Sport: Toekomst Ronald Koeman wordt in komende drie duels beslist

Donderdag, 16 september 2021 om 12:12Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:22

De kritieken aan het adres van Ronald Koeman beginnen steeds serieuzere vormen aan te nemen. De Nederlandse oefenmeester ging dinsdag keihard onderuit tegen Bayern München (0-3) in de Champions League en dat zou met name te danken zijn aan een veel te defensieve speelstijl, zo klinkt het in de Spaanse media. Volgens Diario Sport wordt de toekomst van de Nederlander in de komende drie competitieduels beslist.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

147 reacties (laatste reactie door zoklinkthet)

Wees blij als Barca weer aanvallend speelde had het wel meer dan die 3 goals geworden.
De kranten daar denk echt nog aan het gouden tijd perk van Barca maar dat is er niet meer.

16 september 2021 om 12:22

Iedereen weet dat het gouden tijdperk van Barcelona inmiddels voorbij is. Maar welke weldenkende coach speelt in een 3-5-2 mét Luuk de Jong op de counter! Niemand anders dan Ronald Koeman. Mag je hem toch aanrekenen. Ik geloof op dit moment niet in ontslag omdat er waarschijnlijk niemand beschikbaar is, maar in de zomer afscheid nemen lijkt mij een goed plan dan loopt zijn contract toch af.

16 september 2021 om 13:20

Ben ik het wel mee eens El Guaje. Ontslag is gewoon een enorm domme zet. Tegelijkertijd heeft onze vaderlands liefde voor Koeman (die overigens echt terecht is verder) zo nu en dan een verbloemend effect. We mogen best kritisch zijn op een tactiek die ervoor zorgt dat Barca 0 kansen heeft gecreerd. Dat Barca niet wint van Bayern hadden we verwacht, maar dat het tactisch voor de dag kwam als, met alle respect, een kkd team kan natuurlijk niet.

16 september 2021 om 14:13

Dat Barcelona op de counter speelde betekent niet dat je dan als ploeg geen baat kan hebben bij iemand die de bal vasthoudt. Bij Feyenoord speelde Koeman in de laatste maanden regelmatig 3-5-2 op de counter, met Pellè in de spits. Dat kan ook juist een aanvulling zijn, ook als je countert. Vind het nogal simpel geredeneerd. Het is heus niet zo dat Koeman dacht: 'Die Luuk de Jong is rap, die gaan we diep sturen.'

16 september 2021 om 15:31

De enige verklaring is dat Koeman helemaal niet voor countervoetbal ging. Hij dacht gewoon af en toe te kunnen voetballen en het spel te maken op de helft van Bayern en dan via de opkomende backs hier en daar een voorzet de zestien in te kunnen zwieren. Het klinkt naief, maar ik denk dat Koeman niet had verwacht dat het niveauverschil zo groot zou zijn.

16 september 2021 om 16:04

@bobiku jouw vergelijking slaat nergens op. Feyenoord speelt dominanter tegen een groot deel van zijn tegenstanders waardoor de ruimte tussen pelle en de goal een stuk kleiner was.
Bayerns cv’s stonden zo hoog dat luuk de jong veel te ver van de goal was en je er geen reet aan hebt.


Verder denk ik dat koeman totaal incapabel is om dit barca te trainen. Sterker nog, dat is ook de reden dat barca jordi cruyf terug heeft gehaald. Als stok achter de deur. Denk dat koeman kerst gewoon in Nederland kan vieren dit jaar en niet meer terug hoeft. Meer dan terecht want denk niet dat er een barca coach is die zo’n slechte moyenne heeft tegen de “grotere” clubs. Altijd maar zeiken, nooit zijn eigen schuld en dan vind ik hem ook nog arrogant.

16 september 2021 om 16:13

Tsjah om dit op Koeman af te schuiven vind ik persoonlijk beetje makkelijk.
Wat verwachten ze nu als club dan? verkeerde aankopen door Koeman. Het klopt dat de Jong niet de gewenste speler is die je zou verwachten, maar wel financieele daadkracht hebben zu überhaupt nu in Barca dan.
Zijn de aankopen met oa., griezman,firpo,malcolm,vidal,coutinho,dembele de schuld van Koeman?
Dit is gewoon kapitaalvernietiging geweest van de club en daar wordt koeman de dupe van. gewoon een half miljard gespendeerd aan geflopte voetballers.

Ook de volgende trainer gaat er geen geoliede machine van kunnen maken.

16 september 2021 om 16:21

Nee maar koeman heeft echt vrij weinig goed gedaan. Schuld van de spelers, club en trainer. Het wedstrijd plan wat koeman neerlegt voor nagenoeg elke pot is schandalig en dan heb ik het niet eens over de pot tegen bayern. En om nu maar spelers die gewoon top waren op te noemen en floppen is misschien ook niet helemaal de schuld van de spelers maar van waar ze worden opgesteld

16 september 2021 om 17:09

Niemand rekent het Koeman ook aan dat je verliest tegen wat mij betreft het beste team van Europa. Het enige doel van Koeman leek om minder goals te incasseren dan Setien deed. Geen enkele speler is een haar beter geworden van die wedstrijd. Als Koeman met een andere stijl met meer doelpunten had verloren dan had niemand hem dit aangerekend. Al die spelers uit la Masia hebben hun hele leven een systeem op basis van balbezit gespeeld. Busquets achter spelers laten aanlopen is nutteloos.

16 september 2021 om 19:51

Dat is denk ik wel het beste ja voor later. Vanaf zomer 2022 met Xavi verder gaan. Wat ik wel gek vind is de houding. Dat extreem indekken, ja het is wat het is, we hebben niet beter, we missen kwaliteit dit en dat. Als de fans het roepen prima, maar als coach kan je dat echt niet roepen. Helaas lijkt Koeman zich zo te willen indekken maar het is een slechte signaal. Zo sta je in principe al 2-0 achtee joh. Gewoon vertrouwen houden en signalen geven dat we zullen lijden en dat we moeten strijden. Mindere teams halen gewoon prima resultaten tegen grote teams. Nou dit barca moet dat ook kunnen maar wel met een andere mindset.

16 september 2021 om 13:45

Dat vind ik onzin. Een duidelijk voorbeeld is het Nederlands elftal onder De Boer en nu onder Van Gaal. Louis durft het wel aan om aanvallend te spelen in een 4-3-3 formatie. De Boer was van mening dat dit niet kon en koos daarom voor een verdedigende 5-3-2, met dezelfde spelers groep.

Ik denk dat je met dit Barcelona prima 4-3-3 kan spelen en de grote wedstrijden. Ik denk alleen niet dat Koeman een goede coach is voor Barcelona. Ik acht de kans dan ook groot dat hij er van de zomer niet meer is.

16 september 2021 om 14:16

Maar bij die groepswedstrijden onder De Boer was het ook gewoon hosanna hè. Ben blij dat ie weg is, daar niet van

16 september 2021 om 14:47

Dat viel wel mee, toch? Je hoorde nog genoeg mensen vragen om 4-3-3 bijvoorbeeld. Maar goed, niets is zo veranderlijk als het publiek. Maanden voor het EK werd er door de massa's geschreeuwd dat we per se 5-3-2 moesten spelen omdat we drie goede verdedigers hebben.

Mijn punt is in ieder geval dat Barcelona echt niet vol op de verdediging hoeft te spelen omdat ze een mindere selectie hebben vergeleken met andere jaren. Ajax speelde bijvoorbeeld ook vol op de aanval tegen Madrid, Juventus en Bayern Munchen tijdens de succesvolle Champions League campagne. Dat ging prima. Hetzelfde gebeurde onder Bosz toen Ajax de Europa League finale haalde. Ze speelden toen zelfs nog aanvallender dan onder Ten Hag.

Het moet dus gewoon kunnen, maar Koeman lijkt tactisch niet sterk genoeg om het voor elkaar te krijgen.

16 september 2021 om 16:49

@dordt078, zelfs dan hoor je niet zo kansloos thuis te verliezen van Bayern. Met een goed plan en discipline achterin kon je het Bayern echt wel moeilijk maken hoor. Een Club Brugge laat zien hoe het moet. Messi zijn salaris is zelfs duurder dan die hele selectie en toch hebben ze de hele pot prima gevoetbald, zelfs toen ze 0-1 achter kwamen. Uiteindelijk hadden ze zelfs nog kunnen winnen.

16 september 2021 om 19:41

Eindelijk wordt koeman aangepakt..bah bah wat een waardeloze trainer

Van waar al deze heisa opeens? Niemand had toch serieus verwacht dat ze van Bayern zouden winnen hoop ik. 3-0 is al een aardig verbetering ten opzichte van vorig jaar

16 september 2021 om 12:21Gaat op de manier waarop, dat is barca onwaardig... Niet eens schot tussen de palen geen kans gehad op doel, met 2-8 werd tenminste gescoord had Barca schoten op op doel, nou werd er niks gecreã«erd. de 3-0 was veel kanslozer dan die 2-8..

16 september 2021 om 12:29

Uhh nee Aqua die 2-8 is natuurlijk pijnlijker dan die 0-3..

16 september 2021 om 12:35

Barca fans in Spanje zijn toch wat kritischer op Koeman dan de Barca fans uit Nederland.. Op de manier hoe hij barca laat spelen, 3-0 was wel degelijk pijnlijker dit keer leken ze op een club uit de derde klasse amateurs geen schot gelost niet een keer gescoord leek zomer avond voetbal voor Bayern..

16 september 2021 om 12:51

Komt omdat ze in Spanje echt een enorme waas voor de ogen hebben. Ze denken daar nog steeds de voetbalwereldmacht van de wereld te zijn terwijl door wanbeleid clubs uit Duitsland, Frankrijk en Engeland er allang voorbij zijn. Dit Barcelona wat tegen Bayern op het veld stond had minder kwaliteit (of vergane kwaliteit) op het veld staan dan Ajax gisteren. Het is vooral verstandig als dat eens ingezien gaat worden daar. Zelfs toen ze met 8-2 eraf gingen stond er een stuk meer kwaliteit op het veld.

16 september 2021 om 13:01

Zit een verschil tussen pijnlijker en kanslozer. Deze 0-3 was kansloos, de 2-8 pijnlijk.

16 september 2021 om 13:14

Hahah is dit een grap? In welke voetbalwereld zijn competities als Ligue 1 en Bundesliga La liga allang voorbij? Ligue 1 staat letterlijk niet eens meer in top 5 competities van Europa. Buiten PSG en hun staatsteun presteert werkelijk geen een Franse club in Europa. Hoeveel prijzen hebben ze de afgelopen 20 jaar in Europa gewonnen? Geen een! Behalve Bayern doen ook de clubs uit Bundesliga helemaal niet mee met Europese prijzen. De clubs uit La liga hebben echter de afgelopen jaren gewoon prijzen gepakt. Villarreal vorig jaar Europa Leauge gewonnen. En het jaar daarvoor Sevilla. Real gewoon vorig jaar netjes halve finale CL gehaald. In de afgelopen 8 jaar hebben de clubs uit La liga 6 keer de Europa Leauge en 5 keer de CL gewonnen. Alleen Prem heeft het de afgelopen 3 jaar beter gedaan, dus kom aub niet met ongefundeerde aannames dat de Duitsers en Fransen La Liga voorbij zijn.

16 september 2021 om 13:57

Benjamin89. Komt omdat je mijn woorden verkeerd interpreteert. Ik zeg nergens iets over competities toch? Ik zeg clubs uit Duitsland, Frankrijk, en Engeland, niet de competities. Zijn in dit geval inderdaad Bayern en Psg in Duitsland en Frankrijk. In Engeland zijn er wel meerdere clubs er voorbij.

16 september 2021 om 14:19

Benjamin, hij heeft het over clubs. Niet over de competitie. Vind jij niet dat PSG, Bayern, City, Liverpool, Chelsea en nu zelfs weer Manchester United Barcelona voorbij zijn?

16 september 2021 om 14:47

United barca voorbij? Waar baseren we dat op?

16 september 2021 om 14:52

Real8madrid. Kijk eens naar het verschil in kwaliteit binnen beide selecties.

16 september 2021 om 12:31

Misschien zeg ik hier iets geks maar ik vond deze 0-3 eigenlijk erger dan de 8-2. Bij de 8-2 was de wedstrijd nog best open en probeerde Barca nog met redelijk succes aan te vallen. Bayern was toen gewoon super effectief en de score was dan ook wat geflatteerd. Maar wat Barca afgelopen dinsdag liet zien was zelfs een beetje pijnlijk voor mij en ik ben 100% madridista. Het was gewoon een totale kansloze afgang vanaf minuut 1. Bayern speelde nauwelijks op 50% en was bovendien erg slordig in de aanval. En toch had het zomaar 0-5 kunnen worden. Voor eigen publiek. Er zat geen enkel idee achter en ze leken er zelf ook niet in te geloven. Echt normaal gesproken zou ik genieten van zon afgang maar het was gewoon pijnlijk om te zien

16 september 2021 om 12:40

in Barca leven ze al jaren in een illusie. het bestuur laat hun oren hangen naar onrealistische supporters die zijn blijven hangen in nostalgische, romantische herinneringen van weleer, waar eerder Valverde de dupe van werd en nu weer Koeman. Koeman moet gewoon lekker blijven zitten en straks zijn oprotpremie in ontvangst nemen. de onrealistische verwachtingen van heel La Masia opstellen en een club als Bayern oprollen met een elftal vol mannetjes van 17 jaar gaat hij toch nooit kunnen waarmaken, dus dan kan hij iig nog met opgeheven hoofd dit zinkende schip verlaten

16 september 2021 om 13:38

Japie : over bartomeou heb je het toch. Omdat all die coaches niks voor Barcelona zijn. Laporta had nooit deze coaches aangesteld.

16 september 2021 om 13:47

Vanwaar de heisa, als je gister ziet wat Brugge doet tegen PSG, Leipzig tegen City en Milan tegen Liverpool. En je ziet wat Barca doet tegen Bayern dan kun je wel stellen dat barca veel te weinig heeft laten zien. Je ziet dat kleinere teams het de grote machten lastig maken, ookal hebben ze een stuk minder kwaliteit, maar ze hebben een tactisch sterk plan. Barca daar in tegen liet zich als een mak schaapje naar de slachtbank leiden, mag je koeman zeker aan rekenen.

16 september 2021 om 14:19

Het spel was gewoon niet om aan te gluren. Verlies was te verwachten en in zekere zin acceptabel, maar zo kansloos zijn? Poeh.

Dat bedoel ik dus, Koeman breekt zijn eigen ploeg af met zijn defensieve speelstijl Bayern kreeg alle ruimte om te voetballen, in plaats van Bayern spelers aan te pakken en e kort op te zitten, kreeg bayern alle ruimte om te voetballen, als ze anders hadden gespeeld hadden ze zelfs van Bayern kunnen winnen.

16 september 2021 om 12:22

Als ze boven zichzelf uit hadden gegroeid hadden ze inderdaad kunnen winnen. In normale doen is een verlies tegen Bayern gewoon.

16 september 2021 om 13:06

Als ze net zo een inzet toonde en er kort opzaten als club Brugge had het gekend die houden toch psg op 1-1 dat hield echt niemand voor mogelijk?

16 september 2021 om 12:23

Ja , of.. ze hadden met 8-2 op de broek gekregen. Bayern heeft gewoon veel meer kwaliteit, dus hoezo hadden ze dan zelfs kunnen winnen?

16 september 2021 om 12:24

Helemaal niet, Barca had in goeie doen en aanvallend ook verloren.

16 september 2021 om 12:24

Je moet ook vooral maximaal druk zetten en opschuiven als je kwalitatief een stuk minder bent. De manier om meer dan 3 doelpunten tegen te krijgen als je het niet kunt bolwerken. Barcelona heeft z'n eigen ploeg afgebroken, maar het is overduidelijk dat ook dit bestuur maar weinig realiteitszin heeft. Ze snappen het niet en gaan het ook niet snappen in Spanje.

16 september 2021 om 12:29Speelstijl van koeman past gewoon niet bij barcelona, daar trachten ze om aanvallend voetbal te spelen. Er werd niet eens druk gezet op bayern speler gene enkel intentie om te voetballen dat past niet bij barca, je speelt bayern in de kaart door van 5 meter te dekken en er niet kort op te zitten. Koeman wordt maar verdedigd, ongelooflijk door zijn toedoen is barca de titel misgelopen.

16 september 2021 om 12:49

Hoe denk jij dat ze druk moeten zetten dan? Snap je niet hoe dat werkt? Dat kun je niet doen met slechts drie spelers. De aanval moet de pass naar de verdediging eruit halen, het middenveld moet de weg naar het middenveld eruit halen en de verdediging moet hoog staan om direct voor de aanvaller te zitten. Nou, succes met deze ploeg.

16 september 2021 om 13:05

Nou maakt Barca Bayern erg makkelijk, je moet bayern niet zo laten voetballen kregen alle vrijheid, ze hadden meer kans gehad als ze er kort op zaten en je eigen spel speelt. Dat bayern ene geode ploeg heeft weten iedereen wel gaat gewoon om de manier hoe Barca speelt dat is schandalig. dat verdedigen van koeman begin ik wel zat te worden niemand is heilig.

16 september 2021 om 18:49

Ben het eens met jou Sirius, en als je met de verdediging van Barca hoog gaat staan op het veld tegen deze machine uit Duitsland had het wel eens dubbele cijfers kunnen worden.

Deze club heeft behoefte aan rust en realisme. Niet aan misplaatste korte termijn ambities en paniek. Als dat laatste is wat Laporta creëert, dan mag Koeman blij zijn als hij daar snel weg is. De voorzitter maakt het echt onnodig moeilijk. Loop gewoon dit seizoen door zonder na iedere wedstrijd de media in te gaan en verwachtingen te bespreken.

16 september 2021 om 12:34

Koeman is wat dat betreft ideaal voor deze tijd. Rustig, altijd eerlijk, realistisch.

16 september 2021 om 14:53

Dat rustige, eerlijke en realistische heeft er vorig jaar anders toch flink aan ontbroken met momenten vorig seizoen. Elke verliespartij was het mopperen, om zichzelf heen slaan en vingertje wijzen als een gefrustreerde peuter.

16 september 2021 om 15:55

Dan heb ik het vooral over zin interviews waarin hij de vinger op de zere plek durft te leggen

16 september 2021 om 16:15

Waar denk je dan dat real8madrid het over heeft? Tijdens een wijntje en een film? Nee juist in de interviews is Koeman niet ok. Dat vingertje moet hij misschien eens richting zichzelf wijzen ipv naar iedereen om zich heen.

16 september 2021 om 12:35

Deze club heeft veel jonge spelers en grote talenten. Deze club heeft behoefte aan een coach die de talenten op de juiste manier weet te gebruiken en op een juiste manier weet te te ontwikkelen. Dat lijkt me cruciaal als je in een overgangsfase zit zoals Barcelona op dit moment zit. Niet een trainer die Pedri het hele seizoen laat uitblussen maar geen rust geeft en aan het einde van het seizoen boos is dat hij nog een olympische spelen gaat spelen. Net zoals Laporta weet iedereen dat Barcelona duidelijk in een overgangsfase is en prijzen winnen lastig is, maar je moet wel een juiste trainer hebben die de talenten beter maakt en weet hoe hij ze moet gebruiken.

16 september 2021 om 12:55

Sorry hoor maar dat Pedri twee eindtoernooien speelt in een zomer is toch duidelijk de schuld van de Spaanse bond en niet Koeman? Barca betaalt zijn salaris niet de Rfef.
En trouwens Pedri kreeg recent nog twee weken vrij

16 september 2021 om 14:55

Nee maar hij maakt van een 18-jarig jochie zijn meest gebruikte speler vorig seizoen en vertikte hebt om hem af en toe te maten rusten

16 september 2021 om 12:43

Het tekort aan rust en realisme kan er wel eventueel voor zorgen dat we weer een vervanger hebben als van Gaal stopt als bondscoach

16 september 2021 om 12:52

Ben helemaal met je eens, Ernesto22. Barca moet Koeman ontslaan en vooral Xavi voor de groep zetten. Dan gaan ze op een pijnlijke manier achter komen dat de weg terug lang gaat duren en dat het niet zo simpel is als trainer wisselen.

16 september 2021 om 16:17

Xavi gsat niet komen. De clubman (NOT) wil niet komen als het een rotzooi is en alleen als het goed gaat. Zou anders zijn carrière kunnen beïnvloeden. Voor het geval van nood, wat er nu aan zit te komen, heeft barca deze zomer jordi cruyf terug gehaald. Hij zal koeman opvolgen en niet xavi

16 september 2021 om 12:53

Ze hebben er behoefte aan, maar niets duidt erop dat het er is. Supporters denken dat ze allemaal Europese toptalenten hebben lopen en de realiteitszin is volledig zoek. Die ploeg is volledig uitgekleed, staat onder immense druk en er is totaal geen balans en toch verwachten ze Champions League en resultaat. Kijk alleen al hoe de meeste supporters in dit artikel discussieren. Hopelijk vertrekken jongens als Frenkie de Jong, Pedri en Fati, want er is echt geen eer te behalen.

16 september 2021 om 13:28

Laporta creëert geen paniek. Dit is gewoon een vod dat graag wil en moet verkopen.
Als Koeman de volgende drie wedstrijden verliest, hangt z'n toekomst inderdaad aan een zijden draadje, maar dat komt doordat we tegen tegenstanders moeten spelen waarvan je mag verwachten dat je ook met een gemankeerd Barça kunt winnen.

Een geoliede machine als Bayern is gewoon twee a drie klasses beter. Granada is dat niet.

Nou poeh poeh, lastige tegenstanders hoor!!

Bayern.. barcelona coach doder... Je kunt het Koeman moeilijk kwalijk nemen dat dit het team is waar hij het mee moet doen. financiele maseille alom, sterkhouders die niet kunnen worden ingeschreven en genoodzaakt zijn de club te verlaten. Top talenten die geblesseerd raken. Vedettes die er direct 3 maanden uitliggen. een medische staf die al jaren niet naar behoren goed functioneert. En Ohaj een voorzitter en Fans die allemaal in het verleden leven niet realistisch naar de situatie kunnen kijken en verwachten dat ze nog mee doen om de CL. het is allemaal Koemans fout....

16 september 2021 om 12:21

Het ontslaan van een coach gaan deze problemen zeker niet oplossen.

Volgens mij heeft deze voorzitter nog niet helemaal door dat hij iets aan kwaliteit heeft moeten inleveren

16 september 2021 om 12:38

Geizels: toch denk ik een betere coach kan meer eruit halen. Koeman is geen coach voor barca. Meer voor een getafe

16 september 2021 om 12:53

En dit Barcelona is geen ploeg voor de Champions League, meer voor de Europa League.

16 september 2021 om 13:28

Koeman heeft met Feyenoord, Southampton en Oranje toch prima bewezen dat hij ook zonder een elftal met 11 wereldsterren goed kan presteren. Hij lijkt mij daarom júist de man om dit gehavende Barcelona te managen.

Maar wie zou volgens jou die betere coach dan kunnen zijn? En let wel, het moet wel een haalbaar target zijn. Een Nagelsmann, Tuchel of Guardiola kun je op voorhand al doorstrepen.

16 september 2021 om 13:42

Airbags: maar bij Everton, Valencia , Barcelona verwachten ze meer. Ligt meer druk op. Koeman kan dat niet aan.

16 september 2021 om 17:13

Maar dan nog kan je als Koeman het laatste greintje zelfrespect dat je toch hebt toch niet ter grabbel gooien. Het was een weggegooide wedstrijd. Dat Bayern zou winnen was een gegegeven maar geen enkele speler heeft iets opgestoken van deze wedstrijd. Als hij dit uit weer doet ontslaat Laporta hem. Koeman heeft geen cojones. Dat slaat over op het team.

Barcelona kan maar zo een trainerskerkhof worden de komende jaren. Verwachtingen blijven hooggespannen, terwijl de selectie er de komende jaren niet op vooruit gaat. Sterker nog, die gaat hoogstwaarschijnlijk nog een stukje minder worden. Succes, geen eer aan te behalen.

16 september 2021 om 12:26

Die kans is heel erg groot. De omstandigheden in Manchester waren nog veel gunstiger en ook die zijn nu bezig aan hun vierde coach in zo'n 7 jaar tijd. Het is goed mogelijk dat we de komende tijd elk jaar een nieuwe coach voor de groep zien. Sommigen zullen Pasen misschien niet eens halen.

16 september 2021 om 17:15

Waren de omstandigheden gunstiger. Wat heeft United gewonnen het laatste decennium versus Barcelona?

Zou liggen aan een defensieve speelstijl 🤣 Over tactiek waarin gespeeld werd kan je natuurlijk twisten, maar het ligt natuurlijk vooral aan het enorme verschil in kwaliteit.

Niet alles geloven wat de spaanse media zeggen. alsof barca gewonnen had als ze aanvallend zouden spelen, denk eerder dat ze 8 nul verloren haden

Als barca vol op de aanval ging dan werd het 8-2 weer. Slaat nergens op wat laporta wilt. Die denkt dat hij een dreamteam onder zijn beschikking heeft. Barca op dit moment is gewoon subtop europa of misschien zelfs middenmotor.

Daarnaast loopt er teveel middelmaat als de jong, braithwaite, coutinho, dest, sergio roberto. En dan heb k het niet eens over de versleten spelers zoals alba, pique en busquets.

Tel daarop dat de 'sterren' zoals depay en f. De jong niet altijd thuisgeven. De enige van topkwaliteit is ter stegen.

Dus al met al.. Al zet je een klopp, guardiola of tuchel ervoor. Niemand bereikt iets met dit team tegen topteams als bayern, city, liverpool etc.

16 september 2021 om 17:17

Dat is het punt helemaal niet. Koeman mag verliezen. Maar je moet wel je waardigheid houden en trouw aan jezelf blijven. Geen enkele jonge speler heeft iets opgestoken van de wedstrijd. De fans willen de oudjes ook niet meer zien. Koeman sloeg de plank volledig mis.

Je kunt niemand voor de groep zetten die dit Barcelona kampioen kan maken.
Koeman moet het onmogelijke presteren. Ik ben bang dat hij snel uit zijn lijden verlost zal worden.

Daar gaan we weer, het zelfde verhaal als vorig seizoen, elke keer en elke moment moet Koeman oppassen voor zijn plek, wat verwacht het bestuur? Dat ze Bayern ff ondersteboven spelen en met 4-0 gaan winnen met deze matige selectie, Barca had gewoon Depay en Luuk de Jong in de voorhoede, dat is gewoon ongekend slecht. Ik denk echt dat Koeman nu denkt van, ontsla me ontsla me niet het boeit me allemaal niet meer, zo en houding zou ik wel hebben in ieder geval.

16 september 2021 om 17:21

Koeman moest zonodig Luuk de Jong halen. De meest trage speler van la Liga opstellen in een countersysteem is simpelweg het toonbeeld van het falen van een coach. Alba en Sergi Roberto mochten ook niet naar voren. Wie had de bal op het hoofd van Luuk de Jong moeten leggen? Een Barcelona coach had er een middenvelder bijgezet vanaf het begin.

Koeman hoeft zich totaal geen zorgen te maken. Ze kunnen de kosten die bij zijn ontslag komen kijken toch niet betalen.

16 september 2021 om 12:46

Hij heeft nog maar een jaartje contract, dus zo hoog zijn die kosten niet.

Als ik Koeman was zou ik misschien liever de eer aan mezelf houden, met dit Barca moet je de komende 5 jaar nog opbouwen en het geluk hebben dat er jeugdspelers doorbreken. Er is geen trainer die met dit materiaal van Bayern had gewonnen. Koeman vindt wel weer een nieuwe uitdaging, hij heeft gewoon een goede reputatie internationaal en hier valt echt geen eer mee te behalen. Zo'n Laporta die alleen maar onrealistische verwachtingen creeert heeft zal misschien Xavi aanstellen en op het sentiment inspelen van supporters, maar ik verwacht dat Barca de komende jaren niks meer gaat winnen.

16 september 2021 om 12:27

Young boys heeft ook niet de kwaliteiten die man ute heeft, maar ze hebben wel gewonnen.
Niemand zegt dat Barca de CL moet winnen, maar ze kunnen wel hun eigen spel proberen te spelen.

16 september 2021 om 12:31

kluivert men verdedigd Koeman met alles, wat hij ook doet, is blijkbaar heilig in Nederland. precies wat je zegt zelfs Young boys speelt tegen United hun eigenspel.

16 september 2021 om 12:35

Dat is echt een slechte vergelijking. Ten eerste was Manchester United echt slecht die wedstrijd en bovendien is Young Boys een ploeg met complementerende spelers. Barcelona is een mengelmoes van spelers die het ook niet alleen kunnen, vergane glorie en jeugdige talenten die nog lang niet consistent genoeg zijn en in Catalonie omgedoopt worden tot absolute toptalenten. Ik weet niet wat voor scenario jij in gedachten hebt als Barcelona in de aanval gaat tegen dit Bayern, maar iets zegt me dat je het veel te optimistisch bekijkt. Daar hebben de meeste supporters nogal last van als het Barcelona betreft. Volgens mij heb ik deze week twee leden gezien die exact weten hoe de vork in de steel zit.

16 september 2021 om 12:41

Dan kijken we naar Club Brugge gisteren. Verschil in kwaliteit is gigantisch, maar een goed tactisch plan maakt een hele hoop goed. Counteren met Luuk de Jong is toch oprecht een tactisch onbegrijpelijke keuze?

16 september 2021 om 12:47

Zeg je nou dat Young Boys meer kwaliteit heeft dan Barca?😂

16 september 2021 om 12:31

Er is niet echt een reden voor Koeman om op te stappen. Financieel is het niet aantrekkelijk en heel Europa weet wat voor hels karwei Koeman heeft. Als hij ontslagen word, zal men eerder het gebrek aan realiteitszin bij de club aankaarten en er zullen meer dan genoeg clubs geinteresseerd zijn in de diensten van Koeman. Het afbreukrisico is bij Koeman eigenlijk helemaal niet groot. Wellicht in Catalonie, maar buiten Spanje kan het eigenlijk alleen maar meevallen. Laat het bestuur en de supporters lekker denken dat je met dit materiaal moet aanvallen. Dan komen er nog wel wat negatieve clubrecords die kant op.

16 september 2021 om 12:40

Gaat niet om de winst. Gaat hoe Koeman de wedstrijd benaderd. Je had 451 kunnen spelen. Jordi Alba is ziek en blessure toch stelt die hem op. Dan allemaal excuses zeggen na de wedstrijd.

16 september 2021 om 12:59

Ook met 4-5-1 had Barca niet gewonnen.

16 september 2021 om 13:45

Sankento: niemand had verwacht dat Barcelona zou winnen. Gaat op de manier hoe ze verloren hebben.

16 september 2021 om 17:22

Het gaat niet om het winnen. Je kunt als Barcelona niet als Getafe gaan spelen. De fans gaan er nog liever met 2-8 af.

16 september 2021 om 12:58

Koeman moet gewoon lekker blijven tot de Laporta dom genoeg is om hem te ontslaan. Dan een lekkere bedrag mee krijgen die Barca toch niet kan betalen wat ze alleen verder in de problemen brengt.

Koeman moeten ze echt zo snel mogelijk ontslaan.
Het gaat niet alleen om de wedstrijd tegen Bayern, maar Koeman denkt altijd defensiev.
Kijk maar naar de wedstrijd tegen Getafe, Barca speelde thuis, en Koeman wisselt alle aanvallers voor verdedigende spelers.
sinds Enrique heeft Barca gewoon niet meer een goede trainer gehad.
Telkens verdedigende trainer.
Als Barca anders gaat spelen, dan zijn ze op voorhand verloren, dat kunnen ze gewoon niet.
Koeman speelde tegen Bayern op de counter met Luuk de Jong, daar zit totaal geen logica in.
Barca moet bouwen aan de toekomst, en dat gaat zeker niet lukken met Koeman, hoe sneller hij weg is hoe beter

16 september 2021 om 13:10

Kluivert09: jij snapt hem. Luis Enrique kon ook niet met bartomeou door een deur. Alles wat met Bartomeou te maken heeft moet weg. Probleem: geld is op om Koeman te ontslaan

16 september 2021 om 13:26

Ik denk wel dat ze genoeg geld hebben om Koeman te ontslaan.
Voor het seizoen begon niet, maar nu hebben ze redelijk veel weg gedaan, en ook wat geld binnen gekregen.
Laporta wilt hem ook ontslaan, ben daar zeker van.
Maar ik denk gewoon uit respekt als een club legende, dat hij daarmee wacht

Barca is geen topclub meer maar wil er niet aan geloven. Vandaar de wanhopige poging met Real en Juve om een andere League te starten.
Er moet een zondebok worden aangewezen. Dus in dat geval begrijp ik de club wel.
Maar de gok om een andere trainer, plus afkoopsom Koeman, nieuw contract coach.. Dat gaat ze nog meer kosten.

De crux lag in het duel Frenkie-Pedri tegen Kimmich-Goretzka. Was een zeer ongelijke strijd. Zoals altijd worden duels op het middenveld beslist. Ook Barca zal moeten realiseren dat de tijden van Xavi-Iniesta voorbij zijn. Dat was absolute wereldtop. Nu staat er middenmoot.

16 september 2021 om 12:40

De Jong en Pedri zijn natuurlijk geen middenmoot. Het zijn totaal andere spelers. De Jong is gewoon een controlerende defensieve(!) middenvelder en Pedri is nog veel te jong om een inschatting te maken. Je vergelijkt een 24-jarige defensieve middenvelder en een 18-jarige centrale middenvelder met twee offensief denkende middenvelders in hun gloriejaren. Tja, dan sla je de plank echt faliekant mis. Verder lag het niet aan het middenveld an sich, maar aan het feit dat elke linie kwaliteit ontbeert en de selectie van Barcelona ook geen enkele vorm van balans waarborgt. Het is een bij elkaar gekocht zooitje, aangevuld met jeugdige talenten die nog lang de consistentie niet hebben om onder deze druk te kunnen presteren.

16 september 2021 om 12:53

Kimmich is vele malen beter dan Frenkie, en hebben beiden ongeveer dezelfde leeftijd dus als een 25 jarige Kimmich in z'n "gloriejaren zit", dan geldt dit natuurlijk ook voor de 24 jarige Frenkie. Kimmich is absolute wereldklasse, Frenkie niet. Heeft echt niks te maken met offensief vs defensief oid. Hij slaat de plank niet mis, maar toont gewoon het gigantische kwaliteit verschil tussen het middenveld van Bayern en Barca. Ja Pedri is jong, maar dat verandert niks aan zijn punt dat Goretzka en Kimmich>>>>>>>>>Frenkie en Pedri

16 september 2021 om 16:04

Mede-poster Qrsta heeft al een prima reactie gegeven op jouw post. Niet ik, maar jij slaat de plank mis. Kimmich en Goretzka is het motorblok van Bayern. Daarnaast stonden Musiala en Sane. Ook twee prima spelers. Jij noemt dan Kimmich en Goretzka offensief denkende middenvelders. En wat zijn Musiala en Sane dan? Dat zijn zeker aanvallende
miiddenvelders. In jouw visie speelt Bayern dus met 4 aanvallende middenvelders.

Wat jij en andere Frenkie-aanhangers niet willen zien, is dat hij pure middenmoot is. Niet meer, niet minder. Het voor de verdediging hangen en dan kleine onbeduidende passjes geven, wordt keihard afgestraft in Europa. Als je jezelf consequent terugtrekt van het gebied waar de strijd wordt beslist, speelt je ploeg in feite met een man minder. Dat doet het middenveld van Bayern niet. Die van Chelsea en Liverpool trouwens ook niet. Voor Pedri kun je misschien nog wat meer geduld hebben. Die is nog jong. Aan de andere kant is Musiala nog jonger en die speelde als een keizer.

Koeman moet het met een heel matige selectie doen. Ik heb er geen medelijden mee. Hij draagt er zelf aan bij door bijvoorbeeld Luuk de Jong te kopen. Dan heb je er heel weinig van begrepen. Zijn hele spelconcept is ook verouderd en de spelers hebben te weinig conditie. Na een half uur lag heel Barca (zonder uitzonderingen) al na lucht te happen. Na de 8-2 was dit opnieuw een complete ontmaskering van het gedateerde voetbalconcept.

16 september 2021 om 17:25

Goretzka is een gorilla. Hij is puur fysiek. Door zijn vuile werk kan Kimmich uitblinken. Barcelona moet ook niet fysiek gaan wedijveren met Bayern zoals we zagen.
Jonge jonge, wat verwachten ze daar nou dan?
Dat ze met deze huidige spelersgroep ook maar een kleine kans op het kampioenschap maken?
Nee nee, dit gaat de komende jaren saneren worden, weinig geld, dus het beste kun je maar jeugd inpassen, en ja, dat is niet altijd het top niveau, maar daar zul je je de komende tijd even weer doorheen moeten slaan.

Ik zou ook niet weten welke trainer het perse beter zou doen met Barca, maar als je aanvallend tegen Bayern speelt, dan krijg je er vgm nog 3 extra tegen..

Anders na Louis weer terug naar NL


Keihard onderuit? Is er ook maar iemand (met realistische blik) die dan verwacht had dat Barca dit zou winnen dan? 3 jassen uitgedaan. Dan is met 3-0 verliezen acceptabel

16 september 2021 om 12:46

Iets meer tegenstand had wel gemogen en gekund toch?

Frenkie de Jong, Luuk de Jong, Depay het is middelmaat.
Koeman heeft teveel middelmaat rondlopen en laat ze bovendien spelen tegen hun natuur.

16 september 2021 om 12:43

Tja, het feit dat je enkel de Nederlanders opnoemt, zegt ook wel wat over jouw standpunt. Luuk de Jong is natuurlijk pure middelmaat, maar Memphis en Frenkie de Jong zijn gewoon goede spelers voor dat niveau. Barcelona heeft een aantal jasjes uitgedaan en kan niet meer teren op de kwaliteiten van Messi. Tegenstanders hoeven Messi niet meer bezig te houden met drie man. Het wordt nog veel erger, want Barcelona moet bezuinigen. Wat mij betreft verkopen ze Frenkie de Jong. Die moet daar gewoon snel weg.

Iets met einde en latijn. Puig lost t wel op volgens laporta.

Ik wou dat zij hetzelfde deden bij United. Solskjaer mag al 3 jaar aanmoderen onder de mom van work in progress....

Beste Koeman was destijds zo verblind door de interesse vanuit Barcelona en wist niet hoe snel die moest tekenen. Terwijl iedereen met minstens 2 hersencellen kon inzien dat Barcelona een kerkhof zou worden. Barcelona wou dolgraag Xavi aanstellen maar die zat er even niet op te wachten op dat moment (heeft heel goed ingezien in welke staat dit barcelona zich bevindt). Goh, ja, we moeten toch iemand aanstellen voor de aankomende chaotische periode. Eureka, laten we Koeman benaderen!! Die kunnen we makkelijk lozen t.z.t. en Xavi alsnog aanstellen. Koeman is zo blind geweest dat ie dit niet heeft ingezien.

PS. Ik snap de mensen niet die zo afgeven op Laporta. Het echte Barcelona gaat 10x liever met 5-0 onderuit terwijl je je eigen spel speelt dan 3-0 kansloos weggetikt worden zonder ook maar éã©n schot op doel te hebben gelost. Barcelona staat voor aanvallend voetbal, ongeacht de tegenstander. Niemand zegt dat je all-out moet spelen, maar speel op zn minst je eigen spel, zoals barca dat kan (4-3-3!!!!!)

16 september 2021 om 13:12

Atleti: Xavi wou niks te maken hebben met bartomeou.

16 september 2021 om 17:27

Laporta wil nu even Xavi niet aanstellen omdat Xavi Font steunde. Font had Xavi meteen aangesteld. Xavi kan ook nog maar beter even wachten nu.

Toch hilarisch dat Koeman een paar dagen geleden riep dat de club een “toekomst” heeft door mij maar effe met luukinho op de counter gaan…

Ach ja, de Spaanse sportkranten moeten weer vol. Barca is gewoon niet opgewassen tegen Bayern, welke speelstijl je ook hanteert. Door de defensieve speelstijl bleef de schade nog enigszins beperkt, maar er waren gewoon geen aanvallende middelen om echt steken uit te delen. Jammer, maar wel de waarheid.

16 september 2021 om 12:37

Dat weet je niet, een ding weet ik zeker je had het Bayern lastiger gemaakt en ze geen ruimte geven om te laten voetballen ha dik barca meer kansen toegedicht.

16 september 2021 om 12:46

Om dat te doen met je ver van het doel spelen en de linies compact op elkaar laten staan zonder balbezit. Dan zijn ze nog vele malen kwetsbaarder dan ze al zijn, want dit Barcelona ontbeert de kwaliteiten om die bal vliegensvlug rond te laten gaan. Je bent totaal niet realistisch. Ik weet niet hoe jij denkt dat een ploeg druk moet zetten, maar dat doe je niet met 1 of 2 linies...

16 september 2021 om 12:55

Als je tactiek goed uitvoert dan kan je ermee Bayern lastig maken, club Brugge heeft sterren ensemble uit Paris ook daarmee weten te verassen en konden zelfs winnen, zogenaamd het is kwetsbaar riedeltje ben ik wel moe van aan het worden. Nou waren ze veel kwetsbaarder omdat bayern alle ruimte kreeg om te voetballen en kon doen en laten wat ze wilden.

16 september 2021 om 13:14

Aqua: gelijk heb je. Winst wil ik niet zeggen, maar strijdlust en de juiste opstelling en tactiek. Koeman met gewoon weg met al zijn excuses altijd

16 september 2021 om 15:55

Aqua1 100% met jouw eens.

Voor al die mensen die roepen “hadden ze verwacht dat ze zouden winnen/moeten blij zijn met een 0-3” hebben gisteren zeker niet gezien wat Club Brugge op kan brengen als je gewoon deels je eigen spel speelt tegen een veel sterkere tegenstander? Het gaat niet persé om het resultaat, maar om de absurde tactische beslissingen die genomen zijn en zeker niet alleen tegen Bayern Munchen. Meneer staat met 2-1 voor tegen Getafe en gooit gewoon alle aanvallers eruit voor verdedigers, kom nou.

16 september 2021 om 12:50

Indd, niemand zegt dat Barca de CL moet winnen met deze spelers.
Maar je moet altijd u eigen spel spelen, met druk vooruit.
Brugge is daar indd een hele goede voorbeeld van.
Ook Ajax trouwens, spelen in europa tegen top team altijd hun eigen spel.
Als Barca zich aanpast, dan verliezen ze altijd en spelen ze slecht, dat kunnen ze gewoon niet.
Barca moet altijd uitgaan van eigen kracht.
Koeman is net hetzelfde als Valverde en Setien.
De laatste 4 jaar is Barca telkens verloren door anders te gaan spelen in de CL.
Te beginnen met Roma uit, als je daar alleen maar gaat verdedigen, zonder snelheid vooraan gaat spelen, dan is het toch makkelijk voor de tegenstander, aanvallen zonder zorgen, Barca kan er toch niet uitkomen, dit is wat Valverde deed, en nu Koeman.
Mourinho is ook een verdedigende trainer, maar wel slim genoeg om vooraan met snelle aanvallers te spelen.

16 september 2021 om 13:15

Kluivert: allemaal bartomeou poppetjes noem ik het hahha. Geld is op. Koeman out

Afgezien dat bayern op bijna elke positie beter is, mag je opzich wel meer verwachten van De Jong en Pedri, maar het moet ook niet zo zijn dat je alleen van deze spelers afhankelijk bent. Ik vind o.a. Pique en onze vriend Busquets bij regelmaat erg matig, en ook Jordi Alba deelt mee in de malaise. Dat mag je gewoon niet meer verwachten van deze spelers.

Het probleem zit niet in het missen van Messi. Die heeft al vijf jaar weinig tot niets laten zien in Europa. Het heeft te maken met goede doorstroming van goede jeugdspelers. Dat is waar ze om bekend stonden

Zo u met laporta, uitspraak steeds weer een mes in koeman rug steken gaat het niet worden contact uitdienen.

Als dat zo is, dan blijft hij. 3 zeer makkelijke wedstrijden, ook voor Barcelona in deze staat.

Sowieso is dit een bericht uit een krant, dus wat er van waar is, is een tweede. Maar indien waar, is het natuurlijk niet erg realistisch. Aanvallend spelen tegen dot bayern was een nieuwe 8-2 od iets dergelijks geweest. Leuk en aardig dat je dan 2 keer scoort, maar dat was een enorme vernedering. Dat was dit ook natuurlijk, maar hier had je met wat geluk een puntje eruit gehaald. Eerste goal was natuurlijk domme pech, al zat het er wel aan te komen.

Koeman had eind seizoen zelf de eer moeten houden.
Dit is een wespennest qua bestuur en de selectie is extreem uit balans. En er is geen geld voor versterkingen en de jeugd wordt verkocht of vertrekt.

Ik schrok toen ik zag dat ze maar één fitte aanvaller van niveau hadden. Vind nu zelf het vertrek van Trincao jammer. Aguero gaat het seizoen niet redden, Dembele ook niet, Braithwaite ook niet. Fati is het talent, maar na zo’n blessure mag je er even niets van verwachten.

Als ik Barcelona was zou ik eens lief naar debuitenlandse top kijken om te kijken of er niets degelijks voor RV gehuurd kan worden.

16 september 2021 om 13:17

Ultimatefreak: toch Koeman wat trincoa verhuurd. Die man heeft geen verstand. Is een subtop coach. Koeman out

Naja, als hij hetzelfde als Setien had gedaan tegen Bayern, was het weer 8-2 geworden. Koemand heeft met een defensieve speelstijl de schade nog beperkt gehouden, wat het kwaliteits verschil was enorm.

16 september 2021 om 16:02

Emile Hesky G je kan zo te lezen de toekomst voorspellen.ben het nie met jouw eens elke wedstrijd is weer anders barcelona die speelden thuis en dan zo voetballen zo bang om te verliezen en als nog verloren.
Weliswaar met een knullige eerste goal.

Man hij heeft toch ook geen selectie om succes mee te hebben? Wordt hij daar dan op afgerekend? Het bestuur moet je aanpakken, niet de coach die er ondanks alles toch wat van probeert te maken.

Wat maakt het eigenlijk uit als hij daadwerkelijk weg moet. Er is hier niets mogelijk, hij heeft naast dat Messi al weg moest spelers moeten verkopen die hij in de voorbereiding en zelfs in de competitie nog gebruikt had zoals Griezmann en Emerson. Hij kan de komende jaren toch geen gerichte aankopen doen. Het zijn sportief gezien weggegooide jaren voor hem. Hij kan beter zelf opstappen en bij een leuke club met wat slagkracht tekenen, dan zijn er tenminste wat mogelijkheden. Frenkie blijft ook niet, die zal toch ambities hebben die hoger liggen dan waar Barcelona de komende seizoenen om gaat spelen. Als hij goed blijft spelen komen de de topclubs wel voor hem.

Wat een korte termijn visie en (wan)beleid daar in Barcelona. Met de middelen die zij nu hebben is dit gewoon de realiteit en zal dit niet de laatste dikke nederlaag zijn. Verliezen van Bayern, is oprecht geen schande.

Laat die jeugdspelers komende 1 á 2 jaar ervaring op doen en je hebt straks weer voor kapitaal op het veld staan.

Als Koeman zijnde zou ik lekker vertrekken als je na elke nederlaag aan je strot wordt gepakt door de voorzitter met zijn grootsheidswaanzin.

16 september 2021 om 13:29

Het gaat om de manier waarop natuurlijk. Echter, als Barca hoog speelt krijgen ze weer meer dan 5 goals om de oren en was Koeman op staande voet ontslagen. Er valt simpelweg geen eer te behalen. Die ploeg moet zich berusten in het feit dat ze een subtopper zijn (ik denk dat 3e plaats het hoogst haalbare is in La Liga), met eigenlijk nog veel minder mogelijkheden financieel gezien. En die ploegen lopen wel eens tegen een 0-3 nederlaag aan tegen elite teams als Bayern.

Spelers als Frenkie moeten daarom eigenlijk op termijn weggaan, met het oog op Oranje ook. Die moet zich ontwikkelen bij de absolute top.

16 september 2021 om 14:17

Dat weet je niet of het 0-5 ging worden, dat is speculeren had barca wel meer kans met andere speelstijl , want bayern gaf niet echt vol gas kregen alle ruimte deed het ngo rustig omdat ze niet werden aangepakt en alle vrijheden kregen op het veld konden ze juist doen wat ze wilden . Je bayern juist niet late voetballen.

16 september 2021 om 15:33

Rob81 ben het niet met je eens dit barcelona kan echt wel veel meer het kan toch niet zo zijn dat op eens depay frenkie busqets pedri alba en Roberto niet meer kunnen voetballen.ik blijf het zeggen barcelona spelen hun spel allang niet meer
Onder Koeman en ook vorige trainers waren niet goed genoeg om barcelona te trainen Enrique was nog degene die dat deed met 343 of 433.koeman doet steeds wat frank de boer ook deed bij het Nederlands elftal
Zo eigenwijs en met 352 opstelling aankomen zetten.sinds het Nederlands elftal 433 is gaan spelen is er veel meer dreiging en ze creëren veel meer kansen met buitenspelers.

Koeman is ook gewoon geen goede coach. , Heeft het leuk gedaan bij Nederland maar verder overal geflopt als clubtrainer. Hij is tactisch heel slecht!

Wat voor trainer denkt Barcelona nog te redden, denk niet dat ze daar voor in rij gaan staan qua financiële problemen en alles. Barcelona heeft een zware deuk opgelopen. Vorige voorzitter die dacht effe voor Sinterklaas te spelen zonder enige besef wat voor gevolgen dit kan hebben.
Koeman voert gewoon zijn taak uit alleen jammer heeft hij niet genoeg middelen spelers met kwaliteiten die voor verschil kunne zorgen, en blessures wat ook een factor speelt.

Wat een zelfoverschatting om zo boos te worden als je kansloos van Bayern verliest. Die zijn echt 20 keer zo goed. De enige kritiek die je kan hebben is dat ie niet gewoon 9 man achterin houdt en als ze de bal hebben gewoon een lange haal richting Luuk schieten.

16 september 2021 om 15:44

Migi dat is juist het probleem koeman hield 10 man achterin en nog 3 goals om je oren krijgen.aanval is de beste verdediging wordt wel eens gezegd.je zult zien volgende wedstrijden die worden gewoon weer gewonnen want dan durft koeman aan te vallen.en kansen creëren tegen de top alleen maar verdedigen en als nog verliezen.
Ik zouw zeggen koeman ga uit van jouw eigen kracht en heb vertrouwen in jouwn team.
Laat barcelona aub gewoon weer aanvallen
Je zult zien dat ze het kunnen.

Ik vrees het ergste voor Koeman, maar hij heeft het natuurlijk ook wel een beetje aan zichzelf te danken.
Een speler als Luuk de Jong wordt gehaald. Daar had hij natuurlijk gewoon een Spaans of Zuid Amerikaans alternatief voor moeten kiezen, maar daarbuiten denk ik dat het voor elke trainer moeilijk zal zijn daar in Barcelona. Ookal halen ze Pep terug (die dat natuurlijk nooit zou doen), dan zie ik ze nog niet veel bakken van het huidige seizoen. Ze moeten een grote schoonmaak houden en weer opnieuw opbouwen.

Tja de krant moet vol he. Lijkt mij complete lulkoek natuurlijk. 0-3 is gewoon best netjes gezien de huidige verhoudingen en geld voor de afkoopsom is er niet. Kan beter bij 'in de wandelgangen' dit bericht.

16 september 2021 om 15:12

Gisteren club Brugge tegen psg gezien club speelden echt een aardig wedstrijd.de vraag is nu wie heeft er meer kwaliteit barcelona of club Brugge.koeman durft gewoon niet aan te vallen en steeds verdidegend spelen.
Bayern meer kwaliteit klopt. barcelona hebben ook spelers die aardig kunnen voetballen.
Het is maar hoe je je team laat spelen welke opstelling en tacktiek hanteer je.koeman niet goed genoeg om met barcelona top wedstrijden te winnen tacktich niet goed genoeg.steeds maar weer 352 terwijl barcelona jaren lang met 433 of 343 hebben gespeeld.koemen is denk ik bang voor ontslag
En wil niet verliezen het probleem is juist hoe hij barcelona laat voetballen hij juist ontslagen wordt.zie liever barcelona die alles geven aanvallen kansen creëren en verliezen kan altijd. maar de laatste wedstrijd was gewoon drama heb de tv uitgezet.

16 september 2021 om 17:58

Koeman had maar 2 fitte aanvallers beschikbaar tegen Bayern. Erger dan dat wordt het niet. Enige wedstrijd dit seizoen waar het nog erger zal worden is de uitwedstrijd in München. Met 433 ging Barca bovendien niet bijzonder lang geleden met 8-2 de bus in, dus we kunnen wel allemaal over elkaar heen buitelen en obv deze wedstrijd Koeman een onbenul vinden, maar zelfs Rinus Michels had het met dit materiaal niet bijzonder veel beter gedaan.

16 september 2021 om 18:17

Yelle twee aanvallers is onzin wat je zegt.hij had ook jeugdige spelers een kans moeten gunnen ze zitten er bij op de bank ik neem aan dat ze toch ook kunnen voetballen of heeft koeman ze er bij gehaald voor mee te kijken.
Dus omdat het bayern is gaan we er van uit dat het weer 8 2 of weet ik wat wordt.
Elke wedstrijd is anders met andere spelers.heb het eerder gezegd koeman is bang voor ontslag en doet er alles aan om niet te verliezen.met ook nog drama voetbal.

Wat een club zeg dat Barcelona, kan Koeman niet gewoon zeggen. Nee jongens, jullie moeten mij de kans geven of ik kap er zelf mee. Wie wil er nou in deze situatie die club trainen? Is toch geen eer meer aan te halen? Heb wat meer respect Barcelona.

16 september 2021 om 15:19

Justmark wat voor kans koeman moet gewoon normaal gaan doen en barcelona hun spel laten spelen 433 of 343 en als je top wedstrijden gaat spelen dan moet je er staan
En je team goed coachen en niet bang zijn om aan te vallen zo als ik al zij club Brugge spelers die niemand kent speelden gewoon een aardig wedstrijd tegen psg.en volgens velen is psg kandidaat om de champions league te winnen.
Kwaliteit is belangrijk maar ook opstelling tacktiek en coachen zijn belangrijk.

Hahaha
Nou, enorme afkoopsom eisen. Wat een wanbeleid van een schertsclub. Maken zo een karikatuur van beleid dat t bijna al t mooie voetbal teniet doet. En dan koop je de Jong…maar wel ff kampioen worden hè
Manman

Ben bang dat een andere trainer kiezen niet gaat helpen om Barca uit de stront te trekken.

Ergens wel begrijpelijk he... je kunt gerust verliezen van een goed team als Bayern. Maar de manier waarop is desastreus. Geen enkele kans gecreëerd en niet van uit eigen kracht voetballen... tsja ....

Ik denk wel dat er met dit materiaal beter te spelen is dan dat Koeman presteert. Het is niet dat we met schubbekutteveen 3 te maken hebben. Tuurlijk is Bayern geweldig, maar er zijn genoeg ploegen van mindere kwaliteit die laten zien dat je heel leuk tegenstand kan bieden tegen zo'n gigant of zelfs resultaat kan boeken.

Dat je er dan weer zo troosteloos afgaat heeft gewoon te maken met intensiteit, beleving, tactiek, geloof en noem het allemaal maar op. Iets waar een trainer verantwoordelijk voor is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Osasuna171
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder80
M. DepayAanvaller84
PiquéVerdediger71
Sergi RobertoVerdediger72
F. de JongMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Meer zorgen voor Koeman: ‘vitale’ pion onzeker voor el Clásico

Ronald Koeman krijgt mogelijk met meer personele problemen te maken in aanloop naar de wedstrijd tegen Real Madrid, die komende zondag op het programma staat. Sport en AS melden dat Jordi...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren