Extra CL-ticket steeds dichterbij voor Nederland door Europese successen

Donderdag, 16 september 2021 om 12:58Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:04

Door het resultaat van Ajax bij Sporting Portugal (1-5) en de aanstaande wedstrijden in de Europa League en de Conference League kan Nederland een hele belangrijke slag slaan op de coëfficiëntenlijst met het oog op een extra Champions League-ticket. Directe concurrenten Frankrijk en Portugal lieten het dinsdag en woensdag volledig afweten in de Champions League en voelen de hete adem van Nederland in de nek. Het is donderdagavond aan PSV, AZ en Vitesse om de zevende plek nog steviger in handen te nemen.

Frankrijk kende een teleurstellende week in het miljardenbal en zag Lille OSC (0-0 tegen VfL Wolfsburg) en Paris Saint-Germain (1-1 tegen Club Brugge) gelijkspelen. Ook de Portugese clubs kenden weinig succes. Benfica bleef steken op 0-0 bij Dinamo Kiev, FC Porto behaalde hetzelfde resultaat op bezoek bij Atlético Madrid en ook Sporting Portugal deed geen duit in het zakje. De Fransen kunnen de schade nog wel inhalen, daar het land donderdagavond nog vier clubs in actie ziet komen in Europees verband: Stade Rennais, Olympique Marseille, AS Monaco en Olympique Lyon. In Portugal is de hoop gevestigd op Sporting Braga, dat op bezoek gaat bij Rode Ster Belgrado.

De achterstand op Frankrijk en Portugal bedraagt nog zo'n tien punten. De vijfde plek op de coëfficiëntenlijst, die momenteel bezet wordt door Portugal, zou een ultieme bekroning zijn van de Europese successen van de Nederlandse clubs, daar Nederland in dat geval verzekerd is van een tweede rechtstreekse plek voor de Champions League. Daarnaast geeft de vijfde plek recht op één ticket voor de voorronde, zoals die nu aan PSV was toebedeeld. Ten opzichte van Frankrijk en Portugal heeft Nederland bovendien het voordeel dat de resultaten moeten worden gedeeld door vijf, gezien het aantal deelnemers in Europa. Frankrijk en Portugal tellen beide zes deelnemende clubs.

De opmars van de laatste jaren op de coëfficiëntenlijst is vooral aan Ajax te danken. In het seizoen 2017/18 was Nederland afgezakt naar de veertiende plaats. Enkele jaren later echter is een vaste plaats in de top tien een feit. Ajax stond in 2017 in de finale van de Europa League, terwijl twee jaar later, in 2019, de halve finale het eindstation was in de Champions League. Nieuw succes in het hoogste Europese clubtoernooi brengt plek vijf almaar dichterbij.Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door el barto)

Zou mooi zijn als een PSV dit jaar ook ver weet te komen in de EL. Van Vitesse, Feyenoord en AZ mag je niet te veel verwachten denk ik. Zullen het samen moeten doen, hopelijk pakt iedereen wat punten vanavond.

16 september 2021 om 13:07

Je mag van Feyenoord toch wel zeker verwachten veel punten te pakken in deze poule? Daarna is het afhankelijk van je loting maar ik vind dat je ze nu te kort doet.

16 september 2021 om 13:16

Ik bedoel om ver te komen, verkeerd verwoord.

16 september 2021 om 13:31

nou ik weet niet of je gekeken hebt dinsdag... Maar ook in feyenoords eigen belang mag je dan toch wel winnen in Israël. Zijn gewoon extra punten, ook al komt feyenoord de poule toch wel door.

16 september 2021 om 17:27

JK-Ajax, ik ga daar eerlijk gezegd nog niet van uit. Slavia Praag is al jaren een ontzettend taaie ploeg en Union Berlin doet het goed in de Bundesliga. Daar win je niet zo maar van

16 september 2021 om 13:08

De poule waar AZ in zit moet toch te doen zijn? Anders hebben ze helemaal niets te zoeken in Europa

16 september 2021 om 13:45

Dat hebben ze op dit moment ook niet echt als je naar de leeg gekocht selectie kijkt. Dit is een beetje een “tussenjaar” voor AZ

16 september 2021 om 14:49

Klopt maar ze hebben wel gewonnen van Celtic met redelijk voetbal dus ze zullen wel moeten presteren.

16 september 2021 om 19:56

Tjaah koopmeiners is wel weg, die toch een belangrijke speler op het middenveld was.

16 september 2021 om 13:09

Ik denk persoonlijk dat de 7e plek prima past bij Nederland. Extra champions league plek is leuk voor 1 jaartje, maar het zal veel moeilijker zijn om dan punten te pakken en de kans dat je dan verder wegzakt is alleen maar groter.
7e plek is gewoon heel belangrijk.

16 september 2021 om 13:13

Nederland heeft eigenlijk maar 3/4 clubs die wat zouden kunnen in Europa structureel. Hopelijk kan Vitesse aanhaken, maar meestal is het Ajax, PSV en AZ in Europa die wat kunnen presteren, Feyenoord heeft mindere jaren gekend maar heb daar wel meer vertrouwen in dit jaar. Verder is het voor Nederland het ene jaar Utrecht dan Vitesse etc. Op die onzekerheid kun je niet bouwen. Dat Utrecht in 2020 heel goed is en het jaar erop niks voorstelt.

16 september 2021 om 13:20

@pelletje: Je vergeet alleen dat een geplaatste club voor de CL al 4 bonuspunten krijgt. Daar hoef je nog geen wedstrijd voor te hebben gewonnen. Nu denk ik niet dat we ooit Frankrijk in kunnen halen. Portugal is al lastig zat, het zou in ieder geval goed zijn om er dicht op te kunnen zitten en zorgen dat we een gat slaan naar de clubs achter ons dat, mochten we een dramatisch europees seizoen hebben met z'n allen, we niet direct omlaag vallen.

16 september 2021 om 13:31

Dit jaar is de 7e plek sowieso het maximaal haalbare, omdat het drama 17/18 seizoen waarin we slechts 2,900 punten hebben gehaald nog mee telt.

Volgend jaar hebben we een kans, maar ook dan moet er een uitschieter bij zitten aangezien Frankrijk en Portugal de afgelopen 4 jaren +- 1 punt hoger hebben gescoord dan Nederland.

16 september 2021 om 13:34

Dat ben ik niet vergeten. Maar die bonuspunten zijn al vergeven en je ziet nu al dat Nederland van de top 10 de meeste punten heeft verzameld. Dat komt puur door al die voorrondes die we hebben gespeeld in de 3 competities.
Maar wat ik zeg 6e plek zou leuk zijn voor een keer, maar ik acht het belangrijker dat we de landen achter ons voor blijven.

16 september 2021 om 13:35

@4ever4ajax: Portugal staat momenteel boven Frankrijk he. Het is een beetje afhankelijk ook van wat clubs als Lyon, Monaco en Rennes bijvoorbeeld doen. Eerste twee ploegen zijn toch aardig aan het kwakkelen momenteel, laat ze maar flink punten laten liggen, dan kunnen we het nog spannend maken als Nederland een goed jaar heeft

16 september 2021 om 13:42

Wil je als land en competitie groeien dan heb je als land/club ook meer geld nodig. En in de CL pak je bakken met geld. Moet de derde club het wel wijs besteden natuurlijk.

16 september 2021 om 13:44

Daarom zou het extra mooi zijn als PSV Monaco weet te verslaan komende wedstrijden. Dan pak je 'dubbele' punten.

16 september 2021 om 13:44

Het balletje moet rollen. Die extra plek in de CL biedt extra inkomsten. Dat biedt ruimte op de transfermarkt en huidige spelers zijn sneller geneigd te blijven. Zie wat Ajax met CL deelname allemaal weet te bereiken. Daar staat nu een geweldige, brede selectie. Dat kan PSV ook doen wanneer ze dat ticket in handen krijgen.

Daarnaast is het nog vroeg, maar lijkt Feyenoord eindelijk een visie te hebben met aanstellen van Slot en halen van goede namen zoals Til en Jahanbakhsh. Die zie ik op Europa League wel presteren komende jaren. Vitesse vind ik een te wispelturige club, waar ze het vaak moeten hebben van huurlingen, maar Utrecht heeft de ambitie om aansluiting te vinden bij de top 5 van Nederland. Die zie ik met AZ samen ook nog wel goede kans maken op succes in conference league.

Kortom, ik denk dat een hogere klassering van Nederland een enorm positief effect kan hebben op Europese successen en ontwikkeling van Eredivisie. Komst conference leugue heeft als voordeel dat de middenmoters in de Eredivisie investeringen durven te doen die ze voorheen niet deden, omdat ze met ticket in derde Europese niveau die investeringen terugzien.

16 september 2021 om 13:55

@fossen. Dat zou heel lekker zijn inderdaad. Ook omdat Ajax wint van Sporting, en Benfica en Porto gelijkspelen. Ook zitten Porto en Benfica in een heel sterke poule, en Sporting gaat als ze zo spelen ook (misschien) alleen winnen van Besiktas. En dan kan je in theorie allebei de landen inhalen (dubbele kans om plek 6 te veroveren dus). Alleen die Franse clubs hebben PSG en de rest heeft echt geen heel sterke poules.

16 september 2021 om 15:30

@665: "verder is het voor Nederland het ene jaar Utrecht dan Vitesse etc." Dat is ook omdat we maar 5 tickets hebben en die clubs dus slechts 2x per 5 jaar (meestal is er altijd wel 1x per 5 jaar een verrassing, zoals bijv. Willem II vorig jaar) Europees spelen. Hierdoor kunnen ze minder clubcoëfficiënten opbouwen en hebben ze in de voorrondes een ongeplaatste status en loten ze zware clubs. Als je een 6e ticket hebt, zullen Vitesse en Utrecht waarschijnlijk 4x per 5 jaar Europees spelen en kunnen ze geplaatste statussen krijgen en makkelijkere lotingen. Ook hebben ze dan natuurlijk structureler grotere inkomsten (want vaker Europees spelend), waardoor ze de selectie ook weer iets kunnen versterken.

16 september 2021 om 16:13

In dat jaar hadden Portugal en Frankrijk 12000 punten of zo en wij maar 3 dus we lopen er 9 in en dan kan het heel hard gaan

16 september 2021 om 13:10

Ik zie het niet gebeuren als ik heel eerlijk ben. Het is in de voorrondes duidelijk geworden dat Nederland simpelweg niet de kwaliteiten heeft om een plek te stijgen en ook daadwerkelijk vast te houden. Ajax pakt zijn punten wel, dat is prima maar als je echt stappen wilt maken dan had Psv van een man meer moeten profiteren ten opzichte van Benfica. Dan had je al 4 bonuspunten gehad ten opzichte van Portugal. Feyenoord dat gratis punten laat liggen tegen Drita, Elfsborg en Haifa. Vitesse tegen Dundalk. Het gaat allemaal niet van een leien dakje. Ik hoop van harte dat Nederland gewoon deze plaats op de ranglijst vast weet te houden. Dan ben ik al tevreden.

16 september 2021 om 13:12

Voor Nederland is het dit jaar anders wel veel makkelijker punten binnenhalen door de conference league en europa league. Portugal heeft 3 clubs in de champions league.
Ben het wel met je eens dat het veel belangrijker is dat je die 7e plek vasthoudt.

16 september 2021 om 13:20

Pelletje,

Zowel Benfica als Porting als Sporting acht ik sterk genoeg om derde te worden en dus Europa league veilig te stellen. Daarbij moet je natuurlijk ook in acht nemen dat deze drie clubs allen een miljoenenbedrag binnenharken. Natuurlijk is het lastiger om punten te halen in de CL ten opzichte van de Conference League. Maar het geld dat er in de CL wordt binnengehaald is wel een prima vangnet om het niveau op pijl te houden in Portugal.

16 september 2021 om 13:42

In mijn ogen zou het al een stunt zijn als PSV de poulefase overleeft. Monaco en Sociedad hebben een begroting en selectiewaarde die twee keer zo hoog is als die van PSV. Sowieso denk ik dat het coefficient-technisch beter is als PSV 3e wordt in de poule en van daaruit ver kan komen in de Conference League, dat is toch wel een heel erg matig toernooi en als PSV daarin komt zijn ze gelijk een van de favorieten

16 september 2021 om 14:16

@davilla_7: ik zet het even uiteen.

Als PSV de groep wint krijgen ze maar liefst 5 bonuspunten ook nog (4 voor groepswinst, 1 voor bereiken 1/8e finale). Dus stel je wint de groep met 4 overwinningen (en 2 verliespartijen, uit bij Monaco en Sociedad), dan heb je 13 coefficiã«ntpunten verzameld.

Stel je wordt 2e, met bijvoorbeeld 11 punten (3x winst, 2 keer gelijk), heb je 8 coefficiã«ntpunten van de wedstrijden, 2 voor de tweede plek in de groep en je moet dan 2 wedstrijden tegen een nr. 3 uit een CL-poule. Stoot je door, kom je in de 1/8e finale en krijg je weer een bonuspunt. Minimaal 10 coefficiã«ntpunten en maximaal 15 (bij 2 keer winst tegen een nr. 3 van de CL).

Stel je wordt 3e, met 6 punten krijg je 4 coefficiã«ntpunten, 0 bonus en speel je een extra play-off ronde tegen een nr. 2 van een Conference League groep. Ik ga er vanuit dat PSV dat wint (2x), dan heb je 10 coefficiã«ntpunten en zit je in de 1/8e finale van de Conference League.

Ik zou het voor PSV veel mooier vinden om door te stoten als groepswinnaar en voor eer te gaan in de Europa League, maar ik denk inderdaad als ik het speelveld zie van de Conference League (buiten Tottenham ben je tegen iedereen de favoriet) en in de Europa League (leverkussen, West Ham, Lazio, Frankfurt, Leicester, de nummers 3 van de CL poules zoals Leipzig, Porto, Benfica) dat je in de ECL meer punten kan pakken. Je hoeft dan t.o.v. een eerste of tweede plek in de poule slechts 2 keer extra te winnen. Maar het scheelt allemaal niet verschrikkelijk veel qua coefficiã«nten denk ik.

16 september 2021 om 14:45

Helder verhaal Het verschil in coefficienten tussen de EL en ECL is eigenlijk gewoon te klein als je het verschil in kwaliteit tussen beide toernooien bekijkt. Als PSV'er hoop ik uiteraard ook dat we gewoon doorgaan in de EL, maar dat is puur voor de sportieve kant van het verhaal (veel interessantere affiches). Maar qua coefficienten is het helemaal niet erg als we 3e worden in de poule

16 september 2021 om 15:18

Ze hadden in de ECL halve punten moeten geven.
Alleen maar flut teams op enkele na. zodra Nederland plekken opschuift omhoog en meer teams moet inschrijven voor CL of EL, dan zal nederland ook weer snel zakken.
Op ajax en PSV na heeft Nederland niets te zoeken in de Europa league of CL.

16 september 2021 om 15:38

Vitesse zou ik zeggen van niet inderdaad, maar mag toch hopen dat AZ elke wedstrijd wint of op z'n minst gelijk speelt als ze pech hebben. Jablonec, Randers en Cluj zouden allemaal een overwinning moeten zijn voor elke Nederlandse club. Vitesse heeft helaas pech met Rennes en Tottenham, maar tegen Mura moeten we gewoon twee keer winnen. Feyenoord helaas dat ze de eerste wedstrijd niet goed hebben gepresteerd tegen Haifa, maar thuis moeten ze die winnen en dan wat punten sprokkelen tegen de twee andere tegenstanders.

16 september 2021 om 17:05

PSV gaat niet veel punten pakken in deze poule denk ik hoor. Allemaal leuk en aardig, maar de achterstand is echt nog fors.

Als de 5e plek recht geeft op voorronde CL, dan haalt Feyenoord dat ook nog eens

Neem aan dat het de 3e plek moet zijn natuurlijk.

16 september 2021 om 13:08

5e plek op de coëfficiëntenlijst

16 september 2021 om 13:08

5de plek op de Coëfficiëntenlijst betekent 2 vaste CL en 1 voorronde CL plekken. Dus dat betekende dat de 3de plek in Nederland recht heeft op voorronde CL.

16 september 2021 om 13:44

wat ik nooit meer zie gebeuren is elk geval dat de nummer 3 van onze competitie de voorronde ook nog door zal komen, dat is hoogstens een oefenwedstrijd in de voorbereiding

16 september 2021 om 13:15

Ondanks de smalle selectie, zit er toch genoeg kwaliteit in onze ploeg. De hand van Slot gaan wij ook steeds meer zien (druk zetten, varianten spelhervattingen). Nadeel aan dit Feyenoord is dat als er bepaalde sleutelspelers (bijlow, Senesi, Sinisterra etc) geblesseerd raken of door omstandigheden niet bij zijn, je flink wat kwaliteit inlevert.

Gelukkig ziet het er een stuk beter uit als vorig jaar. Maar ja, Feyenoord blijft Feyenoord..

Hopen dat we dit seizoen lang mee blijven doen en dat het nog lang spannend mag blijven. Realistisch gezien is uiteraard de 3e plek momenteel het hoogst haalbare..

Benieuwd naar zondag, op de counter liggen er kansen!

Tweede rechtstreekse plek voor de Champions League kan goed zijn voor de topclubs in Nederland. Het feit dat je niet verplicht kampioen moet zijn om CL geld te krijgen geeft toch een beetje rust als je als club financieel niet breed heb. Nadeel is dan alleen dat je met een minder team snel afgeslacht word.

16 september 2021 om 13:10

Aan de andere kant vang je wel meer miljoenen en kan je het team versterken. 1 Uitschieter met ver komen in de Champions League en je bepalende spelers worden heel veel waard. Kan een club echt helpen om daarin te spelen.

Ik denk dat dit een mooi jaar kan worden wat betreft punten in Europa. PSV zie ik namelijk ook wel ver komen in de EL met het elftal wat ze nu hebben. Ajax idem dito. De andere Nederlandse clubs op misschien een keer Az/Fey na zijn al verder gekomen dan ze normaal gesproken komen onder andere dankzij de Conference League. Als dit zo doorgaat word die zogenaamde Mickey Mouse competitie steeds aantrekkelijker voor buitenlandse spelers als ze zien dat wanneer je bij Ajax of Psv speelt en die ver komen in een Europees toernooi je jezelf makkelijk in de kijker speelt bij de topclubs in Europa. Dan wanneer je bij de middenmoot in een Europese competitie gaat ballen en in de vergetelheid raakt.

16 september 2021 om 13:28

Eens! Zeker nu spelers als Frenkie, Malen, De Ligt, Dumfries en Donny gaan presteren. Helaas doen ze het nog niet allemaal, maar deze spelers zijn allemaal naar topclubs gegaan. Dit is een goede opsteker voor Nederland. En dan komen Gakpo, Timber, Gravenbergh en Madueke er ook nog aan bij deze clubs. Het lijken even betere tijden voor Nederland

16 september 2021 om 13:46

En dan vergeet ik nog de spelers van de clubs die er net iets achter zitten. Met Wijndal, Bijlow en Malacia nu en al een Koopmeiners, Boadu en Stengs die naar mooie clubs zijn gegaan. Allemaal echt hele leuke talenten.

Zou toch heerlijk zijn als Ajax en Psv beide xhampions league spelen, en Feyenoord en Az Europa League. Utrecht en Vitesse in die andere league en we hebben niks te klagen

Mooi dat Feyenoord deze week een mooie bijdrage heeft kunnen leveren aan dit resultaat!

16 september 2021 om 13:13

Een beetje flauw in een topic waar we de nodige complimenten ontvangen van fans van verschillende clubs.

16 september 2021 om 13:24

Ik ben al mijn gehele leven Feyenoord supporter met al 10 jaar een seizoenkaart. Mag ik dan geen grapjes maken over mijn eigen club? Het spijt me schijntrap, zal het niet meer doen zeg jemig

16 september 2021 om 13:33

ben het helemaal met thom eens, gewoon gemiste punten die feyenoord in Israel laat liggen. Ze zullen vast de poule door komen, maar zulke extra punten is ook belangrijk voor feyenoord zelf, zodat ze snel weer in een normaal toernooi te zien zijn.

17 september 2021 om 12:49

Tuurlijk mag dat maar dan begreep ik je verkeerd. Ik dacht dat je een Ajacied was en dan komt je reactie heel anders over.

Hopelijk gaat dit niet gebeuren de punten worden dan weer gedeeld door 6 ipv 5. Waar Nederland nu staat is prima, een Psv of Ajax moet gewoon proberen via de voorronde in de championsleague te komen. Dat levert meer punten op dan alles delen door zes.

16 september 2021 om 13:13

Nee 2 avonden Champions League waarin ze 2 keer Nederlandse clubs uitzenden dat is verschrikkelijk. Hoe kunnen ze ons dat aandoen.

16 september 2021 om 13:15

Je kunt je gewoon plaatsen via de voorronde, lukt dat niet hoef je ook niet de poule in.

16 september 2021 om 13:13

Want?

16 september 2021 om 13:18

Alle punten die je haalt worden gedeeld door het aantal deelnemers van het land. Heb je dus 6 ploegen en daarvan komen er drie niet in de poule wat zomaar kan een keer. Dan worden de punten die behaald worden door de andere 3 ploegen gedeeld door 6. Wat ik dan wel weer moet zeggen is dat met de conference league ook de mindere ploegen uit de eredivisie punten kunnen halen, dat was voorheen haast nooit het geval

16 september 2021 om 13:22

Want wat? Wat Paauwer zegt klopt deels.
Het enige 'nadeel' is dat als de nr 2 zich niet kwalificeert voor de CL ze best wat miljoenen mislopen

16 september 2021 om 13:23

Maar levert we standaard meer geld op wat erg belangrijk is voor Nederlandse clubs. En als je dan een jaar terugzakt omdat je dus inderdaad met 6 ploegen bent (dus sowieso een of 2 zwakke broeders) dan kan je het jaar daarna met 5 ploegen maar meer geld weer een aanval doen op de top 6.

16 september 2021 om 13:25

@arsen(e)al. Zijn reactie is aangepast. Stond als ik het goed heb eerst alleen: ‘hopelijk gebeurt dit niet’ of iets in die trant.

Het nadeel is dat je sowieso die miljoenen misloopt. Want de plek voorronde CL hebben we nu en houden we ook als we een plek stijgen, je krijgt alleen een vaste plek CL erbij. En dat de zwakkere nr3 die voorrondes ingaat natuurlijk, ipv de nr2 van de competitie.

16 september 2021 om 13:32

Ah, dat had ik niet gezien. En klopt inderdaad, het geld mislopen is een (groot) nadeel. Is het bovendien ook niet voordelig voor de potindeling? De kampioen zit dan gegarandeerd in pot 1 (ipv pot 2 of 3, afhankelijk van de coefficientie)

16 september 2021 om 13:43

Oh dat is inderdaad een heel fijn voordeel. Nu kon Ajax (pot 3) loten uit pot 1, de kampioenen van de top 6 competities en de EL-winnaar en CL-winnaar. In pot 3 waar Ajax in zit, hadden ze dus bijvoorbeeld Zenit en Salzburg kunnen krijgen. Nu heeft Ajax dit jaar geluk met Sporting uit pot 1, want FC Porto en Benfica (vergelijkbaar met Sporting) zitten in pot 3 bij Ajax. Maar dit jaar is Pot 1 wat zwakjes met Lille als kampioen van Frankrijk (normaal gesproken PSG) en Villareal als EL-winnaar. En dus Sporting wat niet echt presteert zoals Portugrdr clubs ‘vroeger’ deden. TL;DR: Plek 6 is door de pot 1 plek bij de loting een groot voordeel.

16 september 2021 om 15:37

@paauwer: " Heb je dus 6 ploegen en daarvan komen er drie niet in de poule wat zomaar kan een keer."
Dat kan dus niet. Als je 6e of 5e staat en dus 6 tickets hebt, dan heb je gegarandeerd 4 ploegen in de groepsfase. De nummers 1 2 hebben groepsfase CL, de nummer 3 heeft 3e voorronde CL en daarmee sowieso al groepsfase EL. De bekerwinnaar heeft groepsfase EL (en geen voorrondes meer). Dat zijn dus al 4 ploegen die gegarandeerd CL of EL hebben. De twee overige tickets zijn voor de voorronde van de ECL en dat zijn dus de enige die geen gegarandeerde groepsfase hebben. Op dit moment (7e plaats) heeft Nederland 3 gegarandeerde teams in de groepsfases (minimaal 1 CL, 1 EL en 1 Ecl). Als alle teams zich niet weten te plaatsen zou je nu dus 3/5 krijgen en met een 6e plaats 4/6. En 3/5 (=0,6) is altijd nog minder dan 4/6 (0,667). Dus de 6e plaats heeft ook daar een voordeel in. Daar bovenop heb je dan ook al 8 gegarandeerde bonuspunten voordat je begint te voetballen i.p.v. slechts 4 nu.

16 september 2021 om 13:37

@paauwer dit is een beetje hetzelfde als hopen dat je club niet promoveert naar de eredivisie want in de kkd hebben ze meer kans op mooie resultaten. Kom op man je moet toch altijd voor het hoogst haalbare gaan. So what als dan een keertje de resultaten door 6 worden gedeeld.

16 september 2021 om 13:40

Mee eens voor de korte termijn is dat ook het mooiste en het beste 👍🏻.

16 september 2021 om 14:34

Klopt en Ajax is de enige club die thuishoort in de CL. Als we PSV of Feyenoord de CL in moeten sturen weet je dat dit ons heel veel punten gaat kosten. Die gaan daar niks klaarspelen. Ik denk dat we nu op de beste plek staan en dat 1 club in de CL goed werkt. Dan kan Ajax daar punten halen voor Nederland en kan de rest in de mindere toernooien punten halen. En voor Ajax is het financieel ook beter als wij als enige de CL ingaan.

Vind het altijd erg leuk om die coëfficiënten in de gaten te houden. Alleen als je dit jaar Frankrijk of Portugal inhaalt (denk dat je ongeveer gelijke kans hebt bij allebei), moet je het volgend seizoen nog steeds volhouden natuurlijk. Ik denk niet dat Nederland structureel boven Frankrijk kan komen, heel erg misschien wel boven Portugal. Maar dan moet Feyenoord nog een grote stap zetten en als je ziet dat AZ niet investeert (wat ik wel snap) in de selectie lijkt het me een lastig verhaal worden. Maar we zitten in de lift, dat is heel mooi!

16 september 2021 om 13:33

@justin dat wordt idd lastig, voordeel is dat directe plaatsing voor de CL ook al weer punten oplevert, plus gegarandeerd 6 wedstrijden om punten te pakken.

16 september 2021 om 16:58

Frankijk structureel inhalen lijkt me ook niet haalbaar. Veel meer TV-gelden, groter achterland. En de jeugdopleidingen zijn daar al decennia van een gigantisch niveau.

Portugal kan echter met wat ambitie wel. Zoals je aangeeft, daar zullen ook Feyenoord en de rest van de subtop wat stappen voor moeten zetten.

Heel eerlijk verdient Nederland die 6de plek niet. Buiten de top 3 en Vitesse heeft eigenlijk niemand wat te zoeken in Europa inclusief AZ niet die het een goed plan vond om de gehele as van de hand te doen en er een stel pipo’s voor een appel en een ei terug te kopen.
Moet er niet aan denken dat Utrecht ofzo er ook bijkomt en dat de punten door 6 gedeeld moeten gaan worden.

Momenteel hebben alleen PSV en Ajax een Europa-waardige selectie en is Feyenoord op de plek in de ConL.
Vitesse is het waardig omdat ze de sterkhouders hebben vastgehouden, maar voor nu is dat een momentopname

16 september 2021 om 13:28

Maar ook AZ zou toch gewoon door moeten gaan in deze poule normaal gesproken?

16 september 2021 om 13:36

als Nederland meer punten pakt dan die andere landen dan verdienen ze het gewoon?

Verdient Frankrijk het wel? Daar komen de meeste punten uit Qatar, via Psg.
Verdient Spanje het wel, met ploegen die ervoor staan zoals Barca?
Verdient Engeland het? Daar komt ook het meeste geld zo binnenstromen, zonder dat er goed beleid voor nodig is.

Het kan wel eens een heel mooi en sterk jaar in europa worden voor Nederland. Ajax natuurlijk goede zaken gedaan gister. In mijn ogen de concurrent voor plek 2 een tik gegeven. PSV zie ik ver komen. Die 2 moeten zeker kunnen overwinteren met de nodige punten. Fey, AZ en Vitesse kunnen natuurlijk ook verrassen met mooie resultaten. Laten we hopen dat Nederland na deze eerste ronde ongeslagen blijft. Lekker begin van een mooi europees avontuur!

Door de komst van de Conference League is de dynamiek van die coëfficiënten ranglijst wel behoorlijk gewijzigd. Stel dat Nederland straks Portugal en/of Frankrijk inhaalt, dan hebben die landen straks meer teams in de lagere Europese competities waardoor zij weer in het voordeel zijn.

16 september 2021 om 13:46

precies dit.
Het zou van korte duur zijn want alleen ajax en psv zijn CL en/of Europa league waardig.
De rest moet blij zijn met conference league en zelfs daar zullen ze struggelen om door te gaan Fey, az en vitesse.

Dit is wel erg optimistisch, het duurt sowieso nog 2 volle Europese seizoenen voordat we eventueel Frankrijk en/of Portugal theoretisch in kunnen halen voor dat extra ticket. Mooi resultaat van Ajax, maar er worden nog al wat potjes gespeeld deze 2 seizoenen. Eerst maar eens kijken hoe de vlag er volgend jaar rond deze tijd bijhangt…

16 september 2021 om 14:43

Volgens mij raken we na dit seizoen af van een heel slecht resultaat over de periode 17/18. En dat scheelt nogal wat (2,9 Nederland, nummer 7) tegenover nummer 5 Portugal (9,666) en nummer 6 Frankrijk (11,5). Dus lopen we dan direct een enorm stuk in. De seizoenen daarna die tellen, loopt Nederland maar 2 tot 3 punten achter, dus als dit seizoen goed verloopt zal plek 6 of 5 zeker mogelijk zijn. Maar dan moet alles wel een beetje meezitten; b.v. goede resultaten;-)).

Goh, ik was het bijna vergeten, maar wat blijkt, er spelen zowaar DRIE andere Nederlandse teams vandaag een Europese wedstrijd. Misschien leuk om daar eens een artikeltje over te plaatsen
Succes aan PSV, AZ en Vitesse! Hopelijk worden er nog meer punten gepakt!

Als PSV nou de competitie niet vele malen belangrijker gaat vinden dan Europese wedstrijden dan kan er een flink aantal punten gescoord worden. De afgelopen jaren echter gooien ze alles op de competitie (voor mijn gevoel) en is het volledig aan Ajax te danken dat we zo hoog staan.

16 september 2021 om 16:14

En az ook die komen spelen ook elk jaar europa Leaque normaal gesproken

16 september 2021 om 16:55

Oja net als afgelopen jaar zeker

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.PSV3416
3.Feyenoord3219
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zondag 5 december
Amadou Haidara moet de eerste versterking van Ralf Rangnick bij Manchester United worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren