AZ verslikt zich in Randers na wanvertoning bij standaardsituaties

Donderdag, 16 september 2021 om 22:50Mart van Mourik • Laatste update: 23:18

AZ heeft donderdagavond in de Conference League gelijkgespeeld tegen Randers FC. Op bezoek bij het Deense Randers FC genoten de Alkmaarders bij rust anog een voorsprong, die in het tweede bedrijf echter werd weggegeven: 2-2. Jordy Clasie en Vangelis Pavlidis verzorgden de Alkmaarse doelpuntenproductie. De andere wedstrijd in Groep D werd gewonnen door FK Jablonec, dat op eigen veld met 1-0 te sterk was voor CFR Cluj.

Trainer Pascal Jansen liet zijn basiself grotendeels intact ten opzichte van de 3-0 nederlaag tegen PSV. De enige wijziging werd doorgevoerd op de rechtsbuitenpositie, waar Zakaria Aboukhlal plaats moest maken voor Albert Gudmundsson. De aanvalslinie werd gecompleteerd door Pavlidis en Jesper Karlsson. AZ begon met aanvallende intenties aan het duel, waarin de eerste grote kans genoteerd werd in de twaalfde minuut. Doelman Patrik Carlgren verwerkte een schot van Karlsson niet perfect, waarna Aslak Witry uit de rebound had moeten scoren maar rakelings over schoot.

De keuze voor Gudmundsson wierp zijn vruchten af in de 24ste speelminuut, toen hij de bal teruglegde op de rand van het zestienmetergebied. Clasie twijfelde geen moment, haalde ineens uit en schoot hard raak in de rechterbenedenhoek: 0-1. Binnen drie minuten werd de stand echter al genivelleerd. Na een vrije trap van Vito Hammershöj Mistrati bleef de bal hangen in het vijfmetergebied. Via het been van Bruno Martins Indi schoot de bal omhoog en kreeg Simon Piesinger plotseling alle ruimte om binnen de 1-1 binnen te knikken.

In de 34ste minuut kwam het sterkere AZ wederom op voorsprong. Vanaf de linkerkant had Owen Wijndal een afgemeten voorzet in huis op Pavlidis. De spits stuitte in eerste instantie met een kopbal op Carlgren, waarna hij uit de rebound alsnog raak schoot: 1-2. Tien minuten na rust had Pavlidis zijn tweede van de avond moeten maken. De Grieks international ontving een steekbal op maat van Gudmundsson, maar de spits slaagde er ter hoogte van het vijfmetergebied niet in Carlgren te passeren. Aan de overzijde was het in de 68ste minuut wel raak.

Randers kwam weinig in het schouwspel voor, maar wist wederom uit een standaardsituatie tot scoren te komen. Een indraaiende vrije trap vanaf de linkerkant van Mistrati werd door Simon Graves met het hoofd geschampt, waardoor doelman Peter Vindahl kansloos bleef: 2-2. AZ leek aangeslagen door de tegentreffer en verloor grip op de wedstrijd. De voor Pavlidis ingevallen Aboukhlal kreeg nog wel een goede mogelijkheid na een fraaie steekpass van Tijjani Reijnders, maar door een zwakke aanname bleef een doelpoging uit. Ook in de absolute slotfase verzuimde Aboukhlal zijn respectievelijke kans te benutten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door mrkrillin)

Echt om moedeloos van te worden dit. Randers is echt totaal geen bijzondere ploeg en het is eigenlijk wachten op een 1-3, 1-4 en 1-5, maar toch krijg je zo onnodig weer de 2-2 tegen. Schandalig slecht gewoon. AZ mist een killer en dat gaat ongetwijfeld een terugkerend probleem worden. Misschien komt het nog met Pavlidis, hij is alleen niet heel lekker begonnen. Maar ook verdedigend: 2 keer een dode spelsituatie op een (op het oog) ongevaarlijke plek en toch raak. Van BMI verwacht je enige ervaring, maar hij krijgt het bij elke dode spelsituatie voor elkaar om verkeerd te staan, en dat is niet alleen vandaag. Ik erger me sowieso al tijden aan de centrale verdedigers bij AZ, vorig seizoen ook al. BMI, Hatzidiakos en Letschert zijn alledrie niet goed genoeg, zowel aan de bal als verdedigend. Ik hoop en reken dat Beukema snel de kans krijgt, want dit kan zo niet langer.

16 september 2021 om 23:10

@Azchdlsea had PSV gekeken dus kan niets over de wedstrijd zien, maar op het oog komen jullie echt kwaliteit te kort, vooral middenveld. Hoe staat het met Reijnders? Claisie (lees gescoord) maar dat kan toch niet? Zelfde geldt voor de Wit.

16 september 2021 om 23:22

Eigenlijk is er een tekort op elke linie. Voorin kan niemand afdrukken, er is geen creativiteit vanuit het middenveld (De Wit op 10 is eigenlijk ook armoede) en het centrale duo loopt constant te schutteren. Ik erger me ook aan Clasie. BMI en Hatzidiakos spelen alleen maar balletjes breed op een slakkentempo en wat doet Clasie dan: die gaat er passief tussenin lopen, waardoor 3 man breed loopt te tikken. Daardoor mist er ook nog een aanspeeloptie op het middenveld en kan zelfs een matig Randers de boel dichtzetten. Koopmeiners kwam normaal in de bal, draaide gelijk open en zocht de oplossing vooruit. Maar goed, het is misschien niet helemaal eerlijk om die 2 te vergelijken.
Reijnders is een beetje een standaard invaller nu, maar ik zou hem wel eens in plaats van de Wit willen zien op 10. Reijnders heeft toch vaker leuke ingevingen aan de bal, terwijl De Wit vooral wild aan het draven is.
Ik heb wel te doen met Wijndal en Midtsjo (en in mindere mate Karlsson), die zijn echt te goed voor dit AZ.

16 september 2021 om 23:27

AZ stond bij mij bekend als de club die de talenten uit de middenmoot en Scandinavië ophaalt. Dit jaar lijkt dat alleen niet gelukt. Verder zijn spelers als Indi, Clasie en letschert echt een niveau te laag. Dit zijn spelers die op hetzelfde niveau al gefaald zijn en dan toch bij AZ de kans krijgen

16 september 2021 om 23:53

@AZchelsea Ja je mag niet vergelijken met Koopmeiners. Die was goed en om hem te vervangen hoor je eigenlijk anders te spelen en 2 spelers halen. En het broertje van Koopmeiners, daar wordt toch veel van verwacht? Ik dacht dat Reijnders een 6 was. Kan Tabouni niet op 10? Grappig dat je dat op einde zegt. Zag samenvatting en had ook te doen met Wijndal. Vorig seizoen veel interviews over stap maken. Dromen van Real Madrid en nu ploeteren tussen matige spelers

17 september 2021 om 00:29

Peer is denk ik te groot voor een servet en te klein voor het tafellaken. Hij speelt al tijden prima voor jong-AZ, maar lijkt toch niet door te breken. Hij is al 21, heeft matige concurrentie, maar moet alsnog zijn debuut nog maken. Het zal lastig worden voor hem om het nog te halen.
Reijnders zijn positie is nog steeds een beetje onbekend. Hij valt nu regelmatig in op de flank, terwijl hij ook al op 6 en 8 heeft gespeeld. Verdedigend is hij te zwak voor de 6, maar op 8 staat Midtsjo en die speelt hij er never nooit uit. Taabouni hoop ik al meer dan een jaar op, maar zijn contract loopt af en hij heeft ook al bijna 2 jaar geen wedstrijd in AZ 1 gespeeld. Zonde als je het mij vraagt.

17 september 2021 om 02:18

Az heeft 50 miljoen opgehaald aan transfers deze zomer. Onbegrijpelijk dat ze dan niet 20 miljoen herinvesteren. Ik snap dat ze niet willen afstappen van hun normale beleid, maar dit was ook een abnormale tranferwindow. Als ze nou 500 miljoen hadden opgehaald, hadden ze dan nog steeds geen kwaliteit spelers aangetrokken?

17 september 2021 om 08:56

@jaapieo90

"ze dan niet 20 miljoen herinvesteren."

Wat ik begrijp van veel AZ fans is dat er ook veel kosten waren met o.a. dak. Ook het gratis vervoeren van fans toen 2 wekelijks naar Ado kostte veel geld.
Maar eens AZ had wel iets moeten doen. Gat met Veerman was niet meer groot. Een Alireza was heel goedkoop op te halen. Maar ook spelers die PSV en Feyenoord heeft gehaald waren niet duur.

@azchelsea Dank voor je tijd en informatie. Succes (behalve tegen Ajax ) komende tijd!

Zucht.... Wat doen ze zich tekort...

Onnodig puntverlies, zowel in de aanval als in de verdediging, te weinig gebracht. Wordt een moeilijk seizoen, ben ik bang.

16 september 2021 om 22:57

Az heeft gewoon teveel ingeleverd en te weinig kwaliteit terug gehaald.. Als je doelpunten gaat tellen dan kom je tot weinig spelers die 10+ goals gaan maken, dan krijg je het gewoon lastig als het achterin ook niet heel denderend staat

16 september 2021 om 22:59

AZ heeft weinig kwaliteit gekocht dit seizoen. Maar zoals jullie de jeugd inpassen oogst bij mij veel respect!

Gelukkig is AZ volgens Huiberts een topclub, top 3 is geen stap omhoog.. Dat hebben we vanavond wel weer kunnen zien

16 september 2021 om 22:59

“Oehh ik ben voor Ajax want die worden altijd kampioen. Ik kijk neer op kleinere clubs met ambitie omdat ik in een Limburg met m’n Ajax-pyjama uit Antalya slaap.” Wees blij dat er nog wat Eredivisieclubs met ambitie zijn, anders wordt de competitie nog voorspelbaarder

16 september 2021 om 23:02

Ten 1ste kom ik niet uit Limburg, ten 2e kom ik al 25 jaar in het stadion, ten 3e kijk ik op geen enkele club neer maar vond de uitspraken van Huiberts arrogant.. Iets met een koekje van eigen deeg

16 september 2021 om 23:02

Daar gaat t niet om. Je kunt niet ontkennen dat de directie de laatste tijden bedenkelinke uitspraken heeft gedaan. Kokkie zegt duidelijk top 3. Waarmee hij direct aangeeft dat az helemaal niet feyenoord voorbij is, laat staan psv en ajax.

16 september 2021 om 23:08

Die is al jaren voorspelbaar en dat gaat nog erger worden.

16 september 2021 om 23:24

Kokkie? Bedoel je niet tokkie? Psverein heeft gewoon gelijk. Pure provocatie. Je kan ook genoeg voorbeelden bedenken toen Ajax en haar spelers en supporters arrogant waren.

16 september 2021 om 23:33

Je mag het provoceren vinden, ik noem het constateren dat Az niet zo goed en ver is als dat de directie in Alkmaar denkt te zijn.. En Psverein heeft nergens gelijk, dat stukje van hem is leuk duimpjes scoren voor de niet Ajacieden maar staat vol met leugens, blijkbaar is sensatie iets wat scoort, kinderhandjes zijn snel gevuld

16 september 2021 om 23:50

Het wordt wel makkelijk om na elke slechte wedstrijd weer los te gaan op die uitspraken van Huiberts. Het is inderdaad onzinnig van hem om te zeggen dat Ajax geen stap vooruit is (dat zal je ook geen 1 AZ-supporter zien zeggen denk ik), maar ik snap wel het punt dat hij wilde maken. Hij zei onder andere: “Wat wijzelf hebben gezegd: als je bovenin wilt meedraaien, is het raar je beste spelers te verkopen aan de club waarvan je wil winnen. Dan zet je jezelf kleiner weg dan je wil zijn". AZ draaide 2 jaar goed mee en het is logisch dat je dan verder wilt aanhaken. Dat vind ik alleen maar ambitie uitstralen en ik snap dan ook dat AZ liever niet aan Ajax of PSV verkoopt.

Ik vind het alleen wel heel jammer dat AZ deze zomer allesbehalve ambitie heeft uitgestraald. Dan moet je als Huiberts zijnde ook even een stapje terugdoen van zulke uitspraken.

17 september 2021 om 00:53

Ja nou ja, zo genuanceerd zei ie t allemaal niet. Hij zei letterlijk, toen ajax een vermeende interesse toonde in wijndal, dat hij ajax niet ziet als stap vooruit. De reden is dan dat de tegenstanders dezelfde zijn. Er is echt geen ruimte voor interpretatatie in zn uitspraken. En om dan toch in te gaan, het zijn wel dezelfde tegenstanders, maar t moment dat je ajax shirt of psv en zelfs feyenoord aan hebt, heb je te maken met het moeten winnen. Die last hebben, hoe je wendt of keert, az spelers nog niet.

17 september 2021 om 03:06

Zo genuanceerd zei die het wel Dirk. Je bent er nu al meerdere keren op gewezen. Het bovenstaande stuk van Huiberts is namelijk geciteerd, niet zelf geschreven.

16 september 2021 om 23:01

Lekker makkelijk praten als ajax supporter.

16 september 2021 om 23:04

Valt mee hoor, we hebben nu een paar goede jaren maar ook 7 jaar amper niks geworden, het is niet altijd feest

16 september 2021 om 23:10

De periode Jaakke is het slechtste wat Ajax is overkomen.

Vreselijk onnodig. Wel heel typisch AZ (dit seizoen).

16 september 2021 om 22:58

Heb je het gezien? Psv was op hetzelfde tijdsstip

16 september 2021 om 23:05

Ik kijk meerdere wedstrijden tegelijk haha. 3 om precies te zijn. Dus je volgt het wel allemaal redelijk😃

Tja als je kijkt naar het team van AZ, kan je dan eigenlijk wel meer verwachten?

16 september 2021 om 23:10

Maar dat is het erge. Als je zoveel geld incasseert zoals AZ deze zomer heeft gedaan, dan is dit team toch niet te verantwoorden naar de fans? Het centrale duo was al een drama, maar verder is het ook echt stukken minder geworden. Van Koopmeiners naar Clasie is een enorme downgrade, Stengs naar Aboukhlal/gudmundsson is een enorme downgrade en ook Pavlidis en Jensen lijken een paar tandjes minder dan hun voorgangers. Als een Pavlidis niet scoort is er niemand die de trekker over kan halen. Ik hoopte nog zo op een rechtsbuiten/spits met scorend vermogen in de laatste dagen, maar helaas.

17 september 2021 om 00:19

Meer dan 150 miljoen opgestreken de afgelopen vijf seizoenen. En dan nog geen speler willen halen van meer dan €4m, maar wel hoog en laag schreeuwen hoezeer AZ als topclub erkend moet worden. Bizar hoe dat beleid in Nederland - we spelen toch om een tweede CL-plek met zijn allen - wordt toegejuicht in de media…

17 september 2021 om 00:07

Want? AZ heeft nog steeds de 3e selectie in de eredivisie.
Wat is de rest dan slecht, he

Wat een matige ploegen. Ik snap dat het materiaal misschien niet optimaal is, maar ik heb Janssen zelf nooit een "goede" trainer gevonden. Hopelijk herstelt AZ zich spoedig, want dit kan en mag gewoon niet meer.

17 september 2021 om 00:09

AZ heeft prima selectie, veel beter als Vitesse, Utrecht of Feyenoord. Maar helaas de slechste trainer in de eredivisie.

17 september 2021 om 00:31

Ik was het graag eens geweest, maar ‘veel beter’ dan Vitesse, Utrecht of Feyenoord? Zeer, zeer zeker niet waar.

17 september 2021 om 01:09

Feyenoord heeft op elke positie een betere speler dan AZ.

17 september 2021 om 03:08

Uhm nee? Alleen op doel, één CV, een RB en één CM en de rechtsbuiten. De rest is nagenoeg gelijk of minder

schande tegen een keuken kampioen divisie club niet eens winnen.
Hier moet je gewoon dik tegen winnen.

Jammer dat teams uit Nederland het zelfs in de conference league laten afweten.
Zie feyenoord, vitesse en az zomaar eruit gaan.
Vitesse gaat het nog lastig krijgen tegen Rennes en Tottenham een maatje te groot.

16 september 2021 om 22:58

Vitesse wint de pot die ze moeten winnen wel gewoon, dat ze het waarschijnlijk af leggen tegen Rennes en Spurs is geen schande

16 september 2021 om 22:59

Lastig tegen Rennes? Rennes is 3 maten te groot zal je bedoelen neem ik aan..

Ik zou een heel verhaal kunnen schijven over wat er momenteel allemaal misgaat en ontbreekt bij AZ, dit zou een heel lang verhaal worden dus heb ik besloten op te schrijven wat wel goed gaat op dit moment. Fijne avond!

16 september 2021 om 23:01

Schrijf dan de samenvatting en dat ia dat er gewoon kwaliteit ontbreekt. Er zijn spelers gekocht met potentie maar laten geen potentie zien.

16 september 2021 om 23:28

Haha heerlijk, jij ook fijne avond!

17 september 2021 om 00:11

Simpele conclussie exit Jansen

17 september 2021 om 09:07

@linda

"simpele conclussie exit Jansen'

Belachelijk! Waarom zou Jansen de dupe moeten zijn, dat Max niet goed heeft ingekocht? Beste man nam AZ vorig seizoen over wat niet meer draaide en bracht weer terug. AZ streed weer mee bovenin.

Ook netjes voorrondes doorgekomen (zonde alleen tegen Celtic), met een zeer matig team.

Er lopen maar 2 topspelers (volgens NL norm) en dat zijn Midsto en Wijndal.

Randers uit, altijd lastig. Lijkt me frustrerend om AZ supporter te zijn in dit overgangsjaar. Zie niemand het gat vullen dat al die behoorlijke spelers hebben laten vallen.
Ook slecht ingekocht.

17 september 2021 om 00:14

3e word AZ altijd in de eredivisie, volgend jaar weer voor de titel.

Zonde, van dit soort clubs moet je toch gewoon winnen als AZ zijnde. Maar goed, het is denk ik zo’n beetje de zwakste poule die er is. Uiteindelijk is dan een punt in een uitduel niet direct een ramp.

Tenenkrommend slechte pot tegen een club van het niveau rechter rijtje. Me kapot geërgerd aan Dani de Wit. Wat een domme voetballer is dat. Volledig onnodige overtreding die de tweede goal veroorzaakt.

17 september 2021 om 09:10

@diablo

"me kapot geërgerd aan Dani de Wit. Wat een domme voetballer is dat. "

Hij komt kwaliteit te kort op 10 voor NL top.

Wat ik niet begrijp, is waarom hij zich niet heeft laten omturnen naar 8,6 of desnoods 2 (vooral in systeem 352). Man is fysiek sterk, basistechniek goed, groot loopvermogen. Denk als hij meer zou focussen op het verdedigende aspect dat hij meer kan toevoegen.
Hele vervelende speler die 90 min op je huid kan zitten en blijft gaan.

Zo hé, ik dacht dit is een easy win. Ook voor m’n toto. Helaas. AZ is toch te broos en wisselvallig. Dit hadden ze moeten winnen. Gelukkig is de poule niet al te moeilijk op papier. Genoeg tijd om zich te revancheren

Is Randers niveau Go Ahead of nog slechter? Jammer van dit resultaat trouwens, maar niet verloren

16 september 2021 om 23:35

Zonder grappen; ze zijn slechter. Randers is met alle respect KKD niveau. Zegt genoeg over hoe frustrerend slecht AZ was.

17 september 2021 om 00:12

Thuis win je wel van ze. Snap je frustratie hoor. Ik heb jullie dit seizoen alleen 90 minuten tegen rkc gezien en ik schrok me kapot toen. Wat een verval vergeleken met eerdere wedstrijden. Jullie komen er wel maar het begint stroef

Zit die Derksen weer een keeper af te zeiken, maar niet Martins-Indi? tot twee keer toe staat hij niks te doen bij de dode spelsituatie

17 september 2021 om 00:47

Maar hij deed wel wat; hij legde de bal heerlijk op t hoofd van de tegenstander bij de eerste goal

17 september 2021 om 01:33

Goed punt, I stand corrected

Vraagje voor de AZ fans, is Taabouni zo slecht dat hij amper een kans krijgt bij AZ ? Of krijgt hij domweg geen kans van de trainer.

17 september 2021 om 00:51

Ik ben geen AZ fan, maar van wat ik hoor heeft het ook te maken met het feit dat zijn contract afloopt. Geen idee wat er verder allemaal spelt. Het zou ook kunnen dat ze andere twijfels hebben. Wel heel jammer, wat die jongen is wel echt klaar voor de Eredivisie en van dit type voetballer hebben we niet heel veel van in Nederland.

Dit is wel een beetje klote. Voor Nederland had AZ dit natuurlijk morgen winnen. Nu is de oogst met drie gelijke spelen en twee keer winst alsnog onverwacht mager. Concurrent Portugal bleef met twee gelijke spelen nog teleurgestelder achter, maar we hadden verder kunnen inlopen.

Dit gaat een erg vervelend seizoen worden voor AZ. Missen kwaliteit in alle linies. De miljoenen stromen binnen maar de leiding weigert te investeren. Dan kan je ook niks verwachten van deze ploeg. Ik zie ze de poulefase wel doorkomen maar dan moeten ze wel wedstrijden gaan winnen, Randers is van het niveau PEC dus zonde van de punten...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.AZ126
12.SC Cambuur12-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller84
V. PavlidisAanvaller82
E. PokuAanvaller30
M. BakkerKeeper00
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper60
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

508 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AZ 6 1 0 1
2020/2021 AZ 8 1 0 0
2019/2020 AZ 18 0 3 0
2018/2019 Feyenoord 33 1 4 0
2017/2018 Southampton 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

AZ gaat soeverein aan kop in Groep D dankzij zwaarbevochten zege

AZ heeft donderdagavond een moeizame overwinning geboekt in de Conference League. Op bezoek bij CFR Cluj genoten de Alkmaarders halverwege al een 0-1 voorsprong, die tot het laatste fluitsignaal op het...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren