Daar kun je niet alleen Drommel op aanrekenen. Ik vond het niet eens een blunder, meer iets van: hij had hem misschien moeten hebben.

17 september 2021 om 08:47

Klopt maar dan kun je de redding in de laatste minuut ook aan de aanvaller van Sociedad aanrekenen.

Drommel doet het goed, en zie hem ook stappen maken. Dat gaat gepaard met hier en daar een (inschattings)foutje, maar dat hoort erbij.

16 september 2021 om 23:51

Dat is vaak het mankement van analisten: ze hebben een stokpaardje en weigeren daar van af te wijken. Ik ben ook niet overtuigd van Drommel maar als je bij die uitstekende redding dan niet wil toegeven dat het een goede redding is dan ben je niet objectief en wil je graag je eigen gelijk halen. Met name Derksen, Driessen en Perez hebben daar een handje van: niet de complimenten kunnen geven als daar aanleiding voor is.

17 september 2021 om 00:21

Het was toch ook geen redding. Hij bleef eel knap heel lang en rustig staan. Waardoor de bal tegen hem aangeschoten werd.. die actie was knap.. maar een redding..

17 september 2021 om 00:30

Ah oke. Wat dat betreft had hij net zo goed wat water kunnen pakken. Dan was ie er ook niet in gegaan dus.

17 september 2021 om 00:30

Geen redding? Echte zaalkeepers actie dit, in een 1-op-1 situatie moet je altijd blijven staan. 90% van de keepers was richting de bal gedoken.

17 september 2021 om 00:45

De bal werd niet tegen hem aangeschoten, want hij nam razendsnel de 'ijshockey' pose aan na lang te wachten tot het juiste moment waardoor de hoek was afgedekt. Dit was echt een super redding.

17 september 2021 om 06:08

Dat mensen dat niet zien he, bizar.

17 september 2021 om 07:29

Het bijzondere is dat men nu doet alsof het geen redding is, maar dat Bijlow voor vergelijkbare reddingen bij oranje wel complimenten kreeg. Beetje irritant dat analisten niet consistent zijn en ook persoonlijke voorkeur mee laten wegen.

17 september 2021 om 00:44

In het leven van Johan Derksen zijn vier dingen zeker: death, taxes, Senesi is slecht en Drommel kan niet keepen

Johan heeft een hekel aan Drommel. Hoe hij de laatste bal pakt is gewoon klasse. Verder was ik vanavond niet heel erg onder de indruk van Drommel!

16 september 2021 om 23:54

Wat is er klasse aan dan? Oyarzabal kan nog een kopje thee zetten. Hij kan in een hoek schieten of eromheen, schiet van 1 meter recht op de keeper lol

17 september 2021 om 00:01

Ja en? Dan moet je hem alsnog gewoon pakken, het is een cruciaal moment en er zijn genoeg keepers die hem niet gehad zouden hebben.

17 september 2021 om 00:06

Het is klasse omdat hij zolang durft te wachten op die aanvaller. Veel keepers waren allang over de grond gedoken.

Derksen en zijn stokpaardjes. Al jaren roept hij dat Drommel er niks van kan. Als hij eenmaal zo'n standpunt inneemt komt hij er zeer zelden meer op terug. Dat een speler zich kan ontwikkelen is verder niet interessant. Drommel heeft nog genoeg te bewijzen hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar kom op Johan, wees een vent en zeg gewoon dat het prima redding is. Zeg er desnoods bij dat hij nog een aantal van dit soort reddingen moet maken voordat je overtuigd bent o.i.d. Maar dit is gewoon een beetje sneu.

17 september 2021 om 13:11

Drommel doet het echt prima. Niemand had verwacht dat we een soort Onana zouden hebben direct toch? Drommel zag er tegen Groningen niet enorm goed uit, maar vind hem zeker overkomen, en hij pakt belangrijke ballen. Vond hem gisteren goed, veel beter dan zijn collega aan de andere kant. Ook beter dan beide keepers bij Sporting - Ajax. En als je dan bedenkt dat we iets met dan 2.5 jaar geleden met Zoet speelde die het helemaal kwijt was en Mvogo vorig jaar die echt een onzekerheidje was… Gewoon een goede transfer geweest! Je ziet bij Ajax dat goede keepers niet zo makkelijk te krijgen zijn.

Hahahahah je hoeft hem niet terug te nemen de uitspraak Johan. De schade is al gedaan. Grappig hoe zowel Valentijn als Johan een uitspraak maken over een speler en die spelers vervolgens het volledige ongelijk tonen. Heerlijk.

17 september 2021 om 10:44

Volledig ongelijk omdat hij 1 goede redding maakt? Waan van het moment. Drommel heeft ook al genoeg onzekere momenten meegemaakt. Daar doet die ene redding verder weinig aan af.

Ach, Derksen over Drommel is als Sjaak Swart over De Graafschap. Daar zal hij nooit iets positiefs over kunnen zeggen.

Wat een gezeik zeg gewoon een goede wedstrijd van drommel en gotze en we mogen zoiezo blij zijn dat een speler als gotze in de eredivisie wilt spelen die voegt echt wat toe. Maar Valentijn en Derksen weten weer wat negatiefs te vinden, die gotze is nou eenmaal niet iemand die erin kleunt ik vind hem een beetje als iniesta/xavi die kleunde er ook niet in maar compenseerde het met goed voetbal dat heeft gotze ook. Word tijd voor je pensioen derksen.

Johan Derksen schei toch uit, was echt een wereld redding, meeste keeper hadden deze niet gehad.

Van mij mogen Driessen en Derksen voor elke wedstrijd van een Nederlandse club in Europa de hele selectie afzeiken, dan verliezen we geen enkele wedstrijd meer in Europa, Ajax die de CL wint, PSV wint de EL, Feyenoord, Vitesse en AZ strijden om de Conference League. Ik zeg doen!

17 september 2021 om 13:22

Inderdaad! Ik ben zelf tevreden over Drommel. Kan echt nog wel wat beter, maar we hebben in ieder geval een degelijke eerste keeper waar we verder mee kunnen. Bedenk maar eens waar we vandaan kwamen met Zoet, Mvogo en Ünnerstall (al vind ik die laatste een uitstekende lijnkeeper). Wat vind jij?

Ik heb trouwens nog even de goals van gisteren teruggekeken en het valt me op dat Boscagli 2 keer zo enorm hoog staat als CVM. Weet niet of dit zijn taak was, maar daardoor moeten Obispo en Max doordekken. Bij de eerste tegengoal staat die aan de zijkant bij de man van Gakpo, waardoor het achterin zo ongeveer 4 tegen 4 is. Dan stapt Obispo was enthousiast uit, oké, als enige van de verdediging terwijl de rest lijn houdt. Dan rent Obispo terug maar in de haast klopt de organisatie tussen hem en Ramalho niet meer. Ze gaan allemaal op de diepste rennende spits waardoor Januzaj alle ruimte heeft. Maar rare positionering van Boscagli.

Tweede goal gaat Obispo weer heel fel door waardoor die uit positie is, maar Sociedad wordt eerst teruggedrongen waardoor hij en Ramalho daarna gewoon goed staan. De man van Gakpo gaat diep aan de rechterkant, Gakpo geeft over en wijst zelfs. Maar daar gaat Boscagli zitten wandelen ipv even een volle sprint waardoor die man gewoon voor kan trekken. Die bal wordt dan nog kut aangeraakt waardoor die opeens langs Ramalho valt en Mwene niks meer kan doen, dat is pech. Maar Van Ginkel laat zich eerst 2 keer aftroeven als een oud wijf, en Boscagli doet ook te weinig. Die 2 waren gewoon echt ondermaats gisteren. Sangaré mag Boscagli meteen vervangen als die terug is, en van mij mag Pröpper een kans krijgen ipv Van Ginkel. Dan kan Van Ginkel met invalbeurten laten zien wanneer die weer op niveau is. Boscagli op de plek van Obispo is mij om het even.

17 september 2021 om 14:53

Zoet en Mvogo zijn inderdaad geen PSV niveau, Unnerstall was wel goed maar zoals je zegt, een pure lijnkeeper, meevoetballend heb je vrij weinig aan Unnerstall.

En ja dat geloof ik gelijk, Boscagli vind ik gewoon niet echt een middenvelder zoals Sangare. Mensen roepen constant dat Boscagli op die plek moet staan maar ik vind dat hij na AZ en gisteravond wel heeft laten zien dat hij echt geen CVM is, als CV is verdedigen ook niet zijn beste kant, waarom zou hij dat dan wel als CVM kunnen? Voetballend is Boscagli klasse maar op die positie zie ik 10x liever Sangare.

En ja eens, van Ginkel lijkt echt helemaal op. Ik denk ook dat Sangare - Proppper op dit moment het sterkste is voor ons op het middenveld. Obispo vind ik wel dat hij mag blijven staan, ondanks een aantal kleine positie foutjes won hij fysiek toch wel alle duels van iedereen, zelfs Isak kon hij met een sprint aftroeven, weet zeker dat Isak onze Boscagli alle hoeken van het veld had laten zien als CV. Boscagli is een prima voetballende speler maar ik denk dat hij moet gaan plaatsnemen op de bank, Obispo is verdedigend echt gewoon veel beter. Mocht Propper toch tegenvallen, kan Boscagli ook nog naast Sangare staan, daar krijgt hij de rust en de ruimte om passes te geven.

17 september 2021 om 15:01

Exact. Misschien dat Van Ginkel en Boscagli gezamenlijk ook minder goed (complementair) zijn. Van Ginkel meeverdedigen en dat ging hem tegen AZ en Sociedad niet goed af. Boscagli wil graag mooie passes geven maar forceert te veel. Zoals die kopbal terug, maar ook rare passes gisteren. Het begint met simpel spelen en daarom is Sangaré gewoon goed op die plek. Verzorgt nota bene de opbouw als eerste uitzakkende middenvelder en het spel was stukken beter met hem dan zonder hem.

Even opgezocht. Van Ginkel heeft 3/13 duels om de bal gewonnen. Hij heeft het meeste fysiek van alle middenvelders van gisteren.. Götze wint er 6/9 en Boscagli maar liefst 8/11. Balen man, gewoon slappe hap bij hem. Hij moet de ervaren verbindingsspeler zijn juist!

Die laatste redding van Drommel was echt geweldig. Kijk maar eens hoe die Adan van Sporting gisteren met elke 1op 1 situatie omging, die kwam er elke keer als een wilde uit en ging op de grond liggen. En die heeft gewoon wedstrijden voor Atletico en Real Madrid ggespeeld. Neemt niet weg dat hij (Drommel) nog wat te leren heeft, maar voor PSV voorlopig wel een goede keeper en dit soort momenten veraden wel een beetje dat er nog meer in zit.

16 september 2021 om 23:32

Adan wat vond ik altijd zo een super slechte keeper voor Real Madrid, zulke lui weten altijd wel een goede club te vinden,, hoe is dat nou mogelijk.

Ik word zo moe van die vooringenomenheid van de Derksens, Driessens en Vermeulens. Je kunt werkelijk een heel team opstellen van zondebokken die zonder of met zeer zwakke argumenten nooit (meer) iets goed kunnen doen als het aan hen ligt.

Als coach is Roger Schmidt natuurlijk aangeschoten wild, terwijl Drommel nog kritiek krijgt als hij een penalty zou stoppen in een WK-finale. Rechtsback Mazraoui mag volgens Driessen niet meer basis spelen tot hij bijtekent bij Ajax, Trauner kan hoe dan ook nooit veel zijn volgens Derksen, Ramalho volgens Driessen evenmin omdat dat ‘het lieverdje van Schmidt is.’

Op het middenveld is Sangaré - ondanks een statistisch enorm hoge passzekerheid - steevast de Sjaak, hoeven we over Götze niet overdreven enthousiast te doen en is Kokcu bij Feyenoord altijd de sigaar.

Voorin blijven Berghuis en Haller onderwerp van gesprek, zal Vertesse Noorse erkenning krijgen die hij steeds nadrukkelijker verdiend en zal Bruma nooit de sympathie van de heren krijgen. Het lijkt me al met al geen matig team waar deze experts zo’n hekel aan hebben.

16 september 2021 om 23:56

Zolang wij die 2 aandacht blijven geven zullen ze toch blijven roepen wat ze willen. Valentijn zie ik sws niet meer als een journalist maar gewoon een roddeltante die nooit met feiten komt maar vooral zijn eigen mening als feit neer zet. Als ik 5 minuten naar Valentijn luister dan hoor je 40 keer “ik verwacht dat hij dit denkt” of “ik denk dat hij gewoon dit denkt” hij weet van elke spelers en coach precies wat ze denken en voelen alsof al die gasten bij hem elk weekend half uur op de thee komen. Zo veel gelul maar zolang wij deze klote artikeltjes blijven openen en op reageren zal die alleen maar verder gaan met poep lullen op tv.

17 september 2021 om 07:50

PSV en Schmidt zijn een jaar lang afgezeken. En deels ook wel terecht want vorig jaar leek soms ook nergens op en dat wisselbeleid ook niet. De resultaten waren er niet. Maar PSV is behoorlijk versterkt; dat centrale duo, Propper, Van Ginkel en de doorbraak van Madueke. Gotze die nu de hele voorbereiding heeft meegedaan. En Drommel is wel gewoon beter dan die Mvogo. Het is anders dan vorig jaar. Dan kan VI toch gewoon zeggen, PSV heeft zich goed versterkt en Schmidt doet het tot nu toe beduidend beter dan zijn matige eerste seizoen.

Het slechtste dat hen kan overnomen is dat een van hun doelwitten een goed seizoen gaat draaien. Maar het feit dat ze niet toegeven maakt ze alleen maar ongeloofwaardiger. Als Haller 40 goals maakt dan ligt het aan de competitie, aan zijn medespelers, aan alles behalve hem zelf.

Ben geen fan van Drommel, maar dit was een uitstekende redding en hier zie je dat hij continue bij leert gezien deze 'Ter Stegen' redding. Uiteraard is Derksen het daar niet mee eens, want ook hij vind Drommel matig, maar je kunt toch gewoon een keertje toegeven dat het goed is gekeept?? Als je dit niet ziet als analist, dan heb je er gewoon geen kijk op....

Om je fouten toe te geven vergt vermogen om je kwetsbaar op te stellen, iets wat Derksen en Driessen met hun fragiele ego's niet kunnen. Die zaten er allebei flink naast voor de zoveelste keer maar zullen nooit en te nimmer terugkomen op een foute uitspraak.

Je kan toch niet van een speler als Gotze verwachten dat die er inkleunt. Die probeerde op zijn manier een wedstrijd te winnen. Voor Derksen is als je er maar in kleunt dan pas laat je zien dat je wilt winnen. Nu was Derksen een matige voetballer die het niet van zijn techniek moest hebben maar puur van het er in kleunen, misschien komt daar zijn gedachten vandaan

Het probleem is dat hij Drommel in zijn twente tijd zo erg de grond in heeft gepraat, dat hij werkelijk waar helemaal niks kan. Daarom kan Derksen nu geen complimenten uitdelen. Hij blijft de zondebok, anders is Derksen ongeloofwaardig. Beetje hetzelfde als met Weghorst.

Typisch Derksen. Hij kan er niet onderuit dat Drommel een cruciale redding maakt en gooit het maar op geluk. Drommel had ook kunnen gaan liggen of de benen uit elkaar zetten, dan was hij weer een flutkeeper.

Derksen doet op tv wat wij hier allemaal doen, geeft z’n mening.
Je hoeft het er niet mee eens te zijn en je hoeft er niet naar te luisteren.

Ik kijk mijn ogen uit in de comments. Ik begrijp dat de meesten zelf nooit gekeept hebben, maar je verwacht op een voetbalforum toch enig verstand van voetbal. Dat hij als keeper blijft staan en wacht zorgt er voor dat hij die bal heeft. Het juiste handelen is deze keer om juist níet te handelen. Als je dat niet begrijpt en het niet eens een echte redding vindt, dan kun je eigenlijk gewoon beter je account opheffen.

Snap niet dat mensen hier nog naar kijken.... Derksen , Gijp , Genee ,Helene ze hebben alleen maar commentaar en zeiken mensen af..
Omdat het een stel bejaarde depressieve mensen zijn die der tijd gehad hebben.
Ze hebben geen voetbalverstand en alleen maar domme bejaardenpraat skipp hun keihard

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller103
R. SchmidtUnknown
C. GakpoAanvaller93
J. DrommelKeeper90
M. van GinkelMiddenvelder81
BrumaAanvaller82
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Keeper, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren